FOK!forum / Brave New World / Moonhoax #11 - Het is nog steeds stil
Molurusdinsdag 4 november 2014 @ 18:06
Het begin van het einde.

Althans, zo gaan de geruchten.

moonhoaxwallpaper1024x768.jpg

De discussie is 50 jaar gaande, verschillende documentaires zijn na voren geschoven als HET bewijs dat we er niet geweest zijn.



Hieronder een aantal dingen die in het verleden zo vaak aan bod kwamen als.

attachment.php?attachmentid=3764&d=1160963312
Problemen met de foto's
Kruisdraden
Kwaliteit
Sterren
Schaduwen
Achtergronden
Aantal foto's

500px-Van_Allen_radiation_belt.svg.png
Problemen met straling en hitte
Van Allen-gordels
Effect van straling op filmemulsie
Effect van temperatuur op filmemulsie
Problemen op radiografisch gebied
Geen vertraging
Te korte vertraging
Beste ontvangst
Geen uitzending
Signaal kwam uit de VS

330px-Moonflag.gif
Problemen op mechanisch en chemisch gebied
Geen kraters
Geen uitlaatvlam
Geen geluid en vibratie
Maansteen
Maanstof
Wapperende vlag
Opmerkelijke voortschrijding der techniek
Opmerkelijk verlies van techniek
Zwevend stof
Opmerkelijk verlies van data

Moon-Hoax.jpg
En hoe is het dan gedaan, volgens veel bronnen zou de bekende regisseur Stanley Kubrick in samenwerking met Nasa alles in scène hebben gezet, voor Info hoe hij dat zou hebben gedaan.
http://realitysandwich.com/23226/kubrick_apollo/

Apollo-maanlandingscomplottheorie
even een kleine simpele opsomming waar het continu over gaat! ( dankzij Nikao en KoosVogels)
Pro-maanlandingen:
* Getuigenverslagen. Enorm veel mensen die allemaal betrokken zouden moeten zijn met geheim houden van iets. En we weten allemaal hoe waarschijnlijk het is dat iets dan ook echt geheim blijft.
* Reflector en al 40 jaar testen daarop. (en dus vooral ook het verschil met naast de reflector richten)
* Restanten op de maan van zaken die we achtergelaten hebben, zichtbaar en gefotografeerd.
* Foto's, die nog altijd zonder succes gedebunked zijn
* 3rd parties die maanlandingen bevestigen
* Maanstenen
* Spin off technologieën waar we dagelijks gebruik van maken
- Is er een goede reden om een maanlanding te faken?
- Hoeveel mensen moet betrokken worden bij het complot?
- Is het risico de gok waard?

Contra-maanlandingen
* Steeds dezelfde tegenargumenten die simpel te debunken of uit te leggen zijn. Serieus, er is echt geen
SPOILER
enkel argument wat overeind blijft, zoals we hier in dit topic al zien.

De Apollo-maanlandingscomplottheorie is een complottheorie die stelt dat de Verenigde Staten niet echt astronauten naar de maan hebben gestuurd. De meeste wetenschappers, technici en ruimtevaartkenners schuiven de theorie als ongegrond terzijde. Er is een overvloed aan fysiek bewijs voor het tegendeel van de complottheorie.
Volgens deze complottheorie hebben de maanlandingen binnen het Apollo-ruimtevaartprogramma in de jaren 1969 tot 1972 niet daadwerkelijk plaatsgevonden, maar zijn ze door de NASA en de Amerikaanse regering in scène gezet. Het commerciële Amerikaanse televisiestation Fox News Channel heeft op 15 februari 2001 een documentaire over deze theorie uitgezonden.
De aanhangers van deze theorie voeren een aantal argumenten aan. Zo zouden er schaduwen zijn waargenomen op de foto's die op de maan zijn genomen, waarbij sprake zou zijn van meerdere lichtbronnen in plaats van één. Andere bekende argumenten zijn het ontbreken van sterren op de foto's, en de wapperende Amerikaanse vlag.
Een mogelijk motief van de Amerikanen om de landing in scène te zetten in plaats van daadwerkelijk naar de maan te reizen zou zijn dat het niet mogelijk was om mensen naar de maan[spoiler] te sturen vanwege de vele onopgeloste problemen
Ontkrachting
Tussen 11 en 15 juli 2009 maakte de onbemande Amerikaanse maanverkenner Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) foto's van de landingsplaatsen. Op de verschillende foto's is te zien hoe de achtergebleven daaltrappen van de maanlanders lange schaduwen werpen over het maanoppervlak. Op één foto zijn naast Apollo 14 ook nog wetenschappelijke instrumenten zichtbaar en sporen van de maanwandeling (ze hadden ook een wagentje bij zich).
Veelvoorkomende argumenten
Als verklaring wordt door sommigen verondersteld dat het tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog wel erg aardig van de Sovjets was om de Amerikanen voor te laten gaan in het vervalsen van de maanlandingen in plaats van zelf die primeur op te eisen. Voor de complottheorie zijn talloze argumenten aangevoerd, hieronder een lijst van de meest voorkomende met elk een tegenargument.
Problemen met de foto's
Kruisdraden
Claim: de kruisdraden op bepaalde foto's lijken achter gefotografeerde objecten te liggen, in plaats van ervoor zoals dat het geval zou moeten zijn wanneer de kruisdraden op de lens van de camera waren aangebracht; dit impliceert dat het gemanipuleerde foto's betreft.
Tegenclaim: wanneer een dunne zwarte lijn (zoals die van een kruisdraad) tegen een helder witte achtergrond gefotografeerd wordt, treedt er veelal verzadiging van de filmemulsie op, waardoor de zwarte lijn wegvalt op het negatief.
Kwaliteit
Claim: de kwaliteit van de foto's is onwaarschijnlijk hoog.
Tegenclaim: NASA selecteerde alleen het beste beeldmateriaal ter publicatie, waarop de pers nogmaals een selectie toepaste op het door de NASA gepresenteerde materiaal. Van de duizenden foto's die de astronauten namen zijn er vele die onscherp of met een verkeerde belichtingstijd genomen zijn, zoals te zien is op het Apollo Lunar Surface Journal van de NASA.
Sterren
Claim: er zijn geen sterren zichtbaar op de foto's en de astronauten melden niet een keer dat er sterren zichtbaar zijn vanuit de ramen van hun ruimtecapsules.
Tegenclaim: er zijn ook geen sterren zichtbaar op ruimtefoto's van de Spaceshuttle, Mir, ISS en de aarde. Dit komt doordat dit soort foto's met korte sluitertijden genomen wordt zodat er geen overbelichting plaatsvindt van direct door de zon verlichte voorwerpen op de voorgrond. Het veel zwakkere sterrenlicht heeft geen kans om de film te belichten bij zulke korte sluitertijden. Men kan dit zelf proefondervindelijk vaststellen door een foto van de nachthemel te nemen met een sluitertijd die geschikt is voor een zonnige dag. De astronauten waren (op die van Apollo 13 na) gemakkelijk in staat sterren te zien, er vond zelfs navigatie op de sterren plaats.
Claim: als de astronauten wel gemakkelijk in staat waren sterren te zien, dan is het opmerkelijk dat ze tijdens al hun ruimtetrips geen enkele maal een foto hebben genomen van deze sterren met een geschikte sluitertijd om ze vast te leggen: de astronauten waren daarvoor voldoende getraind, ze beschikten over camera's van goede kwaliteit en het had unieke foto's op kunnen leveren; het is des te meer opmerkelijk dat de astronauten wel tijd hadden voor andere zaken, zoals een partijtje golf.
Tegenclaim: Voor sterrenfotografie is een lange sluitertijd nodig. Tijd was een kostbaar begrip op de maan. Op de maan hadden de astronauten bovendien hun handen vol aan het fotograferen van de geografische kenmerken van de maan zelf. Foto's van de sterren vanaf de maan hadden niet bijzonder veel toegevoegd aan de foto's van de sterren zoals wij ze reeds kennen, immers, de positie van de maan t.o.v. de aarde is op astronomische schaal te verwaarlozen. Foto's van sterren kunnen uiteindelijk beter gemaakt worden door satellieten en ruimtetelescopen. Het "partijtje golf" bestond slechts uit het wegslaan van een paar ballen door astronaut Alan Shepard vlak voor het verlaten van de maan.
Schaduwen
Claim: de kleur en richting van de schaduwen op de foto's is inconsistent.
Tegenclaim: schaduwbeelden op de maan zijn veelal complex doordat er fototechnisch meer dan een lichtbron aanwezig is: de zon, de aarde en de maan zelf. Licht van deze bronnen wordt door het maanstof gebroken en in alle richtingen verstrooid, ook in de schaduwgebieden; daarnaast is het maanoppervlak niet plat en worden schaduwen korter of langer als ze in kraters of op berghellingen vallen. Als laatste heeft zowel perspectief als de lenshoek van de camera een invloed, waardoor parallel lopende schaduwen niet parallel lopen op de foto's.
Achtergronden
Claim: identieke achtergronden komen voor op foto's die vele kilometers van elkaar genomen zijn; dit wijst op een studioset waarbij abusievelijk tweemaal dezelfde achtergrondafbeelding werd gebruikt.
Tegenclaim: parallax-effecten die bij nauwkeurige observatie waarneembaar worden, bevestigen de geclaimde locaties van de foto's. De maan heeft geen atmosfeer, waardoor verafliggende voorwerpen ongewoon helder en minder veraf schijnen dan werkelijk het geval is, zo zijn de bergen op de achtergrond van veel foto's geen nabijgelegen heuvels, maar echte bergen van een kilometer of meer hoogte, gelegen op tien tot twintig kilometer afstand van de camera. Bij deze afstanden zijn de veranderingen in de achtergrond slechts subtiel, hetgeen veelal gemist wordt.
Aantal foto's
Claim: naast de verdachte zaken die op de foto's te zien zouden zijn, is er ook twijfel ontstaan aan de Apollo-maanlandingen door de hoeveelheid foto's die genomen zijn tijdens de EVA's, de tijd dat de astronauten op de maan buiten de maanlandingsmodule waren. Wanneer het totale aantal officiële foto's genomen tijdens de EVA's van alle Apollo-missies gedeeld wordt door de totale hoeveelheid tijd die deze EVA's in beslag namen, komt men uit op een gemiddelde van 1,19 foto's per minuut dat de astronauten op de maan waren, dus één foto per 50 seconden. Daarbij moet men dan ook nog bedenken dat in deze berekening geen rekening is gehouden met alle andere activiteiten van de astronauten op de maan, zoals onderzoek, inspectie, wandelingen en het salueren van de vlag. Wanneer men dat wel doet zou men voor Apollo 11 uitkomen op ongeveer één foto per 15 seconden. Dit is des te opmerkelijker omdat veel locaties waarop de foto's genomen zijn ver van elkaar verwijderd liggen en een behoorlijke reistijd in beslag zouden nemen, zeker in een ruimtepak dat de astronauten in hun bewegingsvrijheid belemmerde. Bovendien hadden de camera's van de astronauten geen zoeker, noch beschikten zij over automatische belichting, iets wat het nemen van goede foto's aanzienlijk vertraagt. Ook is de zwaartekracht van de maan maar 1/6 van die van de aarde waardoor ze zich nooit zo snel konden voortbewegen als op aarde.
Tegenclaim: de astronauten hadden op aarde uitvoerig getraind in het gebruik van hun uitrusting en camera's en maakten duizenden proeffoto's. Tijdens de hele missie bleven de camera-instellingen gelijk, de astronauten stelden geen sluitertijden en diafragma's in maar hoefden slechts de sluiter te openen ("af te drukken") en de film te transporteren; op deze wijze konden ze een snelheid van twee foto's per seconde halen. Veel foto's waren oorspronkelijk deel van stereoscopische paren die zo snel mogelijk na elkaar genomen werden.
Problemen met straling en hitte
[/spoiler]
SPOILER
Van Allen-gordels

eerst even een duidelijk filmpje over wat zijn die belts nu eigenlijk?
Claim: de astronauten konden de reis niet overleven door de straling in de Van Allen-gordels en de kosmische achtergrondstraling.
Tegenclaim: de afstand van de aarde tot de maan is tien maal zo groot als die van de aarde tot de Van Allen-gordels en de ruimtevaartuigen doorkruisten de Van Allen-gordels in slechts dertig minuten tijd. Daarnaast werd de afgelegde route zo gekozen dat de astronauten aan een zo gering mogelijke stralingsdosis blootgesteld werden en beschermde de metalen romp van het ruimtevaartuig hen tegen straling. James Van Allen, de ontdekker van de naar hem genoemde stralingsgordels, heeft persoonlijk deze claims ontzenuwd. De astronauten droegen tijdens hun missies dosimeters die aantoonden dat de totaal opgelopen stralingsdosis ongeveer overeenkwam met die van een röntgenfoto van de borstkas, ongeveer 1 milligray. Desondanks levert de straling een extra bewijs dat de astronauten naar de maan zijn gereisd: 33 van de 36 astronauten die naar de maan reisden, kregen te maken met een vroeg stadium van cataract wat veroorzaakt is door de kosmische stralen.
Deze argumenten zijn al keer op keer debunked. o.a. Door Michael Schermer
http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html
https://ca.news.yahoo.com(...)ments-211040304.html
Michael Schermer maakte ook deze video, the balony detection kit, handig bij t opsporen van onzin
Effect van straling op filmemulsie
Claim: de foto's zouden een neveleffect moeten vertonen door het cumulatieve effect van de ioniserende straling op de filmemulsie.
Tegenclaim: de film werd in metalen containers bewaard om dit te voorkomen.[bron?]
Effect van temperatuur op filmemulsie
Claim: de temperatuur van het maanoppervlak is overdag zo hoog dat filmemulsie zou smelten.
Tegenclaim: door het ontbreken van een atmosfeer is er geen efficiënte thermodynamische koppeling tussen het maanoppervlak en voorwerpen die er niet in direct contact mee zijn; enkel straling kan zorgen voor warmteoverdracht. Door gebruik te maken van geschikte optische coatings kon de temperatuur in de camera's zo onder controle gehouden worden.
The Apollo missions marked the first event where humans traveled through the Van Allen belts, which was one of several radiation hazards known by mission planners.[25] The astronauts had low exposure in the Van Allen belts due to the short period of time spent flying through them.[26] The command module's inner structure was an aluminum "sandwich" consisting of a welded aluminium inner skin, a thermally bonded honeycomb core, and a thin aluminium "face sheet." The steel honeycomb core and outer face sheets were thermally bonded to the inner skin.
In fact, the astronauts' overall exposure was dominated by solar particles once outside the Earth's magnetic field. The total radiation received by the astronauts varied from mission to mission but was measured to be between 0.16 and 1.14 rads (1.6 and 11.4 mGy), much less than the standard of 5 rem (50 mSv) per year set by the United States Atomic Energy Commission for people who work with radioactivity.

Problemen op radiografisch gebied
locaties alle maanlandingen! zowel sondes als maankarretjes.
450px-Moon_landing_sites.svg.png
Geen vertraging
Claim: bij een afstand van ca. 400 000 km zouden radiogolven bijna 3 seconden onderweg moeten zijn tussen de maan en de aarde; deze vertraging zou hoorbaar moeten zijn op de geluidsopnames.
Tegenclaim: bij de meeste documentaires worden deze stiltes van drie seconden eruit geknipt, op de originele opnames zijn ze wel degelijk aanwezig.
Te korte vertraging
Claim: de vertraging in de communicatie bedroeg circa een halve seconde in plaats van meer dan twee.
Tegenclaim: de stiltes tussen vraag en antwoord bedragen op de originele opnames nooit minder dan twee seconden. Ook uit de beelden bleek op sommige momenten een duidelijke vertraging. Zo werd halverwege Aarde en Maan op televisie een terugblik naar de aarde getoond. De aarde stond toen aan de rand van het beeld rechts boven. Op verzoek van Nasa werd de camera beter gericht. Na twee seconden kwam reactie op het beeld. Toen de aarde in het midden stond, zei Houston 'STOP'. Als gevolg van de vertraging schoof het beeld van de aarde links onder het scherm af.
Beste ontvangst
Claim: het Parkes Observatorium ontving het beste signaal terwijl de maan aan de andere kant van de aarde stond.
Tegenclaim: de gedetailleerde opnames ondersteunen deze claim eenvoudigweg niet.
Geen uitzending
Claim: al weken vooraf werd aangekondigd dat het televisiesignaal van de eerste maanwandeling door het Parkes Observatorium in Australië zou worden ontvangen en verdergeleid, maar vijf uur voor de uitzending kreeg het observatorium het bericht van de NASA dat de uitzending niet door zou gaan.
Tegenclaim: na de landing werd er beslist de maanwandeling naar een later tijdstip te verplaatsen, de uitzending vond dan ook later plaats.[bron?]
Signaal kwam uit de VS
Claim: terwijl het Parkes Observatorium de beste signaalontvangst zou moeten hebben, waren de live-beelden voor Australië afkomstig uit de VS, net als die voor de rest van de wereld.
Tegenclaim: de signalen die vanaf de maan verzonden werden en het eerst op aarde aankwamen in Honeysuckle Creek in het Capital Territory te Australië, waren geen normale televisiesignalen, daarvoor was de beschikbare bandbreedte van de radioverbinding te gering. Er werd daarom gebruikgemaakt van slowscantelevisie en deze signalen moesten door NASA geconverteerd worden.
Problemen op mechanisch en chemisch gebied
Geen kraters
Claim: de maanlandingen veroorzaakten geen kraters.
Tegenclaim: de landingen zouden ook geen zichtbare kraters moeten veroorzaken: de dalingssnelheid van de landingsmodules was slechts gering, de landingsmodules hadden reeds veel van hun massa verloren door het verbranden van raketbrandstof en de zwaartekracht van de maan bedraagt maar 1/6 van die op aarde; zodoende produceerde de raketmotor maar een gering vermogen vlak voor de landing en bij gebrek aan een atmosfeer expanderen de uitlaatgassen van de raket veel sneller dan op aarde, waardoor de kegel uitlaatgassen al snel zeer breed wordt. Desondanks wierpen de maanlandingen stof op, waarover de gezagvoerders van de landingsmodules zich ook beklaagden, het was echter niet genoeg stof om zichtbare kraters te vormen.
Geen uitlaatvlam
Claim: tijdens het opstijgen van de maanmodule produceerden de raketten geen uitlaatvlam.
Tegenclaim: de gebruikte brandstof hydrazine ontsteekt hypergool (bij aanraking, zonder tussenkomst van een vonk) in combinatie met distikstoftetraoxide als oxidant; hypergole mengsels branden altijd nagenoeg onzichtbaar; daarnaast expanderen de uitlaatgassen snel bij gebrek aan een atmosfeer (zie boven). De oorzaak dat de uitlaatvlam op aarde redelijk goed zichtbaar is ligt in het gebruikte rijke mengsel van brandstof en oxidant dat de levensduur van de raketmotor verlengt; het teveel aan brandstof verbrandt zichtbaar met zuurstof uit de atmosfeer.
Geen geluid en vibratie
Claim: tijdens het dalen van de maanmodule is er nauwelijks geluid en vibratie van de raketten hoorbaar, terwijl de hoofdraket zich voor een groot deel in de module bevindt en de astronauten er bovenop zitten.
Tegenclaim: de daaltrapmotor zat in een compartiment onder de stijgtrap. Dat betekent dat er inderdaad nauwelijks geluid klonk. Dat er weinig motorgeluid is te horen is ook te danken aan het feit dat de communicatie met de astronauten via microfoons in hun pak (en helm) plaatsvond en daardoor afgesloten was van de eventuele omgevingsgeluiden.
Maansteen
Claim: de maanstenen die teruggebracht werden vertonen een identieke chemische samenstelling met maanmeteorieten gevonden op Antarctica.
Tegenclaim: chemische analyse toont veelal een verschillende samenstelling qua zuurstofisotopen en een verrassend gebrek aan vluchtige elementen; er zijn slechts enkele nagenoeg gelijke meteorieten gevonden, die zonder uitzondering afkomstig zijn van kratervormende gebeurtenissen op de maan. Daarnaast is de totale hoeveelheid van deze maanmeteorieten slechts gering ten opzichte van de 380 kg maansteen die door de Apollo-missies werd teruggebracht en zijn deze maanstenen chemisch identiek aan die, die teruggebracht werden door de Russische (robotische) Luna-maanexpeditie
Maanstof
Claim: de diepe stofbekkens rond de plekken van de maanlandingen zouden moeten zijn leeggeblazen door de raketmotoren van de landingsmodules.
Tegenclaim: op aarde zou dit inderdaad het geval zijn, maar bij gebrek aan een atmosfeer op de maan kunnen de raketmotoren geen turbulenties veroorzaken, alleen de uitlaatgassen zelf kunnen het regoliet (maanstof) wegblazen; daarbij neemt de dichtheid van het regoliet toe bij toenemende diepte, waardoor alleen de bovenste laag door de uitlaatgassen weggeblazen werd.
Wapperende vlag
Claim: de op het maanoppervlak geplaatste Amerikaanse vlag wapperde in de wind, terwijl de maan geen atmosfeer heeft.
Tegenclaim: de vlag is aan een Г-vormige houder opgehangen en bij gebrek aan atmosfeer is er nagenoeg geen wrijving die de slingerbeweging, die de astronauten veroorzaakten tijdens het plaatsen, kon stoppen; de vlag lijkt te golven doordat ze gevouwen was voor ze werd opgehangen.
6762330_460s.jpg
Opmerkelijke voortschrijding der techniek
Claim: in de geschiedenis van de techniek is het zeer opmerkelijk dat er tijdens een periode van moeizame vooruitgang opeens geweldige successen worden geboekt, deze successen dan enkele jaren plaatsvinden, waarna ermee wordt gestopt en deze techniek grotendeels wordt verworpen voor inferieure techniek, of zelfs verloren gaat. De Spaceshuttle heeft een plafond van 1000 km; Apollo wist een afstand van 364 duizend kilometer naar de maan te overbruggen, astronauten op de maan te zetten en weer veilig terug te keren, nogmaals over eenzelfde afstand van 364 duizend kilometer. Bovendien gebeurde dit alles met de techniek van de jaren zestig. Gezien de lijn van de geleidelijke progressie der techniek is het veel logischer dat de spaceshuttle de culminatie is van de ruimtevaarttechniek zoals deze in gang is gezet in de jaren zestig, en dat Apollo slecht een promotiestunt was onder de druk van een, door de Koude Oorlog en winstbejag, op hol geslagen politiek. Bovendien beweert NASA zelf dat het met de huidige techniek niet mogelijk is mensen op de maan te zetten en dat het voorlopig ook niet te verwachten is dat dat zal lukken.
Tegenclaim: het door president John F. Kennedy opgezette Apolloprogramma was inderdaad een prestigeproject en was veruit het duurste programma in de geschiedenis van NASA, die sindsdien voortdurende financiële bezuinigingen gehad heeft. Het programma was zelfs dusdanig duur dat de publieke opinie pas definitief omsloeg in een voorkeur voor het project na de moord op Kennedy. De spaceshuttle werd niet ontworpen om reizen naar de maan mogelijk te maken maar om onderzoek en werkzaamheden uit te voeren in lage aardomloopbanen (LEO). Daarnaast staat er bij NASA een nieuw maanprogramma op de agenda met een eerste robotlanding voorzien in 2008 en een hernieuwd bezoek van mensen aan de maan tussen 2015 en 2020; einddoel is het vestigen van een maanbasis die onder andere vertrekpunt moet vormen voor toekomstige bemande ruimtereizen naar verdere bestemmingen zoals Mars.
Om in een baan om de aarde te raken: 9.3 tot 10km/s
Vanuit die baan tot een baan om de maan: 4,1+0.7=4.8km/s
Vanuit die baan om de maan naar het oppervlak: 1,6km/s
Totaal 9.3+4.8+1.6=15,7km/s
424px-Delta-Vs_for_inner_Solar_System.svg.png
Voor de terugkeer in principe hetzelfde, ware het niet dat je deze hoeveelheid drastisch kan verminderen door gebruikt te maken van "aerobraking".
Dus om op je vraag terug te komen, als je al in een baan om de aarde zit heb je 6,4km/s nodig om naar de maan te vliegen en te landen, dus ruwweg iets meer dan je nodig hebt om in de baan om de aarde te komen.

Wat houdt deltaV precies in?
http://en.wikipedia.org/wiki/Delta-v

Opmerkelijk verlies van techniek
Claim: het is vreemd dat van enkele belangrijke onderdelen van het Apollo-programma, zoals de Saturnus V-raket, de maanmodule en de maanauto, de bouwtekeningen zijn zoekgeraakt. Als het Apollo-programma werkelijk zo'n uitzonderlijke techniek omvatte, mag men aannemen dat men op zijn minst uiterst zorgvuldig om is gesprongen met het vastleggen en bewaren van deze techniek.
Tegenclaim: er wordt slechts gespeculeerd dat dit materiaal daadwerkelijk is zoekgeraakt, daar bestaat bewijs noch enige officiële uitspraak over.
Zwevend stof
aLKnO76_460sa.gif
Claim: aangezien er op de maan minder zwaartekracht is zou het maanstof heel lang moeten blijven hangen.
Tegenclaim: De maan heeft geen atmosfeer, waardoor maanstof geen luchtweerstand ondervindt en gewoon volgens de regels van de zwaartekracht binnen seconden weer op het maanoppervlak terugvalt. Daarbij was de tijdsduur tussen het landen en het verlaten van de raket voor de wandeling van dusdanige grootte dat dit stof al lang gedaald was.
NASA_MOON-ROCKET_APOLLO-15.gif
Opmerkelijk verlies van data
Claim: in de documentaire Did We Go? van Aron Ranen beweren zowel de toenmalige flight director van Apollo 11, Gene Kranz, als de NASA-archivaris van het Goddard Space Center, Dr. David Williams, dat de telemetriedata van Apollo 11 zoek zijn. Het is opmerkelijk dat de data van zo'n historisch en technisch belangrijk project verdwenen zijn.
Tegenclaim: feitelijk beweren beiden niet dat de data zoek zijn, ze zeggen slechts op moment van de opname dat ze niet weten waar de betreffende data zijn. Daar is zowel gelet op het verloop van ruim 30 jaar als gelet op de grootte van de archieven niets opmerkelijks aan.
584398main_M168353795RE_25cm_AP12_area.jpg
584582main_M168000580LR_ap17_area_flat.jpg
Geschoten door LRO. Pixelgrote is +- 25 cm.
lancering van de maan
de maan heeft veel minder massa heeft, is de zwaartekracht zwakker, en heb je dus minder kinetische energie nodig om in een baan rond de maan te komen vanaf het oppervlak. Daardoor heb je minder brandstof nodig, waardoor je weer minder brandstof nodig hebt omdat je die brandstof niet omhoog hoeft te tillen

waarom zo'n grote raket
Die enorme raket waar ze mee begonnen was vooral nodig om alle brandstof en andere supplies naar de maan te krijgen. Dit werkt ongeveer als volgt. Stel je hebt een ruimteschip van 100kg. Dit ruimteschip heeft een motor die 80kg brandstof nodig heeft om het ruimteschip in een baan om de aarde te krijgen. Maar, die brandstof zorgt er voor dat het ruimteschip zwaarder wordt. Om de 80kg brandstof van de grond te krijgen heb je weer extra brandstof nodig. Dit zorgt er voor dat een 2x zo zwaar ruimteschip meer dan 2x de brandstof nodig heeft om in een baan om de aarde te komen. Om het apollo ruimteschip naar de maan te krijgen was er dus best een forse raket (nogal een understatement ;) ) nodig. Voor de terugweg was dit niet het geval, omdat ze met veel lagere zwaartekracht te maken hadden, en zich soort van 'terug konden laten vallen' naar aarde.
En over de boordcomputer, meer was inderdaad niet nodig. Er zijn bijvoorbeeld een aantal mensen geweest die die boordcomputer in software of hardware na hebben gebouwd. De oorspronkelijke ontwerpen zijn als basis gebruikt voor de eerste boordcomputers van de shuttle. Vergeet hierbij ook niet dat het rekenwerk ook deels op de grond werd gedaan.
Met een laser schieten op de maan, kan dat ja dat kan!
Apollo 14 en 15 heeft een soort van reflector achter gelaten op de maan waarbij je dus een exact retour signaal krijgt als je er met een laser op mikt, Distance = (Speed of light × Time taken for light to reflect) / 2. en op deze manier kan je de afstand van aarde naar de maan berekenen.
dichtsbijzijnde locatie voor een goeie gemikte laser beam.
Laser ranging facility at Wettzell fundamental station, Bavaria, Germany.
180px-Wettzell_Laser_Ranging_System.jpg
330px-Laser_Ranging_Retroreflector_Apollo_15.svg.png
330px-ALSEP_AS15-85-11468.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Laser_Ranging_experiment

Stel we zijn er niet geweest.

Stel dat er nooit missies naar de maan waren geweest, dat we niet verder gegaan waren dan een baan om de aarde. Wat zouden diezelfde mensen denken als de maanlander in een SF film voorkwam? Dat het realistisch was? Dat betwijfel ik ten sterkste, denk dat de meesten heel wat argumenten zouden hebben waarom het niet kon; zoals:
- het verschil is geen factor zes, want een Ariane raket moet enkel opstijgen, voor de landing is geen brandstof nodig omdat de aarde een atmosfeer heeft; een maanlander moet brandstof hebben voor het landen en het opstijgen.
- Een lander moet niet enkel in orbit raken, hij moet ontsnappingssnelheid bereiken.
Richard Feynman hield ooit een toespraak waarin hij het wetenschappelijk onderwijs afkraakte (in Mexico?). Hij toonde voorbeelden uit handboeken, bvb bereken de snelheid van een bal die van een helling rolt: in de oplossing werd enkel de snelheid, niet de rotatie van de bal in rekening gebracht. Bij het onderzoek naar de Challenger ramp was hij ook niet zuinig met z'n kritiek. Bvb de cijfers die aangaven dat lanceringen bij koud weer statistisch gezien veiliger waren, er minder problemen optraden: er werd geen rekening gehouden met het feit dat lanceringen bij warm weer vaker doorgingen ondanks kleine problemen. Maw: omdat lanceringen bij koud weer als gevaarlijker ingeschat waren leek het naderhand in de statistieken alsof ze veiliger waren, en die statistieken gebruikte men bij de Challenger als rechtvaardiging om niet uit te stellen.
fuell hij geeft namelijk al aan dat het een pleur aan brandstof zal kosten om er te komen,
in feite heb je het volgende maar nodig de ruimte doet de rest!.
van de aarde en zwaarte kracht afkomen.
als de raket maar met een beetje snelheid en juiste kant op ging kwam het wel goed..
hetzelfde vanaf de maan en weer terug. de trip zelf kost nauwelijks brandstof misschien om beetje bij te sturen maar verder niet.

ook geeft hij aan dat de russen veel verder waren. Ja ze waren elke keer het eerst. wil niet zeggen dat de amerikanen stil zaten in de zelfde periode, sommige dingen wat de russen els eerste lukten deden de amerikane er vlak na in sommige gevalen .. nog geen week later (het heete niet voor niet een SPACE RACE! ) zo hebben de amerikanen de russen aardig ingehaald, misschien waren de russen vaak het eerst de amerikanen deden het zelfde en vaak veel beter. ook zij hadden al heel wat meer goede lanceringen etc. het was ook pas apollo nr 11 die er lande niet apollo 1 want hoe de schrijver het aangeeft lijkt het alsof het in 1 x gelukt was.

de techniek.
voor de mensen tegenwoordig ik bedoel de mensen die na deze gebeurtenissen geboren zijn is het nauwelijks voor te stellen dat met de techniek toe de tijd het niet mogelijk zou zijn geweest op de maan te landen. zo super veel techniek is er niet voor nodig geweest er zijn ook heel erg veel briljante koppen voor nodig geweest om de berkeningen te maken en dat koste geld, veel geld het appollo programma kosten daarom ook gewoon ontzettend veel en na appolo projecten werd er ook alleen nog maar gekort op nasa., tegenwoordig kunnen we alles door computers laten doen, toen werden gewoon heel erg veel geleerden er voor gebruikt om de moeielijk berekening etc te maken.
"Apollo 11 carried a number of cameras for collecting data and recording various aspects of the mission, including one 70-mm Hasselblad electric camera, two 70-mm lunar surface superwide-angle cameras, one Hasselblad El data camera, two 16-mm Maurer data acquisiton cameras, one 35-mm surface close-up stereoscopic camera, and a television camera."
Apollo_17_LRO.jpg
Die ontwikkeling is er ook. Zie bijvoorbeeld http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_space_exploration
Het is nou niet bepaald alsof ze in 1965 besloten hebben op de maan te landen, en dat in 1969 uitgevoerd hebben. De technologie rond raketten heeft een basis die ruim voor WOII al begonnen is. Zie bijvoorbeeld het werk van Tsiolkovsky, Goddard en Oberth. Ook voor Apollo zelf zie je een mooie ontwikkeling van de eerste experimenten met buitgemaakte V2's, de eerste bemande vluchten met Mercury, en de verdere voorbereidingen met Gemini (docking, werken in de ruimte etc.)
maan reflectie!
Ga naar het strand, leg een spiegel op het zand en schijn vervolgens eerst op het zand en dan op de spiegel. Waar denk je dat het meeste laserlicht gereflecteerd wordt?
Aan de hand van het zonlicht kunnen we precies meten hoeveel licht het maanoppervlak terugkaatst (gemiddeld, als geoloog weet je natuurlijk dat verschillende oppervlakken een verschillend albedo heeft).
Als we nu een laser op de maan richten in plaats van op een reflector op de maan, kun je dus aan het teruggekaatste licht precies zien wat het is dat het licht terugkaatst. En als geoloog zal je ook wel inzien dat een reflector, naast het licht sterker terug te kaatsen, ook het licht minder verstrooit.
Al met al kun je dus prima zien of je licht door het oppervlak of door een reflector wordt teruggekaatst. Dit is een zeer korte versie, maar maakt goed duidelijk denk ik wat er aan de hand is.
No. The moon does not "easily reflects back one photon". The moon can reflect a lot of light, yes. This is how we explain it's brightness in RET. BUT this light is very very very diffused. When we look at the moon, we are looking at the suns' rays, but we don't get blinded do we? This is because we aren't looking at nearly as much light.
a11CarryEASEP5942.jpg
moon-mirror.jpg
A retro-reflector is designed to reflect light directly back on the opposite path to which it initially hit (give or take a small amount of distance between the reversed path and the initial path due to the concept of the light moving at two right angles first. It will still take a parallel path). If we shine a large spot at the moon, knowing that a retro-reflector is there, and we receive a photon back, we know this photon must have either bounced off the retro-reflector (provided it is in working condition) or it bounced off the surface of the moon in a coincidentally parallel path. Repeating the process many times can confirm whether it was chance, or scientifically reliable results. A 200km diameter area hit is indeed a direct hit on the retro-reflector. A non-direct hit would be where only a fraction of the retro-reflector was actually bathed in light. The whole thing gets hit so it is certainly direct.
Het gemiddelde albedo van de maan is 0,12, daar waar 1 staat voor perfecte reflectie en 0 voor, nou ja, nul. Een (aards) grasveld heeft een albedo van 0,25, twee keer zo hoog. Cement komt op 0,55, sneeuw en ijs nog hoger. De maan is dus helemaal niet zo reflecterend als je denkt.
Daarnaast is het ook nog eens diffuus reflecterend.
Take a cats-eye (the things on the middle of the road that reflect light at night time so you know where the centre line is). They are retro-reflectors. Your headlights bathe them in light and only the light that hits them directly, travels back to meet you. This light that has come back has taken the direct line and therefore the shortest path. These specific photons have hit the Retro-reflector directly, therefore, it was a direct hit whether or not other photons did not hit it."
waarom gaan we niet terug?
De reden waarom Nasa er nu niet meer heen gaat is simpel, Hun budget dusdanig verknalt dat het ze niet genoeg hebben om iemand er heen te kunnen sturen.
Momenteel is Mars wat boeiender, een volledig andere planeet ligt veel verder, plus Is veel interessanter dan de Maan zelf doordat deze planeet als enige in ons zonnestelsel een beetje met aarde zelf te vergelijken valt.
En de kans dat we er iets van leven, ook al is het een bacterie vinden tig malen groter is dan op de maan, wat bestaat uit stof rotsen en her en der een gecrashde Nazi ufo er verder niks boeiend te vinden valt.
Nadat ze een keer op de maan waren geweest verloor het publiek heel snel na de volgende missies het interesse, wat nu pas eindelijk weer een beetje terug komt.
- ze hadden de spacerace al gewonnen.
- een planeet werd interessanter dan de maan.
- er is niks op de maan wat echt van interesse is behalve stof en stenen.
De vorige tripjes hebben 5 miljard gekost, en dat voor een paar stenen en stof.
197115.jpg
Lunokhod!
http://www.nasa.gov/missi(...)s/lroc-20100318.html
[img]http://images.spaceref.com/news/2012/M175502049R_L17_thumb.jpg[img]
de braadpan op wieltjes aldus Hekje :P
wat hebben we nu eigenlijk aan deze maanlandingen gehad, op de anti aanbak laag van de braadpan na, zie hier, een kleine lijst met dingen die we er aan over gehouden hebben.
http://www.businessinsider.com/everyday-items-developed-by-nasa-2012-8

[img]http://d1jqu7g1y74ds1.cloudfront.net/wp-content/uploads/2010/05/iss_atlantis_2010_crop.jpg[/img]

A low Earth orbit (LEO) is an orbit with an altitude between 160 kilometers (99 mi), with a period of about 88 minutes, and 2,000 kilometers (1,200 mi), with a period of about 127 minutes. Objects below approximately 160 kilometers (99 mi) will experience very rapid orbital decay and altitude loss. With the exception of the lunar flights of the Apollo program, all human spaceflights have taken place in LEO (or were suborbital). The altitude record for a human spaceflight in LEO was Gemini 11 with an apogee of 1,374.1 kilometers (853.8 mi). All manned space stations to date, as well as the majority of artificial satellites, have been in LEO.
waarom zwegen de Amerikanen zwegen over het bedrog van de Russen (en andersom), terwijl de Russen wel meldden dat de Verenigde Staten spionagevluchten boven de Sovjet-Unie uitvoerde en de Amerikanen wel meldden dat de Sovjet-Unie raketten op Cuba had geplaatst.
TitusPullo


Ok, een lijstje bullshit en f-ups uit die docu:

Gelijk aan het begin heb je wat geneuzel over grote projecten waar de mensheid te trots was, en dus gedoemd waren te mislukken. Toren van babel, Titanic en het Apollo programma. Ik snap op zich wel wat ze daar willen zeggen, maar ze hebben de feitjes toch niet helemaal juist. Sure, Titanic was op dat moment de grootste, maar ze was nr 2 uit de Olympic klasse (met nog een 3de, Brittanic), en maar iets groter dan de Olympic zelf, die eerder gebouwd was. Olympic heeft zelfs nog een kill gescoord in de 1ste wereld oorlog, door een Duitse u-boot te rammen :D Brittanic is ook gezonken, door op een mijn te lopen. Olympic is zo'n 25 jaar in de vaart geweest. Maargoed, dit hele stuk is ietwat irrelevant.

On to things which piss me off, de volgende grove fout. Ze claimen dat de Apollo missie volledig werkte met zijn eerste missie. FOUT. Zoals met zoveel van dit soort technologische ontwikkelingen was het precies dat, een ontwikkeling. De Apollo raket zelf is eerst onbemand getest, waar meerdere problemen gevonden en verholpen zijn. Zelfs bij de eerste lancering was het geen volledig nieuwe raket. De bovenste trap werd bijvoorbeeld al eerder gebruikt bij kleinere versies van deze raket. En zo gaat het verder. De Apollo CM is zowel rond de aarde als naar de maan getest, net als de maanlander. Ze zijn met Apollo 10 al tot op een paar km van het maanoppervlak gevlogen als generale repetitie voor Apollo 11. En het gaat ook nog eens verder door voor Apollo, gezien veel van de Apollo missie onderdelen met Gemini getest en ontwikkeld zijn. Dat soort dingen :) Niemand vraagt je te geloven dat alles in 1 keer werkte (it didn't, zoals de Apollo 1 astronauten je niet na konden vertellen).

Ohjee, de Russen hadden wel 5x zoveel uren in de ruimte als de USA! Wat niet wordt gemeld is dat dit zo'n 10 jaar voor Apollo was... Dat gat is gewoon gedicht in die tijd.

En daar zijn de van Allen belts, die op 1000 miles zouden beginnen. Ze claimen dat alleen de Apollo missies zo hoog kwamen, en alle andere bemande missies laag genoeg bleven om onder deze 1000 mile grens te blijven. Nog een mooie claim, dat tonnen aan lood nodig zouden zijn om deze straling tegen te houden. Hier wordt geen enkele argumentatie voor gegeven. Dit klopt dan ook niet, gezien de straling in kwestie uitsluitend uit geladen deeltjes bestaat. Daar heb je helemaal geen lood voor nodig. Een dun laagje aluminium is al redelijk effectief tegen dit soort straling. Die straling zou de reden zijn dat de Sovjets alleen onbemande sondes naar de maan stuurden. Wat ze hier voor het gemak even weglaten is dat de Sovjets wel dieren heeft gestuurd! Hun Zond 5 sonde had o.a. een paar schildpadden aan boord, die de trip zonder problemen overleeft hebben.
En nu gaan ze zichzelf tegenspreken. Ze spreken over een shuttle missie naar een hoogte van 350 mile, waar de astronauten de effecten van straling begonnen te zien. Maar de van Allen belts beginnen toch pas bij 1000 mile? Wat is het nou? Retorische vraag, want de van Allen belts komen op sommige plekken tot zo'n 120 mile van het aardoppervlak. Ook huidige bemande missies hebben hier mee te maken.
Verderop maken ze de vergelijking met het Manhattan Project, ivm geheimen bewaren. Well, that failed :P Tijdens het project zijn gegevens al uitgelekt naar de Sovjets. Lijkt me een ietwat ongelukkig gekozen voorbeeld.
Nog een leuke claim, dat het verzenden van data van een missie gefaket kon worden met een satelliet. Op zich een leuk idee, ware het niet dat radioastronomen in die tijd doplermetingen hebben gedaan met deze radiosignalen. Daar kan je prachtig dingen als het afdalen naar de maan in herkennen. Dan zou dat ook zeer nauwkeurig gesimuleerd moeten worden.
De volgende moest ik toch wel even om lachen :D Ze zeggen zoiets als ze hebben NASA meerdere keren gevraagd om foto's van astronauten op de maan, en veel duplicaten uit een zeer beperkte set gekregen. Klinkt mij alsof ze gewoon een standaard pers-pakket hebben gekregen, en zo dom zijn om hier uit te concluderen dat NASA geheimzinnig doet over de foto's.
En nog een mooie foute claim. Dat Armstrong nooit een interview heeft gegeven. Eerder in dit topic is daar nog een voorbeeld van langs gekomen.
"From an analytical standpoint, photographic anomalies have to be sorted out with an understanding of lighting and shadows." :D _O- Laat ze dat dan alsjeblieft ook doen. Kort hierna claimen ze domweg dat twee scheve schaduwen naast elkaar betekenen dat twee verschillende lampen zijn gebruikt. Dan krijg je twee schaduwen stelletje sukkels!
De volgende faal is ook een grote. Ze vragen zich af waar al het geld voor de maanbuggies heen is gegaan, terwijl ze minder onderdelen hadden dan een Jeep. Sowieso rare vergelijking, om te impliceren dat ze goedkoper zouden zijn dan een jeep, omdat ze minder onderdelen bevatten. De grootste faal is nog wel een simpel stukje economie, wat hier in NL iig in de eerste klas middelbare school al langs komt. Ontwikkelkosten vs aantal gemaakte units. Als ze maar 6 auto's van een modern type zouden maken zouden ze ook miljoenen kosten, puur omdat je de ontwikkelkosten maar over 6 units kan verdelen :')

Oh en die stupiditeit over de wapperende vlag... Ze laten nota bene zelfs beelden zien waar de astronauten aan de paal zitten te draaien. Dan gaat de vlag wel bewegen ja.

Weer een punt wat ze weglaten. NASA gebruikte een systeem wat niet compatibel was voor het verzenden van hun video beelden. Dat is de reden waarom de tv stations het van een groot scherm moesten filmen.

En de grootste faal van de hele docu, waar ze eigenlijk de hele tijd naar toe werken. De zogenaamde achter de schermen beelden die ze 'per ongeluk' te zien hebben gekregen. De 'never before seen" footage, waarvan zogenaamd maar 20 seconden eerder op tv is geweest. Wat ze niet doorhebben is dat ze een deel van de live beelden te pakken hebben :D Miljoenen Amerikanen hebben deze beelden toen d'r tijd live op tv gezien. Veel kwalijker is het edit werk wat ze doen, waardoor ze kunstmatig de illusie wekken dat iets onzuivers gaande is.
a11rear-mock-orig.jpg
Het volgende stuk is ook zo fout als het maar zijn kan, en wel om meerdere redenen. Ze claimen dat de aarde die je ziet maar een klein stuk is van de aarde, gezien door een rond raam, vanuit een lage baan om de aarde. Hier zijn twee grote dingen mis mee. In een lage baan om de aarde beweeg je zo snel rond de aarde dat je ook in zeer korte tijd een behoorlijke beweging ziet. De aarde in deze videobeelden is statisch. Ten tweede is het raam waardoor ze kijken (kan je identificeren als ze de lampen weer aandoen) helemaal niet rond! :D
Ik heb de docu nu voor een iets groter deel bekeken..
- Het begint met een hoop insuniaties. De toon wordt al gezet met een verhaal over andere megalomane projecten die mislukt zouden zijn vanwege goddelijke interventie. Daarom moet de maanlanding wel nep zijn. Ik vraag me af welke veronderstelling absurder is.
- Daarna komen ze met dat de politiek vaker misleidende informatie heeft gebruikt. Alsof een tactische truc uit de oorlog ook maar iets mee te maken heeft. Dat is toch echt niet te vergelijken met een wereldwijde hoax die nu al decennialang in stand wordt gehouden?
- Er wordt beredeneerd dat het wel heel echt moest lijken vanwege het imago, de afleiding die nodig was vanwege een oorlog en de hoeveelheid geld die er al ingestoken was. Dat is nogal in tegenspraak met de fouten die gemaakt zouden zijn.
- Armstrong staat er niet vaak op en houdt niet erg van interviews. Hij heeft de meeste foto's gemaakt dus dat is logisch en de tweede opmerking is ook niet meer dan een verdachtmaking.
- Het verhaal van de kruisende schaduwen is me niet helemaal duidelijk. De man in het filmpje dat KipKnots heeft gepost gaat er wel op in.
- Er worden veel meer dingen opgevoerd die allang weerlegd zijn. Het oplichtende ruimtepak in de schaduw, crosshair die niet door lijkt te lopen, de letter C in een rots van papiermaché die later ineens weg is, maar het scheurtje in het papiermaché niet, de afwezigheid van een brandgat door de maanlander ivm met het maanstof, waarvan er minder bleek te zijn dan werd gedacht (en de vergelijking met een oude tekening is natuurlijk wel heel tendentieus.)
- Ze vragen zich af waarom er karretjes mee naar de maan zijn genomen, ipv telescopen. Ehmm.. mss omdat ze het landschap en de bodem wilden onderzoeken ipv de sterrenhemel?
- Dat de astronauten niet hebben gelet op hoe goed de sterrenhemel zichtbaar was, is niet vreemd. De vizieren van de ruimtepakken lieten maar weinig licht door. De reden daarvoor is hoop ik duidelijk. Dat Mischael Collins later wel spreekt over de sterrenhemel vanuit de ruimte kan ik ook niet direct plaatsen. Maar als dat niet over precies diezelfde gelegenheid ging, is het bewust verdraaien van informatie. Het wordt in ieder geval in het midden gelaten.
- De vlag beweegt! Als ze zo'n grove fout hadden gemaakt door geen rekening te houden met de wind, of nog fraaier, de luchtverplaatsing door een airco in de studio, die door de felle lampen uiteraard erg heet moet zijn geweest, dan zouden de Russen nu nog over de grond rollen van het lachen.
- Het is ook al verdacht dat je hun gezichten niet ziet in de ruimtepakken.Je ziet hun gezichten niet door de helderheid van het omgevingslicht. Uiteraard is er materiaal gebruikt dat maar een heel beperkt deel van het licht doorlaat. (Ik geloof dat er een laagje goud aan de binnenkant is aangebracht) Anders zouden ze uiteraard hun ogen beschadigen door het felle zonlicht.
- Tenslotte: De bewegingen van de astronauten zouden in slowmotion zijn gefilmd. In het filmpje dat KipKnots heeft gepost, wordt uitgelegd dat dat vrijwel onmogelijk is. Ook zou er zeer zorgvuldig gemonteerd moeten zijn en de tapes moeten volkomen stofvrij zien gebleven. Het minste krasje, kabel of stofje zou de hele boel hebben verraden.
En deze 'docu' (ik weet niet of je deze nog zo mag noemen, gezien al de fouten en misleidingen) deed jouw overtuigen dat de maanlandingen nep waren?
Dan mag je denk ik toch eens uitleggen waarom je deze zo overtuigend vind

Deze uitleg werd mede mogelijk gemaakt door meth1745, A-tuinhek, The_stranger Ems. ,TitusPullo , Enneacanthus_Obesu, ExperimentalFrentalMental s (bronnen wikipedia Youtube BNW moonhoax forum eigen kennis)

El_Matador quotes!!

Ik kom in dit topic terug als ik meer tijd heb. Nu andere dingen te doen dan die historische documentaire door Stanley Kubrick.
Ben benieuwd of je hautaine praat ophoudt, en gewoon normaal inhoudelijk kan reageren. Jullie gaan mijn ongelijk niet aantonen, dat doen experts alleen.
De fysische onmogelijkheden zijn uiteindelijk simpel, ik heb gezegd dat ik er een uitgebreidere analyse van zou maken. Nou, daar ben ik mee bezig. Je ziet vanzelf wel hoe het wordt.
Ik vrees dat een onjuist gebruik van de term "bewijs" een groter probleem is.
Ik ben niet een of andere vakkenvuller met VMBOnatuurkunde, pak het iets serieuzer aan.
De logica van 1969 alles kunnen en 12 astronauten zonder enige problemen (stralingsziekten? Nooit van gehoord) op de Maan te zetten en in 2014 nog geen aapje naar Mars (én geen mens op de Maan) is ver, heel ver te zoeken.
Als afsluiter het filmpje waar ik geen genoeg van kan krijgen :)

49991344.jpg

Deze mag hier ook niet ontbreken:
Nu zal toch eindelijk de knoop doorgehakt worden en hier bij FOK! zullen we de wereldpremière krijgen.

Op vrijdag 9 mei 2014 04:29 schreef El_Matador het volgende:
Ik kom terug met het uiteindelijke, supersimpele, alle NASA-verhalen debunkend bewijs van de hoax. Opdat het voor altijd stil zal blijven.

Hier verder waar we gebleven zijn. Het wachten is op de zeer uitgebreide en goed onderbouwde uitleg van El_Matador.
theguyverdinsdag 4 november 2014 @ 18:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 18:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

In een ander topic heeft Mata recent verkondigd dat de NASA al lang en breed op de maan is geweest.
Wut :D
Vermoed sarcasme, maar wel mooi om even te lezen :D
#ANONIEMdinsdag 4 november 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 18:10 schreef theguyver het volgende:

[..]

Wut :D
Vermoed sarcasme, maar wel mooi om even te lezen :D
Dat kan ook idd.
Toen ik het afgelopen weekend voor 't eerst las, stonden alleen zijn 1e 2 posts er. In de latere posts lijkt 't er idd op dat het sarcasme is.
ATuin-hekdinsdag 4 november 2014 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 18:06 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat leest een beetje als sarcasme, maar als het serieus bedoeld is dan is dat helemaal bizar. :o
Zo las is dat ook ja.
Lavenderrdinsdag 4 november 2014 @ 18:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 18:10 schreef theguyver het volgende:

[..]

Wut :D
Vermoed sarcasme, maar wel mooi om even te lezen :D
Dat moet sarcasme zijn :D
richoliodinsdag 4 november 2014 @ 18:33
Tvp
Domnivoordinsdag 4 november 2014 @ 18:39
Jullie kunnen nog lang wachten. Mata mag niet meer in BNW posten :N
Papierversnipperaardinsdag 4 november 2014 @ 19:32
Gooi het topic maar dicht.


Lavenderrdinsdag 4 november 2014 @ 19:47
quote:
Die is mooi :D
IsaacCuencawoensdag 5 november 2014 @ 18:25
quote:
19s.gif Op woensdag 5 november 2014 14:23 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dan zou het handig zijn man en paard te noemen. Juist kan er veel bediscussieerd worden. En als je een hekel aan trollen hebt, kan je een abonnement nemen en ze onzichtbaar maken.

[..]

Huh?

[..]

Er zijn genoeg toffe discussies (mogelijk), maar veel onderwerpen zijn uitgekauwd en de posities bepaald. Dat is inherent aan fora, ik heb er een ruim tiental gezien. Daarnaast zijn er onderwerpen die aan de rand van de OP meespelen die belangrijk kunnen zijn.

Ik ben het trouwens met Jovatov eens; probeer het eens in 1 topic, met 1 debat. Laat zien wat je bedoelt, wat je wil. Nu blijft het een beetje bij "ik heb een hekel aan trollen en daarom moet er streng gemodereerd worden". Een echt debat houdt wel meer in dan die negatieve motivatie.
waar blijft je filmpje?
theguyverwoensdag 5 november 2014 @ 18:30
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 18:25 schreef IsaacCuenca het volgende:

[..]

waar blijft je filmpje?
Mata kan hier niet posten en zijn filmpje staat in vorige topic. ;)
controlaltdeletewoensdag 5 november 2014 @ 18:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 18:39 schreef Domnivoor het volgende:
Jullie kunnen nog lang wachten. Mata mag niet meer in BNW posten :N
Jammer. Waarom niet?
Lavenderrwoensdag 5 november 2014 @ 18:57
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 18:36 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Jammer. Waarom niet?
Dat wordt hier niet besproken. Mocht je verdere vragen hebben: forum@fok.nl
IsaacCuencawoensdag 5 november 2014 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 18:57 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat wordt hier niet besproken. Mocht je verdere vragen hebben: forum@fok.nl
Wat een diplomatisch antwoord.
IsaacCuencawoensdag 5 november 2014 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 18:30 schreef theguyver het volgende:

[..]

Mata kan hier niet posten en zijn filmpje staat in vorige topic. ;)
ff kijke dan
Lavenderrwoensdag 5 november 2014 @ 20:10
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:06 schreef IsaacCuenca het volgende:

[..]

Wat een diplomatisch antwoord.
Nee hoor. Gewoon duidelijk :)
IsaacCuencawoensdag 5 november 2014 @ 20:13
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:10 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Nee hoor. Gewoon duidelijk :)
ik denk niet dat iemand een antwoord gaat krijgen op een mail over de situatie van een andere user
Lavenderrwoensdag 5 november 2014 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:13 schreef IsaacCuenca het volgende:

[..]

ik denk niet dat iemand een antwoord gaat krijgen op een mail over de situatie van een andere user
Geen idee. Daar gaan de mods niet over.
Nu weer moonhoax?
Papierversnipperaarwoensdag 5 november 2014 @ 20:18
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:17 schreef Lavenderr het volgende:


Nu weer moonhoax?
Mensen die geloven dat de maan bestaat :')
Lavenderrwoensdag 5 november 2014 @ 20:21
quote:
7s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Mensen die geloven dat de maan bestaat :')
Ja, ik kijk er net naar en ondanks dat het mistig is is hij het toch echt PV ;)
Papierversnipperaarwoensdag 5 november 2014 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:21 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja, ik kijk er net naar en ondanks dat het mistig is is hij het toch echt PV ;)
Je ziet een schim! Die ouwe van de video had gelijk! _O-
Lavenderrwoensdag 5 november 2014 @ 20:23
quote:
7s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Je ziet een schim! Die ouwe van de video had gelijk! _O-
Ja he :{
Tingovrijdag 7 november 2014 @ 22:50
Declassified Apollo footage(CGI):

#ANONIEMzaterdag 8 november 2014 @ 05:37
quote:
Op vrijdag 7 november 2014 22:50 schreef Tingo het volgende:
Declassified Apollo footage(CGI):

Wat zien we hier, volgens jou ?
theguyverzaterdag 8 november 2014 @ 07:42
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 november 2014 05:37 schreef Treinhomo het volgende:

[..]

Wat zien we hier, volgens jou ?
we kunnen in 2009 dmv programma's zoals adobe de apollo beelden namaken!
Althans er staat ook bij dat iemand deze gemaakt heeft...
Zie NVIDIA filmpje, die toont ook een en ander aan..
#ANONIEMzaterdag 8 november 2014 @ 07:59
quote:
Op zaterdag 8 november 2014 07:42 schreef theguyver het volgende:
we kunnen in 2009 dmv programma's zoals adobe de apollo beelden namaken!
Althans er staat ook bij dat iemand deze gemaakt heeft...
Zie NVIDIA filmpje, die toont ook een en ander aan..
Dat zie jij.
Dat zie ik.

Maar ik vraag me af wat Tingo er in ziet, gezien zijn 'declassified Apollo footage'.
ATuin-hekzaterdag 8 november 2014 @ 08:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 22:50 schreef Tingo het volgende:
Declassified Apollo footage(CGI):

Weer een off-topic linkdump?
Tingozaterdag 8 november 2014 @ 19:09
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 november 2014 07:59 schreef Treinhomo het volgende:

[..]

Dat zie jij.
Dat zie ik.

Maar ik vraag me af wat Tingo er in ziet, gezien zijn 'declassified Apollo footage'.
Wat ik zie is niet belangrijk.
Fogelzaterdag 8 november 2014 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 19:09 schreef Tingo het volgende:

[..]

Wat ik zie is niet belangrijk.
Toch wel. Waarom had je de drang om dit met ons te delen?
#ANONIEMzaterdag 8 november 2014 @ 19:26
quote:
Op zaterdag 8 november 2014 19:09 schreef Tingo het volgende:
Wat ik zie is niet belangrijk.
Sorry, die vraag had ik natuurlijk anders moeten stellen.
Komt ie, poging twee:

Wat ziet Cluesforum in dat filmpje ?
IBAZzaterdag 8 november 2014 @ 19:51
Ha,
de Maan. Het idee alleen al. De van Allen gordels zijn niet nodig om ons in te perken.
Van de IIlumminati mogen we niet eens naar de noordpool. Want daar is het gat naar de holle aarde.
Want denken wij wel over zelfbeschikking.
ATuin-hekzaterdag 8 november 2014 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 19:51 schreef IBAZ het volgende:
Ha,
de Maan. Het idee alleen al. De van Allen gordels zijn niet nodig om ons in te perken.
Van de IIlumminati mogen we niet eens naar de noordpool. Want daar is het gat naar de holle aarde.
Want denken wij wel over zelfbeschikking.
Ben je gek man! De aarde is eigenlijk gewoon plat.
Tingozondag 9 november 2014 @ 11:33
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 november 2014 19:26 schreef Treinhomo het volgende:

[..]

Sorry, die vraag had ik natuurlijk anders moeten stellen.
Komt ie, poging twee:

Wat ziet Cluesforum in dat filmpje ?
Dat kan je op clues forum zelf zien denk ik.
#ANONIEMzondag 9 november 2014 @ 11:35
quote:
Op zondag 9 november 2014 11:33 schreef Tingo het volgende:
Dat kan je op clues forum zelf zien denk ik.
Je overschat me.
Mijn Engels is net zo beroerd als jouw Nederlands, vandaar.
Tingozondag 9 november 2014 @ 11:40
quote:
6s.gif Op zondag 9 november 2014 11:35 schreef Treinhomo het volgende:

[..]

Je overschat me.
[small]Mijn Engels is net zo beroerd als jouw Nederlands, vandaar.[/small]
Dat kan toch niet! :)
#ANONIEMzondag 9 november 2014 @ 11:45
quote:
Op zondag 9 november 2014 11:40 schreef Tingo het volgende:
Dat kan toch niet! :)
Must you once attend what I all can.
Fogelzondag 9 november 2014 @ 17:10
Linkdumps gooi ik vanaf hier gewoon weg, inclusief evt discussies erover.
Als je geen reden hebt om iets te delen doe het dan gewoon niet.
Tingozondag 9 november 2014 @ 17:20
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 17:10 schreef Fogel het volgende:
Linkdumps gooi ik vanaf hier gewoon weg, inclusief evt discussies erover.
Als je geen reden hebt om iets te delen doe het dan gewoon niet.
OK dus alles moet 'n uitleg hebben en niet gewoon leuke videos plaatsen.Geld dat regel ook voor plaatjes enz. ?
controlaltdeletezondag 9 november 2014 @ 17:26
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 17:10 schreef Fogel het volgende:
Linkdumps gooi ik vanaf hier gewoon weg, inclusief evt discussies erover.
Als je geen reden hebt om iets te delen doe het dan gewoon niet.
Iemand een ziekte toewensen mag wel? Best een merkwaardig beleid hier. Ik vind die linkjes altijd wel interessant om te bekijken trouwens.
Tingozondag 9 november 2014 @ 17:35
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:26 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Iemand een ziekte toewensen mag wel? Best een merkwaardig beleid hier. Ik vind die linkjes altijd wel interessant om te bekijken trouwens.
Ik vind dit plaatje leuk want...lijkt 'n beetje op reading and writing lessons.
BabeWatcherzondag 9 november 2014 @ 20:09
Ik denk dat mensen wel op de maan zijn geweest, maar daar iets zijn tegengekomen waarmee is afgesproken dat we er nooit meer terugkomen.
#ANONIEMzondag 9 november 2014 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 20:09 schreef BabeWatcher het volgende:
Ik denk dat mensen wel op de maan zijn geweest, maar daar iets zijn tegengekomen waarmee is afgesproken dat we er nooit meer terugkomen.
Je weet dat ze meerdere keren op de maan geweest zijn?
BabeWatcherzondag 9 november 2014 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 20:15 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Je weet dat ze meerdere keren op de maan geweest zijn?
Apollo 11: Hee jongens, geen woord over die maanmannetjes als we weer terug zijn, straks denken ze nog dat we gek zijn.
Apollo 12: ( aliens zeggen dat we nu echt weg moeten wezen) Waarom hebben onze collega's niets gezegd over de bewoners hier?
Apollo 13: (aliens onderscheppen A 13) Houston, we have a problem
Apollo 14 ging om te onderhandelen. overeen gekomen werd dat er nog 3 missies mochten komen, daarbij werd ook afgesproken dat de karretjes geen gebouwen mochten filmen.
theguyverzondag 9 november 2014 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:20 schreef Tingo het volgende:

[..]

OK dus alles moet 'n uitleg hebben en niet gewoon leuke videos plaatsen.Geld dat regel ook voor plaatjes enz. ?
Daarvoor is er al een topic aangemaakt..
Die kan je daar dan neer dumpen :)
Fogelmaandag 10 november 2014 @ 09:00
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:20 schreef Tingo het volgende:

[..]

OK dus alles moet 'n uitleg hebben en niet gewoon leuke videos plaatsen.Geld dat regel ook voor plaatjes enz. ?
Als je een video zo leuk vind dat je het wil delen is het toch een kleine moeite om ook te vertellen wat jij er zo leuk aan vind?
Voor plaatjes is het handig om erbij te zetten wat je erin zit als dat niet helemaal duidelijk is. Denk aan die zwarte vlekken bij de roverafbeelding (in een ander topic), zonder uitleg is het gewoon een foto waar je de vlekken misschien niet eens opmerkt.
Fogelmaandag 10 november 2014 @ 09:01
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:26 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Iemand een ziekte toewensen mag wel? Best een merkwaardig beleid hier. Ik vind die linkjes altijd wel interessant om te bekijken trouwens.
Voor klachten over moderatie kan je in het Feedbacktopic terecht. BNW / [FEEDBACK] voor al uw vragen, meningen en opmerkingen

Als je de linkjes hebt gekeken, deel dan vooral ook met ons wat je ervan vind en waarom. ^O^

[ Bericht 6% gewijzigd door Fogel op 10-11-2014 10:07:51 ]
ATuin-hekwoensdag 12 november 2014 @ 08:44
De Rosetta/Philae landing is vandaag! :)

http://blogs.esa.int/rosetta/

http://new.livestream.com/esa/cometlanding
BertVwoensdag 12 november 2014 @ 09:34
quote:
Super knap! Jammer dat er niet een bredere media aandacht is alla "Holland dit en dat..." ;)

Over moonhoax... wellicht waar rook is is vuur. Er kan best gespeeld zijn met het idee om een backup te hebben voor als er is mis ging, al was het maar met de verzending van de beelden terug naar aarde.

Er circuleren verhalen over een connectie met regiseur Stanley Kubrick.

Maar jongens, de russen zaten er met hun neus bovenop en die zitten echt niet in het complot.
Tingowoensdag 12 november 2014 @ 12:49
Kan er niet 'n nieuwe topic over dit comet?

Can't wait to see the fake imagery though.
ems.woensdag 12 november 2014 @ 12:57
Kan tingo niet gewoon een topic voor zichzelf krijgen opdat hij niet de hele tijd hetzelfde kinderachtige riedeltje hoeft te herhalen in andermans topics?

can't wait to see the stupid arguments tho
ATuin-hekwoensdag 12 november 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 12:49 schreef Tingo het volgende:
Kan er niet 'n nieuwe topic over dit comet?

Can't wait to see the fake imagery though.
Zeurpiet :') Ik mag toch hopen dat de mensen in dit topic iets van interesse hebben voor ruimtevaart. Een eventuele discussie moet inderdaad niet hier, maar wat kan een melding dat het bezig is nou kwaad...
Lavenderrwoensdag 12 november 2014 @ 13:15
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 12:49 schreef Tingo het volgende:
Kan er niet 'n nieuwe topic over dit comet?

Can't wait to see the fake imagery though.
waarom toch altijd zo doen. Ik begrijp het niet
Lavenderrwoensdag 12 november 2014 @ 13:17
En een topic hierover zou idd wel erg leuk zijn.
Pekwoensdag 12 november 2014 @ 13:20
Is er al, maar niet in dit hoekje :P

W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #2
Lavenderrwoensdag 12 november 2014 @ 14:22
quote:
Mooie reeks ^O^
Jazzpertdonderdag 13 november 2014 @ 12:01
qN2L9xz.png
theguyverdonderdag 13 november 2014 @ 12:10
quote:
:D Han Solo was here!
Oorsprong van het leven gingen ze toch zoeken? dus... zijn we nu afstammelingen van Chewbacca :o
Jazzpertdonderdag 13 november 2014 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 12:10 schreef theguyver het volgende:

[..]

:D Han Solo was here!
Oorsprong van het leven gingen ze toch zoeken? dus... zijn we nu afstammelingen van Chewbacca :o
Ik heb de ESA reeds op de hoogte gebracht van mijn bevindingen. Als ik de films moet geloven zit er ergens ook nog een enorme worm in een grot verstopt op dat rotsblok.
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 december 2014 @ 09:55
Did NASA just admit they never put Man on The Moon?

As we get further away from Earth, we will pass through the Vann Allan Belts, an area of dangerous radiation. Radiation like this can harm the guidance systems, onboard computers, or other electronics on Orion. Naturally, we have to pass through this danger zone twice, once up and once back. But Orion has protection, shielding will be put to the test as the vehicle cuts through the waves of radiation. Sensors aboard will record radiation levels for scientists to study. We must solve these challenges before we send people through this region of Space.

Monolithmaandag 1 december 2014 @ 10:23
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 09:55 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:
Did NASA just admit they never put Man on The Moon?

As we get further away from Earth, we will pass through the Vann Allan Belts, an area of dangerous radiation. Radiation like this can harm the guidance systems, onboard computers, or other electronics on Orion. Naturally, we have to pass through this danger zone twice, once up and once back. But Orion has protection, shielding will be put to the test as the vehicle cuts through the waves of radiation. Sensors aboard will record radiation levels for scientists to study. We must solve these challenges before we send people through this region of Space.

Dit soort zaken kunnen beter de titel 'Did we bother to check our facts before we spewed another stupid conspiracy argument?' dragen.
Zie bijvoorbeeld deze uitleg of deze.
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 december 2014 @ 10:43
@ Monolith please, maar ik moet wel de persoonlijke views geloven van een clavius popsci blogger.

Als je zo overtuigd ben, geef dan een mainstream source die verteld dat de mens gewoon door Vann Allan Belts kan reizen en ongehavend terugkomt en het verhaal kan navertellen
Monolithmaandag 1 december 2014 @ 10:53
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 10:43 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:
@ Monolith please, maar ik moet wel de persoonlijke views geloven van een clavius popsci blogger.

Als je zo overtuigd ben, geef dan een mainstream source die verteld dat de mens gewoon door Vann Allan Belts kan reizen en ongehavend terugkomt en het verhaal kan navertellen
James van Allen zelf had er ook geen verstand van zeker?
Copycatmaandag 1 december 2014 @ 10:56
Blackgirl heeft het klaarblijkelijk over andere riemen. Die van Vann Allan, vicepresident van Hawaii.
Monolithmaandag 1 december 2014 @ 11:19
quote:
11s.gif Op maandag 1 december 2014 10:56 schreef Copycat het volgende:
Blackgirl heeft het klaarblijkelijk over andere riemen. Die van Vann Allan, vicepresident van Hawaii.
Bij sommige Amerikaanse politici heb je in ieder geval wel zo ongeveer een ruimtemissie nodig om er omheen te komen.
#ANONIEMmaandag 1 december 2014 @ 11:46
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 12:10 schreef theguyver het volgende:

[..]

:D Han Solo was here!
Oorsprong van het leven gingen ze toch zoeken? dus... zijn we nu afstammelingen van Chewbacca :o
Gezien mijn wintervacht zou dat best eens kunnen, alleen op mijn hoofd is het wat minder
ATuin-hekmaandag 1 december 2014 @ 13:08
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 10:43 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:
@ Monolith please, maar ik moet wel de persoonlijke views geloven van een clavius popsci blogger.

Als je zo overtuigd ben, geef dan een mainstream source die verteld dat de mens gewoon door Vann Allan Belts kan reizen en ongehavend terugkomt en het verhaal kan navertellen
De ISS gaat regelmatig door een stukje van de belts ;)
The_strangermaandag 1 december 2014 @ 14:11
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 13:08 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

De ISS gaat regelmatig door een stukje van de belts ;)
Het ISS is dan ook een hoax, maar dat zie jij niet. Wake up sheep...
ATuin-hekmaandag 1 december 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 14:11 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Het ISS is dan ook een hoax, maar dat zie jij niet. Wake up sheep...
Ohja, want raketten werken niet buiten een atmosfeer.... Hoe kon ik dat nou vergeten.
Monolithmaandag 1 december 2014 @ 14:25
Het niveau van de argumenten in dit subforum is echt bijzonder indrukwekkend.
ATuin-hekmaandag 1 december 2014 @ 14:38
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 14:25 schreef Monolith het volgende:
Het niveau van de argumenten in dit subforum is echt bijzonder indrukwekkend.
Als je nog behoefte hebt om wat hersencellen af te laten sterven:
http://cluesforum.info/viewtopic.php?f=23&t=1632
theguyvermaandag 1 december 2014 @ 15:56
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 14:11 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Het ISS is dan ook een hoax, maar dat zie jij niet. Wake up sheep...
Hoe kan het dan dat we m zien van de aarde?
Ow wacht blauwe lucht.. CGI projectie :P
Tingomaandag 1 december 2014 @ 16:36
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 15:56 schreef theguyver het volgende:

[..]

Hoe kan het dan dat we m zien van de aarde?
Ow wacht blauwe lucht.. CGI projectie :P
Hier heb je heel veel over, en niet over ' CGI projectie' (Whatever that is).

Fakery in Orbit: THE I$$
http://cluesforum.info/viewtopic.php?f=23&t=720
Lavenderrmaandag 1 december 2014 @ 16:37
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 14:25 schreef Monolith het volgende:
Het niveau van de argumenten in dit subforum is echt bijzonder indrukwekkend.
Niet alle schapen tegelijk brandmerken alstublieft 8-)
Monolithmaandag 1 december 2014 @ 16:39
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 16:37 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Niet alle schapen tegelijk brandmerken alstublieft 8-)
Nou vooruit, n=2.
Lavenderrmaandag 1 december 2014 @ 16:59
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 16:39 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nou vooruit, n=2.
Ok. Nu nog ademloos wachten op de allesomvattende maanlandingtheorie.
Monolithmaandag 1 december 2014 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 16:59 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ok. Nu nog ademloos wachten op de allesomvattende maanlandingtheorie.
Ik had vernomen dat we daar van de oorspronkelijke TS nog wel even op konden wachten. :P
Verder zie ik hier vrij weinig aanhangers van deze theorie die überhaupt in staat zijn om eens samenhangend betoog van meer dan drie zinnen te produceren.
ATuin-hekmaandag 1 december 2014 @ 17:14
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 16:36 schreef Tingo het volgende:

[..]

Hier heb je heel veel over, en niet over ' CGI projectie' (Whatever that is).

Fakery in Orbit: THE I$$
http://cluesforum.info/viewtopic.php?f=23&t=720
Leuk topic ja, waar mensen concepten als een voor en achterkant boven de pet gaat :')
nikaomaandag 1 december 2014 @ 17:39
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 17:14 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Leuk topic ja, waar mensen concepten als een voor en achterkant boven de pet gaat :')
oef.. slecht voor de bloeddruk om dat topic te lezen zeg... wat een morons bij elkaar.. |:( :X :r
theguyvermaandag 1 december 2014 @ 20:10
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 17:14 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Leuk topic ja, waar mensen concepten als een voor en achterkant boven de pet gaat :')
Nog steeds niet omhoog gekeken op het juiste tijdstip..
Haalt het apje weer aan :P
Tingomaandag 1 december 2014 @ 23:29
Dit had ik vroeger over gehoord....hoe was 't mogelijk om zoveel fotos te maken?

http://www.aulis.com/skeleton.htm

"Anyone with even elemental math skills and common sense can look at the facts, do the calculations, and come to their own conclusions about the alleged MASSIVE VOLUME of lunar surface photography in such a LIMITED TIME.

Here is my conclusion: IT COULD NOT BE DONE.

It boils down not to just studying the photographs for signs of fakery, though I have examined every available Apollo photo for more than three years (and discovered many fakes). Very simply, it amounts to a study known to many businesses...A TIME AND MOTION STUDY. The elementary question is: was it possible to take the known number of photos (from NASA records) in the amount of time available (from NASA records)? But before you read my study, to understand it you need to know some basic information about the Apollo missions:

1. Of seven Apollo missions to put "men on the Moon", six were claimed to be "successful". (Apollo 13 was "aborted".)

2. Each of the six successful missions landed two astronauts "on the Moon" in a flimsy craft NASA originally had called the Lunar Excursion Module (LEM, later shortened to LM), an unproven craft which never had an opportunity for a lunar landing test flight. But it landed and then took off six times with spectacular "success" on Apollo missions 11 and 12, and 14 through 17...once even landing within 200 feet of a pre-selected target.

3. Two astronauts rode each LEM to the Moon surface while one remained in the orbiting Command and Service Module (CSM) awaiting their return.

4. During their Extra-Vehicular Activity (lunar surface exploration) each of the two wore a bulky inflated spacesuit with clumsy gloves, greatly limiting mobility. On their backs they wore a huge and heavy Life Support System (PLSS) backpack containing an oxygen tank and circulating water air conditioning system which pumped refrigerated water throughout the suit to counteract the 200+/- degree heat (and cold) of lunar conditions. Pumps circulated both refrigerated air and water to the liquid cooling undergarment, as well as dehumidifying, removing carbon dioxide, and providing all other functions needed to survive harsh conditions in the confining suits.

5. The principal objective of all six missions was SCIENTIFIC RESEARCH projects to be carried out by the two astronauts. Most of the projects, which numbered about a half dozen each mission, were remarkably similar on all six missions. All of these science experiments involved unpacking equipment from stowage bays, assembling it, transporting it to its location, setting it up, and then doing the experiments. As you might imagine, each of these research projects would require a major portion of the TIME of the two men for each experiment.

6. Another major project besides operation of the packaged experiments was the Geological Study, which involved searching for different specimens of rocks and soils in various locations, documenting and collecting samples to return to earth. This obviously occupied much of their TIME.

7. Considerable TIME was needed for "housekeeping chores". After landing, the LEM had to be inspected to make sure it had not been damaged. Communications equipment to put them in contact with Earth had to be set up and operated, including radio and television antennas and TV cameras. The US flag was planted in the moondust on each mission. All of this was done before any experiments were initiated. Oh, and don't forget the "ceremonial" chat with President Nixon during Apollo 11.

8. The first three missions required the astronauts to walk to each experiment location. The last three missions were supplied with a Lunar Roving Vehicle (LRV) to travel to distant locations miles away from the LEM. The partially pre-assembled LRV was attached to the outside of the LEM. The rover floor served as a pallet which was hinged to the outside of the LEM. The wheels were folded under. The "pallet" was lowered by hand to the lunar surface, and the wheels rotated into position. After the wheels were down, the vehicle had to be outfitted with all of its considerable equipment from various storage bins of the LEM. Oddly, not a single photo exists in the public domain (at least that I could find to date) of the astronauts assembling and equipping the LRVs. The battery-powered rovers had a top speed of about 8 mph, only slightly faster than walking...much like a golf cart. During the LRV travels ("traverses"), both men rode, and when moving, had no opportunity for photography. Also, the time taken in assembling the rover was not used for any photography. Though I could find no time given by NASA, surely it is reasonable to guess that it took at least an hour to unload, assemble and equip and test a rover?

9. Almost incidental to the main astronaut tasks was PHOTOGRAPHY. Each astronaut had his own camera. (Apart from the Apollo 11 EVA.) It was a square-format specially-built Hasselblad. It was mounted on a chest-plate for the astronaut to operate. The astronaut had to manually set the shutter speed and apertures while wearing bulky, pressurized gloves and without being able to see the controls. The cameras had NO VIEWFINDER, so the astronaut could only guess at what was being photographed. Each camera had a bulk film magazine holding more than a hundred exposures. The film (mainly Ektachrome color film) had a very narrow exposure range, which required PERFECT aperture and shutter settings, because according to NASA, the cameras did not have automatic exposure capability.

10. It is important to know that although each man had his own camera, they ALMOST NEVER USED THEM AT THE SAME TIME. Usually one of them was photographing the other doing some task. Therefore having two cameras DID NOT TRANSLATE TO TWICE AS MUCH TIME FOR PHOTOGRAPHY, as one might surmise. Now that you understand the missions, here is my discovery of NASA overzealousness, which has been successfully hidden till now.

A TIME AND MOTION STUDY

For more than three years I have been collecting and analyzing nearly all the significant photos from the Apollo missions. These official photos are readily available on multiple NASA websites for downloading. Recently I noticed they were taking up many gigabytes of memory on my computer's external hard drive, so I began organizing them and deleting duplications. I did a rough estimate of the number of Apollo photos, and was amazed that I had thousands!

I visited several official NASA websites to find HOW MANY PHOTOS WERE TAKEN on the surface of the Moon. Amazingly, NASA AVOIDS THIS SUBJECT almost entirely. Two days of searching documents and text were fruitless. But Lunar Surface Journal, one of the sites, lists every photo with its file number. So I undertook to make an actual count of every photo taken by astronauts DURING EXTRA-VEHICULAR ACTIVITY (EVA), the time spent on the surface out of the LEM.

Here is my actual count of EVA photos of the six missions:

Apollo 11........... 121
Apollo 12........... 504
Apollo 14........... 374
Apollo 15..........1021
Apollo 16..........1765
Apollo 17..........1986

So 12 astronauts while on the Moon's surface took a TOTAL of 5771 exposures.

That seemed excessively large to me, considering that their TIME on the lunar surface was limited, and the astronauts had MANY OTHER TASKS OTHER THAN PHOTOGRAPHY. So I returned to the Lunar Surface Journal to find how much TIME was available to do all the scientific tasks AS WELL AS PHOTOGRAPHY. Unlike the number of photos, this information is readily available:

Apollo 11........1 EVA .....2 hours, 31 minutes......(151 minutes)
Apollo 12........2 EVAs.....7 hours, 50 minutes......(470 minutes)
Apollo 14........2 EVAs.....9 hours, 25 minutes......(565 minutes)
Apollo 15........3 EVAs...18 hours, 30 minutes....(1110 minutes)
Apollo 16........3 EVAs...20 hours, 14 minutes....(1214 minutes)
Apollo 17........3 EVAs...22 hours, 04 minutes....(1324 minutes)

Total minutes on the Moon amounted to 4834 minutes.
Total number of photographs taken was 5771 photos.

Hmmmmm. That amounts to 1.19 photos taken EVERY MINUTE of time on the Moon, REGARDLESS OF OTHER ACTIVITIES. (That requires the taking of ONE PHOTO EVERY 50 SECONDS!) Let's look at those other activities to see how much time should be deducted from available photo time:

Apollo 11....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment, operate the TV camera (360 degree pan), establish contact with Earth (including ceremonial talk with President Nixon), unpack and deploy numerous experiment packages, find/document/collect 47.7 pounds of lunar rock samples, walk to various locations, conclude experiments, return to LEM.

Apollo 12....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment (spend time trying to fix faulty TV camera), establish contact with Earth, unpack and deploy numerous experiment packages, walk to various locations, inspect the unmanned Surveyor 3 which had landed on the Moon in April 1967 and retrieve Surveyor parts. Deploy ALSEP package. Find/document/collect 75.7 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM.

Apollo 14....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack and assemble hand cart to transport rocks, unpack and deploy numerous experiment packages, walk to various locations. Find/document/collect 94.4 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM.

Apollo 15....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack/assemble/equip and test the LRV electric-powered 4-wheel drive car and drive it 17 miles, unpack and deploy numerous experiment packages (double the scientific payload of first three missions). Find/document/collect 169 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM. (The LRV travels only 8 mph*.)

Apollo 16....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack/assemble/equip and test the LRV electric-powered 4-wheel drive car and drive it 16 miles, unpack and deploy numerous experiment packages (double the scientific payload of first three missions, including new ultraviolet camera, operate the UV camera). Find/document/collect 208.3 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM. (The LRV travels only 8 mph*.)

Apollo 17....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack/assemble/equip and test the LRV electric-powered 4-wheel drive car and drive it 30.5 miles, unpack and deploy numerous experiment packages. Find/document/collect 243.1 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM. (The LRV travels only 8 mph*.)

Let's arbitrarily calculate a MINIMUM time for these tasks and subtract from available photo time:

Apollo 11...subtract 2 hours (120 mins), leaving 031 mins for taking photos
Apollo 12...subtract 4 hours (240 mins), leaving 230 mins for taking photos
Apollo 14...subtract 3 hours (180 mins), leaving 385 mins for taking photos
Apollo 15...subtract 6 hours (360 mins), leaving 750 mins for taking photos
Apollo 16...subtract 6 hours (360 mins), leaving 854 mins for taking photos
Apollo 17...subtract 8 hours (480 mins), leaving 844 mins for taking photos

So do the math:

Apollo 11.....121 photos in 031 minutes........3.90 photos per minute
Apollo 12.....504 photos in 230 minutes........2.19 photos per minute
Apollo 14.....374 photos in 385 minutes........0.97 photos per minute
Apollo 15...1021 photos in 750 minutes........1.36 photos per minute
Apollo 16...1765 photos in 854 minutes .......2.06 photos per minute
Apollo 17...1986 photos in 844 minutes .......2.35 photos per minute

Or, to put it more simply:

Apollo 11........one photo every 15 seconds
Apollo 12........one photo every 27 seconds
Apollo 14........one photo every 62 seconds
Apollo 15........one photo every 44 seconds
Apollo 16........one photo every 29 seconds
Apollo 17........one photo every 26 seconds

So you decide. Given all the facts, was it possible to take that many photos in so short a time?

Any professional photographer will tell you it cannot be done. Virtually every photo was a different scene or in a different place, requiring travel. As much as 30 miles travel was required to reach some of the photo sites. Extra care had to be taken shooting some stereo pairs and panoramas. Each picture was taken without a viewfinder, using manual camera settings, with no automatic metering, while wearing a bulky spacesuit and stiff clumsy gloves.

The agency wants the world to believe that 5771 photographs were taken in 4834 minutes! IF NOTHING BUT PHOTOGRAPHY HAD BEEN DONE, such a feat is clearly impossible...made even more so by all the documented activities of the astronauts. Imagine...1.19 photos every minute that men were on the Moon – that's one picture every 50 SECONDS!

The secret NASA tried to hide has been discovered: The quantity of photos purporting to record the Apollo lunar EVAs could not have been taken on the Moon in such an impossible time frame. So why do these photos exist? How did these photos get made? Did ANY men go to the Moon? Or was it truly the greatest hoax ever?

© 2005 Jack White

Click here to see Jack White's Apollo analyses

Editor's Notes: *According to Andrew Chaikin, author of A Man on the Moon the LRV averaged only 5 to 7 miles per hour, which would reduce even further the time available for photography.

Timing Out
Taking the Apollo 11 mission as his example, and the Apollo 11 Lunar Surface Journal (1) consulted by Jack White in this Skeleton article, an 'apollogist' or critic, has posted a long refutation of the above time and motion study. This critic asserts that a shot rate per mission calculated on time available over number of photos taken is inappropriate, since some pictures took longer than others, and that the pictures were taken during the tasks over the whole EVA period.
This is not a point that Jack White is disputing.

Taking the Apollo 11 EVA of 151 minutes, the critic would prefer that the photos are evaluated according to his own calculations which split the EVA into 9 segments of 'about 15 minutes each' (2). Working from the Apollo 11 Lunar Surface Journal, this critic has estimated the number of photos taken for each segment.

According to these criteria there are variable averages of 7.5 minutes (segment two) to 2.5 minutes (segment six) or 31 seconds (segment seven). However, when studying the actual mission elapsed time line we can see that this is not a reflection of the time allowed for photography at all. Nor is the approximate 15 minute segment a true reflection of the time taken by each bundle of tasks that this critic has allocated per segment. Further, while taking Jack White to task for not listing the EVA tasks in the correct order, the critic splits single EVA tasks (such as the flag ceremony) across two separate 'segments' and also splits multiple panorama shots across 'segments'. As it turns out, this critic's method simply demonstrates that at some points in the mission fewer shots were taken than at others.
Not a point Jack White is disputing either.

Nor is the critic's argument the same. He proposes that there was plenty of time for photography since it was spread across the mission. Jack White proposes that given the workload, the number of photographs to be taken, and the conditions under which they were taken, there was not enough time to achieve the standard of photography revealed within the official Apollo record. Not to mention the anomalies!

Workload
Jack White's critic demonstrates that he is in a muddle about what he is trying to prove by recommending the ideal method for ascertaining accurately the time available for photography. While not doing it himself, due to the amount of time it would take, he thinks is necessary to note each shot relative to the mission elapsed timings. Taking this advice to heart and also checking the tasks of each astronaut against their individual EVA timings (3) does indeed take hours.
It also produces the following result:

The Apollo 11 EVA workload was ............2hrs 03 minutes
The time allocated to photography was........... 28 minutes
The average time to point-and-shoot .......121 photos was 13.88 seconds
The average time to point-and-shoot .......122 photos (2) 13.77 seconds

These figures demonstrate two things:

a) The role of astronaut photography in this mission was minimal, and most of it was of the point-and-shoot variety. Which begs the question regarding those carefully composed shots.

b) There is a difference between a time and motion study as per Jack White, demonstrating the time available for photography within a mission, and the dissenter's demonstration of the moment within that mission during which that photography took place.

Using the second demonstration as a response to the first is to merely demonstrate these differences, and saying that "White suggests in his study that the work load was such that there should have been two hours with no photography" is a false premise. Yet this statement turns out to be virtually correct when it comes to evaluating the amount of time required for the EVA workload. It would appear that this critic may have done all these calculations and then muddled his paperwork.

As a result of the foregoing, it is clear that Jack White's conclusion of a reserved time of 31 minutes for the Hasselblad still photography across the Apollo 11 EVA, was virtually spot on. We are down to 28 minutes.

In any event, the crux of the matter is that on average across all missions, one photograph had to have been taken every 50 seconds even if Apollo astronauts were doing nothing but photography while allegedly on the Moon.

NOTES:
(1) Lunar Surface Journal reference: http://history.nasa.gov/alsj/frame.html used by White, critic and Aulis editor in this matter of the Apollo 11 EVA.
(2) Critic's posting: 'Bad Apprentice': Wed Apr 20, 2005 10:28 pm on badastronomy.com. His segments are 'approx. 15 mins', his total photos is 122:
1. 0 photos; 2. 20 photos; 3. 2 photos; 4. 4 photos; 5. 17 photos; 6. 25 photos; 7. 29 photos; 8. 19 photos, 9. 6 photos.
(3) The Apollo 11, NASA Mission Report volume 3 (complied from the NASA archives, Edited by Robert Godwin) pp 145/174.
ATuin-hekmaandag 1 december 2014 @ 23:53
Leuke copy paste Tingo. Er klopt alleen geen ene hout van. Wat die astronauten deden was bijvoorbeeld series foto's maken voor panorama shots, meerdere foto's van hetzelfde object maken met verschillende instellingen etc. Dan is het niet zo moeilijk om met 2 personen dat aantal foto's te schieten.

Wat trouwens ook iets is wat de schrijver van dit stuk voor het gemak even vergeten is. Er waren twee astronauten met ieder een eigen camera.
Tingodinsdag 2 december 2014 @ 00:33
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 23:53 schreef ATuin-hek het volgende:
Leuke copy paste Tingo. Er klopt alleen geen ene hout van. Wat die astronauten deden was bijvoorbeeld series foto's maken voor panorama shots, meerdere foto's van hetzelfde object maken met verschillende instellingen etc. Dan is het niet zo moeilijk om met 2 personen dat aantal foto's te schieten.

Wat trouwens ook iets is wat de schrijver van dit stuk voor het gemak even vergeten is. Er waren twee astronauten met ieder een eigen camera.
Niks verkeerd met copy en paste zo lang als je je bron plaatsen.Ik vind de stuk wel interessant,jij niet.Who cares.

Als je had de stuk goed gelzezen had je dit ook gezien:
10. It is important to know that although each man had his own camera, they ALMOST NEVER USED THEM AT THE SAME TIME. Usually one of them was photographing the other doing some task. Therefore having two cameras DID NOT TRANSLATE TO TWICE AS MUCH TIME FOR PHOTOGRAPHY, as one might surmise. Now that you understand the missions, here is my discovery of NASA overzealousness, which has been successfully hidden till now.
Mr.44dinsdag 2 december 2014 @ 00:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 00:33 schreef Tingo het volgende:

[..]

Niks verkeerd met copy en paste zo lang als je je bron plaatsen.Ik vind de stuk wel interessant,jij niet.Who cares.

Als je had de stuk goed gelzezen had je dit ook gezien:
10. It is important to know that although each man had his own camera, they ALMOST NEVER USED THEM AT THE SAME TIME. Usually one of them was photographing the other doing some task. Therefore having two cameras DID NOT TRANSLATE TO TWICE AS MUCH TIME FOR PHOTOGRAPHY, as one might surmise. Now that you understand the missions, here is my discovery of NASA overzealousness, which has been successfully hidden till now.
je bewijs is dat ze teveel foto's op de maan hebben genomen?
als ze teveel foto's op de maan genomen hebben kan dat enkel betekenen dat ze op de maan geweest zijn
ATuin-hekdinsdag 2 december 2014 @ 00:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 00:33 schreef Tingo het volgende:

[..]

Niks verkeerd met copy en paste zo lang als je je bron plaatsen.Ik vind de stuk wel interessant,jij niet.Who cares.

Als je had de stuk goed gelzezen had je dit ook gezien:
10. It is important to know that although each man had his own camera, they ALMOST NEVER USED THEM AT THE SAME TIME. Usually one of them was photographing the other doing some task. Therefore having two cameras DID NOT TRANSLATE TO TWICE AS MUCH TIME FOR PHOTOGRAPHY, as one might surmise. Now that you understand the missions, here is my discovery of NASA overzealousness, which has been successfully hidden till now.
Denk nou eens goed na Tingo, en kijk nog eens goed naar de berekeningen.
theguyverdinsdag 2 december 2014 @ 03:56
Interessant om even te lezen, De bouw van de Lunar module, plus de tests die er allemaal mee gedaan zijn, en waar deze tegenwoordig tentoongesteld staan :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Command/Service_Module
Lambiekjedinsdag 2 december 2014 @ 08:38
In Interstellar was wel een mooie sneer over dat de maanlandingen nep waren.
Copycatdinsdag 2 december 2014 @ 08:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 08:38 schreef Lambiekje het volgende:
In Interstellar was wel een mooie sneer over dat de maanlandingen nep waren.
Zo doen ze dat, in Hollywoodproducties! De gewone mens via sneren de waarheid voorschotelen. Is een hobby van de Joodse Hollywoodmaffia.
Monolithdinsdag 2 december 2014 @ 08:44
n=4, inmiddels.
theguyverdinsdag 2 december 2014 @ 08:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 08:38 schreef Lambiekje het volgende:
In Interstellar was wel een mooie sneer over dat de maanlandingen nep waren.
Tegenovergestelde vorm http://nl.wikipedia.org/wiki/Opération_lune

Opération lune ook bekend als Dark Side of the Moon.
De film handelt over de eerste maanlanding door Apollo 11. De mockumentary gaat ervan uit dat alle beelden van de landing nep zijn en dat ze opgenomen zijn in een studio van de CIA met hulp van Stanley Kubrick.

Karel had de hulp van Kubricks weduwe, Christiane, en zijn schoonbroer, Jan Harlan. Beiden vertellen over de valse maanlanding met een script. Karel werkte aansluitend met mensen van NASA die ook volgens het script hun bevindingen deden. Karel recycleerde beelden van president Nixon, Rumsfeld en Kissinger om het echt te laten lijken.

Grappige hieraan is een geknipt stukje hiervan heb je ooit al eens gepost als zijnde overweldigend bewijs dat de maanlanding nep waren, ik had toen de tijd ook nog niet van deze film gehoord.
Bijde een beetje in de luren gelegd..

Tingowoensdag 3 december 2014 @ 12:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 00:47 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

je bewijs is dat ze teveel foto's op de maan hebben genomen?
als ze teveel foto's op de maan genomen hebben kan dat enkel betekenen dat ze op de maan geweest zijn
Heb je de hele stuk gelezen?
Het gaat meer op 't idee dat ze hadden niet genoeg tijd om zoveel fotos te nemen.
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 13:02
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:58 schreef Tingo het volgende:

[..]

Heb je de hele stuk gelezen?
Het gaat meer op 't idee dat ze hadden niet genoeg tijd om zoveel fotos te nemen.
Wat nergens op slaat :) Alleen al door de panorama foto's en de stereo paren heb je al zo veel foto's. Dat plus twee mensen op de maan om taken te delen geeft al aan dat hun berekeningen nergens op slaan.
Tingowoensdag 3 december 2014 @ 13:08
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:02 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Wat nergens op slaat :) Alleen al door de panorama foto's en de stereo paren heb je al zo veel foto's. Dat plus twee mensen op de maan om taken te delen geeft al aan dat hun berekeningen nergens op slaan.
Ik zie niks verkeerd met de berekeningen.
Kijk - als jij wil blijven geloven in maan,mars en comet landingen enz.,fijn voor je.
Ik snap wel hoe moeillijk het kan zijn om te accepeteren dat je heldjes zijn fucking liars en fakes.
#ANONIEMwoensdag 3 december 2014 @ 13:11
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:08 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik zie niks verkeerd met de berekeningen.
Kijk - als jij wil blijven geloven in maan,mars en comet landingen enz.,fijn voor je.
Ik snap wel hoe moeillijk het kan zijn om te accepeteren dat je heldjes zijn fucking liars en fakes.
Kom dan eens met een goede onderbouwing van het idee dat het allemaal in scene is gezet. Tot nu toe blijft het bij herhalen van reeds lang naar het rijk der fabelen verwezen theorietjes. En is de enige verklaring die stand blijft houden die dat de landingen echt plaats hebben gevonden...
Tingowoensdag 3 december 2014 @ 13:12
Iets leuks voor de space fans!

http://store.buzzaldrin.com/
Mr.44woensdag 3 december 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:58 schreef Tingo het volgende:

[..]

Heb je de hele stuk gelezen?
Het gaat meer op 't idee dat ze hadden niet genoeg tijd om zoveel fotos te nemen.
waarom niet
gemiddeld iedere 50 seconden een foto kan je ook behalen als je veel foto's in een korte tijdspanne neemt in de hoop dat er een paar goede tussen zitten.
zeker als je niet exact kan zien waar je op richt en wat je sluitertijd is.
zo zou je 50 foto's binnen een minuut kunnen nemen
#ANONIEMwoensdag 3 december 2014 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:14 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

waarom niet
gemiddeld iedere 50 seconden een foto kan je ook behalen als je veel foto's in een korte tijdspanne neemt in de hoop dat er een paar goede tussen zitten.
zeker als je niet exact kan zien waar je op richt en wat je sluitertijd is.
zo zou je 50 foto's binnen een minuut kunnen nemen
Ze hadden toch camera's mee met een vast brandpunt en sluitertijd? Dus point and click.
theguyverwoensdag 3 december 2014 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 12:58 schreef Tingo het volgende:

[..]

Heb je de hele stuk gelezen?
Het gaat meer op 't idee dat ze hadden niet genoeg tijd om zoveel fotos te nemen.
Ik liet mijn schoonpappa dit even lezen die is bekend fotograaf en die schoot in de lach..
Hij heeft zelf een grote collage met camera's van de vorige eeuw en demonstreerde even wat je allemaal niet kan doen met camera's uit die periode, en het tijdsbestek.
Tingowoensdag 3 december 2014 @ 13:18
quote:
2s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:11 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Kom dan eens met een goede onderbouwing van het idee dat het allemaal in scene is gezet. Tot nu toe blijft het bij herhalen van reeds lang naar het rijk der fabelen verwezen theorietjes. En is de enige verklaring die stand blijft houden die dat de landingen echt plaats hebben gevonden...
Volgens mij is dat al gedaan.....voor anderen niet(vind ik 't ook best, dan hoef ik niet te veel in discussie te gaan met space fans.
Mensen mogen geloven wat ze willen. Ik ben niet hier voor argumenten.
Tingowoensdag 3 december 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:14 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

waarom niet
gemiddeld iedere 50 seconden een foto kan je ook behalen als je veel foto's in een korte tijdspanne neemt in de hoop dat er een paar goede tussen zitten.
zeker als je niet exact kan zien waar je op richt en wat je sluitertijd is.
zo zou je 50 foto's binnen een minuut kunnen nemen
Als je dat wil geloven is dat ook prima.
#ANONIEMwoensdag 3 december 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:17 schreef theguyver het volgende:

[..]

Ik liet mijn schoonpappa dit even lezen die is bekend fotograaf en die schoot in de lach..
Hij heeft zelf een grote collage met camera's van de vorige eeuw en demonstreerde even wat je allemaal niet kan doen met camera's uit die periode, en het tijdsbestek.
En wat kun je er allemaal niet mee doen? IJsberen doden?
Interessanter is wat je er wel mee kunt doen :P
Tingowoensdag 3 december 2014 @ 13:20
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:17 schreef theguyver het volgende:

[..]

Ik liet mijn schoonpappa dit even lezen die is bekend fotograaf en die schoot in de lach..
Hij heeft zelf een grote collage met camera's van de vorige eeuw en demonstreerde even wat je allemaal niet kan doen met camera's uit die periode, en het tijdsbestek.
-edit-

[ Bericht 2% gewijzigd door Lavenderr op 03-12-2014 13:28:04 ]
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 13:20
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:08 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik zie niks verkeerd met de berekeningen.
Dat is inderdaad een probleem, als je simpele dingen als twee mensen die parallel aan elkaar werken niet kan snappen...

quote:
Kijk - als jij wil blijven geloven in maan,mars en comet landingen enz.,fijn voor je.
Ik snap wel hoe moeillijk het kan zijn om te accepeteren dat je heldjes zijn fucking liars en fakes.
Zonder solide bewijs ga ik jouw verhaal niet geloven nee. Dat heet kritisch zijn ;) Moet je ook eens proberen.
Tingowoensdag 3 december 2014 @ 13:25
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:20 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dat is inderdaad een probleem, als je simpele dingen als twee mensen die parallel aan elkaar werken niet kan snappen...

[..]

Zonder solide bewijs ga ik jouw verhaal niet geloven nee. Dat heet kritisch zijn ;) Moet je ook eens proberen.
Het interesseert me niet wat je geloof.
Lavenderrwoensdag 3 december 2014 @ 13:27
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:18 schreef Tingo het volgende:

[..]

Volgens mij is dat al gedaan.....voor anderen niet(vind ik 't ook best, dan hoef ik niet te veel in discussie te gaan met space fans.
Mensen mogen geloven wat ze willen. Ik ben niet hier voor argumenten.
Dat is best apart op een discussieforum.
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 13:28
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:25 schreef Tingo het volgende:

[..]

Het interesseert me niet wat je geloof.
Doet het je helemaal niets dat je in zulke debiele dingen gelooft? -edit-

[ Bericht 6% gewijzigd door Lavenderr op 03-12-2014 13:32:58 ]
theguyverwoensdag 3 december 2014 @ 13:34
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:19 schreef Wombcat het volgende:

[..]

En wat kun je er allemaal niet mee doen? IJsberen doden?
Interessanter is wat je er wel mee kunt doen :P
Ontzettend veel foto's maken in een kort tijdsbestek, en nog haar scherp ook, voor fans je kan deze camera's nog veel kopen bij kleine dealers, hier in enschede zat vroeger een fabriek van Polaroid waarbij je nog steeds zelfs oude filmpjes en onderdelen voor de oude modellen kan aanschaffen.
#ANONIEMwoensdag 3 december 2014 @ 13:35
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:27 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat is best apart op een discussieforum.
Het is meer preken dan discussie voeren geloof ik :P
Lavenderrwoensdag 3 december 2014 @ 13:38
quote:
10s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:35 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Het is meer preken dan discussie voeren geloof ik :P
Soms wel ja.
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 13:39
Leuk foto's kijken :Y

http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/mission/?11
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 13:45
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:17 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ze hadden toch camera's mee met een vast brandpunt en sluitertijd? Dus point and click.
Yep :Y Het enige wat ze in moesten stellen was het diafragma en de focus. Voor het diafragma hadden ze een set guidelines voor welke instelling het best was voor welke situatie. Bij twijfel maakte ze meerdere foto's met verschillende instellingen, wat het aantal foto's ook weer opblaast. De focus deden ze door een schatting te maken van de afstand, en de focus ring op die afstand te draaien. De scherpte diepte doet dan de rest. Dit alles natuurlijk uitgebreid geoefend op aarde :)

Edit: wat je ook nog wel eens op een oudere lens ziet.
dof-6046.jpg
#ANONIEMwoensdag 3 december 2014 @ 13:58
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:45 schreef ATuin-hek het volgende:

Edit: wat je ook nog wel eens op een oudere lens ziet.
[ afbeelding ]
Ik wilde idd zeggen dat ik nog ergens een oude spiegelreflex heb liggen waar ook die afstanden opstaan.
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 14:01
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:58 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik wilde idd zeggen dat ik nog ergens een oude spiegelreflex heb liggen waar ook die afstanden opstaan.
Dat is ergens ook wel makkelijk om te vergeten, met alle moderne autofocus foefjes. Met genoeg training en scherpte diepte hoef je eigenlijk niet meer door de zoeker te kijken :P
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 14:03
Wat niet wil zeggen dat het altijd goed ging:
3963.jpg
#ANONIEMwoensdag 3 december 2014 @ 14:03
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 14:01 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dat is ergens ook wel makkelijk om te vergeten, met alle moderne autofocus foefjes. Met genoeg training en scherpte diepte hoef je eigenlijk niet meer door de zoeker te kijken :P
In het algemeen laten complottheorieën ook zien dat ze geen besef hebben wat destijds mogelijk en onmogelijk was de technieken van toen. Er wordt al heel snel geconcludeerd "dat kon toen helemaal niet" of juist op basis van de huidige stand dat het toen ook al wel gekund had.
ATuin-hekwoensdag 3 december 2014 @ 14:07
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 14:03 schreef Wombcat het volgende:

[..]

In het algemeen laten complottheorieën ook zien dat ze geen besef hebben wat destijds mogelijk en onmogelijk was de technieken van toen. Er wordt al heel snel geconcludeerd "dat kon toen helemaal niet" of juist op basis van de huidige stand dat het toen ook al wel gekund had.
Oh zeker ja, dat zie je bijvoorbeeld ook rond de processing power van de Apollo boordcomputer. Dat een moderne rekenmachine al x keer meer power heeft etc. Ja so what :P Zoveel heb je niet nodig om te navigeren in de ruimte.
theguyverwoensdag 3 december 2014 @ 15:54
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 14:03 schreef ATuin-hek het volgende:
Wat niet wil zeggen dat het altijd goed ging:
[ afbeelding ]
Dat was gewoon een selfie :D
Fir3flywoensdag 3 december 2014 @ 16:18
quote:
Prachtige pagina O+.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 00:18
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:14 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

waarom niet
gemiddeld iedere 50 seconden een foto kan je ook behalen als je veel foto's in een korte tijdspanne neemt in de hoop dat er een paar goede tussen zitten.
zeker als je niet exact kan zien waar je op richt en wat je sluitertijd is.
zo zou je 50 foto's binnen een minuut kunnen nemen
Maar de tijd om alle anderen taakjes te doen was niet bij gerekend in de 50sec per foto sommetje.
Ze hadden wel veel meer belangrijker taakjes te doen dan fotos maken natuurlijk.
Ik vraag me af wat voor amazing batteries ze hadden bijna 50 jaar terug.
Van de artikel:
"Hmmmmm. That amounts to 1.19 photos taken EVERY MINUTE of time on the Moon, REGARDLESS OF OTHER ACTIVITIES. (That requires the taking of ONE PHOTO EVERY 50 SECONDS!) Let's look at those other activities to see how much time should be deducted from available photo time:

Apollo 11....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment, operate the TV camera (360 degree pan), establish contact with Earth (including ceremonial talk with President Nixon), unpack and deploy numerous experiment packages, find/document/collect 47.7 pounds of lunar rock samples, walk to various locations, conclude experiments, return to LEM.

Apollo 12....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment (spend time trying to fix faulty TV camera), establish contact with Earth, unpack and deploy numerous experiment packages, walk to various locations, inspect the unmanned Surveyor 3 which had landed on the Moon in April 1967 and retrieve Surveyor parts. Deploy ALSEP package. Find/document/collect 75.7 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM.

Apollo 14....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack and assemble hand cart to transport rocks, unpack and deploy numerous experiment packages, walk to various locations. Find/document/collect 94.4 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM.

Apollo 15....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack/assemble/equip and test the LRV electric-powered 4-wheel drive car and drive it 17 miles, unpack and deploy numerous experiment packages (double the scientific payload of first three missions). Find/document/collect 169 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM. (The LRV travels only 8 mph*.)

Apollo 16....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack/assemble/equip and test the LRV electric-powered 4-wheel drive car and drive it 16 miles, unpack and deploy numerous experiment packages (double the scientific payload of first three missions, including new ultraviolet camera, operate the UV camera). Find/document/collect 208.3 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM. (The LRV travels only 8 mph*.)

Apollo 17....Inspect LEM for damage, deploy flag, unpack and deploy radio and television equipment and establish contact with Earth, unpack/assemble/equip and test the LRV electric-powered 4-wheel drive car and drive it 30.5 miles, unpack and deploy numerous experiment packages. Find/document/collect 243.1 pounds of rocks, conclude experiments, return to LEM. (The LRV travels only 8 mph*.)

[ Bericht 0% gewijzigd door Tingo op 04-12-2014 01:05:22 ]
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 00:22
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:27 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat is best apart op een discussieforum.
Ik kom hier om dingen te discussieren met mensen die hebben 'n wat andere keek op 't wereld dan wat is aan ons vertelt in 't MSM.Er is geen punt in argument.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 00:26
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 13:28 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Doet het je helemaal niets dat je in zulke debiele dingen gelooft? -edit-
Wat maakt 't uit voor jou wat ik geloof?
Lambiekjedonderdag 4 december 2014 @ 00:35
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 14:03 schreef Wombcat het volgende:

[..]

In het algemeen laten complottheorieën ook zien dat ze geen besef hebben wat destijds mogelijk en onmogelijk was de technieken van toen. Er wordt al heel snel geconcludeerd "dat kon toen helemaal niet" of juist op basis van de huidige stand dat het toen ook al wel gekund had.
email of pong was nog niet eens uitgevonden maar we konden wel naar de maan. Kom op zeg.
De transistor is nog maar net goed en wel uitgevonden.

En de pakken die ze droegen zou ik niet eens willen gebruiken met klussen in huis.

Neil Armstrong is net zo laffe bedriegende leugenaar als die fietsende naamgenoot.
P8donderdag 4 december 2014 @ 00:37
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:35 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

email of pong was nog niet eens uitgevonden maar we konden wel naar de maan.
Waarom is dat een vereiste voor ruimtemissies?
Lambiekjedonderdag 4 december 2014 @ 00:38
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:37 schreef P8 het volgende:

[..]

Waarom is dat een vereiste voor ruimtemissies?
het is volstrekt 'out of place' achievement.
P8donderdag 4 december 2014 @ 00:40
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:38 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

het is volstrekt 'out of place' achievement.
Nogmaals, waarom is digitaal vermaak of digitale communicatie een vereiste voor ruimtemissies?
Lambiekjedonderdag 4 december 2014 @ 00:42
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:40 schreef P8 het volgende:

[..]

Nogmaals, waarom is digitaal vermaak of digitale communicatie een vereiste voor ruimtemissies?
nou omdat er ook een computer in de apollo-11 zat.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 00:43
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:35 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

email of pong was nog niet eens uitgevonden maar we konden wel naar de maan. Kom op zeg.
De transistor is nog maar net goed en wel uitgevonden.

En de pakken die ze droegen zou ik niet eens willen gebruiken met klussen in huis.

Neil Armstrong is net zo laffe bedriegende leugenaar als die fietsende naamgenoot.
Kom op zeg - er was toch ook CB radio rond die tijd!
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 00:45
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:18 schreef Tingo het volgende:

[..]

Maar de tijd om alle anderen taakjes te doen was niet bij geregrend in de 50sec per foto sommetje.
Ze hadden wel veel meer belangrijker taakjes te doen dan fotos maken natuurlijk.
Ik vraag me af wat voor amazing batteries ze hadden bijna 50 jaar terug.
Van de artikel:
hoeveel stroom denk je dat een niet digitale camera gebruikt
zo'n beetje de enige twee dingen zijn een servo om de film door te draaien en de sluiter die maar voor korte tijd open is
en de normale alkaline batterijen bestonden toen al
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 00:50
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:45 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

hoeveel stroom denk je dat een niet digitale camera gebruikt
zo'n beetje de enige twee dingen zijn een servo om de film door te draaien en de sluiter die maar voor korte tijd open is
en de normale alkaline batterijen bestonden toen al
Sorry twas meer vragen over de batterijen in de Moon Buggy en life support systems.
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 01:01
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:50 schreef Tingo het volgende:

[..]

Sorry twas meer vragen over de batterijen in de Moon Buggy en life support systems.
zilver-oxide batterijen waren beschikbaar in die tijd
en zaten op die maan buggy
P8donderdag 4 december 2014 @ 01:04
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:42 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

nou omdat er ook een computer in de apollo-11 zat.
Dat klopt, maar ik zie niet in hoe dat een antwoord is op de vraag.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 01:13
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:40 schreef P8 het volgende:

[..]

Nogmaals, waarom is digitaal vermaak of digitale communicatie een vereiste voor ruimtemissies?
Overal op TV is ook mooi gelukt.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 01:21
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 01:01 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

zilver-oxide batterijen waren beschikbaar in die tijd
en zaten op die maan buggy
OK.Ik weet niet hoe groot en hoeveel wegt zo'n ding.Ik denk niet dat batterij tech was zover om genoeg stroom kracht om 'n karretje van 700kg of meer 'n rondje van 30km te rijden in zulke omstandigheden.
ems.donderdag 4 december 2014 @ 01:38
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 01:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

OK.Ik weet niet hoe groot en hoeveel wegt zo'n ding.Ik denk niet dat batterij tech was zover om genoeg stroom kracht om 'n karretje van 700kg of meer 'n rondje van 30km te rijden in zulke omstandigheden.
Vertel meer over jouw intensieve ruimtevaart-ervaring.
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 09:20
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 01:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

OK.Ik weet niet hoe groot en hoeveel wegt zo'n ding.Ik denk niet dat batterij tech was zover om genoeg stroom kracht om 'n karretje van 700kg of meer 'n rondje van 30km te rijden in zulke omstandigheden.
Zuig je dit uit je grote duim, of heb je hier ook iets van een argumentatie voor?
En wat bedoel je met "zulke omstandigheden"? Een deel van de omstandigheden maken het juist makkelijker! Geen luchtweerstand, minder zwaartekracht...
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 09:38
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 01:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

OK.Ik weet niet hoe groot en hoeveel wegt zo'n ding.Ik denk niet dat batterij tech was zover om genoeg stroom kracht om 'n karretje van 700kg of meer 'n rondje van 30km te rijden in zulke omstandigheden.
om te beginnen is het gewicht van die kar op de maan zo'n 80% minder
en heeft een massa van 210 kg (35 kg op de maan)
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 11:02
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 09:38 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

om te beginnen is het gewicht van die kar op de maan zo'n 80% minder
en heeft een massa van 210 kg (35 kg op de maan)
317689.jpg

moon-buggy.gif
Let goed op het zand/stof effect,het opspatten en het zakken..
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 11:57
Misschien ook interessant voor hier. NASA gaat zo een testlancering doen van Orion. Is qua ontwerp sterk gebaseerd op de Apollo CM en CSM.
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html#.VIA0WDHF98F
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 12:59
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 09:38 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

om te beginnen is het gewicht van die kar op de maan zo'n 80% minder
en heeft een massa van 210 kg (35 kg op de maan)
Volgens NASA zeker. :)
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:04
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 12:59 schreef Tingo het volgende:

[..]

Volgens NASA zeker. :)
Waar haal jij die 700kg vandaan dan?
ems.donderdag 4 december 2014 @ 13:06
Daar krijg je geen volledig antwoord op.
Monolithdonderdag 4 december 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 12:59 schreef Tingo het volgende:

[..]

Volgens NASA zeker. :)
Ah, weer eentje in de categorie "Alle informatie van de NASA is verzonnen of gefabriceerd, tenzij het mij toevallig uitkomt". Vrij gebruikelijke redenatiewijze in het crackpotbrein, of het nou moonhoaxers, creationisten, AGW-hoaxers of wat dan ook zijn.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:04 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Waar haal jij die 700kg vandaan dan?
Ik weet 't niet precies....een of ander Apologist site denk ik.....heb gewoon "Lunar rover specifications' gezocht.
Was 't zwaarder dan 700kg de ding?
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:17
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:16 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik weet 't niet precies....een of ander Apologist site denk ik.....heb gewoon "Lunar rover specifications' gezocht.
Was 't zwaarder dan 700kg de ding?
Nee veel minder. Inclusief astronauten kom je niet veel verder dan 500kg.
Ceased2Bedonderdag 4 december 2014 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:16 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik weet 't niet precies....een of ander Apologist site denk ik.....heb gewoon "Lunar rover specifications' gezocht.
Was 't zwaarder dan 700kg de ding?
Als je daarop zoekt kom je (ik iig) direct bij de Wiki uit waar staat dat hij 210Kg is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Roving_Vehicle

Als je wil kun je de handleiding ook nog lezen: http://www.hq.nasa.gov/alsj/lrvhand.html
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 00:35 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

email of pong was nog niet eens uitgevonden maar we konden wel naar de maan. Kom op zeg.
De transistor is nog maar net goed en wel uitgevonden.

En de pakken die ze droegen zou ik niet eens willen gebruiken met klussen in huis.

Neil Armstrong is net zo laffe bedriegende leugenaar als die fietsende naamgenoot.
1925 -> 1969 agh ... wat is nu 44 jaar?
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:20
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:19 schreef theguyver het volgende:

[..]

1925 -> 1969 agh ... wat is nu 44 jaar?
Lambiekje zal wel in de war zijn geweest met de IC :P
Monolithdonderdag 4 december 2014 @ 13:21
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:19 schreef theguyver het volgende:

[..]

1925 -> 1969 agh ... wat is nu 44 jaar?
Ach ja, wat hebben we nu eenmaal inmiddels wel dat we in 1970 niet hadden? Het is niet alsof PCs, het internet, smartphones, enzovoort toen nog niet bestonden.
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:21 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ach ja, wat hebben we nu eenmaal inmiddels wel dat we in 1970 niet hadden? Het is niet alsof PCs, het internet, smartphones, enzovoort toen nog niet bestonden.
http://en.wikipedia.org/wiki/Xerox_Alto
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 13:26
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:20 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Lambiekje zal wel in de war zijn geweest met de IC :P
1958 bestond ook al even 11 jaar...
Technolgie kan heel hard gaan, zeker in een decenium.. als je vergelijkt met het eerste model en dan even 10 jaar laten..
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:26 schreef theguyver het volgende:

[..]

1958 bestond ook al even 11 jaar...
Technolgie kan heel hard gaan, zeker in een decenium.. als je vergelijkt met het eerste model en dan even 10 jaar laten..
Uhuh :) Wat mensen ook makkelijk vergeten is hoe oud sommige dingen al zijn. Serieus, kijk maar eens bij die alto en wat deze kon. Documenten opmaken, delen over een netwerk met andere Alto's. De alto had een vroege vorm van email. Je kon zelfs multiplayer games over het netwerk spelen :D En dat alles in 1973.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:18 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Als je daarop zoekt kom je (ik iig) direct bij de Wiki uit waar staat dat hij 210Kg is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Roving_Vehicle

Als je wil kun je de handleiding ook nog lezen: http://www.hq.nasa.gov/alsj/lrvhand.html
Plus de gewicht van de asstronots en hun zeer belangrijk fake scientific equipment enz.
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 13:32
quote:
Ah Xerox, de klungels die hun achterdeurtje open lieten staan voor bedrijven zoals apple en microsoft..
Het waren de echte pioniers van het computertijdperk.
Als ze het wat slimmer hadden aangepakt Net Als Philips in de jaren 90 waren ze veel groter geworden dan de concurentie..

De computers die ze in 1969 hadden waren vergelijkbaar met een Gameboy versie 1 als we vergelijkingen gaan maken, ik vond dat een gameboy eigenlijk al best veel kon, dus ik snap het probleem niet..
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:30 schreef Tingo het volgende:

[..]

Plus de gewicht van de asstronots en hun zeer belangrijk fake scientific equipment enz.
En waarom denk je precies dat dit niet zou werken op de maan?
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:48
13:55 gaat Orion als alles goed gaat omhoog btw *O*
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:48 schreef ATuin-hek het volgende:
Orion
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#.VHyW76TF9M4
live stream :D
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:50
quote:
Yep *O*
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:30 schreef Tingo het volgende:

[..]

Plus de gewicht van de asstronots en hun zeer belangrijk fake scientific equipment enz.
Tingo, is dat niet wat voor jou om te kijken? :)
#ANONIEMdonderdag 4 december 2014 @ 13:52
Maar hopen dat Michael Bay niet de regiseur is van deze lancering
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 13:52
Crap, hold hold hold :(
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 13:57
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:52 schreef ATuin-hek het volgende:
Crap, hold hold hold :(
ze hebben nog een uur!
quote:
16s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:52 schreef Chewie het volgende:
Maar hopen dat Michael Bay niet de regiseur is van deze lancering
Wel dus, daarom proberen ze m eerst van de basis af te krijgen zodat ze weer gaan aftellen.

Vet dit doet me denken aan de baumgardner jump, ook livestream zitten kijken duurde 4 uur :o
Togadonderdag 4 december 2014 @ 14:00
quote:
0s.gif [b]Op dinsdag 4 november 2014 18:06 schreef Molurus
Als afsluiter het filmpje waar ik geen genoeg van kan krijgen :)
De ironie; Buzz zou met zijn hand op de bijbel moeten zweren dat hij niet liegt. Weet Bart niet dat juist de bijbel (en alle vergelijkbare of verwante boeken) de grootste hoax sinds het ontstaan van de mensheid is?

[ Bericht 4% gewijzigd door Toga op 04-12-2014 14:15:34 ]
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 14:05
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:57 schreef theguyver het volgende:

[..]

ze hebben nog een uur!

[..]

Wel dus, daarom proberen ze m eerst van de basis af te krijgen zodat ze weer gaan aftellen.

Vet dit doet me denken aan de baumgardner jump, ook livestream zitten kijken duurde 4 uur :o
Ze moesten net wel een boot downrange wegjagen ja :P
Monolithdonderdag 4 december 2014 @ 14:08
quote:
Ben ermee bekend, maar 1973 is nog steeds na 1970. :P
Daarnaast had men destijd natuurlijk wel Arpanet, maar dat was in de verste verte nog niet wat het internet nu is.
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 14:15
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:57 schreef theguyver het volgende:

[..]

ze hebben nog een uur!

[..]

Wel dus, daarom proberen ze m eerst van de basis af te krijgen zodat ze weer gaan aftellen.

Vet dit doet me denken aan de baumgardner jump, ook livestream zitten kijken duurde 4 uur :o
Gaan ze weer, nieuwe tijd 14:26.
DeMolaydonderdag 4 december 2014 @ 14:20
BNW / [BNW SC] #165 De donkere dagen voor Kerst
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 14:23
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:52 schreef ATuin-hek het volgende:
Crap, hold hold hold :(
noes!!! :( again!
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 14:24
quote:
:6
Papierversnipperaardonderdag 4 december 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:48 schreef ATuin-hek het volgende:
13:55 gaat Orion als alles goed gaat omhoog btw *O*
Wat een onzin. Dingen die zwaarder zijn dan lucht kunnen helemaal niet vliegen. :')
ATuin-hekdonderdag 4 december 2014 @ 14:35
quote:
7s.gif Op donderdag 4 december 2014 14:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Wat een onzin. Dingen die zwaarder zijn dan lucht kunnen helemaal niet vliegen. :')
Ohja, hoe kon ik dat nou weer vergeten.
theguyverdonderdag 4 december 2014 @ 14:45
quote:
7s.gif Op donderdag 4 december 2014 14:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Wat een onzin. Dingen die zwaarder zijn dan lucht kunnen helemaal niet vliegen. :')
tsssk vlieg op man! :W

Btw even voor de wetenschaps orion test flight geeks, en sceptici over ruimtevaartvluchten. W&T / Orion's testflight

Zullen we hier dan verder gaan met de moonhoax!
Pekdonderdag 4 december 2014 @ 16:13
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 14:45 schreef theguyver het volgende:

Zullen we hier dan verder gaan met de moonhoax!
Inderdaad, die nieuwe hoax in wording gaat pas morgen verder, als je iets in scène wil zetten moet je het goed doen, tenslotte! :P
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 17:28
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:16 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik weet 't niet precies....een of ander Apologist site denk ik.....heb gewoon "Lunar rover specifications' gezocht.
Was 't zwaarder dan 700kg de ding?
waar wil je dit van maken dat het 700+ kilo weegt?
Apollo15LunarRover.jpg
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 17:45
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:30 schreef Tingo het volgende:

[..]

Plus de gewicht van de asstronots en hun zeer belangrijk fake scientific equipment enz.
als een weegschaal op aarde 100 kilo zou aangeven bij een astronaut inclusief pak zou dezelfde weegschaal 17 kilo aangeven op de maan,

een maan buggy hoeft op aarde enkel sterk genoeg gebouwd te zijn om niet onder zijn eigen gewicht in te storten en kan dan nog steeds sterk genoeg zijn om een paar astronauten te vervoeren plus alles wat ze mee willen nemen aan andere spullen.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 18:09
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 17:45 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

als een weegschaal op aarde 100 kilo zou aangeven bij een astronaut inclusief pak zou dezelfde weegschaal 17 kilo aangeven op de maan,

een maan buggy hoeft op aarde enkel sterk genoeg gebouwd te zijn om niet onder zijn eigen gewicht in te storten en kan dan nog steeds sterk genoeg zijn om een paar astronauten te vervoeren plus alles wat ze mee willen nemen aan andere spullen.
Dat zegt NASA,dus ik weet dat niet zeker.
Pekdonderdag 4 december 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:09 schreef Tingo het volgende:

[..]

Dat zegt NASA,dus ik weet dat niet zeker.
Laat me raden, je hebt geen technische opleiding genoten? ;)
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:09 schreef Tingo het volgende:

[..]

Dat zegt NASA,dus ik weet dat niet zeker.
dat is ook wat de natuurkunde zegt
zwaartekracht wordt veroorzaakt door een massa, de maan heeft veel minder massa dan de aarde dus is de zwaartekracht veel zwakker.
het gewicht van iets (eigenlijk in newton, (N) Kg staat voor massa) is de massa van een object * de aantrekkingskracht die ondervonden wordt.
een massa van 100 kilo geeft daardoor een gewicht van 980 N op aarde maar een gewicht van 166,6 N op de maan
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 18:16
quote:
10s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:14 schreef Pek het volgende:

[..]

Laat me raden, je hebt geen technische opleiding genoten? ;)
None of your fckin business.
Pekdonderdag 4 december 2014 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:16 schreef Tingo het volgende:

[..]

None of your fckin business.
Maakt niet uit, het is wel duidelijk :D
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 18:21
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:14 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

dat is ook wat de natuurkunde zegt
zwaartekracht wordt veroorzaakt door een massa, de maan heeft veel minder massa dan de aarde dus is de zwaartekracht veel zwakker.
het gewicht van iets (eigenlijk in newton, (N) Kg staat voor massa) is de massa van een object * de aantrekkingskracht die ondervonden wordt.
een massa van 100 kilo geeft daardoor een gewicht van 980 N op aarde maar een gewicht van 166,6 N op de maan
Oh?Wie precies heeft ontdekt gravity on the moon?
Volgens mij weten 'ze' nog steeds heel weinig over de maan.
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 18:25
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

Oh?Wie precies heeft ontdekt gravity on the moon?
Volgens mij weten 'ze' nog steeds heel weinig over de maan.
Hoe we weten dat de maan zwaartekracht heeft...
wel eens van eb en vooral vloed gehoord?
of Newton
nikaodonderdag 4 december 2014 @ 18:26
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

Oh?Wie precies heeft ontdekt gravity on the moon?
Volgens mij weten 'ze' nog steeds heel weinig over de maan.
Lol, hoop dat je nu aan het trollen bent. Wel eens van eb en vloed gehoord Tingo?
motorbloempjedonderdag 4 december 2014 @ 18:31
Tingo 'gelooft' niet in natuurkundige feiten.
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:26 schreef nikao het volgende:

[..]

Lol, hoop dat je nu aan het trollen bent. Wel eens van eb en vloed gehoord Tingo?
Ik geloof wel dat er gravitational pull is,ja, maar hoe kunnen ze weten hoe veel kracht dat heeft precies.
NASA zegt dat 't 1/6 is.

Some people are ruled by the moon.
nikaodonderdag 4 december 2014 @ 18:44
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:39 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik geloof wel dat er gravitational pull is,ja, maar hoe kunnen ze weten hoe veel kracht dat heeft precies.
NASA zegt dat 't 1/6 is.

Some people are ruled by the moon.
Omdat je dat kunt meten? We weten de massa van de maan, dus weet je de gravitational pull. (of andersom ;) )
En dat heeft niets te maken met wat 'NASA zegt'... dat is gewoon Newtonian natuurkunde. Sterker nog, Newton was volgens mij de eerste die een schatting gaf van de massa van de maan.
Mr.44donderdag 4 december 2014 @ 18:45
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:39 schreef Tingo het volgende:

[..]

Ik geloof wel dat er gravitational pull is,ja, maar hoe kunnen ze weten hoe veel kracht dat heeft precies.
NASA zegt dat 't 1/6 is.

Some people are ruled by the moon.
om te beginnen omdat je kan meten met hoeveel kracht de maan het water aantrekt
en de maan heeft een bepaalde snelheid waarmee die om de aarde draait, daardoor kan je weten hoe hoog de maan boven de aarde draait
als je weet hoe ver weg de maan is en als je weet hoe groot de zichtbare maan is kan je bereken hoe groot de maan daadwerkelijk is.
en als je weet hoe groot de maan is en je de afstand weet en je zijn aantrekkingskracht weet op iets op de aarde kan je zijn massa berekenen en daarmee ook de aantrekkingskracht op het oppervlakte van de maan.

en dat alles zonder ooit naar de maan geweest te zijn.
Pekdonderdag 4 december 2014 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:31 schreef motorbloempje het volgende:
Tingo 'gelooft' niet in natuurkundige feiten.
En dan nog in discussie gaan, wtf? :')
Molurusdonderdag 4 december 2014 @ 18:48
Het is ook helemaal niet erg als mensen de achtergrondkennis missen om er iets over te zeggen. Een gebrek aan kennis is niets om je voor te schamen.

Het wordt pas genant als mensen zich niet voldoende bewust zijn van dat gebrek aan kennis en doen alsof ze het allemaal wel weten.
nikaodonderdag 4 december 2014 @ 18:54
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:48 schreef Molurus het volgende:
Het is ook helemaal niet erg als mensen de achtergrondkennis missen om er iets over te zeggen. Een gebrek aan kennis is niets om je voor te schamen.

Het wordt pas genant als mensen zich niet voldoende bewust zijn van dat gebrek aan kennis en doen alsof ze het allemaal wel weten.
is dat niet een beetje de reden dat we uberhaupt TRU en BNW hebben? ;)
Molurusdonderdag 4 december 2014 @ 18:55
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:54 schreef nikao het volgende:

[..]

is dat niet een beetje de reden dat we uberhaupt TRU en BNW hebben? ;)
Yup.

SPOILER
Maar zeg dat niet te vaak hardop, dat vinden mensen niet leuk. :+

Lavenderrdonderdag 4 december 2014 @ 19:15
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:54 schreef nikao het volgende:

[..]

is dat niet een beetje de reden dat we uberhaupt TRU en BNW hebben? ;)
Nee, dat is het niet. Vind dat ook nogal generaliserend.
schommelstoeldonderdag 4 december 2014 @ 20:43
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 19:15 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Nee, dat is het niet. Vind dat ook nogal generaliserend.
Dat is ook het probleem, alle BNW users worden gezien als of ze allemaal het zelfde denken over bepaalde zaken.
En dat 'ze' maar alles geloven wat er op het web te vinden is.
Voornamelijk door mensen die niet echt vaak te vinden zijn in BNW, maar af en toe komen mee praten.

Ik mag graag de verhalen lezen die hier te vinden zijn, van Reptilians tot en met Het Ronde Huis.
Dat wil niet meteen zeggen dat ik ook geloof in de verhalen die ik lees.
Maar meestal reageren mensen er wel zo op en plaatsen ze je in het spreekwoordelijke hokje

-

Moonhoax
Wat is dan volgens de gene die denken dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden dan het nut of doel van de ruimtevaart en het ISS.
Aangezien ik ook wel eens ergens gelezen heb dat ze denken dat het überhaupt niet mogelijk is om in de ruimte aanwezig te kunnen zijn.
nikaodonderdag 4 december 2014 @ 21:18
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 20:43 schreef schommelstoel het volgende:
Wat is dan volgens de gene die denken dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden dan het nut of doel van de ruimtevaart en het ISS.
Aangezien ik ook wel eens ergens gelezen heb dat ze denken dat het überhaupt niet mogelijk is om in de ruimte aanwezig te kunnen zijn.
Meestal (is dat eigenlijk zo?) dat laatste inderdaad. Zelfs de parachute sprong van die Baumgartner was nep volgens hen.
Er zijn er wel die alleen ontkennen dat de mens er is geweest, dus allerlei variaties zijn er wel, maar hoe ze dat dan weer rond praten weet ik niet. Makkelijker om alles dan maar te ontkennen ;)
nikaodonderdag 4 december 2014 @ 21:19
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 19:15 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Nee, dat is het niet. Vind dat ook nogal generaliserend.
Ok, ik generaliseer misschien. Sorry daarvoor.
Ik kom het tegendeel alleen niet/zelden tegen hier.
Lavenderrdonderdag 4 december 2014 @ 21:27
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 21:19 schreef nikao het volgende:

[..]

Ok, ik generaliseer misschien. Sorry daarvoor.
Ik kom het tegendeel alleen niet/zelden tegen hier.
Ik begrijp heel goed wat je bedoelt hoor. Maar ook wat Schommelstoel hierboven zegt.
De tegenstellingen zijn hier enorm, wat ook niet zo vreemd is gezien de onderwerpen die hier aan de orde zijn :) .
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 23:21
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:45 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

om te beginnen omdat je kan meten met hoeveel kracht de maan het water aantrekt
en de maan heeft een bepaalde snelheid waarmee die om de aarde draait, daardoor kan je weten hoe hoog de maan boven de aarde draait
als je weet hoe ver weg de maan is en als je weet hoe groot de zichtbare maan is kan je bereken hoe groot de maan daadwerkelijk is.
en als je weet hoe groot de maan is en je de afstand weet en je zijn aantrekkingskracht weet op iets op de aarde kan je zijn massa berekenen en daarmee ook de aantrekkingskracht op het oppervlakte van de maan.

en dat alles zonder ooit naar de maan geweest te zijn.
OK,dankje voor 't uitleg.
Tot 'n jaar of drie terug had ik niet erg veel over de maanlandingen hoax gelezen want ik was nog steeds in 'n beetje schok van 't realisatie dat er was iets heel erg verkeerd met 't 911 verhaal e.a.
De hele serie van David McGowan over de Apollo Program vond ik heel interessant en heeft veel voor mij uitgelegd in 'n simpele,grappige manier.imho.

http://davesweb.cnchost.com/Apollo11.html

"The last of the major Apollo contracts to be awarded was for the ever-popular lunar rovers, aka Moon buggies. The initial idea for a lunar vehicle is generally credited to Walt Disney’s favorite Nazi, Wernher von Braun, who envisioned a mobile, pressurized lab weighing some four tons, capable of carrying enough provisions to keep two astronauts alive for up to two weeks. The concept, dubbed MoLab, would have required the launch of a separate Saturn V rocket, so the idea was dropped as being too expensive (although NASA seems to have had a virtually inexhaustible supply of Saturn Vs; when the Apollo program was scrubbed, NASA already had all the hardware built for flights 18, 19 and 20 – and had the crews trained as well.)

NASA supposedly gave up entirely on the idea of placing a vehicle on the Moon, but General Motors’ Defense Research Laboratories purportedly soldiered on, putting the company’s own money into research and development of the vehicle. As the story goes, NASA told the team at GM that if they could somehow come up with a way of fitting an operational vehicle into an impossibly small lunar module equipment bay, the agency might consider incorporating the vehicle into future Apollo missions."
Tingodonderdag 4 december 2014 @ 23:24
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 20:43 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Dat is ook het probleem, alle BNW users worden gezien als of ze allemaal het zelfde denken over bepaalde zaken.
En dat 'ze' maar alles geloven wat er op het web te vinden is.
Voornamelijk door mensen die niet echt vaak te vinden zijn in BNW, maar af en toe komen mee praten.

Ik mag graag de verhalen lezen die hier te vinden zijn, van Reptilians tot en met Het Ronde Huis.
Dat wil niet meteen zeggen dat ik ook geloof in de verhalen die ik lees.
Maar meestal reageren mensen er wel zo op en plaatsen ze je in het spreekwoordelijke hokje

-

Dankje. (OMG,I agree!) :)

En : The common denominator is that The Official Story is BS! :)
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 00:34
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 23:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

OK,dankje voor 't uitleg.
Tot 'n jaar of drie terug had ik niet erg veel over de maanlandingen hoax gelezen want ik was nog steeds in 'n beetje schok van 't realisatie dat er was iets heel erg verkeerd met 't 911 verhaal e.a.
De hele serie van David McGowan over de Apollo Program vond ik heel interessant en heeft veel voor mij uitgelegd in 'n simpele,grappige manier.imho.

http://davesweb.cnchost.com/Apollo11.html

"The last of the major Apollo contracts to be awarded was for the ever-popular lunar rovers, aka Moon buggies. The initial idea for a lunar vehicle is generally credited to Walt Disney’s favorite Nazi, Wernher von Braun, who envisioned a mobile, pressurized lab weighing some four tons, capable of carrying enough provisions to keep two astronauts alive for up to two weeks. The concept, dubbed MoLab, would have required the launch of a separate Saturn V rocket, so the idea was dropped as being too expensive (although NASA seems to have had a virtually inexhaustible supply of Saturn Vs; when the Apollo program was scrubbed, NASA already had all the hardware built for flights 18, 19 and 20 – and had the crews trained as well.)

NASA supposedly gave up entirely on the idea of placing a vehicle on the Moon, but General Motors’ Defense Research Laboratories purportedly soldiered on, putting the company’s own money into research and development of the vehicle. As the story goes, NASA told the team at GM that if they could somehow come up with a way of fitting an operational vehicle into an impossibly small lunar module equipment bay, the agency might consider incorporating the vehicle into future Apollo missions."
Deze docu heeft een interessante aflevering over de rover:
http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_Machines
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 05:52
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:14 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

dat is ook wat de natuurkunde zegt
zwaartekracht wordt veroorzaakt door een massa, de maan heeft veel minder massa dan de aarde dus is de zwaartekracht veel zwakker.
het gewicht van iets (eigenlijk in newton, (N) Kg staat voor massa) is de massa van een object * de aantrekkingskracht die ondervonden wordt.
een massa van 100 kilo geeft daardoor een gewicht van 980 N op aarde maar een gewicht van 166,6 N op de maan
Klopt helemaal.

Was dat nou maar te zien in die "Man on the Moon"-filmpjes, maar helaasch, het was gewoon een paar acteurs op 2/3 snelheid gefilmd in Kubricks studio in Londen...
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 07:19
Aha, Mata! Waar blijft je grote bewijs dat ons zal doen zwijgen?
kipknotsvrijdag 5 december 2014 @ 07:28
Wat ik me nog steeds afvraag he, blijkbaar was het allemaal gefilmt door Kubrick.de effecten van 2001 zou hier het bewijs van zijn. Waarom lijken de bellen van de maanlanding dan in de verste verte niet op de maanscène uit 2001? In de film is er geen lagere zwaartekracht op de maan en is de belichting totaal anders.
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 07:47
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 december 2014 05:52 schreef El_Matador het volgende:

Was dat nou maar te zien in die "Man on the Moon"-filmpjes, maar helaasch, het was gewoon een paar acteurs op 2/3 snelheid gefilmd in Kubricks studio in Londen...
Heb je eindelijk het bewijs of moeten we het weer doen met dit soort simpele oneliners?
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 08:50
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 december 2014 05:52 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Klopt helemaal.

Was dat nou maar te zien in die "Man on the Moon"-filmpjes, maar helaasch, het was gewoon een paar acteurs op 2/3 snelheid gefilmd in Kubricks studio in Londen...
Heb je nu al een keer antwoord op de vraag hoe het kan dat we een laser kunnen richten op de reflectoren op de maan die daar achtergelaten zijn/
theguyvervrijdag 5 december 2014 @ 09:03
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 december 2014 05:52 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Klopt helemaal.

Was dat nou maar te zien in die "Man on the Moon"-filmpjes, maar helaasch, het was gewoon een paar acteurs op 2/3 snelheid gefilmd in Kubricks studio in Londen...
tumblr_li5uszybM11qe0eclo1_r3_500.gif

Oke ik zit er klaar voor, Mata is er weer en gaat nu alles vertellen :D
Bring it!!! het heeft nu wel lang genoeg geduurd *O*
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 09:31
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 december 2014 05:52 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Klopt helemaal.

Was dat nou maar te zien in die "Man on the Moon"-filmpjes, maar helaasch, het was gewoon een paar acteurs op 2/3 snelheid gefilmd in Kubricks studio in Londen...
En op 1 of andere manier hebben ze die hele studio vacuum gezogen?
Papierversnipperaarvrijdag 5 december 2014 @ 09:47
Was er laatst niets iets over de vlaggen in het nieuws?

Oh ja:

quote:
quote:
The photos from Lunar Reconaissance Orbiter (LRO) show the flags are still casting shadows - except the one planted during the Apollo 11 mission.

This matches Buzz Aldrin's account of the flag being knocked over by engine exhaust as Apollo 11 lifted off.

LRO was designed to produce the most detailed maps yet of the lunar surface.
quote:
_61904332_61904331.jpg
theguyvervrijdag 5 december 2014 @ 11:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 09:31 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

En op 1 of andere manier hebben ze die hele studio vacuum gezogen?
Of hier opgenomen en niet in de studio in GB.

Btw CGI raket? en acteurs met dure apperatuur en zo.. Nice!
xpompompomxvrijdag 5 december 2014 @ 11:14
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 december 2014 05:52 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Klopt helemaal.

Was dat nou maar te zien in die "Man on the Moon"-filmpjes, maar helaasch, het was gewoon een paar acteurs op 2/3 snelheid gefilmd in Kubricks studio in Londen...
Chips pakt
Lavenderrvrijdag 5 december 2014 @ 13:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 11:14 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Chips pakt
Berg maar weer op oO/
xpompompomxvrijdag 5 december 2014 @ 13:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Berg maar weer op oO/
-O-
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 13:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Berg maar weer op oO/
Zit die nu alweer in de zak?
Lavenderrvrijdag 5 december 2014 @ 13:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:40 schreef Chewie het volgende:

[..]

Zit die nu alweer in de zak?
Met een kwak
gooide piet pompompom
in de zak <O)
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 13:58
NASA heeft weer leuk showtje opgevoerd. Voor de 'echtheid' nog maar even 1 dag uitgesteld zodat het net echt lijkt. En vervolgens dit in scene gezet natuurlijk

launch1.jpg?itok=f_57vCLD

En het feit dat het real time te volgen was via streams, en er zat ooggetuigen zijn .. dat uhm... ja...
zal wel hologram zijn en cgi ofzo?

[/sarcasm]

8)7 8)7
theguyvervrijdag 5 december 2014 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:58 schreef nikao het volgende:
NASA heeft weer leuk showtje opgevoerd. Voor de 'echtheid' nog maar even 1 dag uitgesteld zodat het net echt lijkt. En vervolgens dit in scene gezet natuurlijk

[ afbeelding ]

En het feit dat het real time te volgen was via streams, en er zat ooggetuigen zijn .. dat uhm... ja...
zal wel hologram zijn en cgi ofzo?

[/sarcasm]

8)7 8)7
Potverdikkie gister 2 uur voor gezeten, en nu knallen ze m de lucht in net nu ik moet werken... -O-

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 13:16 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Berg maar weer op oO/
* theguyver pakt een zak pepernoten en een chocoladeletter!
Monolithvrijdag 5 december 2014 @ 14:08
Bestaat er eigenlijk ook een groep GagarinHoaxers, ISS-Hoaxers, Mir-Hoaxers, enzovoort van vergelijkbare omvang? Of is dit enkel voorbehouden aan de maanlanding?
Lavenderrvrijdag 5 december 2014 @ 14:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:08 schreef Monolith het volgende:
Bestaat er eigenlijk ook een groep GagarinHoaxers, ISS-Hoaxers, Mir-Hoaxers, enzovoort van vergelijkbare omvang? Of is dit enkel voorbehouden aan de maanlanding?
Ik zou zeggen kijk eens op het James Foley-topic.
theguyvervrijdag 5 december 2014 @ 14:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:08 schreef Monolith het volgende:
Bestaat er eigenlijk ook een groep GagarinHoaxers, ISS-Hoaxers, Mir-Hoaxers, enzovoort van vergelijkbare omvang? Of is dit enkel voorbehouden aan de maanlanding?
Ik weet niet of Tingo een groepje heeft!
Maar Gagarin en over de maan heb ik m gehoord.

Denk het wel aangezien, geen levend mens/dier door de van Allen belt kan, Althans je kan er wel doorheen maar je overleeft het niet..
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 14:18
Dat ene forum wat steeds gelinkt wordt hier daar ontkennen ze ALLE spaceflight. Inclusief ISS en Hubble telescope, Rosetta en zelfs de sprong van Baumgartner

En we hebben hier ook een aantal van die 'space-denyers'
theguyvervrijdag 5 december 2014 @ 14:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:18 schreef nikao het volgende:
Dat ene forum wat steeds gelinkt wordt hier daar ontkennen ze ALLE spaceflight. Inclusief ISS en Hubble telescope, Rosetta en zelfs de sprong van Baumgartner

En we hebben hier ook een aantal van die 'space-denyers'
ja.. klopt, ze vergeten dat je de ISS gewoon kan zien vanaf hier.. als het niet zo bewolkt is..
ISS tracker downloaden juiste moment afwachten .. en je kan m gewoon over zien gaan.
zo ziet dat er uit!
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:22 schreef theguyver het volgende:

[..]

ja.. klopt, ze vergeten dat je de ISS gewoon kan zien vanaf hier.. als het niet zo bewolkt is..
ISS tracker downloaden juiste moment afwachten .. en je kan m gewoon over zien gaan.
zo ziet dat er uit!
Je kan de vormen zelfs herkennen als je hem weet te vangen in je telescoop.
tsja....
Monolithvrijdag 5 december 2014 @ 14:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:18 schreef nikao het volgende:
Dat ene forum wat steeds gelinkt wordt hier daar ontkennen ze ALLE spaceflight. Inclusief ISS en Hubble telescope, Rosetta en zelfs de sprong van Baumgartner

En we hebben hier ook een aantal van die 'space-denyers'
De Hubble bestaat dus niet? En hoe zit dat met satelieten? Hoe werkt GPS volgens die mensen?
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 14:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:26 schreef Monolith het volgende:

[..]

De Hubble bestaat dus niet? En hoe zit dat met satelieten? Hoe werkt GPS volgens die mensen?
Goeie vraag... ik durf daar niet te kijken, slecht voor m'n bloeddruk :P
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 14:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:26 schreef Monolith het volgende:

[..]

De Hubble bestaat dus niet? En hoe zit dat met satelieten? Hoe werkt GPS volgens die mensen?
Gevonden.. dit forum dus 8)7
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 14:38 schreef ATuin-hek het volgende:
Als je nog behoefte hebt om wat hersencellen af te laten sterven:
http://cluesforum.info/viewtopic.php?f=23&t=1632
Monolithvrijdag 5 december 2014 @ 15:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 14:31 schreef nikao het volgende:

[..]

Gevonden.. dit forum dus 8)7

[..]

Ja die knettergekkies kende ik wel. Wat mij dus benieuwd is hoe ze dan al die zaken verklaren die we volgens de 'mainstream' bewerkstelligen middels satellieten. Een beetje cherry-picken en zonder al te veel kennis van zaken stellen dat iets niet kan of niet klopt is de gebruikelijke modus operandi, of het nou dit soort ontkenners, creationisten of wat voor hoaxers dan ook betreft. Wat veel moeilijker is, is zelf een samenhangend model neerzetten. Beweren dat er nooit satellieten in een baan om de aarde kunnen zitten omdat 'x of y nooit kan kloppen', betekent dat je ook moet verklaren hoe GPS werkt, waar alle data van weersatellieten zogenaamd vandaan komt, hoe we allerhande telecommunicatie en televisiesignalen regelen, enzovoort.
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 15:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 15:11 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja die knettergekkies kende ik wel. Wat mij dus benieuwd is hoe ze dan al die zaken verklaren die we volgens de 'mainstream' bewerkstelligen middels satellieten. Een beetje cherry-picken en zonder al te veel kennis van zaken stellen dat iets niet kan of niet klopt is de gebruikelijke modus operandi, of het nou dit soort ontkenners, creationisten of wat voor hoaxers dan ook betreft. Wat veel moeilijker is, is zelf een samenhangend model neerzetten. Beweren dat er nooit satellieten in een baan om de aarde kunnen zitten omdat 'x of y nooit kan kloppen', betekent dat je ook moet verklaren hoe GPS werkt, waar alle data van weersatellieten zogenaamd vandaan komt, hoe we allerhande telecommunicatie en televisiesignalen regelen, enzovoort.
Volgens mij denken ze dingen als geostationaire comsats te verklaren met hoog vliegende ballonnen.
Monolithvrijdag 5 december 2014 @ 15:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 15:15 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Volgens mij denken ze dingen als geostationaire comsats te verklaren met hoog vliegende ballonnen.
Ja, het blijft vaak bij dergelijk geroeptoeter zonder mathematische of fysische onderbouwing, net als bij mensen die beweren dat de aarde 6000 jaar oud is.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 18:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 09:31 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

En op 1 of andere manier hebben ze die hele studio vacuum gezogen?
Hadden ze dat nu maar gedaan...

Dan hadden ze die fout met het hoorbare geklop met die hamer niet gemaakt.

De dingen die niet kloppen:

• zwaartekracht is geen 1/6e op de filmpjes
• het geluid van de kloppende hamer in vaccuum
• het "zand" van de regolith is op de foto's stevig en laat voetafdrukken en bandensporen na, op de video juist heel los en stuift omhoog (maar dan niet zoals zou moeten met 1/6e g)
• de foto's van Apollo zelf ('69-'72) zijn prachtig, haarscherp, goed geframed en alles, de foto's van de LRO (2009!) die zogenaamd het bewijs zouden moeten vormen dat we daar bemande landingen hebben uitgevoerd zijn juist belachelijk vaag en onduidelijk.
• veel foto's bevatten fouten. De schaduwen zijn uitgebreid besproken door anderen, maar er zijn meer fouten. Zij bijvoorbeeld de zeer duidelijke overgang van voorgrond naar de achtergrond met een rand op een foto een paar delen terug. Hoe kan dat? Het oppervlak van de Maan heeft geen scherpe randen zoals die foto.
• de grootte van de Aarde kan nooit zo klein zijn als op die foto met de vlag en al helemaal niet zo klein op het filmpje dat Bart Sibrel in handen kreeg (toen was men volgens de gegevens ongeveer op 60% van de afstand Aarde-Maan)
• de verhoudingen van de bergen op de Maan kloppen niet; de achtergrond van veel moon sets is op punten exact gelijk en met name bij Apollo 15 klopt Mount Hadley niet

14aCk3h.jpg

Drijfveren waarom te faken:
• de belofte van Kennedy was onuitvoerbaar - we kunnen niet als mens door de Van Allengordels en daarna zijn de verschillende soorten straling ook te intensief, de micrometeorieten op de Maan doorboren die pakkies en de astronauten erin binnen een mum van tijd
• er was iets van 130 miljard dollar te verdelen
• er mocht niets misgaan, en op een filmscenario van Apollo 13 na, is dat dan ook niet gebeurd; alle astronauten die "naar de Maan" geweest zijn, zijn kerngezond teruggekomen, zonder enige schade van straling, zelfs zij die meerdere keren zijn geweest
• de VSAmerikanen en de Russen vochten naast (of beter gezegd als onderdeel van) een Koude Oorlog vooral een propaganda-oorlog
• door ridiculisering van anderen heb je -zoals ook hier blijkt- voldoende troeven in handen om critici de mond te snoeren

Punt waar ik nog mee zit:
• de ouderdom van de oudst op de Maan gevonden gesteenten (~4,5 miljard jaar) is ouder dan die van Aardse gesteenten (~4,2 - 3,9 miljard jaar), 3 opties:
1 - gesteenten van de Maan zijn met onbemande vluchten opgehaald - meest waarschijnlijk
2 - gesteenten van de Aarde zijn gebruikt en slechts door een select groepje onderzoekers op leeftijd getest (risico lijkt me te groot dat een nieuwsgierige geoloog het toch met zijn sample doet)
3 - gesteenten zijn "ouder gemaakt" - lijkt me onmogelijk te realiseren, zeker in die tijd
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 18:47
quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:32 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Hadden ze dat nu maar gedaan...

Dan hadden ze die fout met het hoorbare geklop met die hamer niet gemaakt.
Welk hoorbaar geklop van een hamer? :?

Het zal best dat als je bezig bent te hameren in een pak dat je daar *iets* van hoort, niet van de hamer, maar wel van de bewegingen die er worden gemaakt in dat pak.

In de video waar het over zou gaan hoor ik ieg niks waarvan je kunt zeggen 'dat is afkomstig van die hamer'.

quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:32 schreef El_Matador het volgende:

Punt waar ik nog mee zit:

<..>

Waarom staat het feit dat de radiocommunicaties wereldwijd zijn ontvangen, ook door de Russen, hier niet bij eigenlijk?
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 18:54
quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:32 schreef El_Matador het volgende:
Punt waar ik nog mee zit:
• de ouderdom van de oudst op de Maan gevonden gesteenten (~4,5 miljard jaar) is ouder dan die van Aardse gesteenten (~4,2 - 3,9 miljard jaar), 3 opties:
1 - gesteenten van de Maan zijn met onbemande vluchten opgehaald - meest waarschijnlijk
2 - gesteenten van de Aarde zijn gebruikt en slechts door een select groepje onderzoekers op leeftijd getest (risico lijkt me te groot dat een nieuwsgierige geoloog het toch met zijn sample doet)
3 - gesteenten zijn "ouder gemaakt" - lijkt me onmogelijk te realiseren, zeker in die tijd
En de openstaande vraag over de laser? Dat staat niet op het lijstje? Dan hoor ik graag je verklaring (die vraag is al zo vaak gesteld hier..... )
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 18:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:47 schreef Molurus het volgende:

Waarom staat het feit dat de radiocommunicaties wereldwijd zijn ontvangen, ook door de Russen, hier niet bij eigenlijk?
Of dat de russen in hun propaganda-oorlog tegen de VS het niet de moeite vonden om van de daken te schreeuwen dat de VS helemaal niet op de maan is geweest. Of hadden ze het niet door?
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:47 schreef Molurus het volgende:
Waarom staat het feit dat de radiocommunicaties wereldwijd zijn ontvangen, ook door de Russen, hier niet bij eigenlijk?
Vooral gezien het feit dat ze een race tegen de russen aan het doen waren. De Russen waren ineens wel hele goeie verliezers?
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 18:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:54 schreef nikao het volgende:

[..]

En de openstaande vraag over de laser? Dat staat niet op het lijstje? Dan hoor ik graag je verklaring (die vraag is al zo vaak gesteld hier..... )
- ik heb begrepen dat je ook zonder reflectoren laserlicht naar de Maan kan sturen en dat wordt gewoon door het oppervlak weerkaatst
- een reflector op de Maan is natuurlijk geen bewijs voor een bemande vlucht. Zoals bij de gesteentemonsters, kan ook hier de onbemande vlucht voor gebruikt worden
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 18:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:55 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Of dat de russen in hun propaganda-oorlog tegen de VS het niet de moeite vonden om van de daken te schreeuwen dat de VS helemaal niet op de maan is geweest. Of hadden ze het niet door?
Dat was zo voor het grote publiek. In de top van de landen ging men gewoon met elkaar om. Zoals bij alle Elites plaatsvindt.

De Russen wisten ook wel dat je als mens niet door de Van Allengordels kan. Daarom hebben ze ook geen poging gewaagd.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:00
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:57 schreef El_Matador het volgende:
- ik heb begrepen dat je ook zonder reflectoren laserlicht naar de Maan kan sturen en dat wordt gewoon door het oppervlak weerkaatst
Klopt, min of meer (je kunt de reflectie niet detecteren volgens mij van een ander stuk oppervlakte). Maar je kunt de laser op de reflector richten en er naast en het verschil meten.
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:57 schreef El_Matador het volgende:
- een reflector op de Maan is natuurlijk geen bewijs voor een bemande vlucht. Zoals bij de gesteentemonsters, kan ook hier de onbemande vlucht voor gebruikt worden
Uhm.. dus volgens jou is er een bemande vlucht gefaked op het moment dat er een onbemande gaande was? Hoe zie je dat precies voor je?
Het wordt steeds complexer....
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:02
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:59 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat was zo voor het grote publiek. In de top van de landen ging men gewoon met elkaar om. Zoals bij alle Elites plaatsvindt.

Ja, tuurlijk, het is één groot complot.:')
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:02
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:59 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat was zo voor het grote publiek. In de top van de landen ging men gewoon met elkaar om. Zoals bij alle Elites plaatsvindt.

De Russen wisten ook wel dat je als mens niet door de Van Allengordels kan. Daarom hebben ze ook geen poging gewaagd.
Dus de Russen wisten ervan, maar hebben dat netjes geheim gehouden ten tijde van de koude oorlog?
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:00 schreef nikao het volgende:

[..]

Klopt, min of meer (je kunt de reflectie niet detecteren volgens mij van een ander stuk oppervlakte). Maar je kunt de laser op de reflector richten en er naast en het verschil meten.

[..]

Uhm.. dus volgens jou is er een bemande vlucht gefaked op het moment dat er een onbemande gaande was? Hoe zie je dat precies voor je?
Het wordt steeds complexer....
Ik vermoed dat ze wel onbemande vluchten en landingen hebben gedaan, omdat gewoon helemaal niet gaan (landen) ook geen data oplevert.

De onbemande vlucht kan gesteentemonsters meenemen en een reflector plaatsen. Daar heb je geen bemande vlucht voor nodig.

Bovendien was er genoeg budget, niet voor 6 a 7 succesvolle bemande missies, wel voor een of enkele onbemande missie(s).
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:03
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:59 schreef El_Matador het volgende:
De Russen wisten ook wel dat je als mens niet door de Van Allengordels kan. Daarom hebben ze ook geen poging gewaagd.
Wat is uberhaupt de onderbouwing dat dit niet zou kunnen? Mr Van Allen zelf heeft dit namelijk zelfs weerlegd, dus waar komt die wijsheid toch vandaan?
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dus de Russen wisten ervan, maar hebben dat netjes geheim gehouden ten tijde van de koude oorlog?
:Y Die waren onderdeel van de illuminatie.
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 19:03
quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:32 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Hadden ze dat nu maar gedaan...

Dan hadden ze die fout met het hoorbare geklop met die hamer niet gemaakt.

De dingen die niet kloppen:

• zwaartekracht is geen 1/6e op de filmpjes
Wat is het volgens jou dan wel?

quote:
• het geluid van de kloppende hamer in vaccuum
Ja dat kan. De astronaut in kwestie houd immers de hamer vast, wat voor een contactpunt zorgt.

quote:
• het "zand" van de regolith is op de foto's stevig en laat voetafdrukken en bandensporen na, op de video juist heel los en stuift omhoog (maar dan niet zoals zou moeten met 1/6e g)
Dat stevige kan juist omdat het geen zand is. Zand zoals jij het kent en volgens je intuitie ziet is rond/afgreond. Maanstof is veel scherper, waardoor het beter samen klit.
En dat omhoog stuiven doet het nou precies als je zou verwachten in een vacuum in 1/6de g. Het volgt paraboolbanen, en valt even snel als het omhoog ging. Dat kan niet in een atmosfeer.

quote:
• de foto's van Apollo zelf ('69-'72) zijn prachtig, haarscherp, goed geframed en alles, de foto's van de LRO (2009!) die zogenaamd het bewijs zouden moeten vormen dat we daar bemande landingen hebben uitgevoerd zijn juist belachelijk vaag en onduidelijk.
Punt 1, totaal onvergelijkbaar. Punt 2, ze zijn allemaal niet zo perfect. Ik heb pas nog een link geplaatst naar een apollo foto archief, waar je goed kan zien dat lang niet al die foto's zo perfect zijn.

quote:
• veel foto's bevatten fouten. De schaduwen zijn uitgebreid besproken door anderen, maar er zijn meer fouten. Zij bijvoorbeeld de zeer duidelijke overgang van voorgrond naar de achtergrond met een rand op een foto een paar delen terug. Hoe kan dat? Het oppervlak van de Maan heeft geen scherpe randen zoals die foto.
Welke foto bedoel je precies?

quote:
• de grootte van de Aarde kan nooit zo klein zijn als op die foto met de vlag en al helemaal niet zo klein op het filmpje dat Bart Sibrel in handen kreeg (toen was men volgens de gegevens ongeveer op 60% van de afstand Aarde-Maan)
Dat dit allemaal prima kan is je al eens voorgerekend.

quote:
• de verhoudingen van de bergen op de Maan kloppen niet; de achtergrond van veel moon sets is op punten exact gelijk en met name bij Apollo 15 klopt Mount Hadley niet

[ afbeelding ]
Ook allemaal prima te verklaren door het ontbreken van een atmosfeer. Daardoor zegt je gevoel dat de achtergrond dichter bij is dan deze daadwerkelijk is, omdat we een scherpe achtergrond met dicht bij associeren.

quote:
Drijfveren waarom te faken:
• de belofte van Kennedy was onuitvoerbaar - we kunnen niet als mens door de Van Allengordels en daarna zijn de verschillende soorten straling ook te intensief, de micrometeorieten op de Maan doorboren die pakkies en de astronauten erin binnen een mum van tijd
Daarom zat er een behoorlijke hoeveelheid kevlar verwerkt in die pakken, juist ter bescherming.

quote:
• er mocht niets misgaan, en op een filmscenario van Apollo 13 na, is dat dan ook niet gebeurd; alle astronauten die "naar de Maan" geweest zijn, zijn kerngezond teruggekomen, zonder enige schade van straling, zelfs zij die meerdere keren zijn geweest
Hardstikke fout. Er zijn meerdere astronauten overleden tijdens het Apollo programma!

quote:
• de VSAmerikanen en de Russen vochten naast (of beter gezegd als onderdeel van) een Koude Oorlog vooral een propaganda-oorlog
• door ridiculisering van anderen heb je -zoals ook hier blijkt- voldoende troeven in handen om critici de mond te snoeren
En jij denkt dat de Sovjets niet de mogelijkheid hadden om door de leugens van de VS heen te prikken? :? Ze hielden elkaars missies goed in de gaten.

quote:
Punt waar ik nog mee zit:
• de ouderdom van de oudst op de Maan gevonden gesteenten (~4,5 miljard jaar) is ouder dan die van Aardse gesteenten (~4,2 - 3,9 miljard jaar), 3 opties:
1 - gesteenten van de Maan zijn met onbemande vluchten opgehaald - meest waarschijnlijk
2 - gesteenten van de Aarde zijn gebruikt en slechts door een select groepje onderzoekers op leeftijd getest (risico lijkt me te groot dat een nieuwsgierige geoloog het toch met zijn sample doet)
3 - gesteenten zijn "ouder gemaakt" - lijkt me onmogelijk te realiseren, zeker in die tijd
We hebben het hier over honderde kilo's uitgezochte stenen, niet over een paar schepjes zand.... Totaal onrealistisch gezien de techniek van toen.

Je bent in al die maanden niet echt verder gekomen he? Nog steeds al diezelfde foute dingen spuien, terwijl je de informatie had om ondertussen beter te moeten weten.
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:03
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dus de Russen wisten ervan, maar hebben dat netjes geheim gehouden ten tijde van de koude oorlog?
Ik weet niet wat jij of nikao met "de Russen" bedoelt.

De top van alle landen ligt gewoon met elkaar in bed, welk politiek-media schouwspel ze er ook van maken.

Russische kosmonauten zijn slim genoeg om te beseffen dat het niet plaatsgevonden heeft. Of ze het ook uitgesproken hebben, weet ik niet, ik neem aan dat de ridiculisering ook daar groot was.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:03 schreef nikao het volgende:

[..]

Wat is uberhaupt de onderbouwing dat dit niet zou kunnen? Mr Van Allen zelf heeft dit namelijk zelfs weerlegd, dus waar komt die wijsheid toch vandaan?
We hebben een email van zogenaamd Van Allen erover. Dat is een bewijs? Een sterker bewijs is zijn eigen onderzoek. Daar wordt Apollo -gek genoeg, dat zou de beste dataset moeten zijn- niet eens genoemd!
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:06
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:04 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik weet niet wat jij of nikao met "de Russen" bedoelt.

De top van alle landen ligt gewoon met elkaar in bed, welk politiek-media schouwspel ze er ook van maken.

Russische kosmonauten zijn slim genoeg om te beseffen dat het niet plaatsgevonden heeft. Of ze het ook uitgesproken hebben, weet ik niet, ik neem aan dat de ridiculisering ook daar groot was.
Je toon is nogal misplaatst uit de hoogte aangezien je steeds maar weer met dezelfde punten blijft komen die al talloze keren uitgelegd zijn.
Wil je het niet weten of begrijp je het niet of wat is hier aan de hand dat je steeds met dezelfde punten moet komen?
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:07
Ik vind het wel matig dat het overtuigende bewijs een lijstje is wat al 10x (of meer) langs is gekomen en voor een groot deel allang overtuigend weerlegd is.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:07
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:05 schreef El_Matador het volgende:

[..]

We hebben een email van zogenaamd Van Allen erover. Dat is een bewijs? Een sterker bewijs is zijn eigen onderzoek. Daar wordt Apollo -gek genoeg, dat zou de beste dataset moeten zijn- niet eens genoemd!
Je draait de zaken om. Jij claimt dat mensen er niet door heen kunnen. Waar is je bewijs, je onderbouwing?
De astronauten hadden meters op hun pak en de straling stond ongeveer gelijk aan 1 rontgen foto.
Aan jou om aan te tonen dat dit niet klopt, waarom en hoe dat dan allemaal werkt.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:07 schreef Wombcat het volgende:
Ik vind het wel matig dat het overtuigende bewijs een lijstje is wat al 10x (of meer) langs is gekomen en voor een groot deel allang overtuigend weerlegd is.
Matig is een flink understatement...
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:08
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:04 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik weet niet wat jij of nikao met "de Russen" bedoelt.
Ineens weet je niet meer wie de Russen zijn? Ik bedoel deze Russen:

quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:32 schreef El_Matador het volgende:
de VSAmerikanen en de Russen vochten naast (of beter gezegd als onderdeel van) een Koude Oorlog vooral een propaganda-oorlog
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:04 schreef El_Matador het volgende:

De top van alle landen ligt gewoon met elkaar in bed, welk politiek-media schouwspel ze er ook van maken.
Hoe strookt dit nog met je eerder aangedragen motivatie voor een hoax?
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:07 schreef Wombcat het volgende:
Ik vind het wel matig dat het overtuigende bewijs een lijstje is wat al 10x (of meer) langs is gekomen en voor een groot deel allang overtuigend weerlegd is.
Open je ogen!
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ineens weet je niet meer wie de Russen zijn? Ik bedoel deze Russen:

[..]

[..]

Hoe strookt dit nog met je eerder aangedragen motivatie voor een hoax?
Dat zei hij al, dat was voor de show.

Net zoals de illuminatie overal signalen over 9/11 gedropt hebben, overal hun logo's en zo neerpleuren, zodat ze daarna met een sigaartje en een borrelte erbij het gepeupel lekker kunnen uitlachen dat ze er weer ingetrapt zijn.
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:10 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dat zei hij al, dat was voor de show.

Net zoals de illuminatie overal signalen over 9/11 gedropt hebben, overal hun logo's en zo neerpleuren, zodat ze daarna met een sigaartje en een borrelte erbij het gepeupel lekker kunnen uitlachen dat ze er weer ingetrapt zijn.
Aha, dus de koude oorlog was eigenlijk ook een hoax. :) Moet even wennen aan het idee hoor.
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 19:17
En al die foto's van Apollo 11 waren zo perfect he.

5429.jpg
5435.jpg
5451.jpg
5506.jpg
5526.jpg
5610.jpg
5797.jpg
5871.jpg
5895.jpg
5904.jpg
5935.jpg

Allemaal perfect scherp, perfecte framing, perfecte belichting. Echt allemaal heel perfect :P
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:15 schreef Molurus het volgende:

[..]

Aha, dus de koude oorlog was eigenlijk ook een hoax. :) Moet even wennen aan het idee hoor.
Niets is wat het lijkt. Als er een complot verzonnen kan worden dan is dat gewoon de waarheid.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:03 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Wat is het volgens jou dan wel?
2/3 vertraagd afgespeeld en met behulp van ophanging. Mythbusters heeft daar heel slim een uitzending aan gewijd die de 2 zaken apart behandelde, en niet samen. Jarrah White heeft daar een prima serie over gemaakt.

quote:
Ja dat kan. De astronaut in kwestie houd immers de hamer vast, wat voor een contactpunt zorgt.
Het geluid wordt veroorzaakt door trillingen in de atmosfeer, die is op de Maan afwezig. Je hoort dus niets te horen, als het echt een vaccuum was.

quote:
Dat stevige kan juist omdat het geen zand is. Zand zoals jij het kent en volgens je intuitie ziet is rond/afgreond. Maanstof is veel scherper, waardoor het beter samen klit.
Het kan niet allebei zijn. Het is of klittend of los. Sowieso klopt er meer niet met die regolith.

quote:
En dat omhoog stuiven doet het nou precies als je zou verwachten in een vacuum in 1/6de g. Het volgt paraboolbanen, en valt even snel als het omhoog ging. Dat kan niet in een atmosfeer.
Nee, dat doet het niet. Het omhoog stuiven bij die Lunar Rover is nu precies een van de grootste flaws. Het zand hoort veel hoger omhooggestuwd te worden (zowel veel lagere zwaartekracht als geen weerstand door geen atmosgeer) en veel langzamer weer terug te vallen (veel lagere zwaartekracht).

quote:
Punt 1, totaal onvergelijkbaar.
Was het maar waar. In 1969 kon men de beste foto's nemen, maar anno 2009 wat zwarte vlekjes en witte blobjes als "ultiem bewijs"? Haarscherp horen die laatste foto's te zijn.

quote:
Punt 2, ze zijn allemaal niet zo perfect. Ik heb pas nog een link geplaatst naar een apollo foto archief, waar je goed kan zien dat lang niet al die foto's zo perfect zijn.
Niet allemaal nee, want er zijn nogal wat foto's gemaakt. Wel de beste foto's, en het rare is, die zijn in 1 keer goed geschoten. Geen aantal pogingen en dan de beste eruitkiezen, zoals normaal bij fotografie, maar 1 klik en gelijk een topresultaat. Dat klopt niet met de positie van de camera en de enorm moeilijke omstandigheden.

quote:
Welke foto bedoel je precies?
Is een aantal delen geleden voorbij gekomen. Langzaam internet, dus kan het even niet opzoeken. Mount Hadley uploaden duurde al 20 minuten...

De foto laat een duidelijk randje zien, links op de foto.

quote:
Dat dit allemaal prima kan is je al eens voorgerekend.
Nee, dat is niet zo. Maar inderdaad; het werkelijke uitsluitsel komt van dezelfde camera, lens en fotopapier gebruiken om foto's van de volle maan te maken en dan de verhoudingen bekijken.

Ik heb expres een foto genomen waar de Maan piepklein opstaat (van boven de atmosfeer). Zelfs die piepkleine maan is nog groter, in verhouding, dan de "Aarde" zoals die op de vlagfoto wordt weergegeven.

quote:
Ook allemaal prima te verklaren door het ontbreken van een atmosfeer. Daardoor zegt je gevoel dat de achtergrond dichter bij is dan deze daadwerkelijk is, omdat we een scherpe achtergrond met dicht bij associeren.
Nee, de brekingsindex varieert heel weinig tussen lucht en vacuum. Ik heb een uitgebreidere onderbouwing voor dit punt, komt later een keer als ik sneller internet heb.

quote:
Daarom zat er een behoorlijke hoeveelheid kevlar verwerkt in die pakken, juist ter bescherming.
Oh joh, dat beschermt! 50 km/s meteorieten worden tegengehouden door het wondermiddel kevlar.

quote:
Hardstikke fout. Er zijn meerdere astronauten overleden tijdens het Apollo programma!
Dat was dan ook niet wat ik zei. Ik had het puur over de 24 "Maangangers".

quote:
En jij denkt dat de Sovjets niet de mogelijkheid hadden om door de leugens van de VS heen te prikken? :? Ze hielden elkaars missies goed in de gaten.
Er is een groot verschil tussen wat men binnenskamers doet en wat men propagandeert. Natuurlijk hebben de Sovjets ingezien dat wat die VS deed, niet kon.

quote:
We hebben het hier over honderde kilo's uitgezochte stenen, niet over een paar schepjes zand.... Totaal onrealistisch gezien de techniek van toen.
In totaal was het iets van 378 kg maangesteente. Echter, lang niet alle gesteenten zijn ouder dan die van de Aarde.

quote:
Je bent in al die maanden niet echt verder gekomen he? Nog steeds al diezelfde foute dingen spuien, terwijl je de informatie had om ondertussen beter te moeten weten.
Je kunt nog steeds niet gewoon inhoudelijk reageren en blijft maar beschuldigen van "fouten", he?
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:07 schreef nikao het volgende:

[..]

Je draait de zaken om. Jij claimt dat mensen er niet door heen kunnen. Waar is je bewijs, je onderbouwing?
Jarrah White heeft een nogal warrige maar complete berekening gemaakt.

quote:
de straling stond ongeveer gelijk aan 1 rontgen foto.
Dit verzin je, niet? :D

quote:
Aan jou om aan te tonen dat dit niet klopt, waarom en hoe dat dan allemaal werkt.
Staat op de planning. Maar White geeft een prima eerste aanzet.

Dat Van Allen in zijn eigen publicatie niet rept over Apollo is zeer opvallend. De "grootste prestatie van de mensheid" en de perfecte dataset voor hem. Helaas.
Pekvrijdag 5 december 2014 @ 19:29
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:21 schreef El_Matador het volgende:

Het geluid wordt veroorzaakt door trillingen in de atmosfeer, die is op de Maan afwezig. Je hoort dus niets te horen, als het echt een vaccuum was.

De Maan heeft wel degelijk een atmosfeer :P
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:30
quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:29 schreef Pek het volgende:

[..]

De Maan heeft wel degelijk een atmosfeer :P
En anders die space suits wel, mag ik hopen. Anders hou je het ook niet lang vol. :)
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ineens weet je niet meer wie de Russen zijn? Ik bedoel deze Russen:

[..]

[..]

Hoe strookt dit nog met je eerder aangedragen motivatie voor een hoax?
De motivatie voor een hoax is omdat het simpelweg fysiek onmogelijk is, die reis te overleven, laat staan meerdere keren (ik geloof dat 1 astronaut zelfs 3 keer naar (niet op) de Maan geweest zou zijn).

Wat je op TV ziet, is natuurlijk niet de werkelijkheid. Zo zou je ook kunnen stellen dat de VS een strijd aan het voeren is met Osama bin Laden. Dat terwijl de familie warme banden onderhield met de Bushes.

De Sovjets op het hoogste niveau waren natuurlijk op de hoogte. Maar dat wil niet zeggen dat ze het breeduit in de wereldmedia (hoeven te) slingeren. Die keuze is aan hen.

Bovendien denk ik dat in 1969 het "shock-and-awe-effect" nog zo groot was dat er veel minder mensen twijfelden aan de NASA-verhaaltjes. Bovendien had men niet de technologie om punten te debunken, iets wat men nu wel heeft.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:32
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:21 schreef El_Matador het volgende:
Het geluid wordt veroorzaakt door trillingen in de atmosfeer,
Ugh.... wrong.
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:21 schreef El_Matador het volgende:
2/3 vertraagd afgespeeld en met behulp van ophanging
En je onderbouwing hiervoor is..... ?

quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:21 schreef El_Matador het volgende:
Het zand hoort veel hoger omhooggestuwd te worden (zowel veel lagere zwaartekracht als geen weerstand door geen atmosgeer) en veel langzamer weer terug te vallen (veel lagere zwaartekracht).
Klopt dit nu wel of niet volgens jou?


quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:21 schreef El_Matador het volgende:
Oh joh, dat beschermt! 50 km/s meteorieten worden tegengehouden door het wondermiddel kevlar.
Meteorieten nog wel.. hoe groot zijn die dingen volgens jou? :?

:N
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:35
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:28 schreef El_Matador het volgende:
Jarrah White heeft een nogal warrige maar complete berekening gemaakt.
Dat is heel leuk, maar waarom zou ik hem moeten geloven boven de experts? :?
:N
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:35
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:32 schreef El_Matador het volgende:
De motivatie voor een hoax is omdat het simpelweg fysiek onmogelijk is, die reis te overleven,
Waarom dan? Alleen maar vanwege die straling?
Dan ben ik heel benieuwd naar je onderbouwing..
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:32 schreef nikao het volgende:

[..]

Ugh.... wrong.
Eh, nee.

quote:
En je onderbouwing hiervoor is..... ?
Komt in veel hoaxfilmpjes voorbij.

quote:
Klopt dit nu wel of niet volgens jou?

Zoals gezegd, ik heb heel brak internet, bekijk het filmpje zodra dat verbeterd is.

quote:
Meteorieten nog wel.. hoe groot zijn die dingen volgens jou? :?
:N
De grootte varieert. Micrometeorieten zijn klein; de grootte van zandkorrels. De grootte is ook niet het punt, de blootstelling eraan en de enorme snelheid van die dingen.

Denken dat je met een laagje kevlar uit 1969 micrometeorieten tegenhoudt, is te lachwekkend voor woorden.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:36
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:36 schreef El_Matador het volgende:
Eh, nee.
Dude really? Nooit geluid gehoord onder water ofzo? :? wtf
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:37
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:32 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De motivatie voor een hoax is omdat het simpelweg fysiek onmogelijk is, die reis te overleven, laat staan meerdere keren (ik geloof dat 1 astronaut zelfs 3 keer naar (niet op) de Maan geweest zou zijn).
Hoeveel zouden ze dan moeten hebben ontvangen volgens jou, en waarom klopt de opgave van de NASA niet?
http://history.nasa.gov/SP-368/s2ch3.htm
quote:
Radiation doses measured during Apollo were significantly lower than the yearly average of 5 rem*** set by the U.S. Atomic Energy Commission for workers who use [112] radioactive materials in factories and institutions across the United States. Thus, radiation was not an operational problem during the Apollo Program. Doses received by the crewmen of Apollo missions 7 through 17 were small because no major solar-particle events occurred during those missions. One small event was detected by a radiation sensor outside the Apollo 12 spacecraft, but no increase in radiation dose to the crewmen inside the spacecraft was detected.


[ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2014 19:38:19 ]
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:35 schreef nikao het volgende:

[..]

Dat is heel leuk, maar waarom zou ik hem moeten geloven boven de experts? :?
:N
Sja, misschien wil je het niet eens bekijken, maar dan zou ik ook stoppen met ernaar vragen.

Die "stralingshoeveelheid voor 2x 385.000 km buiten de dampkring van 1 roentgenfoto" die neem je terug? Of blijf je daar werkelijk bij??
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:38
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:36 schreef El_Matador het volgende:
Komt in veel hoaxfilmpjes voorbij.
Ja, daarom vraag ik je onderbouwing..
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:36 schreef El_Matador het volgende:
De grootte is ook niet het punt, de blootstelling eraan en de enorme snelheid van die dingen.
De grootte lijkt je niet relevant of je je er tegen kunt beschermen met pakken (kevlar) of niet? :?
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:36 schreef El_Matador het volgende:
Denken dat je met een laagje kevlar uit 1969 micrometeorieten tegenhoudt, is te lachwekkend voor woorden.
Reken het ons eens voor en laat zien dat het niet kan please? Wat is je onderbouwing hier nou weer voor?
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:36 schreef nikao het volgende:

[..]

Dude really? Nooit geluid gehoord onder water ofzo? :? wtf
Geluid moet natuurlijk een medium hebben. Maar dat hoeft geen atmosfeer te zijn. Dat kan in principe alles zijn, de hamer, het pak en de lucht daarin, zelfs de grond waarop ze lopen.

Alles dat materieel verbonden is met de microfoons in die pakken kan een geluid veroorzaken dat hoorbaar is op die opnames.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:35 schreef nikao het volgende:

[..]

Waarom dan? Alleen maar vanwege die straling?
Dan ben ik heel benieuwd naar je onderbouwing..
Nou nou, "alleen maar". Het is een enorm punt, niet "och, een beetje straling, dat wassen we er wel vanaf".

Ja, de straling heeft het uiteindelijk onmogelijk gemaakt bemand buiten de lagere delen van de ruimte (ISS-hoogte etc.) te komen. Hoogste bemand vlucht zit op iets van 800 km boven de Aarde. Dan zit je net in de alleronderste delen van de Van Allengordels.

Daarna/boven begint de mayhem pas echt goed.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:36 schreef nikao het volgende:

[..]

Dude really? Nooit geluid gehoord onder water ofzo? :? wtf
Ok, goed punt. Er moet een medium zijn dat de trillingen kan vervoeren. Gassen, vaste stoffen en vloeistoffen dus. Vacuum kan dat per definitie niet.
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:40
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:40 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ok, goed punt. Er moet een medium zijn dat de trillingen kan vervoeren. Gassen, vaste stoffen en vloeistoffen dus. Vacuum kan dat per definitie niet.
Wie zegt dat het het vacuum was?
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:37 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hoeveel zouden ze dan moeten hebben ontvangen volgens jou, en waarom klopt de opgave van de NASA niet?
http://history.nasa.gov/SP-368/s2ch3.htm

[..]

quote:
Radiation doses measured during Apollo were significantly lower than the yearly average of 5 rem***
Bijzonder, omdat je op lagere hoogtes daar al boven zit. Een exact getal wordt ook niet gegeven, geen berekening, niks.

quote:
Thus, radiation was not an operational problem during the Apollo Program. Doses received by the crewmen of Apollo missions 7 through 17 were small because no major solar-particle events occurred during those missions. One small event was detected by a radiation sensor outside the Apollo 12 spacecraft, but no increase in radiation dose to the crewmen inside the spacecraft was detected.
Die waren er nu juist wel. Bij 1 Apollo-missie was het precies tijdens een solar flare, een grote ook nog eens. Die solar flares zijn trouwens niet zo ver van tevoren te voorspellen.

De NASA kan natuurlijk van alles beweren. Maar zelfs in dit kleine stukje spreken ze zichzelf tegen:
- er was geen hoge straling omdat er geen solar flares waren
- er was wel een klein solar flare'tje, maar die gaf geen verhoogde straling

De apparatuur aan boord moet heel precies geweest zijn, dus deze combinatie van uitspraken is tegenstrijdig.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:40 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wie zegt dat het het vacuum was?
Het is vrijwel vacuum. De Maan heeft een superijl atmosfeertje, maar dat is verwaarloosbaar.
#ANONIEMvrijdag 5 december 2014 @ 19:45
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:44 schreef El_Matador het volgende:

Bijzonder, omdat je op lagere hoogtes daar al boven zit. Een exact getal wordt ook niet gegeven, geen berekening, niks.

Die heb ik jou ook nog niet zien geven.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:45
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:37 schreef El_Matador het volgende:
Die "stralingshoeveelheid voor 2x 385.000 km buiten de dampkring van 1 roentgenfoto" die neem je terug? Of blijf je daar werkelijk bij??
Tuurlijk. Sterker nog, volgens onderstaande tabel is het nog veel minder (op de huid, dat zal het verschil wel zijn) Volgens officieel document van NASA waren dit de gemeten stralings waardes;

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Apollo mission    Skin dose, rads
7    0.16
8    .16
9    .20
10    .48
11    .18
12    .58
13    .24
14    1.14
15    .30 
https://www.hq.nasa.gov/alsj/tnD7080RadProtect.pdf
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 19:45
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:44 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het is vrijwel vacuum. De Maan heeft een superijl atmosfeertje, maar dat is verwaarloosbaar.
En jij kunt helemaal geen aanwezige materie bedenken?

Wat dacht je van de hamer zelf, en de persoon die hem vasthoudt?
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:46
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:44 schreef El_Matador het volgende:
Bijzonder, omdat je op lagere hoogtes daar al boven zit. Een exact getal wordt ook niet gegeven, geen berekening, niks.
Zie mijn tabel hierboven voor exacte waardes.
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:38 schreef nikao het volgende:

[..]

Ja, daarom vraag ik je onderbouwing..
Heb je iets van de hoaxfilmpjes gezien? Daarin komt het vaak voorbij.

quote:
De grootte lijkt je niet relevant of je je er tegen kunt beschermen met pakken (kevlar) of niet? :?
Jawel, natuurlijk wel, maar het gaat over micrometeorieten. Die penetreren alles, en laten zich echt niet tegenhouden door een laagje kevlar.

quote:
Reken het ons eens voor en laat zien dat het niet kan please? Wat is je onderbouwing hier nou weer voor?
Zal ik es aan werken. Het is een interessant punt.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:48
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:39 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nou nou, "alleen maar". Het is een enorm punt, niet "och, een beetje straling, dat wassen we er wel vanaf".

Ja, de straling heeft het uiteindelijk onmogelijk gemaakt bemand buiten de lagere delen van de ruimte (ISS-hoogte etc.) te komen. Hoogste bemand vlucht zit op iets van 800 km boven de Aarde. Dan zit je net in de alleronderste delen van de Van Allengordels.

Daarna/boven begint de mayhem pas echt goed.
Ik vroeg 'alleen maar' met name omdat we het in de discussie dus blijkbaar beperken tot dit onderwerp. Dit is het cruciale punt voor jou.

Nou, ik ben benieuwd naar je onderbouwing dat het mayhem is waartegen je je niet kunt beschermen en dat het dodelijk moet zijn.
(serious... oprecht nieuwsgierig)
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:49
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:46 schreef El_Matador het volgende:
Jawel, natuurlijk wel, maar het gaat over micrometeorieten. Die penetreren alles, en laten zich echt niet tegenhouden door een laagje kevlar.
Wederom vraag ik me af waar je die wijsheid vandaan hebt... dit kan je gevoelsmatig wel zo bedenken, maar er is zoveel wat toch kan dus ik heb liever een exacte onderbouwing van dit soort claims...
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 19:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:48 schreef nikao het volgende:

[..]

Ik vroeg 'alleen maar' met name omdat we het in de discussie dus blijkbaar beperken tot dit onderwerp. Dit is het cruciale punt voor jou.

Nou, ik ben benieuwd naar je onderbouwing dat het mayhem is waartegen je je niet kunt beschermen en dat het dodelijk moet zijn.
(serious... oprecht nieuwsgierig)
Het faken is gebeurd door de onmogelijkheid van de missie (door straling) en om goed de wereld over te gaan. De Elephant in the Room, live op TV, zo groot mogelijk in beeld, om zo overweldigend mogelijk over te komen, zodat niemand "kan gaan twijfelen".

Jaren later blijken er gelukkig toch genoeg kritische denkers te zijn, en zelfs zo dapper om publiekelijk hun gerede twijfels te uiten (in weerwil van alle ridiculiseringen).
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 19:54
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:50 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het faken is gebeurd door de onmogelijkheid van de missie (door straling) en om goed de wereld over te gaan. De Elephant in the Room, live op TV, zo groot mogelijk in beeld, om zo overweldigend mogelijk over te komen, zodat niemand "kan gaan twijfelen".

Jaren later blijken er gelukkig toch genoeg kritische denkers te zijn, en zelfs zo dapper om publiekelijk hun gerede twijfels te uiten (in weerwil van alle ridiculiseringen).
De conspiracy boeit me niet eerlijk gezegd. Ben vooral benieuwd dus naar je redenering/berekening/onderbouwing dat het een onmogelijke missie is (was?)
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 19:55
Ok, -edit doe maar niet-

[ Bericht 83% gewijzigd door Lavenderr op 05-12-2014 20:56:29 ]
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 19:57
Oh en hoe bescherming tegen verschillende soorten straling werkt natuurlijk.
Pekvrijdag 5 december 2014 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:30 schreef Molurus het volgende:

[..]

En anders die space suits wel, mag ik hopen. Anders hou je het ook niet lang vol. :)
Ja, ik ken het hamer verhaal verder niet, maar ik begrijp dat te horen is hoe een astronaut een paaltje in de grond staat of zo? Omdat er een leefbare atmosfeer heerst in het ruimtepak, kan ik me heel goed voorstellen dat de trillingen via de binnenkant van de handschoen in geluid worden omgezet en door de microfoon, die ook aan de binnenkant zit, wordt opgevangen.
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 20:03 schreef Pek het volgende:

[..]

Ja, ik ken het hamer verhaal verder niet, maar ik begrijp dat te horen is hoe een astronaut een paaltje in de grond staat of zo? Omdat er een leefbare atmosfeer heerst in het ruimtepak, kan ik me heel goed voorstellen dat de trillingen via de binnenkant van de handschoen in geluid worden omgezet en door de microfoon, die ook aan de binnenkant zit, wordt opgevangen.
Precies mijn punt. ^O^
Pekvrijdag 5 december 2014 @ 21:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 20:03 schreef Molurus het volgende:

[..]

Precies mijn punt. ^O^
Ok, bij deze dus debunked, next! :P

Nee, zonder dollen, het lijkt me moeilijker het te faken en al die jaren geheim te houden dan het daadwerkelijk te doen. Als NASA de techniek niet had om het te doen, dan had Kubrick de techniek zeker niet om het te faken.

[ Bericht 14% gewijzigd door Pek op 05-12-2014 21:12:28 ]
El_Matadorvrijdag 5 december 2014 @ 21:28
quote:
Ok, bij deze dus debunked, next!
Nou nee. Jij stelt een mogelijke verklaring voor, een onderzoeksvraag. Die zou je moeten testen in een vacuumkamer, om je punt hard te maken. Zet iemand in een ruimtepak met dezelfde soort hamer en dezelfde soort vlaggenstok in een vacuum, microfoontjes precies daar waar die bij Apollo zaten en doe het experiment. Kun je de Apollo-geluiden reproduceren op deze manier, heb je een verklaring te pakken. Nu blijft het bij een idee.
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 21:30
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:50 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het faken is gebeurd door de onmogelijkheid van de missie (door straling) en om goed de wereld over te gaan. De Elephant in the Room, live op TV, zo groot mogelijk in beeld, om zo overweldigend mogelijk over te komen, zodat niemand "kan gaan twijfelen".

Jaren later blijken er gelukkig toch genoeg kritische denkers te zijn, en zelfs zo dapper om publiekelijk hun gerede twijfels te uiten (in weerwil van alle ridiculiseringen).
En als die straling nou toch geen probleem blijkt te zijn. Wat dan?
Molurusvrijdag 5 december 2014 @ 21:30
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:28 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nou nee. Jij stelt een mogelijke verklaring voor, een onderzoeksvraag. Die zou je moeten testen in een vacuumkamer, om je punt hard te maken. Zet iemand in een ruimtepak met dezelfde soort hamer en dezelfde soort vlaggenstok in een vacuum, microfoontjes precies daar waar die bij Apollo zaten en doe het experiment. Kun je de Apollo-geluiden reproduceren op deze manier, heb je een verklaring te pakken. Nu blijft het bij een idee.
Als er een goede reden was om aan te nemen dat dat niet zou werken is het een leuk experiment.

Maar ik zie hem niet.
nikaovrijdag 5 december 2014 @ 21:31
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:28 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nou nee. Jij stelt een mogelijke verklaring voor, een onderzoeksvraag. Die zou je moeten testen in een vacuumkamer, om je punt hard te maken. Zet iemand in een ruimtepak met dezelfde soort hamer en dezelfde soort vlaggenstok in een vacuum, microfoontjes precies daar waar die bij Apollo zaten en doe het experiment. Kun je de Apollo-geluiden reproduceren op deze manier, heb je een verklaring te pakken. Nu blijft het bij een idee.
UHm, ja dat is dus gedaan bij Apollo 11. Nu aan jou om aan te tonen dat het niet kan
Pekvrijdag 5 december 2014 @ 21:33
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:28 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nou nee. Jij stelt een mogelijke verklaring voor, een onderzoeksvraag. Die zou je moeten testen in een vacuumkamer, om je punt hard te maken. Zet iemand in een ruimtepak met dezelfde soort hamer en dezelfde soort vlaggenstok in een vacuum, microfoontjes precies daar waar die bij Apollo zaten en doe het experiment. Kun je de Apollo-geluiden reproduceren op deze manier, heb je een verklaring te pakken. Nu blijft het bij een idee.
Welnee, gewoon een kwestie van logisch nadenken en wat kennis van zaken hebben, dat is alles ;) Ook geen technische opleiding genoten blijkbaar, geeft niet verder, maar hou dan gewoon je mond als je niet weet waar je over praat.
Lavenderrvrijdag 5 december 2014 @ 21:38
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:33 schreef Pek het volgende:

[..]

Welnee, gewoon een kwestie van logisch nadenken en wat kennis van zaken hebben, dat is alles ;) Ook geen technische opleiding genoten blijkbaar, geeft niet verder, maar hou dan gewoon je mond als je niet weet waar je over praat.
Laten we ons vriendelijk tegen elkaar gedragen
Dat wil Sinterklaas vanavond van ons vragen <O)
Pekvrijdag 5 december 2014 @ 21:43

Geluid uit de ruimte, hoax nummer zoveel 8-)
ATuin-hekvrijdag 5 december 2014 @ 21:47
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 december 2014 21:28 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nou nee. Jij stelt een mogelijke verklaring voor, een onderzoeksvraag. Die zou je moeten testen in een vacuumkamer, om je punt hard te maken. Zet iemand in een ruimtepak met dezelfde soort hamer en dezelfde soort vlaggenstok in een vacuum, microfoontjes precies daar waar die bij Apollo zaten en doe het experiment. Kun je de Apollo-geluiden reproduceren op deze manier, heb je een verklaring te pakken. Nu blijft het bij een idee.
Jij stelt dat het onmogelijk is, en gebruikt daarvoor een reden die niet klopt. Je stelt dat er geen medium tussen zit, maar dat klopt niet.
theguyvervrijdag 5 december 2014 @ 22:59

Vraagje moonhoax believers hoe hebben ze dit gedaan?

http://www.space.com/7173(...)ible-east-coast.html

090309-shuttle-spot-map-02.jpg?1292268333
Let op dit is niet apollo 11 maar een indicatie van een lancering!
Tingovrijdag 5 december 2014 @ 23:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 19:30 schreef Molurus het volgende:

[..]

En anders die space suits wel, mag ik hopen. Anders hou je het ook niet lang vol. :)
Speciaal ontwerpen door The Playtex lingerie Co...misschien om dat ze hadden veel technische(en wetenschappelijk natuurlijk!) ervaringen met the effect of gravitational pull on globes of many shapes and sizes.
IBAZzaterdag 6 december 2014 @ 01:39
Ik stel voor dat tingo eens een keer in een vacuum getrokken kamer een aangeslagen stemvork op zijn voorhoofd plaatst. Dan weet hij dat er geluidsoverdracht zonder atmosfeer mogelijk is.

Ik zal hem dit niet aanraden wegens dodelijk gevolg van een dergelijk experiment.

Feit is dat trillingen ook via het skelet geregistreerd cq doorgegeven worden. In dit geval ook het ruimtepak, waar weer de door tingo gewenste atmosfeer is. Gelukkig wel.
De hamer trilt.
De gehandschoende hand waar de hamer mee vastgepakt wordt trilt.
Het ruimtepak waar die handschoen aan vast zit trilt.
De microfoon in/op het ruimtepak trilt.
De microfoon stelt een trilling vast die wij geluid noemen.

[ Bericht 21% gewijzigd door IBAZ op 06-12-2014 01:44:59 ]
IBAZzaterdag 6 december 2014 @ 02:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 22:59 schreef theguyver het volgende:

Vraagje moonhoax believers hoe hebben ze dit gedaan?

http://www.space.com/7173(...)ible-east-coast.html

[ afbeelding ]
Let op dit is niet apollo 11 maar een indicatie van een lancering!
Dat is onzin.
Ik heb ook dinosauriers op televisie gezien. Toch bestaan ze nu niet.
bartholzaterdag 6 december 2014 @ 03:11
shit, weer m'n hele post weg door een edit

[ Bericht 100% gewijzigd door barthol op 06-12-2014 03:38:36 ]
bartholzaterdag 6 december 2014 @ 03:40
Opnieuw

quote:
12s.gif Op vrijdag 5 december 2014 18:32 schreef El_Matador het volgende:
....
• de grootte van de Aarde kan nooit zo klein zijn als op die foto met de vlag en al helemaal niet zo klein op het filmpje dat Bart Sibrel in handen kreeg (toen was men volgens de gegevens ongeveer op 60% van de afstand Aarde-Maan)
.....
O ja, nu je er weer mee komt
Heb je wel mijn commentaar indertijd bij je teaser op Youtube gelezen. ;)
Daarin rekende ik je precies voor dat de grootte van de Aarde op de foto's van de maanwandelingen prima klopt. Het goede aantal boogminuten is. Je moet alleen zo slim zijn om de gegevens van de de gebruikte lens op te zoeken, en de gegevens van de Reseau Plate van de Hasselblad. En dan kan je het precies uitrekenen.

quote:
Barthv

Diameter Aarde 12742km, Diameter Maan 3472km,
Aarde is 12742/3472=(afgerond) 3.67 groter dan de Maan
Grootte v.d. Maan vanaf de Aarde 29.7 - 34.1 boogminuten (Apogeum-Perigeum)
Grootte Aarde vanaf de Maan (3.67*29.7=)109 tot (3.67*34.1=)125.15 boogminuten
Op de Maan zelf gebruikte lens Zeiss Biogon F5.6-60mm.
Negatief groote 53x53 mm. Angular field: 47° (zijde tot zijde), 63° (diagonaal)
(zie specificaties Zeiss Biogon f/ 5.6-60mm)
Crosshairs op het negatief 10mm uit elkaar.
Booghoek tussen crosshairs 10/53*47° bij de foto's waar die lens is gebruikt.

Als je de grootte van de Aarde opmeet op de foto's en bekijkt hoeveel boogminuten
dat is, zie je dat de grootte v.d. Aarde prima klopt. De Aarde is niet te klein.

Van de foto van de maan vanaf de aarde die je in je filmpje gebruikt weet je niet de ooghoogte, en niet de gegevens over de gebruikte lens. Dat is Appels en Peren met elkaar vergelijken. Je argument rammelt.
specificaties van de gebruikte Zeiss Biogon f/ 5.6-60mm lens
http://www.hq.nasa.gov/alsj/Biogon5.6_60mm_ZEISS.pdf
El_Matadorzaterdag 6 december 2014 @ 03:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 22:59 schreef theguyver het volgende:

Vraagje moonhoax believers hoe hebben ze dit gedaan?

http://www.space.com/7173(...)ible-east-coast.html

[ afbeelding ]
Let op dit is niet apollo 11 maar een indicatie van een lancering!
Voor de duidelijkheid; de kwestie is of er wel of geen bemande landingen op de Maan hebben plaatsgevonden. Raketlanceringen zijn natuurlijk gewoon echt.
El_Matadorzaterdag 6 december 2014 @ 03:58
vol