abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 3 april 2014 @ 20:08:44 #1
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138481396
Na het overweldigende succes van de nasi van Johannes heb ik besloten om 1 van mijn favoriete pastarecepten voor jullie te openbaren.

Dit recept is op papier makkelijker dan de overheerlijke nasi van Johannes, echter wil ik jullie op het hart drukken om niet als kip zonder kop te beginnen. Een zorgvuldige planning, voorbereiding en het juiste gereedschap zorgt voor een hoop minder stress.

Genoeg gepraat! Wat hebben we nodig?

300 gram gehakt (mag ook meer zijn! Maar ook minder!)
600 gram groente (hiervoor geld hetzelfde als gehakt)
500 gram pasta (welke pastadingetjes je neemt staat compleet vrij. Ik heb hier gebruik gemaakt van de (zoals ik ze noem) vlindertjes. Immers is het lente!
Een pot pastasaus.
250 gram kleine/kinder tomaten (Door de groenteboer als cherrytomaten benoemd)
1 rode ui. Als je hem hebt liggen. Zonder gaat ook prima!
Een beetje sambal*
*Sambal hoeft niet per se, als pittig eten niet je ding is raad ik het zelfs af! Sambal zorgt ervoor dat het eten wat meer pit krijgt
Lekker gezellig in het mandje. Wat zit er in het blik?


Zo ziet dat alles er dan uit bij elkander op het aanrecht


Stap 1:

Zet een pan met water op het gasfornuis en steek het fornuis aan. Het is raadzaam om eerst te wachten tot het water kookt voordat je verder gaat. Ondertussen heb je mooi de tijd om het volgende te pakken:

1 biertje
1 snijplank
1 mesje
1 vork
1 bord*
*Het bord is pas op het laatst nodig, dus die kan je ook nog in de kast laten staan

Maak het biertje open, neem hier een flinke teug uit en zet hem zoals een man beaamt met voldoende kracht op het aanrecht neer. Immers moet het pils weten wie hier drinkt en wie hier gedronken wortd

Pak de ui en snipper die zoals een chefkok doet. Behoedzaam. Denk hierbij aan de voetveiligheid. Je hebt immers maar 2 voeten, 10 tenen en 10 nagels. Wees hier zuinig op!
Het snipperen gaat goed! Like!


Ik maak hier gebruik van een een houten beschermmiddel wat in mijn omgeving door het leven gaat als een "klomp".
Deze klompen in kwestie komen van de Zaanse Schans. Totaal niet boeiend voor het recept maar dit feitje nemen jullie toch mooi even mee!

Hier dus de klompen en de ui. Let wel op, deze foto staat niet in chronologische volgorde


Als de ui gesnipperd is wordt het toch wel ongeveer tijd om de wok op het vuur te zetten (voor de veiligheid, eerst de wok op het fornuis, dan pas het vuur aansteken.) Zet de vlam hoog. Ondanks dat het voor ons gewone stervelingen niet mogelijk is om de professionele temperaturen te bereiken doet dit niet af van het stoere geluid wat dit geeft. WHOESJ! klinkt het. Dat geeft je zelfvertrouwen of niet?
De stoere vlam:


Een beetje olijfolie in de pan en daarna kan het gehakt erbij.
Olijfolie:


Het gehakt moet zoals de elitaire figuren het noemen gerult worden. Dit betekend dat je het op hoog vuur een beetje door elkaar husselt zodat het er bruin uitziet.
Het begin van het rullen:

Het rullen is zo ongeveer halverwege!

Als dat bijna zo ongeveer zo is gooi je snel de gesnipperde uitjes bij. Schep deze er even doorheen zodat ze "fruiten".

De ui ligt lekker in de pan te fruiten


Als je denkt dat het daarmee wel goed zit kan de rest van de groente erbij.
Die groente gaat er haast vanzelf in.


Ja, dan is die pan opeens vol!


Roerbak dit lekker door elkaar heen zodat het allemaal goed gaar word. En onthoud! Op hoog vuur!

Als de pasta gaar is en de groente enzo ook kan de saus en de cherrytomaten erin. HO! STOP!
Snij eerst op het laatste moment de cherrytomaten door de helft. Pas ondanks de haast wel op voor snijwonden!
Van dit moment kan je ook handig gebruik maken om de sambal erdoorheen te roeren!

Hoppa, smijt het er maar in


Sambal bij?


Bombs away!


Als de saus en de cherrytomaten allebei ook op tempratuur zijn kan de pasta erbij. Schep dit alles door elkaar maar pas wel op dat je er geen kliederboel van maakt!

Zo ziet het eruit voordat de pasta er bij gaat


Ja, die wok is goed vol!


Kwak alles daarna zorgvuldig op je bord, kruip achter je laptop en ga weer door waarmee je bezig was. Vergeet niet te genieten van dit dolfijne gerecht.

Hmmmm, smullen!


Mocht dit alles toch te gezond zijn (bij het aanblik van de ingredienten begon een mod al te klagen hierover) is het mogelijk om ketchup of curry toe te voegen. Dit raad ik alleen aan als u echt een papzakje wilt worden. Dit oeritaliaanse en supergezonde avondmaal is beter zonder curry.

gr gr

Last but not least, Pils!


Als er vragen zijn, schroom niet deze te stellen!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 20:15:50 #2
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_138481661
Mooie klompen.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_138481845
Tvp.
pi_138481889
Mooie klompen inderdaad. :D

Macaroni ziet er lekker uit trouwens. :)
  donderdag 3 april 2014 @ 20:43:03 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138482760
Nederlanders maken van pasta zelfs stamppot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138482923
Ik was al bang dat dat blikje fruitcocktail er ook door zou gaan! Godzijdank heb je dat niet gedaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 3 april 2014 @ 20:49:09 #7
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138483071
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederlanders maken van pasta zelfs stamppot
Er is hier niets gestampt hoor. Ik had gehoopt dat jij dit als kenner toch zou doorzien.
Voor de zekerheid zal ik een second opinion vragen aan een echte chefcock.
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:46 schreef Isabeau het volgende:
Ik was al bang dat dat blikje fruitcocktail er ook door zou gaan! Godzijdank heb je dat niet gedaan.
Ha, nee. Ik had wel trek in fruit dus dat is mijn dessert geworden. Maar gezien dit niet noodzakelijk is om het gerecht goed te laten smaken heb ik dit weggelaten uit de OP.
Denk je dat je klaar bent om dit gerecht te bereiden?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138483473
Ik moet toegeven dat dit er zeer smakelijk uitziet

Zelden (lees: nooit) zo'n goede macaroni gezien
pi_138483509
Hoewel dit ietwat schaamteloos is om je eigen gerecht op deze wijze naar voren te schuiven lik ik bij voorbaat al verlekkerd mijn vingers af bij dit recept en zijn foto's.

Daar waar de nasi mijn voorkeur blijft houden kan ik niet wachten om mijn tanden in deze goddelijkheid creatie te zetten :9~
pi_138483519
Ik zou best een keer met jou Macaroni willen eten. :Y
  donderdag 3 april 2014 @ 20:59:07 #11
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_138483525
Als echt dikzakje voel ik me genoodzaakt om te melden dat de kaas mist.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  donderdag 3 april 2014 @ 21:03:50 #12
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_138483790
_O- top ^O^
.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:08:36 #13
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_138484013
kaas onwaardig dit.
pi_138484089
Dit ziet er goed uit zeg. CUL komt weer helemaal tot leven door nasi a la johannes en macaroni a la Kano _O_
  donderdag 3 april 2014 @ 21:11:56 #15
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484202
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:59 schreef Maxbet het volgende:
Als echt dikzakje voel ik me genoodzaakt om te melden dat de kaas mist.
Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:12:42 #16
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484250
quote:
13s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:08 schreef kaasplankje het volgende:
kaas onwaardig dit.
Zeg zure toerder, je bent nog erger dan iwanius. En dat is geen compliment!
Ga ergens anders de sfeer vergallen zeg! :)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:14:43 #17
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_138484353
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
  donderdag 3 april 2014 @ 21:14:54 #18
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_138484362
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_138484505
quote:
2s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef Klaploper het volgende:
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Zo kan je elk culinair hoogstandje wel samenvatten met gooi x, y en z in een pan en doe er een vuurtje onder }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 3 april 2014 @ 21:18:06 #20
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484534
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
FOT / [Telefoonfoto's] Show ze hier!
Is wel een topic voor!
quote:
2s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef Klaploper het volgende:
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Je kan het zo samenvatten ja. Maar met die beschrijving mis je toch een paar essentiële punten. Kom niet bij mij klagen als de smaak tegenvalt!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138484622
Tof TS. Je culinaire kwaliteiten komen zo wel goed naar voren.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:19:44 #22
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_138484624
Nou misschien heb je gelijk ook jong. Wanneer ga je proberen een ei te bakken?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 3 april 2014 @ 21:21:25 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_138484711
:D
Een Nederlandse Italiaanse pasta :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Forum Admin donderdag 3 april 2014 @ 21:22:26 #24
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_138484778
Wat een kwaliteit kano
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:22:37 #25
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_138484791
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo kan je elk culinair hoogstandje wel samenvatten met gooi x, y en z in een pan en doe er een vuurtje onder }:|
DOOR JOU HEB IKJ NU MIJN BIEFSTUKJE VERPEST!!!!!!!!!! IK DACHT DAT IK GEWOON ALLES IN DE PAN KON GOOIEN EN ER EEN UUR LATER UITHALENNNNNN
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 3 april 2014 @ 21:23:21 #26
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_138484821
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:18 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

FOT / [Telefoonfoto's] Show ze hier!
Is wel een topic voor!

[..]

Je kan het zo samenvatten ja. Maar met die beschrijving mis je toch een paar essentiële punten. Kom niet bij mij klagen als de smaak tegenvalt!
kLAGEN ZOU IK NOOIT DOEN TEGEN IEMAND DIE ZOVEEL MOEITE STEEKT IN EEN TOPIC

EDIT: cAPS STOND NOG AAN MAAR OPNIEUW TYPEN IS OOK ZOVEEL MOEITE
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 3 april 2014 @ 21:24:02 #27
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484868
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:19 schreef kaasplankje het volgende:
Nou misschien heb je gelijk ook jong. Wanneer ga je proberen een ei te bakken?
CUL / Nasi a la Johannes
Daar heb ik wel meer gebakken dan simpelweg een ei!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 21:24:22 #28
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138484889
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:22 schreef Pharkus het volgende:
Wat een kwaliteit kano
Een compliment van een FA over mijn voedselbereidingskunsten. Meer kan een man niet wensen denk ik.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138484933
Al die haters in dit topic :r
  Eindredactie Games donderdag 3 april 2014 @ 21:29:08 #30
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_138485154
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:49 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er is hier niets gestampt hoor. Ik had gehoopt dat jij dit als kenner toch zou doorzien.
Voor de zekerheid zal ik een second opinion vragen aan een echte chefcock.

Pun intended neem ik aan?
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
pi_138485234
er zit maar 1 negatief element in dit topic; heineken :r :r

verder leuk topic ^O^
pi_138485315
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:11 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
Trouwen? ^)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 3 april 2014 @ 21:35:05 #33
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138485410
quote:
17s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:33 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Trouwen? ^)
Je hebt me al afgewezen :{w
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:29 schreef 2dope het volgende:

[..]

Pun intended neem ik aan?
Uiteraard.
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:30 schreef marc0871 het volgende:
er zit maar 1 negatief element in dit topic; heineken :r :r

verder leuk topic ^O^

Tsja, ik kan niet iedereen pleasen. Ik ga straks een tripel drinken. Valt dat beter in de smaak?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138485578
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Tsja, ik kan niet iedereen pleasen. Ik ga straks een tripel drinken. Valt dat beter in de smaak?
alles beter dan die aangelengde paardenzeik ^O^
pi_138485971
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je hebt me al afgewezen :{
Toen wist ik nog niet van de kaas! :o :'(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_138486324
quote:
9s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:46 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Toen wist ik nog niet van de kaas! :o :'(
kaaaas!!!

  donderdag 3 april 2014 @ 22:52:28 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138489393
1 groot gemis: KNOFLOOK!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138489557
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:52 schreef golfer het volgende:
1 groot gemis: KNOFLOOK!
Dit is wel waar.
pi_138489587
Pasta zonder kaas is niet af hoor -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138492343
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:52 schreef golfer het volgende:
1 groot gemis: KNOFLOOK!
er zal vast wel wat in die tomatensaus hebben gezeten.
pi_138492499
Sommige reacties hier zijn beneden alle peil, Kano, ik vind het heerlijk.
pi_138493855
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

pi_138496151
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:15 schreef ShevaJB het volgende:
Mooie klompen.
Dat viel mij ook meteen op _O-
  vrijdag 4 april 2014 @ 09:03:57 #44
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_138496260
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:11 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
Bier zonder slagroom? Zometeen ga je me vertellen dat je geen sambal in de rode wijn gooit, of dat je de Jack Daniels zonder suikerklontje nuttigt. Gruwelijk gewoon.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 4 april 2014 @ 09:08:17 #45
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138496322
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:52 schreef golfer het volgende:
1 groot gemis: KNOFLOOK!
Dat zou je eventueel naar eigen smaak kunnen toevoegen. Je moet dit denk ik meer zien als de basis. Je kan altijd experimenteren met andere ingrediënten alhoewel ik dan geen verantwoording voor de smaak neem.
quote:
1s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:56 schreef FutureFairytale het volgende:
Pasta zonder kaas is niet af hoor -O-
Dat is misschien jouw mening Het staat je vrij je eigen recept te publiceren. Uiteraard met foto's.
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 00:10 schreef johannes_vermeer het volgende:
Sommige reacties hier zijn beneden alle peil, Kano, ik vind het heerlijk.
Tsja, dat zijn de haters. Daar heeft Jan Moes nog eens over gesproken.
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

[ afbeelding ]
Ik zou het recept nogmaals lezen! Dit staat er al bij!
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 08:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat viel mij ook meteen op _O-
Bedankt. Maar het gaat hier over het eten, niet over de klompen. Als je wilt kan ik er wel een topic over maken in LIF?
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:03 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Bier zonder slagroom? Zometeen ga je me vertellen dat je geen sambal in de rode wijn gooit, of dat je de Jack Daniels zonder suikerklontje nuttigt. Gruwelijk gewoon.
:{w :Ga toch fietsen man!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138496412
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:08 schreef kanovinnie het volgende:
Bedankt. Maar het gaat hier over het eten, niet over de klompen. Als je wilt kan ik er wel een topic over maken in LIF?
Neu... is niet nodig, valt me wel tegen dat geen Biologisch gehakt gebruikt, dat is wel jammer,
voor de rest vind ik je topics wel leuk hoor, ik kijk nu al uit naar een Vegetarisch recept van jou.

Daar wacht ik op :P
  vrijdag 4 april 2014 @ 09:20:34 #47
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138496541
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Neu... is niet nodig, valt me wel tegen dat geen Biologisch gehakt gebruikt, dat is wel jammer,
voor de rest vind ik je topics wel leuk hoor, ik kijk nu al uit naar een Vegetarisch recept van jou.

Daar wacht ik op :P
Ik ga mijn best doen, maar kan niets beloven. Je hebt wel het eerste verzoekje ingediend dus als ik nog een keer een recept publiceer zal ik aan je denken!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138496654
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:20 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik ga mijn best doen, maar kan niets beloven. Je hebt wel het eerste verzoekje ingediend dus als ik nog een keer een recept publiceer zal ik aan je denken!
:D leuk!
pi_138497281
Ziet er goed uit hoor! Ik mis alleen inderdaad de 50 tenen knoflook :{
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  Moderator vrijdag 4 april 2014 @ 10:32:14 #50
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138498114
Dit lijkt op de macaroni van mijn moeder, Kano. Daar gingen alleen nog hamblokjes door. Gewoon een dikke plak ham kopen en deze zelf in kleine dobbelstenen snijden. :9.

Oh, en Amsterdamse tafelzuur on the side.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  vrijdag 4 april 2014 @ 10:33:48 #51
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138498145
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:54 schreef Hallojo het volgende:
Ziet er goed uit hoor! Ik mis alleen inderdaad de 50 tenen knoflook :{
Het staat je vrij om je recept te publiceren :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:32 schreef UIO_AMS het volgende:
Dit lijkt op de macaroni van mijn moeder, Kano. Daar gingen alleen nog hamblokjes door. Gewoon een dikke plak ham kopen en deze zelf in kleine dobbelstenen snijden. :9.

Oh, en Amsterdamse tafelzuur on the side.
Ik ben meer een gehakt man dan een hamman. Ben benieuwd hoe jouw creatie er uit komt te zien!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138498309
Lekker hoor Kano :)
pi_138498345
quote:
Op Het staat je vrij om je recept te publiceren :)
Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_138498436
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
  vrijdag 4 april 2014 @ 10:50:01 #55
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138498525
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:43 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?

Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:41 schreef JanCees het volgende:
Lekker hoor Kano :)
Bedankt!
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138498755
:D !

Leuk geschreven :)
pi_138498927
quote:
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?

Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.

De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_138499035
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
pi_138499242
ga weg

[ Bericht 98% gewijzigd door Mord_Sith op 04-04-2014 11:21:45 ]
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_138500050
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
:D Nou, het hele spul bestaat alleen uit zak en pot. Zal best lekker zijn hoor. Ach, ik ben er altijd vrij in om zelf een recept te plaatsen. :P
  vrijdag 4 april 2014 @ 11:53:56 #61
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138500180
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic ;(
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli

En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_138500389
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.

Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
pi_138500508
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:01 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.

Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.

[..]

Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
_O- Prachtig.
  vrijdag 4 april 2014 @ 12:16:07 #64
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138500886
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:13 schreef Sauslepel het volgende:
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  roze vrijdag 4 april 2014 @ 12:17:05 #65
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_138500925
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Dit ja.
Your beauty never ever scared me.
pi_138501076
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
  vrijdag 4 april 2014 @ 12:22:26 #67
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138501160
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:53 schreef Uccie het volgende:
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic ;(
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli

En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?

En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:59 schreef xuryah het volgende:
:D !

Leuk geschreven :)
En nog leuker om te maken!
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:08 schreef Hallojo het volgende:

[..]

De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Ik ben slecht een leek. Ik snap hier geen snars van. Ik zie graag het volledige recept erbij. Want misschien moet het einde of juist het begin van het recept ook met een twist.
Ik zie het graag tegemoet :)
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:20 schreef Sauslepel het volgende:

[..]

In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138501318
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
In de pan met water die je eerder op het vuur gezet had? Ik vroeg me al af waar deze voor was, maar dacht dat het nuttig zou zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden. Ik zal binnenkort nog eens een poging wagen, wellicht maak ik er een verslag van.
pi_138501489
Ik vind dit gerecht dermate overtuigend dat zelfs ik als vertegenwoordiger van de Oosterse kookkunst al helemaal om ben, binnenkort gaat in huize Johannes macaroni worden gegeten!
  vrijdag 4 april 2014 @ 12:51:36 #70
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_138502072
Ik zie dat er hier knoflok amateurs rondlopen Kano, laat je niet misleiden. Knoflooktenen dient met de zijkant van het mes gekneusd te worden, en dan toegevoegd aan de uien en het vlees, en verwijderd voor ze verbranden. Fijngehakte knoflook verbrand erg snel en geeft een bittere snaak, ik zou eerst nog eens een jaartje meer koken voor je je aan zoiets waagt, je enthousiasme is zo aanstekelijk, dat wil ik niet laten verpesten door zwartgeblakerde knoflook!.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 4 april 2014 @ 13:17:52 #71
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138503022
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?

En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
Macaronisaus met bier lijkt me toch niet zo'n lekker idee....ik heb wel een stoofschotelrecept waar een halve fles Guinness in gaat.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_138504466
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb :D .
blablablabla
pi_138505174
Racist, met je witte pasta.

Volkoren pasta _O_ :9
Ja doei.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:24:56 #74
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505219
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:01 schreef Elan het volgende:
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb :D .
Dan had ik geen toetnje meer he?
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:23 schreef motorbloempje het volgende:
Racist, met je witte pasta.

Volkoren pasta _O_ :9
Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 4 april 2014 @ 14:27:16 #75
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_138505279
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:27:19 #76
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138505281
Alweer een wereldgerechtje van De Kaan, wat een chef is het ook oh oh oh
pi_138505299
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:24 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan had ik geen toetnje meer he?

[..]

Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:28:52 #78
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505323
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Kreator het volgende:
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:29:20 #79
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505341
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 4 april 2014 @ 14:29:23 #80
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_138505344
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:28 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Wellicht. Ik zal dit de volgende keer dat ik spaghetti maak dan ook wel doen.
pi_138505376
Hulde voor met ons delen van deze vakkennis :9
pi_138506003
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:52:23 #83
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138506042
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Ik ken ook mensen die er een bouillonblokje bij doen, maar dat heb ik zelf eigenlijk nooit gedaan.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:52:55 #84
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138506054
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:50 schreef Saind het volgende:

[..]

dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
Ik heb daar geen last van tot nu toe, maar ik hou het in de gaten!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138512463
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
olijfolie doe je NA het afgieten door je pasta.
als je het in je kookwater doet, gaat het bovenop je water drijven. en dat werkt niet.

bouillonblokje in het kookwater is lekkerder dan zout.
je kan ook een flinke scheut ketjap gebruiken. ook lekker.
pi_138514940
Kunnen wel een boek uitbrengen zo, Nederlandse gerechten Fok-it!. Geniaal die brandbal is ook wel nodig omdat het anders niet lekker smaakt waarschijnlijk. Ik gruwel van die "macaroni groenten"
pi_138515084
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
pi_138523751
Kijk hier hou ik van, koken met plezier! ^O^ Leuke reportage, tof zo met die foto's erbij en ja prima potje pasta zo! :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138523909
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 19:50 schreef mytec het volgende:

[..]

Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
pi_138523932
Goede pasta heeft zelfgemaakte saus :{w

Verder ziet t er wel oké uit :9
  vrijdag 4 april 2014 @ 23:03:21 #91
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138524387
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

[ afbeelding ]
Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
pi_138524442
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:

[..]

Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Ik heb bij de Lidl een potje zeezout gescoord en die kan je dan malen boven het gerecht.
pi_138524489
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 23:03 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
Kijk, een kenner. ^O^
pi_138524799
Zo'n overheerlijke macaroni geeft ook veel ruimte om er eigen twist aan te geven.
Als experiment heb ik een keer in een opwelling blik tonijn door de saus gemengd zo'n beetje 5 minuten voordat die klaar was en dat gaf extra dimensie aan het gerecht.
pi_138527959
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

  zaterdag 5 april 2014 @ 00:23:14 #96
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138528335
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:14 schreef sig000 het volgende:
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

[ afbeelding ]
Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
pi_138528811
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
  zaterdag 5 april 2014 @ 00:44:40 #98
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529169
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:34 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
pi_138529273
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:44 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
  zaterdag 5 april 2014 @ 00:54:18 #100
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529438
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
Dat is het mooie van deze topics. Misschien ga ik ook wel 's gek doen en aparte dingen door de macaroni / nasi of rijstsaus gooien. :o

De rijstsaus (beetje van Maggi :') ) hussel ik niet door elkaar. Die saus verdeel ik over 3 porties; daarvan belanden 2 porties in de koelkast. Iedere keer kook ik er losse zilvervliesrijst bij....Iedere keer heb je met een kwartiertje een heerlijke maaltijd op tafel....(nou ja, ik vreet het meestal op de bank op :@)
pi_138529538
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen. :9

  zaterdag 5 april 2014 @ 01:00:59 #102
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529635
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:57 schreef sig000 het volgende:
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen. :9

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. :9~
pi_138529859
Na wat roeren krijg je dit:

  zaterdag 5 april 2014 @ 09:50:44 #104
424705 Kimberley_
MijnBreinTV
pi_138532877
Ik moet zeggen, dit ziet er behoorlijk smakelijk uit! :D
Psychologe in de dop die haar passie deelt op Youtube
pi_138533330
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:

[..]

Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Geen idee, waarschijnlijk niet. maar zo is het mij in Italië geleerd.
pi_138539999
Moet ik de pasta persé koken?
pi_138540016
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:12 schreef Krabs het volgende:
Moet ik de pasta persé koken?
Je kan het ook proberen te bakken of frituren. Vertel ons je bevindingen!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138540419
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:12 schreef Krabs het volgende:
Moet ik de pasta persé koken?
Je kunt het ook samen met de saus in de oven zetten zo'n 15- 20 minuten op 180-200 graden.
pi_138540449
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 09:50 schreef Kimberley_ het volgende:
Ik moet zeggen, dit ziet er behoorlijk smakelijk uit! :D
Niks meer over om het af te maken. :+

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 16:33:07 ]
pi_138540467
Godver, sambal brandal. Dat is geen italiaans gerecht, maar een variant op bami...

En vooral lekker pruttelen in de waterige saus... ja, zo krijg je een italiaan wel aan het janken w/

Ik herinner me een maatje die in Italie lekker zijn pasta zat te snijden.... italiaanse tafelgenoot wees hem erop dat als ze hem dat zagen doen, ze zijn bord zouden afpakken _O-

Maar goed poging!
Whatever...
pi_138540685
koken met een potje. :N
  zaterdag 5 april 2014 @ 16:41:45 #112
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138540692
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:33 schreef Spanky78 het volgende:
Godver, sambal brandal. Dat is geen italiaans gerecht, maar een variant op bami...
Dit is gewoon een Hollands gerecht met Italiaanse invloeden.... En inderdaad, ik probeer altijd om de hele wereldkeuken erbij te betrekken.
Zoals een chefkok ooit tegen mij sprak: "Wij hebben dan wel een Franse keuken, maar dat betekend niet dat andere landen geen invloed hebben" of iets in die trant. En zo is het met mijn recepten ook.
quote:
En vooral lekker pruttelen in de waterige saus...
Lekker pruttelen. Wat is jouw probleem?
quote:
ja, zo krijg je een italiaan wel aan het janken w/
Zoveel ui zit er toch ook niet in :?
quote:
Ik herinner me een maatje die in Italie lekker zijn pasta zat te snijden.... italiaanse tafelgenoot wees hem erop dat als ze hem dat zagen doen, ze zijn bord zouden afpakken _O-
Bewaar die sterke verhalen maar voor in de Bar-Dancing.
quote:
Maar goed poging!
Bedankt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zaterdag 5 april 2014 @ 16:42:26 #113
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138540715
quote:
19s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:41 schreef perro. het volgende:
koken met een potje. :N
Kijk, dit vind ik toch jammer. Waarom zou er niet gekookt kunnen worden met/door lesbiennes? Ik vind het prima als je er zo over denkt, maar ga daar niet mijn topic mee vervuilen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138540756
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:42 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kijk, dit vind ik toch jammer. Waarom zou er niet gekookt kunnen worden met/door lesbiennes? Ik vind het prima als je er zo over denkt, maar ga daar niet mijn topic mee vervuilen.
:')

waarom maak je die saus ook niet zelf? :7
  zaterdag 5 april 2014 @ 16:47:09 #115
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138540835
quote:
19s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:44 schreef perro. het volgende:

[..]

:')

waarom maak je die saus ook niet zelf? :7
Omdat dat niet bij dit recept hoort? Dan was het wel pasta a la kano met saus a la krea geweest. En dat is het niet.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138540856
oki. ~:)
pi_138540980


2 stuks voor een euro in de aanbieding gehaald vandaag, daar kun je zelf niet voor gaan kloten. ;)
  zaterdag 5 april 2014 @ 16:55:11 #118
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138541029
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:53 schreef sig000 het volgende:
[ afbeelding ]

2 stuks voor een euro in de aanbieding gehaald vandaag, daar kun je zelf niet voor gaan kloten. ;)
Kijk eens aan, daar heb je dan ook wel meteen de creme de la creme van de pastasauzen te pakken! Met een heerlijke kruidige smaak als ik het er zo vanaf zie. Lekker tomaatje erin en wat kruiden, man man man, dat met die hete wok en het kan niet meer fout gaan _O_

Goed bezig ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138541147
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:55 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kijk eens aan, daar heb je dan ook wel meteen de creme de la creme van de pastasauzen te pakken! Met een heerlijke kruidige smaak als ik het er zo vanaf zie. Lekker tomaatje erin en wat kruiden, man man man, dat met die hete wok en het kan niet meer fout gaan _O_

Goed bezig ^O^
Na mijn saus van gisterenavond is deze toch wel mijn favoriet.



Uiteraard ook in de aanbieding gehaald, heb er nog 1 staan, denk erover om die te mengen met de kruidige Bertolli, dan verder het recept volgen natuurlijk en nog wat kruiden uit mijn potjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 17:02:02 ]
  zaterdag 5 april 2014 @ 19:52:02 #120
256666 leeell
I know you're lonely
pi_138546626
wat een broddelwerk
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_138548588
Mensen die serieus gaan melden dat je beter zelf een saus kan maken... >:)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  zaterdag 5 april 2014 @ 20:32:59 #122
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138548656
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:52 schreef leeell het volgende:
wat een broddelwerk
Je gezicht is een broddelwerk
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138548662
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:53 schreef sig000 het volgende:
[ afbeelding ]

2 stuks voor een euro in de aanbieding gehaald vandaag, daar kun je zelf niet voor gaan kloten. ;)
Voor dat geld zeker niet laten liggen, en het is echte Bertolli, dus door echte authentieke italiaanse oude dames in elkaar gedraaide saus. Top! :P
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  zaterdag 5 april 2014 @ 20:33:18 #124
256666 leeell
I know you're lonely
pi_138548671
quote:
15s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:32 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je gezicht is een broddelwerk
huhuhuhu
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_138552710
NEE de saus en pasta is in dit gerecht niet belangrijk, maar de sambal moet wel van goede conimex kwaliteit zijn! En het bier dat is ook belangrijk voor de smaak.
pi_138552997
Ziet er lekker uit, bedankt voor het recept,alleen die Rode uien, dat kan wel overheersend zijn, zoals je al aangaf, zonder is prima :Y)

ps: snufje suiker voor de finishing touch.. ^O^
pi_138554261
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:11 schreef killerkip69 het volgende:
Ziet er lekker uit, bedankt voor het recept,alleen die Rode uien, dat kan wel overheersend zijn, zoals je al aangaf, zonder is prima :Y)

ps: snufje suiker voor de finishing touch.. ^O^
Volgens mijn oma moet er ook een beetje citroensap en koffiemelk in.
De uien gooi ik er altijd als 1e in, dan fruiten ze goed en daarna smoren in het gehakt.
pi_138554307
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:40 schreef sig000 het volgende:

[..]

Volgens mijn oma moet er ook een beetje citroensap en koffiemelk in.
De uien gooi ik er altijd als 1e in, dan fruiten ze goed en daarna smoren in het gehakt.
vreemde oma wel....

suiker is wel lekker, probeer ook eens stroopvet :7
pi_138554333
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:52 schreef leeell het volgende:
wat een broddelwerk
Is het culinair hoogstaand? Nee.
Smaakt het goed? Ja.
pi_138554438
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:42 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

vreemde oma wel....

94 is ze geworden en wist de verjaardag van alle 82 kleinkinderen uit het hoofd.
pi_138554920
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:45 schreef sig000 het volgende:

[..]

94 is ze geworden en wist de verjaardag van alle 82 kleinkinderen uit het hoofd.
http://postimg.org/image/nskpyu4rf/
(kut img tag :') ...)
pi_138555486
Dat plaatje rechtsboven op die een na laatste foto :')
pi_138556252
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 23:14 schreef Prego het volgende:
Dat plaatje rechtsboven op die een na laatste foto :')
Beetje zinloos zonder details zo.
  zaterdag 5 april 2014 @ 23:39:11 #134
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138556313
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 23:14 schreef Prego het volgende:
Dat plaatje rechtsboven op die een na laatste foto :')
Scherp, +1 _O-
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator / Miss SHO zondag 6 april 2014 @ 11:00:05 #135
22592 crew  Ole
pi_138562757
Scheut rode wijn door de saus is ook top! Al eens geprobeerd Kano?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Admin zondag 6 april 2014 @ 20:21:59 #136
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138583363
Foto van de klompen!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 6 april 2014 @ 20:28:29 #137
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138583722

'De klomp en zijn wok, een stilleven door Kanovinnie, geïnspireerd door Yvonne'
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Admin zondag 6 april 2014 @ 20:30:46 #138
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138583860
Heb je een tulp?! Doe die erbij en je hebt een meesterwerk!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 6 april 2014 @ 20:41:54 #139
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138584689
quote:
17s.gif Op zondag 6 april 2014 20:30 schreef yvonne het volgende:
Heb je een tulp?! Doe die erbij en je hebt een meesterwerk!
Helaas, Wel tijm.
Edit: Ik heb wel iets wat qua lengte even lang is als een roos maar dan moet dit topic naar KPD.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138623152
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.

Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.



Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.



We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.



Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.



Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.



De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.



Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.



Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.



Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.



Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.



Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.



Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.



Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.



Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè O+



Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
  maandag 7 april 2014 @ 19:44:47 #141
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_138623217
Saind, mag ik bij jou in de leer?
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_138623266
quote:
9s.gif Op maandag 7 april 2014 19:44 schreef Smoofie het volgende:
Saind, mag ik bij jou in de leer?
Dat mag zeker. Moet je wel wat meenemen om te drinken tijdens het koken. Ik hoorde iets over een whiskyverzameling

shoutout naar HMF trouwens voor de appelsap

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2014 19:45:44 ]
pi_138623599
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 april 2014 01:09 schreef sig000 het volgende:
Na wat roeren krijg je dit:

[ afbeelding ]
jee, jij weet het voedsel nog even te vermeerderen door slechts te roeren
2000 jaar is een man daar heel erg beroemd mee geworden toen hij dat deed met vis en brood
  maandag 7 april 2014 @ 19:51:33 #144
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138623618
Prima verslag weer Saind. Prima combi ook van worst + chorizo.
pi_138623650
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:43 schreef Saind het volgende:
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.

Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.

[ afbeelding ]

Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.

[ afbeelding ]

We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.

[ afbeelding ]

Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.

[ afbeelding ]

Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.

[ afbeelding ]

De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.

[ afbeelding ]

Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.

[ afbeelding ]

Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.

[ afbeelding ]

Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.

[ afbeelding ]

Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.

[ afbeelding ]

Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.

[ afbeelding ]

Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.

[ afbeelding ]

Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.

[ afbeelding ]

Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè O+

[ afbeelding ]

Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
goddelijk dit

goede sambal ook _O_
pi_138623746
Ohja

shoutout naar Adames voor de sambalkeuze
pi_138624389
Ziet er lekker uit man wat voor sambal is dat precies?
blablablabla
pi_138624485
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
:D precies mijn gedachte
pi_138624539
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 20:08 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

:D precies mijn gedachte
laat het dan zelf eens zien zuurkut
  Admin maandag 7 april 2014 @ 20:09:36 #150
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138624564
Sainds keuken ^O^
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')