http://www.heelhollandbakt.nl/home/quote:Kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’ komt naar Nederland!
De Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’ is vanaf juni te zien bij MAX.
In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel; Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland?
Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van verjaardagstaart tot tarte tartin en van brood tot beignets.
Celine vond ik ook al.quote:Op maandag 15 september 2014 07:40 schreef Unites het volgende:
Ik vind Anouk lijken op diene van Masterchef... ben dr naam alleen even vergeten.
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.quote:Op zondag 14 september 2014 22:39 schreef AnneX het volgende:
Voor zo'n gewaardeerd kneuterig bak programma, reageren sommige fokkers wel bijzonder
onaardig en onheus en zó persoonlijk ( negatief) op deelnemers.
Niet-doorsnee is leuk, alleen zij was gewoon erg dom bezig steeds. Op de grond en sjoemelen met de tijdquote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.
Menno is ook niet bepaald doorsnee, zelfs een beetje saai. Maar bakt wel tot nog toe op een behoorlijk niveau.quote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.
Begrijp ik ook niet. Dat ze zich zo typisch gedraagt maakt het juist leuker. Daarnaast kon ze wel echt goed bakken (die bavarois in de eerste aflevering zag er echt mooi uit) dus jammer dat ze weg is.quote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.
Echt he, lekker veel zelfspot ook. Dat vind ik ook van Victor en Martijn.quote:Op maandag 15 september 2014 08:37 schreef Unites het volgende:
Ik ben trouwens voor Corina, wat een heerlijk (gek) wijf is dat toch!
ik vind haar ook leuk! Hou wel van gekquote:Op maandag 15 september 2014 08:37 schreef Unites het volgende:
Ik ben trouwens voor Corina, wat een heerlijk (gek) wijf is dat toch!
Ze was zo nu en dan een beetje bits en maakte ze van haar werkplek een bende. Met als klap op de vuurpijl dat ze op de grond moest doorwerken. Goed, op TV komt alles onder een vergrootglas te liggen, dus ik neem het wel met een korreltje zout. Desalniettemin klikte het gewoon niet, dat heb je soms met mensen op TV.quote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
n hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee
Goede reactie bovenaanquote:Op maandag 15 september 2014 08:29 schreef Unites het volgende:
Albert Heijn heeft nu een hele reeks 'Heel Holland Bakt'-producten. Ze gebruiken zelfs hetzelfde logo en daar is niet iedereen even blij mee...
http://www.telegraaf.nl/b(...)X_boos_op_BBC__.html
Overige reacties zijn ook om te smullenquote:Klaas (gast) 15-09-2014, 08:53
Heel Holland bakt er niets van! Hoge werkeloosheid,slecht regeringsbeleid,hoge belastingdruk,te veel asielzoekers, sluiting bejaarden en verzorging tehuizen,te weinig politie op straat,grenzen open,toename criminaliteit,slecht uitzetting beleid uitgeprocedeerden.hoge kosten buitenland beleid,dramatische Defensie, witte boorden criminaliteit. Nederland is ziek,op sterven na dood. De vooruitzichten voor de komende tien jaar zijn dramatisch en zullen als gaat zo door gaat dan belanden op het niveau net als Griekenland nu!
quote:15-09-2014, 08:45
Pommetje (gast)
Het is een koekenbakker maar die zijn er veel in dit land ook in onze regering.
quote:15-09-2014, 08:23
van Half (gast)
Heel Holland? Nee een klein clubje in Den Haag biedt nog immer verzet en bakt er niets van.
quote:15-09-2014, 08:06
Kalava (gast)
Kon de overheid er maar iets van bakken....
Sterker nog: Slagter gaat huiliehuilie doen terwijl de BBC in het contract gewoon liet optekenen dat BBC bepaalt met wie zij in zee gaan. Met Max voor de uitzending, met AH voor de producten. Had ie maar juridisch advies moeten inwinnen voor ie zo'n contract aanging met de BBC. Ik zou het ook uitventen naast alleen een receptenboek ook komen met een productlijn. Waarom niet? Als het in is zal er vast volk zijn die het wil kopen.quote:Op maandag 15 september 2014 14:42 schreef Redcoon het volgende:
Slimme zet van de AH. Is toch niets mis mee?
Buiten t bavaroise poeder valt t met prefab wel mee ik wil bv wel graag de parelsuiker en Zeeuwse bloem hebben eigenlijk!quote:Op maandag 15 september 2014 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Fijn, nog meer prefab bakmeuk in de supermarkt?
Die Telegraaf-reacties. Kutvolk.
Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak ja Heb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..quote:Op maandag 15 september 2014 22:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buiten t bavaroise poeder valt t met prefab wel mee ik wil bv wel graag de parelsuiker en Zeeuwse bloem hebben eigenlijk!
Ze verkopen broodverbeteraar met een HHB-logo er opquote:Op maandag 15 september 2014 22:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buiten t bavaroise poeder valt t met prefab wel mee ik wil bv wel graag de parelsuiker en Zeeuwse bloem hebben eigenlijk!
laat ook maarquote:Op dinsdag 16 september 2014 08:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ze verkopen broodverbeteraar met een HHB-logo er op
NJa, dat is wel ongeveer wat half NL doet he: pakje smaak toevoegenquote:Op dinsdag 16 september 2014 08:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waarom zou je je als thuisbakker wenden tot dergelijke middelen? Ga je dan ook losmiddel door je deeg doen, zodat het lekker makkelijk los komt?
Als je zelf soep gaat koken, doe je er toch ook niet 3 eetlepels E621 door zodat het lekker hartig is?
Als je dan toch zelf gaat bakken, waarom dan dergelijke toevoegingen gebruiken? Iets als Zeeuwse Bloem, wat je niet in iedere supermarkt aantreft, is een ander verhaal. Maar waarom verbetermiddel verkopen aan de zelfbakkende consument? Dat is, voor mij, echt een toevoeging voor de massa-industrie.quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:08 schreef Lienekien het volgende:
Je doet het kennelijk maar op een manier goed.
Met d'r geklieder op de grond.quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:13 schreef PM-girl het volgende:
Overigens heel fijn dat die miep weg is. Wát een gemaakte truttebol is dat.
Weet ik veel. Misschien wil je een recept maken waarin het gebruikt wordt.quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als je dan toch zelf gaat bakken, waarom dan dergelijke toevoegingen gebruiken? Iets als Zeeuwse Bloem, wat je niet in iedere supermarkt aantreft, is een ander verhaal. Maar waarom verbetermiddel verkopen aan de zelfbakkende consument? Dat is, voor mij, echt een toevoeging voor de massa-industrie.
Ik ook niet, maar wil het wel hebben nu .quote:Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestond Werkt dat echt beter dan patentbloem?
Bij veel recepten zul je echt geen verschil merken. Maar bij recepten waar het allemaal wat nauwer luistert denk ik dat het wel iets toevoegt. Cees Holtkamp meldt bij een deel van de recepten in het boek 'Koekje' dat er Zeeuwse bloem gebruikt moet worden. Nog niet vaak genoeg gebruikt om goed te kunnen vergelijkenquote:Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestond Werkt dat echt beter dan patentbloem?
Ennnnn.. done!quote:Op dinsdag 16 september 2014 12:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben momenteel die tompoezen maar eens aan het bakken. Wat een baggerrecept op de Heel Holland Bakt-site zeg! Ik gebruik in elk gewoon een enkele laag roomvulling en de fondant voor het glazuur maak ik lekker zelf zo
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:12 schreef kwakz0r het volgende:
Is Zeeuwse bloem vergelijkbaar met Canadian flower waar in Amerikaanse recepten nog wel eens om wordt gevraagd? Of is dat gewone patentbloem?
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor zequote:Op dinsdag 16 september 2014 16:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.
Ik weet dat Amerikaans meel k.. met peren is, dus dat die iets uit een ander land willen is logisch.
"It's not even a real country anyway!"quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor ze
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die redenquote:Op maandag 15 september 2014 22:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak ja Heb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
"It's not even a real country anyway!"
lekker he!!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die reden
Speciaal voor naar de supermarkt gegaan
Werd er blij van toen ik het bij de AH zag liggen
Kanelbullar
Zeker!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:55 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
lekker he!!
Heb jij een fool-proof recept? Ik heb er wel een maar ik vind ze soms wel wat droog uitvallen..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:
Toch alleen in de broodaflevering?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:09 schreef Sunnythesun het volgende:
Was er vorig jaar niet een kandidaat die ook overal verbeteraar in gebruikte??
En hoe is het geworden?quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:55 schreef Joosie200 het volgende:
Goed.. Zeeuwse bloem in huis: check. Frambozen: check. Tijd voor amandelkrullen en Tom Poes! Maar dat komt morgen na de vaste studiedingen wel
Ja, volgens mij wel.quote:Op zaterdag 20 september 2014 10:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Toch alleen in de broodaflevering?
En hoorde ik het nou goed dat ze banketbakkersroom op poederbasis gebruikten?
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaakquote:
Nou als de smaak van de krullen goed was is het geslaagd tochquote:Op zaterdag 20 september 2014 12:45 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaak
Met de tompouce ben ik nu aan de slag, het deeg ligt in de koelkast te rusten.
Geen thema dit keerquote:Nog 8 bakkers in de tent en weer een aantal pittige opdrachten voor de boeg. Deze week gaan de kandidaten aan de slag met een citroentaart, Parijse soezen en een chocoladespektakel.
Image
Normaal gesproken bakken de bakkers aan de hand van een thema. Maar deze week hebben we er geen. Desondanks moeten de kandidaten flink aan de slag, ze beginnen met een citroentaart. De verhouding tussen zuur en zoet is hierbij van groot belang. Wie weet de jury te verbluffen?
Voor de technische opdracht moeten de kandidaten 4 Parijse soezen maken. Voor de bereiding hiervan moeten de kandidaten gebruik maken van een conserveblik. Maar wat ze ermee moeten doen is nog niet helemaal duidelijk.
Voor het spektakelstuk moeten de bakkers een chocoladetaart van minstens 3 lagen maken. Een pittige opdracht, want de taart moet luchtig en stevig zijn, zodat ie niet omvalt. Er staan nu nog 8 bakkers in de tent, maar er moet er ook deze week weer onherroepelijk één naar huis. Wie moet de tent deze week verlaten?
Oud collega van mij. Jacques bedoel je?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:13 schreef PM-girl het volgende:
Overigens heel fijn dat die miep weg is. Wát een gemaakte truttebol is dat.
Die man uit nijmegen/wijchen vind ik wel een leuke kandidaat, net als Anouk!
Ja, die bedoel ik!quote:Op zondag 21 september 2014 08:52 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Oud collega van mij. Jacques bedoel je?
Vroeg hem laatst wie of wat, maar hij zegt mooi niks
Er is wel een thema hoor.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:11 schreef Joosie200 het volgende:
De krullen waren dus half geslaagd. Qua smaak en krokantheid prima (net zo krokant als kletskoppen en de smaak van lange vingers) Maar omdat ik er zo weinig tegelijk op de bakplaat kon krijgen had ik nog genoeg over voor een retake.
Nu maar hopen dat de tompouce wel geslaagd is in 1 keer Genoeg onderdelen waar het fout kan gaan zoals we vorige week al in de uitzending zagen
[..]
Geen thema dit keer
De huisarts is ook wel een kanshebber om naar huis te gaan..quote:Op zondag 21 september 2014 16:30 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik gok dat Jacques naar huis gaat, puur gebaseerd op zijn prestaties van vorige keren.
Bloedirritant.quote:
Ik vind het ook raar als ze kant en klaar dingen gebruiken.quote:Op zondag 21 september 2014 20:31 schreef gcjoel het volgende:
Die bastogne kan echt niet hoor! Zelf bakken!!!
Zo'n hele doos leeg vreten op een avond #viesdikquote:
quote:Op zondag 21 september 2014 20:34 schreef marcodej het volgende:
[..]
Zo'n hele doos leeg vreten op een avond #viesdik
dikzakquote:Op zondag 21 september 2014 20:34 schreef marcodej het volgende:
[..]
Zo'n hele doos leeg vreten op een avond #viesdik
Ik haal het preventief nooit zelf in huis. Anders was ik nu wel viesdik jaquote:Op zondag 21 september 2014 20:34 schreef marcodej het volgende:
[..]
Zo'n hele doos leeg vreten op een avond #viesdik
ik niet ik in ben fanquote:Op zondag 21 september 2014 20:35 schreef empa1010 het volgende:
Bij Menno denk ik constant: zou er geen baardhaar in z'n deeg vallen
Ben ik de enige?
het is geen plakbaard hoorquote:Op zondag 21 september 2014 20:35 schreef empa1010 het volgende:
Bij Menno denk ik constant: zou er geen baardhaar in z'n deeg vallen
Ben ik de enige?
Martine.quote:
Ja, Martine is tof.quote:Op zondag 21 september 2014 20:38 schreef Evertjan het volgende:
[..]
haar Volkskrant grapje was wel weer leuk
ik weeeeelquote:
Ik dacht alleen aan de maat van een blikje aanhouden.quote:Op zondag 21 september 2014 20:44 schreef CeliaHodes het volgende:
Ik was er nooit opgekomen om het blikje eroverheen te zetten denk ik.
Dit ja!quote:
Zeker zeker, maar de lichting van dit jaar, daar zit wel héél veel onnozelheid bij hoor!quote:Op zondag 21 september 2014 20:48 schreef Evertjan het volgende:
dit is wel wat het leuk maakt dat het amateurs zijn en geen professionele bakkers
Met een blikopener de bodem er uit draaienquote:Op zondag 21 september 2014 20:50 schreef PaarsBeestje het volgende:
Ik vraag me af hoe een aantal van die slimmeriken de soes uit dat bloedheet blik willen frutten?
Ik zie dit stelletje er voor aanquote:Op zondag 21 september 2014 20:50 schreef Pandaplint het volgende:
[..]
Met een blikopener de bodem er uit draaien
Hij had ze in de blikjes gespoten toch? Niet t blikje eroverheenquote:Op zondag 21 september 2014 20:52 schreef MutedFaith het volgende:
Die huisarts had t trucje met de blikjes goed gegokt en weet t alsnog te verkloten
Jaja.quote:Op zondag 21 september 2014 20:53 schreef alors het volgende:
Die kerel, die als eerst was, hij deed me ergens aan denken, nu weet ik het. Nielson over 10 jaar.
[ afbeelding ]
Volgens mij niet. Toch?quote:Op zondag 21 september 2014 20:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij had ze in de blikjes gespoten toch? Niet t blikje eroverheen
Krijgt cake een heel lekkere structuur van! Echt.quote:
vergelijkbaar met zure room ongeveer? qua effect?quote:Op zondag 21 september 2014 21:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Krijgt cake een heel lekkere structuur van! Echt.
Dat is ze nog steedsquote:
T ziet er goed uit, thuis ook maar eens proberen te makenquote:Op zondag 21 september 2014 21:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Krijgt cake een heel lekkere structuur van! Echt.
Klungelig ook. Hoe Martijn die witte chocola over die taart giet...quote:Op zondag 21 september 2014 21:04 schreef PaarsBeestje het volgende:
Het zijn zulke slechte bakkers echt.
Helaasch hield dat bij de laatste opdracht weer opquote:Op zondag 21 september 2014 20:59 schreef minilot het volgende:
Wat een flutaflevering zo.. Opdracht 1: wat voor citroentaart dan ook. Opdracht 2: telt niet mee want niemand snapte wat de bedoeling was. Opdracht drie: wat voor chocoladetaart dan ook.
Mehhh.
Gelukkig brengen Anouk en Menno en Beth nog enige kwaliteit en kennis te berde!
Dat is exact wat ik net hardop zei, hier op de bank.quote:Op zondag 21 september 2014 21:07 schreef Evertjan het volgende:
ik denk dat ik Anouk maar even moet troosten
Met stokjes zoals die wedding cake luitjes dat doen?quote:Op zondag 21 september 2014 21:08 schreef PaarsBeestje het volgende:
Niemand heeft ook maar de moeite genomen om de lagen te verstevigen zodat ze de lagen daarboven kunnen dragen. Irritant echt. Dat is echt Bakken 1.0.
Doe anders lekker zelf mee joh.quote:Op zondag 21 september 2014 21:11 schreef PaarsBeestje het volgende:
Taart waar je trots op kan zijn?
quote:Op zondag 21 september 2014 20:01 schreef Bos81 het volgende:
[..]
De huisarts is ook wel een kanshebber om naar huis te gaan..
Van alles wat was dus het thema. Fair enough, wel een thema, maar het mag de naam thema niet dragenquote:
En Narcis, en Evertquote:Op maandag 22 september 2014 00:01 schreef Grutsk het volgende:
Dat was weer een leuke aflevering.
Ik denk dat na volgende week (Karin) alle matige bakkers naar huis zijn en dat het dan echt spannend wordt.
Ik mis Rutger stiekem wel een beetje
Evertquote:
Je hoort constant iedereen vertellen dat het thuis wel goed was gegaan binnen tijd. Ik denk dat ze alle opdrachten al weten op de technische opdracht na. Vandaar dat ze daarbij wel een korte beschrijving krijgen.quote:Op zondag 21 september 2014 22:51 schreef Xaryna het volgende:
Leuke aflevering
Ik vind het wel jammer dat ze niet meer achtergrond vertellen. Vorige week ook zeggen ze wel dat een open confiture taart een bloemvorm moet hebben, maar ze laten niet zien hoe een goede taart eruit ziet. Alleen bij de technische opdracht laten ze kort een voorbeeld zien.
Ik vind Corina leuke smaakcombinaties en mooie taarten hebben, en ben bang dat Karin er binnenkort uitgaat. Ze heeft erg vaak ongelukjes waardoor het eindresultaat mislukt. Menno deed het deze keer ook niet zo best. Tja, je hoeft maar 1 dag je dag niet te hebben en je kan er uit liggen.
Dat weet ik, maar voor de kijker. Ik zou het in elk geval prettig vinden.quote:Op maandag 22 september 2014 11:25 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Je hoort constant iedereen vertellen dat het thuis wel goed was gegaan binnen tijd. Ik denk dat ze alle opdrachten al weten op de technische opdracht na. Vandaar dat ze daarbij wel een korte beschrijving krijgen.
Ik vond dat vorig jaar toch echt heel anders.quote:Op maandag 22 september 2014 11:46 schreef Rorsach het volgende:
Ik had voor de choco-taart toch even deze gemaakt:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/chocolate_creation_12531
Gewoon om eens even te kijken of het zou opvallen.
ps: Het kwaliteitsverschil tussen het BBC programma en HHB is toch wel enorm.
Ik ook, maar tot nu toe komen ze in de NL versie nog niet erg los.quote:Op maandag 22 september 2014 13:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vond dat vorig jaar toch echt heel anders.
Ik ben het met je eens Een leuk programma maken is ook belangrijk, maar ik wil ook graag iets leren en me vergapen aan hoe goed iemand isquote:Op maandag 22 september 2014 18:06 schreef Laureline het volgende:
Ik heb genoten van vorig seizoen, maar na de aflevering van gisteren ben ik toch bang dat de kandidaten meer op 'tv-geniek' of leuke achtergrond (je ziet het castingteam al kwijlen bij de lesbische hockeymeid!) zijn geselecteerd dan op bakniveau.
Ik kijk bij dit soort programma's toch ook graag naar wat mensen die echt weten wat ze aan het doen zijn. Eén keer leedvermaak bij de tompoes-saucijzen is leuk, maar als werkelijk niemand weet waar ze mee bezig zijn, wordt het wel erg armoedig. Ik mis dan toch kandidaten als Evert en Narcis die een macaron een aanstellerig koekje vond. De kandidaten nu zouden niet eens weten wat er werd bedoeld !
Na twee afleveringen deel ik je gevoel… Ik kan me niet voorstellen dat dit de top van de Nederlandse thuisbakkers is, met name na vorig jaar. En als je het afzet tegen de kandidaten in The Great British Bake Off is het niveau op z'n zachtst gezegd bedroevend.quote:Op maandag 22 september 2014 18:06 schreef Laureline het volgende:
Ik heb genoten van vorig seizoen, maar na de aflevering van gisteren ben ik toch bang dat de kandidaten meer op 'tv-geniek' of leuke achtergrond (je ziet het castingteam al kwijlen bij de lesbische hockeymeid!) zijn geselecteerd dan op bakniveau.
Ik kijk bij dit soort programma's toch ook graag naar wat mensen die echt weten wat ze aan het doen zijn. Eén keer leedvermaak bij de tompoes-saucijzen is leuk, maar als werkelijk niemand weet waar ze mee bezig zijn, wordt het wel erg armoedig. Ik mis dan toch kandidaten als Evert en Narcis die een macaron een aanstellerig koekje vond. De kandidaten nu zouden niet eens weten wat er werd bedoeld !
Is dit niet vanwege ons nederlandse karakter van 'doe maar gewoon' of 'hoofd niet boven maaiveld'?quote:Op maandag 22 september 2014 18:59 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Na twee afleveringen deel ik je gevoel… Ik kan me niet voorstellen dat dit de top van de Nederlandse thuisbakkers is, met name na vorig jaar. En als je het afzet tegen de kandidaten in The Great British Bake Off is het niveau op z'n zachtst gezegd bedroevend.
http://www.team.tv/nieuws/heel-holland-bakt-met-teamquote:Op maandag 22 september 2014 21:31 schreef TLC het volgende:
Het was net Comedy Capers met de Parijse soezen ik lag echt dubbel
De indruk die ik tot zover heb is dat Menno en Anouk veruit het meest all-round zijn, en ik denk ook wel dat het uiteindelijk tussen die 2 zal gaan.
Anouk is trouwens wel een schatje
Waar is dit programma opgenomen eigenlijk ?
Daarvoor vind ik de sfeer te gelaten in de tent.quote:Op dinsdag 23 september 2014 16:03 schreef TAV74 het volgende:
Zou het er mee te maken hebben dat ze meer stress ervaren omdat ze nu vooraf weten hoe populair het programma is?
Misschien durven mensen niet meer.quote:Op dinsdag 23 september 2014 14:00 schreef GlennQuagmire het volgende:
Kan me niet voorstellen dat na het succes van vorig jaar minder aanmeldingen zouden zijn
Bij die soes dacht ik ook: hoe verzin je het om het deeg er omheen te doen. Het is een soes!quote:Op dinsdag 23 september 2014 19:01 schreef Laureline het volgende:
Ja, de Baardmans lijkt nu al wel de winnaar, maar vorig seizoen had hij toch veel meer concurrentie gehad, was misschien in de middenmoot geeindigd. Mijn theorie is echt verkeerde casting. Ik kan zelf geen ei bakken, maar als leek denk ik: een soes moet toch niet zo'n enorme ellende opleveren voor een geoefende bakker? Ik vrees dan ook dat de productie snel de technische opdracht zal gaan versimpelen:"Bak een euh....koekje. Jullie hebben...3 uur!" en dat het hele recept tot in de details dan uitgeprint ernaast ligt.
Mee naar huis denk ik?quote:Op dinsdag 23 september 2014 19:25 schreef TLC het volgende:
Wat doen ze eigenlijk met de taarten ? worden die na 1 hapje al allemaal weggegooid ? dat is toch doodzonde
Dat sowieso. Plus het programma steekt beter in elkaar met visuals, elke bakker wordt uitgebreid behandeld. De leuke schetsjes vooraf zodat je weet wat er gemaakt gaat worden. En Mel & Sue.quote:Op maandag 22 september 2014 00:48 schreef Kinga het volgende:
Ben ook eens aan de Great British Bake Off begonnen... man, wat voel ik me nu verwend. Die bakkers zijn zo veel meer geavanceerd dan de HHB bakkers...
Gigantisch voedselgevecht.quote:Op dinsdag 23 september 2014 19:25 schreef TLC het volgende:
Wat doen ze eigenlijk met de taarten ? worden die na 1 hapje al allemaal weggegooid ? dat is toch doodzonde
Wordt met kerst aan de armen geschonkenquote:Op dinsdag 23 september 2014 19:25 schreef TLC het volgende:
Wat doen ze eigenlijk met de taarten ? worden die na 1 hapje al allemaal weggegooid ? dat is toch doodzonde
Als ze er genoeg van dat verbeterspul in blijven gooien blijft het vast tot de kerst houdbaarquote:Wordt met kerst aan de armen geschonken
En dan flikkeren ze het weg, lekker boeiend. Ik zou er niet van wakker liggen.quote:Op dinsdag 23 september 2014 19:25 schreef TLC het volgende:
Wat doen ze eigenlijk met de taarten ? worden die na 1 hapje al allemaal weggegooid ? dat is toch doodzonde
1 weekend per aflevering denk ik, zo brengen ze het iig. het lijkt me ook dat ze het gewoon mee naar huis nemen..quote:Op woensdag 24 september 2014 20:41 schreef Joosie200 het volgende:
Ik weet niet hoe lang de opnameperiode is en of ze alle afleveringen in 1 rit opnemen achter elkaar door. Maar nadat de crew een vorkje heeft kunnen meeprikken lijkt me dat ze het restant door het thuisfront laten opsmikkelen tot de laatste kruimel? Naja, van alles behalve de Parijse soezen dan
Ik vraag me wel eens af of je aan de hoeveelheid aandacht die de kandidaten krijgen kunt afleiden hoe snel ze gaan afvallen. Dus dat mensen die binnenkort afvallen iets meer aandacht krijgen in de afleveringen daarvoor, en dat zo automatisch toch iedereen airtime krijgt. De finalisten komen dan tegen het einde pas aan bod, en daar zie je nu nog niet zoveel van, behalve de echt goede dingen natuurlijk, zou raar zijn als ze dat zouden negeren.quote:Op woensdag 24 september 2014 11:43 schreef MacorgaZ het volgende:
Ik vond het rare dat je (vooral in het begin) van een paar bakkers heel erg veel zag maar van een paar helemaal niks, je zag van Karin volgensmij echt maar kort een paar seconden haar taart die al bijna af was.
Oh nee, dan wordt het meer een HHB marathon haha. Dacht meer aan twee/drie weken en dan een aflevering in 2 dagen opnemen, pauze inlassen van paar dagen, weer 2 dagen opname, pauze etc.quote:Op woensdag 24 september 2014 21:32 schreef Isegrim het volgende:
Alle afleveringen in één rit lijkt me echt niet te doen.
quote:Op zaterdag 27 september 2014 14:24 schreef roos94 het volgende:
Gaan ze miljoenenjacht en HHB op hetzelfde tijdstip uitzenden. Stumpers
miljoenenjachtquote:Op zaterdag 27 september 2014 14:24 schreef roos94 het volgende:
Gaan ze miljoenenjacht en HHB op hetzelfde tijdstip uitzenden. Stumpers
oh is het 1,5... ik dacht 0,5quote:Op zaterdag 27 september 2014 21:21 schreef Lienekien het volgende:
Hoeveel gram is 1,5 cup sugar?
Je zit trouwens in het verkeerde topic.
quote:Op zaterdag 27 september 2014 19:29 schreef Isabeau het volgende:
en op http://www.heelhollandbakt.nl/home/ ?
Ik heb hem namelijk daar dinsdag gekeken.quote:Technische storing
Vanwege een storing is de uitzending tijdelijk niet beschikbaar. Er wordt gewerkt aan een oplossing.
oh oh, heb je ook 2 keer 1/4 cup bloem gedaan? ipv 2 en een kwart?quote:Op zaterdag 27 september 2014 21:24 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
oh is het 1,5... ik dacht 0,5
Na de reclamequote:
Mij ook. Ik snapte de vragen ook niet helemaal.quote:Op zondag 28 september 2014 20:35 schreef bdd8 het volgende:
Aspergepizza lijkt me wel lekker eigenlijk
Een goede pizza heeft niet lang nodig mits de juiste techniek toegepastquote:Op zondag 28 september 2014 20:37 schreef Evertjan het volgende:
30 min en er staat nog niks in de oven
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |