abonnement Unibet Coolblue
pi_144898441
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets.

We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak.

Een aantal voorbeelden uit het vorige topic:





Game on!

[ Bericht 29% gewijzigd door Mord_Sith op 25-09-2014 18:41:19 ]
pi_144898555
Hee, geen nieuwe foto's? Snif!
Let me see you stripped down to the bone
pi_144899079
-Check!-

Die mogen wel in de OP wat mij betreft ^O^

[ Bericht 74% gewijzigd door Mord_Sith op 25-09-2014 18:41:34 ]
mag het weten
pi_144899492
Ik maakte vandaag een pruimen tarte tatin. Zonder recept. Of nou ja, ik las het recept en heb toen op gevoel deeg gemaakt. Turned out good. :D

Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 25 september 2014 @ 19:21:53 #5
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_144900734
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten :+
Rayen 2½ jaar!
pi_144903084
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 19:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten :+
Is 'mijn' Baumkuchen. :) Zelfde baktechniek als spekkoek (ongeveer) maar smaakt heel anders. Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventu(...)tree-cake-baumtorte/
Let me see you stripped down to the bone
pi_144905516
Jeuy mijn cookies staan in de OP :D

@minilot, echt weer fantastische foto's die je elke keer weer plaatst. Krijg er elke keer spontaan trek van!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 23:17:34 #8
414785 sirdanilot
pi_144910573
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Klinkt goed! Enjoy!
Plaats je fotootje? Ben benieuwd en hoop dat 'ie lekker is :)
Foto doe ik niet want mijn telefoon is langzaam aan het sterven en ik heb geen fototoestel. Hij ziet er wel best mooi uit vind ik (niet bijzonder of zo maar zoals ie hoort te zijn)

Het recept had denk ik te weinig suiker, en/of had gerekend op superhoge kwaliteit superzoete pruimen of zo. Ik vind het zoals het is niet zoet genoeg (en dat terwijl ik nu niet echt een super zoetekauw ben), maar ik ga zo even een glazuurtje maken en dan is het denk ik wel lekker. Ik vind de pruimen op deze manier in ieder geval wel lekker (geconcentreerd van smaak klein beetje 'gecarameliseerd') en de structuur van het gebak is an sich prima ;)

Had toch beter naar mijn intuitie moeten luisteren en er meer suiker in moeten doen. Maar meestal doe ik bij gebakrecepten minder suiker dan staat aangegeven, dus tsja.... Had namelijk eens boterkoek gemaakt en die was toch echt flink te zoet. Altijd lastig in te schatten. Aan het beslag proef je het namelijk ook niet per se (het beslag was goed van zoete).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 23:18:50 #9
414785 sirdanilot
pi_144910629
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !

Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144911595
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 23:18 schreef sirdanilot het volgende:
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !

Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook :D
Welk recept had je gebruikt voor de clafoutis? Ik heb het laatst ook gebruikt maar ik weet niet of ik het niet goed gemaakt had (recept/lang genoeg in de oven) of dat ik het gewoon niet zo lekker vind haha. In het recept stond 40-45 minuten in de oven op 190 graden voor een 24 cm vorm. Ik had een 10 cm vorm en heb m 35 minuten op 180 in een heteluchtoven gehad..

Dus misschien nog een keertje proberen met jouw recept :)
pi_144921543
Vorig weekend aan het bakken geweest


plaatkoek met appel en cranberry's


tarte tartin nav heel holland bakt


excuses voor de brakke foto, duitse kwarktaart met aalbessen en frambozen
  vrijdag 26 september 2014 @ 18:35:33 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144931372
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. :Y Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. :P Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:30:29 #13
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144941121
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 18:35 schreef Isegrim het volgende:
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. :Y Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. :P Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek. :D
Klinkt goed! Zou je recept willen delen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:56:55 #14
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144942325
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:40:42 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144944077
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 22:56 schreef Isegrim het volgende:
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
Oh daar ga ik eens even induiken dan, heb daar weinig kaas van gegeten. Maar klinkt heerlijk dus is de moeite wel waard denk ik zo :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:42:20 #16
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144945906
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.

Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 27 september 2014 @ 09:45:28 #17
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_144949259
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik. :')
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken. :@
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_144949718
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 september 2014 09:45 schreef debuurvrouw het volgende:
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik. :')
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken. :@
Ik ook.

Verder krijg ik van dit topic enorm zin om te gaan bakken, maar ik ben vanochtend op de weegschaal gaan staan... Ik wil eigenlijk afvallen, maar dat lukt nog niet zo erg, zullen we maar zeggen.
pi_144949852
Daarom neem ik zelf altijd maar één stukje en geef ik de rest weg. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 27 september 2014 @ 11:38:09 #20
269689 crew  Viv
pi_144950776
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:42 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.

Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
Misschien de frosting apart houden in een bakje, als je dat gekoeld weg kan zetten (koelbox ofzo), en dan pas bij het serveren de frosting uitsmeren?

[ Bericht 2% gewijzigd door Viv op 27-09-2014 11:44:10 ]
pi_144951169
Wat is er mis met gewoon glazuur?
  zaterdag 27 september 2014 @ 13:25:11 #22
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144953192
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 11:59 schreef computergirl het volgende:
Wat is er mis met gewoon glazuur?
Vind ik lang zo lekker niet :@

Ik ga wel voor de optie gekoeld bewaren tot het neerzetten, dan daarna weer snel terug in de kalkoest. Zal juf wel ff instructies geven :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_144966946
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je doet je naam wel eer aan......
:D

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:21 schreef Lienekien het volgende:
Je zit trouwens in het verkeerde topic.
ok, zit nu in het juiste topic

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:23 schreef Oceanonix het volgende:
1 cup = 128 g
bedankt, maar ik ben nu vergeten hoeveel gram suiker ik precies bij de boter heb gedaan... XD

Heb nog een ander vraag. Suiker boter en vanille/ei heb ik nu bij elkaar gemixt, maar het is beetje waterig/klef. Moet ik nu dus meer boter bij doen? Btw, ik heb geen mixer. Heb ik niet lang genoeg geklopt?
pi_144967290
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 27 september 2014 @ 22:07:47 #25
269689 crew  Viv
pi_144968666
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:35 schreef wiskundenoob het volgende:
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? :D Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.

edit: Ah, chocolate chip cookies. Ja, dan zou ik de bloem toevoegen en als het te klef blijft wat extra bloem. Je hebt geen mixer nodig, gewoon kneden. :Y)
pi_144969488
Ik heb een recept voor chocolate chip cookies wat voor het bakken ook best smeuīg cq klef aandoet, maar de cookies worden prima.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144969605
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 22:07 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? :D Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.

edit: Ah, chocolate chip cookies. Ja, dan zou ik de bloem toevoegen en als het te klef blijft wat extra bloem. Je hebt geen mixer nodig, gewoon kneden. :Y)
jaa. Ik heb er 2 gebakken en het is een koekje geworden :D, maar heb tijdens het bakken weer wat meel toegevoegd dus ik heb geen idee wat er nu van terecht komt en ik bak er nu 6 koekjes op een lagere rooster in mijn heteluchtoven.

Eerste twee koekjes waren goed te eten, maar het is niet zacht van binnen zoals het hoort. Had het direct opgegeten toen het klaar was, miss kwam het daardoor.
pi_144969695
verkeerd

[ Bericht 98% gewijzigd door wiskundenoob op 27-09-2014 22:49:09 ]
pi_144969832
*Tijdens* het bakken meel toegevoegd? :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144970238
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 23:25 schreef Isegrim het volgende:
*Tijdens* het bakken meel toegevoegd? :')
aan beslag natuurlijk.

Ben al een tijdje klaar met het bakken. Heb in totaal 16(!) koekjes gebakt. Voortaan de hoeveelheden in vieren delen...

Btw, voor de volgende keer, hoe krijg je goudbruine onderkant? Ik dacht dat boter op mn bakpapier smeren voldoende was, maar dat is dus niet zo. Weet iemand miss wat ik verkeerd heb gedaan.
  † In Memoriam † zondag 28 september 2014 @ 00:06:36 #31
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144970464
Misschien kun je het recept posten? ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144970562
quote:
14s.gif Op zondag 28 september 2014 00:06 schreef Skaai het volgende:
Misschien kun je het recept posten? ;)
1 cup butter softened- ROOM TEMPERATURE
1 1/2 Cup Sugar
2 large eggs - ROOM TEMPERATURE
2 teaspoons vanilla
2 1/4 cups unsifted flour
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
2 Cups of Chocolate Chips

Dit recept heb ik gevolgd, maar de benodigde hoeveelheden heb ik niet strikt gevolgd...
  † In Memoriam † zondag 28 september 2014 @ 00:15:40 #33
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144970743
Hoe heb je de cups berekend/omgerekend? Als je dit naar gram hebt gedaan kan er iets mis gaan. Want een cup suiker is in gram niet hetzelfde als een cup bloem :).
Het volume lijkt overeen te komen, maar als een cup suiker bijvoorbeeld 200 gram is, is een cup bloem dat niet (omgerekend slechts een gram of 130).

Tenzij je een letterlijk cup 'maatbekers' hebt dan heb ik niks gezegd ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 28 september 2014 @ 00:21:26 #34
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144970947
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen :9

Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden :)

I`m not weird. I`m limited edition.
pi_144971598
quote:
7s.gif Op zondag 28 september 2014 00:15 schreef Skaai het volgende:
Hoe heb je de cups berekend/omgerekend? Als je dit naar gram hebt gedaan kan er iets mis gaan. Want een cup suiker is in gram niet hetzelfde als een cup bloem :).
Het volume lijkt overeen te komen, maar als een cup suiker bijvoorbeeld 200 gram is, is een cup bloem dat niet (omgerekend slechts een gram of 130).

Tenzij je een letterlijk cup 'maatbekers' hebt dan heb ik niks gezegd ;)
Nee, ik heb geen maatbeker. Ik had in het begin een beetje verprutst. Allereerst dacht ik dat er 1 maal een half cup suiker en 2 maal kwart cup bloem werd bedoeld. Dus ik had toen 50 gram(had de helft van het recept gebruikt) suiker gemixt met plusminus 100 gram ongezouten boter. Dat werd waterig en het werd nog wateriger toen ik 1 ei bijdeed. Daarnaast kon mijn weegschaal de kleine hoeveelheden soda, zout en vanille niet registreren dus kon ik die hoeveelheden ook niet exact volgen. Uiteindelijk heb ik nog eens 50 gram suiker erbij gedaan. Vervolgens moest natuurlijk meel erbij. Aangezien ik toen nog steeds onder veronderstelling was dat er stond 2 * 1/4 cup meel stond, heb ik van een ander recept(http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html) de meel hoeveelheden(150 gram) gevolgd. Toen ik meel bijdeed had ik wel ruw geklopt met mijn garde, heeft dat invloed gehad op het uiteindelijke resultaat?

De eerste 2 koekjes waren superbruin aan de bovenkant. Reden: 200 graden gebakken en op een hoog rooster. De onderkant was echter niet bruin, en ik dacht dat ik dit kon oplossen door boter op mijn bakpapier te smeren. Niet dus.
  zondag 28 september 2014 @ 08:26:37 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144975031
Tip: volgende keer een recept in het Nederlands doen en precies volgen.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 28 september 2014 @ 08:41:47 #37
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144975103
quote:
15s.gif Op zondag 28 september 2014 08:26 schreef Lienekien het volgende:
Tip: volgende keer een recept in het Nederlands doen en precies volgen.
Dit, en een nog makkelijker recept nemen als dit te lastig is. En daarna pas opbouwen qua moeilijkheidsgraad.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 september 2014 @ 08:42:26 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144975104
quote:
2s.gif Op zondag 28 september 2014 00:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen :9

Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden :)

[ afbeelding ]
:9~

Ik kom over een uurtje bij je langs :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 september 2014 @ 09:16:40 #39
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_144975308
Wat is eigenlijk het verschil tussen bakken in een metalen vorm en een van aardewerk? Ik heb een hele mooie vorm van le Creuset, maar moet ik dan rekening houden met andere baktijden dan bij een dunnere metalen vorm?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 28 september 2014 @ 09:35:09 #40
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144975426
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 09:16 schreef PM-girl het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen bakken in een metalen vorm en een van aardewerk? Ik heb een hele mooie vorm van le Creuset, maar moet ik dan rekening houden met andere baktijden dan bij een dunnere metalen vorm?
Aardewerk geleidt veel minder dan metaal.
Omrekenen ofzo van baktijden ben ik zelf niet goed in omdat ik ook niet zo vaak bak, maar dat kunnen anderen vast wel vertellen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  † In Memoriam † zondag 28 september 2014 @ 10:07:22 #41
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144975706
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 00:40 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Nee, ik heb geen maatbeker. Ik had in het begin een beetje verprutst. Allereerst dacht ik dat er 1 maal een half cup suiker en 2 maal kwart cup bloem werd bedoeld. Dus ik had toen 50 gram(had de helft van het recept gebruikt) suiker gemixt met plusminus 100 gram ongezouten boter. Dat werd waterig en het werd nog wateriger toen ik 1 ei bijdeed. Daarnaast kon mijn weegschaal de kleine hoeveelheden soda, zout en vanille niet registreren dus kon ik die hoeveelheden ook niet exact volgen. Uiteindelijk heb ik nog eens 50 gram suiker erbij gedaan. Vervolgens moest natuurlijk meel erbij. Aangezien ik toen nog steeds onder veronderstelling was dat er stond 2 * 1/4 cup meel stond, heb ik van een ander recept(http://www.joyofbaking.com/ChocolateChipCookies.html) de meel hoeveelheden(150 gram) gevolgd. Toen ik meel bijdeed had ik wel ruw geklopt met mijn garde, heeft dat invloed gehad op het uiteindelijke resultaat?

De eerste 2 koekjes waren superbruin aan de bovenkant. Reden: 200 graden gebakken en op een hoog rooster. De onderkant was echter niet bruin, en ik dacht dat ik dit kon oplossen door boter op mijn bakpapier te smeren. Niet dus.
Ik snap er net zo weinig van als je zelf vast doet. Het ene recept is het andere niet.

Wat Lienekien zegt, begin eens met een recept in het Nederlands ;) en niet halverwege aanpassen of uit andere recepten combineren. En als de bakpoeder en vanille of zout in theelepels staan aangegeven, gewoon (afgestreken) theelepels doen. Er staan in het recept geen grammen aangegeven voor je zout, bakpoeder en vanille ;) dus hoef je je daar al niet druk om te maken.

En elke oven is anders, het kan best zijn dat de baktemperatuur in het recept te hoog of te laag is voor jouw oven, maar als je geen exacte hoeveelheden hebt gebruikt is dat ook van invloed op je bakkwaliteit. Kwestie van oefenen en vaker koekjes bakken!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 28 september 2014 @ 11:36:23 #42
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_144977141
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 09:35 schreef Molo het volgende:

[..]

Aardewerk geleidt veel minder dan metaal.
Omrekenen ofzo van baktijden ben ik zelf niet goed in omdat ik ook niet zo vaak bak, maar dat kunnen anderen vast wel vertellen.
Nu blijkt dat aardewerk mijn reguliere bakprobleem (zijrandjes die inzakken) alleen maar verergert.
Terug naar metaal dus maar!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_144977881
quote:
2s.gif Op zondag 28 september 2014 00:21 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had nog nooit een tarte tatin gemaakt. Gelukkig maar, want nu ik weet hoe het moet ga ik dat natuurlijk nog veel vaker doen :9

Volgende keer de boel alleen wat mooier bij elkaar houden :)

[ afbeelding ]
Lekker hoor! ^O^

Iedereen inenen aan de tarte tatin! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_144977923
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:



Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 28 september 2014 @ 12:18:34 #45
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144978055
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:

[ afbeelding ]

Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Klinkt lekker!
Heb je die obatzer bij een Nederlandse Lidl gekocht?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144978087
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 12:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Klinkt lekker!
Heb je die obatzer bij een Nederlandse Lidl gekocht?
Yeps, die hebben nu namelijk Oktoberfest-themaweken :+

Let me see you stripped down to the bone
  zondag 28 september 2014 @ 12:24:59 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144978192
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Yeps, die hebben nu namelijk Oktoberfest-themaweken :+

[ afbeelding ]
Klinkt briljant! Morgen eens wat zut score. :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 28 september 2014 @ 12:37:34 #48
269689 crew  Viv
pi_144978475
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 11:36 schreef PM-girl het volgende:
Nu blijkt dat aardewerk mijn reguliere bakprobleem (zijrandjes die inzakken) alleen maar verergert.
Terug naar metaal dus maar!
Gisteren mijn metalen springvorm teruggevonden met roest er in. :( Dat is wel een nadeel, maar het is inderdaad niet te vervangen door een ovenschaal van aardewerk of glas.
pi_144981284
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:11 schreef minilot het volgende:
Zojuist trouwens een Oktoberfestesk ontbijtje gemaakt:

[ afbeelding ]

Pretzelbroodjes. :9
Opgegeten met Obatzer van de Lidl.
Oeh, lekker "Laugenbrötchen". Heb jij er ook een recept van?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_144981466
quote:
1s.gif Op zondag 28 september 2014 14:35 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Oeh, lekker "Laugenbrötchen". Heb jij er ook een recept van?
Nou, ik had nog een bonk standaard wit brooddeeg over, en dat heb ik gebruikt. Heb de bolletjes voorafgaand aan het bakken even een minuut ondergedompeld in een pan kokend water waarin ik een kopje baksoda had opgelost. Daarna opengeknipt en kwartiertje op 215 graden gebakken. Had er eigenlijk voor het bakken nog wat eistrijksel op willen kwasten, maar eieren bleken op, helaas.
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')