abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:23:39 #76
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143233300
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer.
pi_143233341
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 16:23 schreef Grietje-tit het volgende:
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer.
Ik denk dat het komt, omdat veel mensen dat gelijk met pittig /heet/sambal vergelijken.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:42:02 #78
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143233821
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt.
Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt.

Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
De samba van het leven zit niet in hun.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 17:00:05 #79
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_143234386
Ik maakte ze laatst zo:

500 gram gehakt
± 25 gram paneermeel
½ ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel worcestershiresaus
zout, versgemalen peper

en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing?
pi_143234477
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 17:00 schreef Helsinki het volgende:
Ik maakte ze laatst zo:

500 gram gehakt
± 25 gram paneermeel
½ ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel worcestershiresaus
zout, versgemalen peper

en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing?
je zou het kunnen proberen.
pi_143234702
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 16:42 schreef Grietje-tit het volgende:
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt.
Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt.

Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
De samba van het leven zit niet in hun.
CUL is echt mijn lievelingsforum. Er lopen hier meer gekkies rond dan in TRU.
Dit, dus.
pi_143234782
Vinden jullie al die dingen met paneermeel ei en Worcestershire saus en al dat gekneed niet gewoon smaken als platte gehaktballen? Niets mis met een gehaktbal, maar een hamburger is het naar mijn mening niet.

Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken.

Heel vet vlees heb je niet eens nodig, ik maak een mengsel van kalfsgehakt met mager en gewoon rundergehakt. Ik ga dan wel speciaal naar een goede slager. Supermarktgehakt verliest veel met vocht en wordt dan droog. Misschien ingevroren geweest?
Whatever...
pi_143237228
Ik bak weleens bacon uit, hak het in stukjes en gooi het bij het gehakt.
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 19:54:46 #85
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_143274054
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.

Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.

Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Ik heb op een BBQ forum eens de tip gelezen dat je ook zo'n ijzeren bus met jodenkoeken kunt kopen en de deksel daarvan kun gebruiken om je burgers in de drukken ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 21:59:49 #86
18653 crew  D.
pi_143279745
Hamburger
• Gehakt 1 kg
• Mosterd (Dijon) 20 grm
• Worcestersaus 13 grm
• Rode ui 100 grm
• Knoflook 15 grm
• 3 Eidooiers
• Paneermeel 50 grm
• Peper en zout naar smaak

En nu heb ik trek -O-
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 22:02:44 #87
18653 crew  D.
pi_143279896
Oja, zo zagen ze er uit :P

pi_143285064
Ik gebruik altijd redelijk vet gehakt, peper, zout en een beetje liquid smoke. Heerlijk.
pi_143285594
quote:
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.
Ik zwaai naar dieren.
pi_143296517
bl
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 23:49 schreef Geerd het volgende:

[..]

Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.
blijkbaar niet
pi_143297040
Ik haal de laatste tijd gehakt bij de turkse slager. Goedkoop en echt goede kwaliteit, burgers krimpen amper en zijn ook niet taai.
Gewoon gehakt mengen met zout en peper (evt. wat cayenne of iets), even kneden zodat het niet uit elkaar valt en in ballen draaien, platdrukken, goed vormen etc. en dan opstijven in de koelkast. Bakken op hoog vuur, klaar. :)
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:06:06 #92
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143319565
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 22:02 schreef D. het volgende:
Oja, zo zagen ze er uit :P

[ afbeelding ]
Ziet er perfect uit
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:10:11 #93
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143319735
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.

Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.

Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Ik vond ze een paar weken geleden al in de kortingsbak.... dus om een of andere reden zijn ze er alweer uit.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:12:31 #94
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143319849
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een. :X
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:26:02 #95
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143320489
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 22:12 schreef Grietje-tit het volgende:
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een. :X
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:27:49 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143320593
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 22:26 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.
Kom je wel vaker vreemde keukendingen tegen waarvan niemand weet waar het voor is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143375483
85% runder / 15% half of half

geen zout of peper in het vlees, niet nodig.

en helemaal geen eieren of paneermeel.
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_143376646
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 12:52 schreef Intermec het volgende:
85% runder / 15% half of half

geen zout of peper in het vlees, niet nodig.
Naar mijn mening krijg je dan een platte gehaktbal.

Er circuleert/circuleerde hier een ander hamburgertopic, waar ik tips uit heb gehaald om het zelf te proberen. Vooral worcestershiresauce maakt echt een wereld van verschil.
pi_143376914
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 17:16 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken.
He-le-maal mee eens! :Y Ik vind het niks, van die dikke, compacte burgers. Bleh.

Ik maak ze al een paar jaar zo:
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/05/the-burger-lab-the-worlds-best-burger-for-a-single-man-or-woman.html
O+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:11:02 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143377982
Een dikke rulle plak tartaar en die dan rood bakken vind ik een erg lekkere variatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')