abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 oktober 2014 @ 10:44:52 #154
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145988263
Kom op zeg. Dat jij dat zo doet betekent toch niet dat iedereen dat zo moet doen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145988289
ik denk dat er meer werk in zat dan dat, maar voor een beginnende bakker is het heel intimiderend om alles van scratch te moeten maken. Dat komt vanzelf als de passie er is.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:46:02 #156
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988298
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:44 schreef Isegrim het volgende:
Kom op zeg. Dat jij dat zo doet betekent toch niet dat iedereen dat zo moet doen?
Waar zeg ik dat dat moet? Doe eens even lekker normaal allemaal zeg.
Ik mag blijkbaar alleen mijn mening geven als die helemaal positief is :') Nou echt niet hoor.
Als je mijn baksels niks vindt om welke reden dan ook mag je dat ook zeggen. We zitten hier niet om elkaar veren in de reet te steken of wel?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 27 oktober 2014 @ 10:49:39 #157
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145988387
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
Ingredients
10 stroopwafels

Ja, die moet je dan natuurlijk ook zelf maken, anders is het nog steeds nep.
Dit als commentaar op het baksel van iemand is gewoon onaardig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145988397
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:46 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat dat moet? Doe eens even lekker normaal allemaal zeg.
Ik mag blijkbaar alleen mijn mening geven als die helemaal positief is :') Nou echt niet hoor.
Als je mijn baksels niks vindt om welke reden dan ook mag je dat ook zeggen. We zitten hier niet om elkaar veren in de reet te steken of wel?
Tip: opbouwende kritiek
^O^
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:50:28 #159
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988408
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dit als commentaar op het baksel van iemand is gewoon onaardig.
Nogmaals dat was op het recept. Ik zie een foto van een site (want url en link) en een recept van een site.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 27 oktober 2014 @ 10:50:59 #160
269689 crew  Viv
pi_145988427
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik reageerde op het recept, die foto komt toch net als het recept van een receptensite ofzo?
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:50 schreef djkoelkast het volgende:
Nogmaals dat was op het recept. Ik zie een foto van een site (want url en link) en een recept van een site.
Die receptensite is van Myraela zelf, het is ook haar eigen foto. }:|
  maandag 27 oktober 2014 @ 10:51:12 #161
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145988435
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Nogmaals dat was op het recept. Ik zie een foto van een site (want url en link) en een recept van een site.
Het recept dat die user gemaakt heeft. En daar geef jij de kwalificatie 'nep' aan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_145988444
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik reageerde op het recept, die foto komt toch net als het recept van een receptensite ofzo?
Nee, mijn recept en mijn foto.

Overigens bak ik vaak genoeg alles vanaf de basis. Deze keer niet, maar zelfs als ik dat wel doe zet ik in het recept gewoon het kant en klaar product, kunnen mensen zelf kiezen of ze dat zelf maken of niet.

De meeste mensen schrikt het alleen maar af als ze zien dat iets te lastig is.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:51:35 #163
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988447
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:50 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Die receptensite is van Myraela zelf, het is ook haar eigen foto. }:|
Oh :') Ik vond het er maar raar random vertaald uitzien met Ingredients en dan de rest Nederlands.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:52:56 #164
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988483
quote:
14s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:51 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nee, mijn recept en mijn foto.

Overigens bak ik vaak genoeg alles vanaf de basis. Deze keer niet, maar zelfs als ik dat wel doe zet ik in het recept gewoon het kant en klaar product, kunnen mensen zelf kiezen of ze dat zelf maken of niet.

De meeste mensen schrikt het alleen maar af als ze zien dat iets te lastig is.
We zijn er weer, het moet weer makkelijk :D
Maar niets persoonlijks, ik vind jou heel liev O+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988575
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh :') Ik vond het er maar raar random vertaald uitzien met Ingredients en dan de rest Nederlands.
Dat ben ik wel met je eens overigens. :D Dat is een plug-in waardoor het recept onder andere door Google beter te lezen is. Maar ook bijvoorbeeld makkelijker te verplaatsen etc. Lukte me niet om dat in het Nederlands te zetten. :') Moet m'n vriend eens naar kijken.
pi_145988627
Ach, genoeg mensen die alleen taart kunnen maken met mixen. Dan is dit al een heel stuk beter toch?
Oreo cheesecake schijnt ook lekker te zijn :P
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 10:59:42 #167
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988671
Ja ik had moeten schrijven "oh wat een tegekgave mooie lekker uitziende taart dat mij het water in de mond doet lopen waarbij het met zelfgemaakte stroopwafels helemaal niet te versmaden zou zijn".
Maar ik doe niet echt aan nuances.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 11:00:34 #168
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988687
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:58 schreef Dragonberry het volgende:
Ach, genoeg mensen die alleen taart kunnen maken met mixen. Dan is dit al een heel stuk beter toch?
Oreo cheesecake schijnt ook lekker te zijn :P
Ja die Elzewieke uit Utopia die scheve taarten maakt van pakjes bakmixen bijvoorbeeld _O-
Daar zou ik niet eens commentaar op geven als die hier zou posten want dat is het commentaar niet eens waard :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145988690
Maakt niet uit hoor, oude brombeer.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 11:01:09 #170
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988701
quote:
10s.gif Op maandag 27 oktober 2014 11:00 schreef Myraela het volgende:
Maakt niet uit hoor, oude brombeer.
Sorry Myra, ik zal het niet meer doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 27 oktober 2014 @ 11:01:21 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_145988710
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 10:59 schreef djkoelkast het volgende:
Ja ik had moeten schrijven "oh wat een tegekgave mooie lekker uitziende taart dat mij het water in de mond doet lopen waarbij het met zelfgemaakte stroopwafels helemaal niet te versmaden zou zijn".
Maar ik doe niet echt aan nuances.
Nee, je baksels zijn ook al zo verschrikkelijk overdreven.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 27 oktober 2014 @ 11:02:49 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145988751
quote:
12s.gif Op maandag 27 oktober 2014 11:01 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, je baksels zijn ook al zo verschrikkelijk overdreven.
Ja bah, veel te veel onconventionele ingrediënten. Ik ga meteen een pak witte basterdsuiker kopen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145991941
Foto voor je topic! (En een crosspost vanaf het Foodgawkers topiek)
Citroentaart!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146013973





uitprobeerseltje... filodeeg gevuld met appel / banaan / druif. Beetje suiker, kaneel en crème fraiche erdoor..

errug lekker!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  † In Memoriam † maandag 27 oktober 2014 @ 22:42:40 #175
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_146016328
Bladerdeeg bodem met en laag frangipane, roomkaas met wat suiker en citroen rasp. En het recept is met bramen, maar de supermarkt had geen mooie bramen, dus zijn het frambozen en druiven geworden. Morgen testen :P



Overigens heb ik kant en klare ingevroren bladerdeeg gebruikt, en de amandelen waren al snippers dus dat heeft een ijverige machine voor me gedaan, roomkaas heb ik van de Lidl dus dat heb ik niet zelf linksom staan draaien. 8-).

[ Bericht 20% gewijzigd door Skaai op 28-10-2014 10:43:27 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_146040367
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:



'Spiral mooncakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein :9
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 28 oktober 2014 @ 17:15:48 #177
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146040445
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 17:13 schreef minilot het volgende:
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:

[ afbeelding ]

'Spiral moon cakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein :9
Dat ziet er goed uit en klinkt heul lekker!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146040483
Nou, ze zien er vooral bij lange na nog niet perfect uit, maar lekker zijn ze zeker! :9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 5 november 2014 @ 12:22:45 #179
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146325608
Heeft er iemand een goed recept voor speculaasjes?
EN heb je echt speciale vormen nodig of kan je ook gewoon uitsteekvormpjes gebruiken?
  woensdag 5 november 2014 @ 19:36:53 #180
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146342024
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 12:22 schreef gcjoel het volgende:
Heeft er iemand een goed recept voor speculaasjes?
EN heb je echt speciale vormen nodig of kan je ook gewoon uitsteekvormpjes gebruiken?
Ah daar ben ik ook naar op zoek.

En vandaag voor het eerst spekkoek gebakken, een heel gedoe met elk laagje 10 minuten in de oven.
Maar hij is heerlijk :Y)
Ik las alleen achteraf op een site, dat je beter een beetje boter tussen de laagjes kan smeren tijdens het bakken zodat het beter blijft plakken.
Dus dat ga ik de volgende keer ook eens doen. Al plakt het nu aardig hoor. Het is niet zo dat die uit elkaar valt, maar misschien is het ook wel extra smaakvol.
Rayen 2½ jaar!
pi_146342334
Boter om te plakken? Dat klinkt tegenstrijdig.
  Moderator woensdag 5 november 2014 @ 20:02:44 #182
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146343218
Van boter gaat het juist meer glijden. Als je je spekkoek goed bakt vallen je laagjes echt niet van elkaar hoor. En 10 minuten in de oven is veel te veel, zet je hem wel op de grillstand?
Anders wordt je spekkoek veel te droog en dan snap ik dat 'ie uit elkaar valt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146343319
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 19:36 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Ah daar ben ik ook naar op zoek.

En vandaag voor het eerst spekkoek gebakken, een heel gedoe met elk laagje 10 minuten in de oven.
Maar hij is heerlijk :Y)
Ik las alleen achteraf op een site, dat je beter een beetje boter tussen de laagjes kan smeren tijdens het bakken zodat het beter blijft plakken.
Dus dat ga ik de volgende keer ook eens doen. Al plakt het nu aardig hoor. Het is niet zo dat die uit elkaar valt, maar misschien is het ook wel extra smaakvol.
watte, boter tussen de laagjes :?
ga je een hele taart bakken x 2, plakjes snijden en ze dan op elkaar leggen ofzo?
Mokkel met stuntstok
  woensdag 5 november 2014 @ 20:13:51 #184
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146343682
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:05 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

watte, boter tussen de laagjes :?
ga je een hele taart bakken x 2, plakjes snijden en ze dan op elkaar leggen ofzo?
Haha :9
Nee er stond, je bakt het eerste laagje, na 10 minuten uit de oven. Voordat je de volgende laag erop wilt doen smeer je met een kwastje het al gebakken laagje in.
Dan volgende laag erover, en dan weer in de oven voor 10 minuten.
Dan weer de pas gebakken laag insmeren met wat boter en de volgende laag erop, en zo verder.
Rayen 2½ jaar!
pi_146343934
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 17:13 schreef minilot het volgende:
Fusion! Chinees midherfstfestival meets pakjesavond:

[ afbeelding ]

'Spiral mooncakes' (gaargefrituurd in hete olie), met speculaaskruiden in het deeg en een vulling van zelfgemaakte marsepein :9
Klinkt super _O_
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  woensdag 5 november 2014 @ 20:35:43 #186
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146344682
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:02 schreef djkoelkast het volgende:
Van boter gaat het juist meer glijden. Als je je spekkoek goed bakt vallen je laagjes echt niet van elkaar hoor. En 10 minuten in de oven is veel te veel, zet je hem wel op de grillstand?
Anders wordt je spekkoek veel te droog en dan snap ik dat 'ie uit elkaar valt.
Ja staat op grillstand. Oh korter dan 10 minuten :D ga ik dan eens proberen.
Ik had het recept van 24kitchen.

Nou hij valt ook niet uit elkaar, maar ja, ik las het ergens :+

Een plaatje bij het praatje :+


Tsja de laagjes konden nog wat dunner, maar ja, het was de eerste poging hé ;)
Rayen 2½ jaar!
pi_146359044
quote:
1s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:19 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Klinkt super _O_
Was het ook echt! :9 De combinatie van het knapperige laagjes-deeg en de heel amandelige (want zelfgemaakte) marsepein was reusachtig lekker! Ik en mijn lief hebben ons er misselijk aan gegeten en ons een momentje afgevraagd of we ermee op de markt moesten gaan staan. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_146359074
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:35 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Ja staat op grillstand. Oh korter dan 10 minuten :D ga ik dan eens proberen.
Ik had het recept van 24kitchen.

Nou hij valt ook niet uit elkaar, maar ja, ik las het ergens :+

Een plaatje bij het praatje :+
[ afbeelding ]

Tsja de laagjes konden nog wat dunner, maar ja, het was de eerste poging hé ;)
Wat een raar recept van 24 Kitchen - tien minuten onder de grill is echt idioot! :D

Je spekkoek oogt oog een tikkie meer als cake (in toffe laagjes, dat wel) dan als spekkoek: de structuur van spekkoek is doorgaans eerder mals/vochtig dan droogkruimelig. Maar het zal vast een lekker baksel geweest zijn. En zebrastrepen in een taart/cake zijn altijd leuk! O+ Maar ik zou het geen spekkoek noemen. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:11:16 #189
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146359947
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.

Die spekkoek op de foto is niet luchtig genoeg zo te zien. Ook zie ik maar heel weinig laagjes en ze zijn ook erg dik.
Mijn laatste spekkoek stamt uit 2013, ik moet het echt weer eens maken, de foto:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146359999
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.

Ik ook! :Y Maar veel mensen hebben er een hoop lol mee, dus het zal wel. *)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:14:59 #191
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360023
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ook! :Y Maar veel mensen hebben er een hoop lol mee, dus het zal wel. *)
Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variëren. Veel recepten op internet klopt geen snars van :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360024
Enneh, spekkoek is toch juist niet luchtig? Ik vind spekkoek van de toko juist een heel prettige compacte, malse, bijna gestoomd-achtige structuur hebben.
Let me see you stripped down to the bone
pi_146360077
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variëren. Veel recepten op internet klopt geen snars van :P
Klopt, maar "het internet" an sich is natuurlijk nogal breed. Er zijn genoeg sites en blogs waar een schat aan supergoede receptinformatie vinden is, er is alleen ook heeeeeeel veel rotzooi. ;)

Ik ben verslingerd aan bakken maar heb nog nooit de behoefde gehad om een antiek kookboek open te slaan. De goede basisprincipes van patisserie zijn gewoon online te vinden, mits je dat soort informatie kunt herkennen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:17:40 #194
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360079
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef minilot het volgende:
Enneh, spekkoek is toch juist niet luchtig? Ik vind spekkoek van de toko juist een heel prettige compacte, malse, bijna gestoomd-achtige structuur hebben.
Het is luchtig, maar door het vele boter en eigeel toch mals/compact. Het is zeg maar heel fijn luchtig, ja, hoe moet je het uitleggen :P
Het is met stijfgeslagen eiwit, daar komt het luchtige vandaan, maar omdat hij heel vet is door boter en eigeel blijft dat wel enigszins compact.
Je moet het niet vergelijken met de fabrieksspekkoek uit de supermarkt, dat is wel iets heel erg raars.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360101
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is luchtig, maar door het vele boter en eigeel toch mals/compact. Het is zeg maar heel fijn luchtig, ja, hoe moet je het uitleggen :P
Nee, dan zijn we het gewoon eens. :Y ^O^ We hebben het over dezelfde structuur. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:21:06 #196
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360151
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Klopt, maar "het internet" an sich is natuurlijk nogal breed. Er zijn genoeg sites en blogs waar een schat aan supergoede receptinformatie vinden is, er is alleen ook heel veer rotzooi. :)
Ik ben verslingerd aan bakken maar heb nog nooit de behoefde gehad om een antiek kookboek open te slaan. De goede basisprincipes van patisserie zijn gewoon online te vinden. :)
Zoek eens een recept voor Tarte Tatin bijvoorbeeld, gewoon via Google en zonder voorkeur voor bepaalde sites, zeg maar als 'beginner'. Het is niet te doen. Er wordt zo veel verteld.
Uiteindelijk heb ik een Amerikaans recept voor Apple Pie deeg gebruikt uit een online kookboekapp en de verhoudingen appel/suiker en afbakken van een recept van Herman den Blijker. Dat was het enige waarbij ik dacht: ja dit moet wel kloppen.
9 van de 10 recepten beginnen al met diepvriesbladerdeeg, terwijl Tarte Tatin juist een 'rough puff' moet hebben. Je moet de appels in de pan 'voorbakken' in de caramel voor het in de oven gaat en wel meer van die dingen die in heel veel recepten anders zijn.

Ik denk dat dat is om het makkelijker te maken voor thuisbakkers. Ik wil niet makkelijk, ik wil gigantisch lekker en zo authentiek mogelijk. Heb je dat onder de knie kun je gaan variëren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360188
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zoek eens een recept voor Tarte Tatin bijvoorbeeld, gewoon via Google en zonder voorkeur voor bepaalde sites, zeg maar als 'beginner'. Het is niet te doen. Er wordt zo veel verteld.

Klopt, maar dat zei ik al: je moet wel in staat zijn om betrouwbare informatie van alle meuk te kunnen onderscheiden. Dat het op papier staan vind ik verder van geen enkele waarde, er zijn ook heel veel baggerkookboeken geschreven. Als je niet kunt zien of iets een beroerd kookboek of een goed kookboek is, dan heb je datzelfde probleem met receptbronnen online. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 10:25:55 #198
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146360252
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Klopt, maar dat zei ik al: je moet wel in staat zijn om betrouwbare informatie van alle meuk te kunnen onderscheiden. Dat het op papier staan vind ik verder van geen enkele waarde, er zijn ook heel veel baggerkookboeken geschreven. Als je niet kunt zien of iets een beroerd kookboek of een goed kookboek is, dan heb je datzelfde probleem met receptbronnen online. ;)
Dat is zo, alleen als ik 1 goed kookboek heb heb ik zeg 30-40 goede recepten.
Op 1 site staan vaak een paar goede en duizenden slechte recepten ;) En ik wil authentiek met een twist maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146360307
Nou, dan verschillen we van mening. Er bestaan enorm veel slechte kookboeken, net als dat er enorm veel goede culinaire sites/blogs zijn.
Het is in elk geval nogal een verschil of je random gaat lopen zoeken via Google en dan maar een gemiddelde neemt van de eerste tien recepten die je voor iets tegenkomt, dat schiet inderdaad niet op. Maar op een gegeven moment weet je de betrouwbare info en blogs wel te vinden. Een online recept van een gerenommeerde patissier, een bijna wetenschappelijke benadering van hoe je de beste cole slaw maakt op SeriousEats.com, de altijd perfect lukkende broodrecepten van Levine - je moet het alleen wel kunnen vinden en op de juiste waarde kunnen schatten. Maar ook dat geldt voor kookboeken. Als ik zie wat mijn moeder allemaal voor onnozels in de kast heeft staan: :N

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-11-2014 10:39:39 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_146360346
Maar het scheelt dus wel om ver weg te blijven van de loze vergaarbaken vol recepten die je als eerste zoekresultaten op Google krijgt. Ik weiger pertinent dingen te koken die van Smulweb afkomen, of uit iemands 'kookschrift' op AH.nl
:{w
Maar goed, offtopic. :7
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 6 november 2014 @ 12:04:48 #201
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_146363107
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:11 schreef djkoelkast het volgende:
24kitchen recepten vind ik allemaal raar.

Die spekkoek op de foto is niet luchtig genoeg zo te zien. Ook zie ik maar heel weinig laagjes en ze zijn ook erg dik.
Mijn laatste spekkoek stamt uit 2013, ik moet het echt weer eens maken, de foto:

[ afbeelding ]
Ah dat ziet er idd lekkerder uit, al is die van mij ook wel lekker :+
Maar inderdaad iets te droog, uit de toko is die wat vetter of zo.
Tsja en wat betreft dat recept, ik kon geen andere vinden op internet.
En de laagjes waren ook wat te dik, maar dit was mijn eerste poging. En meer beslag had ik niet :+ Dus er konden geen laagjes meer bij :P
Mag ik jouw recept hebben?
Rayen 2½ jaar!
pi_146363228
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik gebruik het liefste zo oud mogelijke recepten als basis. Ik heb zo'n kookboek voor de huishoudschool bijvoorbeeld, staan hele toffe recepten in waarop ik dan weer kan variëren. Veel recepten op internet klopt geen snars van :P
Ik heb je dit al vaker lezen zeggen ( :P ), maar ik associeer de huishoudschool nou niet echt met fatsoenlijk koken... Daar leerden ze volgens mij die meisjes om alle groenten toch maar vooral minstens drie kwartier te laten koken...
  Moderator donderdag 6 november 2014 @ 12:11:36 #203
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146363304
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 12:09 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik heb je dit al vaker lezen zeggen ( :P ), maar ik associeer de huishoudschool nou niet echt met fatsoenlijk koken... Daar leerden ze volgens mij die meisjes om alle groenten toch maar vooral minstens drie kwartier te laten koken...
Ik heb meer oude kookboeken, ik pak vooral de basisverhoudingen want ik gebruik bijvoorbeeld al geen tarwebloem en al helemaal geen margarine. Maar bij koekjes, cakes en taarten zijn de verhoudingen erg belangrijk en die zijn in de loop der jaren allemaal veranderd, vraag mij niet waarom. Verhoudingen uit zo oud mogelijke kookboeken zijn vrijwel altijd raak. Nog een beetje aanpassen hier en daar en dan overschrijven in mijn eigen mapje.
Verhoudingen, temperaturen, baktijden, die haal ik er uit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146401270
Hoihoi, even een vraagje.
Met Sinterklaas eten wij in het oosten van het land altijd Rijssense hartjes, heel typisch voor onze streek en het recept is 'geheim'. Maar als je even nadenkt kan je wel bedenken hoe je het maakt, en ik had dit recept gevonden. http://judithscakes.nl/rijssense-speculaashartjes/

Ik wil het dit jaar eens zelf gaan maken, maar wat heel belangrijk is, is dat het speculaas wat gebruikt wordt een heel fijn, licht speculaas is qua structuur. Dus niet zoals de speculaasbrokken die je in de winkel koopt. Als ik zo op de foto van het recept kijk, lijkt het wel op speculaasbrok, en dat zoek ik dus niet.
Ik vind dat speculaasbrok altijd een beetje dat Bastogne-achtige, donker gebrande smaakje heeft en dat moet er dus niet aanzitten.

Heeft iemand de gouden tip voor die 'andere' speculaas? :P

Edit: Zou het een idee zijn om kruidnotendeeg te gebruiken? Of juist niet...?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')