Die hamburgepersje vind ik altijd te klein, 11-12cmquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.
Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.
Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Neem een kunsstof of metalen ring met een doorsnee die jij wilt hebben (voor mij, 18 cm) leg wat folie op een snijplank, ring erop, gehakt erin, met de hand platdrukkenquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:58 schreef Grietje-tit het volgende:
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen.
Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut.
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt
Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders
Toevoegen aan Mijn
Boodschappenlijst
Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:
Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)
De hamburgers bakken:
Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.
De hamburgers serveren:
Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.
Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.![]()
Klinkt lekker, maar bij mij gaat er vrijwel niets door het vlees van de hamburger. Ei enzo doe ik dan wel weer door een gehaktbal.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:30 schreef Soury het volgende:
Dit is nog steeds mijn beste recept
[..]
Dan is het een gehakt plak ipv een hamburgerquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe ook geen vulmateriaal in een hamburger, peper zout, soms beetje tabasco of soy.
Sorry? Een hamburger patty hoort met jacobscrackers of godbetere paneermeel gestrekt te worden?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:48 schreef Soury het volgende:
[..]
Dan is het een gehakt plak ipv een hamburger
Oh dear op je burger getrapt. Ik maak ze zo en ze zijn om te smullen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry? Een hamburger patty hoort met jacobscrackers of godbetere paneermeel gestrekt te worden?
Waar haal je dat vandaan?
Met plakjes nepkaas?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:53 schreef Soury het volgende:
[..]
Oh dear op je burger getrapt. Ik maak ze zo en ze zijn om te smullen.![]()
Sorry hoor
quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 20:48 schreef Soury het volgende:
[..]
Dan is het een gehakt plak ipv een hamburger
Ja ik ben vegetarierquote:
Hee, jij begonquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:11 schreef Grietje-tit het volgende:
Nepkaas op een hamburger???
doe je er ook magere fritessaus op?
quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:33 schreef Grietje-tit het volgende:
.
Verder voor de afmaak: Cheddar kaas, plakje erop, laten smelten in de laatste minuten in het broodje, als die in de oven licht. Cheddar kaas kun je in elke supermarkt krijgen, ingepakt, bij de Slankie en de merkbrie, daar kun je ze vinden.
Dat is nepkaas, net als de slankie waar het naast ligtquote:
Voor zover ik weet bestaat de rest uit gehard palmvet enzo, niet uit kaas. Tenminste bij de merken die ik gezien heb.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:15 schreef Grietje-tit het volgende:
Het is kaas. Ok, maar 10% is cheddar, de rest is gewone kaas, staat er ook op, echte kun je niet krijgen. Ik heb een keer echte gekocht, bij een kaashandel, maar dat was wel echt droge meuk zeg.
Jij begon met zeiken over gehaktplakkenquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:18 schreef Soury het volgende:
Op mijn hamburgers hoeft geen kaas. Maar dit is een Piet topic geworden. Ik zou die gast wel eens willen roasten.
Jij begon, Nana denana....quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij begon met zeiken over gehaktplakken
quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:18 schreef Soury het volgende:
Op mijn hamburgers hoeft geen kaas. Maar dit is een Piet topic geworden. Ik zou die gast wel eens willen roasten.
Is volgens mij typisch iets uit de keuken.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:18 schreef Soury het volgende:
Op mijn hamburgers hoeft geen kaas. Maar dit is een Piet topic geworden. Ik zou die gast wel eens willen roasten.
Dm hem dan en open geen topicquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
[..]
Is volgens mij typisch iets uit de keuken.Stel je een vraag, dan krijg je geen antwoord maar een sarcastische tegenvraag. Doe je iets verkeerd dan kunnen ze niet aangeven wat je verkeerd doet , nee, het moet door middel van sarcastische opmerkingen. Heb het vaak genoeg meegemaakt tijdens mijn baantjes. Helaas heeft Piet als het over eten gaat wel vaak gelijk.
Dan had ik het mis! Maar ik dacht dat die plakjes vooral uit analoge kaas bestonden.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:35 schreef Grietje-tit het volgende:
He he, daar ben ik weer, koelkast zat toch dicht. Probleem is dat de keuken in het souterrain is en ik op zolder zit te computeren op de derde verdieping, vandaar, maar ik heb het gered.
En: het klopt niet!!!
Het is gesmolten kaas gemengd met cheddar. Niks geharde palmolie, staat er niet op!
Open een topicquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:41 schreef Grietje-tit het volgende:
Zeg klaploper, ben jij wetenschappelijk onderzoeker?
Wat onderzoek jij eigenlijk?
Piet heeft inderdaad meestal gelijk. En dat sarcasme moet je maar doorheen prikken eh. Het blijft internet enzo.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
[..]
Is volgens mij typisch iets uit de keuken.Stel je een vraag, dan krijg je geen antwoord maar een sarcastische tegenvraag. Doe je iets verkeerd dan kunnen ze niet aangeven wat je verkeerd doet , nee, het moet door middel van sarcastische opmerkingen. Heb het vaak genoeg meegemaakt tijdens mijn baantjes. Helaas heeft Piet als het over eten gaat wel vaak gelijk.
Mature cheddar.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 21:40 schreef Grietje-tit het volgende:
Het is geen echte cheddar natuurlijk, dat snap ik ook wel. Dat komt uit de grotten.
Maar het smaakt heerlijk op de hamburger.
Wat denk je wat je bij BK krijgt, echte cheddar? Zal ik je uit een droom helpen?
Ik heb echte cheddar geproefd, ik vond het niet te vreten. Het lijkt op heel oude kaas, maar dan zonder smaak.
Spreekt me wel aan, vooral de pit die in de hamburger zit. De knoflook ook. Maar ik heb het nooit geprobeerd met half-om-half, misschien eens proberen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:27 schreef CrashO het volgende:
Omdat iedereen toch zijn recept hier post
Pond HalfOmHalf gehakt
1 el worcestershire
1 el ketchup
1 rode ui gesnipperd
2 tl parika poeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 teen geperste / hakte knoflook
Droge kruiden door elkaar gooien. Dan alles bij elkaar en 3 a 4 burgers kneden. Medium-rare bakken. El Voila![]()
Hoe je het broodje maakt is je eigen probleem
Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien,quote:
Droog??quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:36 schreef CrashO het volgende:
[..]
Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien,
Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog drogerquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:37 schreef CrashO het volgende:
[..]
Mager..
Nee, ik bak er geen schoenzool van. Maar shop wel als eckte pauper bij de supermarkt.
Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknallerquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:39 schreef Geerd het volgende:
Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog droger
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:42 schreef CrashO het volgende:
[..]
Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknaller) rund zo droog als sinterklaas zijn anus wordt is en je dan beter hoh kan pakken.
En uiteraard de boel niet te hard kneden (=alle vocht eruit knijpen), gewoon losjes laten en een uurtje laten stijven in de koelkast.
Als je bij de slager shopt en je gewoon "knap" rundergehakt kan krijgen zou ik dat nemen ja
Doe ik niet, daarom koop ik half om half?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:46 schreef Geerd het volgende:
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan?
Bij de Jumbo !!! Om het zo maar te zeggen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:47 schreef CrashO het volgende:
[..]
Doe ik niet, daarom koop ik half om half?Daar zit meestal nog wat vettere troep doorheen zodat het tenminste een normaal vetpercentage heeft.
Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboterquote:Op zaterdag 9 augustus 2014 00:09 schreef Grietje-tit het volgende:
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
Je kunt ze zelfs in hun geheel poffen in de oven, zonder olie of folie. Inderdaad lekker in kruidenboter.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 00:27 schreef CrashO het volgende:
[..]
Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboter. Daarna pas pellen en persen. Neemt een stuk van die "scherpte" weg.
Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger pattiesquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:58 schreef Grietje-tit het volgende:
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen.
Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut.
quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:23 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger patties![]()
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
yukquote:"Je legt er ruim plasticfolie overheen, drukt 150 gram van je burgermengsel er in en haalt het met plastic en al er uit en je hebt een mooie brede burger. De deksel hoef je niet eens af te wassen op die manier"
Dat is voor mij de truc ; vormen zodat ze heel blijven, maar toch enigzins los.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 08:50 schreef pokkerdepok het volgende:
half om half is qua vet beter, maar varkensgehakt is niet te vreten, dus dat kan niet.
inderdaad vrij vet gehakt halen bij de slager, alleen zout/ peper erdoor heen, zo luchtig mogelijk mengen, zo min mogelijk stampen als je ze vormt, kuiltje in het midden, rustig een kant bakken tot je ziet dat de warmte er helemaal door heen is gekomen, dan andere kant bakken. net gaar van binnen is het beste.
en gooi erop wat je lekker vind. ik doe altijd ook ui ringen bakken, plakje kaas, majo/ketchup beetyje mosterd.
zo heb ik dat een amerikaan wel eens op tv zien doen, die claimde dat dit de originele hamburger was. zal wel niet , maar hij wist wat ie deed.
Knoflook is dan wel een smaakmaker, maar in hamburgers laat ik het eruit. Vind het te snel overheersen. Chili, dat dan weer wel.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 00:09 schreef Grietje-tit het volgende:
Chilipoeder en wat knoflook, dat geeft wel de smaak he?
Zag ik bij het vorige recept ook al.
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
Ik denk dat het komt, omdat veel mensen dat gelijk met pittig /heet/sambal vergelijken.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 16:23 schreef Grietje-tit het volgende:
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer.
je zou het kunnen proberen.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 17:00 schreef Helsinki het volgende:
Ik maakte ze laatst zo:
500 gram gehakt
± 25 gram paneermeel
½ ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel worcestershiresaus
zout, versgemalen peper
en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing?
CUL is echt mijn lievelingsforum. Er lopen hier meer gekkies rond dan in TRU.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 16:42 schreef Grietje-tit het volgende:
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt.
Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt.
Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
De samba van het leven zit niet in hun.
Ik heb op een BBQ forum eens de tip gelezen dat je ook zo'n ijzeren bus met jodenkoeken kunt kopen en de deksel daarvan kun gebruiken om je burgers in de drukkenquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.
Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.
Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.quote:
blijkbaar nietquote:Op zondag 10 augustus 2014 23:49 schreef Geerd het volgende:
[..]
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.
Ik vond ze een paar weken geleden al in de kortingsbak.... dus om een of andere reden zijn ze er alweer uit.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.
Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.
Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.quote:Op maandag 11 augustus 2014 22:12 schreef Grietje-tit het volgende:
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een.
Kom je wel vaker vreemde keukendingen tegen waarvan niemand weet waar het voor isquote:Op maandag 11 augustus 2014 22:26 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.
Naar mijn mening krijg je dan een platte gehaktbal.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 12:52 schreef Intermec het volgende:
85% runder / 15% half of half
geen zout of peper in het vlees, niet nodig.
He-le-maal mee eens!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 17:16 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken.
Dat is toch kei droog? Als dat zo is, lijkt mij het juist dat dat alles behalve een goede hamburger is.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een dikke rulle plak tartaar en die dan rood bakken vind ik een erg lekkere variatie.
Wat begrijp je niet aan "rood bakken" hij krijgt alleen maar een kleurtje aan de buitenkant, hij is rauw van binnen.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:20 schreef Unites het volgende:
[..]
Dat is toch kei droog? Als dat zo is, lijkt mij het juist dat dat alles behalve een goede hamburger is.
Dan nog.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat begrijp je niet aan "rood bakken" hij krijgt alleen maar een kleurtje aan de buitenkant, hij is rauw van binnen.
Wel eens rauwe tartaar gegeten?quote:
Heerlijkquote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens rauwe tartaar gegeten?
Dat is sappig en mals, zeker niet droog
Zo moet ie en niet anders, rauw vleesch is mans beste vrind!quote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een dikke rulle plak tartaar en die dan rood bakken vind ik een erg lekkere variatie.
Tartaar vind in niet zo, maar misschien heb ik hem niet goed klaar gemaakt.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 17:07 schreef robber57 het volgende:
[..]
Zo moet ie en niet anders, rauw vleesch is mans beste vrind!![]()
En ook opmerkelijk hoeveel "vlees liefhebbers" zich in zo'n topic verzamelen die kennelijk niet in staat zijn om een tartaartje te bakken.
Het is toch uiteindelijk niet zo moeilijk: of je koopt vlees met een redelijk gehalte vet en dat zal dan doorbakken moeten worden want rauw vet is niet lekker en dan krijg je dus al gauw ook het punt dat hoe vetter hoe sappiger,vlees van het midden en voorkwartier zijn dan lekkerder want meer smaak maar die moeten dus echt gaar worden want anders taai en niet lekker.
Of je koopt het meest magere vlees/gehakt (< 2 % vet) dat je kunt vinden/maken en bakt hem hooguit rose/saignant ,alhoewel ik ook die wel eens medium/a point bak en ook dat is met tartaar ,mits een niet al te dikke plak ,goed te doen.
Je kunt daarvoor erg mager middenhand vlees zoals de vang voor gebruiken maar ook die is nog steeds aardig stug en zal eigenlijk gegaard moeten worden en dus moet er vet bij.
Vlees van het achterkwartier kan rauw gegeten worden en behoeft dan dus ook geen vet meer en dus kun je dan ook voor <2% vet gaan, dat is zeg maar gehakte biefstuk.
Hoe bak je tartaar? , een plak van 20 a 25 mm dik de dag er voor kruiden en losjes pletten tot een patty en het liefst een paar dagen in de koelkast zonder plastic folie laten liggen, op de dag zelf OP KAMERTEMPERATUUR laten komen(minimaal 1 uur uit de koelkast), pan heter dan de hel met wat olie of boter om en om 30 seconden bakken en draaien, na 2 a 2,5 minuut uit de pan en een paar minuutjes (terwijl je de rest van de burger maakt) in alufolie laten liggen .
Ik ga het eens proberen dan, als ik zoiets ga proberen haal ik het altijd bij de slager.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 17:44 schreef robber57 het volgende:
Als je een goede half rode biefstuk kunt waarderen dan zul je een lekker gebakken tartaar burger ook lekker vinden, dat begint dan wel met het kopen van gewoon een pondje los tartaar en niet die kant en klare hoopjes gezouten en bewerkte triestigheid die ze als "tartaartje" in de super verkopen.
De Vomar en de C1000 verkopen redelijk mooie kwaliteit losse tartaar zonder toevoegingen.(zout en kruiden), je kunt het simpelweg terugvinden op de inhoudsopgave: minder 2 gram vet per 100 is wat je wilt zien en geen natrium/zout/kruiden of andere narigheid, conserveermiddel en zuurteregelaar is vandaag de dag onvermijdelijk en zal er altijd in zitten tenzij je zelf gaat hakken of malen.
Tartaar 2 cm dik maken, niet te veel mengen/rommelen er mee-zorg dat je streepjes/wormpjes vlees blijft houden, de tartaar valt dan heel makkelijk uit elkaar maar als je hem kruid en een nachtje in de koelkast legt gaat het vlees weer aan elkaar plakken en krijg je een burger die niet uit elkaar valt als je hem draait in de pan.
Goed op kamertemperatuur laten komen zodat je hem niet te lang moet bakken om de binnenkant warm te krijgen want dan word ie te veel doorbakken, dus gewoon net als een biefstuk bakken maar dan nog iets korter.
Sowieso lekker, een tartaartje hard bakken zodat hij een mooi korstje heeft en van binnen warm maar rood is. Op brood met en beetje mayo. Hmm, guilty pleasure. Alleen doet het me niet echt denken aan een hamburgerquote:Op woensdag 13 augustus 2014 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een dikke rulle plak tartaar en die dan rood bakken vind ik een erg lekkere variatie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |