abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144898441
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets.

We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak.

Een aantal voorbeelden uit het vorige topic:





Game on!

[ Bericht 29% gewijzigd door Mord_Sith op 25-09-2014 18:41:19 ]
pi_144898555
Hee, geen nieuwe foto's? Snif!
Let me see you stripped down to the bone
pi_144899079
-Check!-

Die mogen wel in de OP wat mij betreft ^O^

[ Bericht 74% gewijzigd door Mord_Sith op 25-09-2014 18:41:34 ]
mag het weten
pi_144899492
Ik maakte vandaag een pruimen tarte tatin. Zonder recept. Of nou ja, ik las het recept en heb toen op gevoel deeg gemaakt. Turned out good. :D

Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 25 september 2014 @ 19:21:53 #5
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_144900734
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten :+
Rayen 2½ jaar!
pi_144903084
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 19:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten :+
Is 'mijn' Baumkuchen. :) Zelfde baktechniek als spekkoek (ongeveer) maar smaakt heel anders. Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventu(...)tree-cake-baumtorte/
Let me see you stripped down to the bone
pi_144905516
Jeuy mijn cookies staan in de OP :D

@minilot, echt weer fantastische foto's die je elke keer weer plaatst. Krijg er elke keer spontaan trek van!
pi_144910573
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Klinkt goed! Enjoy!
Plaats je fotootje? Ben benieuwd en hoop dat 'ie lekker is :)
Foto doe ik niet want mijn telefoon is langzaam aan het sterven en ik heb geen fototoestel. Hij ziet er wel best mooi uit vind ik (niet bijzonder of zo maar zoals ie hoort te zijn)

Het recept had denk ik te weinig suiker, en/of had gerekend op superhoge kwaliteit superzoete pruimen of zo. Ik vind het zoals het is niet zoet genoeg (en dat terwijl ik nu niet echt een super zoetekauw ben), maar ik ga zo even een glazuurtje maken en dan is het denk ik wel lekker. Ik vind de pruimen op deze manier in ieder geval wel lekker (geconcentreerd van smaak klein beetje 'gecarameliseerd') en de structuur van het gebak is an sich prima ;)

Had toch beter naar mijn intuitie moeten luisteren en er meer suiker in moeten doen. Maar meestal doe ik bij gebakrecepten minder suiker dan staat aangegeven, dus tsja.... Had namelijk eens boterkoek gemaakt en die was toch echt flink te zoet. Altijd lastig in te schatten. Aan het beslag proef je het namelijk ook niet per se (het beslag was goed van zoete).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144910629
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !

Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144911595
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 23:18 schreef sirdanilot het volgende:
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !

Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook :D
Welk recept had je gebruikt voor de clafoutis? Ik heb het laatst ook gebruikt maar ik weet niet of ik het niet goed gemaakt had (recept/lang genoeg in de oven) of dat ik het gewoon niet zo lekker vind haha. In het recept stond 40-45 minuten in de oven op 190 graden voor een 24 cm vorm. Ik had een 10 cm vorm en heb m 35 minuten op 180 in een heteluchtoven gehad..

Dus misschien nog een keertje proberen met jouw recept :)
pi_144921543
Vorig weekend aan het bakken geweest


plaatkoek met appel en cranberry's


tarte tartin nav heel holland bakt


excuses voor de brakke foto, duitse kwarktaart met aalbessen en frambozen
pi_144931372
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. :Y Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. :P Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek. :D
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:30:29 #13
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144941121
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 18:35 schreef Isegrim het volgende:
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. :Y Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. :P Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek. :D
Klinkt goed! Zou je recept willen delen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144942325
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:40:42 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144944077
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 22:56 schreef Isegrim het volgende:
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
Oh daar ga ik eens even induiken dan, heb daar weinig kaas van gegeten. Maar klinkt heerlijk dus is de moeite wel waard denk ik zo :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:42:20 #16
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144945906
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.

Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 27 september 2014 @ 09:45:28 #17
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_144949259
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik. :')
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken. :@
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_144949718
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 september 2014 09:45 schreef debuurvrouw het volgende:
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik. :')
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken. :@
Ik ook.

Verder krijg ik van dit topic enorm zin om te gaan bakken, maar ik ben vanochtend op de weegschaal gaan staan... Ik wil eigenlijk afvallen, maar dat lukt nog niet zo erg, zullen we maar zeggen.
pi_144949852
Daarom neem ik zelf altijd maar één stukje en geef ik de rest weg. :D
  Manager PR/Moderator zaterdag 27 september 2014 @ 11:38:09 #20
269689 crew  Viv
pi_144950776
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:42 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.

Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
Misschien de frosting apart houden in een bakje, als je dat gekoeld weg kan zetten (koelbox ofzo), en dan pas bij het serveren de frosting uitsmeren?

[ Bericht 2% gewijzigd door Viv op 27-09-2014 11:44:10 ]
pi_144951169
Wat is er mis met gewoon glazuur?
  zaterdag 27 september 2014 @ 13:25:11 #22
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144953192
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 11:59 schreef computergirl het volgende:
Wat is er mis met gewoon glazuur?
Vind ik lang zo lekker niet :@

Ik ga wel voor de optie gekoeld bewaren tot het neerzetten, dan daarna weer snel terug in de kalkoest. Zal juf wel ff instructies geven :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_144966946
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je doet je naam wel eer aan......
:D

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:21 schreef Lienekien het volgende:
Je zit trouwens in het verkeerde topic.
ok, zit nu in het juiste topic

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:23 schreef Oceanonix het volgende:
1 cup = 128 g
bedankt, maar ik ben nu vergeten hoeveel gram suiker ik precies bij de boter heb gedaan... XD

Heb nog een ander vraag. Suiker boter en vanille/ei heb ik nu bij elkaar gemixt, maar het is beetje waterig/klef. Moet ik nu dus meer boter bij doen? Btw, ik heb geen mixer. Heb ik niet lang genoeg geklopt?
pi_144967290
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
  Manager PR/Moderator zaterdag 27 september 2014 @ 22:07:47 #25
269689 crew  Viv
pi_144968666
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:35 schreef wiskundenoob het volgende:
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? :D Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.

edit: Ah, chocolate chip cookies. Ja, dan zou ik de bloem toevoegen en als het te klef blijft wat extra bloem. Je hebt geen mixer nodig, gewoon kneden. :Y)
pi_144969488
Ik heb een recept voor chocolate chip cookies wat voor het bakken ook best smeuīg cq klef aandoet, maar de cookies worden prima.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144969605
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 22:07 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? :D Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.

edit: Ah, chocolate chip cookies. Ja, dan zou ik de bloem toevoegen en als het te klef blijft wat extra bloem. Je hebt geen mixer nodig, gewoon kneden. :Y)
jaa. Ik heb er 2 gebakken en het is een koekje geworden :D, maar heb tijdens het bakken weer wat meel toegevoegd dus ik heb geen idee wat er nu van terecht komt en ik bak er nu 6 koekjes op een lagere rooster in mijn heteluchtoven.

Eerste twee koekjes waren goed te eten, maar het is niet zacht van binnen zoals het hoort. Had het direct opgegeten toen het klaar was, miss kwam het daardoor.
pi_144969695
verkeerd

[ Bericht 98% gewijzigd door wiskundenoob op 27-09-2014 22:49:09 ]
pi_144969832
*Tijdens* het bakken meel toegevoegd? :')
pi_144970238
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 23:25 schreef Isegrim het volgende:
*Tijdens* het bakken meel toegevoegd? :')
aan beslag natuurlijk.

Ben al een tijdje klaar met het bakken. Heb in totaal 16(!) koekjes gebakt. Voortaan de hoeveelheden in vieren delen...

Btw, voor de volgende keer, hoe krijg je goudbruine onderkant? Ik dacht dat boter op mn bakpapier smeren voldoende was, maar dat is dus niet zo. Weet iemand miss wat ik verkeerd heb gedaan.
  † In Memoriam † zondag 28 september 2014 @ 00:06:36 #31
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144970464
Misschien kun je het recept posten? ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144970562
quote:
14s.gif Op zondag 28 september 2014 00:06 schreef Skaai het volgende:
Misschien kun je het recept posten? ;)
1 cup butter softened- ROOM TEMPERATURE
1 1/2 Cup Sugar
2 large eggs - ROOM TEMPERATURE
2 teaspoons vanilla
2 1/4 cups unsifted flour
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
2 Cups of Chocolate Chips

Dit recept heb ik gevolgd, maar de benodigde hoeveelheden heb ik niet strikt gevolgd...
  † In Memoriam † zondag 28 september 2014 @ 00:15:40 #33
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144970743
Hoe heb je de cups berekend/omgerekend? Als je dit naar gram hebt gedaan kan er iets mis gaan. Want een cup suiker is in gram niet hetzelfde als een cup bloem :).
Het volume lijkt overeen te komen, maar als een cup suiker bijvoorbeeld 200 gram is, is een cup bloem dat niet (omgerekend slechts een gram of 130).

Tenzij je een letterlijk cup 'maatbekers' hebt dan heb ik niks gezegd ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 28 september 2014 @ 00:21:26 #34
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144970947
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen :9

Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden :)

I`m not weird. I`m limited edition.
pi_144971598
quote:
7s.gif Op zondag 28 september 2014 00:15 schreef Skaai het volgende:
Hoe heb je de cups berekend/omgerekend? Als je dit naar gram hebt gedaan kan er iets mis gaan. Want een cup suiker is in gram niet hetzelfde als een cup bloem :).
Het volume lijkt overeen te komen, maar als een cup suiker bijvoorbeeld 200 gram is, is een cup bloem dat niet (omgerekend slechts een gram of 130).

Tenzij je een letterlijk cup 'maatbekers' hebt dan heb ik niks gezegd ;)
Nee, ik heb geen maatbeker. Ik had in het begin een beetje verprutst. Allereerst dacht ik dat er 1 maal een half cup suiker en 2 maal kwart cup bloem werd bedoeld. Dus ik had toen 50 gram(had de helft van het recept gebruikt) suiker gemixt met plusminus 100 gram ongezouten boter. Dat werd waterig en het werd nog wateriger toen ik 1 ei bijdeed. Daarnaast kon mijn weegschaal de kleine hoeveelheden soda, zout en vanille niet registreren dus kon ik die hoeveelheden ook niet exact volgen. Uiteindelijk heb ik nog eens 50 gram suiker erbij gedaan. Vervolgens moest natuurlijk meel erbij. Aangezien ik toen nog steeds onder veronderstelling was dat er stond 2 * 1/4 cup meel stond, heb ik van een ander recept(http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html) de meel hoeveelheden(150 gram) gevolgd. Toen ik meel bijdeed had ik wel ruw geklopt met mijn garde, heeft dat invloed gehad op het uiteindelijke resultaat?

De eerste 2 koekjes waren superbruin aan de bovenkant. Reden: 200 graden gebakken en op een hoog rooster. De onderkant was echter niet bruin, en ik dacht dat ik dit kon oplossen door boter op mijn bakpapier te smeren. Niet dus.
  zondag 28 september 2014 @ 08:26:37 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144975031
Tip: volgende keer een recept in het Nederlands doen en precies volgen.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 28 september 2014 @ 08:41:47 #37
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144975103
quote:
15s.gif Op zondag 28 september 2014 08:26 schreef Lienekien het volgende:
Tip: volgende keer een recept in het Nederlands doen en precies volgen.
Dit, en een nog makkelijker recept nemen als dit te lastig is. En daarna pas opbouwen qua moeilijkheidsgraad.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 september 2014 @ 08:42:26 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144975104
quote:
2s.gif Op zondag 28 september 2014 00:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen :9

Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden :)

[ afbeelding ]
:9~

Ik kom over een uurtje bij je langs :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 september 2014 @ 09:16:40 #39
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_144975308
Wat is eigenlijk het verschil tussen bakken in een metalen vorm en een van aardewerk? Ik heb een hele mooie vorm van le Creuset, maar moet ik dan rekening houden met andere baktijden dan bij een dunnere metalen vorm?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 28 september 2014 @ 09:35:09 #40
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144975426
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 09:16 schreef PM-girl het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen bakken in een metalen vorm en een van aardewerk? Ik heb een hele mooie vorm van le Creuset, maar moet ik dan rekening houden met andere baktijden dan bij een dunnere metalen vorm?
Aardewerk geleidt veel minder dan metaal.
Omrekenen ofzo van baktijden ben ik zelf niet goed in omdat ik ook niet zo vaak bak, maar dat kunnen anderen vast wel vertellen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  † In Memoriam † zondag 28 september 2014 @ 10:07:22 #41
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144975706
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 00:40 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Nee, ik heb geen maatbeker. Ik had in het begin een beetje verprutst. Allereerst dacht ik dat er 1 maal een half cup suiker en 2 maal kwart cup bloem werd bedoeld. Dus ik had toen 50 gram(had de helft van het recept gebruikt) suiker gemixt met plusminus 100 gram ongezouten boter. Dat werd waterig en het werd nog wateriger toen ik 1 ei bijdeed. Daarnaast kon mijn weegschaal de kleine hoeveelheden soda, zout en vanille niet registreren dus kon ik die hoeveelheden ook niet exact volgen. Uiteindelijk heb ik nog eens 50 gram suiker erbij gedaan. Vervolgens moest natuurlijk meel erbij. Aangezien ik toen nog steeds onder veronderstelling was dat er stond 2 * 1/4 cup meel stond, heb ik van een ander recept(http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html) de meel hoeveelheden(150 gram) gevolgd. Toen ik meel bijdeed had ik wel ruw geklopt met mijn garde, heeft dat invloed gehad op het uiteindelijke resultaat?

De eerste 2 koekjes waren superbruin aan de bovenkant. Reden: 200 graden gebakken en op een hoog rooster. De onderkant was echter niet bruin, en ik dacht dat ik dit kon oplossen door boter op mijn bakpapier te smeren. Niet dus.
Ik snap er net zo weinig van als je zelf vast doet. Het ene recept is het andere niet.

Wat Lienekien zegt, begin eens met een recept in het Nederlands ;) en niet halverwege aanpassen of uit andere recepten combineren. En als de bakpoeder en vanille of zout in theelepels staan aangegeven, gewoon (afgestreken) theelepels doen. Er staan in het recept geen grammen aangegeven voor je zout, bakpoeder en vanille ;) dus hoef je je daar al niet druk om te maken.

En elke oven is anders, het kan best zijn dat de baktemperatuur in het recept te hoog of te laag is voor jouw oven, maar als je geen exacte hoeveelheden hebt gebruikt is dat ook van invloed op je bakkwaliteit. Kwestie van oefenen en vaker koekjes bakken!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 28 september 2014 @ 11:36:23 #42
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_144977141
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 09:35 schreef Molo het volgende:

[..]

Aardewerk geleidt veel minder dan metaal.
Omrekenen ofzo van baktijden ben ik zelf niet goed in omdat ik ook niet zo vaak bak, maar dat kunnen anderen vast wel vertellen.
Nu blijkt dat aardewerk mijn reguliere bakprobleem (zijrandjes die inzakken) alleen maar verergert.
Terug naar metaal dus maar!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_144977881
quote:
2s.gif Op zondag 28 september 2014 00:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen :9

Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden :)

[ afbeelding ]
Lekker hoor! ^O^

Iedereen inenen aan de tarte tatin! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_144977923
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:



Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 28 september 2014 @ 12:18:34 #45
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144978055
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:

[ afbeelding ]

Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Klinkt lekker!
Heb je die obatzer bij een Nederlandse Lidl gekocht?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144978087
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 12:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Klinkt lekker!
Heb je die obatzer bij een Nederlandse Lidl gekocht?
Yeps, die hebben nu namelijk Oktoberfest-themaweken :+

Let me see you stripped down to the bone
  zondag 28 september 2014 @ 12:24:59 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144978192
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Yeps, die hebben nu namelijk Oktoberfest-themaweken :+

[ afbeelding ]
Klinkt briljant! Morgen eens wat zut score. :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator zondag 28 september 2014 @ 12:37:34 #48
269689 crew  Viv
pi_144978475
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 11:36 schreef PM-girl het volgende:
Nu blijkt dat aardewerk mijn reguliere bakprobleem (zijrandjes die inzakken) alleen maar verergert.
Terug naar metaal dus maar!
Gisteren mijn metalen springvorm teruggevonden met roest er in. :( Dat is wel een nadeel, maar het is inderdaad niet te vervangen door een ovenschaal van aardewerk of glas.
pi_144981284
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:

[ afbeelding ]

Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Oeh, lekker "Laugenbrötchen". Heb jij er ook een recept van?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_144981466
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 14:35 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Oeh, lekker "Laugenbrötchen". Heb jij er ook een recept van?
Nou, ik had nog een bonk standaard wit brooddeeg over, en dat heb ik gebruikt. Heb de bolletjes voorafgaand aan het bakken even een minuut ondergedompeld in een pan kokend water waarin ik een kopje baksoda had opgelost. Daarna opengeknipt en kwartiertje op 215 graden gebakken. Had er eigenlijk voor het bakken nog wat eistrijksel op willen kwasten, maar eieren bleken op, helaas.
Let me see you stripped down to the bone
pi_144982761
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:

[ afbeelding ]

Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
heb je ze met loog gemaakt?

Lekker!
pi_144983761
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 15:25 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

heb je ze met loog gemaakt?

Lekker!
Zie post boven je: met kokend water waar een kopje baksoda in opgelost was :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_144984917
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 15:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Zie post boven je: met kokend water waar een kopje baksoda in opgelost was :)
ja, dat zag ik inderdaad net nadat ik het poste. Volgende keer moet je het eens met loog proberen, dat is nog lekkerder, vind ik. mm...nu krijg ik daar weer zin in! :)
pi_145182808


Was in Engeland deze week en kon het eenmaal thuis niet laten: treacle tart gemaakt en opgegeten met hele dikke clotted cream :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_145182932
Oh yummy! Clotted cream, I loves it!
pi_145184283
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 12:20 schreef Isegrim het volgende:
Oh yummy! Clotted cream, I loves it!
Ja, nou! :Y Ik maak het ook wel eens zelf (heel langzaam room & volle boerenmelk verhitten in een lage, grote schaal en ook weer heel langzaam laten afkoelen en dan de dikke bovenlaag eraf scheppen), maar dit is toch ook wel makkelijk.

We hadden eergisteren tien minuten over in Dover en hadden volstrekt toevallig naast een Marks & Spencer geparkeerd die al op het punt van dichtgaan stond, dus ik heb mezelf bliksemsnel nog even voorzien van clotted cream, en double cream en red Leicester en wensleydale en double Gloucester en een flinke hoeveelheid flessen cider (allemaal verschillende).
Daar gaat dus flink mee gebakken worden de komende dagen. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_145184315
Haha, ik heb verder helemaal niks met dat land, maar als het om taart- en koekjesgerelateerde zaken gaat... O+
pi_145184332
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Haha, ik heb verder helemaal niks met dat land, maar als het om taart- en koekjesgerelateerde zaken gaat... O+
:Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_145190654
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 12:13 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Was in Engeland deze week en kon het eenmaal thuis niet laten: treacle tart gemaakt en opgegeten met hele dikke clotted cream :9
Ziet er goed uit :9
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_145193379
Ziet er lekker uit minilot, welk recept heb je gebruikt?
pi_145196359
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 19:23 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ziet er lekker uit minilot, welk recept heb je gebruikt?
http://www.poiresauchocolat.net/2014/05/treacle-tart-v2.html :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145256199
50% korting op de heel Holland bakt artikelen bij AH :)
Ik heb net nog even suikerparels, houten lepels en 2 kleine springvormen gehaald.
  Moderator maandag 6 oktober 2014 @ 15:53:14 #63
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145256667
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 15:41 schreef Dragonberry het volgende:
50% korting op de heel Holland bakt artikelen bij AH :)
Ik heb net nog even suikerparels, houten lepels en 2 kleine springvormen gehaald.
Alles? Ook het amandelmeel? Want dat is vrij duur.
Dan kan ik weer een voorraadje amandelspijs maken :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145257147
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 15:53 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Alles? Ook het amandelmeel? Want dat is vrij duur.
Dan kan ik weer een voorraadje amandelspijs maken :9
Volgens mij was dat vorige week.. ik kan het in elk geval niet in de folder en niet in de appie app vinden.
  Moderator maandag 6 oktober 2014 @ 16:17:27 #65
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145257567
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 16:06 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]

Volgens mij was dat vorige week.. ik kan het in elk geval niet in de folder en niet in de appie app vinden.
Ik heb ze wel zien staan, maar dat was geen 50%
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145258284
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 16:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb ze wel zien staan, maar dat was geen 50%
Ik bedoelde ook dat ze vorige week denk ik met 50% korting waren ;). Ik zie ze in de folder en de appie app nu niet met 50% korting staan, maar kan me herinneren dat kort geleden wel gezien te hebben. Dus ik denk dat dat dan afgelopen week was. Of bedoel jij dat je ze vorige week wel in de folder hebt zien staan maar niet met 50%?
  Moderator maandag 6 oktober 2014 @ 16:42:02 #67
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145258537
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 16:35 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]

Ik bedoelde ook dat ze vorige week denk ik met 50% korting waren ;). Ik zie ze in de folder en de appie app nu niet met 50% korting staan, maar kan me herinneren dat kort geleden wel gezien te hebben. Dus ik denk dat dat dan afgelopen week was. Of bedoel jij dat je ze vorige week wel in de folder hebt zien staan maar niet met 50%?
Ja, ik heb ze in de folder gezien, maar inderdaad zonder 50% korting :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145258614
Ze hadden hier net een briefje erbij gehangen met 50% op alle artikelen. Ik nam eigenlijk aan dat dit bij meer appies zal gebeuren. Er stond sowieso nog genoeg van dat spul.
  † In Memoriam † maandag 6 oktober 2014 @ 16:50:20 #69
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_145258857
Hier ook 50% korting (AH Almere Poort). Heb een garde gescoord want heb de laatste gesloopt.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_145259215
Ah, zo ;). Dan ga ik vanmiddag ook maar eens naar de ah, kijken of die van mij ook 50% korting geeft :)
  maandag 6 oktober 2014 @ 17:57:19 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145261598
AH heeft veel franchisers, die mogen zelf bepalen wanneer ze wat afprijzen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 6 oktober 2014 @ 19:38:01 #72
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145266460
Het stond hier nergens bij:



Maar gescand met de zelfscanner en gewoon 50% korting op het amandelmeel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145266536
Oeh, morgen even kijken :9
  Moderator maandag 6 oktober 2014 @ 19:43:26 #74
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145266705
Is ook meteen het goedkoopste wat ik nu kan vinden, voorheen kon je het bij bodyenfit krijgen voor 5,99 per 500g, dit is 2,50 per 200g (omgerekend 6,25 per 500g) en voor die prijs heb ik het nog niet elders gezien en bodyenfit heeft het niet meer.

Met een kilo amandelmeel kan ik wel een tijdje vooruit :P Gaat vooral in de amandelspijs en die kun je invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145428208


Mijn broertje neemt ze weleens mee van de Bijenkorf en is samen met de fam helemaal verslaafd aan die dingen. Dat kan ik ook dacht ik! Inhoud":

Slagroom, vanille, suiker en roomboter (opspuiten en in de vriezer). Buitenkant verkade pure chocolade en een laagje cacao poeder.

Slagroomtruffels!
pi_145428833
Lekker :9
pi_145483210
Dit weekend banana bread gemaakt. :9~ :9~

pi_145483226
Ziet er goed uit! Met walnoten ook? Heb je een receptje?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_145483858
Ik heb dit recept gebruikt. Heel basic, ik hou niet zo van noten, maar als je dat wel lekker vindt, kun je het er vast zo doorgooien. Ik heb donkere basterdsuiker gebruikt voor de brown sugar, waarvan ik nooit zeker weet of het nou echt hetzelfde is, en ik had net niet meer genoeg in huis, maar het is eigenlijk wel lekker dat hij niet zo heel zoet is.
pi_145484096
Klinkt goed, dankjewel.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_145484119
Even iets van technische aard, ik heb de afgelopen dagen hier en daar wat gelezen over het laten 'rijpen' van koekjesdeeg.
Er was een paar jaar geleden schijnbaar nogal wat te doen over het idee om koekjesdeeg tussen de 24 en 48 uur te laten rusten in de koelkast voordat je het bakt, aangevuurd door dit artikel in de NY Times:
http://www.nytimes.com/20(...)p.14376338.html?_r=0

Ik vond het wel intrigerend, en logisch ook, aged cookie dough. Uiteraard vanwege de smaakontwikkeling (bolognesesaus, pastasalades en hutspot is niet voor niets lekkerder bij opbakken de volgende dag) maar ook omdat bij deeg na twee dagen in de koelkast de vloeibare ingrediënten (met name het ei) veel beter zijn opgenomen door de droge ingrediënten. Koekjes bakken daardoor schijnbaar gelijkmatiger en de textuur zou veel beter zijn.

Ik heb koekjesdeeg vaak zat een paar uur of een kort nachtje in de koelkast laten liggen, maar nooit bewust twee dagen. Jullie?
Hoe dan ook: ik zal zo eens een batch deeg maken en tot woensdagochtend wachten met bakken. Zeer benieuwd of ik een merkbaar verschil proef! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145484244
Ik laat het meestal wel een paar uur in de koelkast rusten, ook wel eens een nacht. Maar koekjes e.d. is 'dood' deeg (i.t.t. zaken die fermenteren of rijpen), ik denk niet dat er sprake zal zijn van smaakontwikkeling. Hooguit komt het de structuur ten goede.
pi_145484975
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:14 schreef minilot het volgende:
Even iets van technische aard, ik heb de afgelopen dagen hier en daar wat gelezen over het laten 'rijpen' van koekjesdeeg.
Er was een paar jaar geleden schijnbaar nogal wat te doen over het idee om koekjesdeeg tussen de 24 en 48 uur te laten rusten in de koelkast voordat je het bakt, aangevuurd door dit artikel in de NY Times:
http://www.nytimes.com/20(...)p.14376338.html?_r=0
Ik vond het wel intrigerend, en logisch ook, aged cookie dough. Uiteraard vanwege de smaakontwikkeling (bolognesesaus, pastasalades en hutspot is niet voor niets lekkerder bij opbakken de volgende dag) maar ook omdat bij deeg na twee dagen in de koelkast de vloeibare ingrediënten (met name het ei) veel beter zijn opgenomen door de droge ingrediënten. Koekjes bakken daardoor schijnbaar gelijkmatiger en de textuur zou veel beter zijn.
Ik heb koekjesdeeg vaak zat een paar uur of een kort nachtje in de koelkast laten liggen, maar nooit bewust twee dagen. Jullie?
Hoe dan ook: ik zal zo eens een batch deeg maken en tot woensdagochtend wachten met bakken. Zeer benieuwd of ik een merkbaar verschil proef! :)
Ik doe dat eigenlijk heel vaak. Met zowel simpele koekjes (zandkoekjes?) als de "chewy oatmeal cookies" die ik vaak maak. Als ik weet dat er woensdag visite zou komen, dan zou ik het deeg vandaag of morgenochtend maken. Maar zo is het me van huis uit ook geleerd, verder geen idee of het voor de smaak iets doet.

Al zijn m'n koekjes wel altijd erg lekker ;) 8-)
pi_145486503
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:14 schreef minilot het volgende:
Even iets van technische aard, ik heb de afgelopen dagen hier en daar wat gelezen over het laten 'rijpen' van koekjesdeeg.
Er was een paar jaar geleden schijnbaar nogal wat te doen over het idee om koekjesdeeg tussen de 24 en 48 uur te laten rusten in de koelkast voordat je het bakt, aangevuurd door dit artikel in de NY Times:
http://www.nytimes.com/20(...)p.14376338.html?_r=0

Ik vond het wel intrigerend, en logisch ook, aged cookie dough. Uiteraard vanwege de smaakontwikkeling (bolognesesaus, pastasalades en hutspot is niet voor niets lekkerder bij opbakken de volgende dag) maar ook omdat bij deeg na twee dagen in de koelkast de vloeibare ingrediënten (met name het ei) veel beter zijn opgenomen door de droge ingrediënten. Koekjes bakken daardoor schijnbaar gelijkmatiger en de textuur zou veel beter zijn.

Ik heb koekjesdeeg vaak zat een paar uur of een kort nachtje in de koelkast laten liggen, maar nooit bewust twee dagen. Jullie?
Hoe dan ook: ik zal zo eens een batch deeg maken en tot woensdagochtend wachten met bakken. Zeer benieuwd of ik een merkbaar verschil proef! :)
Ja, doen! Sinds een tijdje gebruik ik het recept van de NY times en sindsdien nooit meer een ander recept gebruikt. Ze zijn lekker! De textuur is veel beter inderdaad.
  Manager PR/Moderator maandag 13 oktober 2014 @ 21:48:12 #85
269689 crew  Viv
pi_145510336
Koekjes bakken gebeurt hier altijd als een spontane actie rond middernacht, dus geen tijd om het in de koelkast te laten rusten. _O-
pi_145520566
Als ik kleine harde wafeltjes bak, laat ik het deeg inderdaad een nacht in de koelkast. Eerste keer niet gedaan, en dat merkte je echt aan de smaak, ze smaakten enorm naar ei, niet lekker. Laatst een batch gebakken van deeg dat een hele tijd ingevroren was geweest :9~

Met andere koekjes nooit geprobeerd, ik bak zelden koekjes.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_145528012
Nou ja, zoals al gezegd, een nachtje in de koelkast - dat doe ik meestal wel. Maar 48 uur wachten met bakken, datheb ik bij koekjes nooit eerder gedaan. Ben benieuwd hoe ze uitpakken morgen! :)
Vergt wel wat zelfbeheersing hoor, dat deeg in de koelkast! :@
quote:
0s.gif Op maandag 13 oktober 2014 10:20 schreef Isegrim het volgende:
Maar koekjes e.d. is 'dood' deeg (i.t.t. zaken die fermenteren of rijpen), ik denk niet dat er sprake zal zijn van smaakontwikkeling. Hooguit komt het de structuur ten goede.
Dodo deeg is het weliswaar, maar een betere smaak door iets een nacht in de koelkast laten liggen heb je natuurlijk niet alleen daar waar rijping, gisting of fermentatie aan te pas komt. Ook gewoon door een betere vermenging van smaken, in combinatie met een andere;/betere structuur. Zo heb ik in het koekjesdeeg dat nu in de koelkast ligt vanilla-extract en bruine boter zitten: ik kan me zo voorstellen dat de smaken daarvan beter integreren met de rest van de ingrediënten bij twee dagen wachten.
Nou ja, we zullen zien! :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:19:59 #88
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145528258
Amandelspijs precies zo, laat je ook minstens 2 dagen rusten voor je er wat mee doet.
Ik maak ook wel eens deeg eerder dan dat ik het nodig heb, soms omdat ik dan even tijd heb om deeg te maken maar niet voor de rest, soms om nog even troep te maken voor de afwas, de koekjes zelf komen dan later wel :P

Met lavendelkoekjes is het helemaal lekker als je het deeg een paar dagen laat liggen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145529264
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 13:19 schreef djkoelkast het volgende:
Amandelspijs precies zo, laat je ook minstens 2 dagen rusten voor je er wat mee doet.
Twee dagen? Ik laat amandelspijs steevast twee weken rusten! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_145529689
Eigenlijk nooit zo over nagedacht, ik ben erg benieuwd naar je resultaten mini.
pi_145529742
Ik heb al een paar maanden koekjes deeg in de vriezer liggen. Eens kijken of dat nog goede koekjes worden :P
  Moderator dinsdag 14 oktober 2014 @ 15:06:05 #92
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145531958
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Twee dagen? Ik laat amandelspijs steevast twee weken rusten! :Y :9
Ooit nog een hele discussie gehad dat dat niet nodig was en bla bla. Ik doe het minimaal 2 dagen en ik vries het in, maak altijd heel veel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145532035
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 15:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ooit nog een hele discussie gehad dat dat niet nodig was en bla bla. Ik doe het minimaal 2 dagen en ik vries het in, maak altijd heel veel.
Nou, twee jaar geleden hadden mijn lief en ik een Sinterklaasbaksels-manie en toen hebben we het uitvoerig getest: gevulde speculaas met spijs van twee weken oud was beduidend lekkerder dan die met spijs van vier dagen oud. Kan natuurlijk toeval geweest zijn, maar ik hou toch die twee weken maar aan. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 14 oktober 2014 @ 15:12:01 #94
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145532190
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, twee jaar geleden hadden mijn lief en ik een Sinterklaasbaksels-manie en toen hebben we het uitvoerig getest: gevulde speculaas met spijs van twee weken oud was beduidend lekkerder dan die met spijs van vier dagen oud. Kan natuurlijk toeval geweest zijn, maar ik hou toch die twee weken maar aan. :)
Kan heel goed hoor, alleen plan ik meestal niet zo ver vooruit. Het kan daarentegen wel zomaar een half jaar in de vriezer blijven (alles in bollen verdelen en die invriezen). Misschien dat ik het nu ook eens wat langer ga proberen dan :9
Ik maak het sowieso met ongeraffineerde suiker, ongewaxte biocitroen en eieren van eigen kippen, dat scheelt ook al een hoop in smaak.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145538820
Is 400 gram amandelmeel voor 5 euro duur te noemen? Kwam bij de AH en zag die nog liggen van HHB. Kan het goed gebruiken voor de sinterklaasperiode :Y
mag het weten
pi_145539611
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:11 schreef Joosie200 het volgende:
Is 400 gram amandelmeel voor 5 euro duur te noemen? Kwam bij de AH en zag die nog liggen van HHB. Kan het goed gebruiken voor de sinterklaasperiode :Y
Koopje, ik heb 4 pakken ingeslagen
pi_145539694
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:39 schreef computergirl het volgende:
[..]
Koopje, ik heb 4 pakken ingeslagen
Zat nog te twijfelen, maar op die 2 pakken na was het schap leeg, dus de laatste maar snel meegenomen. Eens zien of er bij andere AH's nog te hamsteren valt O-)
mag het weten
  Moderator dinsdag 14 oktober 2014 @ 18:45:07 #98
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145539786
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 18:11 schreef Joosie200 het volgende:
Is 400 gram amandelmeel voor 5 euro duur te noemen? Kwam bij de AH en zag die nog liggen van HHB. Kan het goed gebruiken voor de sinterklaasperiode :Y
Ik heb het voorheen goedkoper kunnen krijgen, maar tegenwoordig niet meer ;(
Zie ook wat posts naar boven.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145544914
Ik heb ook weer eens wat gebakken, italiaanse kastanjetaart in mini formaat
Knudde foto, maar het is erg lekker als je van pijnbompitten houdt
pi_145548542
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 13:12 schreef minilot het volgende:
Nou ja, zoals al gezegd, een nachtje in de koelkast - dat doe ik meestal wel. Maar 48 uur wachten met bakken, datheb ik bij koekjes nooit eerder gedaan. Ben benieuwd hoe ze uitpakken morgen! :)
Vergt wel wat zelfbeheersing hoor, dat deeg in de koelkast! :@
[..]
Dodo deeg is het weliswaar, maar een betere smaak door iets een nacht in de koelkast laten liggen heb je natuurlijk niet alleen daar waar rijping, gisting of fermentatie aan te pas komt. Ook gewoon door een betere vermenging van smaken, in combinatie met een andere;/betere structuur. Zo heb ik in het koekjesdeeg dat nu in de koelkast ligt vanilla-extract en bruine boter zitten: ik kan me zo voorstellen dat de smaken daarvan beter integreren met de rest van de ingrediënten bij twee dagen wachten.
Nou ja, we zullen zien! :)
Zit wat in. :Y Ben benieuwd naar je bevindingen. Maarreh, dododeeg hoef ik niet hoor. :+
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')