abonnement Unibet Coolblue
pi_146475401
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:05 schreef _Liek het volgende:
Ik heb ook weer eens wat gebakken :D Frambozen tartelettes met witte chocolade ganache.. Het volgende op de planning is kruidnoten en borstplaat.. Jullie al aan de Sinterklaas baksels?

[ afbeelding ]
Woah, dat ziet er professioneel uit zeg, gaaf! O+
Waar bestaat de roze frambozenlaag precies uit, eigenlijk?
Let me see you stripped down to the bone
pi_146475471
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 20:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Woah, dat ziet er professioneel uit zeg, gaaf! O+
Waar bestaat de roze frambozenlaag precies uit, eigenlijk?
Thnx :D Alles bij elkaar zijn meerder recepten uit boeken, van mezelf en dergelijke.. Ik ga het nog uitwerken maar dat frambozen deel bestaat uit t frambozenpuree, suiker, eidooiers, ei, gelatine en boter
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  † In Memoriam † zondag 9 november 2014 @ 20:57:12 #228
37843 lady-wrb
kortaf
pi_146477378
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 10:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Daarom kun je het beste heel veel maken en daarna invriezen in bollen van bijvoorbeeld 200g (dat was voor mij de ideale hoeveelheid). Het is namelijk heel snel ontdooid en je kunt het heel lang gebruiken.
hoeveel is veel? kilo's?
pi_146478125


Ik ben billenkoekjes aan het maken.
  Moderator zondag 9 november 2014 @ 21:28:09 #230
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146478660
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 20:57 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoeveel is veel? kilo's?
Hangt natuurlijk af van hoe groot je gezin is en hoe veel je maakt. Ik doe met 1,5kg spijs wel een jaar.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zondag 9 november 2014 @ 21:29:11 #231
37843 lady-wrb
kortaf
pi_146478699
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 21:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hangt natuurlijk af van hoe groot je gezin is en hoe veel je maakt. Ik doe met 1,5kg spijs wel een jaar.
hoeveel maak jij bijvoorbeeld?
  Moderator zondag 9 november 2014 @ 21:33:24 #232
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146478893
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 21:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoeveel maak jij bijvoorbeeld?
Ongeveer 1,5kg dus ;)
Dat laat ik 5-6 weken rijpen, dan ei er in, nog een week, dan invriezen.
Op dat moment zit nog niet al het ei er in trouwens, er gaat altijd nog wat ei bij voor het bakken. Dan heb je die heerlijke spijs die nog echt een beetje vochtig is na het bakken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zondag 9 november 2014 @ 21:37:35 #233
37843 lady-wrb
kortaf
pi_146479094
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 21:33 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ongeveer 1,5kg dus ;)
Dat laat ik 5-6 weken rijpen, dan ei er in, nog een week, dan invriezen.
Op dat moment zit nog niet al het ei er in trouwens, er gaat altijd nog wat ei bij voor het bakken. Dan heb je die heerlijke spijs die nog echt een beetje vochtig is na het bakken.
hou op :~
pi_146479282




Morgen uitdelen op kantoor. :9

(onderste zijn Speculaas moppen, donkere deeg is speculaas en lichte is vanille)
  zondag 9 november 2014 @ 21:51:01 #235
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_146479745
quote:
14s.gif Op zondag 9 november 2014 21:41 schreef Qunix het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Morgen uitdelen op kantoor. :9

(onderste zijn Speculaas moppen, donkere deeg is speculaas en lichte is vanille)
Die billen, geweldig!! _O_
  zondag 9 november 2014 @ 21:55:30 #236
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_146479965
:D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_146480898
Hebben jullie tips voor taarten, die redelijk makkelijk te maken zijn en die je goed kunt invriezen? Meestal is appeltaart, een van onze standaard taarten. Die kun je volgens mij zonder problemen invriezen. Nu heb ik ook een leuk recept gevonden voor een sinaasappel cheesecake met speculaasbodem. Zou je zoiets kunnen invriezen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146604460
Dan zal ik het nog maar even kort en krachtig vragen: Wat is het verschil in recept tussen speculaasbrok en gewone speculaasjes? En heeft iemand een betrouwbaar recept voor 'gewone' speculaas?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_146636291
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:05 schreef _Liek het volgende:
Ik heb ook weer eens wat gebakken :D Frambozen tartelettes met witte chocolade ganache.. Het volgende op de planning is kruidnoten en borstplaat.. Jullie al aan de Sinterklaas baksels?

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit Liek.

Ik ga niet de traditionele Sinterklaas dingen bakken, maar voor as weekend wel een Speculaas Cheesecake met Sinaasappel
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146636314
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 22:13 schreef Tinuviel het volgende:
Hebben jullie tips voor taarten, die redelijk makkelijk te maken zijn en die je goed kunt invriezen? Meestal is appeltaart, een van onze standaard taarten. Die kun je volgens mij zonder problemen invriezen. Nu heb ik ook een leuk recept gevonden voor een sinaasappel cheesecake met speculaasbodem. Zou je zoiets kunnen invriezen?
Ik heb ooit een cheesecake ingevroren, en die bleef best eetbaar.
pi_146643065
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 november 2014 06:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik heb ooit een cheesecake ingevroren, en die bleef best eetbaar.
Dankje Bleie. Als er veel overblijft ga ik het gewoon proberen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146684678


Met mijn vijfjarige dochter gebakken. Ze groeiden in de oven wat meer dan ik verwacht had, maar zijn heerlijk!
pi_146685998
De Speculaas Cheesecake met Sinasappels was ook heerlijk! Niet superzoet en echt iets voor mensen, die van een frissere niet te zware cake houden. Volgende keer maak ik wel meer van het cheese gedeelte:





Bleie zit er heerlijk uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146686016
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 18:06 schreef Tinuviel het volgende:
De Speculaas Cheesecake met Sinasappels was ook heerlijk! Niet superzoet en echt iets voor mensen, die van een frissere niet te zware cake houden. Volgende keer maak ik wel meer van het cheese gedeelte:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bleie zit er heerlijk uit.
Dat ziet er geweldig uit en lijkt me ook nog eens heel erg lekker!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_146686279
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 18:06 schreef Tinuviel het volgende:
De Speculaas Cheesecake met Sinasappels was ook heerlijk! Niet superzoet en echt iets voor mensen, die van een frissere niet te zware cake houden. Volgende keer maak ik wel meer van het cheese gedeelte:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Bleie zit er heerlijk uit.
Heb je hier 'n recept van?
pi_146687444
Thanks.

Ik zal later het recept posten.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146689488
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 18:15 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Heb je hier 'n recept van?
Hierbij het recept (hopelijk is het goed genoeg leesbaar):


Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_146689643
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 19:58 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Hierbij het recept (hopelijk is het goed genoeg leesbaar):
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Prima te lezen, bedankt! Van de week eens maken, hij klinkt heerlijk :)
pi_146690192
Zou dat niet lekkerder zijn zonder de schil? :@
pi_146692356
Ziet er heerlijk uit, Tinuviel!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')