abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_144898441
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets.

We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak.

Een aantal voorbeelden uit het vorige topic:





Game on!

[ Bericht 29% gewijzigd door Mord_Sith op 25-09-2014 18:41:19 ]
pi_144898555
Hee, geen nieuwe foto's? Snif!
Let me see you stripped down to the bone
pi_144899079
-Check!-

Die mogen wel in de OP wat mij betreft ^O^

[ Bericht 74% gewijzigd door Mord_Sith op 25-09-2014 18:41:34 ]
mag het weten
pi_144899492
Ik maakte vandaag een pruimen tarte tatin. Zonder recept. Of nou ja, ik las het recept en heb toen op gevoel deeg gemaakt. Turned out good. :D

Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 25 september 2014 @ 19:21:53 #5
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_144900734
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten :+
Rayen 2½ jaar!
pi_144903084
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 19:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat is dat die derde foto in de OP? Spekkoek? met chocolade?
Heeft iemand het recept van spekkoek in het nederlands? Ik vind spekkoek echt heerlijkkkk en het lijkt me zo lekker om eens echt zelf te maken zodat ik me ongegeneerd vol kan eten :+
Is 'mijn' Baumkuchen. :) Zelfde baktechniek als spekkoek (ongeveer) maar smaakt heel anders. Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventu(...)tree-cake-baumtorte/
Let me see you stripped down to the bone
pi_144905516
Jeuy mijn cookies staan in de OP :D

@minilot, echt weer fantastische foto's die je elke keer weer plaatst. Krijg er elke keer spontaan trek van!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 23:17:34 #8
414785 sirdanilot
pi_144910573
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Klinkt goed! Enjoy!
Plaats je fotootje? Ben benieuwd en hoop dat 'ie lekker is :)
Foto doe ik niet want mijn telefoon is langzaam aan het sterven en ik heb geen fototoestel. Hij ziet er wel best mooi uit vind ik (niet bijzonder of zo maar zoals ie hoort te zijn)

Het recept had denk ik te weinig suiker, en/of had gerekend op superhoge kwaliteit superzoete pruimen of zo. Ik vind het zoals het is niet zoet genoeg (en dat terwijl ik nu niet echt een super zoetekauw ben), maar ik ga zo even een glazuurtje maken en dan is het denk ik wel lekker. Ik vind de pruimen op deze manier in ieder geval wel lekker (geconcentreerd van smaak klein beetje 'gecarameliseerd') en de structuur van het gebak is an sich prima ;)

Had toch beter naar mijn intuitie moeten luisteren en er meer suiker in moeten doen. Maar meestal doe ik bij gebakrecepten minder suiker dan staat aangegeven, dus tsja.... Had namelijk eens boterkoek gemaakt en die was toch echt flink te zoet. Altijd lastig in te schatten. Aan het beslag proef je het namelijk ook niet per se (het beslag was goed van zoete).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 23:18:50 #9
414785 sirdanilot
pi_144910629
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !

Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144911595
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 23:18 schreef sirdanilot het volgende:
Volgende keer maak ik de pruimentartetatin, kijken of dat wat wordt !

Deze 'clafoutis' ga ik denk ik ook wel vaker maken maar dan misschien met appel, dat lijkt me wel lekker. Het is namelijk extreem makkelijk te maken (ingredienten mengen, over fruitstukjes gieten en in oven donderen). Kan ook met alle soorten vruchten. Met annanas lijkt me lekker of aardbeitjes of wat dan ook :D
Welk recept had je gebruikt voor de clafoutis? Ik heb het laatst ook gebruikt maar ik weet niet of ik het niet goed gemaakt had (recept/lang genoeg in de oven) of dat ik het gewoon niet zo lekker vind haha. In het recept stond 40-45 minuten in de oven op 190 graden voor een 24 cm vorm. Ik had een 10 cm vorm en heb m 35 minuten op 180 in een heteluchtoven gehad..

Dus misschien nog een keertje proberen met jouw recept :)
pi_144921543
Vorig weekend aan het bakken geweest


plaatkoek met appel en cranberry's


tarte tartin nav heel holland bakt


excuses voor de brakke foto, duitse kwarktaart met aalbessen en frambozen
  vrijdag 26 september 2014 @ 18:35:33 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144931372
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. :Y Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. :P Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:30:29 #13
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144941121
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 18:35 schreef Isegrim het volgende:
De zuurdesem-cinnamon rolls waren heel prima te nassen. :Y Geen foto's gemaakt omdat ze nog niet fotowaardig waren, maar ze waren prima gelukt. Dat vonden ook mijn collega's. :P Ik deel testbaksels altijd uit bij wijze van marktonderzoek. :D
Klinkt goed! Zou je recept willen delen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:56:55 #14
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144942325
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:40:42 #15
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144944077
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 22:56 schreef Isegrim het volgende:
Recept wat eerder gepost is, alleen dan omgerekend ivm gebruik vloeibaar desem.
Oh daar ga ik eens even induiken dan, heb daar weinig kaas van gegeten. Maar klinkt heerlijk dus is de moeite wel waard denk ik zo :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:42:20 #16
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144945906
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.

Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 27 september 2014 @ 09:45:28 #17
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_144949259
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik. :')
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken. :@
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_144949718
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 september 2014 09:45 schreef debuurvrouw het volgende:
De frosting die ik maak bevat zoveel poedersuiker dat ie nevernooitniemeer bederft gok ik. :')
Maar een avond in een klaslokaal. Dat is hooguit een uur of 3? Dat zou ik wel durven gokken. :@
Ik ook.

Verder krijg ik van dit topic enorm zin om te gaan bakken, maar ik ben vanochtend op de weegschaal gaan staan... Ik wil eigenlijk afvallen, maar dat lukt nog niet zo erg, zullen we maar zeggen.
pi_144949852
Daarom neem ik zelf altijd maar één stukje en geef ik de rest weg. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 27 september 2014 @ 11:38:09 #20
269689 crew  Viv
pi_144950776
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:42 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Iemand heeft worteltjestaart bij mij besteld, die moeten alleen een avond in een warm klaslokaal staan en daarna nog met goed fatsoen gegeten kunnen worden.
Creamcheese frosting lijkt me dus niet zo`n strak plan.

Heeft iemand een suggeste wat ik wel kan gebruiken qua frosting?
Misschien de frosting apart houden in een bakje, als je dat gekoeld weg kan zetten (koelbox ofzo), en dan pas bij het serveren de frosting uitsmeren?

[ Bericht 2% gewijzigd door Viv op 27-09-2014 11:44:10 ]
pi_144951169
Wat is er mis met gewoon glazuur?
  zaterdag 27 september 2014 @ 13:25:11 #22
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_144953192
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 11:59 schreef computergirl het volgende:
Wat is er mis met gewoon glazuur?
Vind ik lang zo lekker niet :@

Ik ga wel voor de optie gekoeld bewaren tot het neerzetten, dan daarna weer snel terug in de kalkoest. Zal juf wel ff instructies geven :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_144966946
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Je doet je naam wel eer aan......
:D

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:21 schreef Lienekien het volgende:
Je zit trouwens in het verkeerde topic.
ok, zit nu in het juiste topic

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:23 schreef Oceanonix het volgende:
1 cup = 128 g
bedankt, maar ik ben nu vergeten hoeveel gram suiker ik precies bij de boter heb gedaan... XD

Heb nog een ander vraag. Suiker boter en vanille/ei heb ik nu bij elkaar gemixt, maar het is beetje waterig/klef. Moet ik nu dus meer boter bij doen? Btw, ik heb geen mixer. Heb ik niet lang genoeg geklopt?
pi_144967290
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 27 september 2014 @ 22:07:47 #25
269689 crew  Viv
pi_144968666
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 21:35 schreef wiskundenoob het volgende:
Heb wat suiker toegevoegd en het is nu minder waterig, maar het ziet er nog steeds niet juist uit. Moet ik meer suiker toevoegen?
Suiker, boter en vanille/ei. Wat ben je aan het maken? :D Heb je geen bloem nodig? Dat helpt ook als het te klef is.

edit: Ah, chocolate chip cookies. Ja, dan zou ik de bloem toevoegen en als het te klef blijft wat extra bloem. Je hebt geen mixer nodig, gewoon kneden. :Y)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')