Bramito | maandag 7 juli 2014 @ 16:12 |
Hier verder met de afknappers. | |
BodyLanguage | maandag 7 juli 2014 @ 16:14 |
Dat je een tongtje besteld, deze aansnijdt en vervolgens ontdekt dat de ingewanden er nog inzitten.. (Ervaring bij een "van der valk" hotel) [ Bericht 2% gewijzigd door BodyLanguage op 07-07-2014 16:22:15 ] | |
spambot31 | maandag 7 juli 2014 @ 16:16 |
Dat het ene gerecht een halfuur later wordt gebracht dan het andere, en dat jouw eten al op is maar de ander nog moet beginnen. | |
Bramito | maandag 7 juli 2014 @ 16:17 |
Ingewanden in een filet? Die snap ik niet. | |
Yi-Long | maandag 7 juli 2014 @ 16:19 |
Betalen voor een sausje. Idiote prijzen voor een drankje. Dat ze 3 euro vragen voor een glaasje cola, waar je 4 flessen pepsi voor kunt kopen in de aanbieding.En dan kleine glaasjes, halfvol met ijs ![]() Lange wachttijden, uiteraard met de bedoeling dat je in de tussentijd je drankje al ophebt en een nieuwe zult bestellen. Idiote prijzen voor huis, tuin en keuken gerechten. Horeca in NL is waardeloos en duur. | |
BodyLanguage | maandag 7 juli 2014 @ 16:21 |
Ja tongetje besteld en vervolgens is hij niet ontleed | |
Brembo | maandag 7 juli 2014 @ 16:22 |
Servetten, die twintig keer gevouwen zijn door het personeel ![]() | |
IkeDubaku99 | maandag 7 juli 2014 @ 16:32 |
- Bediening die aan het kletsen is terwijl jij of andere gasten hun nodig hebben; - Gebrek aan kennis bij het bedienend personeel van de menukaart; - Het ontbreken van vriendelijkheid en/of professioneel gedrag van het bedienend personeel; - Vuile tafels en toiletten; - Krappe tafels en stoelen. | |
BrandX | maandag 7 juli 2014 @ 16:44 |
Ik kan me vreselijk ergeren aan bediening die serveren over de hele tafel heen. Dus over de hele tafel heen of half over jou heen hangen om iedereen te 'serveren'. Dat ze het niet aan de juiste kant van je serveren vind ik totaal geen issue, maar loop even om om het eten of drinken normaal aan te geven ![]() | |
Tja..1986 | maandag 7 juli 2014 @ 16:44 |
- Lang wachten - Weinig ruimte/lage tafels (ben 2.02, moet mn benen ook nog ergens kwijt) - zeggen dat er friet/patat bij zit maar dan zo weinig dat je moet bijbestellen wat vervolgens pas komt als de rest van het eten al op is. | |
Pietverdriet | maandag 7 juli 2014 @ 16:46 |
Met ongewassen handen | |
Ama | maandag 7 juli 2014 @ 16:48 |
Drie kwartier moeten wachten voor dat er iemand aan tafel kwam voor drinken (kregen op een gegeven moment de neiging om maar voor de hele avond in één keer te bestellen) | |
Bramito | maandag 7 juli 2014 @ 16:56 |
Dat je zo lang blijft zitten.... | |
kirsten. | maandag 7 juli 2014 @ 16:59 |
Ook een leuke; Moeten betalen voor de toiletten. A4 restaurant gouden wok (I know ![]() Needless to say dat ik daar dus nooit meer kom. | |
spierbal | maandag 7 juli 2014 @ 17:06 |
De rekening | |
_Hestia_ | maandag 7 juli 2014 @ 17:06 |
Personeel dat geen rekening houdt met allergieën. Keer vergeten van te voren aan te geven dat ik geen citroen in mijn cola wil vanwege allergie. Zit er wel 1 in, dus geef ik het dan aan. Halen ze gewoon aan alleen de citroen eruit in de keuken. Want toen ik het glas terugkreeg dreef er toch nog een stukje in. Verder idd lang moeten wachten op eten, personeel dat meer aan het ouwehoeren is dan aandacht voor de gasten heeft, gebrek aan kennis bij het personeel, tafels die niet afgeruimd worden als de gasten weg zijn, vieze toiletten, serveersters die het eten doorgeven via de gasten ipv zelf te serveren, bijgerechten waar veel te weinig van is zodat je moet bij bestellen (tegen extra betaling) en wat pas komt als je de rest al op hebt, of het eten niet tegelijkertijd uitserveren waardoor de 1 het op heeft voor de ander wat heeft. | |
Bloessem | maandag 7 juli 2014 @ 17:10 |
Smerige toiletten... ![]() | |
uniekhoorn | maandag 7 juli 2014 @ 17:11 |
Oh datte ook! | |
123hopsaflops | maandag 7 juli 2014 @ 17:53 |
Smerige toiletten is een grote alarmbel voor mij, want dat betekent dat de hygiëne in de keuken ook niet goed is. Ik heb nog een klacht die ik niet eerder heb gelezen; als je over iets klaagt, dat degene die serveert in discussie gaat in plaats van het oplost. Zo had ik een keer een glas Guinness zonder prik, gaat die student beweren dat ik waarschijnlijk nooit bier drink, want dat hoort zo. Na een tijdje heen en weer discussiëren neemt hij het glas mee, om even later er mee terug te komen en te melden dat ze "er achter ook niets mis mee vinden". Kreeg ik dus serieus mijn half opgedronken biertje terug ![]() | |
golfer | maandag 7 juli 2014 @ 20:27 |
Daar kan je nu via een App van de VWA al iets over bekijken. Vanaf vandaag eerst alle lunchrooms: https://www.vwa.nl/actuee(...)nisch-broodje-gezond via http://www.inspectieresul(...)ectieresultaten.html en binnenkort voor alle eetgelegenheden. | |
Pietverdriet | maandag 7 juli 2014 @ 20:31 |
Zou dan sowieso geen cola drinken dan want daar zitten citrusextracten in. Maar verder heb je gelijk. | |
_Hestia_ | maandag 7 juli 2014 @ 20:37 |
Heb het gelukkig niet zo erg dat ik daar heel veel last van heb ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 7 juli 2014 @ 20:40 |
In cola zitten extracten uit de schil | |
123hopsaflops | maandag 7 juli 2014 @ 20:49 |
Ik bedenk mij nog een pareltje; een keer ging ik bij café Engels bij Rotterdam centraal wat drinken. De tap was gesloten, maar "we hebben alle bier op fles". Dus ik bestel een flesje Palm, dat op de kaart staat voor 3 euro (tap). Krijg ik de rekening, staat er voor een flesje Palm 6 euro. Dat werd een mooie stennis in dat gare kutcafe ![]() | |
Yi-Long | maandag 7 juli 2014 @ 23:12 |
Sowieso, 3 euro voor tap is al een compleet idiote prijs, maar 6 euro vragen voor een flesje... ![]() Maar goed, meestal check ik van te voren al de prijzen van de fristdranken op de kaart, en als een cola meer dan 1,75 kost, dan gaan we niet naar binnen. Ik wil best ergens eten, maar ik kom er niet om afgezet te worden. Dan eet ik liever thuis, en spaar mijn geld op voor goede betaalbare horeca in het buitenland. | |
Yi-Long | maandag 7 juli 2014 @ 23:15 |
Het is toch fucking dieptriest met de horeca in NL dat je bij de plaatselijke Mac of Burger King gewoon betere service kunt verwachten dan bij een normaal restaurant...!? Als je bij de Mac terug gaat met je lauwe burger, of je crappy cola (of die valt van je tray op de grond), of je slappe lauwe patat, dan krijg je normaal gesproken gewoon zonder gezeik nieuwe. Maar er zijn dus serieus restaurants die ondanks die compleet idiote prijzen dan oo nog gaan lopen mekkeren terwijl ze zelf fout zitten... ![]() | |
Brembo | maandag 7 juli 2014 @ 23:47 |
We keken hetzelfde programma ![]() | |
Pietverdriet | maandag 7 juli 2014 @ 23:56 |
Neuh, ik refereerde aan johannes van dam, die had ook de pleuris aan gevouwen servetten. Wat keek jij? | |
Pietverdriet | maandag 7 juli 2014 @ 23:58 |
Triest niet? | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 00:01 |
Studentjes in de bediening menen ook altijd dat ze de discussie aan moeten gaan. Mangiare in eindhoven - Heeft u een keuze kunnen maken? > Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood. - De Ribeye steak? > Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben. - okay, hi hi hi Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld. Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet. Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan. | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 07:50 |
![]() Ik durf het nooit zo goed, iets terug sturen. ![]() | |
RemcoDelft | dinsdag 8 juli 2014 @ 07:57 |
Met bier durven ze dat niet, met cola vinden ze het heel normaal om te schenken uit een fles die al een dag of langer open staat. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 8 juli 2014 @ 08:12 |
Dat. Ik heb het vermoeden dat er dan dingen gebeuren met de gangen die nog moeten komen die ik liever niet wil weten. | |
Lienekien | dinsdag 8 juli 2014 @ 08:16 |
Eerlijk gezegd zou ik van die acties als gezelschap ook niet altijd op prijs stellen. Uit eten gaan is soms vooral een sociale gebeurtenis, waarbij de kwaliteit van het eten of de bediening op de tweede plaats komt. Als er dan een bij zit die overal een punt van wil maken, is dat ook degene die daarmee de stemming bepaalt. | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 08:31 |
Met een gezelschap is het wat anders. Maar wij gaan eigenlijk vrijwel altijd met zijn tweeën en het gaat ons ook echt om het eten. Dus je doel speelt ook mee. ![]() | |
RemcoDelft | dinsdag 8 juli 2014 @ 08:56 |
Van der Valk Brugge: met handschoenen aan een vieze lepel op tafel leggen... | |
Tja..1986 | dinsdag 8 juli 2014 @ 09:12 |
Dan kan je niet veel tenten in Nederland in ben ik bang. Of is 2,- voor een glas fris een randstadprijs? | |
kirsten. | dinsdag 8 juli 2014 @ 09:18 |
Ik zou willen dat het 2,- kostte, kom hier zelden fris tegen wat goedkoper is dan 2,50 per glas. En tsja, je betaalt het, zeker in een groep. | |
Jackie-Treehorn | dinsdag 8 juli 2014 @ 09:19 |
-ongeïnteresseerde bediening -geen kennis van de gerechten en/of wijn -gangen te snel of te langzaam (maatstaf; wijn op, nieuwe gang op tafel) -verkeerde bestelling of gerechten niet goed gaar | |
Tja..1986 | dinsdag 8 juli 2014 @ 09:19 |
Inderdaad, 2,- is nog vrij 'goedkoop'. Gelukkig drink ik bijna nooit frisdrank bij een kroeg en doet de prijs er na het 6de biertje niet zoveel meer toe ![]() | |
Brembo | dinsdag 8 juli 2014 @ 10:55 |
Die relnicht van herman op rtl4. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 11:08 |
Weet je ook van wie hij het gejat heeft. | |
fluffy2 | dinsdag 8 juli 2014 @ 11:10 |
Haar op mn bord. Walgelijk! | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 11:16 |
Vragen waar de tonijn vandaan komt en dan als antwoord krijgen (nadat serveerster naar de keuken is geweest om het te vragen!) "Van de groothandel". ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 8 juli 2014 @ 11:40 |
En melk komt uit de supermarkt ![]() | |
IkeDubaku99 | dinsdag 8 juli 2014 @ 11:41 |
Of erachter komen dat de kaasbroodjes uit de diepvries komen. ![]() | |
WammesWaggel | dinsdag 8 juli 2014 @ 11:46 |
Een flesje cola van 200 ml in een bar is ook wat karig, vroeger kreeg je zeker 300 ml. | |
RemcoDelft | dinsdag 8 juli 2014 @ 13:54 |
Ze had ook gewoon "uit de keuken" kunnen zeggen. Wat verwacht jij dan, dat je het levensverhaal bij je eten te horen krijgt? Vraag je ook waar de sla vandaan komt? | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 13:54 |
In je dromen | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 13:56 |
De bediening vragen of de rogvleugel van een kolibrierog is waarna ze dat even in de keuken gaan vragen is wel weer priceless | |
Tja..1986 | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:00 |
Als ze daar vers in gegaan zijn is dat toch niet zo'n punt? Of bedoel je van de groothandel/supermarkt? | |
golfer | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:02 |
![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:04 |
De kok kon er wel om lachen, kreeg de volgende gang een portie extra. | |
Sicstus | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:06 |
Jankende kinderen ![]() | |
IkeDubaku99 | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:08 |
Die van de groothandel/supermarkt. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:11 |
Wat dacht je dan, dat ze zelf bladerdeeg tourneerden, kaasragout maakten en de kaasbroodjes in elkaar draaiden? | |
Tja..1986 | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:11 |
Dat is wel wat jammer ja. Maar dat zie je toch best wel vaak, vooral met toetjes, dat het gewoon fabriekswerk is. | |
Tja..1986 | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:12 |
Ligt een beetje aan de prijs en het soort restaurant waar je zit. Wat mij betreft mag er bij de middenklasse restaurants best wat meer aandacht naar bijvoorbeeld de toetjes. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:15 |
Dat is veel te vaak prefab idd. Andere kant is, goede prefab is vaak beter dan het niveau van te veel koks tegenwoordig. Als student werkte ik als kok. Mijn werkgever wilde dat ik papieren haalde, dus ik naar het SVH. Daar werd op mijn eerste avond me geleerd hoe ik soep met poeders moest maken. Ik maakte in de zaak waar ik werkte alles zelf, zonder prefabs, muv het ijs. Ik heb toen mijn werkgever maar verteld dat ik het nut er niet van inzag. | |
RemcoDelft | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:18 |
De grote vraag is: kan de kok dat beter dan een robot in een fabriek? | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:20 |
net als de bediening is het keukenpersoneel maar al te vaak niet goed opgeleid. Ken heel wat zaken waar men groothandelsverpakkingen warm maakt en die avond aan avond vol zitten, zo gezellig daar (sarcasme) | |
Tja..1986 | dinsdag 8 juli 2014 @ 14:39 |
Tja.. Het punt is vaak alleen dat ik het dan zelf ook kan. Zeker met toetjes omdat dat niet veel werk is. Ik ga naar een restaurant om meerdere redenen, maar ook omdat ze daar dingen maken die ik zelf niet kan. Ik heb niet de behoefte een euro of 8 te betalen voor een toetje dat ik in de supermarkt voor nog geen 2 euro kan krijgen. | |
Weltschmerz | dinsdag 8 juli 2014 @ 17:47 |
1. Amstel bier, en geen alternatief op fles 2. Bavaria bier, en geen alternatief op fles 3 Amsterdams marketingwonderbier, en geen alternatief op fles Ik drink bij veel eten gewoon graag pilsener bier. niet in plaats van een uitgebalanceerd wijnarrangement, maar wel bij gewoon een steak, pasta en zeker pizza. Dan kan zo'n aangezoet kinderpils de avond echt kwaad doen. | |
ChilllayD | dinsdag 8 juli 2014 @ 17:50 |
De bediening! | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:36 |
Er zijn diverse tonijnachtigen die met uitsterven bedreigd zijn. Dus ja, ik wil weten welke soort het is, waar het vandaan komt en hoe het gevangen is. Een restaurant dat dat mij niet kan vertellen, daar kom ik één keer en nooit weer. Van vlees wil ik trouwens ook graag weten waar het vandaan komt. Ik zou niet gauw gaan eten bij een restaurant dat bijvoorbeeld al zijn rundvlees uit de VS of Argentinië haalt, want dat vind ik verspilling als er in Nederland genoeg goeds te krijgen is. Ik vind dat soort dingen erg belangrijk en daar kies ik restaurants mede op uit. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:41 |
Triest niet, zo is een diepvriestaart van Coppenrath&Wiese eigenlijk meestal beter dan wat bakkers verkopen. | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:43 |
Ik voel me belazerd als ik groothandelzooi krijg. Maar goed, de tenten waar ik regelmatig kom maken alles gewoon zelf. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:51 |
Ik zie dat ook graag. Kreeg bij een eenvoudig italiaans restaurant (meer een pasta/pizza) eens een tiramisu die in een frietbakje zat. De bediening verontschuldigde zich, hij was niet echt goed stijf geworden en ze zouden een berg prut op het bord hebben als ze het er probeerde uit te scheppen. Mijn broer begon te sputteren dat dit toch echt niet kon, ik zei dat hij zich er niet mee moest bemoeien en ik erg blij was dat men erg eerlijk was, en dat het zelfgemaakt was. | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:52 |
Precies, dat! ![]() | |
RobinOok | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:53 |
Oh, ik vind het juist verspilling om die runderen hier in Nederland op kostbare landbouwgrond met dure bijvoeding (want op gras kunnen ze hier niet leven). Daar in Argentinië hebben ze land genoeg waar je niks anders mee kan dan runderen op laten grazen. Beter het eindproduct (steak) hierheen brengen dan lopen slepen met al dat voer. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:58 |
Maar het is tekenend, veel mensen gaan voor het uiterlijk vertoon, ipv voor wat ik eerlijk eten wil noemen. Ik eet liever een goed zelfgemaakte stamppot (in Brussel paar keer heerlijk Stoemp gegeten) dan een stuk vlees met pakjessaus. Liever een karbonade met jus, bloemige aardappels en verse groenten dan een pak gebakken fingerfood vande macro op een chique bord met een truffeldressing (die naar pernis smaakt) | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 18:58 |
Want bijvoeding komt per definitie uit het buitenland? En geconditioneerd vleesvervoer is helemaal niet vervuilend? Ik kies bij vlees bij voorkeur voor lokaal en biologisch of verantwoord. Maar ook dierenwelzijn en regelgeving omtrent gebruik van hormonen en preventieve antibiotica vind ik van belang en dat is in Argentinië en de VS niet echt in orde. Maar goed, dat wordt wel erg offtopic. Ik wil graag het verhaal bij mijn eten inderdaad. Het liefst nog zie ik een foto van het beest dat het vlees geleverd heeft. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:00 |
Het maakt me niet zoveel uit waar het vandaan komt, ik wil goed vlees. Als ik sucade als steak kan bereiden en het komt uit de VS is me dat liever dan kauwlappen van om de hoek. Ik vind het lokale rundvlees over het algemeen te mager. Eigenlijk is dat voor bijna al het rundvlees het geval. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:01 |
Jammer dat het restaurant aan het eind van de melkweg nog niet open is | |
HostiMeister | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:20 |
Pretentieus gejank in dit topic zeg. En dan heb ik het niet over de standaard hygiëne die in orde moet zijn (logisch), of de allergie issues, of eventuele onkunde van personeel, of ondeugdelijke producten. Maar ik heb het vermoeden dat de helft hier verwacht dat men in elke vreetschuur het etiquette van een sterrenrestaurant hebben. Als je twee tientjes betaalt voor je hoofdgerecht moet je ook niet vreemd opkijken als je maar twee stukjes bestek hebt liggen, het lulletjerozenwater van 17 geen idee heeft wat het verschil tussen een cabernet en een merlot is en je cola 2,50 kost. Maar goed, ik kan er ook naast zitten natuurlijk. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:25 |
Ja, dat zit je | |
RemcoDelft | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:25 |
Grappig dat "lokaal en biologisch" door de liefhebbers daarvan altijd "verantwoord" wordt genoemd... Het is juist andersom: "we" zijn intensieve veehouderij gaan bedrijven om meer mensen te kunnen voeden. Als je iedereen op deze manier zou willen laten eten in Nederland, zal je 90% van de mensen het land uit moeten werken... | |
Yi-Long | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:27 |
Mwah, in Hong Kong heb ik bij zeer goedkope restaurants toch zeer goede service gekregen hoor. En ja, ook van jonge ventjes, met prima manieren. | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:27 |
Of 90% minder vlees eten, ook een optie. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juli 2014 @ 19:28 |
Waarbij dat zo succesvol was dat het merendeel van de in NL geproduceerde varkens en vleesproducten worden geexporteerd | |
gargamelnl | dinsdag 8 juli 2014 @ 20:59 |
Dat het lokale rundvlees te mager is komt door die stink libelle wijven die gillend gek worden als ze een mooi stukkie gemarmerd rundvlees zien. ![]() ![]() ![]() | |
RemcoDelft | dinsdag 8 juli 2014 @ 21:22 |
Veel plezier daarmee ![]() | |
Isegrim | dinsdag 8 juli 2014 @ 23:31 |
Gaat uitstekend, dank. ![]() HostiMeister, goed hoeft niet duur te zijn en duur hoeft niet goed te zijn. Daar is verrekte weinig correlatie tussen eigenlijk. | |
1stGirl | woensdag 9 juli 2014 @ 15:18 |
Als ik iets voorgeschoteld krijg wat ik thuis ook kan maken ben ik zwaar teleurgesteld. Laatst bestelde ik in een restaurant een vispakketje met verschillende soorten vis. Ik kreeg gewoon een aluminiumfolie pakketje, met inderdaad een stukje zalmfilet en wat witvis en een garnaal, met zout en peper uit de oven. Op zo'n moment verlang ik naar mijn eigen vis uit de oven! | |
Fapsalon | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:17 |
Soms als ik in het buitenland uit eten ga, dan zie ik wel eens Nederlanders die hun eigen sauzen meenemen en op tafel zetten. Zo'n halve liter fles van Remia. Vind je het gek dat mensen dan gaan denken dat we gierig zijn, godverdomme zeg ![]() | |
Miauw_Zedong | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:43 |
Dat heb ik echt nog nooit mee gemaakt ![]() | |
Fapsalon | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:43 |
dat kan. | |
Miauw_Zedong | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:44 |
Vraag me ook af wat voor tenten dat zijn, waar zich dat soort taferelen afspelen. | |
RemcoDelft | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:46 |
Wat heeft het met gierig te maken, als ze de saus daar niet hebben? In Nieuw Zeeland bijvoorbeeld hebben ze standaard zo'n dunne tomatensaus. Neem ik fijn m'n eigen Heinz Ketchup mee! | |
Sunshine1982 | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:48 |
Ik zou dat echt genant vinden. Dat is net zoiets als je eigen coca cola meenemen omdat ze daar pepsi schenken ![]() | |
Fapsalon | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:49 |
Jij gaat, voordat je uit eten gaat, vast even checken welke sauzen er daar beschikbaar zijn? Persoonlijk vind ik het niet kunnen, je bent daar toch te gast. Dan eet je maar een keer zonder je favo sausje hoor.. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:52 |
Kurkgeld is niet zo bekend in Nederland, maar heb het regelmatig gedaan, betaal de restaurant uitbater een bedrag en drink mijn eigen wijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:53 |
Als een steaktent geen mayo heeft bij de frieten maar alleen ketchup neem ik het ook mee, nooit een probleem | |
Sunshine1982 | vrijdag 11 juli 2014 @ 10:55 |
Krijg je dan geen rare blikken van klanten? | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:00 |
Soms wel, maar denk je dat mij dat jeukt? | |
Sunshine1982 | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:01 |
Idd ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:04 |
Is je naam eenmaal geruineerd, leeft het zich zeer ongegeneerd | |
Sunshine1982 | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:05 |
Ik zeg toilettegeltje ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:13 |
Anyway, ik vraag vriendelijk aan de eigenaar wat hij of zij het okay vinden en wat ze aan kurkgeld vragen. als ze minder dan 15 euro vragen bied ik 15 om ze blij te maken. Restaurants verdienen sowieso nauwelijks op het eten. (NB dit is per fles) Ik doe dit trouwens alleen in bistro/steak frites mid range horeca en waar ik vaker kom, als ik wijn wil drinken en weet dat ik duidelijk betere wijn heb dan zij. Doe het niet om ze te pesten. Sommigen vinden het niet leuk, prima, even goede vrienden en niet een doorslaggevende reden elders heen te gaan. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:14 |
En let wel, kurkgeld is cash in de tash voor de uitbater, itt omzet. | |
Isegrim | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:21 |
Is in veel landen heel normaal volgens mij. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:23 |
Vooral in landen waar drankvergunningen complex zijn trouwens. | |
littledrummergirl | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:30 |
Twee dagen geleden hadden wij n tafel gereserveerd in een restaurant om zes uur. Omdat het knetterhard regende waren we met het ov gegaan ipv met de fiets dus we waren er tien minuutjes te vroeg. Wij lopen naar binnen en ik zeg dat we gereserveerd hebben voor zes uur. Zegt ze "maar we zijn nog niet open" . Dus ik vraag gekscherend of we dan buiten in de regen moeten wachten. Zegt ze doodleuk ja. ![]() Uiteraard zijn we weggegaan en niet meer terug gekomen ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 11:36 |
Met gasten heeft gastronomie in dit geval niets te maken, maar alles met ga maar aan het gas Wat een hufterigheid, je stuurt mensen toch niet de regen in, zelfs al hebben ze niet gereserveerd. Natgeregende mensen geef je een handdoek en zeg je wilt u wellicht een kopje koffie, cognacje erbij? om weer warm te worden? Het doet me denken aan de oeroude mop, schoonmoeder, wat doe jij nu hier, mens, het giet pijpenstelen, ga toch naar huis! | |
refro | vrijdag 11 juli 2014 @ 13:08 |
Natuurlijk niet helemaal waar, je gebruikt wel een glas, dat moet worden gekocht en ook nog eens vervangen. Er komt afwas van die ook door een betaalde kracht gedaan wordt. In vergelijking met de rest is het natuurlijk peanuts, maar er staan wel kosten tegenover. | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 13:41 |
En een klacht van mijn zoon (3): dat ze in het buitenland geen fristi schenken. ![]() | |
quirina | vrijdag 11 juli 2014 @ 14:14 |
Zeikend horecapersoneel als je voor de kinderen iets mee hebt. Onder t mom van dat je niet op t terras mag zitten met meegebracht etenswaar ![]() In Duitsland maken ze zelfs een potje Olvarit/ flesje warm voor kleine kinderen/baby en hier in Nederland gaan ze zeuren. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 14:20 |
Volgens mij begrijp je mijn opmerking niet, maar goed. | |
MutedFaith | vrijdag 11 juli 2014 @ 14:25 |
Ook over kurkgeld moet een horecaondernemer gewoon belasting betalen hoor.. | |
Vleuver | vrijdag 11 juli 2014 @ 14:34 |
Citroenzuur is dan ook heel wat anders en is een stof die in elke cel van je lichaam voorkomt. Bedoel je citroensap? OT: als ik alles op 1 bord krijg, friet met vlees, en het gehele gerecht dan is overgoten met pakjessaus. [ Bericht 5% gewijzigd door Vleuver op 11-07-2014 14:44:42 ] | |
fathank | vrijdag 11 juli 2014 @ 14:55 |
Sowieso zijn er maar weinig tenten waar je echte mayo krijgt. 9 van de 10 keer is het van die ranzige zure fritessaus. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 14:58 |
jaja | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 15:06 |
Zo jammer...onder het mom van 'minder vet' heb ik wel eens het idee. ![]() Niet iedereen is bang voor vet. Vet = smaak. ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 11 juli 2014 @ 15:09 |
In België wel eens gehad bij de mosselen met friet dat ik erom vroeg toen ze opdienden, ik wilde al bijna klagen dat het zo lang duurde, maar ze bleken speciaal voor mij even een kommetje heerlijke mayonaise te hebben geslagen. | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 15:47 |
Zo, dat is service!! | |
Oceanonix | vrijdag 11 juli 2014 @ 15:58 |
Door die mosselen kom ik nog op een andere irritatie. Het gebrek aan creativiteit van de nederlandse horeca rondom mosselbereidingen. Je kan ze op 3 manieren krijgen die uiteindelijk allemaal op hetzelfde neerkomen, gekookt in water, bier of wijn. In Frankrijk hebben ze wel 10 manieren en heb je echt wat te kiezen. Moules a la Normande.... Mjummie. Heerlijk het nat opeten met stokbrood. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 16:07 |
Zo zal ik ook nooit een gerecht met hollandaise bestellen, daar dit in minstens 95% van de gevallen een soort opgewarmde mayonaise uit een pak is. | |
123hopsaflops | vrijdag 11 juli 2014 @ 16:19 |
koken is niet eens de makkelijkste manier, een goede kok maakt ze in een paar minuten in een koekenpan klaar | |
littledrummergirl | vrijdag 11 juli 2014 @ 16:20 |
dit ja ![]() | |
Bramito | vrijdag 11 juli 2014 @ 16:34 |
en ook nog zwart | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 16:37 |
Sssst, het zijn keurige ondernemers... | |
Oceanonix | vrijdag 11 juli 2014 @ 17:25 |
klopt maar dat doen ze ook niet.... ![]() | |
strontboer | vrijdag 11 juli 2014 @ 17:46 |
Jij weet het verschil niet tussen koks en mensen in de bediening? | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 17:52 |
Wat heeft dat er mee te maken? | |
Grrrrrrrr | vrijdag 11 juli 2014 @ 17:59 |
Oh, de hoofdprijs vragen voor kraanwater met bubbels. Geldt voor alle horeca, niet alleen eetgelegenheden (waar je imho gewoon een karaf kraanwater gratis hoort te kunnen krijgen maar dat is zeldzaam in de gelegenheden waar ik kom). | |
strontboer | vrijdag 11 juli 2014 @ 18:16 |
Je zegt eerst dat de "studentjes in de bediening altijd de discussie aan moeten gaan" en vervolgens heb je een heel verhaal waarin juist de kok de discussie aangaat ![]() De bediening doet naar mijns inziens gewoon haar werk goed en licht de kok in dat het gerecht opnieuw moet. Vervolgens zou de kok wel op zijn of haar teentjes getrapt zijn waarom het niet goed is... | |
Fapsalon | vrijdag 11 juli 2014 @ 18:26 |
Meneer neemt een eigen fles wijn mee, tovert een eigen saus tevoorschijn, en gaat vervolgens lopen kankeren omdat zijn steak niet rood genoeg is Dát zijn nou fijne klanten. Typisch Nederlands ook, altijd voor een dubbeltje op de eerste rang | |
Weltschmerz | vrijdag 11 juli 2014 @ 18:28 |
Ik heb daar eigenlijk heel weinig moeite mee. Ik vind het echt heerlijk, maar het is wel een beetje eetcafe eten. Er is weinig eer aan te behalen en veel aan te verpesten, het hoort dan ook nog in een seizoen, dus ga je gewoon pannetje mosselen eten en wat je dan krijgt is meestal gewoon een pannetje mosselen. Moules a la Normande is toch ook gewoon een pannetje mosselen? In Frankrijk is het meestal ook gewoon pannetjes met peterselie, ui, knoflook, nog wat rommel en drank, en dan nog een paar ingewikkelde bewerkingen voor mensen die niet van mosselen houden, zoals met blauwschimmelkaas en waarbij ze na garing nog taai moeten worden onder de grill of zo. | |
Erasmo | vrijdag 11 juli 2014 @ 18:31 |
Ik mag toch wel aannemen dat een fles prik in een horecagelegenheid binnen een uur alweer leeg is. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 18:35 |
Never assume | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 18:36 |
Zei de chef, niet chefkok, had wellicht duidelijker kunnen zijn, maar doet verder niets af aan het verhaal. | |
quirina | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:22 |
Ik maak liever zelf mosselen klaar, in een restaurant heb ik nooit echt lekkere mosselen gegeten. | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:30 |
Ik durf het buiten de deur gewoon niet aan. ![]() | |
Oceanonix | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:41 |
normande is met appel en room. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:46 |
Ik ook niet eigenlijk | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:51 |
Heel raar, want ik eet eigenlijk alles overal. Maar mosselen uit een keuken die ik niet ken...nee, dat is eng. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:58 |
Als je een keer verkeerde mossels gegeten hebt begrijp je dat helemaal. The Exorcist is er een boertje bij | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:00 |
Ja, maar een ei met salmonella is ook een week diepe ellende en ik bestel gerust een zachtgekookt ei of een niet geheel gestolde omelet (of smeuig roerei). Irrationeel. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:02 |
Daar heb je thuis net zo weinig invloed op als in een restaurant, maar ik lees alle mosselen stuk voor stuk twee keer of ze goed zijn. | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:03 |
Dat laat ik aan mijn schoonmoeder over. ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:05 |
Moet je naar Yerseke! | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:19 |
* Buurpoes noteert tip. Dank! | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:36 |
waarom? | |
z80 | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:42 |
ik ga wel eens alleen ergens eten. echter ben je dan geen graag geziene gast en bij sommige tenten wordt je bijna naar buiten gekeken of krijg je een tafeltje achter in een hoek weg gestopt. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:47 |
Dan ga ik gewoon weer Zorg ook dat de eigenaar dan via de tam tam te horen krijgt dat ik daar op klus ben en maandenlang iedere avond buiten de deur eet. | |
FutureFairytale | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:28 |
Yerseke is dé mosselplaats. Als men Yerseke zegt, zegt men mosselen. | |
FutureFairytale | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:32 |
Als men bij de lunch een boterham jam/hagelslag/pindakaas voor kleintjes op de kaart heeft staan (meestal voor 1,50) snap ik wel dat het niet kan maar dan hoeft t ook niet omdat ze al aan de kleintjes hebben gedacht. | |
quirina | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:33 |
Mosselen van Yerseke kan je ook bij een goede vishandel kopen overal in NL, waarom moet je dan perse in Yerseke zelf mosselen gaan eten? Kan je ze daar zelf opvissen dan? | |
FutureFairytale | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:34 |
Ranzige fritessaus is juist zoet. Echte mayo is zuur ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:36 |
Het gaat hier over uit eten gaan toch? Buurpoes zegt ze niet buiten de deur te durven eten dus ik zeg dat ze een restaurant in Yerseke moet proberen. Ik kan zelf thuis ook wel alles maken maar daar gaat het in dit topic dus niet om. | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:37 |
Dat zie ik echt heel zelden. Vaak is het wel gewoon te bestellen, boterham of zacht broodje met ham, kaas, paté of iets aanverwants. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:41 |
Dan kan de kok nog steeds lui zijn | |
quirina | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:55 |
![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:00 |
Ja vind het zoiets dat je asperges in Limburg moet eten omdat limburg asperges is. | |
quirina | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:06 |
Oh ik dacht dat Limburg champignons was? | |
FutureFairytale | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:19 |
Nee vlaai. | |
Pap89 | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:21 |
Limburg ![]() ![]() | |
Buurpoes | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:22 |
Die vind ik echt al-tijd tegenvallen. Doe mij maar Duits gebak. ![]() En van die appeltaart uit de koelvitrine hoef ik ook niet. Brrrr. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:23 |
Zelfs in Limburg is een goede vla iets waar je naar moet zoeken. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:25 |
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig. Vind sowieso gekocht gebak triest meestal | |
Pap89 | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:32 |
Zo simpel, zo vaak fout. La Place heeft altijd overal water staan, daar we daar wel 1-2x per maand komen (na visite) is het zo goed te doen. Vind water bij het eten gewoon het beste. Maar 2.50-3.50 voor water met een kek schroefdopje ![]() Ook met "echt" uit eten gaan vragen we vaak duidelijk om kraanwater. Als het niet kan, best. Maar ook al een paar keer gehad dat er gewoon Chaudfontaine werd gerekend. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:41 |
Drink je dan ook wijn? | |
123hopsaflops | vrijdag 11 juli 2014 @ 23:59 |
In Rotterdam zit La Pisa, daar neem ik altijd 2 toetjes ![]() Daar heb ik een keer de allerbeste citroencake ooit gegeten ![]() | |
Sarasi | zaterdag 12 juli 2014 @ 00:04 |
Vandaag echt wel een unicum gehad. Met vier uit eten, broodjes vooraf (twee porties), dan antipasti, dan hoofdgerechten en dan nagerechten. Kwamen er twee sets brood en twee sets antipasti uit, waarvan ook nog een verkeerde soort. Toen wij aangaven dat we toch graag gezamenlijk aan dezelfde gang zouden zitten, werden de andere twee antipasti gehaast uitgegeven. We hebben een kwartier zitten wachten op een cola, die pas na een tweede keer vragen op tafel kwam, bij het nagerecht bestelden we één koffie en één thee. Ze brachten alleen de koffie en pas toen we er weer om vroegen, de vergeten thee (die toen overigens wel gratis was). Needless to say, geen fooi gegeven. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juli 2014 @ 00:06 |
Name them and shame them! | |
NoCigar | zaterdag 12 juli 2014 @ 00:19 |
ik moest hier vanavond nog even aan denken toen ik krampachtig mijn servet op mijn schoot legde en later nog toen ik calvaDOS bestelde ![]() | |
Sarasi | zaterdag 12 juli 2014 @ 00:32 |
Het eten was wel perfect, en het was gewoon heel erg druk. Geen excuus natuurlijk, wel een verklaring. Daarnaast werd het ook best netjes afgehandeld en werd onze kritiek ook prima en beleefd ontvangen, dus het was verder niet zo'n probleem. Het zou me er in ieder geval zeker niet van onthouden om er nogmaals heen te gaan. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 12 juli 2014 @ 03:57 |
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening. JIJ BENT GAST! meer niet. Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij.... [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-07-2014 04:06:37 ] | |
quirina | zaterdag 12 juli 2014 @ 09:04 |
En als de gast klaagt tuf je ff lekker in de gast zijn soep ![]() | |
Curiosity | zaterdag 12 juli 2014 @ 09:54 |
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak. | |
Buurpoes | zaterdag 12 juli 2014 @ 10:14 |
De kwaliteitsverschillen tussen bakkers zijn inderdaad enorm. De bakker hier in de buurt is niet geweldig, de bakker waar mijn baas gebak haalt verdient drie lintjes per jaar, wat mij betreft. Maar vlaai...nee, nog nooit een echt goeie gehad (nou mijd ik Limburg als de pest, dus wellicht ik daar zelf voor zorg). | |
Fapsalon | zaterdag 12 juli 2014 @ 10:15 |
Mensen die zich zo gedragen hebben waarschijnlijk nooit zelf in de horeca gewerkt. Als je het een keer van de andere kant hebt gezien, snap je ook dat die klanten stront vervelend zijn op een drukke avond. | |
Buurpoes | zaterdag 12 juli 2014 @ 10:21 |
Als je klanten met een terechte klacht strontvervelend vindt, kun je beter in een andere sector gaan werken, denk ik zo. | |
Fapsalon | zaterdag 12 juli 2014 @ 10:25 |
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van. | |
Myraela | zaterdag 12 juli 2014 @ 10:27 |
Ligt er aan of de klachten terecht zijn. | |
Buurpoes | zaterdag 12 juli 2014 @ 10:35 |
Als je die wijn overlegd hebt en kurkengeld betaalt is er niks aan de hand. Idem als je iets anders ontvangt dan dat je besteld hebt. Als ik domme fouten maak, mogen mijn gasten daar niet onder lijden. Overigens: als je loopt te miepen dat je bord drie graden te warm of te koud is of dat je biefstuk een verkeerde vorm heeft...ja, dan heb je gelijk. | |
RobinOok | zaterdag 12 juli 2014 @ 11:20 |
Lang wachten is toch wel erg irritant, merkte ik gisteren weer. Bijna 3 uur over 3 gangen. | |
loecje | zaterdag 12 juli 2014 @ 11:48 |
Gasten? Klanten. De uitbater kan dan wel de baas zijn. Maar tot op zekere hoogte is de klant koning. Dan wel met terechte klachten. | |
Grrrrrrrr | zaterdag 12 juli 2014 @ 13:04 |
Dat heb ik één keer gedaan na een etentje wat een 'snel' diner moest worden met vriendin maar uiteindelijk bijna drie uur duurde door absurd lange wachttijden. De keuken liep op een ( volgens mij onervaren) soort van skeleton-crew terwijl het ontzettend mooi weer was. Dan trekt die tent altijd hopen dagjesmensen. Het gestuntel was werkelijk niet om aan te zien ![]() Bij het vragen van de rekening meteen meegelopen omdat ik al weer een wachttijd van een half uur aan voelde komen en precies gepast afgerekend. Doe ik echt nóóit, klaag ook niet snel maar hier was zelfs voor mij de maat vol ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juli 2014 @ 14:18 |
Er zijn ook hele volksstammen die het gebak van de hema of multivlaai heerlijk vinden. Kan best zijn dat jullie net een goeie bakker hebben en begrijp me goed, ze zijn er wel, maar het gros van de bakkers heeft gewoon geen goed gebak, Blikappels, gelfix met abrikozensmaak, breek me de bek niet los. Ik koop liever diepvries van Coppenrath dan van het gros van de bakkers. En tussen jou en mij gezegd en gezwegen, banketbakkers ontdooien meer dan dat ze bakken. | |
highender | zaterdag 12 juli 2014 @ 15:03 |
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juli 2014 @ 15:46 |
Dank je, er zijn idd goede banketbakkers, maar mijn bezwaar is dat de meeste hun best niet doen. | |
Sjeen | zaterdag 12 juli 2014 @ 15:56 |
in Maastricht hebben we het luxe ![]() ![]() ![]() | |
Curiosity | zaterdag 12 juli 2014 @ 16:45 |
Oeh Zeeuwse Bolus, vaak genoeg gegeten toen ik in Middelharnis werkte. | |
uniekhoorn | zaterdag 12 juli 2014 @ 16:53 |
Ow en slagroom uit supermarkt spuitbus. | |
golfer | zaterdag 12 juli 2014 @ 17:45 |
En dat terwijl het niet eens Zeeland is. Middelharnis behoort nog tot Zuid-Holland. ![]() | |
FranticDJ | zaterdag 12 juli 2014 @ 17:50 |
Yuck. Die van debic/hollandia is dan nog enigszins te nassen.. | |
RemcoDelft | zaterdag 12 juli 2014 @ 18:11 |
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast... | |
Erasmo | zaterdag 12 juli 2014 @ 18:12 |
Wacht even, dus ze doet 4-5 minuten over afrekenen? | |
_Hestia_ | zaterdag 12 juli 2014 @ 18:22 |
Gelukkig bestelde je geen halve haan dan ![]() | |
Fer | zaterdag 12 juli 2014 @ 19:02 |
Oh zo ken ik er ook een. Maar aangezien ik er alleen nog kom zijn geweldige kipsate schotel, moet iedereen na mij dus wachten tot hij 2 porties sate heeft gebakken, 2 slaatjes heeft gemaakt en alles met friet enzo ingepakt heeft. | |
RemcoDelft | zaterdag 12 juli 2014 @ 19:45 |
Nee, ze wachtte netjes tot alles klaar was met bakken. ![]() | |
quirina | zaterdag 12 juli 2014 @ 20:21 |
Ik bak lekker zelf appeltaart, vooral in de herfst. Vind ik ook lekker ruiken in huis. | |
Erasmo | zaterdag 12 juli 2014 @ 20:36 |
Dat vind ik ook zo'n afknapper in de horeca, jouw appeltaart. En bestaat die zaak nog? | |
quirina | zaterdag 12 juli 2014 @ 20:59 |
Ik vind jou een afknapper in de horeca! ![]() | |
gargamelnl | zaterdag 12 juli 2014 @ 21:11 |
Als ik dit zo lees, weet ik in ieder geval waarom ik in duitsland uit eten ga. ![]() Elk nederlands horeca figuur in dit topic loopt de branche te verdedigen en de klant af te zeiken. Het ligt nooit aan de bediening of de keuken, maar altijd aan de klant. ![]() ![]() ![]() | |
emmyemmy | zaterdag 12 juli 2014 @ 22:01 |
De vlaai hier in noord/midden-limburg zijn zelfs lekker van de supermarkt. | |
RemcoDelft | zaterdag 12 juli 2014 @ 22:40 |
Klopt, uit eten in Duitsland kost de helft, smaakt beter, en is inderdaad beter qua service. Heb ik graag een paar km voor over. | |
gargamelnl | zaterdag 12 juli 2014 @ 22:52 |
Duitse horeca, Duitse gastvrijheid. ![]() ![]() ![]() ![]() Neem bijvoorbeeld alleen al een Duits tapbiertje. Perfect getapt, in een altijd schoon glas en zo'n papiertje aan het glas voetje. ![]() Ow jah. En slechts 1,60 euro per tap biertje. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juli 2014 @ 22:54 |
En geen zoet kinderpils | |
gargamelnl | zaterdag 12 juli 2014 @ 22:55 |
Lijkt de burgerking in groningen wel. | |
budvar | zaterdag 12 juli 2014 @ 23:02 |
Daar heb ik nooit problemen. | |
MevrouwPuff | zaterdag 12 juli 2014 @ 23:10 |
Oh ik dacht juist wel | |
Buurpoes | zaterdag 12 juli 2014 @ 23:18 |
Ik heb laatst anders weer wat meegemaakt in een Duits restaurant. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juli 2014 @ 23:20 |
Dat is een zuur bier en geen pils, eentje met een melkzuurgisting, zo zuur als joghurt, lekker, vanavond nog eentje gedronken bij de kip. Zonder die kunstmatige lievevrouwebedstrosiroop zoals bij jouw foto | |
MevrouwPuff | zaterdag 12 juli 2014 @ 23:38 |
Vind het ook lekker bier, alleen het logo wekt wel ideen van kinderbier op ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juli 2014 @ 23:52 |
Zelfgemaakte frambozensiroop is erg lekker, waldmeister ga ik binnenkort maken, heb niet zozeer wat tegen siropen maar tegen de sythetische smaakjes. | |
gargamelnl | zondag 13 juli 2014 @ 00:15 |
Oh? Vertel eens. | |
#ANONIEM | zondag 13 juli 2014 @ 09:48 |
De meest tenenkrommemde ervaring die ik me herinner is een geval waarbij een blunder wordt "rechtgezet" met nog een keer dezelfde blunder. Tijdens het eten ontdekte ik een dikke zwarte glimmende haar op mijn kabeljauw. De ober nam het bord mee terug en met veel verontschuldigingen kreeg ik een nieuw bord ... met weer een dikke zwarte haar op mijn kabeljauw. Op dat moment was de eetlust me wel vergaan en heb ik mijn bord naar voren geschoven. Daarna vond een tafelgenoot tot overmaat van ramp ook een haar in haar kabeljauw. Ik was niet degene die de rekening betaalde, maar als ik dat wel had was geweest was ik waarschijnlijk heel duidelijk "not amused" geweest en had ik geen genoegen genomen met de "compensatie", het schrappen van een fles wijn. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 13-07-2014 09:50:22 ] | |
Pap89 | zondag 13 juli 2014 @ 09:59 |
Ja die van Hollandia bijvoorbeeld is dan al minder erg. Maar als er zo'n half verlept toefje campina/ander soortgelijke slappe zooi erop gespoten wordt, is dat altijd maar wat triest. | |
RobinOok | zondag 13 juli 2014 @ 10:05 |
Mij boeit dat dus vrij weinig, zo'n haar. Wat is daar nou zo vreeeeeeselijk aan? Sommige mensen maken ook zo'n drama van een graat in hun vis. | |
#ANONIEM | zondag 13 juli 2014 @ 10:29 |
Ik vind het smerig. En ik begrijp de vergelijking met een graat ook niet. | |
Buurpoes | zondag 13 juli 2014 @ 10:39 |
Wil je je recept delen? Is wel erg off topic hier, misschien beter om een siropen & limonades topic te maken.. | |
kenosis | zondag 13 juli 2014 @ 11:09 |
Ik vind het een afknapper als het serveerstertje ![]() Ik heb daarom al een restaurant links laten liggen. | |
FutureFairytale | zondag 13 juli 2014 @ 11:41 |
wijntje is niet erg, is heel normaal woord. Meneertje zou wel ergerlijk zijn, maar dat deed ze niet ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 juli 2014 @ 11:44 |
Dat is er al CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment | |
kenosis | zondag 13 juli 2014 @ 11:50 |
Toch wekt het bij mij, klant, ergernis op. Maar het kan inderdaad nog erger ![]() | |
wiskundenoob | zondag 13 juli 2014 @ 12:33 |
Tafelgenoten die langzaam eten of lang wachten totdat de gangen worden opgediend. | |
Leafeon672 | zondag 13 juli 2014 @ 12:58 |
Grote tafelpoten waardoor je je benen niet kwijt kan. | |
Muck | zondag 13 juli 2014 @ 13:06 |
Dat lijkt de snackbar aan de overkant van de straat hier wel..... Die bakt per persoon de bestelling,pakt het in, rekent af en gaat dan pas verder met de volgende klant. Als klant 2 ook patat en een kroket wil, kun je dat toch in één keer bakken ![]() En als je zaak vol staat, kun je best meer dan één bakje patat tegelijk bakken ![]() | |
Peter | zondag 13 juli 2014 @ 13:18 |
• Vieze borden, bestek of glazen. Een tafel met de vlekken er nog op of een vieze vloer. • Bediening die hun handen niet wast, haar onverzorgd of los heeft hangen, sieraden om handen/pols heeft. • Gerechten waarbij de groente of aardappelen al half koud zijn bij opdienen. • Personeel dat de discussie met je aangaan als je een opmerking hebt... • Met elkaar kletsen ipv je klanten in de gaten houden. • Een rekenmachine nodig hebben om 42,50 door 2 te delen (echt waar, en meerdere keren bij dezelfde zaak). • Personeel dat dezelfde toiletten gebruikt en die je zonde handen te wassen weg ziet lopen... • Bij een actie/aanbieding ineens minder grote porties serveren dan normaal.. Dat is dan ook geen aanbieding meer imo. | |
#ANONIEM | zondag 13 juli 2014 @ 17:10 |
Doen ze bij de Burgerking ![]() Staat regelmatig een rij door de zaak tot halverwege de stationshal. Ze beginnen pas aan de volgende order als er 1 is afgehandeld. (met max 2 kassa's) ![]() | |
Fapsalon | zondag 13 juli 2014 @ 17:16 |
burgerking utrecht centraal toevallig? moet daar ook altijd tering lang wachten ![]() | |
#ANONIEM | zondag 13 juli 2014 @ 17:18 |
Enschede. Maar op Utrecht ook meegemaakt ja ![]() Hebben wel meer fastfood .. ![]() Zit het broodje voor een klant in de oven te toasten, staat de medewerker ondertussen wat voor zich uit te staren ipv 1 van de andere 10 klanten te helpen ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-07-2014 17:19:13 ] | |
RemcoDelft | zondag 13 juli 2014 @ 17:23 |
Dat voorkomt verwarring. 1 taak tegelijk, lekker makkelijk. | |
Buurpoes | zondag 13 juli 2014 @ 17:26 |
En voorkomt ook dat je de bestelling aan de verkeerde klant meegeeft. | |
Pietverdriet | zondag 13 juli 2014 @ 17:29 |
En meer dan 10-12 bestellingen per uur doet | |
Buurpoes | zondag 13 juli 2014 @ 17:31 |
Je voorkomt ook dat mensen te vaak terugkomen. ![]() | |
quirina | zondag 13 juli 2014 @ 18:33 |
Vieze stoelen vind ik ook ergerlijk. | |
utrecht1970 | zondag 13 juli 2014 @ 19:21 |
Ben eens bij een japans restaurant geweest waar alles pikte van het vet. Echt heel goor. | |
Sunshine1982 | zondag 13 juli 2014 @ 19:35 |
2 weken geleden bij een pannenkoekrest. geweest. We zagen nog een paar tafels bij het raam, dus vroegen we of we daar mochten zitten. Dat kon niet, alles was gereserveerd. Prima, wij gingen verderop zitten. Een half uurtje later kwam er een groep binnen waarvan 1 iemand in rolstoel. Ze vroegen of ze bij het raam mochten zitten, was makkelijker voor mevrouw in rolstoel. Niet gereserveerd. Na wat over en weer geroezemoes tussen de serveersters, mochten ze daar zitten. Weer een half uurtje later kwamen de mensen binnen die juist dat tafeltje hadden gereserveerd. Die konden dus mooi ergens anders gaan zitten ![]() Zoiets zou voor mij echt een afknapper zijn. | |
derLudolf | zondag 13 juli 2014 @ 20:28 |
Gebeurt dat serieus? ![]() Ik ga toch ook niet met een kist bier in t café zitten... | |
Pietverdriet | zondag 13 juli 2014 @ 20:45 |
Wellicht moet je even teruglezen, het ging over kurkgeld | |
refro | maandag 14 juli 2014 @ 08:16 |
Nou die mening deel ik niet helemaal. Er zijn zat supermarkten die hun vlaai bij een lokale bakker vandaan halen en dat is over het algemeen best goed. Maar een AH die gewoon alleen de standaard fabrieksvlaai hebben net als in de rest van NL daar kan ik niet warm van lopen. | |
Gewoonik | maandag 14 juli 2014 @ 08:35 |
Zelfde bedrijf, andere productie locaties. | |
Pap89 | maandag 14 juli 2014 @ 18:46 |
Kan best, maar dat betekend niet dat het product hetzelfde moet zijn. Samenstelling zal iig anders zijn. | |
Eris | dinsdag 15 juli 2014 @ 02:34 |
Koks die alles verdrinken onder saus | |
Mortaxx | dinsdag 15 juli 2014 @ 03:22 |
Icm een fles wijn ja ![]() | |
Buurpoes | dinsdag 15 juli 2014 @ 09:24 |
Niet met bier of fris? Of met een driegangendiner? | |
Grrrrrrrr | dinsdag 15 juli 2014 @ 11:49 |
Icm alles wat mij betreft... | |
RobinOok | dinsdag 15 juli 2014 @ 12:32 |
In de meeste tenten waar ik kom krijg je een karaf kraanwater zonder dat je erom hoeft te vragen. In sommige krijg je het als je erom vraagt. In 1-tje krijg ik glazen water omdat ze "eigenlijk" geen kraanwater mogen serveren. (mafkezen) En als ik geen kraanwater kan krijgen, dan was dat de laatste keer dat ik er kwam. Maar dat maak ik dus zeeeelden mee. | |
Isegrim | dinsdag 15 juli 2014 @ 13:24 |
Ik heb zo'n vermoeden wat voor soort tenten daar wel moeilijk over doet en dat soort tenten kom ik toch al niet. ![]() | |
loecje | dinsdag 15 juli 2014 @ 13:41 |
geen kraanwater mogen serveren? | |
Grrrrrrrr | dinsdag 15 juli 2014 @ 13:49 |
En zo hoort het dus eigenlijk ook. | |
MutedFaith | dinsdag 15 juli 2014 @ 13:58 |
Als ik al god-weet-hoeveel voor 't eten moet betalen, dan kan die 5 euro voor een flesje water er ook nog wel vanaf. | |
markmarkmark | dinsdag 15 juli 2014 @ 14:42 |
die hele discussie gaat er dan ook over kijk mij is belangrijk zijn dat ik in duurdere restaurants eet, waar ik standaard gratis een karaf water krijg en niet in goedkope eetcafe's kom. | |
Freak188 | dinsdag 15 juli 2014 @ 15:04 |
Het is vaak een afknapper als je in Nederland uit eten gaat, als je net in het buitenland bent geweest. Personeel dat zich niet interesseert en zich niet professioneel gedraagd. En het hoofdgerecht dat ze voor 30 euro op de kaart zetten, maar de prijs niet rechtvaardigt. | |
Klaploper | dinsdag 15 juli 2014 @ 15:09 |
Geweldige trilogie! Waarschijnlijk zelfs mijn favoriete boeken. Binnenkort nog maar eens opnieuw lezen. Deel 6 nog niet gelezen trouwens, maar weet niet of die ook zo goed is. On topic: lang moeten wachten en personeel dat te gezellig doet en langer dan nodig rond te tafel blijft hangen als het duidelijk is dat je op een date bent. Bij een groep heb ik er meestal geen problemen mee, maar als ik met z'n tweeën ben heb ik daar geen behoefte aan. | |
RemcoDelft | dinsdag 15 juli 2014 @ 16:25 |
Vandaar dat de meeste restaurants in Nederland slechts enkele van de (zeg) 80 stoelen bezet hebben. En dat levert simpelweg genoeg op... In veel andere landen zit het gewoon vol, is de prijs lager, en het eten beter. Maar dan is de kok wel wat drukker met bakken... | |
RobinOok | dinsdag 15 juli 2014 @ 18:32 |
Welnee, 't is een principekwestie. In ons land hebben we prima water in de kraan. Dat in flessen door het land heen vervoeren is de reinste verspilling van grondstoffen, vervoersmiddelen en geld. Ik weiger het te drinken, ook al is het gratis, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje. Ik wil het gewoon niet. | |
Isegrim | dinsdag 15 juli 2014 @ 18:44 |
Heeft er echt geen ene fuck mee te maken. Gaat niet om duur/goedkoop, gaat om wel/niet gastvrij. Tenten die daar moeilijk over doen zijn vermoedelijk van het type toeristentent, alles-van-de-groothandel-tent etc. | |
RemcoDelft | dinsdag 15 juli 2014 @ 18:46 |
Juist ja. Maar ondertussen vervoer je wel jezelf naar het restaurant, wat vele malen meer grondstoffen, vervoersmiddelen en geld verspilt... | |
RobinOok | dinsdag 15 juli 2014 @ 18:54 |
Ja, omdat ik me er niet heen kan bliepen ja. Mafkees. | |
Fer | dinsdag 15 juli 2014 @ 19:32 |
Ik heb voor tijdens het werken tegenwoordig ook een sixpack waterflesjes in de auto. Tuurlijk is het beter om flessen te vullen, maar in de praktijk komt er dan niet van. Dus dan maar tijdens de boodschappen zo;n sixpack in de kofferbak flikkeren. Zo;n sixpack kost overigens 15ct per flesje, das een fractie van wat die liters benzine kosten die er iedere dag doorheen gaan. Kan mij voorstellen dat de vervuiling van zo'n flesje ook wel in die verhouding zal zijn. En uiteindelijk gaat mijn gezondheid voorop, zo drink tenminste voldoende op een dag. Zo'n restaurant mag voor een karafje water ook wel een bedragje rekenen. Het kost immers ook glazen die schoongemaakt moeten worden en iemand moet het karafje vullen en brengen. | |
Buurpoes | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:07 |
Je bent mijn held van de dag. ![]() Ik stoor me ook aan dat zinloos gesleep van flessenwater, terwijl het kraanwater beter (!) van kwaliteit is. Maar ik durf in restaurants gewoon niet om kraanwater te vragen. ![]() | |
loecje | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:10 |
Voor kraanwater een paar centen betalen voor glazen/afwassen enzo is prima. maar geen fles duur bronwater rekenen terwijl ik om kraanwater heb gevraagd. lopen of fietsen gaat ook prima. brandstof: eten en drinken | |
nostra | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:39 |
Ben geen wijnkenner, maar heb wel een klant die zijn eigen wijnen meeneemt als hij uit eten gaat en tegen de kok zegt: "maak er maar iets moois bij". | |
Pietverdriet | dinsdag 15 juli 2014 @ 21:33 |
Wat neem je aan kurkgeld? | |
Probability | dinsdag 15 juli 2014 @ 21:55 |
Eens. Ik drink geen flessenwater, uit principe. | |
Pietverdriet | dinsdag 15 juli 2014 @ 22:15 |
Alleen maar frisdrank? | |
NoCigar | dinsdag 15 juli 2014 @ 22:26 |
Ik vraag altijd of ze kraanwater in een mooie fles willen doen van een of ander duur water- merk. | |
loecje | dinsdag 15 juli 2014 @ 22:45 |
neem je die fles dan wel zelf mee?? ![]() | |
Kalebatz | woensdag 16 juli 2014 @ 02:07 |
Hij neemt niks denk ik. Want een hoer heeft klanten, in de horeca spreekt men over gasten :p | |
flipsen | woensdag 16 juli 2014 @ 02:50 |
Back on topic: mensen die over werkelijk alles geraspte kaas/ketchup/mayonaise gooien. Mijn vrouw is er (maar gelukkig alleen thuis) ook zo eentje, ik kan nog zo lekker koken, er moet minstens een halve zak geraspte kaas over. Ik maak me er (na 6 jaar) niet meer druk om, maar in het begin van onze relatie kon ik me er echt boos over maken. Ze vraagt het nog nét niet bij sushi, maar het scheelt niet veel ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 16 juli 2014 @ 14:43 |
Ben je nu serieus of maak je een grapje. ![]() Ik vraag als ik de toko niet ken altijd naar een kan met kraanwater met! ijs. Kan het niet en willen ze je gaan verplichten een fles water te bestellen dan sta ik tegenwoordig op,ook als ik in gezelschap ben, en ben ik weg. Vroeger ging ik de discussie aan,nu geen zin meer. Er zijn meer horeca-zaken waar ik terecht kan. Daarbij verdienen ze bij mij altijd meer dan gemiddeld per persoon als ik het naar mijn zin heb. ![]() | |
markmarkmark | woensdag 16 juli 2014 @ 14:46 |
als je helemaal niks anders drinkt dan water in een goedkoop restaurant, dan zou ik ook denken bestel maar lekker spa ofzo. als je wijn drinkt vind ik het anders. op mijn werk kunnen tafels kiezen uit gratis een karaf water, een fles aqua panna of een fles pellegrino. maar dat is omdat elke tafel een duurdere wijn drinkt. | |
Isegrim | woensdag 16 juli 2014 @ 15:22 |
Wij bestellen ook standaard een fles wijn. Maar ook als je dat niet doet vind ik dat je gewoon om kraanwater moet kunnen vragen. | |
NoCigar | woensdag 16 juli 2014 @ 15:36 |
Ik betaal dan die duurdere fles die ze eerst leeg moeten gooien wel. Principes hé. | |
golfer | woensdag 16 juli 2014 @ 15:56 |
![]() | |
#ANONIEM | woensdag 16 juli 2014 @ 16:03 |
![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2014 16:04:42 ] | |
killerkip69 | woensdag 16 juli 2014 @ 16:21 |
precies, slaat nergens op man met je eigen wijntje of sausje..stelletje paupers! sommige klanten zijn egt te droevig voor woorden, te weinig aandacht in de jeugd ofzo.... en vreet je potje mayo aub es leeg, wel zo makkelijk voor de afwasser, ook 'n supplement friet, maar zodra je ervoor rekent hoeven ze het niet meer ![]() verder, ik ga niet uit eten, ik doe het zelf wel ![]() | |
Arizona | woensdag 16 juli 2014 @ 21:39 |
Vanavond een afknapper meegemaakt. We waren bij een all you can eat sushi-restaurant. Prijs-kwaliteitverhouding van het eten was goed; daarover geen klachten. Wat ik echter niet zo netjes vond, was dat het drankje van mijn vriend werd geserveerd vanaf een dienblad waarop ook allemaal vieze lege bordjes van andere eters stonden. De serveerster had het drankje op haar dienblad, nam ondertussen op weg naar ons tafeltje vast lege schaaltjes van andere tafels mee op datzelfde dienblad en serveerde vervolgens het drankje uit. Neem die lege schaaltjes gewoon op de terugweg van het serveren van de drankjes mee, zo leek het echt vreemd en "viezig" . | |
emmyemmy | woensdag 16 juli 2014 @ 22:15 |
Ik doe mijn boodschappen dan ook bij de Jan Linders. ![]() | |
Pap89 | woensdag 16 juli 2014 @ 22:57 |
Ook wat van gezegd? Of alleen hier, achteraf ![]() | |
RobinOok | woensdag 16 juli 2014 @ 23:00 |
Jezus, wat een gezeik. "Mijn drankje stond naast een gebruikt bordje. Boehoehoehoe." Hoe fucking verzin je het! | |
megamandy | woensdag 16 juli 2014 @ 23:08 |
Maar als het naast een vol bordje had gestaan maakte het niet uit? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 16 juli 2014 @ 23:15 |
Hallo...hij/zij heeft wel een punt. Het is gewoon onsmakelijk/onhygienisch of hoe je het wil noemen. Maar dat is 1 van de vele problemen met de bediening tegenwoordig. Ze denken vaak niet logisch na en werken alleen maar procedureel omdat het dat zo is "aangeleerd" en dus wordt het allemaal automatische piloot zonder dat men echt nadenkt over wat men doet. Zij zal ongetwijfeld in deze gedacht hebben dat ze zoveel mogelijk in 1x keer moet doen en als dat dus betekend verse spullen naast gebruikte spullen neerzetten,dan wordt het zo gedaan zonder oog te hebben of het wel zo hygienisch in aanzicht is. | |
Isegrim | woensdag 16 juli 2014 @ 23:19 |
Ik zou dat ook echt niet boeiend vinden... | |
golfer | woensdag 16 juli 2014 @ 23:32 |
Ik neem aan dat dat drankje in een glas zat en niet los dreef op het blad waarop ook afgehaalde borden stonden? Dus wat maakt het dan uit? Smerige vingers in mijn glas vind ik erger. | |
Miauw_Zedong | woensdag 16 juli 2014 @ 23:41 |
Ik vind het ook maar gemiep eerlijk gezegd. | |
_Hestia_ | woensdag 16 juli 2014 @ 23:42 |
Idd je kunt ook overdrijven zeg ![]() | |
flipsen | woensdag 16 juli 2014 @ 23:45 |
Sowieso bij een all-you-can-eat tent gaan zeuren over zoiets onbenulligs ![]() | |
miss_dynastie | woensdag 16 juli 2014 @ 23:55 |
Wees blij dat je een drankje kreeg, ik heb ze weleens bijna moeten laten struikelen bij dat soort gelegenheden om gezien te worden ![]() | |
Klaploper | donderdag 17 juli 2014 @ 01:26 |
Ligt er echt heel erg aan hoe ze hun zaak willen presenteren. Het is gewoon zo dat dat soort restaurants zich aktijd exlusief willen laten lijken, maar ondertussen schijt hebben aan alles, als ze maar geld krijgen. Begin dan een cafetaria. Weet iedereen waar hij aan toe is. | |
Pap89 | donderdag 17 juli 2014 @ 06:02 |
all you can eat, exclusief? | |
RemcoDelft | donderdag 17 juli 2014 @ 07:50 |
Wat denk je dat ze in de keuken van die sushi-eetschuur doen? ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 juli 2014 @ 07:52 |
All-you-can-eat moet je gewoon mijden als de pest. Wil je veel eten of wil je lekker eten? | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 07:53 |
Als ze nou de vieze bordjes op tafel had laten vallen, dan had ik de klacht begrepen. Maar een drankje wat naast een gebruikt bordje staat...poe hee. Dat gebeurt ná uitserveren ook wel eens. Zetten ze je nieuwe drankje pardoes naast je gebruikte bordje... ![]() | |
Miauw_Zedong | donderdag 17 juli 2014 @ 08:49 |
Een all-you-can-eat-tent die pretendeert exclusief/sjiek te zijn? Nog nooit gezien zoiets. | |
Pietverdriet | donderdag 17 juli 2014 @ 09:01 |
Dat is een "Tout ce que vous pouvez manger" tent | |
Arizona | donderdag 17 juli 2014 @ 09:49 |
Misschien had je erbij moeten zijn. Het zag er gewoon erg viezig uit, een dienblad vol met vieze bordjes en schaaltjes en daarnaast alleen jouw drankje. Ze zit dus eerst met haar handen aan de gebruikte bordjes van anderen. Vies, gebruikt, voorzien van kleverige sausjes. Daarna dus zonder haar handen af te vegen of wat, geeft ze jou je glaasje drinken. Ik hou daar niet van. Blijkbaar ben ik vrijwel de enige ![]() | |
golfer | donderdag 17 juli 2014 @ 12:06 |
Je hebt er natuurlijk meteen iets van gezegd en een nieuw drankje geëist? | |
Klonk | donderdag 17 juli 2014 @ 12:08 |
Qua eten weet ik het zo snel niet, maar wat me laatst overkwam was iets nieuws voor mij ![]() Op een warme dag ging de airco uit omdat we de enige klanten waren en we zaten bij een raam wat open kon ![]() Eten was verder erg lekker maar dat was toch wel de reden dat we niet meer in dat restaurant terug komen ![]() | |
golfer | donderdag 17 juli 2014 @ 12:11 |
![]() Op sterven na dooie tent zeker? Lieten ze nog wel het licht branden of konden jullie het uitsluitend met kaarslicht doen? | |
Klonk | donderdag 17 juli 2014 @ 12:48 |
Nope, ze zijn nog steeds open ![]() Was er afgelopen weekend toevallig langsgereden (en ja ik ga dicht bij huis op vakantie ![]() | |
Klonk | donderdag 17 juli 2014 @ 12:51 |
-lama- verkeerde knop.. | |
Arizona | donderdag 17 juli 2014 @ 13:38 |
Nee, het was het drankje van mijn vriend, als hij er mee zat had hij zelf om een nieuw drankje moeten vragen ![]() ![]() Het was een etentje dat ik kreeg voor mijn (naderende) verjaardag. Het eten was er echt wel prima, bijna net zo goed als bij de echte Japanner. Zeker voor die prijs. Misschien heb ik wel hygiene-issues ![]() | |
Dven | donderdag 17 juli 2014 @ 13:40 |
Soms wil een mens gewoon veel vreten. | |
Buurpoes | donderdag 17 juli 2014 @ 13:41 |
Herstel: sommige mensen willen gewoon veel vreten. | |
Dven | donderdag 17 juli 2014 @ 13:42 |
Mensen die nooit een vreetbui hebben zijn niet menselijk. | |
Isegrim | donderdag 17 juli 2014 @ 18:54 |
Voor een vreetbui ga ik naar de shoarma-tent. Niet naar een restaurant, dat is zonde. |