abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:19:54 #51
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143218948
Echte cheddar komt uit Cheddar in Engeland, waar de kaas rijpt in grotten. Kost een cent, maar dan heb je ook wat.

Wat Amerikanen gooien op hun hamburger (McD, BK) heeft natuurlijk niets met cheddar te maken (zit 10% in). Ik zondig me er ook aan.
pi_143219035
TT moet cheddar worden ^O^
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:30:25 #53
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143219360
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:27 schreef CrashO het volgende:
Omdat iedereen toch zijn recept hier post :')

Pond HalfOmHalf gehakt
1 el worcestershire
1 el ketchup
1 rode ui gesnipperd
2 tl parika poeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 teen geperste / hakte knoflook

Droge kruiden door elkaar gooien. Dan alles bij elkaar en 3 a 4 burgers kneden. Medium-rare bakken. El Voila :9~
Hoe je het broodje maakt is je eigen probleem :P
Spreekt me wel aan, vooral de pit die in de hamburger zit. De knoflook ook. Maar ik heb het nooit geprobeerd met half-om-half, misschien eens proberen.
pi_143219433
Ts koop eerst eens een goede pan
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:32:48 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143219436
Half om hallf vind ik armoede
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143219579
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Half om hallf vind ik armoede
Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien, :{
Als je supermarkt meuk (of keurslager :') ) hebt kan je beter half om half pakken imo. Zit tenminste nog iets aan vet in

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 23:37:08 ]
pi_143219581
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Half om hallf vind ik armoede
Jij hebt ze nooit onder de oksel gedraaid
Ik zwaai naar dieren.
pi_143219608
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:36 schreef CrashO het volgende:

[..]

Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien, :{
Droog??
Ik zwaai naar dieren.
pi_143219641
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:37 schreef Geerd het volgende:
Droog??
Mager..
Nee, ik bak er geen schoenzool van o|O . Maar shop wel als eckte pauper bij de supermarkt. ;)
pi_143219702
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:37 schreef CrashO het volgende:

[..]

Mager..
Nee, ik bak er geen schoenzool van o|O . Maar shop wel als eckte pauper bij de supermarkt. ;)
Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog droger
Ik zwaai naar dieren.
pi_143219801
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:39 schreef Geerd het volgende:

Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog droger
Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknaller :') ) rund zo droog als sinterklaas zijn anus wordt is en je dan beter hoh kan pakken.
En uiteraard de boel niet te hard kneden (=alle vocht eruit knijpen), gewoon losjes laten en een uurtje laten stijven in de koelkast.

Als je bij de slager shopt en je gewoon "knap" rundergehakt kan krijgen zou ik dat nemen ja

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 23:44:02 ]
pi_143219964
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:42 schreef CrashO het volgende:

[..]

Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknaller :') ) rund zo droog als sinterklaas zijn anus wordt is en je dan beter hoh kan pakken.
En uiteraard de boel niet te hard kneden (=alle vocht eruit knijpen), gewoon losjes laten en een uurtje laten stijven in de koelkast.

Als je bij de slager shopt en je gewoon "knap" rundergehakt kan krijgen zou ik dat nemen ja
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan?
Ik zwaai naar dieren.
pi_143219988
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:46 schreef Geerd het volgende:
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan?
Doe ik niet, daarom koop ik half om half? :P Daar zit meestal nog wat vettere troep doorheen zodat het tenminste een normaal vetpercentage heeft.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 23:47:54 ]
pi_143220182
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:47 schreef CrashO het volgende:

[..]

Doe ik niet, daarom koop ik half om half? :P Daar zit meestal nog wat vettere troep doorheen zodat het tenminste een normaal vetpercentage heeft.
Bij de Jumbo !!! Om het zo maar te zeggen.
Jumbo heeft goed vlees.
Ik zwaai naar dieren.
pi_143220506
Liefst lamsgehakt, maar meestal runder, pondje.
Flinke snuf zout
Peper
Heel fijn gesnipperd uitje
Eitje
Mosterd
Beetje paneermeel of crushed beschuit
Chilipoeder
Knoflook pasta
En beetje paprika poeder


Goed mengen en kneden en schijfjes maken maar :) dun maken en voorzichtig draaien wat kans op breken is aanwezig :P
hardcoholic
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:09:44 #66
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143220784
Chilipoeder en wat knoflook, dat geeft wel de smaak he?
Zag ik bij het vorige recept ook al.
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
pi_143221385
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 00:09 schreef Grietje-tit het volgende:
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboter :9 . Daarna pas pellen en persen. Neemt een stuk van die "scherpte" weg.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 09-08-2014 00:28:33 ]
pi_143225822
quote:
99s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 00:27 schreef CrashO het volgende:

[..]

Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboter :9 . Daarna pas pellen en persen. Neemt een stuk van die "scherpte" weg.
Je kunt ze zelfs in hun geheel poffen in de oven, zonder olie of folie. Inderdaad lekker in kruidenboter.
Whatever...
pi_143225927
half om half is qua vet beter, maar varkensgehakt is niet te vreten, dus dat kan niet.

inderdaad vrij vet gehakt halen bij de slager, alleen zout/ peper erdoor heen, zo luchtig mogelijk mengen, zo min mogelijk stampen als je ze vormt, kuiltje in het midden, rustig een kant bakken tot je ziet dat de warmte er helemaal door heen is gekomen, dan andere kant bakken. net gaar van binnen is het beste.

en gooi erop wat je lekker vind. ik doe altijd ook ui ringen bakken, plakje kaas, majo/ketchup beetyje mosterd.

zo heb ik dat een amerikaan wel eens op tv zien doen, die claimde dat dit de originele hamburger was. zal wel niet , maar hij wist wat ie deed.
pi_143226127
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:58 schreef Grietje-tit het volgende:
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen.

Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut.
Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger patties ;)

http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 09:35:52 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143226219
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 09:23 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:

[..]

Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger patties ;)

http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
quote:
"Je legt er ruim plasticfolie overheen, drukt 150 gram van je burgermengsel er in en haalt het met plastic en al er uit en je hebt een mooie brede burger. De deksel hoef je niet eens af te wassen op die manier"
yuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143226224
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 08:50 schreef pokkerdepok het volgende:
half om half is qua vet beter, maar varkensgehakt is niet te vreten, dus dat kan niet.

inderdaad vrij vet gehakt halen bij de slager, alleen zout/ peper erdoor heen, zo luchtig mogelijk mengen, zo min mogelijk stampen als je ze vormt, kuiltje in het midden, rustig een kant bakken tot je ziet dat de warmte er helemaal door heen is gekomen, dan andere kant bakken. net gaar van binnen is het beste.

en gooi erop wat je lekker vind. ik doe altijd ook ui ringen bakken, plakje kaas, majo/ketchup beetyje mosterd.

zo heb ik dat een amerikaan wel eens op tv zien doen, die claimde dat dit de originele hamburger was. zal wel niet , maar hij wist wat ie deed.
Dat is voor mij de truc ; vormen zodat ze heel blijven, maar toch enigzins los.
Whatever...
pi_143228136
Als ik niet naar de slager kan/ga, gebruik ik simpele rundertartaartjes. Wat minder lekker, maar toch nog zo'n vooruitgang op de supermarkthamburger.

En mijn hamburgerring is een stukje (ongebruikt natuurlijk) van die grijze regenpijpbuis.

En inderdaad een kuiltje maken.

En supermarkt cheddar is nep. Ik vind zelf gruyère of port salut wel lekker.
"Pools are perfect for holding water"
pi_143228875
Gewoon vet gehakt halen, en niet doorbakken natuurlijk. Gewoon lekkere kaas die een beetje smelt erop. Alleen het brood is lastig, ik haal altijd Italiaanse bollen, maar dan niet van dat schuimbrood uit de supermarkt natuurlijk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143231943
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 00:09 schreef Grietje-tit het volgende:
Chilipoeder en wat knoflook, dat geeft wel de smaak he?
Zag ik bij het vorige recept ook al.
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
Knoflook is dan wel een smaakmaker, maar in hamburgers laat ik het eruit. Vind het te snel overheersen. Chili, dat dan weer wel.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:23:39 #76
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143233300
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer.
pi_143233341
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 16:23 schreef Grietje-tit het volgende:
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer.
Ik denk dat het komt, omdat veel mensen dat gelijk met pittig /heet/sambal vergelijken.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:42:02 #78
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143233821
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt.
Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt.

Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
De samba van het leven zit niet in hun.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 17:00:05 #79
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_143234386
Ik maakte ze laatst zo:

500 gram gehakt
± 25 gram paneermeel
½ ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel worcestershiresaus
zout, versgemalen peper

en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing?
pi_143234477
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 17:00 schreef Helsinki het volgende:
Ik maakte ze laatst zo:

500 gram gehakt
± 25 gram paneermeel
½ ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel worcestershiresaus
zout, versgemalen peper

en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing?
je zou het kunnen proberen.
pi_143234702
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 16:42 schreef Grietje-tit het volgende:
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt.
Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt.

Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
De samba van het leven zit niet in hun.
CUL is echt mijn lievelingsforum. Er lopen hier meer gekkies rond dan in TRU.
Dit, dus.
pi_143234782
Vinden jullie al die dingen met paneermeel ei en Worcestershire saus en al dat gekneed niet gewoon smaken als platte gehaktballen? Niets mis met een gehaktbal, maar een hamburger is het naar mijn mening niet.

Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken.

Heel vet vlees heb je niet eens nodig, ik maak een mengsel van kalfsgehakt met mager en gewoon rundergehakt. Ik ga dan wel speciaal naar een goede slager. Supermarktgehakt verliest veel met vocht en wordt dan droog. Misschien ingevroren geweest?
Whatever...
pi_143237228
Ik bak weleens bacon uit, hak het in stukjes en gooi het bij het gehakt.
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 19:54:46 #85
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_143274054
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.

Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.

Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Ik heb op een BBQ forum eens de tip gelezen dat je ook zo'n ijzeren bus met jodenkoeken kunt kopen en de deksel daarvan kun gebruiken om je burgers in de drukken ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 21:59:49 #86
18653 crew  D.
pi_143279745
Hamburger
• Gehakt 1 kg
• Mosterd (Dijon) 20 grm
• Worcestersaus 13 grm
• Rode ui 100 grm
• Knoflook 15 grm
• 3 Eidooiers
• Paneermeel 50 grm
• Peper en zout naar smaak

En nu heb ik trek -O-
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 22:02:44 #87
18653 crew  D.
pi_143279896
Oja, zo zagen ze er uit :P

pi_143285064
Ik gebruik altijd redelijk vet gehakt, peper, zout en een beetje liquid smoke. Heerlijk.
pi_143285594
quote:
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.
Ik zwaai naar dieren.
pi_143296517
bl
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 23:49 schreef Geerd het volgende:

[..]

Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan.
blijkbaar niet
pi_143297040
Ik haal de laatste tijd gehakt bij de turkse slager. Goedkoop en echt goede kwaliteit, burgers krimpen amper en zijn ook niet taai.
Gewoon gehakt mengen met zout en peper (evt. wat cayenne of iets), even kneden zodat het niet uit elkaar valt en in ballen draaien, platdrukken, goed vormen etc. en dan opstijven in de koelkast. Bakken op hoog vuur, klaar. :)
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:06:06 #92
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143319565
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 22:02 schreef D. het volgende:
Oja, zo zagen ze er uit :P

[ afbeelding ]
Ziet er perfect uit
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:10:11 #93
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143319735
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 19:50 schreef Grietje-tit het volgende:
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken.

Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom.

Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand.
Ik vond ze een paar weken geleden al in de kortingsbak.... dus om een of andere reden zijn ze er alweer uit.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:12:31 #94
423625 Grietje-tit
I am the one orgasmatron
pi_143319849
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een. :X
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:26:02 #95
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_143320489
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 22:12 schreef Grietje-tit het volgende:
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een. :X
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 11 augustus 2014 @ 22:27:49 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143320593
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 22:26 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet.
Kom je wel vaker vreemde keukendingen tegen waarvan niemand weet waar het voor is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143375483
85% runder / 15% half of half

geen zout of peper in het vlees, niet nodig.

en helemaal geen eieren of paneermeel.
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_143376646
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 12:52 schreef Intermec het volgende:
85% runder / 15% half of half

geen zout of peper in het vlees, niet nodig.
Naar mijn mening krijg je dan een platte gehaktbal.

Er circuleert/circuleerde hier een ander hamburgertopic, waar ik tips uit heb gehaald om het zelf te proberen. Vooral worcestershiresauce maakt echt een wereld van verschil.
pi_143376914
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 17:16 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken.
He-le-maal mee eens! :Y Ik vind het niks, van die dikke, compacte burgers. Bleh.

Ik maak ze al een paar jaar zo:
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/05/the-burger-lab-the-worlds-best-burger-for-a-single-man-or-woman.html
O+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 13 augustus 2014 @ 14:11:02 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143377982
Een dikke rulle plak tartaar en die dan rood bakken vind ik een erg lekkere variatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')