WoordenShuffelaar | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:18 |
Hallo, Hamburgers die ik in restaurants bestel zijn altijd lekker sappig en hebben veel smaak. Ik heb een aantal keer zelf geprobeerd om hamburgers te maken thuis, en heb daarvoor kant en klare hamburgers hamburgervlees van hoogvliet gebruikt. Echter elke keer wordt het erg droog en smaakt het nergens naar. De kant en klare hamburgers zijn in principe gewoon gehakt met allerlei kruiden erdoorheen. Ik heb vandaag gezocht naar hoe je zelf hamburgervlees kan maken, en het is best wel simpel. Wat wel altijd aangeraden wordt is dat je gehakt moet gebruiken met een hoge vetpercentage. Geen magere gehakt dus. De hoogvliet hier verkoopt alleen maar magere gehakt ofzo, op elke verpakking staat magere gehakt. WTF? Mijn vraag is eigenlijk: Hoe kan ik het beste zelf de vlees bereiden? Wat voor kruiden moet ik erdoorheen doen, en is het slecht om magere gehakt te gebruiken? Hoe lang moet ik het grillen? | |
devlinmr | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:25 |
Begin eens bij een slager ipv supermarkt | |
leeell | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:30 |
Je hebt een mooi vet stuk vlees nodig zodat je sappige patties krijgt, kruiden van het vlees in niet eens nodig, op wat zout en peper na. | |
Teslynd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:30 |
De slager maalt het ook voor je. | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:33 |
De beste hamburger is 50/50 volvet rundergehakt met tartaar. In Amerika kiezen ze voor volledig volvet rundergehakt. Ik heb ze beide geprobeerd, en het is maar wat je lekker vindt. Mager gehakt is niet lekker voor de hamburger, want het vet geeft de smaak aan het vlees. Het droog worden ligt aan te lang bakken of te hoog vuur. Kruiden: als basis kun je hamburgerkruiden gebruiken van bijv. Stegeman. De kruiden hebben een nadeel. Ze zijn bedoeld voor de gemiddelde Nederlander, dus die is vrij neutraal. Dan moet je dus zelf gaan experimenteren met smaak. Hou je een beetje in met hamburgerkruiden en gooi er wat chilipoeder doorheen. Bijvoorbeeld. Je kunt er ook wat indische kruiden doorheen gooien (niet veel hoor, zuinig doen). Verder heb ik de ervaring dat wat paneermeel ook goed is. Ik bak geen hamburgers meer. Ik doe ze in de oven. Als je er een stuk of vier heb, 180 graden, 20 minuten, wel tussendoor checken. Het beste is als VLAK na gaar zitten. Zodra het vlees gaar is, eruit, dan heb je het maximum aan mals. Iedere minuut erbij en de hamburger wordt droger. Het heeft wel ervaring nodig. Ik laat de hamburgers gaarovenen op een bedje van bacon. Heerlijk. Verder voor de afmaak: gebruik geen sesambolletjes, dat is meuk. Maar gebruik neutraalsmakende witte bolletjes, iets aan de grote kant. Opensnijden en leg ze even in de warme oven. Paar minuutjes. Je kunt eventueel, als je van pittig houdt een stukje van opengesneden broodje heel dun besmeren met surinaamse sambal. Verder voor de afmaak: Cheddar kaas, plakje erop, laten smelten in de laatste minuten in het broodje, als die in de oven licht. Cheddar kaas kun je in elke supermarkt krijgen, ingepakt, bij de Slankie en de merkbrie, daar kun je ze vinden. Mayo: alleen Amerikaanse Mayo: Hellman's. Dat is de beste. Ketchup: moet je zelf weten, maar ik hou van een likje chilisaus. Probeer het en ik weet bijna zeker, je gaat me bedanken. | |
Woestijnvos | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:40 |
Ga gehakt kopen bij de slager. | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:43 |
En dan moet je vragen dat ze groffer malen. Goed gehakt is het halve werk. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:47 |
Ik gebruik gewoon gehakt en doe er zout en peper door Heb een vorm waar ik ze in maak, een metalen ring van 18 cm doorsnee, 200 gram voor een patty | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:50 |
Het schijnt dat ze bij AH een hamburgerpers hebben. Hij stond in de Allerhande. Ik wilde hem dolgraag hebben, want het lastigste voor mij is nog steeds om een mooi gevormde hamburger te maken. Maar bij AH hadden ze hem niet. Ja, vraag me niet waarom. Oh ja, ook niet vergeten: als je het schijfje hebt gemaakt, druk met je duim een deukje in het midden, hamburgers hebben de neiging in het midden iets meer naar boven te komen dan aan de rand. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:53 |
Die hamburgepersje vind ik altijd te klein, 11-12cm | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:58 |
Ik heb het eens een keer in een platte soepkom geprobeerd. Met de hamburger gewikkeld in vershoudfolie. Een beetje in vorm stampen, maar ach, het viel een beetje tegen. Hamburgers maken is als b****, je moet het leren, puur uit ervaring. Vergeet de mensen die zeggen dat je het in een keer kunt en dat het simpel is. Is niet waar. De beste hamburger voor jezelf lukt je pas na jaren (dan ga ik er van uit dat je niet iedere dag hamburgers eet). Het is geduld. Maar is het wel waard, absoluut. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:02 |
Neem een kunsstof of metalen ring met een doorsnee die jij wilt hebben (voor mij, 18 cm) leg wat folie op een snijplank, ring erop, gehakt erin, met de hand platdrukken | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:05 |
@grietje: je hebt het over die voorverpakte plakjes met ongeveer 20% kaas er in? Ik heb er niets tegen, maar als ik de perfecte hamburger zou willen maken gaat dat er echt niet op. Je hebt wel gelijk over geen mager vlees. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:11 |
Ik gebruik de xl hamburgerbroodjes van de Penny, en toast ze voor gebruik. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:30 |
Dit is nog steeds mijn beste recept
| |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:34 |
Klinkt lekker, maar bij mij gaat er vrijwel niets door het vlees van de hamburger. Ei enzo doe ik dan wel weer door een gehaktbal. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:42 |
Ik doe ook geen vulmateriaal in een hamburger, peper zout, soms beetje tabasco of soy. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:48 |
Dan is het een gehakt plak ipv een hamburger | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:50 |
Sorry? Een hamburger patty hoort met jacobscrackers of godbetere paneermeel gestrekt te worden? Waar haal je dat vandaan? | |
RoW_0 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:52 |
Wat is een hoogvliet? | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:53 |
Oh dear op je burger getrapt. Ik maak ze zo en ze zijn om te smullen. Sorry hoor | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:58 |
Met plakjes nepkaas? | |
leeell | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:03 |
| |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:03 |
Ja ik ben vegetarier | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:11 |
Nepkaas op een hamburger??? doe je er ook magere fritessaus op? | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:11 |
Zijn vreselijke mensen, geloof me. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:13 |
Hee, jij begon
| |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:14 |
Wat is daar mis mee? | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:14 |
Nepkaas. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:14 |
Dat is nepkaas, net als de slankie waar het naast ligt | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:15 |
Het is kaas. Ok, maar 10% is cheddar, de rest is gewone kaas, staat er ook op, echte kun je niet krijgen. Ik heb een keer echte gekocht, bij een kaashandel, maar dat was wel echt droge meuk zeg. | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:18 |
Voor zover ik weet bestaat de rest uit gehard palmvet enzo, niet uit kaas. Tenminste bij de merken die ik gezien heb. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:18 |
Op mijn hamburgers hoeft geen kaas. Maar dit is een Piet topic geworden. Ik zou die gast wel eens willen roasten. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:18 |
Burgers strekken met jacobscrackers, nepkaas, whats next? Soyaschroot ipv gehakt? | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:18 |
Is dat zo? Ik ga even kijken, ik heb een pakje in de koelkast liggen | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:20 |
Jij begon met zeiken over gehaktplakken | |
Spanky78 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:22 |
1/3e rundergehakt, 1/3 mager gehakt, 1/3e kalfsgehakt Te veel vet loopt er toch maar uit. En ik maak mijn hamburgers niet al te strak aangedrukt, wel doe ik er een klein beetje mosterd en ketchup in. En geen cheddar maar belegen goudse kaas. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:22 |
Jij begon, Nana denana.... | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:24 |
Ja, daar ben ik weer. Sorry dat het zo lang duurde,maar ik heb een erg groot huis. Oh shit! koelkast vergeten dicht te doen. Nee he, kan ik weer die lange gang door. En ik ben al zo dun | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:30 |
Is volgens mij typisch iets uit de keuken. Stel je een vraag, dan krijg je geen antwoord maar een sarcastische tegenvraag. Doe je iets verkeerd dan kunnen ze niet aangeven wat je verkeerd doet , nee, het moet door middel van sarcastische opmerkingen. Heb het vaak genoeg meegemaakt tijdens mijn baantjes. Helaas heeft Piet als het over eten gaat wel vaak gelijk. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:32 |
Dm hem dan en open geen topic Plus weet je niet wat je mist | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:35 |
He he, daar ben ik weer, koelkast zat toch dicht. Probleem is dat de keuken in het souterrain is en ik op zolder zit te computeren op de derde verdieping, vandaar, maar ik heb het gered. En: het klopt niet!!! Het is gesmolten kaas gemengd met cheddar. Niks geharde palmolie, staat er niet op! | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:38 |
Dan had ik het mis! Maar ik dacht dat die plakjes vooral uit analoge kaas bestonden. | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:40 |
Het is geen echte cheddar natuurlijk, dat snap ik ook wel. Dat komt uit de grotten. Maar het smaakt heerlijk op de hamburger. Wat denk je wat je bij BK krijgt, echte cheddar? Zal ik je uit een droom helpen? Ik heb echte cheddar geproefd, ik vond het niet te vreten. Het lijkt op heel oude kaas, maar dan zonder smaak. | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:41 |
Zeg klaploper, ben jij wetenschappelijk onderzoeker? Wat onderzoek jij eigenlijk? | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:56 |
Open een topic | |
Spanky78 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:05 |
Piet heeft inderdaad meestal gelijk. En dat sarcasme moet je maar doorheen prikken eh. Het blijft internet enzo. | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:27 |
Omdat iedereen toch zijn recept hier post Pond HalfOmHalf gehakt 1 el worcestershire 1 el ketchup 1 rode ui gesnipperd 2 tl parika poeder 1 tl zout 1 tl zwarte peper 1 tl chilipoeder 1 teen geperste / hakte knoflook Droge kruiden door elkaar gooien. Dan alles bij elkaar en 3 a 4 burgers kneden. Medium-rare bakken. El Voila Hoe je het broodje maakt is je eigen probleem | |
Lienekien | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:00 |
Mature cheddar. Vraag me af wat jij 'echte cheddar' noemt. | |
Spanky78 | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:10 |
Echte cheddar, die eet ik liever op een kaasplankje. | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:19 |
Echte cheddar komt uit Cheddar in Engeland, waar de kaas rijpt in grotten. Kost een cent, maar dan heb je ook wat. Wat Amerikanen gooien op hun hamburger (McD, BK) heeft natuurlijk niets met cheddar te maken (zit 10% in). Ik zondig me er ook aan. | |
Soury | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:21 |
TT moet cheddar worden | |
Grietje-tit | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:30 |
Spreekt me wel aan, vooral de pit die in de hamburger zit. De knoflook ook. Maar ik heb het nooit geprobeerd met half-om-half, misschien eens proberen. | |
Geerd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:32 |
Ts koop eerst eens een goede pan | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:32 |
Half om hallf vind ik armoede | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:36 |
Rund is altijd zo droog. Of je moet het zelf draaien, Als je supermarkt meuk (of keurslager ) hebt kan je beter half om half pakken imo. Zit tenminste nog iets aan vet in [ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 23:37:08 ] | |
Geerd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:36 |
Jij hebt ze nooit onder de oksel gedraaid | |
Geerd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:37 |
Droog?? | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:37 |
Mager.. Nee, ik bak er geen schoenzool van . Maar shop wel als eckte pauper bij de supermarkt. | |
Geerd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:39 |
Ik haal het bij de slager.Das egt niet droog. Mijn badkamer is nog droger | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:42 |
Dan gebruik je rund. Moet jij weten. Ik zeg alleen dat (kiloknaller ) rund zo droog als sinterklaas zijn anus wordt is en je dan beter hoh kan pakken. En uiteraard de boel niet te hard kneden (=alle vocht eruit knijpen), gewoon losjes laten en een uurtje laten stijven in de koelkast. Als je bij de slager shopt en je gewoon "knap" rundergehakt kan krijgen zou ik dat nemen ja [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 23:44:02 ] | |
Geerd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:46 |
Als je al weet dat het zo droog is waarom koop je het dan? | |
#ANONIEM | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:47 |
Doe ik niet, daarom koop ik half om half? Daar zit meestal nog wat vettere troep doorheen zodat het tenminste een normaal vetpercentage heeft. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2014 23:47:54 ] | |
Geerd | vrijdag 8 augustus 2014 @ 23:52 |
Bij de Jumbo !!! Om het zo maar te zeggen. Jumbo heeft goed vlees. | |
Ferdii | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:01 |
Liefst lamsgehakt, maar meestal runder, pondje. Flinke snuf zout Peper Heel fijn gesnipperd uitje Eitje Mosterd Beetje paneermeel of crushed beschuit Chilipoeder Knoflook pasta En beetje paprika poeder Goed mengen en kneden en schijfjes maken maar dun maken en voorzichtig draaien wat kans op breken is aanwezig | |
Grietje-tit | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:09 |
Chilipoeder en wat knoflook, dat geeft wel de smaak he? Zag ik bij het vorige recept ook al. Knoflook heb ik er soms ingedaan, maar soms ook teveel (dorst 's nachts, wil je niet weten) | |
#ANONIEM | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:27 |
Je zou hem ook nog even kunnen grillen voor dat je hem gebruikt[de knoflook], wikkelen in alufolie en minuutje of 15 in de oven met wat olijfolie eroverheen (ik doe altijd hele bollen tegelijk). Ook lekker voor kruidenboter . Daarna pas pellen en persen. Neemt een stuk van die "scherpte" weg. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 09-08-2014 00:28:33 ] | |
Spanky78 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 08:33 |
Je kunt ze zelfs in hun geheel poffen in de oven, zonder olie of folie. Inderdaad lekker in kruidenboter. | |
pokkerdepok | zaterdag 9 augustus 2014 @ 08:50 |
half om half is qua vet beter, maar varkensgehakt is niet te vreten, dus dat kan niet. inderdaad vrij vet gehakt halen bij de slager, alleen zout/ peper erdoor heen, zo luchtig mogelijk mengen, zo min mogelijk stampen als je ze vormt, kuiltje in het midden, rustig een kant bakken tot je ziet dat de warmte er helemaal door heen is gekomen, dan andere kant bakken. net gaar van binnen is het beste. en gooi erop wat je lekker vind. ik doe altijd ook ui ringen bakken, plakje kaas, majo/ketchup beetyje mosterd. zo heb ik dat een amerikaan wel eens op tv zien doen, die claimde dat dit de originele hamburger was. zal wel niet , maar hij wist wat ie deed. | |
koffiemetmelkensuiker | zaterdag 9 augustus 2014 @ 09:23 |
Het deksel van een jodekoekenblik is perfect voor hamburger patties http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html | |
Pietverdriet | zaterdag 9 augustus 2014 @ 09:35 |
yuk | |
Spanky78 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 09:36 |
Dat is voor mij de truc ; vormen zodat ze heel blijven, maar toch enigzins los. | |
probeer | zaterdag 9 augustus 2014 @ 11:51 |
Als ik niet naar de slager kan/ga, gebruik ik simpele rundertartaartjes. Wat minder lekker, maar toch nog zo'n vooruitgang op de supermarkthamburger. En mijn hamburgerring is een stukje (ongebruikt natuurlijk) van die grijze regenpijpbuis. En inderdaad een kuiltje maken. En supermarkt cheddar is nep. Ik vind zelf gruyère of port salut wel lekker. | |
Weltschmerz | zaterdag 9 augustus 2014 @ 12:31 |
Gewoon vet gehakt halen, en niet doorbakken natuurlijk. Gewoon lekkere kaas die een beetje smelt erop. Alleen het brood is lastig, ik haal altijd Italiaanse bollen, maar dan niet van dat schuimbrood uit de supermarkt natuurlijk. | |
fotostarter | zaterdag 9 augustus 2014 @ 15:12 |
Knoflook is dan wel een smaakmaker, maar in hamburgers laat ik het eruit. Vind het te snel overheersen. Chili, dat dan weer wel. | |
Grietje-tit | zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:23 |
Chili, daar kwam ik bij toeval op. Het lukte me maar steeds niet om de juiste smaak te krijgen bij hamburgers. Mijn vrouw gebruikt chili. Toen dacht ik toen ik het potje zag, laat ik dat eens proberen, en het was gelijk een voltreffer. | |
fotostarter | zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:25 |
Ik denk dat het komt, omdat veel mensen dat gelijk met pittig /heet/sambal vergelijken. | |
Grietje-tit | zaterdag 9 augustus 2014 @ 16:42 |
Nederlanders houden niet van pittig. Dat heb ik allang gemerkt. Ik heb een Caribische achtergrond, daar wordt heel anders gekookt. Nederlanders zijn: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. De samba van het leven zit niet in hun. | |
Helsinki | zaterdag 9 augustus 2014 @ 17:00 |
Ik maakte ze laatst zo: 500 gram gehakt ± 25 gram paneermeel ½ ei 1 kleine ui, fijn gesnipperd 1 -2 teentjes knoflook, uitgeperst ½ theelepel worcestershiresaus zout, versgemalen peper en dat smaakte wel goed maar ik miste een beetje pit. Is een beetje chili de oplossing? | |
fotostarter | zaterdag 9 augustus 2014 @ 17:03 |
je zou het kunnen proberen. | |
Buitendam | zaterdag 9 augustus 2014 @ 17:12 |
CUL is echt mijn lievelingsforum. Er lopen hier meer gekkies rond dan in TRU. | |
Spanky78 | zaterdag 9 augustus 2014 @ 17:16 |
Vinden jullie al die dingen met paneermeel ei en Worcestershire saus en al dat gekneed niet gewoon smaken als platte gehaktballen? Niets mis met een gehaktbal, maar een hamburger is het naar mijn mening niet. Ik vind dat een goede hamburger juist niet te gekneed moet zijn van structuur, beetje los dus. Geen ei, paneermeel en typische gehaktbal smaken. Heel vet vlees heb je niet eens nodig, ik maak een mengsel van kalfsgehakt met mager en gewoon rundergehakt. Ik ga dan wel speciaal naar een goede slager. Supermarktgehakt verliest veel met vocht en wordt dan droog. Misschien ingevroren geweest? | |
Sorella | zaterdag 9 augustus 2014 @ 18:52 |
Ik bak weleens bacon uit, hak het in stukjes en gooi het bij het gehakt. | |
wiskundenoob | zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:00 |
derLudolf | zondag 10 augustus 2014 @ 19:54 |
Ik heb op een BBQ forum eens de tip gelezen dat je ook zo'n ijzeren bus met jodenkoeken kunt kopen en de deksel daarvan kun gebruiken om je burgers in de drukken | |
D. | zondag 10 augustus 2014 @ 21:59 |
Hamburger • Gehakt 1 kg • Mosterd (Dijon) 20 grm • Worcestersaus 13 grm • Rode ui 100 grm • Knoflook 15 grm • 3 Eidooiers • Paneermeel 50 grm • Peper en zout naar smaak En nu heb ik trek | |
D. | zondag 10 augustus 2014 @ 22:02 |
Oja, zo zagen ze er uit | |
wc-bril | zondag 10 augustus 2014 @ 23:37 |
Ik gebruik altijd redelijk vet gehakt, peper, zout en een beetje liquid smoke. Heerlijk. | |
Geerd | zondag 10 augustus 2014 @ 23:49 |
Peper moet je op het laatst erop mikken anders brand het toch aan in de pan. | |
wiskundenoob | maandag 11 augustus 2014 @ 11:58 |
blblijkbaar niet | |
_Loki | maandag 11 augustus 2014 @ 12:15 |
Ik haal de laatste tijd gehakt bij de turkse slager. Goedkoop en echt goede kwaliteit, burgers krimpen amper en zijn ook niet taai. Gewoon gehakt mengen met zout en peper (evt. wat cayenne of iets), even kneden zodat het niet uit elkaar valt en in ballen draaien, platdrukken, goed vormen etc. en dan opstijven in de koelkast. Bakken op hoog vuur, klaar. | |
Grietje-tit | maandag 11 augustus 2014 @ 22:06 |
Ziet er perfect uit | |
Leandra | maandag 11 augustus 2014 @ 22:10 |
Ik vond ze een paar weken geleden al in de kortingsbak.... dus om een of andere reden zijn ze er alweer uit. | |
Grietje-tit | maandag 11 augustus 2014 @ 22:12 |
In een kortingsbak. Potverdikkie. Ze kunnen ze dus aan de straatstenen niet kwijt en ik wil er een. | |
Leandra | maandag 11 augustus 2014 @ 22:26 |
Ik had ze ook niet eerder gezien trouwens, en ik kom toch net iets te vaak bij AH, dus hoe het kwam dat ze (ogenschijnlijk) rechtstreeks in de kortingsbak terechtkwamen weet ik ook niet. | |
Pietverdriet | maandag 11 augustus 2014 @ 22:27 |
Kom je wel vaker vreemde keukendingen tegen waarvan niemand weet waar het voor is | |
Intermec | woensdag 13 augustus 2014 @ 12:52 |
85% runder / 15% half of half geen zout of peper in het vlees, niet nodig. en helemaal geen eieren of paneermeel. | |
silverhill | woensdag 13 augustus 2014 @ 13:29 |
Naar mijn mening krijg je dan een platte gehaktbal. Er circuleert/circuleerde hier een ander hamburgertopic, waar ik tips uit heb gehaald om het zelf te proberen. Vooral worcestershiresauce maakt echt een wereld van verschil. | |
minilot | woensdag 13 augustus 2014 @ 13:37 |
He-le-maal mee eens! Ik vind het niks, van die dikke, compacte burgers. Bleh. Ik maak ze al een paar jaar zo: http://aht.seriouseats.com/archives/2010/05/the-burger-lab-the-worlds-best-burger-for-a-single-man-or-woman.html | |
Pietverdriet | woensdag 13 augustus 2014 @ 14:11 |
Een dikke rulle plak tartaar en die dan rood bakken vind ik een erg lekkere variatie. | |
#ANONIEM | woensdag 13 augustus 2014 @ 14:20 |
Dat is toch kei droog? Als dat zo is, lijkt mij het juist dat dat alles behalve een goede hamburger is. | |
Pietverdriet | woensdag 13 augustus 2014 @ 14:36 |
Wat begrijp je niet aan "rood bakken" hij krijgt alleen maar een kleurtje aan de buitenkant, hij is rauw van binnen. | |
#ANONIEM | woensdag 13 augustus 2014 @ 14:40 |
Dan nog. | |
Pietverdriet | woensdag 13 augustus 2014 @ 14:44 |
Wel eens rauwe tartaar gegeten? Dat is sappig en mals, zeker niet droog | |
leeell | woensdag 13 augustus 2014 @ 15:55 |
Heerlijk | |
robber57 | woensdag 13 augustus 2014 @ 17:07 |
Zo moet ie en niet anders, rauw vleesch is mans beste vrind! En ook opmerkelijk hoeveel "vlees liefhebbers" zich in zo'n topic verzamelen die kennelijk niet in staat zijn om een tartaartje te bakken. Het is toch uiteindelijk niet zo moeilijk: of je koopt vlees met een redelijk gehalte vet en dat zal dan doorbakken moeten worden want rauw vet is niet lekker en dan krijg je dus al gauw ook het punt dat hoe vetter hoe sappiger,vlees van het midden en voorkwartier zijn dan lekkerder want meer smaak maar die moeten dus echt gaar worden want anders taai en niet lekker. Of je koopt het meest magere vlees/gehakt (< 2 % vet) dat je kunt vinden/maken en bakt hem hooguit rose/saignant ,alhoewel ik ook die wel eens medium/a point bak en ook dat is met tartaar ,mits een niet al te dikke plak ,goed te doen. Je kunt daarvoor erg mager middenhand vlees zoals de vang voor gebruiken maar ook die is nog steeds aardig stug en zal eigenlijk gegaard moeten worden en dus moet er vet bij. Vlees van het achterkwartier kan rauw gegeten worden en behoeft dan dus ook geen vet meer en dus kun je dan ook voor <2% vet gaan, dat is zeg maar gehakte biefstuk. Hoe bak je tartaar? , een plak van 20 a 25 mm dik de dag er voor kruiden en losjes pletten tot een patty en het liefst een paar dagen in de koelkast zonder plastic folie laten liggen, op de dag zelf OP KAMERTEMPERATUUR laten komen(minimaal 1 uur uit de koelkast), pan heter dan de hel met wat olie of boter om en om 30 seconden bakken en draaien, na 2 a 2,5 minuut uit de pan en een paar minuutjes (terwijl je de rest van de burger maakt) in alufolie laten liggen . [ Bericht 6% gewijzigd door robber57 op 13-08-2014 17:14:14 ] | |
Geerd | woensdag 13 augustus 2014 @ 17:33 |
Tartaar vind in niet zo, maar misschien heb ik hem niet goed klaar gemaakt. | |
robber57 | woensdag 13 augustus 2014 @ 17:44 |
Als je een goede half rode biefstuk kunt waarderen dan zul je een lekker gebakken tartaar burger ook lekker vinden, dat begint dan wel met het kopen van gewoon een pondje los tartaar en niet die kant en klare hoopjes gezouten en bewerkte triestigheid die ze als "tartaartje" in de super verkopen. De Vomar en de C1000 verkopen redelijk mooie kwaliteit losse tartaar zonder toevoegingen.(zout en kruiden), je kunt het simpelweg terugvinden op de inhoudsopgave: minder 2 gram vet per 100 is wat je wilt zien en geen natrium/zout/kruiden of andere narigheid, conserveermiddel en zuurteregelaar is vandaag de dag onvermijdelijk en zal er altijd in zitten tenzij je zelf gaat hakken of malen. Tartaar 2 cm dik maken, niet te veel mengen/rommelen er mee-zorg dat je streepjes/wormpjes vlees blijft houden, de tartaar valt dan heel makkelijk uit elkaar maar als je hem kruid en een nachtje in de koelkast legt gaat het vlees weer aan elkaar plakken en krijg je een burger die niet uit elkaar valt als je hem draait in de pan. Goed op kamertemperatuur laten komen zodat je hem niet te lang moet bakken om de binnenkant warm te krijgen want dan word ie te veel doorbakken, dus gewoon net als een biefstuk bakken maar dan nog iets korter. | |
Geerd | woensdag 13 augustus 2014 @ 19:16 |
Ik ga het eens proberen dan, als ik zoiets ga proberen haal ik het altijd bij de slager. En als ik het dan niet precies weet vraag ik het even, weten hun het niet(verkoopster). Vragen ze het aan de slager. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 13 augustus 2014 @ 20:56 |
Half speklappen en half het goedkoopste rundvlees dat je kunt vinden waar vet aan zit. De gehaktmolen in (of met bijltjes volledig aan moes hakken). Kruiden er door (bijvoorbeeld gerookt paprika, tabasco, paar tenen knoflook, koriander, komijn, nootmuskaat, beetje kaneel en steranijs). Burgers van maken, en bakken. | |
Spanky78 | woensdag 13 augustus 2014 @ 21:08 |
Sowieso lekker, een tartaartje hard bakken zodat hij een mooi korstje heeft en van binnen warm maar rood is. Op brood met en beetje mayo. Hmm, guilty pleasure. Alleen doet het me niet echt denken aan een hamburger Daarop hoort eigenlijk wel sla, tomaat, bacon, mayo, ketchup en wat gebakken uitjes, Kaas is optioneel.... |