Ja dat weet ik, maar die boter is dus nergens voor nodigquote:Op woensdag 5 november 2014 20:13 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Haha![]()
Nee er stond, je bakt het eerste laagje, na 10 minuten uit de oven. Voordat je de volgende laag erop wilt doen smeer je met een kwastje het al gebakken laagje in.
Dan volgende laag erover, en dan weer in de oven voor 10 minuten.
Dan weer de pas gebakken laag insmeren met wat boter en de volgende laag erop, en zo verder.
Zou je voor mij het recept van je spekkoek op kunnen zoeken of ben je het ondertussen kwijtquote:Op donderdag 6 november 2014 12:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb meer oude kookboeken, ik pak vooral de basisverhoudingen want ik gebruik bijvoorbeeld al geen tarwebloem en al helemaal geen margarine. Maar bij koekjes, cakes en taarten zijn de verhoudingen erg belangrijk en die zijn in de loop der jaren allemaal veranderd, vraag mij niet waarom. Verhoudingen uit zo oud mogelijke kookboeken zijn vrijwel altijd raak. Nog een beetje aanpassen hier en daar en dan overschrijven in mijn eigen mapje.
Verhoudingen, temperaturen, baktijden, die haal ik er uit.
Dat moet ik echt zoeken, want ik weet niet meer welk recept ik gebruikt heb.quote:Op vrijdag 7 november 2014 18:16 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Zou je voor mij het recept van je spekkoek op kunnen zoeken of ben je het ondertussen kwijt![]()
Want ik zit me al jarennnn te verheugen op lekkere spekkoek waar ik helemaal los op kan gaan (met eten dan)
Ziet er goed uitquote:Op zaterdag 8 november 2014 09:31 schreef Yankee het volgende:
Gisteren even beetje bezig geweest![]()
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten:
[ afbeelding ]
Peanut Butter & Jelly brownies:![]()
[ afbeelding ]
Smaakontwikkeling, al weet ik niet wat voor processen daar nou precies achter zitten. In elk geval: je amandelspijs is nu natuurlijk al lekker en zou je best kunnen gebruiken, maar over een week is -ie echt nog veel lekkerder!quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:23 schreef Myraela het volgende:
Even een stomme vraag. Ik heb amandelspijs gemaakt, met sinaasappel.![]()
Maar waarom moet dat eigenlijk zo lang rusten?
Heftig, dat brood!quote:Op zaterdag 8 november 2014 09:31 schreef Yankee het volgende:
Gisteren even beetje bezig geweest![]()
Vruchtenbrood met gedroogde bessen en noten:
[ afbeelding ]
Ik heb nu een recept (ok, er is vrij weinig variatie mogelijk, amandelspijs is amandelspijs) waarbij het spijs 4-6 weken moet rusten, ik ben benieuwdquote:Op zaterdag 8 november 2014 10:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Smaakontwikkeling, al weet ik niet wat voor processen daar nou precies achter zitten. In elk geval: je amandelspijs is nu natuurlijk al lekker en zou je best kunnen gebruiken, maar over een week is -ie echt nog veel lekkerder!
Geduld hebben dan maar.quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Smaakontwikkeling, al weet ik niet wat voor processen daar nou precies achter zitten. In elk geval: je amandelspijs is nu natuurlijk al lekker en zou je best kunnen gebruiken, maar over een week is -ie echt nog veel lekkerder!
Daarom kun je het beste heel veel maken en daarna invriezen in bollen van bijvoorbeeld 200g (dat was voor mij de ideale hoeveelheid). Het is namelijk heel snel ontdooid en je kunt het heel lang gebruiken.quote:
Als je spijs een week laat rijpen mag het ei er al in vanaf het begin en je voegt nog extra ei toe voor het bakken.quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:58 schreef Myraela het volgende:
Oh ik heb het ei er ook nog niet in hoor, stond dat dat er pas de laatste dag in moest.
Nee dat valt wel mee doordat de noten en bessen met honing worden gemixt.quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Heftig, dat brood!
Gaaf, wel.
Viel niet de hele bups vulling eruit op je bord als je zo een plak van het brood afsnijdt?
Leuk die ganache en de vorm isquote:Op zondag 9 november 2014 17:05 schreef _Liek het volgende: Het volgende op de planning is kruidnoten en borstplaat.. Jullie al aan de Sinterklaas baksels?
Kun je gewoon online bestellen bij de Zuidmolen.quote:Op zondag 9 november 2014 18:07 schreef Joosie200 het volgende:
Ben nu alleen weer naarstig op zoek naar Zeeuwse Bloem![]()
quote:Op zondag 9 november 2014 18:07 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Leuk die ganache en de vorm is![]()
Van de week weer kruidnoten en gevuld speculaas maken. Met eigen spijs. Ben nu alleen weer naarstig op zoek naar Zeeuwse Bloem
Nergens is er meer een uitverkoop aan HHB bakproducten te spotten. Had echt meer moeten hamsteren toen het kon
Dank je! Zeeuwse bloem kan je ook bij de Bakzolder vinden..quote:Op zondag 9 november 2014 18:07 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Leuk die ganache en de vorm is![]()
Van de week weer kruidnoten en gevuld speculaas maken. Met eigen spijs. Ben nu alleen weer naarstig op zoek naar Zeeuwse Bloem
Nergens is er meer een uitverkoop aan HHB bakproducten te spotten. Had echt meer moeten hamsteren toen het kon
Woah, dat ziet er professioneel uit zeg, gaaf!quote:Op zondag 9 november 2014 17:05 schreef _Liek het volgende:
Ik heb ook weer eens wat gebakkenFrambozen tartelettes met witte chocolade ganache.. Het volgende op de planning is kruidnoten en borstplaat.. Jullie al aan de Sinterklaas baksels?
[ afbeelding ]
Thnxquote:Op zondag 9 november 2014 20:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Woah, dat ziet er professioneel uit zeg, gaaf!
Waar bestaat de roze frambozenlaag precies uit, eigenlijk?
hoeveel is veel? kilo's?quote:Op zaterdag 8 november 2014 10:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarom kun je het beste heel veel maken en daarna invriezen in bollen van bijvoorbeeld 200g (dat was voor mij de ideale hoeveelheid). Het is namelijk heel snel ontdooid en je kunt het heel lang gebruiken.
Hangt natuurlijk af van hoe groot je gezin is en hoe veel je maakt. Ik doe met 1,5kg spijs wel een jaar.quote:
hoeveel maak jij bijvoorbeeld?quote:Op zondag 9 november 2014 21:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hangt natuurlijk af van hoe groot je gezin is en hoe veel je maakt. Ik doe met 1,5kg spijs wel een jaar.
Ongeveer 1,5kg dusquote:
hou opquote:Op zondag 9 november 2014 21:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ongeveer 1,5kg dus![]()
Dat laat ik 5-6 weken rijpen, dan ei er in, nog een week, dan invriezen.
Op dat moment zit nog niet al het ei er in trouwens, er gaat altijd nog wat ei bij voor het bakken. Dan heb je die heerlijke spijs die nog echt een beetje vochtig is na het bakken.
Die billen, geweldig!!quote:Op zondag 9 november 2014 21:41 schreef Qunix het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgen uitdelen op kantoor.
(onderste zijn Speculaas moppen, donkere deeg is speculaas en lichte is vanille)
Ziet er mooi uit Liek.quote:Op zondag 9 november 2014 17:05 schreef _Liek het volgende:
Ik heb ook weer eens wat gebakkenFrambozen tartelettes met witte chocolade ganache.. Het volgende op de planning is kruidnoten en borstplaat.. Jullie al aan de Sinterklaas baksels?
[ afbeelding ]
Ik heb ooit een cheesecake ingevroren, en die bleef best eetbaar.quote:Op zondag 9 november 2014 22:13 schreef Tinuviel het volgende:
Hebben jullie tips voor taarten, die redelijk makkelijk te maken zijn en die je goed kunt invriezen? Meestal is appeltaart, een van onze standaard taarten. Die kun je volgens mij zonder problemen invriezen. Nu heb ik ook een leuk recept gevonden voor een sinaasappel cheesecake met speculaasbodem. Zou je zoiets kunnen invriezen?
Dankje Bleie. Als er veel overblijft ga ik het gewoon proberen.quote:Op vrijdag 14 november 2014 06:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb ooit een cheesecake ingevroren, en die bleef best eetbaar.
Dat ziet er geweldig uit en lijkt me ook nog eens heel erg lekker!quote:Op zaterdag 15 november 2014 18:06 schreef Tinuviel het volgende:
De Speculaas Cheesecake met Sinasappels was ook heerlijk! Niet superzoet en echt iets voor mensen, die van een frissere niet te zware cake houden. Volgende keer maak ik wel meer van het cheese gedeelte:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bleie zit er heerlijk uit.
Heb je hier 'n recept van?quote:Op zaterdag 15 november 2014 18:06 schreef Tinuviel het volgende:
De Speculaas Cheesecake met Sinasappels was ook heerlijk! Niet superzoet en echt iets voor mensen, die van een frissere niet te zware cake houden. Volgende keer maak ik wel meer van het cheese gedeelte:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bleie zit er heerlijk uit.
Hierbij het recept (hopelijk is het goed genoeg leesbaar):quote:Op zaterdag 15 november 2014 18:15 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Heb je hier 'n recept van?
Prima te lezen, bedankt! Van de week eens maken, hij klinkt heerlijkquote:Op zaterdag 15 november 2014 19:58 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hierbij het recept (hopelijk is het goed genoeg leesbaar):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sinaasappel olie met smaak zit in de schil, dus dat is prima qua lekker zijn.quote:Op zaterdag 15 november 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Zou dat niet lekkerder zijn zonder de schil?
Je moet dan wel niet gewaxte sinaasappels nemen, want die wax krijg je er niet uitgewassen en dat is echt troep. Serieus.quote:Op zaterdag 15 november 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Zou dat niet lekkerder zijn zonder de schil?
glimmende schil of niet.quote:Op zondag 16 november 2014 14:08 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hoe weet je eigenlijk of sinaasappels gewaxt zijn of niet?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |