abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 6 december 2004 @ 14:27:06 #151
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_23799042
Beste Piet,

Na je overheerlijke boerenkoolrecept van vorige keer, wil ik vandaag nasi met varkenshaassaté (met satésaus) gaan maken. Heb jij (of eventueel iemand anders) een recept voor de nasi en/of de varkenshaassaté?

Bij voorbaat dank!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_23811025
Nasi : Kook rijst, roerbak groente (en eventueel vlees). Bak de rijst even mee, op smaak maken met wat ketjap.
Sate: Per pond vlees
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 of 2 tenen knoflook
scheut zonnebloemolie
wat peper
scheut ketjap.

Doe ketoembar, peper en geperste knoflook bij het vlees. Doe er een eetlepel ketjap en wat olie bij, meng alles. Als de ketjap niet genoeg is, doe er dan een klein beetje olie bij.
Laat 12 uur marineren in de koelkast, roer af en toe.

Ik zou trouwens schouderkarbonaden nemen en het ergste vet eraf snijden. Dan krijg je sappige sate, haas wordt gauw droog.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 9 december 2004 @ 18:37:00 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23859946
Doekes, Krakkemikkes recept klinkt wel okay.
Ben geen specialist van de indonesische keuken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23870346
effe een vraagje tussendoor...zijn chefs zoals jamie en ramsay echt van die beesten in de keuken, zoals Gareth Blackstock in de serie Chef?

Ik ben nu effe oude video's van chef aan het kijken en alhoewel het onwijs lachen is elke keer, lijkt het me een hel om ECHt zo te moeten werken, dus vandaar mijn vraag.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_23870386
@Piet: Ik heb wat ervaring met de Indische keuken, wegens Indische ex........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23870423
quote:
Op dinsdag 7 december 2004 00:11 schreef krakkemieke het volgende:
Nasi : Kook rijst, roerbak groente (en eventueel vlees). Bak de rijst even mee, op smaak maken met wat ketjap.
Sate: Per pond vlees
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 of 2 tenen knoflook
scheut zonnebloemolie
wat peper
scheut ketjap.

Doe ketoembar, peper en geperste knoflook bij het vlees. Doe er een eetlepel ketjap en wat olie bij, meng alles. Als de ketjap niet genoeg is, doe er dan een klein beetje olie bij.
Laat 12 uur marineren in de koelkast, roer af en toe.

Ik zou trouwens schouderkarbonaden nemen en het ergste vet eraf snijden. Dan krijg je sappige sate, haas wordt gauw droog.
Dat zijn wel erg boring sate's hoor...ik ben behoorlijk thuis in die keuken, en ik zou er iets aan veranderen. die tip van schouderkarbonades is een hele goede, want vettig vlees werkt veel beter bij die indon. keuken. Dus niet dat vet eraf snijden, gewoon meebakken. En bakken gebeurt dus op een barbeque ofzo.

ketoembar is lekker, MAAR het kan NOG simpeler. alleen maar ketjap manis met peper en zout, da's ook al lekker. Maar ik kan alles wel uitleggen, maar beter is om hier te kijken.

http://ww.kokkieblanda.nl/vlees.htm

Als je deze allemaal beheerst dan kan je het wel behoorlijk hoor !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  vrijdag 10 december 2004 @ 12:05:28 #157
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_23874908
Witte chocolademousse, er is me verteld dat dit NIET hetzelfde is als normale chocolademousse wordt gemaakt, maar hoe moet het dan wel? Iemand een leuk recept? (Likeurtje erbij heb ik geen bezwaar tegen )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 10 december 2004 @ 12:47:08 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23875791
Geen idee, ik heb nog nooit witte chocolademousse gemaakt. Ik beschouw witte chocolade trouwens niet als chocolade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 december 2004 @ 00:08:15 #159
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_23890696
cacaubotermousse klinkt ook zo lullig..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_23890918
Euc: chocola betekent dat er cacao in zit, in witte chocola zit vet, geen cacao......
Ik vind witte chocola smakeloos. Misschien kan je je dessert half om met bruine en witte chocola maken?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_23892958
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 00:17 schreef krakkemieke het volgende:
Euc: chocola betekent dat er cacao in zit, in witte chocola zit vet, geen cacao......
Ik vind witte chocola smakeloos. Misschien kan je je dessert half om met bruine en witte chocola maken?
Of nog beter: de hele witte "chocolade" weg laten en gewoon lekker pure choco gebruiken
pi_23893017
Kan ook......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  † In Memoriam † dinsdag 14 december 2004 @ 12:08:21 #163
34726 Fratz
Max
pi_23964047
Hallo Piet,

ik zou wel eens gepofte aardappels willen maken, maar hoe doe ik dat?
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_23964859
Hoi Piet,

Nog leuke ideeen voor een cake of taart met (pure) chocola? Zonder noten. (het is voor kerst)
pi_23975030
Beste Piet,

Weet jij hoe ik voor kerst een ranzig grote bak vol Italiaanse tiramisu het beste kan maken?
pi_23977929
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 20:47 schreef ParanoidEv het volgende:
Beste Piet,

Weet jij hoe ik voor kerst een ranzig grote bak vol Italiaanse tiramisu het beste kan maken?
Mmm, ook een goed idee!
  woensdag 15 december 2004 @ 12:18:47 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23986759
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 12:46 schreef Ingrid19 het volgende:
Hoi Piet,

Nog leuke ideeen voor een cake of taart met (pure) chocola? Zonder noten. (het is voor kerst)
pakje boter op kamertemp met 300 gram suiker tot creme roeren. Voeg 6 grote eieren toe, en een kopje lauwe melk. zeef 450 gram bloem, pakje pakpoeder en 75 gram cacao twee keer door elkaar zo dat bloem en cacao eenheid van kleur hebben en luchtig is.
Roer dit door het beslag, maar niet te lang, als het er door gemengd is is het het goed, niet kneden.
In een springvorm storten en op een voorverwarmde oven bij 175 graden bakken tot gaar.
Af laten koelen en er 3 a 4 plakken van snijden.
Halve liter slagroom stijfslaan, 250 gram bittere chocolade au bain marie smelten.
De plakken besprenkelen met grand marnier en insmeren met sinaasappel jam.
Meng de chocolade door de slagroom, zodat een chocolade creme ontstaat.
Besmeer een plak in met de creme en leg de volgende er op, smeer die weer in etc tot alle plakken weer op elkaar leggen en smeer dan de buitenkant van de taart in met de creme, de boven en de zijkanten.
Paar uur in de koelkast op laten stijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2004 @ 12:19:53 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23986793
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 20:47 schreef ParanoidEv het volgende:
Beste Piet,

Weet jij hoe ik voor kerst een ranzig grote bak vol Italiaanse tiramisu het beste kan maken?
Ranzig?
Hoe bedoel je ranzig?
Ik maak niets ranzigs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23987219
quote:
Op woensdag 15 december 2004 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
recept
Bedankt!

Ik hoor net van mn ouders dat ze tiramisu ook wel zien zitten. Heb je daar een recept van?
  woensdag 15 december 2004 @ 14:48:30 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23990087
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 12:08 schreef Fratz het volgende:
Hallo Piet,

ik zou wel eens gepofte aardappels willen maken, maar hoe doe ik dat?
Aardappels schoonboenen en afdrogen. Insmeren met wat olijfolie en in alufolie wikkelen. In de oven bij 200 graden tot gaar.
Serveren met kruidenkwark of knoflookboter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23991796
quote:
Op woensdag 15 december 2004 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ranzig?
Hoe bedoel je ranzig?
Ik maak niets ranzigs
Ik bedoelde gewoon een hele grote bak/schaal. Ranzig zei ik dus ipv erg groot
pi_23992368
quote:
Op woensdag 15 december 2004 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

chocoladecakerecept
* Plunderbunny gaat nu een poging wagen deze sinful chocolatecake te reproduceren.
pi_23992628
Als je gaat fonduen, wat voor soort olie kan je dan het beste gebruiken? En kan je dat fondu-ding opwarmen op een elektrische kookplaat? En hoe weet je wanneer het warm genoeg is en niet te heet?
Fake it till you make it...
  woensdag 15 december 2004 @ 16:57:24 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23992782
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.

Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 december 2004 @ 16:59:57 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23992843
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:49 schreef Nijna het volgende:
Als je gaat fonduen, wat voor soort olie kan je dan het beste gebruiken? En kan je dat fondu-ding opwarmen op een elektrische kookplaat? En hoe weet je wanneer het warm genoeg is en niet te heet?
Je kan het beste arachide olie gebruiken, en als een stukje brood gaat bruisen en mooi bruin wordt is het heet genoeg om te frituren.
Ik heb trouwens sinds de jaren 70 niet meer gefonduut, doen mensen dat nog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23993217
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.

Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
Hey heel erg bedankt, ik ga het zeker maken en laat nog wel weten of iedereen het te weten vondt.
pi_23993948
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.

Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
Domme vraag misschien, maar kun je grappa bij de slijter kopen?
  woensdag 15 december 2004 @ 17:55:10 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23994048
quote:
Op woensdag 15 december 2004 17:49 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Domme vraag misschien, maar kun je grappa bij de slijter kopen?
Ja, maar om hiervoor nu Grappa te kopen als je dat normaal nooit drinkt, je kan ook cognac gebruiken, of een eux de vie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23994448
quote:
Op woensdag 15 december 2004 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar om hiervoor nu Grappa te kopen als je dat normaal nooit drinkt, je kan ook cognac gebruiken, of een eux de vie.
Ok. Ik heb net ff rondgesnuffeld in de inloopkast en we hebben nog cognac. Aangezien ik geen idee heb wat eux de vie is, ga ik cognac gebruiken!
Dank je!
  woensdag 15 december 2004 @ 18:19:45 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23994488
Cognac is eigenlijk ook een Eux de Vie, een Eux de Vie is een destilaat van vruchten, druiven, appels, frambozen, peren, noem maar op, als er suiker in zit kan je het gisten, en dan de alcohol er uit destileren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23994611
quote:
Op woensdag 15 december 2004 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Cognac is eigenlijk ook een Eux de Vie, een Eux de Vie is een destilaat van vruchten, druiven, appels, frambozen, peren, noem maar op, als er suiker in zit kan je het gisten, en dan de alcohol er uit destileren.
Aha. Ik hou het op cognac.
pi_23996398
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het beste arachide olie gebruiken, en als een stukje brood gaat bruisen en mooi bruin wordt is het heet genoeg om te frituren.
Ik heb trouwens sinds de jaren 70 niet meer gefonduut, doen mensen dat nog?
We hebben niet zo lang geleden zo'n fondu setje gekregen... het bestaat dus nog ja .
Fake it till you make it...
  † In Memoriam † woensdag 15 december 2004 @ 20:28:30 #183
34726 Fratz
Max
pi_23997269
quote:
Op woensdag 15 december 2004 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aardappels schoonboenen en afdrogen. Insmeren met wat olijfolie en in alufolie wikkelen. In de oven bij 200 graden tot gaar.
Serveren met kruidenkwark of knoflookboter
maarre...hoe lang zal ik ze dan in de oven laten liggen?
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_23998078


Thnx Piet!
  woensdag 15 december 2004 @ 23:32:53 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24001979
quote:
Op woensdag 15 december 2004 21:03 schreef Plunderbunny het volgende:
[afbeelding]

Thnx Piet!
Ziet er goed uit, maar je hebt de slagroom/chocolade creme weggelaten?
Recepten aanpassen is altijd goed, dat is waar het met koken om gaat, exerimenteer en leer.
Vertel wat je hebt gemaakt en hoe het smaakt!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24002164
yep, slagroomcreme om een taart vind ik altijd zo'n zooitje worden, nu zit er marmelade op. Er zit wel slagroomcreme en marmelade in en de grand marnier is bij gebrek aan vervangen door rum.
En de smaak? Om eerlijk te zijn kan ik na het bakken, het uitlikken van de schalen en het opeten van het stukje wat van de bovenkant af kwam om een vlakke bodem te krijgen (heb hem omgedraaid zodat de bovenkant recht was) geen chocotaart meer zien. Hij staat nu koel te wachten op de visite van morgen
  woensdag 15 december 2004 @ 23:50:24 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24002393
Vind een creme altijd zo een mooie finish voor een taart.
Moet toch eens een picserver zoeken om foto´s van de creaties te plaatsen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24002487
quote:
Op woensdag 15 december 2004 23:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind een creme altijd zo een mooie finish voor een taart.
Moet toch eens een picserver zoeken om foto´s van de creaties te plaatsen
Het ligt ook absoluut aan mijn gebrek aan ervaring met een spatel hoor
En yes please, pictures would be nice
pi_24006759
quote:
Op woensdag 15 december 2004 21:03 schreef Plunderbunny het volgende:
[afbeelding]

Thnx Piet!
Ziet er goed uit!!!
Fake it till you make it...
pi_24011580
ik heb een keer ergens een sausje over mijn sla gehad:

een zoete licht stroperige oranje-gele saus. het leek wel vloeibaar ei-geel (maar dan doorzichtig)met sinaasappelsap ofzo.

hoe maak ik dit sausje?
  donderdag 16 december 2004 @ 14:02:21 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24011680
Geen idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 december 2004 @ 11:01:49 #192
18772 pos
@@sweet@@
pi_24031595
quote:
Op woensdag 15 december 2004 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
In een springvorm storten en op een voorverwarmde oven bij 175 graden bakken tot gaar.
(...)
Piet ik wil hem morgen gaan maken maar hoelang duurt het ongeveer tot hij gaar is?
Uurtje?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_24031771
minstens. Ik heb hem er geloof ik wel anderhalf uur in gehad, misschien zelfs langer maar ik heb de oven halverwege ietsjes lager gezet omdat de bovenkant wat harder ging dan de binnenkant. Toen was hij mooi gelijkmatig gaar. Eigenlijk let ik nooit op de tijden, heb koken geleerd op een Aga en dat vergt veel prikken, proeven goochelen met de temp. van je oven. Die manier van koken is er nooit meer uit gegaan vrees ik.
Gewoon na een uur voorzichtig prikken met een satéprikkertje tot die er droog uit komt.
  vrijdag 17 december 2004 @ 11:22:57 #194
18772 pos
@@sweet@@
pi_24031974
bedankt, ga ik doen
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  vrijdag 17 december 2004 @ 11:49:19 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24032470
Precies, ff prikken, maar minstens een uur.
Bakkie water onder in de oven helpt ook tegen het uitdrogen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 december 2004 @ 12:45:54 #196
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_24033846
Piet, mijn vriendin heeft gisteren vier stukken biefstuk gekregen. Wat voor lekkers kan ik hier allemaal mee maken?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 17 december 2004 @ 13:02:00 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24034232
Niet moeilijk mee gaan doen, gewoon ff bakken of grillen.
Hoe maak je de beste biefstuk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 december 2004 @ 13:56:53 #198
72710 whispers
verbally copulating
pi_24035505
Dag Piet, ik heb twee vragen, misschien kan je me wel helpen.

1. Gebakken aardappels

Op zich natuurlijk heel eenvoudig, maar de ene gebakken aardappel is de andere niet. De 'basics' (lekkere aardappelen, goed brood) vind ik trouwens veel belangrijker dan culinaire hoogstandjes. Het begint al bij de aankoop van aardappelen: in supermarkten verkopen ze bv. enkel smaakloze 'gewassen aardappelen'. Naar mijn mening mag er echter gerust wat aarde aan een aardappel kleven, een vuile aardappel is een droge aardappel en dat komt de smaak ten goede.

Maar goed. Het ging over gebakken aardappelen. Hoe ga ik te werk? Wel, vooraf kook ik de aardappelen beetgaar (al of niet in schil) of maak ze zacht in de microgolfoven en bak ze vervolgens in arachide-olie (smaakneutraler dan olijfolie). Ze zijn echter nooit perfect zoals ik ze wil: crunchy on the outside, soft and tasty on the inside.

Mijn vragen: wat is de beste bereidingswijze?

a. De aardappelen zacht koken en kort aanbakken op hoog vuur? Nadeel: de aardappel wordt brokkelig, slorpt bovendien te veel vet/olie op.

b. De aardappelen halfzacht koken en laten garen op een matig vuur. Nadeel: niet zo soft and tasty on the inside.

c. Ongekookt onder deksel laten garen op matig vuur?

Kort samengevat: heb je mogelijk tips en trucs voor een lekkere gebakken aardappelen?

2. Wildsaus

Ik ben helemaal gek van wild. En dan bedoel ik echt wild, niet van die gekweekte supermarktrommel. Gisteren heb ik hinde klaargemaakt en ik had een vraagje over de saus.

Hoe ben ik te werk gegaan? Wel: hinde afbakken, nog beetje saignant. Warmhouden in folie. In braadpan scheut rode wijn en goede wildfond (van bij wildslager) beetje laten inkoken. Scheutje room bij en nog even laten inkoken. Hinde opnieuw erbij, opdienen.

Op zich wel lekker, maar echt veel saus heb je niet. Ik gebruik niet graag teveel room en dat beetje wildfond en wijn (bovendien ingekookt) geeft niet echt veel saus. Op restaurant krijg je echter dikswijls een mooie hoeveelheid saus. Kort samengevat: wat kan je naast room nog gebruiken in wildsaus, zonder de smaak om zeep te helpen?

U weze bij voorbaat bedankt.
pi_24036808
quote:
Op woensdag 15 december 2004 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
chocolade-taart
Heb ik net alle boodschappen in huis, lees ik dit nu pas.

Piet, je hebt nog een foto tegoed van LKM's taart, die overigens heerlijk was, ik regel het nog even, hoor.

Dit weekend wil ie een appel-perentaart maken.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 17 december 2004 @ 16:45:36 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24039268
LKM taart?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')