Dat zie ik echt heel zelden. Vaak is het wel gewoon te bestellen, boterham of zacht broodje met ham, kaas, paté of iets aanverwants.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Als men bij de lunch een boterham jam/hagelslag/pindakaas voor kleintjes op de kaart heeft staan (meestal voor 1,50) snap ik wel dat het niet kan maar dan hoeft t ook niet omdat ze al aan de kleintjes hebben gedacht.
Dan kan de kok nog steeds lui zijnquote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Yerseke is dé mosselplaats. Als men Yerseke zegt, zegt men mosselen.
quote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan de kok nog steeds lui zijn
Ja vind het zoiets dat je asperges in Limburg moet eten omdat limburg asperges is.quote:
Oh ik dacht dat Limburg champignons was?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja vind het zoiets dat je asperges in Limburg moet eten omdat limburg asperges is.
Die vind ik echt al-tijd tegenvallen.quote:
Zelfs in Limburg is een goede vla iets waar je naar moet zoeken.quote:
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taartquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:22 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Die vind ik echt al-tijd tegenvallen.
En van die appeltaart uit de koelvitrine hoef ik ook niet. Brrrr.
Zo simpel, zo vaak fout.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 17:59 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Oh, de hoofdprijs vragen voor kraanwater met bubbels. Geldt voor alle horeca, niet alleen eetgelegenheden (waar je imho gewoon een karaf kraanwater gratis hoort te kunnen krijgen maar dat is zeldzaam in de gelegenheden waar ik kom).
Drink je dan ook wijn?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:32 schreef Pap89 het volgende:
[..]
.
Ook met "echt" uit eten gaan vragen we vaak duidelijk om kraanwater.
Als het niet kan, best.
In Rotterdam zit La Pisa, daar neem ik altijd 2 toetjesquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart
Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig.
Vind sowieso gekocht gebak triest meestal
Het eten was wel perfect, en het was gewoon heel erg druk. Geen excuus natuurlijk, wel een verklaring. Daarnaast werd het ook best netjes afgehandeld en werd onze kritiek ook prima en beleefd ontvangen, dus het was verder niet zo'n probleem. Het zou me er in ieder geval zeker niet van onthouden om er nogmaals heen te gaan.quote:
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:49 schreef Fapsalon het volgende:
Jij gaat, voordat je uit eten gaat, vast even checken welke sauzen er daar beschikbaar zijn? Persoonlijk vind ik het niet kunnen, je bent daar toch te gast. Dan eet je maar een keer zonder je favo sausje hoor..
En als de gast klaagt tuf je ff lekker in de gast zijn soepquote:Op zaterdag 12 juli 2014 03:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.
JIJ BENT GAST! meer niet.
Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij....
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart
Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig.
Vind sowieso gekocht gebak triest meestal
De kwaliteitsverschillen tussen bakkers zijn inderdaad enorm. De bakker hier in de buurt is niet geweldig, de bakker waar mijn baas gebak haalt verdient drie lintjes per jaar, wat mij betreft.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 09:54 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak.
Mensen die zich zo gedragen hebben waarschijnlijk nooit zelf in de horeca gewerkt. Als je het een keer van de andere kant hebt gezien, snap je ook dat die klanten stront vervelend zijn op een drukke avond.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 03:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.
JIJ BENT GAST! meer niet.
Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij....
Als je klanten met een terechte klacht strontvervelend vindt, kun je beter in een andere sector gaan werken, denk ik zo.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:15 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Mensen die zich zo gedragen hebben waarschijnlijk nooit zelf in de horeca gewerkt. Als je het een keer van de andere kant hebt gezien, snap je ook dat die klanten stront vervelend zijn op een drukke avond.
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:21 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Als je klanten met een terechte klacht strontvervelend vindt, kun je beter in een andere sector gaan werken, denk ik zo.
Ligt er aan of de klachten terecht zijn.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:25 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.
Als je die wijn overlegd hebt en kurkengeld betaalt is er niks aan de hand.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:25 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.
Gasten? Klanten.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 03:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.
JIJ BENT GAST! meer niet.
Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij....
Dat heb ik één keer gedaan na een etentje wat een 'snel' diner moest worden met vriendin maar uiteindelijk bijna drie uur duurde door absurd lange wachttijden. De keuken liep op een ( volgens mij onervaren) soort van skeleton-crew terwijl het ontzettend mooi weer was. Dan trekt die tent altijd hopen dagjesmensen. Het gestuntel was werkelijk niet om aan te zienquote:Op zaterdag 12 juli 2014 00:04 schreef Sarasi het volgende:
Vandaag echt wel een unicum gehad. Met vier uit eten, broodjes vooraf (twee porties), dan antipasti, dan hoofdgerechten en dan nagerechten. Kwamen er twee sets brood en twee sets antipasti uit, waarvan ook nog een verkeerde soort. Toen wij aangaven dat we toch graag gezamenlijk aan dezelfde gang zouden zitten, werden de andere twee antipasti gehaast uitgegeven. We hebben een kwartier zitten wachten op een cola, die pas na een tweede keer vragen op tafel kwam, bij het nagerecht bestelden we één koffie en één thee. Ze brachten alleen de koffie en pas toen we er weer om vroegen, de vergeten thee (die toen overigens wel gratis was). Needless to say, geen fooi gegeven.
Er zijn ook hele volksstammen die het gebak van de hema of multivlaai heerlijk vinden.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 09:54 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak.
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart
Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig.
Vind sowieso gekocht gebak triest meestal
Dank je, er zijn idd goede banketbakkers, maar mijn bezwaar is dat de meeste hun best niet doen.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 15:03 schreef highender het volgende:
[..]
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan.
in Maastricht hebben we het luxequote:Op zaterdag 12 juli 2014 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn ook hele volksstammen die het gebak van de hema of multivlaai heerlijk vinden.
Kan best zijn dat jullie net een goeie bakker hebben en begrijp me goed, ze zijn er wel, maar het gros van de bakkers heeft gewoon geen goed gebak,
Blikappels, gelfix met abrikozensmaak, breek me de bek niet los. Ik koop liever diepvries van Coppenrath dan van het gros van de bakkers. En tussen jou en mij gezegd en gezwegen, banketbakkers ontdooien meer dan dat ze bakken.
Oeh Zeeuwse Bolus, vaak genoeg gegeten toen ik in Middelharnis werkte.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 15:03 schreef highender het volgende:
[..]
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan.
En dat terwijl het niet eens Zeeland is. Middelharnis behoort nog tot Zuid-Holland.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:45 schreef Curiosity het volgende:
Oeh Zeeuwse Bolus, vaak genoeg gegeten toen ik in Middelharnis werkte.
Yuck. Die van debic/hollandia is dan nog enigszins te nassen..quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Ow en slagroom uit supermarkt spuitbus.
Gelukkig bestelde je geen halve haan danquote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Oh zo ken ik er ook een. Maar aangezien ik er alleen nog kom zijn geweldige kipsate schotel, moet iedereen na mij dus wachten tot hij 2 porties sate heeft gebakken, 2 slaatjes heeft gemaakt en alles met friet enzo ingepakt heeft.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Nee, ze wachtte netjes tot alles klaar was met bakken.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:12 schreef Erasmo het volgende:
Wacht even, dus ze doet 4-5 minuten over afrekenen?
Dat vind ik ook zo'n afknapper in de horeca, jouw appeltaart.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:21 schreef quirina het volgende:
Ik bak lekker zelf appeltaart, vooral in de herfst.
Vind ik ook lekker ruiken in huis.
En bestaat die zaak nog?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:45 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Nee, ze wachtte netjes tot alles klaar was met bakken.
Ik vind jou een afknapper in de horeca!quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat vind ik ook zo'n afknapper in de horeca, jouw appeltaart.
[..]
En bestaat die zaak nog?
Klopt, uit eten in Duitsland kost de helft, smaakt beter, en is inderdaad beter qua service. Heb ik graag een paar km voor over.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:11 schreef gargamelnl het volgende:
Als ik dit zo lees, weet ik in ieder geval waarom ik in duitsland uit eten ga.![]()
Elk nederlands horeca figuur in dit topic loopt de branche te verdedigen en de klant af te zeiken.
Het ligt nooit aan de bediening of de keuken, maar altijd aan de klant.![]()
![]()
Duitse horeca, Duitse gastvrijheid.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:40 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Klopt, uit eten in Duitsland kost de helft, smaakt beter, en is inderdaad beter qua service. Heb ik graag een paar km voor over.
Lijkt de burgerking in groningen wel.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Daar heb ik nooit problemen.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:55 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Lijkt de burgerking in groningen wel.
Ik heb laatst anders weer wat meegemaakt in een Duits restaurant.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:52 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Duitse horeca, Duitse gastvrijheid.![]()
![]()
![]()
![]()
Neem bijvoorbeeld alleen al een Duits tapbiertje. Perfect getapt, in een altijd schoon glas en zo'n papiertje aan het glas voetje.![]()
Ow jah. En slechts 1,60 euro per tap biertje.
Dat is een zuur bier en geen pils, eentje met een melkzuurgisting, zo zuur als joghurt, lekker, vanavond nog eentje gedronken bij de kip. Zonder die kunstmatige lievevrouwebedstrosiroop zoals bij jouw fotoquote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Oh ik dacht juist wel
[ afbeelding ]
Vind het ook lekker bier, alleen het logo wekt wel ideen van kinderbier opquote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is een zuur bier en geen pils, eentje met een melkzuurgisting, zo zuur als joghurt, lekker, vanavond nog eentje gedronken bij de kip. Zonder die kunstmatige lievevrouwebedstrosiroop zoals bij jouw foto
Zelfgemaakte frambozensiroop is erg lekker, waldmeister ga ik binnenkort maken, heb niet zozeer wat tegen siropen maar tegen de sythetische smaakjes.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:38 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Vind het ook lekker bier, alleen het logo wekt wel ideen van kinderbier opmet die siroop vind ik het ook niet vies eigenlijk, maar ik ben zo'n wijf dat die citroenbiertjes op zich best te doen vindt.
Oh? Vertel eens.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik heb laatst anders weer wat meegemaakt in een Duits restaurant.
Ja die van Hollandia bijvoorbeeld is dan al minder erg.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:50 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Yuck. Die van debic/hollandia is dan nog enigszins te nassen..
Mij boeit dat dus vrij weinig, zo'n haar.quote:Op zondag 13 juli 2014 09:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
De meest tenenkrommemde ervaring die ik me herinner is een geval waarbij een blunder wordt "rechtgezet" met nog een keer dezelfde blunder. Tijdens het eten ontdekte ik een dikke zwarte glimmende haar op mijn kabeljauw. De ober nam het bord mee terug en met veel verontschuldigingen kreeg ik een nieuw bord ... met weer een dikke zwarte haar op mijn kabeljauw. Op dat moment was de eetlust me wel vergaan en heb ik mijn bord naar voren geschoven. Daarna vond een tafelgenoot tot overmaat van ramp ook een haar in haar kabeljauw. Ik was niet degene die de rekening betaalde, maar als ik dat wel had was geweest was ik waarschijnlijk heel duidelijk "not amused" geweest en had ik geen genoegen genomen met de "compensatie", het schrappen van een fles wijn.
Ik vind het smerig. En ik begrijp de vergelijking met een graat ook niet.quote:Op zondag 13 juli 2014 10:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mij boeit dat dus vrij weinig, zo'n haar.
Wat is daar nou zo vreeeeeeselijk aan?
Sommige mensen maken ook zo'n drama van een graat in hun vis.
Wil je je recept delen?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 23:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfgemaakte frambozensiroop is erg lekker, waldmeister ga ik binnenkort maken, heb niet zozeer wat tegen siropen maar tegen de sythetische smaakjes.
wijntje is niet erg, is heel normaal woord. Meneertje zou wel ergerlijk zijn, maar dat deed ze nietquote:Op zondag 13 juli 2014 11:09 schreef kenosis het volgende:
Ik vind het een afknapper als het serveerstertjebij het opnemen van de drankbehoefte alles in verkleinvorm gaat aanprijzen "misschien een wijntje voor voor meneer".
Ik heb daarom al een restaurant links laten liggen.
Dat is er alquote:Op zondag 13 juli 2014 10:39 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Wil je je recept delen?
Is wel erg off topic hier, misschien beter om een siropen & limonades topic te maken..
Toch wekt het bij mij, klant, ergernis op. Maar het kan inderdaad nog ergerquote:Op zondag 13 juli 2014 11:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
wijntje is niet erg, is heel normaal woord. Meneertje zou wel ergerlijk zijn, maar dat deed ze niet
Dat lijkt de snackbar aan de overkant van de straat hier wel.....quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Doen ze bij de Burgerkingquote:Op zondag 13 juli 2014 13:06 schreef Muck het volgende:
[..]
Dat lijkt de snackbar aan de overkant van de straat hier wel.....
Die bakt per persoon de bestelling,pakt het in, rekent af en gaat dan pas verder met de volgende klant.
Als klant 2 ook patat en een kroket wil, kun je dat toch in één keer bakken
En als je zaak vol staat, kun je best meer dan één bakje patat tegelijk bakken
burgerking utrecht centraal toevallig?quote:Op zondag 13 juli 2014 17:10 schreef CrashO het volgende:
[..]
Doen ze bij de Burgerkinghier op het station ook.
Staat regelmatig een rij door de zaak tot halverwege de stationshal. Ze beginnen pas aan de volgende order als er 1 is afgehandeld. (met max 2 kassa's)
Enschede. Maar op Utrecht ook meegemaakt jaquote:Op zondag 13 juli 2014 17:16 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
burgerking utrecht centraal toevallig?
moet daar ook altijd tering lang wachten
Dat voorkomt verwarring. 1 taak tegelijk, lekker makkelijk.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:18 schreef CrashO het volgende:
Zit het broodje voor een klant in de oven te toasten, staat de medewerker ondertussen wat voor zich uit te staren ipv 1 van de andere 10 klanten te helpen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |