Is 'mijn' Baumkuchen. Zelfde baktechniek als spekkoek (ongeveer) maar smaakt heel anders. Ik gebruikte dit recept:quote:Op donderdag 25 september 2014 19:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten
Foto doe ik niet want mijn telefoon is langzaam aan het sterven en ik heb geen fototoestel. Hij ziet er wel best mooi uit vind ik (niet bijzonder of zo maar zoals ie hoort te zijn)quote:Op donderdag 25 september 2014 17:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Klinkt goed! Enjoy!
Plaats je fotootje? Ben benieuwd en hoop dat 'ie lekker is
Welk recept had je gebruikt voor de clafoutis? Ik heb het laatst ook gebruikt maar ik weet niet of ik het niet goed gemaakt had (recept/lang genoeg in de oven) of dat ik het gewoon niet zo lekker vind haha. In het recept stond 40-45 minuten in de oven op 190 graden voor een 24 cm vorm. Ik had een 10 cm vorm en heb m 35 minuten op 180 in een heteluchtoven gehad..quote:Op donderdag 25 september 2014 23:18 schreef sirdanilot het volgende:
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !
Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook
Klinkt goed! Zou je recept willen delen?quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:35 schreef Isegrim het volgende:
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek.
Oh daar ga ik eens even induiken dan, heb daar weinig kaas van gegeten. Maar klinkt heerlijk dus is de moeite wel waard denk ik zoquote:Op vrijdag 26 september 2014 22:56 schreef Isegrim het volgende:
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
Ik ook.quote:Op zaterdag 27 september 2014 09:45 schreef debuurvrouw het volgende:
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik.
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken.
Misschien de frosting apart houden in een bakje, als je dat gekoeld weg kan zetten (koelbox ofzo), en dan pas bij het serveren de frosting uitsmeren?quote:Op zaterdag 27 september 2014 00:42 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.
Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
Vind ik lang zo lekker nietquote:Op zaterdag 27 september 2014 11:59 schreef computergirl het volgende:
Wat is er mis met gewoon glazuur?
quote:
ok, zit nu in het juiste topicquote:Op zaterdag 27 september 2014 21:21 schreef Lienekien het volgende:
Je zit trouwens in het verkeerde topic.
bedankt, maar ik ben nu vergeten hoeveel gram suiker ik precies bij de boter heb gedaan... XDquote:
Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.quote:Op zaterdag 27 september 2014 21:35 schreef wiskundenoob het volgende:
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
jaa. Ik heb er 2 gebakken en het is een koekje geworden , maar heb tijdens het bakken weer wat meel toegevoegd dus ik heb geen idee wat er nu van terecht komt en ik bak er nu 6 koekjes op een lagere rooster in mijn heteluchtoven.quote:Op zaterdag 27 september 2014 22:07 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.
edit: Ah, chocolate chip cookies. Ja, dan zou ik de bloem toevoegen en als het te klef blijft wat extra bloem. Je hebt geen mixer nodig, gewoon kneden.
aan beslag natuurlijk.quote:Op zaterdag 27 september 2014 23:25 schreef Isegrim het volgende:
*Tijdens* het bakken meel toegevoegd?
1 cup butter softened- ROOM TEMPERATUREquote:
Nee, ik heb geen maatbeker. Ik had in het begin een beetje verprutst. Allereerst dacht ik dat er 1 maal een half cup suiker en 2 maal kwart cup bloem werd bedoeld. Dus ik had toen 50 gram(had de helft van het recept gebruikt) suiker gemixt met plusminus 100 gram ongezouten boter. Dat werd waterig en het werd nog wateriger toen ik 1 ei bijdeed. Daarnaast kon mijn weegschaal de kleine hoeveelheden soda, zout en vanille niet registreren dus kon ik die hoeveelheden ook niet exact volgen. Uiteindelijk heb ik nog eens 50 gram suiker erbij gedaan. Vervolgens moest natuurlijk meel erbij. Aangezien ik toen nog steeds onder veronderstelling was dat er stond 2 * 1/4 cup meel stond, heb ik van een ander recept(http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html) de meel hoeveelheden(150 gram) gevolgd. Toen ik meel bijdeed had ik wel ruw geklopt met mijn garde, heeft dat invloed gehad op het uiteindelijke resultaat?quote:Op zondag 28 september 2014 00:15 schreef Skaai het volgende:
Hoe heb je de cups berekend/omgerekend? Als je dit naar gram hebt gedaan kan er iets mis gaan. Want een cup suiker is in gram niet hetzelfde als een cup bloem .
Het volume lijkt overeen te komen, maar als een cup suiker bijvoorbeeld 200 gram is, is een cup bloem dat niet (omgerekend slechts een gram of 130).
Tenzij je een letterlijk cup 'maatbekers' hebt dan heb ik niks gezegd
Dit, en een nog makkelijker recept nemen als dit te lastig is. En daarna pas opbouwen qua moeilijkheidsgraad.quote:Op zondag 28 september 2014 08:26 schreef Lienekien het volgende:
Tip: volgende keer een recept in het Nederlands doen en precies volgen.
quote:Op zondag 28 september 2014 00:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen
Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden
[ afbeelding ]
Aardewerk geleidt veel minder dan metaal.quote:Op zondag 28 september 2014 09:16 schreef PM-girl het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen bakken in een metalen vorm en een van aardewerk? Ik heb een hele mooie vorm van le Creuset, maar moet ik dan rekening houden met andere baktijden dan bij een dunnere metalen vorm?
Ik snap er net zo weinig van als je zelf vast doet. Het ene recept is het andere niet.quote:Op zondag 28 september 2014 00:40 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Nee, ik heb geen maatbeker. Ik had in het begin een beetje verprutst. Allereerst dacht ik dat er 1 maal een half cup suiker en 2 maal kwart cup bloem werd bedoeld. Dus ik had toen 50 gram(had de helft van het recept gebruikt) suiker gemixt met plusminus 100 gram ongezouten boter. Dat werd waterig en het werd nog wateriger toen ik 1 ei bijdeed. Daarnaast kon mijn weegschaal de kleine hoeveelheden soda, zout en vanille niet registreren dus kon ik die hoeveelheden ook niet exact volgen. Uiteindelijk heb ik nog eens 50 gram suiker erbij gedaan. Vervolgens moest natuurlijk meel erbij. Aangezien ik toen nog steeds onder veronderstelling was dat er stond 2 * 1/4 cup meel stond, heb ik van een ander recept(http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html) de meel hoeveelheden(150 gram) gevolgd. Toen ik meel bijdeed had ik wel ruw geklopt met mijn garde, heeft dat invloed gehad op het uiteindelijke resultaat?
De eerste 2 koekjes waren superbruin aan de bovenkant. Reden: 200 graden gebakken en op een hoog rooster. De onderkant was echter niet bruin, en ik dacht dat ik dit kon oplossen door boter op mijn bakpapier te smeren. Niet dus.
Nu blijkt dat aardewerk mijn reguliere bakprobleem (zijrandjes die inzakken) alleen maar verergert.quote:Op zondag 28 september 2014 09:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Aardewerk geleidt veel minder dan metaal.
Omrekenen ofzo van baktijden ben ik zelf niet goed in omdat ik ook niet zo vaak bak, maar dat kunnen anderen vast wel vertellen.
Lekker hoor!quote:Op zondag 28 september 2014 00:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen
Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden
[ afbeelding ]
Klinkt lekker!quote:Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:
[ afbeelding ]
Pretzelbroodjes.
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Yeps, die hebben nu namelijk Oktoberfest-themawekenquote:Op zondag 28 september 2014 12:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Klinkt lekker!
Heb je die obatzer bij een Nederlandse Lidl gekocht?
Klinkt briljant! Morgen eens wat zut score.quote:Op zondag 28 september 2014 12:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Yeps, die hebben nu namelijk Oktoberfest-themaweken
[ afbeelding ]
Gisteren mijn metalen springvorm teruggevonden met roest er in. Dat is wel een nadeel, maar het is inderdaad niet te vervangen door een ovenschaal van aardewerk of glas.quote:Op zondag 28 september 2014 11:36 schreef PM-girl het volgende:
Nu blijkt dat aardewerk mijn reguliere bakprobleem (zijrandjes die inzakken) alleen maar verergert.
Terug naar metaal dus maar!
Oeh, lekker "Laugenbrötchen". Heb jij er ook een recept van?quote:Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:
[ afbeelding ]
Pretzelbroodjes.
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Nou, ik had nog een bonk standaard wit brooddeeg over, en dat heb ik gebruikt. Heb de bolletjes voorafgaand aan het bakken even een minuut ondergedompeld in een pan kokend water waarin ik een kopje baksoda had opgelost. Daarna opengeknipt en kwartiertje op 215 graden gebakken. Had er eigenlijk voor het bakken nog wat eistrijksel op willen kwasten, maar eieren bleken op, helaas.quote:Op zondag 28 september 2014 14:35 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Oeh, lekker "Laugenbrötchen". Heb jij er ook een recept van?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |