Goed dat je het zegt, ik moest het restaurant voor onze feestlunch na de bruiloft nog even mailen over allergieën en dat we een lekker aperitiefbubbeltje willenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook dat, dubbel blind testen is daarom zo van belang. Erg leuk als je mensen verschillende bubbels voorzet, cava, sekt, champagne, dan vinden verreweg de meesten de loeidure champagne heel vies en de cava en sekt veel lekkerder.
Laat je zien wat je schenkt willen ze de champagne
Bij mijn testen kwam Furst von Metternich Trocken er altijd goed uit, en Freixenet Negro Brut (dat is dus niet die goudkleurige kapsters troep waar je een diabeet mee kan verlammen)quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Goed dat je het zegt, ik moest het restaurant voor onze feestlunch na de bruiloft nog even mailen over allergieën en dat we een lekker aperitiefbubbeltje willenIk vind cava en prosecco ook veel lekkerder dan champagne.
Gewoon de stappen 1 voor 1 volgen, niets lastigs aanquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet, jezus! Ik zei dat ik er niet zo goed in was! Dit klinkt als rocketsience.
Yo!quote:
Klinkt goed en vooral erg luchtig.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon de stappen 1 voor 1 volgen, niets lastigs aan
Je zou ook zwarte thee extract kunnen gebruiken als je daar aan kan komenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Klinkt goed en vooral erg luchtig.Zal 'm binnenkort eens proberen. Wel met wat extra's - ik denk dat wat sinaasappelschil of bergamotextract door het mousselaagje wel lekker is
Hier ook een dunschillerfan! Ik heb dan geen spierziekte, maar mijn motoriek is ook zodanig dat er met een schilmesje niets van de pieper zou overblijvenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:30 schreef borisz het volgende:
Dunschillers. Ik heb een speciale linkshandige dunschiller van Victorinox en dat is mijn wonderhulpmiddel in de keuken.
Zonder dat blijft er bijvoorbeeld weinig aardappel over als ik het met een aardappelschiller aan de slag zou moeten gaan.
Dat is iets wat voor mij door mijn spierziekte heel erg lastig is. Mijn motoriek daardoor soms wat beperkt.
Of wat Earl Grey tot poeder vermalen en mengen met de maïzena. Thee- en bergamotsmaak inéén!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou ook zwarte thee extract kunnen gebruiken als je daar aan kan komen
Weet niet of de smaak dan mooi vrijkomtquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Of wat Earl Grey tot poeder vermalen en mengen met de maïzena. Thee- en bergamotsmaak inéén!
Weet ik bij dit recept ook niet zeker, maar heb wel goede ervaringen met poeder van thee in cakebeslagen en koekjesdeeg, vandaarquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weet niet of de smaak dan mooi vrijkomt
...eigenlijk wil ik vooral wel een zaakje in Süßwaren gaan opzetten met Piet, maar ja..quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:54 schreef minilot het volgende:
Beh, nou wil ik taartbakken, maar moet werken. Grmbl.
Nee, eigenlijk wil jij samen met mij piekhaarjongens met blosjes jagenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:00 schreef minilot het volgende:
[..]
...eigenlijk wil ik vooral wel een zaakje in Süßwaren gaan opzetten met Piet, maar ja..)
Ze lokken met fantastische zoetwaren bedoel je?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, eigenlijk wil jij samen met mij piekhaarjongens met blosjes jagen
Bohh.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
Lonaa, deze baklava cheesecake is erg lekker:
http://www.taste.com.au/recipes/26378/baklava%20cheesecake
En, ook met citroen zoals je gebruikelijke taart, maar toch wat anders (en héél lekker), met witte chocolade en limoncello:
http://inmyredkitchen.com(...)-cake-met-limoncello
quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:46 schreef Sunnythesun het volgende:
Pfff.. nieuwe dunschiller gekocht, leg ik hem in de la, náást de 'verdwenen' dunschiller![]()
quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:47 schreef minilot het volgende:
[..]Herkenbaar!
Nou ja, ik gebruik dunschillers zelf echt voor van alles, dus vind het op zich kust werk handig om er twee te hebben, voor het geval de ander in de afwasmachine zit
quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:46 schreef Sunnythesun het volgende:
Pfff.. nieuwe dunschiller gekocht, leg ik hem in de la, náást de 'verdwenen' dunschiller![]()
Zo gaat dat eenmaal. Je vindt alle verloren voorwerpen direct nadat je een nieuwe hebt gekocht/geregeldquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:46 schreef Sunnythesun het volgende:
Pfff.. nieuwe dunschiller gekocht, leg ik hem in de la, náást de 'verdwenen' dunschiller![]()
quote:
+ alle mensen die niet meer mogen zeggen dat Mc bocht isquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 12:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Voorspelbaar.
Verwachtingspatroon en pleasen.
Dangmyeon! Nooit van gehoordquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:49 schreef minilot het volgende:
Hoi vanuit de Markthal trouwens!Had citroenzuur nodig, en dangmyeon (zoeteaardappelnoedels).
Nog steeds erg druk!
Leuk!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 12:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Voorspelbaar.
Verwachtingspatroon en pleasen.
Die zijn eruit geknipt.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 12:12 schreef FutureFairytale het volgende:
+ alle mensen die niet meer mogen zeggen dat Mc bocht is
En sommige "foodkenners" zijn gewoon de meisjes die op zo'n beurs werken.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 12:14 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Leuk!Ik vraag me overigens wel af hoeveel mensen niet positief gereageerd hebben, dat krijgen we niet te zien..
Poeh, daar vraag je me wat. Ik maak altijd een soort combi van verschillende recepten. En het is altijd wonderwel lekker.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 11:50 schreef broccolitaart het volgende:
Lonaa, ik ben heel benieuwd naar het recept van de lemoncurd taart
Nou, ik kreeg net in de Markthal een partje te proeven van een vage gekweekte mix tussen peer en appel en daar had ik wel wat op aan te merken. Dat zeg ik dan wel eerlijk, al vind ik dat dan altijd wel een tikkie ongemakkelijk..quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 12:37 schreef Myraela het volgende:
[..]
En sommige "foodkenners" zijn gewoon de meisjes die op zo'n beurs werken.Al geloof ik best dat veel mensen positief zijn, ben ik ook altijd bij die mensen die in de AH staan te koken.
Ik ben daarin nog iets te verlegen denk ik.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 12:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik kreeg net in de Markthal een partje te proeven van een vage gekweekte mix tussen peer en appel en daar had ik wel wat op aan te merken. Dat zeg ik dan wel eerlijk, al vind ik dat dan altijd wel een tikkie ongemakkelijk..
quote:
Net als hier.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:38 schreef golfer het volgende:
Even gebruik gemaakt van een moment zonder regen om in een steeds meer aanwakkerende storm wat boodschappen in huis te halen.
Nu verder lekker binnen genieten van de storm, in de hoop dat de schutting het weer overleefd.
Spannendquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:42 schreef Myraela het volgende:
Ik ben helemaal enthousiast, wij zitten erover te denken om ons huidige huis te kopen (van mijn stiefvader waar we nu van huren) zodat we het ook kunnen gaan verbouwen en meer onze stijl van kunnen maken.Nieuwe keuken.
Als het allemaal door gaat natuurlijk, we moeten even overleggen met mijn handige zwager, want het is best een flinke verbouwing.
Woah, dat is gaaf! Wat voor soort keuken heb je nu? En wat zijn je wensen?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:42 schreef Myraela het volgende:
Ik ben helemaal enthousiast, wij zitten erover te denken om ons huidige huis te kopen (van mijn stiefvader waar we nu van huren) zodat we het ook kunnen gaan verbouwen en meer onze stijl van kunnen maken.Nieuwe keuken.
Als het allemaal door gaat natuurlijk, we moeten even overleggen met mijn handige zwager, want het is best een flinke verbouwing.
Lurker hier.....quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 10:11 schreef Lonaa het volgende:
Iemand nog briljante ideeen?
Lief is donderdag jarig en ik ga zelf taart bakken. Dat doe ik niet zo vaak en ik maak eigenlijk altijd een hele lekkere citroentaart met lemoncurd enzo.![]()
Maar ik wil wel eens wat anders. Wat is jullie toprecept voor taart?
Hallo lurkerquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:47 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Lurker hier.....
Heb vorige week de caramel shortcake gemaakt vlgs recept van laura s bakery,eigenlijk een soort twixtaart.
Makkelijk te maken en kreeg goede reacties.
[ afbeelding ]
Het is leuk om te bedenken wat je allemaal wilt veranderen.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:45 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Spannendmaar ook leuk.
Ik hoop zo dat wij in het nieuwe jaar ook op zoek kunnen naar een koophuisje.
Ik heb nu zo'n typische smalle lange keuken. Maar we willen er dus een open keuken van maken, samen met de eetkamer. Dan kan er veel meer keuken in. Dat is ook het belangrijkste, meer werk en kast ruimte.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Woah, dat is gaaf! Wat voor soort keuken heb je nu? En wat zijn je wensen?
Tja zo was een collega van mij ook verbaasd over citroenzuur, precies wat jij nu verteld. Vond het nog vreemder dat ik potten vol "e-nummers" heb. (alginaat, xantaan, lecitine, glutamaat, etc etc)quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Hihi. Collega in een deuk. Die kent 'citroenzuur' alleen van ingrediëntenlijsten op verpakt spul. Die had nog nooit een los doosje ervan gezien en is helemaal verbaasd dat je dat zo kunt kopen. Dikke pret![]()
Dat kan nooit vies zijn!quote:Vulling
•60 gram boter
•1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
•4 el donkerbruine basterdsuiker
Mononatriumglutamaat bedoel je?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja zo was een collega van mij ook verbaasd over citroenzuur, precies wat jij nu verteld. Vond het nog vreemder dat ik potten vol "e-nummers" heb. (alginaat, xantaan, lecitine, glutamaat, etc etc)
Hoe is het afgelopen?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar beter ook want zit nu weer ff bij de dokter. Heb het idee dat er iets tegen mn hoofd duwt (al eerder een prop gehad), hoop niet dat ik straks weer naar t ziekenhuis moet.
Werkenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:32 schreef Sarabi het volgende:
Oops ging om 10 uur op de bank zitten met een pot thee, haakwerk en Grey's Anatomy.
En nu zijn we opeens 3,5 uur verder.......
Nouja wat moet je ook anders met dit weer
Prop gevormd tussen mn neus en oor. Is er met een tangetje uitgehaald. Ik heb meegeholpen met de 'operatie', licht bijgehoudenquote:
Ontbijt????quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 14:27 schreef minilot het volgende:
Mijn ontbijt/lunch is zo dadelijk een kom rasam, die nog over is van gisteren
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |