abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:27:19 #76
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138505281
Alweer een wereldgerechtje van De Kaan, wat een chef is het ook oh oh oh
pi_138505299
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:24 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan had ik geen toetnje meer he?

[..]

Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:28:52 #78
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505323
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Kreator het volgende:
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:29:20 #79
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505341
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 4 april 2014 @ 14:29:23 #80
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_138505344
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:28 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Wellicht. Ik zal dit de volgende keer dat ik spaghetti maak dan ook wel doen.
pi_138505376
Hulde voor met ons delen van deze vakkennis :9
pi_138506003
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:52:23 #83
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138506042
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Ik ken ook mensen die er een bouillonblokje bij doen, maar dat heb ik zelf eigenlijk nooit gedaan.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:52:55 #84
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138506054
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:50 schreef Saind het volgende:

[..]

dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
Ik heb daar geen last van tot nu toe, maar ik hou het in de gaten!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138512463
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
olijfolie doe je NA het afgieten door je pasta.
als je het in je kookwater doet, gaat het bovenop je water drijven. en dat werkt niet.

bouillonblokje in het kookwater is lekkerder dan zout.
je kan ook een flinke scheut ketjap gebruiken. ook lekker.
pi_138514940
Kunnen wel een boek uitbrengen zo, Nederlandse gerechten Fok-it!. Geniaal die brandbal is ook wel nodig omdat het anders niet lekker smaakt waarschijnlijk. Ik gruwel van die "macaroni groenten"
pi_138515084
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
pi_138523751
Kijk hier hou ik van, koken met plezier! ^O^ Leuke reportage, tof zo met die foto's erbij en ja prima potje pasta zo! :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138523909
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 19:50 schreef mytec het volgende:

[..]

Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
pi_138523932
Goede pasta heeft zelfgemaakte saus :{w

Verder ziet t er wel oké uit :9
  vrijdag 4 april 2014 @ 23:03:21 #91
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138524387
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

[ afbeelding ]
Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
pi_138524442
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:

[..]

Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Ik heb bij de Lidl een potje zeezout gescoord en die kan je dan malen boven het gerecht.
pi_138524489
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 23:03 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
Kijk, een kenner. ^O^
pi_138524799
Zo'n overheerlijke macaroni geeft ook veel ruimte om er eigen twist aan te geven.
Als experiment heb ik een keer in een opwelling blik tonijn door de saus gemengd zo'n beetje 5 minuten voordat die klaar was en dat gaf extra dimensie aan het gerecht.
pi_138527959
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

  zaterdag 5 april 2014 @ 00:23:14 #96
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138528335
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:14 schreef sig000 het volgende:
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

[ afbeelding ]
Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
pi_138528811
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
  zaterdag 5 april 2014 @ 00:44:40 #98
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529169
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:34 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
pi_138529273
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:44 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
  zaterdag 5 april 2014 @ 00:54:18 #100
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529438
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
Dat is het mooie van deze topics. Misschien ga ik ook wel 's gek doen en aparte dingen door de macaroni / nasi of rijstsaus gooien. :o

De rijstsaus (beetje van Maggi :') ) hussel ik niet door elkaar. Die saus verdeel ik over 3 porties; daarvan belanden 2 porties in de koelkast. Iedere keer kook ik er losse zilvervliesrijst bij....Iedere keer heb je met een kwartiertje een heerlijke maaltijd op tafel....(nou ja, ik vreet het meestal op de bank op :@)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')