http://www.heelhollandbakt.nl/home/quote:Kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’ komt naar Nederland!
De Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’ is vanaf juni te zien bij MAX.
In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel; Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland?
Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van verjaardagstaart tot tarte tartin en van brood tot beignets.
Celine vond ik ook al.quote:Op maandag 15 september 2014 07:40 schreef Unites het volgende:
Ik vind Anouk lijken op diene van Masterchef... ben dr naam alleen even vergeten.
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.quote:Op zondag 14 september 2014 22:39 schreef AnneX het volgende:
Voor zo'n gewaardeerd kneuterig bak programma, reageren sommige fokkers wel bijzonder
onaardig en onheus en zó persoonlijk ( negatief) op deelnemers.
Niet-doorsnee is leuk, alleen zij was gewoon erg dom bezig steeds. Op de grond en sjoemelen met de tijdquote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.
Menno is ook niet bepaald doorsnee, zelfs een beetje saai. Maar bakt wel tot nog toe op een behoorlijk niveau.quote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.
Begrijp ik ook niet. Dat ze zich zo typisch gedraagt maakt het juist leuker. Daarnaast kon ze wel echt goed bakken (die bavarois in de eerste aflevering zag er echt mooi uit) dus jammer dat ze weg is.quote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ook wel bijzonder dat één persoon zo'n massale reactie oproept. Het is nou niet alsof ze net een hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee.
Echt he, lekker veel zelfspot ook. Dat vind ik ook van Victor en Martijn.quote:Op maandag 15 september 2014 08:37 schreef Unites het volgende:
Ik ben trouwens voor Corina, wat een heerlijk (gek) wijf is dat toch!
ik vind haar ook leuk! Hou wel van gekquote:Op maandag 15 september 2014 08:37 schreef Unites het volgende:
Ik ben trouwens voor Corina, wat een heerlijk (gek) wijf is dat toch!
Ze was zo nu en dan een beetje bits en maakte ze van haar werkplek een bende. Met als klap op de vuurpijl dat ze op de grond moest doorwerken. Goed, op TV komt alles onder een vergrootglas te liggen, dus ik neem het wel met een korreltje zout. Desalniettemin klikte het gewoon niet, dat heb je soms met mensen op TV.quote:Op maandag 15 september 2014 08:03 schreef Isabeau het volgende:
n hamster heeft geplet in de show oid. Volgens mij is het ook een prima meid, alleen kop & maaiveld gevoel krijg ik hier. Ze is niet doorsnee
Goede reactie bovenaanquote:Op maandag 15 september 2014 08:29 schreef Unites het volgende:
Albert Heijn heeft nu een hele reeks 'Heel Holland Bakt'-producten. Ze gebruiken zelfs hetzelfde logo en daar is niet iedereen even blij mee...
http://www.telegraaf.nl/b(...)X_boos_op_BBC__.html
Overige reacties zijn ook om te smullenquote:Klaas (gast) 15-09-2014, 08:53
Heel Holland bakt er niets van! Hoge werkeloosheid,slecht regeringsbeleid,hoge belastingdruk,te veel asielzoekers, sluiting bejaarden en verzorging tehuizen,te weinig politie op straat,grenzen open,toename criminaliteit,slecht uitzetting beleid uitgeprocedeerden.hoge kosten buitenland beleid,dramatische Defensie, witte boorden criminaliteit. Nederland is ziek,op sterven na dood. De vooruitzichten voor de komende tien jaar zijn dramatisch en zullen als gaat zo door gaat dan belanden op het niveau net als Griekenland nu!
quote:15-09-2014, 08:45
Pommetje (gast)
Het is een koekenbakker maar die zijn er veel in dit land ook in onze regering.
quote:15-09-2014, 08:23
van Half (gast)
Heel Holland? Nee een klein clubje in Den Haag biedt nog immer verzet en bakt er niets van.
quote:15-09-2014, 08:06
Kalava (gast)
Kon de overheid er maar iets van bakken....
Sterker nog: Slagter gaat huiliehuilie doen terwijl de BBC in het contract gewoon liet optekenen dat BBC bepaalt met wie zij in zee gaan. Met Max voor de uitzending, met AH voor de producten. Had ie maar juridisch advies moeten inwinnen voor ie zo'n contract aanging met de BBC. Ik zou het ook uitventen naast alleen een receptenboek ook komen met een productlijn. Waarom niet? Als het in is zal er vast volk zijn die het wil kopen.quote:Op maandag 15 september 2014 14:42 schreef Redcoon het volgende:
Slimme zet van de AH. Is toch niets mis mee?
Buiten t bavaroise poeder valt t met prefab wel mee ik wil bv wel graag de parelsuiker en Zeeuwse bloem hebben eigenlijk!quote:Op maandag 15 september 2014 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Fijn, nog meer prefab bakmeuk in de supermarkt?
Die Telegraaf-reacties. Kutvolk.
Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak ja Heb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..quote:Op maandag 15 september 2014 22:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buiten t bavaroise poeder valt t met prefab wel mee ik wil bv wel graag de parelsuiker en Zeeuwse bloem hebben eigenlijk!
Ze verkopen broodverbeteraar met een HHB-logo er opquote:Op maandag 15 september 2014 22:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buiten t bavaroise poeder valt t met prefab wel mee ik wil bv wel graag de parelsuiker en Zeeuwse bloem hebben eigenlijk!
laat ook maarquote:Op dinsdag 16 september 2014 08:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ze verkopen broodverbeteraar met een HHB-logo er op
NJa, dat is wel ongeveer wat half NL doet he: pakje smaak toevoegenquote:Op dinsdag 16 september 2014 08:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waarom zou je je als thuisbakker wenden tot dergelijke middelen? Ga je dan ook losmiddel door je deeg doen, zodat het lekker makkelijk los komt?
Als je zelf soep gaat koken, doe je er toch ook niet 3 eetlepels E621 door zodat het lekker hartig is?
Als je dan toch zelf gaat bakken, waarom dan dergelijke toevoegingen gebruiken? Iets als Zeeuwse Bloem, wat je niet in iedere supermarkt aantreft, is een ander verhaal. Maar waarom verbetermiddel verkopen aan de zelfbakkende consument? Dat is, voor mij, echt een toevoeging voor de massa-industrie.quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:08 schreef Lienekien het volgende:
Je doet het kennelijk maar op een manier goed.
Met d'r geklieder op de grond.quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:13 schreef PM-girl het volgende:
Overigens heel fijn dat die miep weg is. Wát een gemaakte truttebol is dat.
Weet ik veel. Misschien wil je een recept maken waarin het gebruikt wordt.quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als je dan toch zelf gaat bakken, waarom dan dergelijke toevoegingen gebruiken? Iets als Zeeuwse Bloem, wat je niet in iedere supermarkt aantreft, is een ander verhaal. Maar waarom verbetermiddel verkopen aan de zelfbakkende consument? Dat is, voor mij, echt een toevoeging voor de massa-industrie.
Ik ook niet, maar wil het wel hebben nu .quote:Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestond Werkt dat echt beter dan patentbloem?
Bij veel recepten zul je echt geen verschil merken. Maar bij recepten waar het allemaal wat nauwer luistert denk ik dat het wel iets toevoegt. Cees Holtkamp meldt bij een deel van de recepten in het boek 'Koekje' dat er Zeeuwse bloem gebruikt moet worden. Nog niet vaak genoeg gebruikt om goed te kunnen vergelijkenquote:Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestond Werkt dat echt beter dan patentbloem?
Ennnnn.. done!quote:Op dinsdag 16 september 2014 12:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben momenteel die tompoezen maar eens aan het bakken. Wat een baggerrecept op de Heel Holland Bakt-site zeg! Ik gebruik in elk gewoon een enkele laag roomvulling en de fondant voor het glazuur maak ik lekker zelf zo
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:12 schreef kwakz0r het volgende:
Is Zeeuwse bloem vergelijkbaar met Canadian flower waar in Amerikaanse recepten nog wel eens om wordt gevraagd? Of is dat gewone patentbloem?
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor zequote:Op dinsdag 16 september 2014 16:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.
Ik weet dat Amerikaans meel k.. met peren is, dus dat die iets uit een ander land willen is logisch.
"It's not even a real country anyway!"quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor ze
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die redenquote:Op maandag 15 september 2014 22:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak ja Heb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
"It's not even a real country anyway!"
lekker he!!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die reden
Speciaal voor naar de supermarkt gegaan
Werd er blij van toen ik het bij de AH zag liggen
Kanelbullar
Zeker!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:55 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
lekker he!!
Heb jij een fool-proof recept? Ik heb er wel een maar ik vind ze soms wel wat droog uitvallen..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:
Toch alleen in de broodaflevering?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:09 schreef Sunnythesun het volgende:
Was er vorig jaar niet een kandidaat die ook overal verbeteraar in gebruikte??
En hoe is het geworden?quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:55 schreef Joosie200 het volgende:
Goed.. Zeeuwse bloem in huis: check. Frambozen: check. Tijd voor amandelkrullen en Tom Poes! Maar dat komt morgen na de vaste studiedingen wel
Ja, volgens mij wel.quote:Op zaterdag 20 september 2014 10:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Toch alleen in de broodaflevering?
En hoorde ik het nou goed dat ze banketbakkersroom op poederbasis gebruikten?
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaakquote:
Nou als de smaak van de krullen goed was is het geslaagd tochquote:Op zaterdag 20 september 2014 12:45 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaak
Met de tompouce ben ik nu aan de slag, het deeg ligt in de koelkast te rusten.
Geen thema dit keerquote:Nog 8 bakkers in de tent en weer een aantal pittige opdrachten voor de boeg. Deze week gaan de kandidaten aan de slag met een citroentaart, Parijse soezen en een chocoladespektakel.
Image
Normaal gesproken bakken de bakkers aan de hand van een thema. Maar deze week hebben we er geen. Desondanks moeten de kandidaten flink aan de slag, ze beginnen met een citroentaart. De verhouding tussen zuur en zoet is hierbij van groot belang. Wie weet de jury te verbluffen?
Voor de technische opdracht moeten de kandidaten 4 Parijse soezen maken. Voor de bereiding hiervan moeten de kandidaten gebruik maken van een conserveblik. Maar wat ze ermee moeten doen is nog niet helemaal duidelijk.
Voor het spektakelstuk moeten de bakkers een chocoladetaart van minstens 3 lagen maken. Een pittige opdracht, want de taart moet luchtig en stevig zijn, zodat ie niet omvalt. Er staan nu nog 8 bakkers in de tent, maar er moet er ook deze week weer onherroepelijk één naar huis. Wie moet de tent deze week verlaten?
Oud collega van mij. Jacques bedoel je?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:13 schreef PM-girl het volgende:
Overigens heel fijn dat die miep weg is. Wát een gemaakte truttebol is dat.
Die man uit nijmegen/wijchen vind ik wel een leuke kandidaat, net als Anouk!
Ja, die bedoel ik!quote:Op zondag 21 september 2014 08:52 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Oud collega van mij. Jacques bedoel je?
Vroeg hem laatst wie of wat, maar hij zegt mooi niks
Er is wel een thema hoor.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:11 schreef Joosie200 het volgende:
De krullen waren dus half geslaagd. Qua smaak en krokantheid prima (net zo krokant als kletskoppen en de smaak van lange vingers) Maar omdat ik er zo weinig tegelijk op de bakplaat kon krijgen had ik nog genoeg over voor een retake.
Nu maar hopen dat de tompouce wel geslaagd is in 1 keer Genoeg onderdelen waar het fout kan gaan zoals we vorige week al in de uitzending zagen
[..]
Geen thema dit keer
De huisarts is ook wel een kanshebber om naar huis te gaan..quote:Op zondag 21 september 2014 16:30 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik gok dat Jacques naar huis gaat, puur gebaseerd op zijn prestaties van vorige keren.
Bloedirritant.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |