Misschien hebben aliens in die 80 minuten geknoeid met de ruimtevoertuig zodat we niet hun geheime basis op pluto kunnen ondekken.quote:Spacecraft Set to Rendezvous With Pluto Briefly Goes Silent
NASA's New Horizons spacecraft, which is hurtling toward a historic rendezvous with Pluto in just 10 days, briefly lost contact with Earth around 2 p.m. U.S. Eastern time today. For about 80 minutes, teams on the ground couldn't reach the spacecraft, which is currently 11 million kilometers from the frosted dwarf planet and its complex system of moons. (In fact, New Horizons is so far away that it takes messages traveling at the speed of light 4.5 hours to get there.)
Aliens hebben dus geknoeid met de instructieset van de spacecraft en mensen zijn te dom om het in te zien.quote:Op maandag 6 juli 2015 08:43 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
06-07-2015
New Horizons gaat morgen weer aan het werk
[ afbeelding ]
Geschreven door Tim Kraaijvanger op 6 juli 2015 om 08:12 uur
Wetenschappers zijn erachter gekomen waarom New Horizons op 4 juli in de veilige modus raakte. Morgen hervat de ruimtesonde haar werkzaamheden.
De ruimtesonde functioneert sinds zaterdag niet meer goed. Onderzoekers beweren dat er geen problemen zijn met de hardware of software van New Horizons. De oorzaak van het incident is een fout in de opdrachtenreeks, die New Horizons afwerkte ter voorbereiding van de scheervlucht langs Pluto. Deze fout was erg moeilijk te vinden.
Het goede nieuws is dat dit de laatste opdrachtenreeks was die New Horizons uitvoerde tot de aankomst bij Pluto. We hoeven dus niet bang te zijn dat de ruimtesonde een dag voor de aankomst bij de dwergplaneet plotseling opnieuw stopt met communiceren. “Ik ben blij dat het team het probleem zo snel heeft blootgelegd”, zegt Jim Green van NASA. “Nu – met Pluto in het vizier – kunnen we voor goud gaan!”
Heeft de storing gevolgen voor de missie? Ja, maar het zijn minimale gevolgen. Volgens het team van New Horizons worden de hoofddoelstellingen nog allemaal gehaald, maar heeft de storing wel een kleine invloed op de minder belangrijke doelen. “In termen van wetenschap verandert een 10 nog niet eens in een 9″, zegt hoofdonderzoeker Alan Stern van het New Horizons-project.
Nieuwe foto’s
Dit betekent dat we de eerste nieuwe foto’s van Pluto en zijn manen morgen of pas woensdag kunnen verwachten. De laatste foto’s zijn vrijdag gemaakt, dus dat betekent dat we in één keer veel nieuwe details te zien krijgen. Spannend!
(scientias.nl)
quote:Op maandag 6 juli 2015 09:08 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Aliens hebben dus geknoeid met de instructieset van de spacecraft en mensen zijn te dom om het in te zien.
Ik weet dat het onwaarschijnlijk klinkt, maar je moet er toch rekening mee houden vind ik. Het is een regio die we nooit eerder hebben bezocht.quote:
Je zult er nooit achter komen. Of je moet er twee sturen, met een kilometer verschil die dan deze in de gaten houdt. Maar dan zal je zien dat ze allebei uitvallen voor anderhalf uuquote:Op maandag 6 juli 2015 09:28 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Ik weet dat het onwaarschijnlijk klinkt, maar je moet er toch rekening mee houden vind ik. Het is een regio die we nooit eerder hebben bezocht.
De oorzaak van het incident was een fout in de opdrachtenreeks. Dat is iig veel waarschijnlijker dan aliensquote:Op maandag 6 juli 2015 09:28 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Ik weet dat het onwaarschijnlijk klinkt, maar je moet er toch rekening mee houden vind ik. Het is een regio die we nooit eerder hebben bezocht.
Ik heb mij nog niet ingelezen, maar ik dacht dat we Pluto al wel van afstand redelijk scherp konden fotograferen. Maar dat is dus helemaal niet waar?quote:Op dinsdag 7 juli 2015 15:30 schreef Maanvis het volgende:
ik heb telkens het gevoel dat die vlekken een resultaat zijn van de compressie van de foto's onderweg naar aarde ipv echte vlekken.
Nee, zie het een beetje als een vlieg fotograferen in een koplamp van een auto.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 16:04 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Ik heb mij nog niet ingelezen, maar ik dacht dat we Pluto al wel van afstand redelijk scherp konden fotograferen. Maar dat is dus helemaal niet waar?
Het is dus niet de afstand maar de vertroebeling over de afstand die voor een onscherp plaatje zorgt?quote:Op dinsdag 7 juli 2015 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Nee, zie het een beetje als een vlieg fotograferen in een koplamp van een auto.
De koplamp moet uitstaanquote:Op dinsdag 7 juli 2015 16:22 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Het is dus niet de afstand maar de vertroebeling over de afstand die voor een onscherp plaatje zorgt?
Als het wel om de afstand zelf gaat, op welke afstand vanaf de koplamp zou je dan staan om te fotograferen?
Ok, bedankt voor de verheldering.quote:Op woensdag 8 juli 2015 08:54 schreef Saekerhett het volgende:
Voor de duidelijkheid, New Horizons is nog ruim 7 miljoen kilometer verwijderd van Pluto, dat is grofweg 20 keer de afstand aarde - maan... Pluto is nog een stuk kleiner dan de maan en als je bovenstaande foto's dan ziet, kun je stellen dat die best goed zijn voor die afstand!
Rosetta en Philae maken de rest van de ruimtemissies saaiquote:
Welneequote:Op woensdag 8 juli 2015 11:50 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Rosetta en Philae maken de rest van de ruimtemissies saai
appels met peren vergelijken.quote:Op woensdag 8 juli 2015 12:42 schreef Molurus het volgende:
Echt wel. Op een komeet landen is veel stoerder dan langs een dwergplaneet vliegen.
En bovendien is het een een Europees project, en het ander een Amerikaans project.
Het idee is tof, maar verder is het gewoon een vliegende rots met misschien wat ijs. (een planeet ook natuurlijk maar toch.)quote:Op woensdag 8 juli 2015 12:42 schreef Molurus het volgende:
Echt wel. Op een komeet landen is veel stoerder dan langs een dwergplaneet vliegen.
En bovendien is het een een Europees project, en het ander een Amerikaans project.
Omdat tot dan toe alle onderzochte kleine tot middelgrote hemellichamen waren zoals de maan en Mercuriusquote:Op donderdag 9 juli 2015 10:00 schreef speknek het volgende:
Okay schijnbaar is het stikstof en methaanijs en wisten we dat al. Ik vraag me af waarom Pluto in mijn oude boeken als een soort maan/mercurius werd afgebeeld.
Dat is in ieder geval een interessante constatering.quote:Op donderdag 9 juli 2015 10:35 schreef xzaz het volgende:
Het ziet er in ieder geval wel uit als een planeet
Ik had vroeger knikkers die er precies zo uit zagen!quote:Op donderdag 9 juli 2015 10:35 schreef xzaz het volgende:
Het ziet er in ieder geval wel uit als een planeet
quote:Op donderdag 9 juli 2015 11:03 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Dat is in ieder geval een interessante constatering.
If it looks, smells and sounds like a planet; it is a planet.quote:Op donderdag 9 juli 2015 11:18 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik had vroeger knikkers die er precies zo uit zagen!
Dan moet je 'm zeker wel zelf ophalen in de Oortwolkquote:Op donderdag 9 juli 2015 16:19 schreef Maanvis het volgende:
Mocht iemand trouwens de processor willen kopen die in New Horizons zit, go your gang!
http://synova.com/proc/mg5_price.html
Het duurt nog wel een millennium voordat New Horizons daar is hoor.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 10:05 schreef remlof het volgende:
[..]
Dan moet je 'm zeker wel zelf ophalen in de Oortwolk
Zolang duurt het dan ook voordat je 'm ingehaald hebtquote:Op vrijdag 10 juli 2015 10:38 schreef Quyxz_ het volgende:
[..]
Het duurt nog wel een millennium voordat New Horizons daar is hoor.
Ik las juist dat de zon 400 keer meer licht geeft dan een volle maan op Aarde, en dat de foto's met ongeveer een seconde sluitertijd worden genomen.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 20:03 schreef BabeWatcher het volgende:
Het is ongelooflijk dat er iets te zien valt. De zon is ter hoogte van Pluto nog slechts een ster. Het is daar zo donker als het hier 's nachts is bij Nieuwe Maan.
Mijn god, wat een onzin...quote:Op vrijdag 10 juli 2015 20:03 schreef BabeWatcher het volgende:
Het is ongelooflijk dat er iets te zien valt. De zon is ter hoogte van Pluto nog slechts een ster. Het is daar zo donker als het hier 's nachts is bij Nieuwe Maan.
geweldigquote:Op zaterdag 11 juli 2015 09:38 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
11-07-2015
Grillige patronen op nieuwe foto’s Pluto
[ afbeelding ]
Geschreven door Tim Kraaijvanger op 11 juli 2015 om 09:00 uur
Op nieuwe zwart-witfoto’s, gemaakt door New Horizons Long Range Reconnaissance Imager, zijn veel meer details op het oppervlak van dwergplaneet Pluto zichtbaar. De foto is op 9 juli gemaakt, slechts vijf dagen voor de scheervlucht van New Horizons langs Pluto.
Toen New Horizons deze foto maakte, was het ruimtevaartuig nog ruim vijf miljoen kilometer van de ijskoude dwergplaneet verwijderd.
[ afbeelding ].
Op Pluto zijn nu al interessante gebieden zichtbaar. Hier willen wetenschappers graag een kijkje nemen.
“We zijn nu zó dichtbij dat we geologische details op Pluto kunnen zien”, vertelt wetenschapper Curt Niebur van New Horizons. Hij is vooral geïnteresseerd in het grijze gebied boven de staart van de walvis. “Dit is een overgangsgebied met veel dynamiek, dat maakt het zeer interessant voor wetenschappers om te analyseren.”
De resolutie op deze foto is ongeveer 27 kilometer per pixel. We zien hier de kant van Pluto die altijd is gericht naar Charon, zijn grootste maan. “Op dit nieuwste beeld treffen we ook een lange band aan met complexe, veelhoekige vormen”, vertelt hoofdonderzoeker Alan Stern van New Horizons. “Deze band is ongeveer 1.500 kilometer lang. Na een vlucht van 9,5 jaar blijkt nu in ieder geval dat Pluto het wachten waard is.”
(scientias.nl)
Niet helemaal.quote:
Bronquote:It’s Antarctic winter on Pluto. The sun has not been visible for twenty years in this frigid south polar region; it will not shine again for another 80 years. The only source of natural light is starlight and moonlight from Pluto’s largest moon, Charon.
Dat slaat op de nachtkant van Pluto he.quote:
Wel een interessante vraag eigenlijkquote:Op zaterdag 11 juli 2015 20:35 schreef Molurus het volgende:
[..]
Dat slaat op de nachtkant van Pluto he.
De dagkant van Pluto krijgt meer dan genoeg licht, veel meer dan volle maan bij ons.
quote:SUNRISE ON PLUTO
Ingredients:
• 30 ml. Jose Cuervo Tequila
• 30 ml. Vodka
• 15 ml. Blue Curacao
• dash Grenadine
• Lemonade
Pour vodka, tequila and blue curacao into a highball glass. Fill almost to top with lemonade. Then add a dash of grenadine into glass. Obviously this sink to the bottom and create a sunrise effect in a blue
quote:Voor de allerlaatste keer heeft de New Horizons-ruimtesonde een foto gemaakt van de mysterieuze vingerafdrukken op dwergplaneet Pluto. De vlekken zijn te zien op de kant die altijd naar de maan Charon is gericht.
Meer krijgen we niet te zien van deze kant?quote:Op zondag 12 juli 2015 12:36 schreef eight het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Best wel een domper dit. Reis je negen jaar lang naar Pluto en vervolgens moet je het doen met een paar vage foto's van een interessante achterkant.
Hopelijk is de voorzijde minstens net zo interessant
Nope. Er moet wel nog andere data gecombineerd / verwerkt worden maar waarschijnlijk hebben we straks meer vragen dan antwoorden.quote:Op zondag 12 juli 2015 17:42 schreef pfaf het volgende:
[..]
Meer krijgen we niet te zien van deze kant?
Een domper...quote:Op zondag 12 juli 2015 12:36 schreef eight het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Best wel een domper dit. Reis je negen jaar lang naar Pluto en vervolgens moet je het doen met een paar vage foto's van een interessante achterkant.
Hopelijk is de voorzijde minstens net zo interessant
Met dit argument is elke missie een succesquote:
Hmm, als ik dit correct lees is er geen getijdenwerking:quote:Op zondag 12 juli 2015 12:34 schreef speknek het volgende:
Hmm wat voor getijdeneffecten zou een maan die maar een stukje kleiner dan jezelf is hebben op de planeet? Ik dacht dat Pluto vooral actief zou zijn door zijn elliptische baan, maar het is misschien logischer dat Charon dat doet (aan de andere kant lijkt Charon wel een oud oppervlakte te hebben?).
quote:Op zaterdag 11 juli 2015 18:09 schreef Pek het volgende:
It’s Antarctic winter on Pluto. The sun has not been visible for twenty years in this frigid south polar region; it will not shine again for another 80 years.
De maan is veel kleiner dan de Aarde. Dus die synchroniseert veel makkelijker.quote:Op zondag 12 juli 2015 20:30 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmm, als ik dit correct lees is er geen getijdenwerking:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Charon_(maan)#Baaneigenschappen
"Elke 6.387 dagen draaien Pluto en Charon om elkaar heen. Door 'synchrone rotatie' (Engels: 'tidal locking') in beide richtingen zijn Charon en Pluto altijd met dezelfde kant naar elkaar gericht."
Grappig. Bij ons is dat alleen de maan.
Gelet op de specs van LORRI (de camera aan boord van New Horizons) is dit nog best een goed beeld gelet op de afstand. Het wordt pas echt interessant in de komende dagen als de afstand drastisch afneemt en de resolutie meer dan honderdvoudig toeneemt t.o.v. de laatste foto's.quote:Op zondag 12 juli 2015 12:36 schreef eight het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Best wel een domper dit. Reis je negen jaar lang naar Pluto en vervolgens moet je het doen met een paar vage foto's van een interessante achterkant.
Hopelijk is de voorzijde minstens net zo interessant
quote:At closest approach, LORRI will image select sections of Pluto's sunlit surface at football-field-size resolution, resolving features at about 50 meters across.
Hoezo? Dat is een teasertje. Dinsdag worden de high resolution-foto's gemaakt.quote:Op zondag 12 juli 2015 12:36 schreef eight het volgende:
afbeelding ]
Best wel een domper dit. Reis je negen jaar lang naar Pluto en vervolgens moet je het doen met een paar vage foto's van een interessante achterkant.
Hopelijk is de voorzijde minstens net zo interessant
Niet altijd, bij Hubble zijn ze nog een paar keer terug gegaanquote:Op zondag 12 juli 2015 20:22 schreef eight het volgende:
[..]
Met dit argument is elke missie een succes
Dat is zekerquote:Op zondag 12 juli 2015 20:22 schreef eight het volgende:
[..]
Met dit argument is elke missie een succes
Nee hoor, morgenavond komen een aantal beelden (de scherpste beelden van Pluto ooit), de rest wordt opgeslagen op de harde schijf en komt in de komende dagen, weken en maanden iddquote:Op maandag 13 juli 2015 09:59 schreef Coelho het volgende:
Geen idee of het hier wel eens genoemd is, maar het gaat 16 maanden (!) duren voordat alle beelden die morgen geschoten worden terug op aarde zijn. De uploadsnelheid richting aarde ligt op ongeveer 125 bytes per seconde. Dit signaal kan alleen maar ontvangen worden omdat er zeer gevoelige apparatuur op aarde staat die precies weet waar te kijken.
125 bytes per seconde, dat is bijna 2 uur en een kwartier per MB. En dan moet er niet ergens een schrijffout in zitten zodat je weer opnieuw moet beginnen
Ik zeg ook niet dat alles pas over 16 maanden komt, maar dat het in totaal 16 maanden duurt voordat alle data over zijnquote:Op maandag 13 juli 2015 10:10 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Nee hoor, morgenavond komen een aantal beelden (de scherpste beelden van Pluto ooit), de rest wordt opgeslagen op de harde schijf en komt in de komende dagen, weken en maanden idd
okquote:Op maandag 13 juli 2015 10:12 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat alles pas over 16 maanden komt, maar dat het in totaal 16 maanden duurt voordat alle data over zijn![]()
Inderdaad morgen al de eerste beelden.
Hmmm... dit is geen app maar een Windows applicatie. Een fraaie applicatie, dat wel.quote:Op maandag 13 juli 2015 10:08 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Wees ooggetuige
Wil je getuige zijn van de scheervlucht van New Horizons langs Pluto? Download NASA’s Eyes On Pluto-app en bekijk realtime de positie van het ruimtevaartuig.
een applicatie is geen "app"? Oh, weer wat geleerd...quote:Op maandag 13 juli 2015 16:33 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmmm... dit is geen app maar een Windows applicatie. Een fraaie applicatie, dat wel.
Onder 'app' verstaat men tegenwoordig 'IOS / Android toepassing'. Ik was al vergeefs aan het zoeken in de appstore.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
[..]
een applicatie is geen "app"? Oh, weer wat geleerd...
Ik heb aardig wat op TV erover gezien vandaag, maar in mijn ogen is het nooit genoeg.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
OT:wat een feest deze missie
![]()
Ben ik de enige die vindt dat er in de media maar barweinig tijd aan wordt besteed? Er zijn ook maar weinig mensen met wie ik mijn enthousiasme kan delen
BBC News berichtte er gisterenavond nog heel gaaf over en tsja, op mijn Twitterfeed gaat het zo'n beetje nergens anders over.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
OT:wat een feest deze missie
![]()
Ben ik de enige die vindt dat er in de media maar barweinig tijd aan wordt besteed? Er zijn ook maar weinig mensen met wie ik mijn enthousiasme kan delen
op mijn twitter idem, dus wat zeur ik eigenlijkquote:Op maandag 13 juli 2015 17:49 schreef minilot het volgende:
[..]
BBC News berichtte er gisterenavond nog heel gaaf over en tsja, op mijn Twitterfeed gaat het zo'n beetje nergens anders over.![]()
Maar in de reguliere Nederlandse media vind ik het ook wel wat stilletjes ja. Jammer!
Morgen uitgebreide verslaggeving op http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/quote:Op maandag 13 juli 2015 17:14 schreef Molurus het volgende:
Van mij mogen ze morgen de hele dag nonstop live uitzenden over dit onderwerp.![]()
Zou er trouwens iets van een live stream komen? Dat was/is bij Esa ieg allemaal wel erg goed geregeld.
Laatst had Een Vandaag er nog een reportage over.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
[..]
Ben ik de enige die vindt dat er in de media maar barweinig tijd aan wordt besteed?
Ik vermoed dat er, ieg binnen Europa, veel meer budget was voor PR. Rosetta is tenslotte een Europees project. 1 van de weinige Europese samenwerkingsverbanden die momenteel goed gaat zullen we maar zeggen, daar wil men wel aandacht aan besteden.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:54 schreef minilot het volgende:
Nou ja, er was hier wel degelijk véél meer te doen over Rosetta & de komeet. Ander soort missie natuurlijk, maar toch - ik vind de berichtgeving over Pluto tot nu toe ook nog wat karig. Maar goed, misschien ontploft het morgen alsnog
Top!quote:Op maandag 13 juli 2015 17:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Morgen uitgebreide verslaggeving op http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/
Dat is de oorsprong van het woord, ja. Maar de semantiek verschilt toch echt. Niemand, zover ik weet, zou Microsoft Office of Autocad omschrijven als een 'app'. Dat zijn (Windows) desktop applicaties.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:58 schreef WoordenShuffelaar het volgende:
App gewoon een afkorting van applicatie.
Maar op Mac OS en Linux wordt alles ook gewoon app genoemd, je hebt ook gewoon appstores op Mac en Linux. Na windows 8 heb je ook gewoon een appstore waar je apps kan downloaden.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:59 schreef Molurus het volgende:
[..]
Dat is de oorsprong van het woord, ja. Maar de semantiek verschilt toch echt. Niemand, zover ik weet, zou Microsoft Office of Autocad omschrijven als een 'app'. Dat zijn (Windows) desktop applicaties.
Edit: het staat zelfs in van Dale:
app (de; v(m); meervoud: apps)
1 (computer) applicatie, m.n. voor een smartphone of een tablet-pc
(merk op dat het geen afkorting meer is, hoewel dat wel de oorsprong is.)
Linux ook?quote:Op maandag 13 juli 2015 18:18 schreef WoordenShuffelaar het volgende:
[..]
Maar op Mac OS en Linux wordt alles ook gewoon app genoemd, je hebt ook gewoon appstores op Mac en Linux. Na windows 8 heb je ook gewoon een appstore waar je apps kan downloaden.
Her nieuws over Rosetta kwam ook voornamelijk naar buiten toen ze op de komeet gingen landen, niet daarvoor.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:54 schreef minilot het volgende:
Nou ja, er was hier wel degelijk véél meer te doen over Rosetta & de komeet. Ander soort missie natuurlijk, maar toch - ik vind de berichtgeving over Pluto tot nu toe ook nog wat karig. Maar goed, misschien ontploft het morgen alsnog
gisteren nog een heel item in 1vandaagquote:Op maandag 13 juli 2015 17:49 schreef minilot het volgende:
[..]
BBC News berichtte er gisterenavond nog heel gaaf over en tsja, op mijn Twitterfeed gaat het zo'n beetje nergens anders over.![]()
Maar in de reguliere Nederlandse media vind ik het ook wel wat stilletjes ja. Jammer!
Dan maar de pcquote:
Ok, ik heb m nog niet gedownloadquote:Op maandag 13 juli 2015 16:33 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmmm... dit is geen app maar een Windows applicatie. Een fraaie applicatie, dat wel.
Ik was vergeten de link erbij te zettenquote:Op maandag 13 juli 2015 17:14 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ik was al vergeefs aan het zoeken in de appstore.![]()
Mja, maar dan heb ik een flinke rugzak en een lang verlengsnoer nodig om hem mee te slepen morgenquote:
hahaquote:Op dinsdag 14 juli 2015 00:38 schreef Pek het volgende:
[..]
Mja, maar dan heb ik een flinke rugzak en een lang verlengsnoer nodig om hem mee te slepen morgen
quote:Op maandag 13 juli 2015 16:33 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmmm... dit is geen app maar een Windows applicatie. Een fraaie applicatie, dat wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja!quote:Op dinsdag 14 juli 2015 08:19 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Google heeft ook een leuk plaatje vandaag
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 14 juli 2015 07:32 schreef xzaz het volgende:
[..]Waar denk je dat app voor staat
Je vond het zelf ook te lang om te lezen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vrij vertaald: 'App' is van oorsprong een afkorting (het is geen afkorting meer), en wordt gebruikt om daar mobiele toepassingen mee aan te duiden. En dan is een Windows desktop applicatie gewoon niet wat je verwacht.
Niet meer aanwezig in dit forum.
quote:Op dinsdag 14 juli 2015 08:19 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Google heeft ook een leuk plaatje vandaag
[ afbeelding ]
Er zal ook niet veel te volgen zijnquote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:06 schreef Perrin het volgende:
Je zou maar heel de dag thuis zitten om dit te kunnen volgen
* Perrin zit gewoon op werk.
haha me tooquote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:10 schreef minilot het volgende:
Ik ga Amy van Pluto in a Minute straks zo missen als er geen nieuwe afleveringen meer komen hè?![]()
superquote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:13 schreef minilot het volgende:
Ze is ook fijn op Twitter! https://twitter.com/astvintagespace
twitter:govertschilling twitterde op dinsdag 14-07-2015 om 09:08:50het duurt 16 maanden (!) voordat alle data die deze week wordt verzameld op aarde is gearriveerd. #pluto reageer retweet
yep, die was al voorbij gekomen.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:15 schreef Roel_Jewel het volgende:
twitter:govertschilling twitterde op dinsdag 14-07-2015 om 09:08:50het duurt 16 maanden (!) voordat alle data die deze week wordt verzameld op aarde is gearriveerd. #pluto reageer retweet
truequote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:14 schreef minilot het volgende:
Wat een gaaf vakgebied heb je dan zeg, als spaceflight historian. En dan ook nog zo eruit zien als op op te vreten!
quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:06 schreef Perrin het volgende:
Je zou maar heel de dag thuis zitten om dit te kunnen volgen
quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:09 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Er zal ook niet veel te volgen zijn
We zullen 22 uur lang niks horen
22 hours of terror haha
Hoe bedoel je in het echt? Het ding krijgt nogal weinig licht, ik denk dat je in het echt echt amper iets ziet.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:25 schreef WoordenShuffelaar het volgende:
De foto's die we te zien krijgen zijn gemaakt met zeer geavanceerde apparatuur die ook andere golflengtes registreren dan wat wij als mens kunnen zien.
Ik vraag me eigenlijk af of Pluto in het echt, vooral qua kleur, hetzelfde uitziet voor ons als op deze beelden?
'onze' maan heeft een diameter van ongeveer 3500 kilometer. Met nog 300.000 kilometer te gaan zou dat betekenen dat je Pluto zou zien op ongeveer 2/3 van de grootte van onze maan. Benieuwd hoe dat beeld wordt bij 10.000 kilometer afstand. Zou dat in ons aarde/maan perspectief al volledig horizonvullend zijn?quote:Op dinsdag 14 juli 2015 08:34 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Minder dan 300.000 kilometer te gaan
De afstand was vanochtend om half acht minder dan 300.000 kilometer. Dat is de gemiddelde afstand van de aarde naar de maan. Kortom, New Horizons bevindt zich op dit moment dichter bij dwergplaneet Pluto dan de maan bij de aarde. Nu we toch in termen als ‘aarde’ en ‘maan’ praten: hoe groot zijn Pluto en Charon als je deze twee Kuipergordelobjecten op de aarde legt? De onderstaande visualisatie laat die goed zien. Pluto heeft een diameter van 2370 kilometer, oftewel 18,5% van de diameter van de aarde. Charon heeft een diameter van 1208 kilometer.
Dat valt nogal mee. Naar aanleiding van de discussie eerder heb ik dat opgezocht, Pluto krijgt bij dag een paar honderd keer zoveel licht als de nachtkant van de aarde bij volle maan.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:43 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Hoe bedoel je in het echt? Het ding krijgt nogal weinig licht, ik denk dat je in het echt echt amper iets ziet.
Ja, die willen natuurlijk niets liever dan dat die dwergplaneet weer promoveert tot 'echte planeet'.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:48 schreef Maanvis het volgende:
http://www.nu.nl/wetensch(...)werd-aangenomen.html
Dat zou toch mooi zijn? Pluto back in the familyquote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:49 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ja, die willen natuurlijk niets liever dan dat die dwergplaneet weer promoveert tot 'echte planeet'.
En ondertussen al die aliens die onze radiosignalen opvangen dat we eerst 9 dan 8 en dan weer 9 planeten hebben... denken van 'wtf hebben ze een death star opnieuw opgebouwd ofzo'..quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:51 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Dat zou toch mooi zijn? Pluto back in the family
Ach ja, wat doet grootte er ook toe?quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:49 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hij blijft ruim kleiner dan onze maan.
Ach, het is maar wat voor naampje je eraan geeft. Op zich ben ik het er wel mee eens dat Pluto meer thuishoort bij de honderden min of meer vergelijkbare (maar net iets kleinere) Kuypergordelobjecten dan in het bekende rijtje planeten.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:51 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Dat zou toch mooi zijn? Pluto back in the family
lolquote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:54 schreef Maanvis het volgende:
[..]
En ondertussen al die aliens die onze radiosignalen opvangen dat we eerst 9 dan 8 en dan weer 9 planeten hebben... denken van 'wtf hebben ze een death star opnieuw opgebouwd ofzo'..
Ik lig er ook niet wakker van hoorquote:Op dinsdag 14 juli 2015 09:55 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ach, het is maar wat voor naampje je eraan geeft. Op zich ben ik het er wel mee eens dat Pluto meer thuishoort bij de honderden min of meer vergelijkbare (maar net iets kleinere) Kuypergordelobjecten dan in het bekende rijtje planeten.
Het is en blijft een nogal klein ding. Ik kan ieg niet wakker liggen van de terminologie.
hahaha, hier dus ook alquote:
Achja, dit is ook wel gezellig met de bekende 'gezichten' uit w&tquote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:02 schreef Maanvis het volgende:
En ondertussen worden er nieuwsberichten op FOK! geplaatst over Pluto zonder naar dit geweldige topique te verwijzen. Dat vind ik wel jammer, nu.nl verwijst tegenwoordig vaak wel naar relevante achtergrondinfo.
Oeps, net een linkje gepost in dat nieuwsbericht.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:04 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Achja, dit is ook wel gezellig met de bekende 'gezichten' uit w&t
aiaiaiai, krijgen we dadelijk weer een stormloop hier zoals in het rosetta topicquote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:05 schreef Molurus het volgende:
[..]
Oeps, net een linkje gepost in dat nieuwsbericht.
Ik denk eerlijk gezegd dat dat wel meevalt. Rosetta was toch heel anders... het was echt live te volgen, het was een Europees project, het was een echte landing, etc, etc.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:06 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
aiaiaiai, krijgen we dadelijk weer een stormloop hier zoals in het rosetta topic
grapje
go your gangno problemo
Dat is waarquote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:08 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ik denk eerlijk gezegd dat dat wel meevalt. Rosetta was toch heel anders... het was echt live te volgen, het was een Europees project, het was een echte landing, etc, etc.
Voordat we weer echt nieuws hebben over New Horizons zijn we 1-2 dagen verder.
Concurrentie van New Horizons momenteel, en Philae laat ook niet al teveel van zich horen. Komt vast wel weer.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:10 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Dat is waar
en als je nu kijkt is het rosetta topic alweer een beetje aan t uitsterven
Een van de doelen van de missie is om de chemische samentelling van het oppervalk te achterhalen, dus veel zekerheid is er ook niet volgens mij.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:13 schreef Molurus het volgende:
[..]
Concurrentie van New Horizons momenteel, en Philae laat ook niet al teveel van zich horen. Komt vast wel weer.
Hoe zit het trouwens met de samenstelling van Pluto? Het wordt overal omschreven als een 'ijsbal' maar ik krijg soms wel eens het gevoel dat van al dat soort objecten wordt verondersteld dat ze uit ijs bestaan.
Hoe zeker is men eigenlijk hiervan?
En zal Pluto de baan van NH noemenswaardig wijzigen? Ook geen idee van.
Dat is op zich goed, dan is er iets te ontdekken.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:16 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Een van de doelen van de missie is om de chemische samentelling van het oppervalk te achterhalen, dus veel zekerheid is er ook niet volgens mij.
Ze zijn er wel achter dat de pool bestaat uit methaanijs en stikstof meen ik
en zoals Speknek al had aangegevenquote:Op donderdag 2 juli 2015 08:42 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
01-07-2015
New Horizons ontdekt methaan op Pluto
[ afbeelding ]
Geschreven door Tim Kraaijvanger op 1 juli 2015 om 08:51 uur
De infraroodspectrometer aan boord van de New Horizons-ruimtesonde heeft bevroren methaan gevonden op het oppervlak van Pluto. Methaan werd al in 1976 aangetroffen op Pluto, maar het is nu voor het eerst dat ook New Horizons het element spot.
(scientias.nl)
het oppervlak van Charon bevat bevroren water- en ammonia-ijs. Het binnenste van Pluto bestaat voornamelijk uit rots, terwijl Charon een gelijke mix van rots en ijs bevat.quote:Op donderdag 9 juli 2015 10:00 schreef speknek het volgende:
Okay schijnbaar is het stikstof en methaanijs en wisten we dat al. Ik vraag me af waarom Pluto in mijn oude boeken als een soort maan/mercurius werd afgebeeld.
Meten, magnetisme dacht ik.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:28 schreef Molurus het volgende:
Niet om heel lastig te zijn ofzo, maar hoe weet men in hemelsnaam hoe het binnenste van Pluto eruit ziet?Dat lijkt me nogal lastig te zien.
Het is iig geen gasdwergplaneetquote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:28 schreef Molurus het volgende:
Niet om heel lastig te zijn ofzo, maar hoe weet men in hemelsnaam hoe het binnenste van Pluto eruit ziet?Dat lijkt me nogal lastig te zien.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |