Is in veel landen heel normaal volgens mij.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kurkgeld is niet zo bekend in Nederland, maar heb het regelmatig gedaan, betaal de restaurant uitbater een bedrag en drink mijn eigen wijn.
Vooral in landen waar drankvergunningen complex zijn trouwens.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Is in veel landen heel normaal volgens mij.
Met gasten heeft gastronomie in dit geval niets te maken, maar alles met ga maar aan het gasquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:30 schreef littledrummergirl het volgende:
Twee dagen geleden hadden wij n tafel gereserveerd in een restaurant om zes uur. Omdat het knetterhard regende waren we met het ov gegaan ipv met de fiets dus we waren er tien minuutjes te vroeg. Wij lopen naar binnen en ik zeg dat we gereserveerd hebben voor zes uur. Zegt ze "maar we zijn nog niet open" . Dus ik vraag gekscherend of we dan buiten in de regen moeten wachten. Zegt ze doodleuk ja.
Uiteraard zijn we weggegaan en niet meer terug gekomenschaamteloze toko
Natuurlijk niet helemaal waar, je gebruikt wel een glas, dat moet worden gekocht en ook nog eens vervangen. Er komt afwas van die ook door een betaalde kracht gedaan wordt.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
En let wel, kurkgeld is cash in de tash voor de uitbater, itt omzet.
Volgens mij begrijp je mijn opmerking niet, maar goed.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 13:08 schreef refro het volgende:
[..]
Natuurlijk niet helemaal waar, je gebruikt wel een glas, dat moet worden gekocht en ook nog eens vervangen. Er komt afwas van die ook door een betaalde kracht gedaan wordt.
In vergelijking met de rest is het natuurlijk peanuts, maar er staan wel kosten tegenover.
Citroenzuur is dan ook heel wat anders en is een stof die in elke cel van je lichaam voorkomt. Bedoel je citroensap?quote:Op maandag 7 juli 2014 20:37 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Heb het gelukkig niet zo erg dat ik daar heel veel last van hebSoms zit ergens een beetje citroenzuur in (in een sausje ofzo) en dat gaat gelukkig ook goed
Maar echt de vrucht zelf (sinaasappel, citroen, limoen, mandarijn etc) gaat niet goed.
Sowieso zijn er maar weinig tenten waar je echte mayo krijgt. 9 van de 10 keer is het van die ranzige zure fritessaus.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als een steaktent geen mayo heeft bij de frieten maar alleen ketchup neem ik het ook mee, nooit een probleem
jajaquote:Op vrijdag 11 juli 2014 14:25 schreef MutedFaith het volgende:
Ook over kurkgeld moet een horecaondernemer gewoon belasting betalen hoor..
Zo jammer...onder het mom van 'minder vet' heb ik wel eens het idee.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 14:55 schreef fathank het volgende:
[..]
Sowieso zijn er maar weinig tenten waar je echte mayo krijgt. 9 van de 10 keer is het van die ranzige zure fritessaus.
In België wel eens gehad bij de mosselen met friet dat ik erom vroeg toen ze opdienden, ik wilde al bijna klagen dat het zo lang duurde, maar ze bleken speciaal voor mij even een kommetje heerlijke mayonaise te hebben geslagen.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als een steaktent geen mayo heeft bij de frieten maar alleen ketchup neem ik het ook mee, nooit een probleem
Zo, dat is service!!quote:Op vrijdag 11 juli 2014 15:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In België wel eens gehad bij de mosselen met friet dat ik erom vroeg toen ze opdienden, ik wilde al bijna klagen dat het zo lang duurde, maar ze bleken speciaal voor mij even een kommetje heerlijke mayonaise te hebben geslagen.
koken is niet eens de makkelijkste manier, een goede kok maakt ze in een paar minuten in een koekenpan klaarquote:Op vrijdag 11 juli 2014 15:58 schreef Oceanonix het volgende:
Door die mosselen kom ik nog op een andere irritatie. Het gebrek aan creativiteit van de nederlandse horeca rondom mosselbereidingen. Je kan ze op 3 manieren krijgen die uiteindelijk allemaal op hetzelfde neerkomen, gekookt in water, bier of wijn. In Frankrijk hebben ze wel 10 manieren en heb je echt wat te kiezen. Moules a la Normande.... Mjummie.
Heerlijk het nat opeten met stokbrood.
dit jaquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met gasten heeft gastronomie in dit geval niets te maken, maar alles met ga maar aan het gas
Wat een hufterigheid, je stuurt mensen toch niet de regen in, zelfs al hebben ze niet gereserveerd.
Natgeregende mensen geef je een handdoek en zeg je wilt u wellicht een kopje koffie, cognacje erbij? om weer warm te worden?
Het doet me denken aan de oeroude mop, schoonmoeder, wat doe jij nu hier, mens, het giet pijpenstelen, ga toch naar huis!
en ook nog zwartquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
En let wel, kurkgeld is cash in de tash voor de uitbater, itt omzet.
Sssst, het zijn keurige ondernemers...quote:
klopt maar dat doen ze ook niet....quote:Op vrijdag 11 juli 2014 16:19 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
koken is niet eens de makkelijkste manier, een goede kok maakt ze in een paar minuten in een koekenpan klaar
Jij weet het verschil niet tussen koks en mensen in de bediening?quote:Op dinsdag 8 juli 2014 00:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Studentjes in de bediening menen ook altijd dat ze de discussie aan moeten gaan.
Mangiare in eindhoven
- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi
Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.
Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
Wat heeft dat er mee te maken?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 17:46 schreef strontboer het volgende:
[..]
Jij weet het verschil niet tussen koks en mensen in de bediening?
Je zegt eerst dat de "studentjes in de bediening altijd de discussie aan moeten gaan" en vervolgens heb je een heel verhaal waarin juist de kok de discussie aangaatquote:
Ik heb daar eigenlijk heel weinig moeite mee. Ik vind het echt heerlijk, maar het is wel een beetje eetcafe eten. Er is weinig eer aan te behalen en veel aan te verpesten, het hoort dan ook nog in een seizoen, dus ga je gewoon pannetje mosselen eten en wat je dan krijgt is meestal gewoon een pannetje mosselen. Moules a la Normande is toch ook gewoon een pannetje mosselen?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 15:58 schreef Oceanonix het volgende:
Door die mosselen kom ik nog op een andere irritatie. Het gebrek aan creativiteit van de nederlandse horeca rondom mosselbereidingen. Je kan ze op 3 manieren krijgen die uiteindelijk allemaal op hetzelfde neerkomen, gekookt in water, bier of wijn. In Frankrijk hebben ze wel 10 manieren en heb je echt wat te kiezen. Moules a la Normande.... Mjummie.
Heerlijk het nat opeten met stokbrood.
Ik mag toch wel aannemen dat een fles prik in een horecagelegenheid binnen een uur alweer leeg is.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 07:57 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Met bier durven ze dat niet, met cola vinden ze het heel normaal om te schenken uit een fles die al een dag of langer open staat.
Never assumequote:Op vrijdag 11 juli 2014 18:31 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik mag toch wel aannemen dat een fles prik in een horecagelegenheid binnen een uur alweer leeg is.
Zei de chef, niet chefkok, had wellicht duidelijker kunnen zijn, maar doet verder niets af aan het verhaal.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 18:16 schreef strontboer het volgende:
[..]
Je zegt eerst dat de "studentjes in de bediening altijd de discussie aan moeten gaan" en vervolgens heb je een heel verhaal waarin juist de kok de discussie aangaat
De bediening doet naar mijns inziens gewoon haar werk goed en licht de kok in dat het gerecht opnieuw moet. Vervolgens zou de kok wel op zijn of haar teentjes getrapt zijn waarom het niet goed is...
Ik durf het buiten de deur gewoon niet aan.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 19:22 schreef quirina het volgende:
Ik maak liever zelf mosselen klaar, in een restaurant heb ik nooit echt lekkere mosselen gegeten.
normande is met appel en room.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 18:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik heb daar eigenlijk heel weinig moeite mee. Ik vind het echt heerlijk, maar het is wel een beetje eetcafe eten. Er is weinig eer aan te behalen en veel aan te verpesten, het hoort dan ook nog in een seizoen, dus ga je gewoon pannetje mosselen eten en wat je dan krijgt is meestal gewoon een pannetje mosselen. Moules a la Normande is toch ook gewoon een pannetje mosselen?
In Frankrijk is het meestal ook gewoon pannetjes met peterselie, ui, knoflook, nog wat rommel en drank, en dan nog een paar ingewikkelde bewerkingen voor mensen die niet van mosselen houden, zoals met blauwschimmelkaas en waarbij ze na garing nog taai moeten worden onder de grill of zo.
Ik ook niet eigenlijkquote:Op vrijdag 11 juli 2014 19:30 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik durf het buiten de deur gewoon niet aan.
Heel raar, want ik eet eigenlijk alles overal. Maar mosselen uit een keuken die ik niet ken...nee, dat is eng.quote:
Als je een keer verkeerde mossels gegeten hebt begrijp je dat helemaal. The Exorcist is er een boertje bijquote:Op vrijdag 11 juli 2014 19:51 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Heel raar, want ik eet eigenlijk alles overal. Maar mosselen uit een keuken die ik niet ken...nee, dat is eng.
Ja, maar een ei met salmonella is ook een week diepe ellende en ik bestel gerust een zachtgekookt ei of een niet geheel gestolde omelet (of smeuig roerei). Irrationeel.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je een keer verkeerde mossels gegeten hebt begrijp je dat helemaal. The Exorcist is er een boertje bij
Daar heb je thuis net zo weinig invloed op als in een restaurant, maar ik lees alle mosselen stuk voor stuk twee keer of ze goed zijn.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:00 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ja, maar een ei met salmonella is ook een week diepe ellende en ik bestel gerust een zachtgekookt ei of een niet geheel gestolde omelet (of smeuig roerei). Irrationeel.
Dat laat ik aan mijn schoonmoeder over.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar heb je thuis net zo weinig invloed op als in een restaurant, maar ik lees alle mosselen stuk voor stuk twee keer of ze goed zijn.
Moet je naar Yerseke!quote:Op vrijdag 11 juli 2014 19:30 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik durf het buiten de deur gewoon niet aan.
Dan ga ik gewoon weerquote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:42 schreef z80 het volgende:
ik ga wel eens alleen ergens eten. echter ben je dan geen graag geziene gast en bij sommige tenten wordt je bijna naar buiten gekeken of krijg je een tafeltje achter in een hoek weg gestopt.
Yerseke is dé mosselplaats. Als men Yerseke zegt, zegt men mosselen.quote:
Als men bij de lunch een boterham jam/hagelslag/pindakaas voor kleintjes op de kaart heeft staan (meestal voor 1,50) snap ik wel dat het niet kan maar dan hoeft t ook niet omdat ze al aan de kleintjes hebben gedacht.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 14:14 schreef quirina het volgende:
Zeikend horecapersoneel als je voor de kinderen iets mee hebt. Onder t mom van dat je niet op t terras mag zitten met meegebracht etenswaar![]()
In Duitsland maken ze zelfs een potje Olvarit/ flesje warm voor kleine kinderen/baby en hier in Nederland gaan ze zeuren.
Ranzige fritessaus is juist zoet. Echte mayo is zuurquote:Op vrijdag 11 juli 2014 14:55 schreef fathank het volgende:
[..]
Sowieso zijn er maar weinig tenten waar je echte mayo krijgt. 9 van de 10 keer is het van die ranzige zure fritessaus.
Het gaat hier over uit eten gaan toch? Buurpoes zegt ze niet buiten de deur te durven eten dus ik zeg dat ze een restaurant in Yerseke moet proberen.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:33 schreef quirina het volgende:
Mosselen van Yerseke kan je ook bij een goede vishandel kopen overal in NL, waarom moet je dan perse in Yerseke zelf mosselen gaan eten? Kan je ze daar zelf opvissen dan?
Dat zie ik echt heel zelden. Vaak is het wel gewoon te bestellen, boterham of zacht broodje met ham, kaas, paté of iets aanverwants.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Als men bij de lunch een boterham jam/hagelslag/pindakaas voor kleintjes op de kaart heeft staan (meestal voor 1,50) snap ik wel dat het niet kan maar dan hoeft t ook niet omdat ze al aan de kleintjes hebben gedacht.
Dan kan de kok nog steeds lui zijnquote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Yerseke is dé mosselplaats. Als men Yerseke zegt, zegt men mosselen.
quote:Op vrijdag 11 juli 2014 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan de kok nog steeds lui zijn
Ja vind het zoiets dat je asperges in Limburg moet eten omdat limburg asperges is.quote:
Oh ik dacht dat Limburg champignons was?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja vind het zoiets dat je asperges in Limburg moet eten omdat limburg asperges is.
Die vind ik echt al-tijd tegenvallen.quote:
Zelfs in Limburg is een goede vla iets waar je naar moet zoeken.quote:
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taartquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:22 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Die vind ik echt al-tijd tegenvallen.
En van die appeltaart uit de koelvitrine hoef ik ook niet. Brrrr.
Zo simpel, zo vaak fout.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 17:59 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Oh, de hoofdprijs vragen voor kraanwater met bubbels. Geldt voor alle horeca, niet alleen eetgelegenheden (waar je imho gewoon een karaf kraanwater gratis hoort te kunnen krijgen maar dat is zeldzaam in de gelegenheden waar ik kom).
Drink je dan ook wijn?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:32 schreef Pap89 het volgende:
[..]
.
Ook met "echt" uit eten gaan vragen we vaak duidelijk om kraanwater.
Als het niet kan, best.
In Rotterdam zit La Pisa, daar neem ik altijd 2 toetjesquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart
Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig.
Vind sowieso gekocht gebak triest meestal
Het eten was wel perfect, en het was gewoon heel erg druk. Geen excuus natuurlijk, wel een verklaring. Daarnaast werd het ook best netjes afgehandeld en werd onze kritiek ook prima en beleefd ontvangen, dus het was verder niet zo'n probleem. Het zou me er in ieder geval zeker niet van onthouden om er nogmaals heen te gaan.quote:
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:49 schreef Fapsalon het volgende:
Jij gaat, voordat je uit eten gaat, vast even checken welke sauzen er daar beschikbaar zijn? Persoonlijk vind ik het niet kunnen, je bent daar toch te gast. Dan eet je maar een keer zonder je favo sausje hoor..
En als de gast klaagt tuf je ff lekker in de gast zijn soepquote:Op zaterdag 12 juli 2014 03:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.
JIJ BENT GAST! meer niet.
Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij....
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart
Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig.
Vind sowieso gekocht gebak triest meestal
De kwaliteitsverschillen tussen bakkers zijn inderdaad enorm. De bakker hier in de buurt is niet geweldig, de bakker waar mijn baas gebak haalt verdient drie lintjes per jaar, wat mij betreft.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 09:54 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak.
Mensen die zich zo gedragen hebben waarschijnlijk nooit zelf in de horeca gewerkt. Als je het een keer van de andere kant hebt gezien, snap je ook dat die klanten stront vervelend zijn op een drukke avond.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 03:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.
JIJ BENT GAST! meer niet.
Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij....
Als je klanten met een terechte klacht strontvervelend vindt, kun je beter in een andere sector gaan werken, denk ik zo.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:15 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Mensen die zich zo gedragen hebben waarschijnlijk nooit zelf in de horeca gewerkt. Als je het een keer van de andere kant hebt gezien, snap je ook dat die klanten stront vervelend zijn op een drukke avond.
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:21 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Als je klanten met een terechte klacht strontvervelend vindt, kun je beter in een andere sector gaan werken, denk ik zo.
Ligt er aan of de klachten terecht zijn.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:25 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.
Als je die wijn overlegd hebt en kurkengeld betaalt is er niks aan de hand.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 10:25 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Als ik in jouw restaurant me eigen wijn ga zitten zuipen en elk gerecht terug stuur naar de keuken wordt je er ook helemaal para van.
Gasten? Klanten.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 03:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Precies. Ik ben daar ook heel duidelijk in. De uitbater is de baas en niet de gast. De gast mag maar 2 dingen. Eventuele misstanden aankaarten en verder betalen. Denken dat jij even gaat bepalen wat er wel of niet mag worden gedaan in een ander zijn zaak is einde oefening.
JIJ BENT GAST! meer niet.
Je kan wel verzoeken,maar zomaar je eigen spullen meenemen onder het mom van "moet kunnen",alsof je bij familie komt zitten is gewoonweg brutaliteit. Eerst vragen en dan pas voorstellen of jij....
Dat heb ik één keer gedaan na een etentje wat een 'snel' diner moest worden met vriendin maar uiteindelijk bijna drie uur duurde door absurd lange wachttijden. De keuken liep op een ( volgens mij onervaren) soort van skeleton-crew terwijl het ontzettend mooi weer was. Dan trekt die tent altijd hopen dagjesmensen. Het gestuntel was werkelijk niet om aan te zienquote:Op zaterdag 12 juli 2014 00:04 schreef Sarasi het volgende:
Vandaag echt wel een unicum gehad. Met vier uit eten, broodjes vooraf (twee porties), dan antipasti, dan hoofdgerechten en dan nagerechten. Kwamen er twee sets brood en twee sets antipasti uit, waarvan ook nog een verkeerde soort. Toen wij aangaven dat we toch graag gezamenlijk aan dezelfde gang zouden zitten, werden de andere twee antipasti gehaast uitgegeven. We hebben een kwartier zitten wachten op een cola, die pas na een tweede keer vragen op tafel kwam, bij het nagerecht bestelden we één koffie en één thee. Ze brachten alleen de koffie en pas toen we er weer om vroegen, de vergeten thee (die toen overigens wel gratis was). Needless to say, geen fooi gegeven.
Er zijn ook hele volksstammen die het gebak van de hema of multivlaai heerlijk vinden.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 09:54 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik weet niet bij welke bakkers jij wel eens gebak heb gehaald maar die waar wij ( afdeling bedrijf) altijd gaan heeft heerlijk gebak.
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Buiten Limburg nog nooit een lekkere vla gevonden, is altijd een soort taart, en een vla is geen taart
Appelgebak van de bakker is eigenlijk altijd blikappels, smerig.
Vind sowieso gekocht gebak triest meestal
Dank je, er zijn idd goede banketbakkers, maar mijn bezwaar is dat de meeste hun best niet doen.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 15:03 schreef highender het volgende:
[..]
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan.
in Maastricht hebben we het luxequote:Op zaterdag 12 juli 2014 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn ook hele volksstammen die het gebak van de hema of multivlaai heerlijk vinden.
Kan best zijn dat jullie net een goeie bakker hebben en begrijp me goed, ze zijn er wel, maar het gros van de bakkers heeft gewoon geen goed gebak,
Blikappels, gelfix met abrikozensmaak, breek me de bek niet los. Ik koop liever diepvries van Coppenrath dan van het gros van de bakkers. En tussen jou en mij gezegd en gezwegen, banketbakkers ontdooien meer dan dat ze bakken.
Oeh Zeeuwse Bolus, vaak genoeg gegeten toen ik in Middelharnis werkte.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 15:03 schreef highender het volgende:
[..]
Mocht je een keer in de buurt van Middelharnis zijn dan moet je hier even langs gaan.
En dat terwijl het niet eens Zeeland is. Middelharnis behoort nog tot Zuid-Holland.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:45 schreef Curiosity het volgende:
Oeh Zeeuwse Bolus, vaak genoeg gegeten toen ik in Middelharnis werkte.
Yuck. Die van debic/hollandia is dan nog enigszins te nassen..quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Ow en slagroom uit supermarkt spuitbus.
Gelukkig bestelde je geen halve haan danquote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Oh zo ken ik er ook een. Maar aangezien ik er alleen nog kom zijn geweldige kipsate schotel, moet iedereen na mij dus wachten tot hij 2 porties sate heeft gebakken, 2 slaatjes heeft gemaakt en alles met friet enzo ingepakt heeft.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:11 schreef RemcoDelft het volgende:
Ooit bij een snackbar gezien: 1 vrouw achter de balie, die een bestelling opneemt. Vervolgens gooit ze het bestelde in de pan, en rekent ze af. Daarna pakt ze het in, geeft het aan de klant, en dan is de volgende aan de beurt. Ik had gelukkig geen haast...
Nee, ze wachtte netjes tot alles klaar was met bakken.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 18:12 schreef Erasmo het volgende:
Wacht even, dus ze doet 4-5 minuten over afrekenen?
Dat vind ik ook zo'n afknapper in de horeca, jouw appeltaart.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:21 schreef quirina het volgende:
Ik bak lekker zelf appeltaart, vooral in de herfst.
Vind ik ook lekker ruiken in huis.
En bestaat die zaak nog?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:45 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Nee, ze wachtte netjes tot alles klaar was met bakken.
Ik vind jou een afknapper in de horeca!quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat vind ik ook zo'n afknapper in de horeca, jouw appeltaart.
[..]
En bestaat die zaak nog?
Klopt, uit eten in Duitsland kost de helft, smaakt beter, en is inderdaad beter qua service. Heb ik graag een paar km voor over.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:11 schreef gargamelnl het volgende:
Als ik dit zo lees, weet ik in ieder geval waarom ik in duitsland uit eten ga.![]()
Elk nederlands horeca figuur in dit topic loopt de branche te verdedigen en de klant af te zeiken.
Het ligt nooit aan de bediening of de keuken, maar altijd aan de klant.![]()
![]()
Duitse horeca, Duitse gastvrijheid.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:40 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Klopt, uit eten in Duitsland kost de helft, smaakt beter, en is inderdaad beter qua service. Heb ik graag een paar km voor over.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |