Wat jij ervan vindt boeit echt hélemaal niemand.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 17:56 schreef Iwanius het volgende:
Wat hier gebeurd beschouw ik als spielerei.
Klinkt alsof je de volgende bent die een kook rapportage doet.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 17:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Alsof ik ook maar ene meuk geef om wat jullie hier lekkere Nasi goreng noemen.![]()
Als ik al zie dat mensen op hun fornuis met een wok gaan lopen spelen dan weet ik al hoe laat het is.
Elke rechtgeaarde kenner weet dat de effectiviteit van het gebruik van een goede wok alleen geldt als je een zeer hoge vlam en bijbehorende hoge temperaturen weet te bewerkstelligen. De kunst is om de kwaliteit van je ingrediënten te behouden.door kort en krachtig met medewerking van die hele hoge temperaturen je gerecht kort en krachtig te bereiden. En bijna alle huis-tuin en keuken fornuizen kunnen dat niet!
Wat hier gebeurd beschouw ik als spielerei.
Ik ben voorquote:Op zaterdag 29 maart 2014 18:25 schreef Pharkus het volgende:
Klinkt alsof je de volgende bent die een kook rapportage doet.
Hij is iig goed met foto's.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 18:25 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Klinkt alsof je de volgende bent die een kook rapportage doet.
Sjoes over mijn iPhonequote:
quote:Op vrijdag 28 maart 2014 19:51 schreef Saind het volgende:
Ik heb het lang uit weten te stellen, maar ik kon me vanavond toch niet inhouden en ben begonnen met het maken van Nasi a la Johannes
Omdat ik kutrijst heb die je eerst moet omspoelen en weken enzo, heb ik dat eerst gedaan.
[ afbeelding ]
Dit is hoeveel rijst ik gebruik. Ongeveer een halve kilogram.
[ afbeelding ]
Hier ben ik de rijst om aan het spoelen. Om het zetmeel eruit te krijgen enzo. Je kunt hier beter gewoon normale rijst voor kopen die je niet hoeft om te spoelen, scheelt weer wat stappen in het recept.
Ik geloof ook niet dat deze rijst veel lekkerder is ofzo dus het is echt een kutidee om je recept nóg ingewikkelder te maken door deze rijst te gebruiken.
[ afbeelding ]
Hier zie je de rijst op het fornuis staan. Ik kook met inductie, dus water koken gaat lekker snel
[ afbeelding ]
Het is van het grootste belang dat je dingen eet en bier drinkt tijdens het koken. Doordat je minder honger hebt kun je minder snel werken en voorkom je slordigheidsfoutjes.
Het bier is om een wat lossere hand te krijgen van koken. In mijn ervaring ben je te stijfjes met koken als je geheel nuchter bent.
[ afbeelding ]
Om jullie een indruk te geven van mijn werkomgeving hier een sfeerimpressie.
Ik vind het zelf belangrijk dat je keuken een ontzettende klerezooi is. Wederom om wat losser te kunnen zijn in het koken. In een schone keuken werken is sterk af te raden. De angst om een zooi van je keuken te maken heeft een sterke inhibiterende werken op je kookkunsten.
[ afbeelding ]
Na een kwartiertje was de rijst gekookt.
[ afbeelding ]
Hier staat de rijst onder de koude kraan. Eigenlijk kun je nasi het beste maken met oude rijst maar op deze manier koel ik hem af zodat hij iets weg heeft van oude rijst.
[ afbeelding ]
Dit is mijn rijst op het aanrecht (op twee snijplanken) zodat hij wat op kan drogen. Pas op met het uit het vergiet halen want er kan wat vallen.
[ afbeelding ]
Dat dus.
[ afbeelding ]
Dit is een goed moment om even buiten te gaan zitten, wat bier te drinken en eventueel wat te roken. Van roken krijg je kanker maar als je rookt is dit een goed moment, anders vergroot je het risico dat je je vingers eraf snijdt als je de kip gaat snijden. Door de trillende handjes. Bier werkt hier ook goed voor!
[ afbeelding ]
Hier zie je mijn kip. Ik heb twee filets gekocht dus die gebruik ik.
[ afbeelding ]
Hier zie je de gesneden kip. Gewoon in blokjes snijden. Pas op voor je vingers!
[ afbeelding ]
Zorg ervoor dat je goed blijft zuipen!
[ afbeelding ]
Gooi wat olie in je pan en dump dan je kip erbij. Niet morsen.
[ afbeelding ]
Omdat m'n spek op moest heb ik dat er ook bij gekletterd. Beetje improviseren. Hier zie je goed de invloeden van het bier.
[ afbeelding ]
Ik gebruik vandaag deze boemboe. Ik zag dat Johannes een zakje kruidenmix pakte (poeder) maar dat heb ik niet liggen, dus moeten we het hier mee doen.
[ afbeelding ]
Toen de kip gaar was heb ik de groente erbij gedaan, een zakje van de AH. Vooral omdat ik niet nog meer risico wilde nemen met dingen snijden. Voorkomen is beter dan genezen.
[ afbeelding ]
Na een minuutje of wat heb ik de boemboe erbij gedaan en doorgeroerd. Nu ziet het mengsel in de pan er zo uit.
[ afbeelding ]
Na een minuutje of vijf bedacht ik me dat er ook nog rijst bij moest. Zo gezegd, zo gedaan.
[ afbeelding ]
Even proeven natuurlijk
[ afbeelding ]
Na wat roeren begint het er aardig op te lijken, maar er mist nog iets!
[ afbeelding ]
Mijn Pièce de résistance, twee geklopt eieren. Nu denken jullie natuurlijk; "Maar Saind, luie homo, dat is toch helemaal niet bijzonder?"
Nou, moet je eens opletten!
[ afbeelding ]
KOEKOEK
En dat roer je dan door je nasi heen zodat het ei stolt. Rauw ei is niet gezond!
[ afbeelding ]
Na een paar minuten had ik het idee dat m'n ei wel gestold was, zie hier het eindproduct!
[ afbeelding ]
Voor wat extra pit verzuip ik mijn nasi in de Sriracha. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Op speciaal verzoek de inhoud van het keukenkastje
je bent zelf pretentieusquote:Op zondag 30 maart 2014 13:54 schreef Adames het volgende:
[..]
vind het ietwat pretentieus, dichter bij de oorspronkelijke oeroude nasi blijven zoals johannes en knut deden was wat beter geweest, maar verder ziet het er heerlijk uit
Hef Bundyquote:Op zondag 30 maart 2014 13:37 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik heb dezelfde slippers als Saind!!!!!!
Tofheid!!!
Die is al z'n foto's nog bij elkaar aan het googlen.quote:Op zondag 30 maart 2014 13:31 schreef Mansjester het volgende:
Ik wacht op het verslag van Iwanius....
Foei.quote:Op zondag 30 maart 2014 14:11 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Die is al z'n foto's nog bij elkaar aan het googlen.
Laat jij dan zien hoe het echt moet, patser.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 17:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Alsof ik ook maar ene meuk geef om wat jullie hier lekkere Nasi goreng noemen.![]()
Als ik al zie dat mensen op hun fornuis met een wok gaan lopen spelen dan weet ik al hoe laat het is.
Elke rechtgeaarde kenner weet dat de effectiviteit van het gebruik van een goede wok alleen geldt als je een zeer hoge vlam en bijbehorende hoge temperaturen weet te bewerkstelligen. De kunst is om de kwaliteit van je ingrediënten te behouden.door kort en krachtig met medewerking van die hele hoge temperaturen je gerecht kort en krachtig te bereiden. En bijna alle huis-tuin en keuken fornuizen kunnen dat niet!
Wat hier gebeurd beschouw ik als spielerei.
quote:Op vrijdag 28 maart 2014 19:51 schreef Saind het volgende:
Ik heb het lang uit weten te stellen, maar ik kon me vanavond toch niet inhouden en ben begonnen met het maken van Nasi a la Johannes
Omdat ik kutrijst heb die je eerst moet omspoelen en weken enzo, heb ik dat eerst gedaan.
[ afbeelding ]
Dit is hoeveel rijst ik gebruik. Ongeveer een halve kilogram.
[ afbeelding ]
Hier ben ik de rijst om aan het spoelen. Om het zetmeel eruit te krijgen enzo. Je kunt hier beter gewoon normale rijst voor kopen die je niet hoeft om te spoelen, scheelt weer wat stappen in het recept.
Ik geloof ook niet dat deze rijst veel lekkerder is ofzo dus het is echt een kutidee om je recept nóg ingewikkelder te maken door deze rijst te gebruiken.
[ afbeelding ]
Hier zie je de rijst op het fornuis staan. Ik kook met inductie, dus water koken gaat lekker snel
[ afbeelding ]
Het is van het grootste belang dat je dingen eet en bier drinkt tijdens het koken. Doordat je minder honger hebt kun je minder snel werken en voorkom je slordigheidsfoutjes.
Het bier is om een wat lossere hand te krijgen van koken. In mijn ervaring ben je te stijfjes met koken als je geheel nuchter bent.
[ afbeelding ]
Om jullie een indruk te geven van mijn werkomgeving hier een sfeerimpressie.
Ik vind het zelf belangrijk dat je keuken een ontzettende klerezooi is. Wederom om wat losser te kunnen zijn in het koken. In een schone keuken werken is sterk af te raden. De angst om een zooi van je keuken te maken heeft een sterke inhibiterende werken op je kookkunsten.
[ afbeelding ]
Na een kwartiertje was de rijst gekookt.
[ afbeelding ]
Hier staat de rijst onder de koude kraan. Eigenlijk kun je nasi het beste maken met oude rijst maar op deze manier koel ik hem af zodat hij iets weg heeft van oude rijst.
[ afbeelding ]
Dit is mijn rijst op het aanrecht (op twee snijplanken) zodat hij wat op kan drogen. Pas op met het uit het vergiet halen want er kan wat vallen.
[ afbeelding ]
Dat dus.
[ afbeelding ]
Dit is een goed moment om even buiten te gaan zitten, wat bier te drinken en eventueel wat te roken. Van roken krijg je kanker maar als je rookt is dit een goed moment, anders vergroot je het risico dat je je vingers eraf snijdt als je de kip gaat snijden. Door de trillende handjes. Bier werkt hier ook goed voor!
[ afbeelding ]
Hier zie je mijn kip. Ik heb twee filets gekocht dus die gebruik ik.
[ afbeelding ]
Hier zie je de gesneden kip. Gewoon in blokjes snijden. Pas op voor je vingers!
[ afbeelding ]
Zorg ervoor dat je goed blijft zuipen!
[ afbeelding ]
Gooi wat olie in je pan en dump dan je kip erbij. Niet morsen.
[ afbeelding ]
Omdat m'n spek op moest heb ik dat er ook bij gekletterd. Beetje improviseren. Hier zie je goed de invloeden van het bier.
[ afbeelding ]
Ik gebruik vandaag deze boemboe. Ik zag dat Johannes een zakje kruidenmix pakte (poeder) maar dat heb ik niet liggen, dus moeten we het hier mee doen.
[ afbeelding ]
Toen de kip gaar was heb ik de groente erbij gedaan, een zakje van de AH. Vooral omdat ik niet nog meer risico wilde nemen met dingen snijden. Voorkomen is beter dan genezen.
[ afbeelding ]
Na een minuutje of wat heb ik de boemboe erbij gedaan en doorgeroerd. Nu ziet het mengsel in de pan er zo uit.
[ afbeelding ]
Na een minuutje of vijf bedacht ik me dat er ook nog rijst bij moest. Zo gezegd, zo gedaan.
[ afbeelding ]
Even proeven natuurlijk
[ afbeelding ]
Na wat roeren begint het er aardig op te lijken, maar er mist nog iets!
[ afbeelding ]
Mijn Pièce de résistance, twee geklopt eieren. Nu denken jullie natuurlijk; "Maar Saind, luie homo, dat is toch helemaal niet bijzonder?"
Nou, moet je eens opletten!
[ afbeelding ]
KOEKOEK
En dat roer je dan door je nasi heen zodat het ei stolt. Rauw ei is niet gezond!
[ afbeelding ]
Na een paar minuten had ik het idee dat m'n ei wel gestold was, zie hier het eindproduct!
[ afbeelding ]
Voor wat extra pit verzuip ik mijn nasi in de Sriracha. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Op speciaal verzoek de inhoud van het keukenkastje
dat ligt ook aan de kwaliteit van je fornuis, ik heb hier een cheap ass ding van ¤50 en standje zacht zit er niet op, het is vol aan of uit.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 17:56 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Alsof ik ook maar ene meuk geef om wat jullie hier lekkere Nasi goreng noemen.![]()
Als ik al zie dat mensen op hun fornuis met een wok gaan lopen spelen dan weet ik al hoe laat het is.
Elke rechtgeaarde kenner weet dat de effectiviteit van het gebruik van een goede wok alleen geldt als je een zeer hoge vlam en bijbehorende hoge temperaturen weet te bewerkstelligen. De kunst is om de kwaliteit van je ingrediënten te behouden.door kort en krachtig met medewerking van die hele hoge temperaturen je gerecht kort en krachtig te bereiden. En bijna alle huis-tuin en keuken fornuizen kunnen dat niet!
Wat hier gebeurd beschouw ik als spielerei.
herkenbaar voor je ofnie?quote:
Wat een onzin.quote:Op maandag 31 maart 2014 12:46 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Nee hoor. Gisteren was het tijd voor nasi
Je moeder vond het wel lekker andersquote:Op maandag 31 maart 2014 13:12 schreef kapiteintje het volgende:
Saind, mooi verslag maar dit kan nog beter. Ik zal morgen eens een fotoreeksje maken als ik tijd heb.
oeh dat dan bijna niet! Je legt de lat wel hoog.quote:Op maandag 31 maart 2014 13:12 schreef kapiteintje het volgende:
Saind, mooi verslag maar dit kan nog beter. Ik zal morgen eens een fotoreeksje maken als ik tijd heb.
Ik begrijp wat je bedoelt maar ik redeneer dat het gebruik van een echte goede wok - en dan bedoel ik niet die huis-tuin en keuken dingen waarmee ze adverteren maar die echte zware metalen woks die ze in restaurants gebruiken en waar temperaturen van 100+ graden Celsius heel gewoon is - alleen maar ten volle kan worden gebruik als je dus ook een hoge en sterke vlam weet te bewerkstelligen. Daar heb je dus van die branders voor nodig. Dat soort temperaturen behaal jij nooit met je gaspitten thuis. Dus kom je weer uit op het eerdere punt wat ik maakte dat de nasi die hier getoond wordt en waar men zo verrukte van is gewoon voor mij niets is omdat de basis om een goede nasi te kunnen maken al gemist wordt.quote:Op maandag 31 maart 2014 05:15 schreef SiGNe het volgende:
dat ligt ook aan de kwaliteit van je fornuis, ik heb hier een cheap ass ding van ¤50 en standje zacht zit er niet op, het is vol aan of uit.
Nadeel voor zaken die zacht moeten pruttelen, daarvoor gebruik ik dan ook erg vaak sudderplaatjes (en dan nog is het te heet) maar voor de wok is het ideaal, de wok-ring wordt ook rood aan de onderkant, al moet ik wel eigenlijk eentje hebben met gaten er in, de ring houdt de vlam tegen dus alleen de bodem van de wok is écht heet.
Ik heb de FA al gemeld dat dat niet zal gebeuren nadat een mod hier onnodig de racisme kaart uitspeelde. Ik vind het nooit een probleem om behulpzaam te zijn wel als ik onnodig van iets wordt beticht wat nergens opslaat. Zoek je het maar lekker uit met je imitatie nasi-goreng van de zondag Chinees.quote:Op zondag 30 maart 2014 13:31 schreef Mansjester het volgende:
Ik wacht op het verslag van Iwanius....
Stel je even aan zegquote:Op maandag 31 maart 2014 17:30 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb de FA al gemeld dat dat niet zal gebeuren nadat een mod hier onnodig de racisme kaart uitspeelde.
Als je op je thuisfornuis de 100 graden Celsius niet haalt, heb je echt een probleem.quote:Op maandag 31 maart 2014 17:30 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik begrijp wat je bedoelt maar ik redeneer dat het gebruik van een echte goede wok - en dan bedoel ik niet die huis-tuin en keuken dingen waarmee ze adverteren maar die echte zware metalen woks die ze in restaurants gebruiken en waar temperaturen van 100 graden Celsius heel gewoon is - alleen maar ten volle kan worden gebruik als je dus ook een hoge en sterke vlam weet te bewerkstelligen. Daar heb je dus van die branders voor nodig. Dat soort temperaturen behaal jij nooit met je gaspitten thuis. Dus kom je weer uit op het eerdere punt wat ik maakte dat de nasi die hier getoond wordt en waar men zo verrukte van is gewoon voor mij niets is omdat de basis om een goede nasi te kunnen maken al gemist wordt.
Vaak krijg je dan van die slappe of een veel te droge rijstkorrel waar men vervolgens van alles doorheen gooit en wat meestal ook niet goed gegaard is en dan weer met allerlei poeders wordt bedekt om het smaak te geven etc etc.
Nee,dank je.
[..]
Ik heb de FA al gemeld dat dat niet zal gebeuren nadat een mod hier onnodig de racisme kaart uitspeelde. Ik vind het nooit een probleem om behulpzaam te zijn wel als ik onnodig van iets wordt beticht wat nergens opslaat. Zoek je het maar lekker uit met je imitatie nasi-goreng van de zondag Chinees.
Dit is mijn hoofdaccount en je gedraagt je maar.quote:Op maandag 31 maart 2014 17:33 schreef kanovinnie het volgende:
Ah, the easy way out. Had niet anders verwacht van een nepaccountje
Jij hebt niets te willen dat maak ik zelf uit. En nee is nee.quote:Ik verzoek je dringend om of hier nasi te laten zien zoals het hoort, zelf bereid uiteraard, of om hier de sfeer niet meer te verzieken.
Hoofdaccounts kunnen ook nep zijn.quote:Op maandag 31 maart 2014 17:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dit is mijn hoofdaccount en je gedraagt je maar.
Daar heb je inderdaad flink je best gedaan ja.quote:En easy way out? tuurlijk...als ik hier in beginsel al aangeef te willen helpen totdat jij met je racisme kaart aankwam zetten.
Ik beweer toch niets anders?quote:[..]
Jij hebt niets te willen dat maak ik zelf uit. En nee is nee.
Yvonne, misschien wil jij dit recept eens proberenquote:Op maandag 31 maart 2014 18:07 schreef yvonne het volgende:
Als jullie nou eens gingen koken ipv offtopic gaan?
Ik had M&M's gekocht omdat beloning want veel gesport (inb4 kano is een papzak, dat klopt). Dus nu geen trek meer. Straks macaroni ala kanoquote:Op maandag 31 maart 2014 18:07 schreef yvonne het volgende:
Als jullie nou eens gingen koken ipv offtopic gaan?
Wanneer krijgen we het van de meester zelf te zien?quote:Op maandag 31 maart 2014 18:09 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Yvonne, misschien wil jij dit recept eens proberen
dit topic heeft toch de nodige inspiratie opgeleverd
Aarzel ook niet foto's te maken.
Ooit. Als de hype voorbij is en er weer nieuwe inspiratie nodig is.quote:Op maandag 31 maart 2014 18:14 schreef j0rdiiii het volgende:
[..]
Wanneer krijgen we het van de meester zelf te zien?
Ik heb ongevraagd een paar van je plaatjes gerepareerdquote:Op donderdag 20 maart 2014 20:25 schreef kanovinnie het volgende:
Ja, daar sta je dan. Grote mond dat je wel even nasi ala johannes gaat maken.
Vol goed moet ging ik naar de supermarkt. Helaas bleken ze in het gat waar ik woon niet te beschikken over de juiste middelen voor dit gerecht. Dus ben ik maar afgeweken van het orginele recept in de hoop dat johannes mij zou vergeven.
Op de achterkant van de verpakking zou wel staan wat er in moest, dus ik kijk even. Tot mijn grote schrik zie ik de variatetip, zegmaar de extra moeilijke versie van het recept. Ik voelde me goed die dag, dus ik dacht, we gaan ervoor!
Ik schafte alle ingrediënten aan en bij thuiskomst heb ik alles even een nachtje in de koelkast gelegd. Gevogelte moet altijd besterven na de slacht, dus dat zal dan ook wel voor kip gelden dacht ik zo. En de sperzieboontjes konden best nog een dagje mee.
Nouja, tot zo ver de inleiding. Nu komt het daadwerkelijke recept. Wees gewaarschuwd, dit is niet iets voor de minste. Als je niet zeker weet waar het scherpe gedeelte van je mes zit dan raad ik je aan niet meer verder te lezen! (ja, zo gevaarlijk is dit recept.)
Benodigdheden qua aparatuur:
Keukenmes
Koekenpan
Wok/roerbakpan
2 gewone pannen
Snijplank
Keukenmesje
Vork
omschepding
Benodigdheden qua ingedrienten:
300 gram kip
250 gram sperziebonen
125 gram taugé
1 rode ui
1 ei per persoon
Beetje (olijf)olie
Zo ziet dat er dan uit:
[ afbeelding ]
Het begint allemaal met 2 pannen met water opzetten. 1 voor de rijst en 1 voor de sperziebonen. Ondertussen moet je de sperzienbonen “doppen” zoals mijn moeder dat heet. De voor en achterkant erafsnijden met het mes en daarna in stukjes van 2-4 cm snijden.
Zodra het water kookt en de sperziebonen gesneden zijn kan zowel de rijst in de ene pan, als de bonen in een andere pan.
Dat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Vervolgens is de kip aan de beurt. Ondanks dat het eerst een vrolijke gevederte vogel was dien je nu geen genade te hebben en de kip in hapklare brokken te snijden. Als je een grote mond hebt kan je deze stap over slaan, maar ik raad toch aan om de kip in stukken te snijden. Dat eet meestal toch wat makkelijker.
Hier zie je de gesneden kip liggen terwijl op de achtergrond het gasstel flink staat te loeien
[ afbeelding ]
Vergeet niet, na kipsnijden moet je wel even de handen wassen. Kip heeft als het rauw is nog allemaal bacteriën op zich zitten! (stomme kip)
Voorbeeld van hoe je je handen wast:
[ afbeelding ]
Zet ondertussen de wok op het gas en gooi er wat olijfolie in. Niet te veel, want dat maakt je dik en zorgt dat je morgenochtend niet kan genieten van het poepen omdat het over is voordat het begonnen is.
Zo giet je olijfolie in een pan, gewoon uit de losse pols
[ afbeelding ]
Zodra de pan een beetje op tempratuur is kan de kip erbij. Lekker omscheppen met je omschepding terwijl je ondertussen de ui aan het versnipperen bent. Ja, dit is multitasken en het ging bij mij bijna fout, maar met een beetje ervaring en een portie geluk komt dit wel goed.
Ondertussen heb ik zelfs nog een foto gemaakt. Stressmoment hoor!
[ afbeelding ]
Voor de techniek van het snipperen van een ui verwijs ik jullie naar de kunde van Silk, zij kan sneller uien snipperen dan tong80 kan posten. Dit heb ik 1 keer mogen ervaren en het was gewoon fantastisch.
Let ondertussen goed op dat de rijst niet overkookt! Dat geeft zo’n rommeltje! Hier heb ik natuurlijk geen foto van, want ik heb goed opgelet.
Als de kip klaar is kan je de sperziebonen afgieten (bij mij was toevallig de rijst ook klaar, dus die is meteen ook afgegoten).
Lekker makkelijk en veilig, het ouderwetse vergiet!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voordat je nu iets spannends gaat doen met de rijst of sperziebonen, HO STOP! Eerst de koekenpan op het vuur voor het ei! Bedenk goed of je de dooier heel of stuk wilt, want je hebt slechts 1 keer de keuze!
De sperziebonen, taugé en de versnipperde ui kunnen nu bij de wok gegooid worden. Dit dien je dan te roerbakken. Dus lekker roeren en bakken met die hap!
Wat een hoop taugé denkt u, niets is minder waard, ik had nog niet geroerd met mijn omschepding
[ afbeelding ]
Zo ziet dat eruit als het geroerbakt is, lekker hoor!
[ afbeelding ]
Dit doe je dan eventjes tot je er genoeg van krijgt. Dan gooi je er een beker water en de inhoud van het zakje in de wok.
Rustig erinstrooien of er in 1 keer inkwakken, allebei de technieken werken!
[ afbeelding ]
Voor de echte culinaire avonturier kan je er wat sambal bijgooien. Omdat ik wel van pittig hou liet ik me dit geen twee keer zeggen!
Lekker, sambal!
[ afbeelding ]
Dan moet je nog even een minuut of wat wachten, de rijst erbij gooien en weer de hele boel door elkaar scheppen.
Schepperdeschep!
[ afbeelding ]
Rechts ziet u het ei. Zoals ik al dacht was EN nasi ala johannes EN ei toch te veel van het goede, want hij heeft even te lang op het vuur gestaanDesalnietemin was hij lekker!
Als alles mooi door elkaar is kan je de nasi op je bord smijten, het ei er naast gooien en het naar binnen scheppen terwijl je op FOK! zit.
Zoals het opgediend word:
[ afbeelding ]
Eet smakelijk! En FOK! ze!
[ afbeelding ]
1 nadeel, het maakt wel een hoop rommel!
Rommel!
[ afbeelding ]
Het leven kan zo mooi zijn.
p.s
Hier het recept zoals de fabrikant het bedacht heeft
[ afbeelding ]
Hopelijk smullen jullie er net zo van als ik
Dit geeft de extra touch aan het gerecht.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 19:51 schreef Saind het volgende:
Ik heb het lang uit weten te stellen, maar ik kon me vanavond toch niet inhouden en ben begonnen met het maken van Nasi a la Johannes
Mijn Pièce de résistance, twee geklopt eieren. Nu denken jullie natuurlijk; "Maar Saind, luie homo, dat is toch helemaal niet bijzonder?"
Nou, moet je eens opletten!
De rijst een beetje kleuren met saffraan is niet te betalen.quote:Op dinsdag 1 april 2014 11:21 schreef kapiteintje het volgende:
Ik vind jullie nasi toch maar wat bleekjes hoor.
Jawel jonguh. Kijk naar mijn receptuur dan. Ik moet zeggen, ik zit goed in de vieze was, vandaar dat het voor mij te betalen is.quote:Op dinsdag 1 april 2014 13:30 schreef Pharkus het volgende:
[..]
De rijst een beetje kleuren met saffraan is niet te betalen.
Je kunt kurkuma/turmeric gebruiken (goedkoop, i.i.g. zolang het nog niet "ontdekt" is als "superfood")quote:Op dinsdag 1 april 2014 13:30 schreef Pharkus het volgende:
[..]
De rijst een beetje kleuren met saffraan is niet te betalen.
Dat schijnt altijd al duur geweest te zijn...quote:Op dinsdag 1 april 2014 13:30 schreef Pharkus het volgende:
[..]
De rijst een beetje kleuren met saffraan is niet te betalen.
Duurder dan goud zelfs hoorde ikquote:Op dinsdag 1 april 2014 18:36 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Dat schijnt altijd al duur geweest te zijn...
Jazeker, morgen volgt een verslag.quote:Op dinsdag 1 april 2014 18:38 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Duurder dan goud zelfs hoorde ik
Maar Johannes, heb je nog meer recepten?
Ik post het natuurlijk pas tegen etenstijd, anders zijn alle restaurants in Nederland morgen natuurlijk uitgestorven.quote:
Goeien taktiek!quote:Op woensdag 2 april 2014 00:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik post het natuurlijk pas tegen etenstijd, anders zijn alle restaurants in Nederland morgen natuurlijk uitgestorven.
Hoeraquote:Op woensdag 2 april 2014 00:46 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Jazeker, morgen volgt een verslag.
Ik heb met veel geluk nog een oude Pelgrim met Gasoven kunnen scoren bij de kringloop.quote:Op maandag 31 maart 2014 05:15 schreef SiGNe het volgende:
[..]
dat ligt ook aan de kwaliteit van je fornuis,
Deze reactie kon natuurlijk rekenen op vele enthousiaste reacties, en een enkele cynische, maar dat vergeef ik diegenen. Bon, ik heb dus lekker mijn buikje vol gegeten, en dat allemaal zonder vol van mezelf te worden! Als wokchef moet je natuurlijk bescheiden blijven en daarom heb ik dit heerlijke recept met jullie gedeeld. Ook heb ik geprobeerd aan te tonen dat wokken helemaal niet levensgevaarlijk hoeft te zijn, als je maar goed op let.quote:Op maandag 31 maart 2014 19:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
Hai, hallo, ik heb lekker gekookt
Moet ik nog arriveren op een wit paard?quote:Op woensdag 2 april 2014 16:20 schreef Karina het volgende:
Johannes je bent een held
Wil je met me trouwen? Ik zoek nog een keukenprins
Niet nodig ik ben bang voor paardenquote:Op woensdag 2 april 2014 16:44 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Moet ik nog arriveren op een wit paard?
Ik denk dat het de lichtinval is, alhoewel ik inderdaad nog wat Ketjap heb toegevoegd.quote:Op woensdag 2 april 2014 16:23 schreef Littlerabbit het volgende:
Het ziet er meer dan geweldig uit en er begint dan ook al een plasje kwijl te ontstaan rond mijn toetsenbord.
Geweldig ook dat je rekening hebt gehouden met de minder bedeelde onder ons in het verslag door de stappen op een meer kinderlijke wijze uit te leggen. Het zal je verbazen hoeveel mensen de veiligheid in de keuken over het hoofd zien na het lezen van een op voorhand simpel lijkend recept. Iets wat inmiddels wel duidelijk moge zijn niet van toepassing is op dit sterrengerecht.
Dan heb ik nog wel één vraag:
Die rode tint in het eten op de laatste foto. Is dit de lichtinval of heb je er naderhand nog iets aan toegevoegd?
Dit is geeneens dubbelzinnig meer maar een regelrechte roep om zaad.quote:Op woensdag 2 april 2014 17:08 schreef Karina het volgende:
[..]
Dat zou mij wel zijn opgevallen hoor als het zo was
De saus staat naast de wok.quote:Op woensdag 2 april 2014 18:34 schreef j0rdiiii het volgende:
Hoe heb je dat nou precies met de saus gedaan? Je ziet op de foto alleen het eindresultaat...
Nee hoor dat is gewoon mijn goede opmerkingsgave.quote:Op woensdag 2 april 2014 18:24 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Dit is geeneens dubbelzinnig meer maar een regelrechte roep om zaad.
Danny Vera heeft hier ook eens een nummer over gezongen.
Dat is wel een eigen topic waard lijkt me.quote:Op woensdag 2 april 2014 16:20 schreef kanovinnie het volgende:
Held!
Ik zal binnenkort mij macaronirecept met alle (aspirant) kok delen!
uiteraardquote:Op woensdag 2 april 2014 18:42 schreef sig000 het volgende:
[..]
Dat is wel een eigen topic waard lijkt me.
Ik kijk er al naar uit.quote:
Ik ben vereeuwigd in de laatste fotoquote:Op woensdag 2 april 2014 16:14 schreef johannes_vermeer het volgende:
Geachte nasi-vrienden,
Ik ben ontroerd dat het vertellen van mijn geheime nasi recept aan Knut tot zoveel culinair genot heeft geleid, we kunnen wel stellen dat we diverse heerlijke varianten nasi de revue hebben zien passeren in dit topic, de één indien mogelijk nog geslaagder dan de ander. Echter, zoals de Rijdende Rechter zou zeggen, er zijn nu een paar andere Oosterse gerechten die er bekaaid van af komen. Toevallig heb ik na lang experimenteren van één van die gerechten het recept bemachtigd en ik zou wel een behoorlijk egoïstische chef zijn als ik mijn kennis voor mij zou houden. Daarom presenteer ik met gepaste trots Wokken a la Johannes. Mocht u vanavond dit gerecht al willen bereiden is het verstandig om het water alvast op het vuur te zetten, want dit recept is een heel verhaal.
[ afbeelding ]
Omdat ik natuurlijk zowel ervaren als beginnende chefs aan wil spreken zal ik zorgvuldig gebruik maken van verduidelijkende foto's die de receptuur en bereidingswijze zullen verhelderen. Op de foto hierboven zie je de uitgangssituatie, een schitterende keuken die er om smeekt gebruikt te worden. Ik kook op gas, maar Wokken a la Johannes is geschikt voor diverse warmtebronnen (bij twijfel, raadpleeg de handleiding van uw pan). In mijn ervaring zijn chefs soms wat nukkige types die aarzelen om de genialiteit van andere chefs te erkennen, maar ik denk dat na deze schitterende fotoserie zelfs de meest verbolgen nasi-professor (en die heb ik toevallig gezien in dit topic!) zal lopen te watertanden! Afijn, we beginnen bij het begin, namelijk.....
[ afbeelding ]
.... de ingrediënten! Wokken is ideaal om vrij snel een heerlijke en goedkope maaltijd op tafel te krijgen, en het biedt duizenden mogelijkheden om te variëren. Wat de exacte kosten waren van deze ingrediënten weet ik zo niet uit mijn hoofd (vooral wat betreft de kip kan het alle kanten op), maar ik verzeker dat of je het nu breed hebt of niet, Wokken a la Johannes de verstandige keuze is.
Eerst moet je bedenken welke soort groenten je wilt, dit is namelijk essentieel voor de soort smaaksensatie in je mond. Ter ere van mijn nasi-partner in crime KnutDeIJsbeer heb ik natuurlijk gekozen voor de Japanse wokgroenten. Deze touch zorgt ervoor dat het Wokken a la Johannes a la Knut dicht bij mijn hart ligt, mocht u nu meer een band hebben met een ander Oosters land kan u natuurlijk voor andere groente gaan. U ziet dat de wokgroenten officieel al over datum zijn, maar omdat ik de groenten onder geoptimaliseerde omstandigheden heb bewaard (de koelkast) zijn ze alsnog bruikbaar. Belangrijke tip van Johannes: geloof niet alles wat de AH tegen u zegt.
Vervolgens: de rijst. Ook hier zijn diverse opties, alhoewel de gele rijst al snel afviel, omdat dat zou werken als olie op het vuur bij een niet nader te noemen user (maar met een beetje fantasie rijmt zijn naam op Nasi-fanaticus). Het Japanse groente pakket bevatte al gele wortels, en als ik nu ook nog gele rijst had gebruikt zou ik vrijwel zeker worden gerapporteerd als racist, en dat moest natuurlijk worden voorkomen.
Soit, ik heb natuurlijk diverse malen geëxperimenteerd en mijns inziens past deze rijst het beste bij deze saus (zoetzuur van Conimex) en dit soort vlees (kip). Mocht u een ander soort vlees (of vis of vleesvervangend product) prefereren is daar bij Wokken a la Johannes alle ruimte toe. Het schijnt dat rond Delft en omstreken vaak wordt gekozen voor Shoarmavlees voor een beetje een bite, maar wij in Groningen zijn meer van de kip.
De saus uit een flesje is een beetje de easy way out, bent u het type dat diverse malen naar de Orient is afgereisd en het liefst inheemse woksaus uit de rimboe importeert dan is ook daar alle gelegenheid toe.
[ afbeelding ]
Dan nu de stap voor stap bereidingswijze. Als het goed is heeft u al het water op het vuur gezet, en daarna is er optimaal de tijd om de kip te snijden. Zoals je ziet is wordt er bij deze stap gebruik gemaakt van een scherp mes. Kanovinnie en ik hechten veel waarde aan veiligheid, en daarom raad ik iedereen die wil Wokken a la Johannes a la Kanovinnie aan goed op te letten bij het gebruiken van scherpe voorwerpen, en het lopen op blote voeten. Ik heb trouwens niet alle kip gebruikt die in de verpakking zat, ik heb genoeg over gehouden zodat ik binnenkort nog een keer kan wokken.
[ afbeelding ]
Hoe graag de echte nasi / wokchef ook op blote voeten loopt, als rolmodel voor jeugdige wokchefs heb ik toch besloten sokken aan te trekken. Scroll maar niet naar beneden, maar ik kan alvast verklappen dat deze keuze mijn leven heeft gered! (Althans, een amputatie voorkomen).
[ afbeelding ]
Als het water kookt is het tijd om de rijst toe te voegen en het geheel opnieuw aan de kook te brengen. Let op dat de rijst niet aankoekt aan de pan, dit valt te voorkomen met een houten lepel. Dus stop niet uw hand in kokend heet water! Veiligheid staat voorop, dat ziet u wel. Jamie Oliver stopt dit soort waarschuwingen nou nooit in zijn boeken, daar zijn al vele handen door verbrand, zoals u ongetwijfeld weet.
[ afbeelding ]
Dan is het tijd de wok te verhitten, hoe eerder u dit doet hoe beter natuurlijk, maar uit coulantie met degenen wiens gasstel de 100 graden niet bereikt heb ik niet op extreem hoge temperaturen gewokt, dit is natuurlijk wel aan te raden. Als u zich aangesproken voelt door de zin hierboven kan u natuurlijk ook naar een professioneel wokrestaurant gaan met professionele keuken. Toevallig heb ik gisteren dit recept al doorgestuurd naar mijn contacten binnen de wokwereld, en het spreekt haast voor zich dat dit heerlijke recept zich daar als een lopend vuurtje heeft verspreid. Ik heb speciale wokolie gebruikt, deze is verkrijgbaar bij diverse supermarkten in Nederland.
[ afbeelding ]
Vervolgens voegt u de kip toe in de wokpan, (wel blijven roeren!) en als het goed is ziet uw keuken er dan zo ongeveer zo uit (tenzij u voor een ander model keuken heeft gekozen). Het valt u misschien op dat ik er niet voor heb gekozen om een eitje te bakken. Nu houd ik natuurlijk erg van een spielerei uhh spiegelei, maar ik wist dat het inzetten van een derde pan het minder ervaren publiek uit zou sluiten en bovendien had ik nog een extra taak, namelijk het maken van deze fotoreportage. Mocht u denken dat u een derde pan aankan dan denk ik dat een eitje echt iets toevoegt aan Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie.
[ afbeelding ]
Als de kip goudbruin is zoals dat zo mooi heet (definieer goudbruin maar eens!), oftewel als u vermoedt dat het niet meer rauw is maar ook niet aangebrand dan is het tijd om de groenten toe te voegen. Verwarm deze zeker twee minuten mee samen met de kip in de wokpan. Ook hier: blijf roeren!
[ afbeelding ]
Dan is het tijd de saus toe te voegen, en zal uw gerecht er als volgt uitzien. Ziet het er uit als nasi, dan bent u vermoedelijk een ander recept uit aan het voeren.
[ afbeelding ]
Als u zich aan de stappen heeft gehouden dan is uw rijst nu ongeveer gereed om af te gieten, ik heb hiervoor een vergiet gebruikt, zoals u ziet is de rijst nog kokend heet, wat mogelijk gevaarlijke situaties in de keuken op kan leveren, let dus goed op. In dit geval was de rijst volgens de fabrikant klaar na 8-10 minuten, en in dit geval heb ik wel gewoon naar de fabrikant geluisterd. Zelf heb ik geen kookwekker gebruikt, maar naar mijn wokgevoel. Heeft u toevallig een kookwekker die u wil gebruiken dan kan dat alsnog. Tegen accessoires zeggen wij van Wokken a la Johannes a la Kanovinnie geen nee. Vergeet ook niet uw rijst te laten schrikken met wat kraanwater.
[ afbeelding ]
Over schrikken gesproken!! HOLY SHIT! Zomaar een stukje gloeiend hete kip op mijn sok! Dit had een extreem lelijke brandwond kunnen opleveren en een leven van revalidatie en depressie. Maar goed dat ik mijn sokken aan had gedaan
Natuurlijk is dit een reconstructie, maar het toont maar weer eens aan dat een gevaar in een klein hoekje zit.
[ afbeelding ]
Tijd om de rijst te mengen met de wok melange. En, hohohoo lieve lezer, daar was ik bijna het belangrijkste vergeten! Gelukkig was ik net op tijd om nog wat bier te drinken tijdens het koken en kan ik deze maaltijd met recht Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind noemen.
[ afbeelding ]
Voila, het eindresultaat. Oh, het water loopt me gewoon in de mond als ik er weer aan terug denk![]()
![]()
Sorry, ik liet even mijn zakelijke houding varen, maar het was echt smullen geblazen! Deze maaltijd is geschikt voor 3-4 personen, maar je moet er rekening mee houden dat je gasten dermate versteld zullen staan dat ze een tweede en derde keer op zullen scheppen.
[ afbeelding ]
De getrouwe volger van dit topic realiseert zich nu dat ik één topchef tot nu toe heb genegeerd, maar dat kan ik natuurlijk niet blijven doen, a la Mortaxx doe ik nu wat ik over heb in wat bakjes, omdat dit gerecht ook ideaal is om een volgende dag als je minder tijd hebt om te koken, maar toch wilt genieten, eens te verwarmen. Onder de deksel zat mijn portie van die dag, die deksel zorgde ervoor dat de warmte van het gerecht niet verloren ging. Warm is het het lekkerst: wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind a la Mortaxx.
Wisten jullie trouwens dat Mortaxx gisteren jarig was?
[ afbeelding ]
Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe opgeruimd je bent, maar het is toch verstandig om je pannen alvast in het sop te zetten.
[ afbeelding ]
Ahhhhhh.Na gedane arbeid gaat de echte topchef natuurlijk FOK!ken, dat spreekt bijna voor zich.
[..]
Deze reactie kon natuurlijk rekenen op vele enthousiaste reacties, en een enkele cynische, maar dat vergeef ik diegenen. Bon, ik heb dus lekker mijn buikje vol gegeten, en dat allemaal zonder vol van mezelf te worden! Als wokchef moet je natuurlijk bescheiden blijven en daarom heb ik dit heerlijke recept met jullie gedeeld. Ook heb ik geprobeerd aan te tonen dat wokken helemaal niet levensgevaarlijk hoeft te zijn, als je maar goed op let.
Eet smakelijk
Johannes
Hallo Robquote:Op woensdag 2 april 2014 19:40 schreef opperkleurder het volgende:
Overal etensresten, kankerverwekkend roet op het fornuis, koken zonder schoeisel... Man, Man, Man, nee hier word ik niet vrolijk van.
Sticker je je kliekjes wel?
Ik denk niet dat jij met mij mee moet gaan op vakantie. Dan is het grasveld mijn aanrecht, de 1 pitter het fornuis en afwassen doe je met lauw water en zonder zeep, want dat ligt nog bij de tent.quote:Op woensdag 2 april 2014 19:40 schreef opperkleurder het volgende:
Overal etensresten, kankerverwekkend roet op het fornuis, koken zonder schoeisel... Man, Man, Man, nee hier word ik niet vrolijk van.
Sticker je je kliekjes wel?
Ik zou wel je vakantie kunnen redden denk ik.quote:Op woensdag 2 april 2014 19:44 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jij met mij mee moet gaan op vakantie. Dan is het grasveld mijn aanrecht, de 1 pitter het fornuis en afwassen doe je met lauw water en zonder zeep, want dat ligt nog bij de tent.
Maar lekker dat het is
Dat kloptquote:Op woensdag 2 april 2014 18:29 schreef GGMM het volgende:
Dit is één van de beste topics in CUL ooit.
Dit is een gedeelde keuken. Ik ga niet elke keer als iemand anders er een bende van maakt achter zijn/haar kont dingen staan op te ruimen / schoonmaken.quote:Op woensdag 2 april 2014 19:40 schreef opperkleurder het volgende:
Overal etensresten, kankerverwekkend roet op het fornuis, koken zonder schoeisel... Man, Man, Man, nee hier word ik niet vrolijk van.
Sticker je je kliekjes wel?
Veel kook en eet plezierquote:Op woensdag 2 april 2014 19:20 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik ben vereeuwigd in de laatste foto
Met die enorme eer, moet ik natuurlijk deze week wel dit goddelijke recept maken
Ik snap niet helemaal hoe dit niet duidelijk is. Je weet toch wel wat saus is? Dat heb je op de eerste foto's zien staan? Doe het flesje met saus open, houd het ondersteboven boven de pan en laat de zwaartekracht zijn werk doen.quote:Op woensdag 2 april 2014 18:34 schreef j0rdiiii het volgende:
Hoe heb je dat nou precies met de saus gedaan? Je ziet op de foto alleen het eindresultaat...
Daar is een heel duidelijk verschil tussen. Over de gevaren van de houdbaarheid wordt wel iets gezegd door de producent van het product, hetgeen niet per definitie juist hoeft te zijn.quote:Op woensdag 2 april 2014 18:37 schreef Paxcon het volgende:
Na een middagje zonnen in de tuin is jouw post een prachtig begin van de avond. Na alles te hebben gelezen en bekeken kan ik niet anders dan concluderen dat dit een zeer smaakvolle maaltijd moet zijn geweest.
Ik heb nog wel een vraagje. Hoe verhoudt jouw houding ten aanzien van de onveiligheid van Japanse wokgroenten die over de datum zijn zich ten opzichte van jouw houding ten aanzien van de onveiligheid van scherpe messen en hete producten?
Klinkt goedquote:Op woensdag 2 april 2014 19:42 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Hallo Rob
Ik heb vanavond ook nasi a la johannes gemaakt, zal straks het verslagje posten
Vergeet niet te vermelden dat je hem weer rechtop moet houden als er genoeg saus uit is gekomen.quote:Op woensdag 2 april 2014 19:59 schreef johannes_vermeer het volgende:
Doe het flesje met saus open, houd het ondersteboven boven de pan en laat de zwaartekracht zijn werk doen.
Ik had er goede hoop op dat j0rdiiii dat zelf ook wel zou bedenken, maar desondanks wil ik je bedanken voor deze juiste raadgeving.quote:Op woensdag 2 april 2014 20:01 schreef GGMM het volgende:
[..]
Vergeet niet te vermelden dat je hem weer rechtop moet houden als er genoeg saus uit is gekomen.
j0rdiii heeft alleen filet met uitjes gemaakt tot nu toe, om direct naar Nasi a la Johannes te gaan is een behoorlijke stap.quote:Op woensdag 2 april 2014 20:03 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik had er goede hoop op dat j0rdiiii dat zelf ook wel zou bedenken, maar desondanks wil ik je bedanken voor deze juiste raadgeving.
Duidelijk.quote:Op woensdag 2 april 2014 19:59 schreef johannes_vermeer het volgende:
Daar is een heel duidelijk verschil tussen. Over de gevaren van de houdbaarheid wordt wel iets gezegd door de producent van het product, hetgeen niet per definitie juist hoeft te zijn.
Over de gevaren van gloeiend hete kip of scherpe messen tijdens het wokken wordt weinig tot niks gezegd op de verpakkingen van deze producten, en daarom leken mijn extra waarschuwingen mij een zeer goede raad.
Elke amateurkok kan met de beste spullen en de beste ingredienten een goed maal bereiden.quote:
Zeg dat ook eens tegen je moederquote:Op woensdag 2 april 2014 20:38 schreef sig000 het volgende:
Het draait om de eenvoud, meer is minder.
quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:08 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ok voor de liefhebbers zal ik nu het recept posten;
1. Kook rijst
2. Bak vlees en groenten, welk vlees, ik heb rundvlees in huis wat 2 uur moet sudderen. En wat voor groenten is ook niet duidelijk, met zo'n recept kan ik wel bietjes met asperges gaan roerbakken
3. Voeg wat water en een geheim kruidenmengsel toe. Al mijn kruidenmengsels zijn niet geheim, dus moet ik nu geen kruiden gebruiken?
Ok nu wordt het lastig
4. BAK NU OOK EIEREN. Voor de duidelijkheid, op dit moment heb je dus 3 pannen op het vuurMultitasken alles. Mindere koks adviseer ik dan ook de eieren achterwege te laten, doe dit maar als je wat meer ervaring hebt.
5. Giet de rijst af en meng dit door je nasiprut, die rijst heeft inmiddels 3 uur staan koken door dat rundvlees, is dit niet wat te lang?
6. Garneer met sambal en een appelsap on the side. Geen sambal in huis, kan ik ook iets anders erbij doen?
quote:
quote:Op woensdag 2 april 2014 20:30 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Elke amateurkok kan met de beste spullen en de beste ingredienten een goed maal bereiden.
Een professionele kok kan met slechte spullen een goed maal bereiden.
Wat is genoeg? Staat nergens.quote:Op woensdag 2 april 2014 20:01 schreef GGMM het volgende:
[..]
Vergeet niet te vermelden dat je hem weer rechtop moet houden als er genoeg saus uit is gekomen.
Daar is geen antwoord op te geven. Ik zou voor de zekerheid met niet al te veel beginnen, dan kan je altijd nog wat meer teovoegen als de smaakpapillen daar naar vragen.quote:
Mijn moeder kon niet koken.quote:
Dat gaat lukken!quote:Op woensdag 2 april 2014 23:11 schreef yvonne het volgende:
Dat fornuisJohannes, maak vast een nieuw topic aan, aan jou de eer om deel 2 te openen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |