abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:18:16 #1
414204 WoordenShuffelaar
Wereldkampioen shuffelaar
pi_143209016
Hallo,

Hamburgers die ik in restaurants bestel zijn altijd lekker sappig en hebben veel smaak. Ik heb een aantal keer zelf geprobeerd om hamburgers te maken thuis, en heb daarvoor kant en klare hamburgers hamburgervlees van hoogvliet gebruikt. Echter elke keer wordt het erg droog en smaakt het nergens naar. De kant en klare hamburgers zijn in principe gewoon gehakt met allerlei kruiden erdoorheen. Ik heb vandaag gezocht naar hoe je zelf hamburgervlees kan maken, en het is best wel simpel. Wat wel altijd aangeraden wordt is dat je gehakt moet gebruiken met een hoge vetpercentage. Geen magere gehakt dus. De hoogvliet hier verkoopt alleen maar magere gehakt ofzo, op elke verpakking staat magere gehakt. WTF?

Mijn vraag is eigenlijk: Hoe kan ik het beste zelf de vlees bereiden? Wat voor kruiden moet ik erdoorheen doen, en is het slecht om magere gehakt te gebruiken? Hoe lang moet ik het grillen?
Ik shuffel je woorden naar een hoogtepunt.
pi_143209268
Begin eens bij een slager ipv supermarkt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:30:08 #3
256666 leeell
I know you're lonely
pi_143209405
Je hebt een mooi vet stuk vlees nodig zodat je sappige patties krijgt, kruiden van het vlees in niet eens nodig, op wat zout en peper na.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_143209441
De slager maalt het ook voor je.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:33:51 #5
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143209545
De beste hamburger is 50/50 volvet rundergehakt met tartaar. In Amerika kiezen ze voor volledig volvet rundergehakt. Ik heb ze beide geprobeerd, en het is maar wat je lekker vindt.
Mager gehakt is niet lekker voor de hamburger, want het vet geeft de smaak aan het vlees.

Het droog worden ligt aan te lang bakken of te hoog vuur.
Kruiden: als basis kun je hamburgerkruiden gebruiken van bijv. Stegeman. De kruiden hebben een nadeel. Ze zijn bedoeld voor de gemiddelde Nederlander, dus die is vrij neutraal. Dan moet je dus zelf gaan experimenteren met smaak. Hou je een beetje in met hamburgerkruiden en gooi er wat chilipoeder doorheen. Bijvoorbeeld. Je kunt er ook wat indische kruiden doorheen gooien (niet veel hoor, zuinig doen). Verder heb ik de ervaring dat wat paneermeel ook goed is.

Ik bak geen hamburgers meer. Ik doe ze in de oven. Als je er een stuk of vier heb, 180 graden, 20 minuten, wel tussendoor checken. Het beste is als VLAK na gaar zitten. Zodra het vlees gaar is, eruit, dan heb je het maximum aan mals. Iedere minuut erbij en de hamburger wordt droger. Het heeft wel ervaring nodig. Ik laat de hamburgers gaarovenen op een bedje van bacon. Heerlijk.

Verder voor de afmaak: gebruik geen sesambolletjes, dat is meuk. Maar gebruik neutraalsmakende witte bolletjes, iets aan de grote kant. Opensnijden en leg ze even in de warme oven. Paar minuutjes.

Je kunt eventueel, als je van pittig houdt een stukje van opengesneden broodje heel dun besmeren met surinaamse sambal.

Verder voor de afmaak: Cheddar kaas, plakje erop, laten smelten in de laatste minuten in het broodje, als die in de oven licht. Cheddar kaas kun je in elke supermarkt krijgen, ingepakt, bij de Slankie en de merkbrie, daar kun je ze vinden.

Mayo: alleen Amerikaanse Mayo: Hellman's. Dat is de beste.
Ketchup: moet je zelf weten, maar ik hou van een likje chilisaus.

Probeer het en ik weet bijna zeker, je gaat me bedanken.
pi_143209848
Ga gehakt kopen bij de slager.
Ура для россии
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:43:44 #7
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143209964
En dan moet je vragen dat ze groffer malen.

Goed gehakt is het halve werk.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:47:12 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143210073
Ik gebruik gewoon gehakt en doe er zout en peper door
Heb een vorm waar ik ze in maak, een metalen ring van 18 cm doorsnee, 200 gram voor een patty
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:50:42 #9
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143210221
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.

Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.

Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:53:10 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143210309
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.

Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.

Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Die hamburgepersje vind ik altijd te klein, 11-12cm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:58:51 #11
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143210565
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen.

Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:02:31 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143210729
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:58 schreef Grietje-tit het volgende:
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen.

Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut.
Neem een kunsstof of metalen ring met een doorsnee die jij wilt hebben (voor mij, 18 cm) leg wat folie op een snijplank, ring erop, gehakt erin, met de hand platdrukken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:05:54 #13
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143210875
@grietje: je hebt het over die voorverpakte plakjes met ongeveer 20% kaas er in? Ik heb er niets tegen, maar als ik de perfecte hamburger zou willen maken gaat dat er echt niet op.

Je hebt wel gelijk over geen mager vlees.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:11:13 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143211061
Ik gebruik de xl hamburgerbroodjes van de Penny, en toast ze voor gebruik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143211925
Dit is nog steeds mijn beste recept :Y)

quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt

Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders

Toevoegen aan Mijn

Boodschappenlijst

Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:

Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)

De hamburgers bakken:

Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.

De hamburgers serveren:

Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.

Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
. :Y)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:34:22 #16
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143212128
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:30 schreef Soury het volgende:
Dit is nog steeds mijn beste recept :Y)

[..]

Klinkt lekker, maar bij mij gaat er vrijwel niets door het vlees van de hamburger. Ei enzo doe ik dan wel weer door een gehaktbal.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:42:11 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143212482
Ik doe ook geen vulmateriaal in een hamburger, peper zout, soms beetje tabasco of soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143212731
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe ook geen vulmateriaal in een hamburger, peper zout, soms beetje tabasco of soy.
Dan is het een gehakt plak ipv een hamburger
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:50:47 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143212824
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:48 schreef Soury het volgende:

[..]

Dan is het een gehakt plak ipv een hamburger
Sorry? Een hamburger patty hoort met jacobscrackers of godbetere paneermeel gestrekt te worden?
Waar haal je dat vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143212869
Wat is een hoogvliet?
pi_143212909
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry? Een hamburger patty hoort met jacobscrackers of godbetere paneermeel gestrekt te worden?
Waar haal je dat vandaan?
Oh dear op je burger getrapt. Ik maak ze zo en ze zijn om te smullen. :Y)
Sorry hoor :')
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:58:09 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143213080
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:53 schreef Soury het volgende:

[..]

Oh dear op je burger getrapt. Ik maak ze zo en ze zijn om te smullen. :Y)
Sorry hoor :')
Met plakjes nepkaas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:03:33 #23
256666 leeell
I know you're lonely
pi_143213300
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:48 schreef Soury het volgende:

[..]

Dan is het een gehakt plak ipv een hamburger
_O-
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_143213302
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met plakjes nepkaas?
Ja ik ben vegetarier :Y)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:11:08 #25
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143213576
Nepkaas op een hamburger???
doe je er ook magere fritessaus op?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')