quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 20:05 schreef Ancient het volgende:
Tiramisu (Met lange vingers)![]()
Benodigdheden voor 4 personen
2 eetlepels suiker
2 eieren
een paar druppels vanille-essence
250 gram mascarpone
scheutje melk
20 lange vingers
1.8 deciliter sterke espressokoffie
4 eetlepels marsala
½ eetlepel cacaopoeder
Splits de eieren en klop de dooiers los met suiker en de vanille-essence. Doe er de mascarpone bij en roer alles tot een romig mengsel. Voeg wat melk toe als het mengsel te dik is. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel ze door het mascarponemengsel. Doop de lange vingers in een mengsel van de koffie en de marsala. Beleg de bodem van 4 schaaltjes met de lange vingers, schep er het mascarponemengsel over en zet de schaaltjes een uur in de koelkast. Bestuif ze voor het opdienen met cacaopoeder.
dit is de enige echte.quote:Op dinsdag 19 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
Voor 4 personen:
1/2 dl espresso of sterke koffie
2 eetlepels koffielikeur
12 lange vingers
50 gr fijne kristalsuiker
250 gr mascarpone
2 eieren
cacaopoeder
ca 4 eetlepels grof geraspte bittere (pure) chocoladekoffie mengen met likeur lange vingers in een schaal naast elkaar leggen koffie-likeurmengsel hieroverheen sprenkelen eieren splitsen dooiers schuimig kloppen met de kristalsuiker, mascarpone erdoorheen kloppen eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen mengsel over de lange vingers lepelen minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven afwerking: bestrooien met cacaopoeder en de geraspte chocolade daaroverheeb strooien
De alcohol die hierin zit, proef je niet heel erg. Ik vind dat wel prettig, en de mensen die ik hem tot nu toe heb voorgezet ook. Als je van wat meer alcoholsmaak houdt, zou je een tikje meer likeur erbij kunnen doen.
Geen idee....quote:
Ik krijg er ook altijd erg goed commentaar opquote:
Dat wil ik wel maar alle credits gaan naar Pietverdiet hoor, Ik heb het recept uit de 'grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar'-reeks:quote:Op woensdag 20 december 2006 15:14 schreef Muck het volgende:
Mijn broer maakt echt heerlijke tiramisu
voor de kerst maakt ie het, maar afgelopen weekend heeft ie al even proefgedraaid
ik zal wel even vragen of ie zijn recept wil posten...
Als je een smalle hoge schaal hebt is het lekkerder om eerst een laagje lange vingers te maken,de helft van de drank en espresso erover, dan helft van het mascarpone-mengsel, weer een laagje langevingers, dan rest van de drank en espresso, dan de rest van het mascarpone-mengsel en dan de chocola. Dan zit niet alle drank onderin de tiramisuquote:Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.
Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
jaquote:Op woensdag 20 december 2006 15:37 schreef Rampestamper het volgende:
Oh, en het komt er zo uit te zien:
[afbeelding]
Dit was de eerste keer dat ik het maakte. Nu bedek ik wel de hele bovenkant met chocolade.
Ik ben niet zo'n hele zoete... Er zit wel vrij zoete Tiramisulikeur in overigens. Maar goed, ik vind 'm erg lekker zo, zo er geen extra suiker bij gebruiken zelfquote:Op woensdag 20 december 2006 18:19 schreef miss_sly het volgende:
Lijkt wat weinig suiker tov de hoeveelheid eieren en mascarpone, als ik dat vergelijk met andere recepten. De mijne is echt niet mierzoet en daar zit in vergelijking behoorlijk meer suiker in.
Echte Ammaretto di Saronno is minder zoet als de Ammaretto likeur die je in de supermarkt kunt kopenquote:Op woensdag 20 december 2006 19:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n hele zoete... Er zit wel vrij zoete Tiramisulikeur in overigens. Maar goed, ik vind 'm erg lekker zo, zo er geen extra suiker bij gebruiken zelf![]()
Eerlijk gezegd vind ik amaretto sowieso niet te drinken... daarmee maak ik persoonlijk dus ook geen tiramisu...quote:Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Echte Ammaretto di Saronno is minder zoet als de Ammaretto likeur die je in de supermarkt kunt kopen
Het plaatje is wel erg klein om de fles te herkenenquote:Op donderdag 21 december 2006 19:33 schreef Sjeen het volgende:
Ik gebruik deze... beetje klein plaatje helaas
[afbeelding]
koffieliqeur, maakt niet uit welk merk.quote:Op donderdag 21 december 2006 19:42 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Het plaatje is wel erg klein om de fles te herkenen![]()
er bestaat een hele kleine kans dat ik ooit van jouw tiramisu proef!quote:Op donderdag 21 december 2006 21:45 schreef miss_sly het volgende:
Ik gebruik Marakesh.
Het recept bevalt je wel?quote:Op donderdag 21 december 2006 21:51 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
er bestaat een hele kleine kans dat ik ooit van jouw tiramisu proef!
ja hoor. maar ik bedoel letterlijk, ik ken fokschaap, hij mij.quote:
Gezelligquote:Op donderdag 21 december 2006 22:23 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ja hoor. maar ik bedoel letterlijk, ik ken fokschaap, hij mij.
ja en lasagna.quote:Op donderdag 21 december 2006 22:37 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Gezellig
Neem jij dan goede wijn mee?
Klinkt goed, Italiaans eten vinden we heerlijkquote:
Misschien een beetje te groot borrelglaasje gebruikt?quote:Op woensdag 20 december 2006 16:12 schreef ParanoidEv het volgende:
Die van Pietverdriet had ik eens met kerst gemaakt. Er zat zo intens veel grappa in dat het rook naar spiritus.. de rest was wel te eten, de bodem hebben we maar gelaten voor wat het was.
quote:Op woensdag 20 december 2006 19:27 schreef zoalshetis het volgende:
oh ja, geheim voor de lekkerste tiramisu. vooral het besprenkelen is erg van belang. je kan trouwens voor een paar dubbeltjes een pipetje bij de apotheek halen. doe eerst een beetje, wacht een minuut of tien en doe dan nog wat en zo verder. zodat het goed door de langevingers trekt en de vloeistof niet op de bodem van je schaal komt.
ik hou niet van koffie en niet van zoet, maar hiervoor kunnen ze me wakker maken.
Wij hadden hem zo:quote:Op maandag 25 december 2006 01:11 schreef Tourniquet het volgende:
Ik wil binnenkort ook tiramisu gaan maken, maar maken jullie 'm in een ovenschaal o.i.d.? Krijg je 'm dan ook netjes eruit en op een bord? Is hier een trucje voor? Ik zat er aan te denken eerst huishoudfolie in de schaal te doen en daar de tiramisu in te maken, zodat je 'm na het opstijven makkelijk kan "uittillen". Is dat een goed plan?
Je hebt de lange vingers zich toch wel goed vol laten zuigen hè? En als je hem langer dan een uur laat staan wordt hij nog lekkerderderquote:Op maandag 25 december 2006 01:23 schreef renz0r het volgende:
[..]
Wij hadden hem zo:
Ovenschaal met daarin:
Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
Laag beslag
Laag langevingers gedoopt in koffie / amaretto
Laag beslag
Koelkast, na een uur eetbaar.
Serveren met wat cacaopoeder erop
Antwoord: ovenschaal(dat is over het algemeen voor 8 personen).
Ik doe er nooit eiwit doorheen. Misschien eens proberen zonder eiwit.quote:Op dinsdag 26 december 2006 09:26 schreef Liejannuh het volgende:
Gister ook Tiramisu gemaakt! HIj was erg lekker, alleen niet helemaal stijf geworden. Denk dat laatste kwam doordat het eiwit toch niet stijf genoeg was en ik iets te fanatiek het eiwit door het mascarpone, eigeel en suikermengsel heb geroerd.
Nog maar een keer proberen dan!
Juist wel eiwit! Maar dan met liefde erdoorheen spatelen...quote:Op dinsdag 26 december 2006 14:35 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Ik doe er nooit eiwit doorheen. Misschien eens proberen zonder eiwit.
Ik ook niet hoorquote:Op dinsdag 26 december 2006 22:02 schreef Rampestamper het volgende:
Nou ja, mijn recept gebruikt geen eiwit dus gebruik ik geen eiwit.
Fijn dat het een succes wasquote:Op dinsdag 26 december 2006 22:28 schreef Tourniquet het volgende:
miss_sly, ik heb jouw recept gemaakt. Hij is erg goed gelukt en dat vonden mijn (kritische) gasten ook! Volgende keer doe ik er denk ik nog wel een lepel extra likeur bij, maar dat is inderdaad persoonlijke voorkeur.
Ik kwam er alleen achter dat ik geen mixer in huis heb, dus ik moest het eiwit met de hand stijfkloppen. Pffff, morgen spierpijn denk ik!
Ieuw...Dat is toch niet te vergelijken... Dat is net zoiets als die poedertjes van nescafe Capucinno noemen...quote:Op vrijdag 29 december 2006 12:05 schreef chatgek het volgende:
Uit ervaring heb ik gemerkt dat je nog altijd het beste die uit de supermarkt kunt kopen. Zelf gemaakte Tiramisu (vind ik) wordt nooit zo lekker en vooral stevig genoeg als de supermarkt Tiramisu![]()
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |