abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 09:59:01 #76
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_145766976
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook dat, dubbel blind testen is daarom zo van belang. Erg leuk als je mensen verschillende bubbels voorzet, cava, sekt, champagne, dan vinden verreweg de meesten de loeidure champagne heel vies en de cava en sekt veel lekkerder.
Laat je zien wat je schenkt willen ze de champagne
Goed dat je het zegt, ik moest het restaurant voor onze feestlunch na de bruiloft nog even mailen over allergieën en dat we een lekker aperitiefbubbeltje willen :) Ik vind cava en prosecco ook veel lekkerder dan champagne.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:03:02 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145767054
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 09:59 schreef morgane het volgende:

[..]

Goed dat je het zegt, ik moest het restaurant voor onze feestlunch na de bruiloft nog even mailen over allergieën en dat we een lekker aperitiefbubbeltje willen :) Ik vind cava en prosecco ook veel lekkerder dan champagne.
Bij mijn testen kwam Furst von Metternich Trocken er altijd goed uit, en Freixenet Negro Brut (dat is dus niet die goudkleurige kapsters troep waar je een diabeet mee kan verlammen)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145767170
Goedemorgen.

Nog steeds ziek. En hier verdwijnen ook dunschillers en schilmesjes in de prullenbak. Dit is m'n 3e dunschiller. :')
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:10:46 #79
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_145767219
Wij raken hier alleen maar vorken kwijt o|O
pi_145767232
Iemand nog briljante ideeen?

Lief is donderdag jarig en ik ga zelf taart bakken. Dat doe ik niet zo vaak en ik maak eigenlijk altijd een hele lekkere citroentaart met lemoncurd enzo. :9
Maar ik wil wel eens wat anders. Wat is jullie toprecept voor taart?
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:13:40 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145767291
Chocoladetaart
200 gram Suiker
8 Eieren
50 gram cacao
150 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende cacaomaizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30-40 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
.

Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er 3 dunne plakken van snijden.

Deze plakken besprenkelen met grand marnier

Smelt 150 gram bittere chocolade au bain marie in een rvs schaal, zorg dat het smelt maar niet te heet wordt
Sla 350 cc slagroom stijf in een rvs schaal
Als de chocolade gesmolten is, voeg een flinke eetlepel slagroom toe en envelopeer het er door, zodat het dunner wordt, meng het chocolademengsel met de rest van de slagroom door het met een siliconenspatel om te slaan, maar niet roeren, het moet luchtig blijven.
Bestrijk een plak van de taart met dit chocomengsel, leg er een tweede op en herhaal, leg de derde erop en herhaal, smeer ook de zijkanten in.
Laat dit opstijven in de koelkast.

Deze chocoladetaart heeft het voordeel dat hij niet machtig is, en niet mierzoet is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145767333
Piet, jezus! Ik zei dat ik er niet zo goed in was! Dit klinkt als rocketsience. :P
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:19:36 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145767428
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet, jezus! Ik zei dat ik er niet zo goed in was! Dit klinkt als rocketsience. :P
Gewoon de stappen 1 voor 1 volgen, niets lastigs aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145767491
quote:
14s.gif Op maandag 20 oktober 2014 18:31 schreef Myraela het volgende:
Yo!

Kijk wat er in mijn mailbox zit:

"Beste Ilona,

Je kunt ook maizena (50 gr) en 1 eidooier gebruiken. Vanwege de houdbaarheid is custardpoeder gebruikt.

Met vriendelijke groet,

Patisserie Robèrt / Culinaire studio Bij Robèrt
"

:7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:30:08 #85
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_145767666
Dunschillers _O_. Ik heb een speciale linkshandige dunschiller van Victorinox en dat is mijn wonderhulpmiddel in de keuken. _O_ Zonder dat blijft er bijvoorbeeld weinig aardappel over als ik het met een aardappelschiller aan de slag zou moeten gaan.
Dat is iets wat voor mij door mijn spierziekte heel erg lastig is. Mijn motoriek daardoor soms wat beperkt. :)

Ooit gekocht in Duitsland en ben er nog steeds blij mee.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_145768130
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon de stappen 1 voor 1 volgen, niets lastigs aan
Klinkt goed en vooral erg luchtig. :) Zal 'm binnenkort eens proberen. Wel met wat extra's - ik denk dat wat sinaasappelschil of bergamotextract door het mousselaagje wel lekker is :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:48:49 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145768151
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Klinkt goed en vooral erg luchtig. :) Zal 'm binnenkort eens proberen. Wel met wat extra's - ik denk dat wat sinaasappelschil of bergamotextract door het mousselaagje wel lekker is :9
Je zou ook zwarte thee extract kunnen gebruiken als je daar aan kan komen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145768180
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:30 schreef borisz het volgende:
Dunschillers _O_. Ik heb een speciale linkshandige dunschiller van Victorinox en dat is mijn wonderhulpmiddel in de keuken. _O_ Zonder dat blijft er bijvoorbeeld weinig aardappel over als ik het met een aardappelschiller aan de slag zou moeten gaan.
Dat is iets wat voor mij door mijn spierziekte heel erg lastig is. Mijn motoriek daardoor soms wat beperkt. :)
Hier ook een dunschillerfan! Ik heb dan geen spierziekte, maar mijn motoriek is ook zodanig dat er met een schilmesje niets van de pieper zou overblijven :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145768298
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zou ook zwarte thee extract kunnen gebruiken als je daar aan kan komen
Of wat Earl Grey tot poeder vermalen en mengen met de maïzena. Thee- en bergamotsmaak inéén!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 10:54:20 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145768315
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Of wat Earl Grey tot poeder vermalen en mengen met de maïzena. Thee- en bergamotsmaak inéén!
Weet niet of de smaak dan mooi vrijkomt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145768330
Beh, nou wil ik taartbakken, maar moet werken. Grmbl.
Let me see you stripped down to the bone
pi_145768385
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weet niet of de smaak dan mooi vrijkomt
Weet ik bij dit recept ook niet zeker, maar heb wel goede ervaringen met poeder van thee in cakebeslagen en koekjesdeeg, vandaar :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145768478
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 10:54 schreef minilot het volgende:
Beh, nou wil ik taartbakken, maar moet werken. Grmbl.
...eigenlijk wil ik vooral wel een zaakje in Süßwaren gaan opzetten met Piet, maar ja.. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:01:13 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145768509
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:00 schreef minilot het volgende:

[..]

...eigenlijk wil ik vooral wel een zaakje in Süßwaren gaan opzetten met Piet, maar ja.. :O)
Nee, eigenlijk wil jij samen met mij piekhaarjongens met blosjes jagen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145768542
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, eigenlijk wil jij samen met mij piekhaarjongens met blosjes jagen
Ze lokken met fantastische zoetwaren bedoel je? :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_145768611
@Lonaa een dadelcake!
Simpel en lekkah :9
pi_145768719
Ziet er erg lekker uit Bluezz. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145768737
Meh, eigenlijk wil ik naar de markt voor m'n boodschappen, maar ik voel me ruk en het gaat zo regenen. Ik moet sowieso boodschappen doen, helaas. Kan het niet uitstellen tot morgen. ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145768770
Ik mag er vandaag 2X doorheen *O* :+
pi_145768871
Lonaa, deze baklava cheesecake is erg lekker:
http://www.taste.com.au/recipes/26378/baklava%20cheesecake

En, ook met citroen zoals je gebruikelijke taart, maar toch wat anders (en héél lekker), met witte chocolade en limoncello:
http://inmyredkitchen.com(...)-cake-met-limoncello
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')