Volgens mij is Tiramisu "op z'n vlaams" met kersen en speculaas ipv lange vingers, ook erg lekkerquote:Op donderdag 23 oktober 2008 14:53 schreef ColdFeet het volgende:
Met het risico dat ik vloek in de kerk: je kunt echt heerlijke variaties maken met tiramisu. Met aardbeien, bijvoorbeeld
Ik heb ooit een hoog-alcoholische zelfbedachte paastiramisu gemaakt met creme de cacao i.p.v. amaretto, en dan laagje mascarpone-laagje flinterdunne plakjes peer-dun laagje advocaat-lange vingers-mascarpone etc. Heel lekker!
Er zit bij ons om de hoek een geweldige Italiaan, en daar kun je speculoostiramisu halen. Héérlijk!
Ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 20:14 schreef Stansfield het volgende:
Mijn tiramisu staat in de koelkast voor morgen. Heb wat foto's gemaakt die zal ik morgen even plaatsen. Ben benieuwd hoe het smaakt.
Ik woon dan ook in Vlaanderenquote:Op donderdag 23 oktober 2008 17:50 schreef lighted het volgende:
[..]
Volgens mij is Tiramisu "op z'n vlaams" met kersen en speculaas ipv lange vingers, ook erg lekker.
Echt?quote:Op zondag 31 december 2006 13:51 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Waarom russisch roulette? Gepasteuriseerd eigeel en eiwit kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen... En daarbij, een gezond mens zal heus zo snel geen last hebben van wat rauw ei. Je moet het natuurlijk niet gaan uitdelen in het plaatselijke bejaardencentrum![]()
in bekertjes zoals slagroomquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 20:53 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Echt?Waarom hoor ik daar nu pas over? Waar ligt het en hoe ziet het er uit? Dat zou zo'n goede oplossing zijn voor mij.
“I am sorry to inform you that AH has decided to de-list the product. Only other alternative I can offer is in 1 kg which is for sale in Cash & Carrys like Hanos, ISPC, Sligro, Ven etc.”quote:Op zondag 26 oktober 2008 09:29 schreef dop het volgende:
ah verkocht dann-egg maar verkoopt dat geloof ik niet meer
Ik heb het nog nooit gezien. Ga morgen gelijk kijken.quote:Op zondag 26 oktober 2008 09:29 schreef dop het volgende:
[..]
in bekertjes zoals slagroom
of in halveliter melkpakjes
jumbo verkoopt het in elk geval van het merk Coco-vit.
ah verkocht dann-egg maar verkoopt dat geloof ik niet meer
Ik doop de lange vingers ook hoor, gaat prima. De koffie kan er goed intrekken zo.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 20:34 schreef Gitanki het volgende:
Tiramisu.
Dat heb ik ook een aantal keren gemaakt, eerste keer was ie wat waterig, maar daarna steeds beter en lekkerder.
Binnenkort maar weer eens maken (het recept verschilt niet veel met die in dit topic, maar bepaalde ingrediënten zijn het uitproberen waard).
Ook doopte ik lange vingers in koffie, besprenkelen is wellicht beter inderdaad.
Nou, die supermarkttiramisu kan best OK zijn, maar de tiramisu van mijn schoonmoeder is echt hemelsquote:Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu![]()
heb je daar ook een recept van dan?quote:Op zondag 26 oktober 2008 11:54 schreef zoalshetis het volgende:
ziet er lekker uit stansfield, wel jammer van de chocolade vlokken, een laagje cacaopoeder vind ik lekkerder omdat het niet zo mierzoet is.
voor de liefhebbers van tiramisu is het ook aan te raden om langevingerdeeg te maken (supersimpel) en dan een plak te bakken. kan je zelf bepalen hoeveel langevingerdeeg je eet en het ziet er mooier uit qua laagjes.
Lange vingersquote:Op zondag 26 oktober 2008 13:21 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
heb je daar ook een recept van dan?
thx, ik ga het eens proberenquote:Op zondag 26 oktober 2008 13:38 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Lange vingers
3 eieren
70 gram fijne suiker
75 gram bloem
poedersuiker
spuitzak
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een bakplaat met boter.
Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit en de fijne suiker tot het stijf is (er blijven pieken aan de garde hangen). Spatel nu voorzichtig de dooiers door het opgeklopte eiwit. Spatel nu, al zevend de bloem erdoor en meng tot één massa. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de lange vingers op de bakplaat. Als je een lengte van 6,5 centimeter en een breedte van 2,5 centimeter aanhoudt, heb je genoeg voor 16 lange vingers. Bestrooi de lange vingers met poedersuiker en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maar dan dus gewoon een plak maken.
oeh nee, daar moet ik dan weer niet aan denkenquote:Op zondag 26 oktober 2008 13:55 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond trouwens ook nog een recept voor lange vingers waarbij citroenrasp gebruikt werd. Dat kon wel eens érg lekker zijn in tiramisu.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |