Er is genoeg te bakken Ik heb gister taai taai gemaakt, kruidnoten, mandarijnencakejes en scones met 'appeltjes van oranje' en kardemom.. Vorig jaar ook chocolade cupcakes met kruidnoten gemaakt. Je kan natuurlijk ook speculaasbrokken maken, speculaasstaaf, pepernoten, borstplaat.... Genoeg keuzequote:Op zaterdag 22 november 2014 10:49 schreef Roooske het volgende:
Hoi!
Leuk topic. Ik ga met vriendinnen rond de Kerst een high tea doen en ik wil samen met een vriendin wat dingen gaan bakken. Hebben jullie nog leuke Kerst-bak-dingetjes? Ik ben niet zo'n ervaren bakker.
En hetzelfde geldt voor Sinterklaas, ik vier met familie Sinterklaas en het leek mij wel leuk samen met mijn zusjes om iets te gaan bakken, dus we zijn allemaal een beetje zoekende. Misschien weten mensen hier nog iets?
Bedankt alvast!
1x gemaakt. Wat een werk zegquote:Op zondag 23 november 2014 10:55 schreef djkoelkast het volgende:
Taaitaai staat ook nog op mijn lijstje, roggebloem al in huis en een flinke pot honing
Alleen anijs, ik heb niet van die anijsblokjes, wel steranijs, maar geen idee of dat werkt.
In fabriekstaaitaai zit glucose-fructosestroop dus dat koop ik sowieso niet. Ik zit dan alleen even met het anijsding.quote:Op zondag 23 november 2014 11:07 schreef fotostarter het volgende:
[..]
1x gemaakt. Wat een werk zeg
Maar lekkerder als kant en klaar. Smaak is veel zachter
Ik snap dat niet de hele sterren er in moeten, maar alleen de zaden, gemalen ofzo. Ik heb al heel lang geen gewoon anijszaad meer gezien eigenlijk. We hebben hier niet echt een markt met kruidenkraampje ofzo.quote:Op zondag 23 november 2014 11:05 schreef _Liek het volgende:
Ik denk dat steranijs toch te anders is... Zelf heb ik anijszaad op de markt gekocht
Niet in winkels te krijgen. Misschien wel onder de toonbank. Zonnetura heeft het tijdje geleden nog wel per ongeluk in hun thee gemikt, oepsie.quote:Op zondag 23 november 2014 12:46 schreef Pietverdriet het volgende:
is Japanse anijs eigenlijk nog in de handel, of is dat inmiddels verboden?
Ja ik weet het, 2001 was dat, vriend van mij, zijn vrouw en kind waren daar goed ziek van.quote:Op zondag 23 november 2014 12:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet in winkels te krijgen. Misschien wel onder de toonbank. Zonnetura heeft het tijdje geleden nog wel per ongeluk in hun thee gemikt, oepsie.
Godsamme, is dat alweer zo lang geledenquote:Op zondag 23 november 2014 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja ik weet het, 2001 was dat, vriend van mij, zijn vrouw en kind waren daar goed ziek van.
Het werd verkocht als knutselartikel zover ik me herinner, doet het zo leuk in kerststukjes enzo.quote:Op zondag 23 november 2014 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou je het willen kopen als je er ziek van wordt?
Het is erg lekker in bv salami van wild zwijnquote:Op zondag 23 november 2014 12:57 schreef djkoelkast het volgende:
Er was iets niet goed aan venkel/venkelzaad, maar ik ben vergeten wat precies (en wellicht is het dikke bullshit).
Venkel vind ik zelf te dropachtig op zichzelf, of het moet in een mix zitten (zit soms in shoarmakruiden).
Ahquote:Op zondag 23 november 2014 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het werd verkocht als knutselartikel zover ik me herinner, doet het zo leuk in kerststukjes enzo.
Maar niet iedereen weet of wist dat er twee soorten steranijs zijn die lastig uit elkaar te houden zijn en dat veroorzaakte vergiftigingen
Vroeger hebben we eens in een rookmachine (zo'n discotheekding zeg maar) etherische venkelolie gedaan. Dat ding heeft nog jaren naar venkel geroken en dat was eigenlijk helemaal niet lekker om het zo erg te ruiken, sindsdien gebruik ik eigenlijk helemaal geen venkel meer Beetje afkeer voor de geur gekregen.quote:Op zondag 23 november 2014 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is erg lekker in bv salami van wild zwijn
Macadamiás liggen toch gewoon in de supermarkt? Lekker, maar wel erg duur vind ik.quote:Op zondag 23 november 2014 12:07 schreef -Mellow- het volgende:
Ik weet niet of je de zaadjes van steranijs in je taaitaai wil. Misschien kan je ze prima fijn vijzelen maar ik heb steranijs alleen nog maar in vloeistof mee laten koken, dus geen idee of het werkt..
Straks maak ik matcha-macadamia koekjes (het was nogal een kunst om macadamia's te vinden)
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.quote:Op zondag 23 november 2014 14:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Macadamiás liggen toch gewoon in de supermarkt? Lekker, maar wel erg duur vind ik.
Interessante combinatie wel, matcha en macadamia
Oh dat zou kunnen, heb ze jaren niet meer gegeten. Vroeger lagen ze in ieder geval gewoon bij de albert heijn.quote:Op zondag 23 november 2014 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.
Ik heb deze van mijn favoriete notenkraam van de markt. Het leuke joch van die kraam vertelde me dat macadamia's nogal schaars zijn de laatste jaren vanwege een orkaan in Nieuw-Zeeland, die voor een groot deel van de wereldwijde productie zorgde.
Dat liggen ze nog steeds.quote:Op zondag 23 november 2014 14:10 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh dat zou kunnen, heb ze jaren niet meer gegeten. Vroeger lagen ze in ieder geval gewoon bij de albert heijn.
Australie, de cycloon Oswald was hetquote:Op zondag 23 november 2014 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
nou, zeker niet in alle blijkbaar. En de Turk had ze ook niet.
Ik heb deze van mijn favoriete notenkraam van de markt. Het leuke joch van die kraam vertelde me dat macadamia's nogal schaars zijn de laatste jaren vanwege een orkaan in Nieuw-Zeeland, die voor een groot deel van de wereldwijde productie zorgde.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |