Spreekt me wel aan, vooral de pit die in de hamburger zit. De knoflook ook. Maar ik heb het nooit geprobeerd met half-om-half, misschien eens proberen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 22:27 schreef CrashO het volgende:
Omdat iedereen toch zijn recept hier post
Pond HalfOmHalf gehakt
1 el worcestershire
1 el ketchup
1 rode ui gesnipperd
2 tl parika poeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 teen geperste / hakte knoflook
Droge kruiden door elkaar gooien. Dan alles bij elkaar en 3 a 4 burgers kneden. Medium-rare bakken. El Voila
Hoe je het broodje maakt is je eigen probleem
Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien,quote:
Droog??quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:36 schreef CrashO het volgende:
[..]
Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien,
Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog drogerquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:37 schreef CrashO het volgende:
[..]
Mager..
Nee, ik bak er geen schoenzool van . Maar shop wel als eckte pauper bij de supermarkt.
Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknaller ) rund zo droog als sinterklaas zijn anus wordt is en je dan beter hoh kan pakken.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:39 schreef Geerd het volgende:
Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog droger
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan?quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:42 schreef CrashO het volgende:
[..]
Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknaller ) rund zo droog als sinterklaas zijn anus wordt is en je dan beter hoh kan pakken.
En uiteraard de boel niet te hard kneden (=alle vocht eruit knijpen), gewoon losjes laten en een uurtje laten stijven in de koelkast.
Als je bij de slager shopt en je gewoon "knap" rundergehakt kan krijgen zou ik dat nemen ja
Doe ik niet, daarom koop ik half om half? Daar zit meestal nog wat vettere troep doorheen zodat het tenminste een normaal vetpercentage heeft.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:46 schreef Geerd het volgende:
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan?
Bij de Jumbo !!! Om het zo maar te zeggen.quote:Op vrijdag 8 augustus 2014 23:47 schreef CrashO het volgende:
[..]
Doe ik niet, daarom koop ik half om half? Daar zit meestal nog wat vettere troep doorheen zodat het tenminste een normaal vetpercentage heeft.
Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboter . Daarna pas pellen en persen. Neemt een stuk van die "scherpte" weg.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 00:09 schreef Grietje-tit het volgende:
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
Je kunt ze zelfs in hun geheel poffen in de oven, zonder olie of folie. Inderdaad lekker in kruidenboter.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 00:27 schreef CrashO het volgende:
[..]
Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboter . Daarna pas pellen en persen. Neemt een stuk van die "scherpte" weg.
Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger pattiesquote:Op vrijdag 8 augustus 2014 19:58 schreef Grietje-tit het volgende:
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen.
Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut.
quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 09:23 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger patties
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
yukquote:"Je legt er ruim plasticfolie overheen, drukt 150 gram van je burgermengsel er in en haalt het met plastic en al er uit en je hebt een mooie brede burger. De deksel hoef je niet eens af te wassen op die manier"
Dat is voor mij de truc ; vormen zodat ze heel blijven, maar toch enigzins los.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 08:50 schreef pokkerdepok het volgende:
half om half is qua vet beter, maar varkensgehakt is niet te vreten, dus dat kan niet.
inderdaad vrij vet gehakt halen bij de slager, alleen zout/ peper erdoor heen, zo luchtig mogelijk mengen, zo min mogelijk stampen als je ze vormt, kuiltje in het midden, rustig een kant bakken tot je ziet dat de warmte er helemaal door heen is gekomen, dan andere kant bakken. net gaar van binnen is het beste.
en gooi erop wat je lekker vind. ik doe altijd ook ui ringen bakken, plakje kaas, majo/ketchup beetyje mosterd.
zo heb ik dat een amerikaan wel eens op tv zien doen, die claimde dat dit de originele hamburger was. zal wel niet , maar hij wist wat ie deed.
Knoflook is dan wel een smaakmaker, maar in hamburgers laat ik het eruit. Vind het te snel overheersen. Chili, dat dan weer wel.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 00:09 schreef Grietje-tit het volgende:
Chilipoeder en wat knoflook, dat geeft wel de smaak he?
Zag ik bij het vorige recept ook al.
Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |