Hmm, als ik dit correct lees is er geen getijdenwerking:quote:Op zondag 12 juli 2015 12:34 schreef speknek het volgende:
Hmm wat voor getijdeneffecten zou een maan die maar een stukje kleiner dan jezelf is hebben op de planeet? Ik dacht dat Pluto vooral actief zou zijn door zijn elliptische baan, maar het is misschien logischer dat Charon dat doet (aan de andere kant lijkt Charon wel een oud oppervlakte te hebben?).
quote:Op zaterdag 11 juli 2015 18:09 schreef Pek het volgende:
It’s Antarctic winter on Pluto. The sun has not been visible for twenty years in this frigid south polar region; it will not shine again for another 80 years.
De maan is veel kleiner dan de Aarde. Dus die synchroniseert veel makkelijker.quote:Op zondag 12 juli 2015 20:30 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmm, als ik dit correct lees is er geen getijdenwerking:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Charon_(maan)#Baaneigenschappen
"Elke 6.387 dagen draaien Pluto en Charon om elkaar heen. Door 'synchrone rotatie' (Engels: 'tidal locking') in beide richtingen zijn Charon en Pluto altijd met dezelfde kant naar elkaar gericht."
Grappig. Bij ons is dat alleen de maan.
Gelet op de specs van LORRI (de camera aan boord van New Horizons) is dit nog best een goed beeld gelet op de afstand. Het wordt pas echt interessant in de komende dagen als de afstand drastisch afneemt en de resolutie meer dan honderdvoudig toeneemt t.o.v. de laatste foto's.quote:Op zondag 12 juli 2015 12:36 schreef eight het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Best wel een domper dit. Reis je negen jaar lang naar Pluto en vervolgens moet je het doen met een paar vage foto's van een interessante achterkant.
Hopelijk is de voorzijde minstens net zo interessant
quote:At closest approach, LORRI will image select sections of Pluto's sunlit surface at football-field-size resolution, resolving features at about 50 meters across.
Hoezo? Dat is een teasertje. Dinsdag worden de high resolution-foto's gemaakt.quote:Op zondag 12 juli 2015 12:36 schreef eight het volgende:
afbeelding ]
Best wel een domper dit. Reis je negen jaar lang naar Pluto en vervolgens moet je het doen met een paar vage foto's van een interessante achterkant.
Hopelijk is de voorzijde minstens net zo interessant
Niet altijd, bij Hubble zijn ze nog een paar keer terug gegaanquote:Op zondag 12 juli 2015 20:22 schreef eight het volgende:
[..]
Met dit argument is elke missie een succes
Dat is zekerquote:Op zondag 12 juli 2015 20:22 schreef eight het volgende:
[..]
Met dit argument is elke missie een succes
Nee hoor, morgenavond komen een aantal beelden (de scherpste beelden van Pluto ooit), de rest wordt opgeslagen op de harde schijf en komt in de komende dagen, weken en maanden iddquote:Op maandag 13 juli 2015 09:59 schreef Coelho het volgende:
Geen idee of het hier wel eens genoemd is, maar het gaat 16 maanden (!) duren voordat alle beelden die morgen geschoten worden terug op aarde zijn. De uploadsnelheid richting aarde ligt op ongeveer 125 bytes per seconde. Dit signaal kan alleen maar ontvangen worden omdat er zeer gevoelige apparatuur op aarde staat die precies weet waar te kijken.
125 bytes per seconde, dat is bijna 2 uur en een kwartier per MB. En dan moet er niet ergens een schrijffout in zitten zodat je weer opnieuw moet beginnen
Ik zeg ook niet dat alles pas over 16 maanden komt, maar dat het in totaal 16 maanden duurt voordat alle data over zijnquote:Op maandag 13 juli 2015 10:10 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
[..]
Nee hoor, morgenavond komen een aantal beelden (de scherpste beelden van Pluto ooit), de rest wordt opgeslagen op de harde schijf en komt in de komende dagen, weken en maanden idd
okquote:Op maandag 13 juli 2015 10:12 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat alles pas over 16 maanden komt, maar dat het in totaal 16 maanden duurt voordat alle data over zijn![]()
Inderdaad morgen al de eerste beelden.
Hmmm... dit is geen app maar een Windows applicatie. Een fraaie applicatie, dat wel.quote:Op maandag 13 juli 2015 10:08 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Wees ooggetuige
Wil je getuige zijn van de scheervlucht van New Horizons langs Pluto? Download NASA’s Eyes On Pluto-app en bekijk realtime de positie van het ruimtevaartuig.
een applicatie is geen "app"? Oh, weer wat geleerd...quote:Op maandag 13 juli 2015 16:33 schreef Molurus het volgende:
[..]
Hmmm... dit is geen app maar een Windows applicatie. Een fraaie applicatie, dat wel.
Onder 'app' verstaat men tegenwoordig 'IOS / Android toepassing'. Ik was al vergeefs aan het zoeken in de appstore.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
[..]
een applicatie is geen "app"? Oh, weer wat geleerd...
Ik heb aardig wat op TV erover gezien vandaag, maar in mijn ogen is het nooit genoeg.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
OT:wat een feest deze missie
![]()
Ben ik de enige die vindt dat er in de media maar barweinig tijd aan wordt besteed? Er zijn ook maar weinig mensen met wie ik mijn enthousiasme kan delen
BBC News berichtte er gisterenavond nog heel gaaf over en tsja, op mijn Twitterfeed gaat het zo'n beetje nergens anders over.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
OT:wat een feest deze missie
![]()
Ben ik de enige die vindt dat er in de media maar barweinig tijd aan wordt besteed? Er zijn ook maar weinig mensen met wie ik mijn enthousiasme kan delen
op mijn twitter idem, dus wat zeur ik eigenlijkquote:Op maandag 13 juli 2015 17:49 schreef minilot het volgende:
[..]
BBC News berichtte er gisterenavond nog heel gaaf over en tsja, op mijn Twitterfeed gaat het zo'n beetje nergens anders over.![]()
Maar in de reguliere Nederlandse media vind ik het ook wel wat stilletjes ja. Jammer!
Morgen uitgebreide verslaggeving op http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/quote:Op maandag 13 juli 2015 17:14 schreef Molurus het volgende:
Van mij mogen ze morgen de hele dag nonstop live uitzenden over dit onderwerp.![]()
Zou er trouwens iets van een live stream komen? Dat was/is bij Esa ieg allemaal wel erg goed geregeld.
Laatst had Een Vandaag er nog een reportage over.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:10 schreef Prego het volgende:
[..]
Ben ik de enige die vindt dat er in de media maar barweinig tijd aan wordt besteed?
Ik vermoed dat er, ieg binnen Europa, veel meer budget was voor PR. Rosetta is tenslotte een Europees project. 1 van de weinige Europese samenwerkingsverbanden die momenteel goed gaat zullen we maar zeggen, daar wil men wel aandacht aan besteden.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:54 schreef minilot het volgende:
Nou ja, er was hier wel degelijk véél meer te doen over Rosetta & de komeet. Ander soort missie natuurlijk, maar toch - ik vind de berichtgeving over Pluto tot nu toe ook nog wat karig. Maar goed, misschien ontploft het morgen alsnog
Top!quote:Op maandag 13 juli 2015 17:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Morgen uitgebreide verslaggeving op http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/
Dat is de oorsprong van het woord, ja. Maar de semantiek verschilt toch echt. Niemand, zover ik weet, zou Microsoft Office of Autocad omschrijven als een 'app'. Dat zijn (Windows) desktop applicaties.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:58 schreef WoordenShuffelaar het volgende:
App gewoon een afkorting van applicatie.
Maar op Mac OS en Linux wordt alles ook gewoon app genoemd, je hebt ook gewoon appstores op Mac en Linux. Na windows 8 heb je ook gewoon een appstore waar je apps kan downloaden.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:59 schreef Molurus het volgende:
[..]
Dat is de oorsprong van het woord, ja. Maar de semantiek verschilt toch echt. Niemand, zover ik weet, zou Microsoft Office of Autocad omschrijven als een 'app'. Dat zijn (Windows) desktop applicaties.
Edit: het staat zelfs in van Dale:
app (de; v(m); meervoud: apps)
1 (computer) applicatie, m.n. voor een smartphone of een tablet-pc
(merk op dat het geen afkorting meer is, hoewel dat wel de oorsprong is.)
Linux ook?quote:Op maandag 13 juli 2015 18:18 schreef WoordenShuffelaar het volgende:
[..]
Maar op Mac OS en Linux wordt alles ook gewoon app genoemd, je hebt ook gewoon appstores op Mac en Linux. Na windows 8 heb je ook gewoon een appstore waar je apps kan downloaden.
Her nieuws over Rosetta kwam ook voornamelijk naar buiten toen ze op de komeet gingen landen, niet daarvoor.quote:Op maandag 13 juli 2015 17:54 schreef minilot het volgende:
Nou ja, er was hier wel degelijk véél meer te doen over Rosetta & de komeet. Ander soort missie natuurlijk, maar toch - ik vind de berichtgeving over Pluto tot nu toe ook nog wat karig. Maar goed, misschien ontploft het morgen alsnog
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |