Er is aan twee kanten een weglekeffect en als je t.o.v. de internationale concurrentie ergens niet op bezuinigt terwijl daar wel op te bezuinigen valt, verzwakt dat je handels- en concurrentiepositie.quote:Op woensdag 9 april 2014 20:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Er is een weglekeffect maar een substantiëel percentage komt wel in de Nederlandse economie terecht en dat is uiteraard weer goed voor de werkgelegenheid en de economie.
Voor minder dan 3000 Euro staat een 40' container van Rotterdam in China. Dat is per pakje sigaretten een verwaarloosbaar bedrag.quote:Op woensdag 9 april 2014 19:05 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Is dat door het bulkproduct wellicht niet eerder ingegeven door transportkosten e.d. dan door de loonkosten? De fabriek hier was an sich namelijk nog zeer goed winstgevend.
Het arbeidsloon per pakje sigaretten is ook erg bescheiden. Ken de verhoudingen niet zo maar zou niet gokken dat dit veel hoger zal zijn dan de transportkosten.quote:Op woensdag 9 april 2014 22:16 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Voor minder dan 3000 Euro staat een 40' container van Rotterdam in China. Dat is per pakje sigaretten een verwaarloosbaar bedrag.
Het arbeidsloon in andere fabrieken is lager....quote:Op woensdag 9 april 2014 22:26 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Het arbeidsloon per pakje sigaretten is ook erg bescheiden. Ken de verhoudingen niet zo maar zou niet gokken dat dit veel hoger zal zijn dan de transportkosten.
Klopt, men zal naast bedrijfspolitieke redenen ook financiële redenen hebben. En wellicht ook logistieke. Lijkt me niet dat men dit aan 1 hoofdfactor toe kan schrijven.quote:Op woensdag 9 april 2014 22:36 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Het arbeidsloon in andere fabrieken is lager....
De vakbonden waren hier het lastigst.....quote:Op woensdag 9 april 2014 23:00 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Klopt, men zal naast bedrijfspolitieke redenen ook financiële redenen hebben. En wellicht ook logistieke. Lijkt me niet dat men dit aan 1 hoofdfactor toe kan schrijven.
Ze produceren ook in bv de VS, daar zijn de bonden veel lastigerquote:Op woensdag 9 april 2014 23:02 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
De vakbonden waren hier het lastigst.....
http://www2.econ.uu.nl/us(...)0in%20crisistijd.pdfquote:Maar zelfs bij een volledige netto-netto-koppeling tussen de uitkerin gen en het minimumloon zal bij de koppelingssystematiek van de WKA toch het netto inkomen van de uitkeringsontvangers structureel achterblijven bij dat van de loontrekkenden. Dat komt omdat er bovenop de stijging van de contractlonen, relevant voor de koppeling, ook nog incidentele loonstijgingen zijn. Deze incidentele loonstijgingen werken wel door in het gemiddelde bruto en netto inkomen van de loontrekkenden, maar niet in die van de uitkeringsontvangers, omdat de koppeling de incidentele
loonstijgingen buiten beschouwing laat. Over de hele periode 1970-2009 was die gemiddeld een procent per jaar. Om de gedachten te bepalen: bij een gemiddelde jaarlijkse stijging van de contractlonen met drie procent en een incidentele loonstijging van jaarlijks een procent stijgen de uitkeringen over een periode van veertig jaar met een ononderbroken koppeling met een factor 1,0340, terwijl de lonen stijgen met een factor 1,0440.De verhouding tussen uitkering en het gemiddelde loon is dan aan het eind nog maar twee derde (1,0340/1,0440=0,68) van wat het aan het begin was. Dit is ook wat er feitelijk is gebeurd.
Zo is met name door het in de jaren tachtig gevoerde beleid van ontkoppeling de verhouding van het bruto wml en het gemiddelde loon vanaf 1983 gedaald van 0,62 naar 0,50 (WRR, 2007). Vanwege de koppeling van allerlei uitkeringen aan het wml komt dit ook tot uitdrukking in de ontwikkeling van de vervangingsratio, de verhouding van enerzijds het gemiddelde netto beschikbare uitkeringsinkomen en anderzijds het gemiddelde netto beschikbare loon inkomen, welke fors is gedaald, van 0,87 in 1970 naar 0,66 in 2009 (figuur 2). Het handhaven van de koppeling anno 2009 stelt dus in relatieve termen minder voor dan het handhaven van de koppeling in de jaren zeventig, omdat het gemiddelde uitkeringsniveau ten opzichte van de lonen is gedaald.
Bonden in de VS hebben niks te zeggen, hier praten ze mee tijdens besluitvorming.quote:Op woensdag 9 april 2014 23:04 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Ze produceren ook in bv de VS, daar zijn de bonden veel lastiger
Nee hij zei "in principe" , had het niet over een historische ontwikkeling. Zoals in jouw voorbeeld het principe van het stoppen met wegen bouwen is als alle plaatsen goed bereikbaar zijn. Welk principe zou gehanteerd moeten worden voor een grens aan herverdeling?quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:39 schreef Klopkoek het volgende:
Want dat is tot nu toe de historische ontwikkeling geweest? Steeds meer herverdeling tot in het oneindige?
Van hetzelfde niveau als: begin met het bouwen van wegen, en uiteindelijk is heel Nederland plat geasfalteerd.
Daarvan worden er geloof ik een aantal besproken. O.a. de overbekende Rawls. Men kan het niet eens zijn met dat principe, maar het is een principe.quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:45 schreef Wegenbouwer het volgende:
[..]
Nee hij zei "in principe" , had het niet over een historische ontwikkeling. Zoals in jouw voorbeeld het principe van het stoppen met wegen bouwen is als alle plaatsen goed bereikbaar zijn. Welk principe zou gehanteerd moeten worden voor een grens aan herverdeling?
Als principes voor herverdeling worden besprokenquote:Op woensdag 11 februari 2015 17:01 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Daarvan worden er geloof ik een aantal besproken. O.a. de overbekende Rawls. Men kan het niet eens zijn met dat principe, maar het is een principe.
Natuurlijk kun je daarop antwoorden dat dit principe nog steeds geen concrete grens is, maar datzelfde is het geval voor 'goed bereikbaar zijn'.
Er bestaan ook geen grenzen en principes voor wat betreft de verdeling.
Net zoals 'goed bereikbaar'.quote:Op woensdag 11 februari 2015 19:50 schreef Wegenbouwer het volgende:
(ligt er maar net aan wat je precies onder een basisbehoefte verstaat)
'Goed bereikbaar' is bijvoorbeeld te definiëren als dat je met de auto binnen een of twee uur overal kunt komen in een bepaalde provincie.quote:
Deze gegevens zijn waardeloos.quote:Op donderdag 3 april 2014 14:17 schreef GSbrder het volgende:
[..]
De lonen in Nederland zijn gekoppeld aan de CAO-lonen; dat ze dus gedaald zouden zijn tussen 2000 en 2013 volgt de lijn in het bedrijfsleven van loonmatiging. Daarnaast vergelijk je nu de reele lonen, niet de absolute lonen. Ten slotte is Nederland, na Luxemburg en Ierland, nog altijd het land met de hoogste minimumlonen:
[ afbeelding ]
Bewijs per intimidatie... Geen sterk argument, van Loon.quote:Op donderdag 12 februari 2015 00:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Wegenbouwer, bespaar jezelf en anderen een discussie door gelijk te vertellen dat je geen geld over hebt voor mensen die het slechter hebben getroffen dan jij.
Ach, in essentie komt het daar wel op neer. Scheelt een hoop geouwehoer.quote:Op donderdag 12 februari 2015 13:34 schreef Halcon het volgende:
[..]
Bewijs per intimidatie... Geen sterk argument, van Loon.
Zolang de mensen die omkomen van honger of prima te genezen ziekten het straatbeeld maar niet vervuilen vindt hij het wel prima inderdaad.quote:Op donderdag 12 februari 2015 13:58 schreef Tem het volgende:
[..]
Ach, in essentie komt het daar wel op neer. Scheelt een hoop geouwehoer.
Die eerste groep kan toch prima werken?quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:05 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Zolang de mensen die omkomen van honger of prima te genezen ziekten het straatbeeld maar niet vervuilen vindt hij het wel prima inderdaad.
Soms wel, soms niet.quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:21 schreef Halcon het volgende:
[..]
Die eerste groep kan toch prima werken?
quote:Op donderdag 12 februari 2015 13:34 schreef Halcon het volgende:
[..]
Bewijs per intimidatie... Geen sterk argument, van Loon.
Precies wat ik dacht.quote:Op donderdag 12 februari 2015 13:58 schreef Tem het volgende:
[..]
Ach, in essentie komt het daar wel op neer. Scheelt een hoop geouwehoer.
Jij hebt blijkbaar nog nooit honger gehad. Nee, die trek die jij en ik af en toe voelen is geen honger.quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:21 schreef Halcon het volgende:
[..]
Die eerste groep kan toch prima werken?
Zoals in de USA. Daar heb je bijvoorbeeld letterlijk een buurt waar dakloze mensen in een droog stuk naast een rivier leven wat dermate laag ligt dat je hen niet kan zien als je er niet specifiek naar zoekt. "Zolang we het maar niet zien, anders moeten we ons schuldig voelen."quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:05 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Zolang de mensen die omkomen van honger of prima te genezen ziekten het straatbeeld maar niet vervuilen vindt hij het wel prima inderdaad.
Check de reacties in dit topicquote:Op donderdag 12 februari 2015 16:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Zoals in de USA. Daar heb je bijvoorbeeld letterlijk een buurt waar dakloze mensen in een droog stuk naast een rivier leven wat dermate laag ligt dat je hen niet kan zien als je er niet specifiek naar zoekt. "Zolans we het maar niet zien, anders moeten we ons schuldig voelen."
Ik weet niet waar ik meer verbaasd over ben: het grenzenloze egoïsme wat die mensen tentoonspreiden of hun grenzenloze naïvisme. Guess what, ze verdwijnen op een magische manier. Dit zijn ook typisch van die luxepaardjes die in een meer welvarend quasielitair milieu zijn opgegroeid en die geen snars begrijpen van andere segmenten van de maatschappij terwijl ze er wel over oordelen vanuit hun ivoren toren.quote:Op donderdag 12 februari 2015 16:54 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Check de reacties in dit topic
NWS / Woede in Londen om antizwerver-maatregel
Ik barst nu van de honger. Snel even eten.quote:Op donderdag 12 februari 2015 16:36 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
[..]
Precies wat ik dacht.
[..]
Jij hebt blijkbaar nog nooit honger gehad. Nee, die trek die jij en ik af en toe voelen is geen honger.
Dat dus. Als je honger hebt dan kan je nauwelijks nog bewegen, dat kennen wij gelukkig niet.quote:Op donderdag 12 februari 2015 17:09 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ik barst nu van de honger. Snel even eten.
In NL bestaat 'trek'. Honger niet. Je hoeft in elk geval geen honger te lijden in NL.
Ik had mijn reactie nog wat aangepast. Eens?quote:
Honger lijden gebeurt gelukkig niet snel in Nederland. Ik zie het wel gebeuren dat mensen niet in staat zijn om kwalitatief goede voeding te betalen wat ik (bijna) net zo erg vind.quote:Op donderdag 12 februari 2015 17:17 schreef Klopkoek het volgende:
In Nederland bestaan geen files, enkel drukte
In Nederland bestaat geen terrorisme, enkel vuurwerk en klapperpistooltjes
In Nederland bestaat geen drugsoverlast, enkel een openluchtziekenhuis
Precies. Hetzelfde geldt voor de titel. Armoede in Nederland bestaat niet. Mensen die denken van wel, hebben een aparte definitie van armoede.quote:Op donderdag 12 februari 2015 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat dus. Als je honger hebt dan kan je nauwelijks nog bewegen, dat kennen wij gelukkig niet.
Wij mogen een andere definitie van armoede hanteren dan in Africa. Armoede houdt hier in dat je een uiterst sober leven hebt met weinig of geen perspectief op verbetering.quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:13 schreef Halcon het volgende:
[..]
Precies. Hetzelfde geldt voor de titel. Armoede in Nederland bestaat niet. Mensen die denken van wel, hebben een aparte definitie van armoede.
Nee, daar ben ik het niet mee eens. Dat leidt tot een aparte definitie en m.i. een onjuiste definitie. In Afrika zouden velen een moord doen voor een sober leven zonder perspectief.quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Wij mogen een andere definitie van armoede hanteren dan in Africa. Armoede houdt hier in dat je een uiterst sober leven hebt met weinig of geen perspectief op verbetering.
We leven niet in Africa!quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:33 schreef Halcon het volgende:
[..]
Nee, daar ben ik het niet mee eens. Dat leidt tot een aparte definitie en m.i. een onjuiste definitie. In Afrika zouden velen een moord doen voor een sober leven zonder perspectief.
Precies. Hier hoef je geen honger te lijden en hier heb je meer perspectief dan in Afrika. Nogal onzinnig dus om hier te gaan miepen over vermeende armoede en niet de hand in eigen boezem steken.quote:
We hadden juist vastgesteld dat armoede in Nederland inhoudt dat je geen of weinig perspectief hebt, je spreekt nu tegen wat wij eerder hadden vastgesteld.quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:42 schreef Halcon het volgende:
Hier hoef je geen honger te lijden en hier heb je meer perspectief dan in Afrika.
Ik vind die vaststelling geen definitie van armoede. Met feitelijke armoede heeft het m.i. niets te maken.quote:Op donderdag 12 februari 2015 20:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
We hadden juist vastgesteld dat armoede in Nederland inhoudt dat je geen of weinig perspectief hebt, je spreekt nu tegen wat wij eerder hadden vastgesteld.
En ja, dat is erg genoeg. Het is flauwekul om te verwijzen naar wat er in een ontwikkelingsland gebeurt, dit IS armoede in het 'westen'.
Slechts een ferrari hebben en 1 villa met slechts 20 kamers en maar 1 zwembad en slechts 3 kamermeisjes ipv een veyron, 2 villa's met 50 kamers en 6 zwembaden met 40 kamermeisjes is ook armoe in Dubai.quote:Op donderdag 12 februari 2015 20:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
We hadden juist vastgesteld dat armoede in Nederland inhoudt dat je geen of weinig perspectief hebt, je spreekt nu tegen wat wij eerder hadden vastgesteld.
En ja, dat is erg genoeg. Het is flauwekul om te verwijzen naar wat er in een ontwikkelingsland gebeurt, dit IS armoede in het 'westen'.
En als we het vergelijken met andere Nederlanders met een soortgelijk IQ en kwalificaties?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 12:40 schreef GSbrder het volgende:
Nederlandse bankiers op de Zuidas leven in relatieve armoede, als we het gaan vergelijken met bankiers in de city van Londen of Wall Street, New York.
Bankiers?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 12:45 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Daarbij, in welke mate zijn zij dan relatief uitgesloten of afgesneden van de rest van de samenleving?
Vooruit, geestelijke armoede dan.quote:
Hoe krijgen we dit aan onze rechtse vrienden uitgelegd?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 12:45 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
En als we het vergelijken met andere Nederlanders met een soortgelijk IQ en kwalificaties?
Daarbij, in welke mate zijn zij dan relatief uitgesloten of afgesneden van de rest van de samenleving?
EchtGaaf komt er dan inderdaad wat bekaaid vanaf.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 12:45 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
En als we het vergelijken met andere Nederlanders met een soortgelijk IQ en kwalificaties?
Het meten van armoede aan de hand van daadwerkelijke honger is dan ook behoorlijk achterhaald. Zoals je zelf terecht zegt is kwaliteit van voedsel veel belangrijker. Wat dat betreft is de definitie van voedselzekerheid van de FAO veel bruikbaarder: a situation where "all people, at all times, have physical, social and economic access to sufficient, safe and nutritious food to meet their dietary needs and food preferences for an active and healthy life"quote:Op donderdag 12 februari 2015 17:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Honger lijden gebeurt gelukkig niet snel in Nederland. Ik zie het wel gebeuren dat mensen niet in staat zijn om kwalitatief goede voeding te betalen wat ik (bijna) net zo erg vind.
Ik ben het met je eens dat de problemen die er in Nederland zijn nogal worden onderschat.
Als we Nederlandse werklozen zouden vergelijken met Zimbabwanen met een vergelijkbaar IQ en kwalificaties dan hadden we 695.000 Nederlandse Robert Mugabe's in de WW of bijstand zitten.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 12:45 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
En als we het vergelijken met andere Nederlanders met een soortgelijk IQ en kwalificaties?
Daarbij, in welke mate zijn zij dan relatief uitgesloten of afgesneden van de rest van de samenleving?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |