Bij veel recepten zul je echt geen verschil merken. Maar bij recepten waar het allemaal wat nauwer luistert denk ik dat het wel iets toevoegt. Cees Holtkamp meldt bij een deel van de recepten in het boek 'Koekje' dat er Zeeuwse bloem gebruikt moet worden. Nog niet vaak genoeg gebruikt om goed te kunnen vergelijkenquote:Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestondWerkt dat echt beter dan patentbloem?
Ennnnn.. done!quote:Op dinsdag 16 september 2014 12:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben momenteel die tompoezen maar eens aan het bakken. Wat een baggerrecept op de Heel Holland Bakt-site zeg! Ik gebruik in elk gewoon een enkele laag roomvulling en de fondant voor het glazuur maak ik lekker zelf zo
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:12 schreef kwakz0r het volgende:
Is Zeeuwse bloem vergelijkbaar met Canadian flower waar in Amerikaanse recepten nog wel eens om wordt gevraagd? Of is dat gewone patentbloem?
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor zequote:Op dinsdag 16 september 2014 16:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.
Ik weet dat Amerikaans meel k.. met peren is, dus dat die iets uit een ander land willen is logisch.
"It's not even a real country anyway!"quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor ze
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die redenquote:Op maandag 15 september 2014 22:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak jaHeb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
"It's not even a real country anyway!"
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die reden
Speciaal voor naar de supermarkt gegaan
Werd er blij van toen ik het bij de AH zag liggen![]()
Kanelbullar
Zeker!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:55 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]lekker he!!
Heb jij een fool-proof recept? Ik heb er wel een maar ik vind ze soms wel wat droog uitvallen..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:
Toch alleen in de broodaflevering?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:09 schreef Sunnythesun het volgende:
Was er vorig jaar niet een kandidaat die ook overal verbeteraar in gebruikte??
En hoe is het geworden?quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:55 schreef Joosie200 het volgende:
Goed.. Zeeuwse bloem in huis: check. Frambozen: check. Tijd voor amandelkrullen en Tom Poes! Maar dat komt morgen na de vaste studiedingen wel
Ja, volgens mij wel.quote:Op zaterdag 20 september 2014 10:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Toch alleen in de broodaflevering?
En hoorde ik het nou goed dat ze banketbakkersroom op poederbasis gebruikten?
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vettenquote:
Nou als de smaak van de krullen goed was is het geslaagd tochquote:Op zaterdag 20 september 2014 12:45 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vettenOok moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaak
Met de tompouce ben ik nu aan de slag, het deeg ligt in de koelkast te rusten.
Geen thema dit keerquote:Nog 8 bakkers in de tent en weer een aantal pittige opdrachten voor de boeg. Deze week gaan de kandidaten aan de slag met een citroentaart, Parijse soezen en een chocoladespektakel.
Image
Normaal gesproken bakken de bakkers aan de hand van een thema. Maar deze week hebben we er geen. Desondanks moeten de kandidaten flink aan de slag, ze beginnen met een citroentaart. De verhouding tussen zuur en zoet is hierbij van groot belang. Wie weet de jury te verbluffen?
Voor de technische opdracht moeten de kandidaten 4 Parijse soezen maken. Voor de bereiding hiervan moeten de kandidaten gebruik maken van een conserveblik. Maar wat ze ermee moeten doen is nog niet helemaal duidelijk.
Voor het spektakelstuk moeten de bakkers een chocoladetaart van minstens 3 lagen maken. Een pittige opdracht, want de taart moet luchtig en stevig zijn, zodat ie niet omvalt. Er staan nu nog 8 bakkers in de tent, maar er moet er ook deze week weer onherroepelijk één naar huis. Wie moet de tent deze week verlaten?
Oud collega van mij. Jacques bedoel je?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:13 schreef PM-girl het volgende:
Overigens heel fijn dat die miep weg is. Wát een gemaakte truttebol is dat.
Die man uit nijmegen/wijchen vind ik wel een leuke kandidaat, net als Anouk!
Ja, die bedoel ik!quote:Op zondag 21 september 2014 08:52 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Oud collega van mij. Jacques bedoel je?
Vroeg hem laatst wie of wat, maar hij zegt mooi niks
Er is wel een thema hoor.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:11 schreef Joosie200 het volgende:
De krullen waren dus half geslaagd. Qua smaak en krokantheid prima (net zo krokant als kletskoppen en de smaak van lange vingers) Maar omdat ik er zo weinig tegelijk op de bakplaat kon krijgen had ik nog genoeg over voor een retake.![]()
Nu maar hopen dat de tompouce wel geslaagd is in 1 keerGenoeg onderdelen waar het fout kan gaan zoals we vorige week al in de uitzending zagen
[..]
Geen thema dit keer![]()
De huisarts is ook wel een kanshebber om naar huis te gaan..quote:Op zondag 21 september 2014 16:30 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik gok dat Jacques naar huis gaat, puur gebaseerd op zijn prestaties van vorige keren.
Bloedirritant.quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |