Ik denk dat het komt, omdat veel mensen dat gelijk met pittig /heet/sambal vergelijken.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 16:23 schreef Grietje-tit het volgende:
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer.
je zou het kunnen proberen.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 17:00 schreef Helsinki het volgende:
Ik maakte ze laatst zo:
500 gram gehakt
± 25 gram paneermeel
½ ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel worcestershiresaus
zout, versgemalen peper
en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing?
CUL is echt mijn lievelingsforum. Er lopen hier meer gekkies rond dan in TRU.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 16:42 schreef Grietje-tit het volgende:
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt.
Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt.
Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
De samba van het leven zit niet in hun.
Ik heb op een BBQ forum eens de tip gelezen dat je ook zo'n ijzeren bus met jodenkoeken kunt kopen en de deksel daarvan kun gebruiken om je burgers in de drukkenquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.
Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.
Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.quote:
blijkbaar nietquote:Op zondag 10 augustus 2014 23:49 schreef Geerd het volgende:
[..]
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.
Ik vond ze een paar weken geleden al in de kortingsbak.... dus om een of andere reden zijn ze er alweer uit.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.
Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.
Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.quote:Op maandag 11 augustus 2014 22:12 schreef Grietje-tit het volgende:
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een.
Kom je wel vaker vreemde keukendingen tegen waarvan niemand weet waar het voor isquote:Op maandag 11 augustus 2014 22:26 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.
Naar mijn mening krijg je dan een platte gehaktbal.quote:Op woensdag 13 augustus 2014 12:52 schreef Intermec het volgende:
85% runder / 15% half of half
geen zout of peper in het vlees, niet nodig.
He-le-maal mee eens!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 17:16 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |