Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 21:15 |
Een jaar of anderhalf geleden begon LeeHarveyOswald (mijn vriend) met het thuis bakken van brood. Toen hij dat eenmaal een beetje onder de knie had, begon hij af en toe brood te bakken voor vrienden, collega's, familie. Toen kwamen we op het idee om op kleine schaal brood te gaan bezorgen en werd Jeroen Bakt Brood geboren (http://www.jeroenbaktbrood.nl/). Met steeds meer likes op Facebook (inmiddels ver over de 250 bijna 300 ![]() Om een lang verhaal kort te maken - wij hebben een kleine bedrijfsruimte in Rotterdam Noord gehuurd, waar wij een kleinschalige bakkerij willen gaan opzetten die vooral langgerezen (autolyse) desembrood gaat verkopen. Er moet veel gebeuren in de ruimte. De laatste huurder was een Marokkaans koffiehuis annex cocaïnedistributiecentrum annex illegaal casino ![]() ![]() We dachten dat er vast wel mensen waren die het leuk zouden vinden om ons avontuur mee te volgen, dus daarom dit topic. ![]() Het plan is om na het klusgebeuren in eerste instantie een dag of twee per week open te gaan en dit langzaam (of snel, maar net hoe het loopt ![]() | |
junkiexp | vrijdag 29 augustus 2014 @ 21:16 |
Deel 2 ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Diemux | vrijdag 29 augustus 2014 @ 21:25 |
Mooi logo ![]() | |
minilot | zaterdag 30 augustus 2014 @ 09:14 |
Gaan koekjes en rommelbroodjes ( ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 30-08-2014 09:21:26 ] | |
minilot | zaterdag 30 augustus 2014 @ 09:15 |
(Enneh, Isegrim, gebruik je ook zoethout- en sandelhoutpoeder in je rommelmix? Zo ja, offtopic, weet jij waar ik makkelijk en niet al te duur food grade sandelhout kan krijgen? ![]() | |
minilot | zaterdag 30 augustus 2014 @ 09:21 |
Ik had trouwens gisteren een maar liefst twee euro kostend koekje met witte chocolade van het Rotterdamse Man met Bril, en hoewel de koffie ervan lekker was vind ik de koek uitblinken in middelmatigheid en daarbij ook een tikkie duur. Ik bak zelf ook graag zoetigheid, maar ben wel erg nieuwsgierig naar jullie "White chocolate chip cookies met gedroogde aardbei ¤ 1,00 - (5 voor ¤ 4,00)" - klinkt beter dan wat ik gisteren had! Laat maar weten als de biowinkel ze binnenkort in het assortiment opneemt, dan kom ik graag proeven! ![]() Ok, nu klaar met het kapen van het topic. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:06 |
Ja! ![]() | |
minilot | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:07 |
Ooooo, dank je! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:07 |
Oh, sandelhout ruikt zooooo lekker | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:09 |
Verkeerde post gequoted, maar alla. ![]() Rommelbroodjes komen zeker ook in de winkel, want die zijn echt heel erg lekker. ![]() De choc chip cookies zijn niet helemaal zoals ik ze had willen hebben, maar ze zijn wel lekker. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:10 |
Rommelkruid is ook heel erg rotterdams, net als uierboord | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:12 |
En toen begonnen we de ochtend vanmorgen met een volledig mislukte batch brood. ![]() Het waren broden voor de biowinkel. We hebben er dus minder geleverd dan ze besteld had. Het deeg had te weinig tijd gehad en was te koud (niet genoeg tijd op kamertemperatuur gehad). We wisten gister te laat dat er morgen ook brood moest komen. Uitgelegd, alle begrip (ze begint zelf ook net, dat scheelt ![]() Don't cry over failed bread, zullen we maar zeggen. ![]() | |
ChildoftheStars | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:13 |
Wat een vervelend begin van de dag ![]() Volgens mij heb je het wel goed opgelost ![]() Veel sterkte met alles ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:13 |
Daarom. ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:17 |
Het zal echt fijn zijn als we straks niet meer alleen op bestelling bakken, maar gewoon grote hoeveelheden bakken. Dan mág er ook wat mislukken. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:19 |
Reserveer het als domeinnaam. | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:35 |
Goed idee, done! ![]() | |
loecje | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:44 |
Verwacht de biowinkel elke dag vers brood? Dan gaan jullie het nog druk krijgen | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:55 |
Ja en ja ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:56 |
Ik denk dat ik ze er in 5 doorheen heb gekregen. De een na laatste lading zit nu in de oven. | |
komrad | zaterdag 30 augustus 2014 @ 11:47 |
ben je thuis al ruimte aan het maken om tijdelijk een 2e oven neer te zetten ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 augustus 2014 @ 12:01 |
![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 15:55 |
Wat we vanmorgen hebben gebracht (toch nog 9 stuks) was binnen twee uur uitverkocht. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 augustus 2014 @ 15:58 |
Nu de reacties van de mensen die het gegeten hebben nog krijgen | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:00 |
Er zaten mensen bij die voor de tweede keer kwamen halen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:02 |
Het is natuurlijk fijn te weten of ze het, ja gewoon brood vonden, of gillend klaar kwamen toen ze het aten, niet?![]() | |
Ansu | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:03 |
Ik heb door jullie nu zin in chocolade chip cookies ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:04 |
Zeker! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:05 |
Sorry. ![]() ![]() | |
Ansu | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:14 |
![]() | |
pmponer | zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:28 |
Oef, lastige start dus vandaag/nacht. Veel succes en sterkte met je famillielid. | |
Isegrim | zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:42 |
Daar gaat het gelukkig al een stuk beter mee, maar het scheelde niet veel. ![]() ![]() | |
Tinkepink | zondag 31 augustus 2014 @ 08:15 |
Kan ik me voorstellen, klinkt als een zware dag. Hopen dat vandaag beter is. Ik heb eigenlijk een beetje een gekke vraag: naar aanleiding van jullie succes met het logo hebben wij ook een wedstrijd uitgezet op ontwerpen-voor-geld. Nou valt het niveau van de inzendingen helaas een beetje tegen en ik zou graag een aantal ontwerpers persoonlijk willen aanschrijven om mee te doen, waaronder Ontwerpstudio Olga. Weet jij hoe ik haar het beste kan benaderen? | |
Bramito | zondag 31 augustus 2014 @ 09:29 |
Ik heb echt bewondering voor jullie! Gelukkig zijn er nog mensen die ervoor gaan om te bereiken waar ze van dromen. Ik word echt blij als ik dit topic lees. Jammer dat het wat ver weg is. | |
Isegrim | zondag 31 augustus 2014 @ 09:54 |
De site hád daar gewoon een mogelijkheid voor ('ontwerper uitnodigen'), maar ze hebben die site net helemaal omgegooid. De knop voor het beoordelen van ontwerpers ontbrak daarna, dus misschien zijn ze wel meer dingen vergeten. ![]() | |
Isegrim | zondag 31 augustus 2014 @ 09:55 |
Nou moet ik trouwens wel zeggen dat bij ons de eerste paar inzendingen ook bagger waren hoor! Het duurde even voordat de mooie inzendingen kwamen. | |
TwinkleStar001 | zondag 31 augustus 2014 @ 10:59 |
Ontdek dit topic net pas, super initiatief! Heel veel succes! | |
Isegrim | zondag 31 augustus 2014 @ 16:47 |
Vandaag tijdens het klussen weer een buurtbewoner die kwam vertellen dat iedereen in de buurt zo blij is met onze komst. ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 31 augustus 2014 @ 16:57 |
Oh en ik heb de kruipruimte verkend (echt mijn worst nightmare, overal spinrag) en de afvoer van de pantry zit helemaal nergens op aangesloten. Water loopt zo de kruipruimte in. ![]() ![]() | |
Peter | zondag 31 augustus 2014 @ 17:07 |
Is dat nog iets voor de verhuurder of heb je het casco gehuurd? | |
Isegrim | zondag 31 augustus 2014 @ 17:35 |
Yep, casco. Maar die hele pantry moet toch weg. | |
komrad | zondag 31 augustus 2014 @ 17:56 |
Wat produceer je nu ongeveer per week? En is er al een richtdatum wanneer jullie open gaan? | |
Isegrim | zondag 31 augustus 2014 @ 18:03 |
Dat wisselt nogal. Bezorgen doen we eens per week. Verder bakken we tussendoor ook regelmatig wat voor collega's (en voor onszelf!). Zeg gemiddeld 20-30 broden en broodjes per week? Als Bio Bodega echt elke dag wil, is dat meteen minimaal een verdubbeling. Maar ik weet niet of dat haalbaar is. Ik heb haar voorgesteld om daar enkel op zaterdag te leveren, maar dan een boel. Doordeweeks kunnen we maar een beperkt aantal per dag leveren en dan heb je kans dat je elke dag teleurgestelde klanten hebt, da's ook niet wenselijk. Maar even kijken hoe we dat gaan invullen. Voor haar is het ook allemaal nieuw natuurlijk. Gezien hoe het nu begint te lopen het liefst zo snel mogelijk. Maar ik durf er nog geen termijn aan te hangen omdat ik nog onvoldoende overzicht heb over wat er nog allemaal moet gebeuren qua klussen. | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 09:55 |
5 broden voor een feestje, zojuist gebakken, zometeen afleveren:![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 1 september 2014 @ 09:56 |
zien er mooi uit | |
Maraca | maandag 1 september 2014 @ 10:01 |
Hoe laat ben je hier? ![]() edit: 2 vragen 1. Op jullie site staat dat jullie bezorgen (in de buurt van) Rotterdam. Valt Dordt daar ook nog onder? 2. Hoe lang kan het brood bewaard worden? Ik ben namelijk een 1-persoons huishouden en ik merk dat als ik zelf brood bak (broodbakmachine ![]() | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 10:27 |
Pas bij het afleveren vertelde ze me dat ze vandaag gaat trouwen en dat de broden daarvoor zijn. ![]() | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 10:54 |
Nee, sorry. ![]() Ons brood bevat echt alleen maar meel, water, zout, desemcultuur. Er zit niets in om het langer houdbaar te houden. Maar het blijft zeker langer lekker dan een brood uit de broodbakmachine, want een brood uit de broodbakmachine heeft geen goede korst. Onaangesneden kun je het zeker drie, vier dagen bewaren (zou het dan wel even 'oppiepen' in de oven voor consumptie). Aangesneden kun je er de tweede en de derde dag nog goed van eten mits op de juiste manier bewaard (liefst op de snijkant neerzetten met een theedoek eroverheen o.i.d.). Vierde en vijfde dag is het nog goed te roosteren voor bruschetta e.d. Of tosti's. ![]() Ik vind het verrassend dat ons brood helemaal niet zo gauw beschimmelt. We maken ons paard vaak blij met restjes uitgedroogd brood. | |
Pietverdriet | maandag 1 september 2014 @ 12:58 |
Als je roggemeel icm zuurdesems gebruikt blijft je brood sowieso langer houdbaar dan tarwe icm gist. | |
Tamashii | maandag 1 september 2014 @ 13:09 |
Wat ongelofelijk tof! Jammer dat het in rdam is ;9 | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 13:37 |
Rogge gebruiken we pas sinds kort, maar dat is echt fijn meel, zeg. Geeft hele mooie resultaten en smaakt ook erg lekker. | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 13:38 |
Misschien openen we over een paar jaar een filiaal in jouw woonplaats. ![]() Nee, zonder gekheid - we willen geen tweede VanMenno worden en we willen ook geen bakkerij-imperium. We willen gewoon een bakkerswinkel waar in elk geval één van ons van kan leven. Allebei zou nog mooier zijn. | |
Maraca | maandag 1 september 2014 @ 16:09 |
Jammer! Maar wel begrijpelijk dat het dan te ver is ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 16:28 |
Dat mag altijd! ![]() | |
Klaploper | maandag 1 september 2014 @ 16:45 |
Is er trouwens iets dat jullie onderscheidt van andere bakkers? Bedoel ik niet als een aanval hoor, iemand die een brood bakt zoals jullie staat mijlenver boven de standaard afbakkers in Nederland. | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 17:45 |
Van andere bakkers die op dezelfde manier brood bakken? Die zijn er natuurlijk niet zoveel. Ik ken er maar eentje persoonlijk, Luc van Tilburg Sourdough. Die heeft een werkwijze die grotendeels gelijk is aan wat wij doen, maar maakt toch echt weer andere broden dan die van ons. We hebben wel onze eigen stijl en we proberen ook te zoeken naar producten die echt uniek zijn voor ons, zoals bijvoorbeeld dat rommelbroodje. Dat is eigen recept. ![]() | |
n0a | maandag 1 september 2014 @ 17:49 |
Bezorgen jullie wel in Schiedam? Woon dichtbij de Mgr Nolenslaan. | |
Isegrim | maandag 1 september 2014 @ 17:51 |
Schiedam is geen enkel probleem! ![]() | |
n0a | maandag 1 september 2014 @ 17:56 |
![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 2 september 2014 @ 08:16 |
Nu met Bio Bodega afgesproken dat wij voorlopig (= zo lang we nog geen winkel hebben) enkel op zaterdag aan haar leveren. Dan kunnen we zonder problemen een stuk of twintig broden leveren. Doordeweek gaan we met de huidige mogelijkheden echt niet redden en we willen ook niet dat zij steeds teleurgestelde klanten heeft. | |
pmponer | dinsdag 2 september 2014 @ 21:14 |
Ik denk dat dat heel verstandig is. Het schiet niet op wanneer je klanten moet teleurstellen. Zeker in het begin niet. | |
#ANONIEM | dinsdag 2 september 2014 @ 22:50 |
Het eerste topic had ik al gezien, maar was nog niet echt in de gelegenheid geweest om te reageren. Dus bij dezen. Wat gaaf dat jullie dit doen, heel veel succes ermee! ![]() | |
Helly | woensdag 3 september 2014 @ 09:17 |
Ik ben geen kenner maar dit is ook in hetzelfde straatje of niet? www.broodt.nl Wel lekker imo daar in elk geval. | |
Isegrim | woensdag 3 september 2014 @ 10:34 |
Yep, dat klinkt als wat wij ook doen. ![]() | |
douche-eendje | woensdag 3 september 2014 @ 10:43 |
Rogge is inderdaad heel fijn. Ik bakte regelmatig een norwich sourdough, heel fijn smakelijk brood. Raat (Alkmaar/Hoorn/Medemblik) is ook een in 'jullie' stijl geloof ik, alleen wat groter. Ze bakken voornamelijk speltdesem. | |
loecje | woensdag 3 september 2014 @ 11:20 |
Jammer van de rommelige site. Ligt het aan mij of staat er nergens op de site in welke stad de stadsbakkerij is gevestigd (pagina contact geeft teveel omleidingen)? Straatnaam staat wel vermeld maar ik moet Google aanslingeren om te zien dat het om Eindhoven gaat. | |
Helly | woensdag 3 september 2014 @ 11:50 |
Hier doet de contactpagina het gewoon. | |
Isegrim | woensdag 3 september 2014 @ 18:22 |
Bij mijn werkt 'ie ook gewoon. ![]() Gezien de toegenomen productie maar eens wat 25kg-zakken meel besteld. Komt gewoon via PostNL, de pakketjesjongen is blij met ons. ![]() | |
PdeHoog | woensdag 3 september 2014 @ 18:23 |
Hoeveel trappen moet-ie op? ![]() | |
Isegrim | woensdag 3 september 2014 @ 18:34 |
Twee, soort brandtrap. | |
roos85 | woensdag 3 september 2014 @ 18:40 |
Ziet er erg goed uit ![]() Succes met al het klussen en dat het een groot succes mag worden. | |
PdeHoog | woensdag 3 september 2014 @ 21:13 |
Gaat-ie vast leuk vinden met 25kg meel ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 4 september 2014 @ 17:37 |
Bij het schoonmaken ontdek ik net dat we ineens 2 stenen hebben. Toch niet zo heel erg warmtebestendig.... | |
#ANONIEM | donderdag 4 september 2014 @ 20:05 |
extra fooi met kerst/oud en nieuw ![]() Opgelost. Slotje! ![]() | |
Isegrim | donderdag 4 september 2014 @ 21:44 |
Deze jongen verdient geen fooi. ![]() ![]() (Vind ik straks 25kg meel onder mijn brievenbus ![]() | |
Peter | donderdag 4 september 2014 @ 21:49 |
Lekbak van je wasmachine er vast onder zetten? ![]() | |
silverhill | vrijdag 5 september 2014 @ 00:24 |
Kun je er vloerbrood van maken. | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 00:25 |
![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 5 september 2014 @ 07:10 |
LOL! | |
Isegrim | vrijdag 5 september 2014 @ 18:01 |
Vandaag een flinke slag gemaakt met klussen. Van de vier muren zijn er nu drie kaal. ![]() Tevens stempel opgehaald bij De Stempelfabriek, voor op onze tasjes: ![]() | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 10:33 |
De eerste FOK-bestelling is binnen. ![]() ![]() | |
minilot | maandag 8 september 2014 @ 10:51 |
Gaaaaaf! Wie zou het wezen? ![]() ![]() En ![]() | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 10:58 |
Ik ben nu al zenuwachtig, straks mislukt zijn brood nog. ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Isegrim op 08-09-2014 14:33:05 ] | |
minilot | maandag 8 september 2014 @ 11:13 |
Zeg! Dat zou je voor al je klanten moeten zijn. ![]() ![]() | |
ChildoftheStars | maandag 8 september 2014 @ 11:24 |
Slimme marketingstunt, een topic beginne op FOK! ![]() | |
n0a | maandag 8 september 2014 @ 11:36 |
Denk dat ik deze week ook bestel ![]() | |
komrad | maandag 8 september 2014 @ 12:08 |
![]() | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 14:06 |
Ik vind zelf het witbrood het allerlekkerst. ![]() | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 14:09 |
De laatste muur valt een beetje tegen met tegels afbikken. Beetje in dubio of ik ermee doorga of de gipsplaten vervang. Dilemmaatje. Komend weekend komen zowel mijn moeder als twee vrienden helpen met klussen, dus dan zou het flink op moeten schieten. ![]() | |
Redcoon | maandag 8 september 2014 @ 14:58 |
Ik ben niet zo moeilijk hoor. ;-) Ik ben niet zo van het schrijven/reviewen. Maar ik beloof dat ik naderhand hier een berichtje zal plaatsen. ![]() | |
Peter | maandag 8 september 2014 @ 15:51 |
Wel met een stofkapje op je deeg bereiden he? ![]() http://www.nu.nl/gezondhe(...)tma-veroorzaken.html | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 15:59 |
De bakker heeft al astma. ![]() | |
Molo | maandag 8 september 2014 @ 20:45 |
Supergaaf! En dicht bij mijn werk, dus ik ga zeker ook regelmatig langs komen ![]() Net 3 weken heerlijk brood gehad, dan valt Nederlandse fabrieksmeuk weer zooo tegen. Tof om straks een adres in de buurt te hebben voor écht lekker en mooi brood ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 8 september 2014 @ 20:48 |
Coeliakie zou erger zijn ![]() | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 21:16 |
Ja, in dat geval is het bakkersvak niet heel erg voor je weggelegd. ![]() | |
n0a | maandag 8 september 2014 @ 22:41 |
Aww, te laat! Better luck next time. | |
Isegrim | maandag 8 september 2014 @ 22:53 |
Euh ja, het ging een beetje heel erg snel deze week. ![]() | |
Redcoon | zaterdag 13 september 2014 @ 18:09 |
Zo, het brood werd vandaag aan de deur gebracht en er zitten ondertussen alweer drie sneeën achter de kiezen! Gewoon simpel met boter en wat zout en een kop thee erbij. Het brood - ik had een groot wit vloerbrood - was goed van smaak, had een mooie kruim en een chewy korst. Precies zoals ik mijn brood graag heb. ![]() Ik ben verkocht ![]() | |
Isegrim | zaterdag 13 september 2014 @ 18:23 |
![]() | |
komrad | zaterdag 13 september 2014 @ 19:04 |
Vandaag weer geleverd aan het andere bedrijfje? | |
Elleska | zaterdag 13 september 2014 @ 19:10 |
Terug Vind Brood | |
Isegrim | zaterdag 13 september 2014 @ 20:17 |
Yep, 10 broden en 5 koekjes. ![]() En de bakkersvrouw heeft vandaag met drie helpers weer flink geklust. Heel veel gedaan! En heel veel zooi naar het milieupark gebracht. | |
floris_b | zondag 14 september 2014 @ 18:19 |
Misschien is http://www.fenixfoodfactory.nl/ interessant voor jullie? | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 18:50 |
Kennen wij uiteraard. Maar daar zit al een bakker hè. ![]() | |
komrad | zondag 14 september 2014 @ 19:13 |
en weer uitverkocht? | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 22:02 |
De broden wel. ![]() | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 22:24 |
Ga ik toch even klusadvies vragen in CUL. ![]() ![]() Kwam dit laatst tegen, vond ik erg tof, maar past niet helemaal bij de sfeer die we in ons hoofd hebben: ![]() Maar zo'n soort hack van iets dat er helemaal niet voor bedoeld is (dit zijn speelgoedbakken van de IKEA) lijkt me wel erg leuk. ![]() Verder willen we door Beren en Monsters (bedrijfje gespecialiseerd in muurschilderingen) deze afbeelding op de muur laten aanbrengen: ![]() | |
Peter | zondag 14 september 2014 @ 22:33 |
Bestel je er ook maillots bij? ![]() | |
Erasmo | zondag 14 september 2014 @ 22:34 |
Kwak er goedkoop laminaat tegenaan ![]() | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 22:39 |
Te zwaar denk ik. Dat gipsplafond hangt met een regelwerk aan een zeer oud, strogevuld plafond. Ik durf er niet al te veel gewicht aan toe te voegen. Tuurlijk. ![]() | |
Erasmo | zondag 14 september 2014 @ 22:45 |
Je hebt ook een soort van piepschuim met houtnerf. | |
Peter | zondag 14 september 2014 @ 22:46 |
En een spanplafond? Evt. met print? | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 22:48 |
Ik had er nog nooit van gehoord en moest het googlen, maar dat is misschien wel een idee! Eenvoudig zelf te plaatsen volgens mij en dat moeten we hebben, want het budget is beperkt. Dank voor de tip, ik ga me erin verdiepen! | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 22:48 |
Dat zou ook iets kunnen zijn, ga ik ook naar kijken! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 14 september 2014 @ 22:52 |
Seizoen 2 van Baking Bread er bijna doorheen, wat een klootzak is meneer White, echt wat een hufter Edit, sorry, verkeerde topic | |
Peter | zondag 14 september 2014 @ 22:56 |
piepschuim is wel brandgevaarlijk van zichzelf.. dat is een minpuntje. | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 23:00 |
Ja, dat las ik al. Niet echt een optie denk ik. Spanplafond is wel brandveilig. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 14 september 2014 @ 23:00 |
Niet doen, let op brandveiligheid. | |
Isegrim | zondag 14 september 2014 @ 23:02 |
Spuit 11. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 14 september 2014 @ 23:05 |
Ja, ik kook suikerwerk, geen cristal meth | |
LeeHarveyOswald | zondag 14 september 2014 @ 23:26 |
![]() | |
minilot | zondag 14 september 2014 @ 23:38 |
Spanplafonds kunnen voor een heel fraaie afwerking zorgen! ![]() ![]() Enneh, hoe ging het dit weekend met de verkoop in de biowinkel? | |
habitue | maandag 15 september 2014 @ 00:12 |
Zie dit topic nu pas. Super tof initiatief! Wanneer jullie open zijn kom ik eens een brood proberen, | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 september 2014 @ 06:51 |
Al het brood op, koekjes waren niet opgegaan ![]() | |
Waterdrinker | maandag 15 september 2014 @ 09:42 |
Wat gaan jullie eigenlijk doen met het brood dat je overhoudt? | |
Isegrim | maandag 15 september 2014 @ 09:49 |
Het is de bedoeling dat daarvan geen sprake is. We willen het doen zoals Tilburg Sourdough het doet: als het brood op is, gaat de winkel dicht. Maar in het begin kan het natuurlijk voorkomen en dan gaat het wat ons betreft naar de daklozenopvang. Of we verkopen de volgende dag day-old-bread voor een euro per brood, kan ook. ![]() | |
minilot | zaterdag 20 september 2014 @ 13:49 |
Hela, al bijna een week zonder update! Vertel, wat is er de afgelopen dagen zoal gebeurd in bakkerland? | |
Isegrim | zaterdag 20 september 2014 @ 15:15 |
Er is ook niet zoveel gebeurd deze week. ![]() ![]() Vandaag niet geklust, dagje klusvrij. Hopelijk kan JunkieXP ergens eind volgende week even meekijken naar de elektra. Heel erg niet mijn ding, maar wel het eerstvolgende project. | |
Oceanonix | zaterdag 20 september 2014 @ 15:37 |
Aan de bouwkundige naast me advies gevraagd. Je hebt weinig keuze, sloop de zooi eruit. Als het stro op wat voor een manier ook nat wordt, nu of in de toekomst komt de hele zooi naar beneden. Daar zit je met product en je omzet vast niet op te wachten. Hij vermoed dat je ook een electra probleem hebt. Heb je stalen buizen of blaaspijpbuizen? De eerste mag niet meer omdat de bekabeling die daar inzit te oud en is niet geisoleerd. | |
Isegrim | zaterdag 20 september 2014 @ 15:42 |
Dat strogevulde plafond kan/mag er helemaal niet uit, is onderdeel van de constructie naar de bovenburen toe. En het zit er al een jaar of 100 dus het zal ook nog wel ff blijven zitten gok ik. De elektra gaat helemaal opnieuw, maar ik weet niet precies waar jouw bouwkundige dat vermoeden vandaan haalt. ![]() | |
Oceanonix | zaterdag 20 september 2014 @ 15:48 |
het stro-en plafond en die electra gaan vaak hand in hand. Als er aan het ene niets gedaan is, is het andere waarschijnlijk ook niet aangepakt. Soms heb je klussers ertussen zitten die de electra gelukkig wel aanpakken. Maar gezien de vorige huurder leek die kans klein.... Voor het plafond zal jet het dan toch kaal moeten maken tot op het originele plafond. En misschien is het handig om die die te stuccen. Dan ben je sneller klaar en blijft het normaal zitten. Brood met stukjes plafond lijken mij niet zo lekker.... ![]() | |
Isegrim | zaterdag 20 september 2014 @ 15:54 |
Ik laat het bestaande verlaagde gipsplafond gewoon zitten waar het zit. Dat is duidelijk deskundig aangebracht en daar ga ik gewoon op vertrouwen. ![]() Heb overigens ook een bouwkundige ter plaatse gehad die mij van advies voorziet (ben vastgoedbeheerder in het gewone leven, dus voldoende connecties in die richting). | |
Isegrim | zaterdag 20 september 2014 @ 16:12 |
Voor de duidelijkheid: dat verlaagde plafond hangt volgens mij niet aan dat strogebeuren maar gewoon aan de constructievloer (of constructieplafond, maar net wat je perspectief is ![]() ![]() Maar ik laat 'mijn' bouwkundige ook nog wel ff kijken. ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Isegrim op 20-09-2014 16:45:07 ] | |
Isegrim | maandag 22 september 2014 @ 22:07 |
Weer binnen vierentwintig uur de bestellijst vol. ![]() Even met 'mijn' bouwkundige overlegd over dat plafond; hij ziet geen constructietechnische redenen om het er per se uit te willen halen; het verlaagde plafond is degelijk aangebracht. Als hij het stuc-op-riet eruit zou gaan slopen, zou dat hooguit wegens verbetering brandveiligheid zijn (stuc-op-riet is ongeveer 20min brandvertragend). | |
Holyme | dinsdag 23 september 2014 @ 10:31 |
Ik vind dit zo'n leuk initiatief ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 25 september 2014 @ 17:19 |
Dit weekend verwacht ik 88kg ![]() Hopelijk neemt hij deze keer wel de moeite om op zijn minst een briefje bij onze woning achter te laten, in plaats van 2 straten verderop ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 25 september 2014 @ 17:19 |
Dank! ![]() | |
Isegrim | donderdag 25 september 2014 @ 18:39 |
Maandag komt een bouwinspecteur van de gemeente in het pandje kijken om te adviseren over de eisen waaraan we moeten voldoen e.d. Heb hem telefonisch gesproken, erg aardige kerel. | |
komrad | donderdag 25 september 2014 @ 18:41 |
spannend! Heb je vergunningen nodig ? | |
Isegrim | donderdag 25 september 2014 @ 18:46 |
Nee, die zijn niet nodig, dat weet ik al. En ontheffing vetafscheider komt ook wel goed als ik die meneer zo hoorde. | |
komrad | donderdag 25 september 2014 @ 21:13 |
dat is prettig, inspecteur komt dus alleen voor de ontheffing langs ? | |
Isegrim | donderdag 25 september 2014 @ 21:56 |
Nee, ook gewoon voor inrichting pand, advies over afzuiging (zit er al) etc. Een algemeen adviesbezoekje, zeg maar. Zelf om gevraagd, wil geen verrassingen achteraf. Zal ik koekjes voor hem bakken? ![]() ![]() | |
junkiexp | donderdag 25 september 2014 @ 22:22 |
Ja ik ben weer terug in NL, ik app je wel ff. | |
Isegrim | donderdag 25 september 2014 @ 22:30 |
![]() | |
Molo | donderdag 25 september 2014 @ 22:46 |
Altijd een goed idee natuurlijk ![]() | |
komrad | zaterdag 27 september 2014 @ 08:08 |
Zijn de koekjes in de smaak gevallen? | |
Isegrim | zaterdag 27 september 2014 @ 08:27 |
Hij komt maandag! ![]() Ben vanaf 07:00 aan het bakken en de bakker ligt nog op bed. ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 29 september 2014 @ 11:56 |
Bouwinspecteur is geweest. Ik had geen koekjes gebakken. ![]() Hele geschikte kerel. ![]() Afzuigpijp moet grondig gereinigd (of vernieuwd) worden, motor moet nagekeken en gereinigd worden, er moet gecheckt worden of de pijp goed vast zit aan de gevel en een versleping na de motor moet eruit. Valt mee allemaal dus. ![]() | |
Maraca | dinsdag 30 september 2014 @ 10:16 |
Heb je Isegrimbaktbrood.nl al gereserveerd? ![]() | |
Isegrim | dinsdag 30 september 2014 @ 22:58 |
Nog niet. ![]() Mochten er mensen hele slimme ideeën hebben voor ruimtebesparende en vooral ook muisbestendige meelopslag, dan houden wij ons aanbevolen. Thuis gebruiken we nu kunststof tonnen, maar daar gaat niet veel meer dan 50kg in. Dan hebben we best wat tonnen nodig (paar honderd kilo op voorraad at any given time?) en die dingen zijn erg ruimte-inefficiënt. | |
Isegrim | dinsdag 30 september 2014 @ 23:12 |
Zoeken op 'mini-silo's' levert resultaten op van silo's met 'slechts' 18 ton inhoud. ![]() ![]() | |
Nero22 | dinsdag 30 september 2014 @ 23:17 |
Een gemiddelde regenton is 200 liter? ![]() | |
Peter | dinsdag 30 september 2014 @ 23:17 |
Oude melktankjes? Olievat of wijnvat bekleed met kunstof/plastic? Regenton? Kliko? | |
Isegrim | dinsdag 30 september 2014 @ 23:20 |
Het moet wel foodgrade zijn natuurlijk. Denk dat een kliko dat niet is. ![]() Een kleine versie van zoiets zou perfect zijn: ![]() Maar die zijn er kennelijk niet in écht mini. | |
Peter | dinsdag 30 september 2014 @ 23:29 |
http://m.agriaffaires.nl/(...)aite-330-litres.html Bijv. Of laten maken? http://www.terhaarnijverdal.nl/folders/silo.pdf | |
Isegrim | dinsdag 30 september 2014 @ 23:33 |
Die link leidt door naar de homepage, advertentie bestaat denk ik niet meer. Die Ter Haar ga ik eens mailen, die onderste in die folder zien er goed uit. Maar zal niet goedkoop zijn denk ik. ![]() | |
Peter | dinsdag 30 september 2014 @ 23:35 |
Let wel op dat stuivend meel brandbaar/explosief kan zijn. | |
Isegrim | dinsdag 30 september 2014 @ 23:36 |
Dat is mij bekend, maar bijzondere regels daarvoor gelden pas vanaf hoeveelheden die wij nooit gaan halen. Het zal bij ons ook gewoon in 25kg-zakken worden geleverd en niet via een tankwagen ofzo. | |
Peter | dinsdag 30 september 2014 @ 23:36 |
kijk eens bij failliesementsverkopen van bakkers? | |
Isegrim | dinsdag 30 september 2014 @ 23:36 |
BVA Auctions staat al bij de favorieten. ![]() | |
Molo | dinsdag 30 september 2014 @ 23:51 |
Of diervoer bedrijven, wellicht hebben die ook tussenmaat silootjes ofzo. | |
Peter | woensdag 1 oktober 2014 @ 13:58 |
Maar of die voldoen aan de hygiëneregels is dan de vraag.. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 1 oktober 2014 @ 14:10 |
Veel diervoedingsoplossingen voor consumptiedieren zijn 'food grade'. Maar dat is wel iets om alert op te zijn ja. | |
Pietverdriet | woensdag 1 oktober 2014 @ 14:15 |
Ga eens bij andere bakkers kijken hoe zij dat opgelost hebben, waarom het wiel opnieuw uitvinden? Bij de bakkerijen waar ik ben geweest zat het gewoon in zakken | |
Peter | woensdag 1 oktober 2014 @ 14:22 |
Dat is ook een optie natuurlijk. En als je niet van tillen houdt, leg je de zakken op een pallet op een palletstapelaar. | |
kluizelaar | woensdag 1 oktober 2014 @ 19:07 |
Belofte maakt schuld, dus ik kom nog even een review geven op 't brood van afgelopen weekend. Ik bestelde een klein volkoren en een klein witbrood. Om 17.15 ongeveer stopte er een scooter op de stoep en stonden er twee gezellige mensen aan de deur. Snel even handjes schudden en voorstellen, en daarna heb ik ze hup weer op pad gestuurd om andere mensen blij te maken met brood. Het brood werd aangeleverd in een met logo versierd papieren tasje, dus het kon zo, hup, de broodtrommel in. Het is dat het brood al bestemd was voor het zondagse ontbijt, anders had ik het direct aangesneden. Zo lekker zag het er uit en zo nieuwsgierig was ik naar de smaak. Wij begonnen de zondag met echt heerlijk brood! Niet heel luchtig, maar ook zeker niet zwaar. Een heerlijk mooie knapperige korst, en door 't meel aan de buitenkant zo'n echt 'ouderwetsche bakker' uitstraling. Omdat het eigenlijk hele saaie broden zijn, was de smaak niet uitgesproken, maar wel heel lekker. Vooral het witbrood viel in de smaak (net een vers stokbrood, maar dan toch anders). Ik zal zeker aan jullie denken als ik weer eens in de buurt ben! | |
Bramito | woensdag 1 oktober 2014 @ 19:57 |
Piet heeft een punt, en anders ga je een keer naar een beurs(zei een ouwe verkoper). | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:17 |
Bedankt voor je review, kluizelaar. ![]() Tilburg Sourdough heeft het ook in zakken op een pallet. Maar in het kader van muizen weet ik niet of ik dat zo'n strak plan vind... | |
komrad | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:29 |
En een metalen bak gebruiken? 50x50x40 cm is al 100 liter. Schoonmaken als de bak een keer (bijna) leeg is. | |
Molo | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:33 |
Plexiglas muisproof ombouw er omheen maken voor buiten openingstijden/als je het meel enzo niet gebruikt? Dan kun je je zakken er makkelijk (en gezellig uit ziend) er in stallen, maar toch muisproof. | |
Blues | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:38 |
Leuke review!! Jammer dat we zo ver weg wonen, ik had die bezorgbakkerscooter ook wel willen bellen! | |
Pietverdriet | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:38 |
En vergeet de kakkerlakken niet, die zijn een issue in veel bakkerijen | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:42 |
Zoiets heb ik idd ook aan zitten denken. | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:43 |
![]() ![]() | |
Molo | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:44 |
LOL ![]() | |
Memento-Mori | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:45 |
Ik lees ook mee, helaas is Rotterdam wat ver maar ben door dit topic wel erg benieuwd dus ga zeker Tilburg sourdough binnenkort eens bezoeken. | |
komrad | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:46 |
ander puntje met zo'n silo: lijkt me een klus om goed schoon te maken en houden. | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:46 |
Vooral doen! ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:47 |
Dat vind ik best een heel goed idee eigenlijk! ![]() | |
Memento-Mori | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:50 |
daar woon ik echt vlakbij ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:52 |
Ja, daar heb je een punt. | |
Molo | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:55 |
Maak ze dan wel echt goed dicht met rubbers ofzo, ivm kakkerlakken enzo, huuuh. Creepy motherfuckers zijn dat ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:57 |
Dichtkitten. ![]() | |
Molo | woensdag 1 oktober 2014 @ 22:59 |
Ja ik bedoelde de deurtjes ofzo ![]() Meel op kit is wel klote schoonmaken trouwens, dat plakt er lekker aan vast, ook als de kit allang uitgehard is. | |
Peter | woensdag 1 oktober 2014 @ 23:02 |
Je meel in zakken laten en goed afsluiten is sowieso ook een goed idee ja, bakkerijen trekken van alles aan.. | |
Isegrim | woensdag 1 oktober 2014 @ 23:05 |
Misschien zijn er kitsoorten die dat niet hebben. Ik zal eens wat research doen naar plexiglas. Is ook nog eenvoudig zelf te bewerken. | |
Dragonberry | woensdag 1 oktober 2014 @ 23:54 |
Ik heb ooit een muis in een zak meel gevonden.. zeker goed afsluiten dus ![]() | |
n0a | donderdag 2 oktober 2014 @ 00:11 |
Volgende keer boterkoek er bij nemen. Zo lekker ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 oktober 2014 @ 09:10 |
Maar ook letterlijk. ![]() | |
refro | vrijdag 3 oktober 2014 @ 08:55 |
Lees al een tijdje mee maar had niets toe te voegen. Ik zit zelf in de automatisering van kippenstallen en daar worden vaak kleine silos gebruikt als buffer in voersystemen. Deze zijn leverbaar in maten tussen de 50 en 250 kg. Meestal uitgevoerd in plastic, rvs of gegalvaniseerd staal. Mocht je er iets meer van willen weet laat maar wat horen dan gooi ik hier eens een balletje op. Meestal daybin of hopper genoemd, of in het Nederlands dagsilo. Verder ga door met de status updates ik vind het allemaal erg interessant om te lezen ![]() | |
Isegrim | vrijdag 3 oktober 2014 @ 09:11 |
Oh, zeker interessant om meer van te weten! ![]() | |
Gripper | vrijdag 3 oktober 2014 @ 10:49 |
Is er eigenlijk in de nieuwe markthal plek voor kraampjes van dit soort kleine initiatieven? Ik kan me voorstellen dat jullie geen permanente stand daar willen, dat zal wel heel duur zijn. Maar een soort "wisselkraam" waar kleine lokale ondernemers hun producten kunnen aanbieden? | |
Isegrim | vrijdag 3 oktober 2014 @ 13:53 |
Geen idee eigenlijk! | |
Peter | vrijdag 3 oktober 2014 @ 14:09 |
standwerkers voor een dagplek gaat meestal per loting op de ochtend zelf. Niet handig voor bederfelijke waar.. | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 10:37 |
Gister voor het eerst een rondje gelopen door de Markthal. Er zitten al best wat bakkers of tenten die brood verkopen. Zag er goed uit allemaal. Concurrentie. ![]() Vanmorgen 12 broden geleverd bij Bio Bodega, ze wil er steeds meer. ![]() Komende week heb ik de hele week vrij, dus dat wordt klussen, klussen, klussen. Eerst nog een paar dagen slopen, daarna hopelijk beginnen aan het leukere werk. | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:41 |
Rijden we vanavond na het bezorgen over de Goudse Rijweg (binnen 5min lopen van ons huis en binnen 10min lopen van ons pand), zien we op het raam van een hoekpand: 'BROOD Rotterdam - puur | vers | lekker - binnenkort geopend'. Hoop dat het niet een soortgelijk concept is. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:43 |
BROOD is in Amsterdam een bekende winkel http://www.bbrood.nl | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:45 |
Nee, is het niet. Of althans, dat is niet het logo dat gebruikt was voor de sticker. | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:10 |
KvK-gegevens opgevraagd, is niet de toko uit 020 maar gewoon lokaal bedrijfje. ![]() | |
n0a | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:12 |
Is het deze? https://twitter.com/broodrotterdam | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:14 |
Yep. ![]() | |
n0a | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:18 |
Hier kunnen jullie het ook een beetje in de gaten houden: https://www.facebook.com/debroodwinkel | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:22 |
Ja, ik heb ze al geliked, ik ben benieuwd. ![]() De eigenaar komt bij Klootwijk (grote, reguliere bakkerijketen) vandaan. | |
loecje | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:27 |
ziet er nog heel nieuw uit, zo vanuit het niets. ze zijn dan misschien wel eerder open, maar jullie hebben al meer naamsbekendheid. zeker de online naamsbekendheid is al groter door fok ![]() | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:36 |
En we hebben al best veel likes op Facebook. Maar het hoeft elkaar ook helemaal niet te bijten, zeker in dit segment niet. ![]() | |
Erasmo | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:41 |
Ben benieuwd of het een echte bakker is die uit onvrede bij Klootwijk is vertrokken of gewoon een afbakker die onder een andere naam dan Klootwijk gaat opereren. | |
Isegrim | zaterdag 4 oktober 2014 @ 22:46 |
Misschien iemand die het succes van Jordy's heeft gezien en dat wil navolgen? Jordy's is ook een Klootwijk-spinoff. | |
Molo | zondag 5 oktober 2014 @ 01:15 |
Ik vind Jordy's toch zo'n tering paupernaam voor een bakkerszaak he ![]() | |
Isegrim | zondag 5 oktober 2014 @ 09:07 |
Ik ben ook niet zo weg van hun brood. Heb twijfels hoe desem hun desem is. Het heeft niet de smaak van echt desembrood. Het is wel al 1000x beter dan supermarkt of afbakker maar dat is al gauw. ![]() | |
DutchTrain | zondag 5 oktober 2014 @ 17:04 |
Net nog even bij Jordy's in de FFF geweest. Borrelbrood met ham en kaas (3¬) zou best lekker geweest zijn, als het vers was geweest. De cheesecake brownie (2¬) was dan wel weer erg lekker ![]() | |
Isegrim | zondag 5 oktober 2014 @ 17:05 |
Hun zoete dingen zijn lekker idd! ![]() | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2014 @ 19:44 |
Uitgebreide klusupdate in spoiler voor de geïnteresseerden.We zijn vandaag benaderd door een lokale radiozender die een item wil doen over ons. Dat is natuurlijk superleuk ![]() ![]() | |
Peter | dinsdag 7 oktober 2014 @ 20:53 |
Wat is de planning eigenlijk qua opening? (Mag ook per pm als het concurrentiegevoelig is) | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2014 @ 21:52 |
Daar ga ik niet geheimzinnig over doen hoor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
komrad | dinsdag 21 oktober 2014 @ 08:03 |
Tijd voor een update, please? | |
Isegrim | dinsdag 21 oktober 2014 @ 08:13 |
We hebben de eerste kerstbestelling binnen. ![]() ![]() Het nieuwe plafond hebben we een offerte voor gevraagd en gaan we laten doen. Dat is echt te veel werk om zelf te doen (ivm dubbelgips + bijna 4m hoog). In een ongebruikte rookgasafvoer vonden we een antieke kroontjespen. ![]() | |
minilot | dinsdag 21 oktober 2014 @ 13:31 |
Wat gaaf zeg! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 21 oktober 2014 @ 13:33 |
Dat is een schedel van een rat, maar dat vermoede je denk ik al | |
#ANONIEM | dinsdag 21 oktober 2014 @ 14:45 |
Ik vond het al zo bijzonder dat daar een krabbenpoot ofzo lag. Schedel van een rat klinkt logischer ja ![]() | |
Isegrim | dinsdag 21 oktober 2014 @ 15:57 |
Dat wist ik al ja. ![]() ![]() | |
junkiexp | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:37 |
Vanavond op locatie samen met broodbak-paar het eea doorgenomen qua elektra, gaat helemaal goed komen daar ![]() | |
junkiexp | zondag 26 oktober 2014 @ 21:47 |
Gisteren kwam er een scooter de straat ingereden, het waren Isegrim en LHO ![]() In een mooi tasje kregen we dit afgeleverd: ![]() We hebben dit vannacht in het tasje in de oven bewaard. Vanmiddag kwam het moment dit te nuttigen, op aanraden van Isegrim dit even 8 minuutjes in de oven op 160 graden. Daar wordt de korst lekker van maar het brood binnenin wel vochtig heb ik gemerkt, de volgende keer zal ik dat niet doen om te kijken wat het verschil is: ![]() Het brood hebben we gesneden en even uit laten dampen: ![]() Daarna samen met een soepje en wat smeersel soldaat gemaakt: ![]() Het brood heeft een hele pure smaak maar is wel erg stevig, ik had ook vrij dikke plakken gesneden en daar zal ik de volgende keer ook zeker op letten om dat niet te doen. De korst is heerlijk knapperig en erg lekker. We zullen de volgende keer zeker weer afnemen, het is erg lekker brood ![]() ![]() 1 klein puntje, we hadden wit besteld maar valt dit daar ook onder? ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door junkiexp op 26-10-2014 21:55:12 ] | |
Isegrim | zondag 26 oktober 2014 @ 21:57 |
Geloof het of niet, wat je had is 100% witbrood. ![]() | |
junkiexp | zondag 26 oktober 2014 @ 22:01 |
Ah vandaar, het ziet er uit als lichtbruin brood inderdaad. Vergeef het me, ik ben een AH brood mens (nog wel) ![]() | |
Isegrim | zondag 26 oktober 2014 @ 22:06 |
Het is steengemalen én ongebleekt. Geeft een veel donkerder resultaat. ![]() | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2014 @ 20:53 |
Afgelopen weekend helaas niks kunnen doen qua klussen. Het idee was om het hele plafond door de aannemer te laten doen, maar het wordt nu toch enkel de metalstud ivm een paard dat op de kliniek staat à 36 euro per dag exclusief medische handelingen. ![]() JunkieXP is al langs geweest voor de elektra en ik heb een boodschappenlijstje. Meeste voorwerk kan ik zelf doen en we hebben besloten om alles onder de grond door te doen omdat de afstand dan veel korter is (plafond is ruim 4m hoog ![]() Via Facebook contact met iemand die eigenlijk op dezelfde manier bezig is als wij alleen dan niet met bezorging maar met gelegenheidsverkoop en die komt binnenkort langs om kennis te maken, leuk! ![]() Komend weekend is het de bedoeling om Pan de Muerto (ivm Día de Muertos) bij de bestellingen te doen als extraatje. Heb een recept dat getest is door minilot en haar resultaat was prachtig, hoop dat de mijne ook zo mooi worden. ![]() | |
minilot | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:32 |
Ha, wat ontzettend leuk! ![]() ![]() Wel heel tof, van die extraatjes. Doe je er ook nog iets van een kaartje/flyertje bij? Niet iedereen zal weten wat pan de muerto is en de achtergrond ervan is natuurlijk erg gaaf. Sowieso, zijn jullie van plan om straks in de winkel vaker van dat soort extraatjes te bieden? En zijn natuurlijk enorm veel broden van over de hele wereld met een bepaalde culturele/historische/feestelijke significantie. Kunnen jullie, gewoon indien zin, en als het zo uitkomt, een soort Google Doodles met brood doen. ![]() & sterkte met paard! [ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 29-10-2014 21:39:24 ] | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:36 |
Ja, dat is inderdaad wel een idee wat we hebben, om iets te doen met allerlei culturele feestdagen van over de hele wereld. Rotterdam is immers de internationaalste stad van Nederland. ![]() | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:37 |
Oh en een printje met uitleg wilde ik er inderdaad ook bij doen. ![]() | |
minilot | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:39 |
Ja, daarom! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 29 oktober 2014 @ 22:06 |
(Op 13 december - is een zaterdag - kun je St. Lucia-buns/lussekatter maken, met rozijn en saffraan! ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2014 @ 22:59 |
Nooit van gehoord, dank voor de tip. ![]() | |
minilot | donderdag 30 oktober 2014 @ 00:19 |
Fraaie broodjes hoor! ![]() Paar recepten: http://justasmidgen.com/2(...)t-lucia-buns-recipe/ http://www.kitchen-appare(...)ia-saffron-buns.html http://www.caputmundicibu(...)oche-allo-zafferano/ En wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Saffron_bun Over de viering: https://en.wikipedia.org/wiki/St_Lucy%27s_Day (Zweedse meisjes met kaarsjes op hun hoofd! ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 30 oktober 2014 @ 08:31 |
Cool. ![]() | |
Jagärtrut | donderdag 30 oktober 2014 @ 10:24 |
oh, die vind ik zo vies... Ik hou zo niet van saffraan..en in die tijd ruikt heel zweden naar saffraan...bah! | |
minilot | donderdag 30 oktober 2014 @ 11:08 |
Ha, ja, dat is dan pech hebben! ![]() Ik vind saffraan lekker, mits goed gedoseerd. Teveel is vies, maar dat geldt natuurlijk voor veel dingen. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 31 oktober 2014 @ 22:46 |
De minder goed gelukte (qua vorm) pan de muerto's vandaag aan collega's opgevoerd, vielen zeer in de smaak. ![]() Maar suggesties voor internationale feestbroden en -koeken zijn zeer welkom! Op FB ook al eens gedaan, maar toen werd er vooral gevraagd om allerlei NL streekproducten en we wilden juist wat meer exotische dingen. | |
Molo | vrijdag 31 oktober 2014 @ 23:13 |
Leuk recept en verrassend lekker, zeker met een roomvulling met wat amandel (erg Mallorcaans) en citroen erdoor. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ensaïmada Hartige broodjes of zoete gebakjes met maanzaadpasta uit Polen zijn ook lekker. Zoete kardemom broodjes uit Zweden (kardemumma bullar). Brioche uit Frankrijk. Finse rijst pasteitjes (Karjalan Piirakka). Cantuccini uit Italië. Duitse bretzeln. Schotse Black Bun. Zoveel lekkers (en niet al te bizar, mensen moeten het wel durven proberen natuurlijk ![]() | |
Isegrim | vrijdag 31 oktober 2014 @ 23:15 |
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad. ![]() | |
Peter | vrijdag 31 oktober 2014 @ 23:17 |
Is een soort baklava met suikerfeest ook te doen? | |
Molo | zaterdag 1 november 2014 @ 00:43 |
In de Rotterdamse regio struikel je rond die tijd van het jaar over de (al dan niet goeie) baklava. Dat zou ik dus juist niet doen dan. | |
Molo | zaterdag 1 november 2014 @ 00:45 |
Leuk! | |
n0a | zaterdag 1 november 2014 @ 01:18 |
Pasteitjes <3 Kan af en toe ook een moord doen voor nonnevotten, maar die zijn gefrituurd. | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 07:32 |
Ook een beetje mijn gedachte, ik zoek juist naar de dingen die wat minder bekend zijn. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 07:34 |
Dan zouden we ze thuis moeten bereiden, we willen geen frituurpan in de zaak (ivm omzeilen vetputplicht). Maar ik wilde binnenkort ook eens met donuts experimenteren dus dan kunnen de nonnevotten er ook wel bij. | |
NedKelly | zaterdag 1 november 2014 @ 08:01 |
Isegrim, ik kwam hier terecht vanuit het Rotterdam topic nav de Oogstmarkt. Ik kan zo snel niet vinden waar jullie in Noord komen te zitten. Ben heel benieuwd naar het adres. Woon zelf in Noord. | |
minilot | zaterdag 1 november 2014 @ 08:18 |
Misschien een idee om een apart topic te openen voor broodinspiratie, voor de extraatjes naast jullie zuurdesembroden? Hier houden kan ook natuurlijk, maar misschien ook wel leuk om het algemeen te houden voor mensen die wel eens iets anders willen bakken dan de gebruikelijke broden en broodjes. ![]() Wat ik zelf in elk geval erg lekker/leuk vind aan 'vreemde' baksels: - Tortas de aceite, ronde broodcrackers uit Spanje die gemaakt worden met olijfolie en anijs. Ik heb ze nu een paar keer volgens dit recept gemaakt (helaas zelf geen foto's van): http://invitadoinviernoen(...)sweet-olive-oil.html Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Tortas_de_aceite - Khachapuri, Georgisch platbrood in de vorm van een bootje, gevuld met kaas en een ei. Er zijn online flink wat recepten voor te vinden, en Ottolenghi heeft er eentje staan in 'Jerusalem'. Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Khachapuri Eigen foto van een paar maanden geleden: ![]() - Brood of broodjes gemaakt met bamboo charcoal: dat geeft een bijzonder smaakaccent, er worden (volgens mij vooral in Japan) diverse gezondheidsvoordelen aan het gebruik van het maar vooral word je brood en helemaal pikzwart van en dat is gaaf! ![]() ![]() https://www.google.nl/sea(...)bread&espv=2&biw=145 ![]() ![]() ![]() ![]() Filmpje: ![]() Maarreh, hoe gaat het ondertussen met de échte broden? Deze week weer uitverkocht? ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 1 november 2014 @ 08:28 |
Shipleys frituurt zn donuts ook niet, die gaan in de oven ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:30 |
Brood met houtskool van bamboe. Hmmm. Houtskool, gebruik je bij vergiftigingen om giftstoffen te absorberen en af te voeren, kool doet dat erg goed, (medicinale houtskool die wij als norit kennen wordt van turf gemaakt trouwens) Echter, het voert veel meer af, ook medicamenten bijvoorbeeld, en alles wat het nog meer kan absorberen. Lijkt me geen probleem om een keer bamboehoutskoolbrood te eten, maar om langdurig veel houtskool binnen te krijgen lijkt me niet verstandig. Ziet er wel mooi uit zo een zwart brood. Begreep een keer van een bakker in NL dat zij geen Bretzels kunnen maken omdat het volgens de warenwet niet toegestaan was dat hij natronloog gebruikt. Vraag me af wat de warenwet voorschrijft over bamboehoutskool in levensmiddelen | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 1 november 2014 @ 08:33 |
Jacob Catsstraat 41a ![]() | |
minilot | zaterdag 1 november 2014 @ 08:34 |
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan. Aan de andere kant: "bamboo charcoal" verkopen ze wel gewoon in pakjes in de toko. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:36 |
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammen | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:37 |
Natron ook ![]() | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 08:38 |
Ja, we zitten weer helemaal vol vandaag. ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 08:39 |
Strandboterhammen. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 1 november 2014 @ 08:40 |
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood. | |
Maraca | zaterdag 1 november 2014 @ 08:41 |
Dat denk ik ook ![]() | |
minilot | zaterdag 1 november 2014 @ 08:41 |
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:42 |
Ik vond het ook een mooie, je weet precies wat er bedoeld wordt. | |
minilot | zaterdag 1 november 2014 @ 08:44 |
Gaaaaaaf. Dan voelt het vast in één keer nog veel officiëler, als er straks echt een 'gewone' werkdag voor opgeofferd wordt! ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 1 november 2014 @ 08:45 |
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:45 |
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 1 november 2014 @ 08:46 |
Wat we op een boerenmarkt al merkte is dat mensen brood met humus niet hoeven, omdat ze -geloof het of niet- niet weten wat humus is. Lieten we het proeven, dan verkocht het wel. We hebben karwijbroden in ons assortiment, verkoopt via de bestellingen prima. Veel mensen weten niet wat Karwij is, en het biologische winkeltje kreeg die broden ook met moeite verkocht. Dus dingen laten proeven, mensen kennis laten maken is bij afwijkende producten wel degelijk een motivatie om mensen iets anders mee te laten nemen. | |
NedKelly | zaterdag 1 november 2014 @ 08:46 |
Thanks, kom zeker kijken zodra jullie open zijn. En ook wat kopen natuurlijk, wel zo aardig ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 1 november 2014 @ 08:47 |
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:48 |
Het zijn dus niet alleen boeren die niet eten wat ze niet kennen ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 1 november 2014 @ 08:48 |
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 1 november 2014 @ 08:48 |
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:53 |
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:55 |
Nee, wgeen koolstof, maar Roggebrood wordt ook vooral gegeten omdat we het kennen. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:56 |
Godverdomme waarom zitten jullie zo een eind weg, nu heb ik honger. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 1 november 2014 @ 08:56 |
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen. | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 08:58 |
Tilburg Sourdough gaat dicht als het brood op is, dat vind ik een prima strategie. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 08:59 |
In Denemarken/scandinavie wordt trouwens veel pompernikkel gegeten, wat in NL als roggebrood bekend staat, zelfs in kruimelvorm met melk als serial. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 09:00 |
Pas doen als je echt op stoom bent | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 09:03 |
Mede daarom willen we eerst een paar maanden proefdraaien, bijvoorbeeld alleen op vrijdag en zaterdag open, gewoon om te kijken hoe het gaat. Misschien zelfs de eerste paar keer zonder het aan te kondigen ofzo. | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 09:08 |
http://www.nu.nl/nuzakeli(...)ds-minder-brood.html Zou dat komen doordat het brood dat de meeste bakkers bakken, niet lekkerder is dan het brood van de supermarkt? Ik ga trouwens zometeen eventjes brood kopen bij de concurrentie (dat winkeltje dat hier verderop net geopend is en waarvan ik de naam verder niet ga noemen omdat ik geen reclame voor ze ga maken ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 1 november 2014 @ 09:09 |
Pruik en zonnebril op? ![]() | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 09:13 |
En verborgen camera mee, zodat ik het kan opnemen als ik ze vraag wat er in hun brood zit. ![]() ![]() Nah, ik ga gewoon ff wat samplen zodat ik straks kan vertellen waarom ons brood beter is. ![]() | |
Maraca | zaterdag 1 november 2014 @ 09:16 |
Precies, je kunt altijd nog muizen loslaten in hun bakkerij ![]() | |
n0a | zaterdag 1 november 2014 @ 10:08 |
Styling van die zaak is leuk, maar de broden en producten leken erg 13 in een dozijn. Broden vond ik niet heel aanlokkelijk op de foto's. | |
n0a | zaterdag 1 november 2014 @ 10:12 |
![]() | |
Elleska | zaterdag 1 november 2014 @ 10:20 |
Ik blijf erbij dat jullie naam beter is gekozen. Nu zocht ik de site/fb vande concurrent... Ik weet de naam en lokatie maar alle bakkers in de stad verkopen "brood" dus google vind hun niet. Terwijl ik jullie echt direct kan vinden. | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 10:24 |
Ja, dat vonden wij nerds ook al, dat het geen slimme naam is qua vindbaarheid. ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 1 november 2014 @ 10:50 |
Mijn bakker verkoopt heel lekkere broden maar heeft vaak om 12 uur alleen nog een paar tarwe liggen. Daar hou ik niet van dus meestal ga ik het niet eens proberen. Fantastisch voor hem hoor dat hij blijkbaar op die manier al jaren zijn zaak draaiende kan houden maar ik moet ondertussen naar Klootwijk terwijl ik veel liever zijn brood heb en ook graag de kleine ondernemer steun. | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 10:57 |
Dan bel je 's ochtends ff en houden we een brood voor je apart? ![]() Wat we in elk geval niet willen, is brood weggooien. Dus liever iets eerder uitverkocht dan met spul blijven zitten. Maar bestellen moet gewoon kunnen. ![]() | |
Elleska | zaterdag 1 november 2014 @ 11:02 |
bij een standaard bakker is het brood wel iets lekkerder dan supermarkt. maar het is niet zoveel beter dat het de veel hogere prijs waard is. hier in de buurt zit niet eens een echte bakker (bakkerij bart ![]() | |
Molo | zaterdag 1 november 2014 @ 11:05 |
Het smaakt wel lekker, mits de houtskool goed fijn gemalen is. Ik heb het ook weleens in een restaurant gehad in de vorm van mini broodjes en soepstengels, die laatste vond ik de lekkerste manier, omdat ik er minder de verbrand brood associatie mee had. Daar was verder voor de smaak inktvisinkt door gedaan, waardoor het licht vissig smaakte. Ik vond dat een grappige en lekkere manier om er kennis mee te maken (en blijft ook langer goed). | |
Lucky_Strike | zaterdag 1 november 2014 @ 11:25 |
Ik ben zeker van plan om vanuit Dordt met enige regelmaat naar jullie toe te komen ![]() ![]() Het lijkt me heel lastig om een bakkerij te hebben qua voorraad. Je wilt inderdaad ook niets overhouden. | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 11:51 |
Zeker met dit soort brood. Er zit zóveel werk (& liefde & aandacht) in, dat is echt zonde om weg te gooien. Nou zouden we eventueel overschot denk ik gewoon naar de Pauluskerk brengen ofzo hoor. Echt weggooien zeker niet. Momenteel is ons paard de dankbare ontvanger van restjes. | |
Peter | zaterdag 1 november 2014 @ 12:50 |
Tussen 15 en 16 uur een happy-hour introduceren. Al het brood dat er nog ligt, 2 voor de prijs van 1. Kom je er ook wel af toch? | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 12:56 |
Was ook een idee idd. Of zoals in Amerika: day-old-bread voor bijna niks. ![]() | |
Maraca | zaterdag 1 november 2014 @ 12:58 |
Je kunt ook overwegen om het brood te doneren aan een voedselbank ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 1 november 2014 @ 12:58 |
Pauluskerk is beter dan de voedselbank | |
Isegrim | zaterdag 1 november 2014 @ 13:01 |
Al was het maar omdat het bij de Voedselbank niet direct gebruikt wordt. En ik 'heb' meer met de Pauluskerk. | |
Isegrim | zaterdag 8 november 2014 @ 09:21 |
Vorige week kwam het er uiteindelijk niet van, maar zojuist ben ik even bij de concurrent broodjes wezen halen. ![]() Zaak is inderdaad erg leuk ingericht. ![]() Ik kocht een wit desembrood, twee gewone croissants, twee kaascroissants en twee stukjes cheesecake. Het desembrood was nog warm en dat hebben we even geproefd. Er zit zonder meer desem in, maar de smaak is niet erg uitgesproken. De korst is zeer dun (wij bakken juist dikke, keiharde korsten). De smaak was op zich goed, het is een lekker brood. Het brood is van binnen iets vochtiger dan het onze en het kruim wat opener. Ik weet niet of er enkel gebruik is gemaakt van desem of dat het een 'hybride' brood is. We vonden de vorm niet zo mooi. Ze verkopen veel standaard busbroden. Ik denk niet dat ze de croissants e.d. from scratch zelf maken (alleen al gezien de vrij beperkte werkruimte). En dingen als pecannotenbroodjes liggen gewoon overal dus ik vermoed dat dat wellicht gewoon prefab is. De croissants waren ok, maar lang zo lekker niet als bijvoorbeeld die van Specker. Ze waren ook 'vettig' op een manier dat echt goede croissants dat niet zijn. Croissants moeten wij zelf nog mee gaan stoeien. Is wel te doen met puur desem, maar wel vrij lastig naar het schijnt. Tilburg Sourdough maakt de croissants hybride (desem & gist). Er wordt gebakken met heteluchtovens (Bakermat Mastermind). Dat zijn bake-off ovens aldus de website van de producent. De cheesecake moet nog geproefd worden. We merken bij onze bakgang van vandaag duidelijk dat het nu echt kouder aan het worden is (ons huis is vrij koud doordat we geen centrale verwarming hebben). Het brood heeft echt meer tijd nodig. De broden voor Bodega zijn niet zoveel omhoog gekomen als dat je graag zou willen. ![]() ![]() | |
Jagärtrut | zaterdag 8 november 2014 @ 11:33 |
rijskisten maken, isoleren met stro ofzo... | |
Isegrim | zaterdag 8 november 2014 @ 11:39 |
Of gewoon een rijskast. Of de kachel wat eerder aan gooien. ![]() | |
Jagärtrut | zaterdag 8 november 2014 @ 11:44 |
Of zoiets, inderdaad! Ik zet tegenwoordig deeg vaak op onze slaapkamer neer, ipv in de koelkast. Net een beetje kouder, en veel meer plaats! | |
Isegrim | zaterdag 8 november 2014 @ 11:48 |
Dat hoop ik wel, dat daar meer plaats is. ![]() De cheesecake was vooral heel erg zoet. Wmb te zoet voor cheesecake. | |
#ANONIEM | zaterdag 8 november 2014 @ 12:32 |
Ik vind juist een zure cheesecake het lekkerst. O.o Lemon curd <3 |