abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137054771
Ik heb vandaag Sinaasappel-curd gemaakt, in analogie van Lemon Curd.

Helaas helemaal niet zo lekker als lemon curd :( Het is gewoon een soort zoete sinaasappelvla geworden. Het zou lekkerder zijn als er citroensap bij zat om het zuurder te maken, maar ja dan kun je net zo goed lemon curd maken.

Ik lepel het nu weg als vla :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 23 februari 2014 @ 17:19:45 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137054998
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:50 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Klinkt goed alleen hebben ze eendenborstfilet volgens mij niet bij de Jumbo liggen.
Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
  zondag 23 februari 2014 @ 17:21:19 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137055045
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Vriezer ontdooien en schoonmaken dan maar
Hele nieuwe koel-vriescombi kopen zat ik aan te denken, deze doet niet meer dan dichtvriezen en dat schiet niet op.

quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
Ik eet het zelf niet zo heel veel maar 't is wel enorm lekker..
's zomers vind ik het altijd lekker om o pde BBQ te grillen, goed sausje erbij..jum
  zondag 23 februari 2014 @ 17:36:43 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137055693
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 februari 2014 @ 17:53:58 #106
378192 -mandy-
I am who I am
pi_137056501
Beste piet,

Wat is een goed alternatief voor noten in een appel- of perentaart? (8> heeft een pinda- en notenallergie, en ik vroeg me af of jij daar een ander lekker alternatief voor hebt?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  zondag 23 februari 2014 @ 18:01:38 #107
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137056932
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Misschien in de diepvries wel overigens maar ik koop over eht algemeen alleen vers vlees.
Komt ook omdat m'n eigen "diepvries" het niet goed doet, zelfs roomijs smelt erin.
Er ligt ook nog een kangoeroe filet ergens onder het ijs dat kennelijk wel op de wanden wil aangroeien maar die durf ik niet meer te eten (ligt er al lang en niet bij -18)
Hoe is het met je rubbers? Meestal komt een slecht vriezende vriezer door of slechte rubbers of een halve sneeuwpop op de wanden.


quote:
1s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
En tijdens de feestdagen.
  zondag 23 februari 2014 @ 18:16:39 #108
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137057619
quote:
1s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
Je zou eerder rond de herfst verwachten, eendenjacht van vroeger.

net wezen shoppen overigens, het wordt een varkenshaasje in spek gewikkelt met een beetje oestersaus en suiker.
Erg lekker en weer een wat anders dan een paddenstoelen-roomsaus.
pi_137061713
Dit was het resultaat: zoete zalm en zoete aardappelkoekjes met gele paprika en wortel:


Het was erg lekker, vonden de kinderen ook :)
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 23 februari 2014 @ 20:06:34 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137064202
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:53 schreef -mandy- het volgende:
Beste piet,

Wat is een goed alternatief voor noten in een appel- of perentaart? (8> heeft een pinda- en notenallergie, en ik vroeg me af of jij daar een ander lekker alternatief voor hebt?
Weglaten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137090715
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.

Koelcel/store is zo goed als leeg.

Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.

Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
  maandag 24 februari 2014 @ 14:52:50 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137091262
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:36 schreef Eris het volgende:
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.

Koelcel/store is zo goed als leeg.

Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.

Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
Sap van persen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 24 februari 2014 @ 14:54:13 #113
91830 MaximusTG
pi_137091305
Wou het net posten :P. Das dan weer een voordeel van sinaasappels -> je houdt er meestal niet veel sap aan over ;).
  maandag 24 februari 2014 @ 14:57:12 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137091389
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Wou het net posten :P. Das dan weer een voordeel van sinaasappels -> je houdt er meestal niet veel sap aan over ;).
Je kan, bij twijfel, er ook nog 1 kilo suiker per liter sap aan toevoegen en het als siroop gebruiken voor een verfrissende sinas met spa rood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 februari 2014 @ 14:57:54 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137091412
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:36 schreef Eris het volgende:
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.

Koelcel/store is zo goed als leeg.

Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.

Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
Wat voor een schip werk je?
Ben jarenlang scheepskok geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137091840
De bemanning de volgende ochtend laten ontbijten met sinaasappelsap, vers geperst. Goed tegen de scheurbuik op dat schip :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 24 februari 2014 @ 15:26:56 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137092333
Hopelijk zit de sinaasappelmeneer niet op dit schip :D

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)d-Amerika-Lijn.dhtml
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 februari 2014 @ 15:27:13 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137092340
Je kan de sfeer aan boord maken en breken met het eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137093110
Nu 2 dag onze filipijnse kok is ziek naar huis en ik ben de enige die redelijk goed kan koken en in de ochtend geen wacht hoeft te lopen. Dus zodoende...

Ik hoop alleen dat dit geen weken hoef te doen. Toch meer werk dan het lijkt steeds koken voor negen man


Alleen de stores zijn bijna leeg. Wat het nog lastiger is.
  maandag 24 februari 2014 @ 16:08:32 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137093751
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 februari 2014 @ 18:54:28 #121
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137099121
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
Piet, je blijft me verbazen....
Siesta & Fiesta!
  maandag 24 februari 2014 @ 18:57:03 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137099217
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2014 18:54 schreef Bramito het volgende:

[..]

Piet, je blijft me verbazen....
how come?
Werkte dan de hele zomer me het leplazerus en had dan veel meer verdient dan mijn studiegenoten die het hele jaar part time werkten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 februari 2014 @ 19:44:10 #123
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137101428
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een schip werk je?
Ben jarenlang scheepskok geweest
Dit verbaasde me..... meer niet.
Siesta & Fiesta!
pi_137105397
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:49 schreef Eris het volgende:
Nu 2 dag onze filipijnse kok is ziek naar huis en ik ben de enige die redelijk goed kan koken en in de ochtend geen wacht hoeft te lopen. Dus zodoende...

Ik hoop alleen dat dit geen weken hoef te doen. Toch meer werk dan het lijkt steeds koken voor negen man

Alleen de stores zijn bijna leeg. Wat het nog lastiger is.
Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?

Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt :') Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 24 februari 2014 @ 21:37:27 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137107435
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?

Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt :') Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
En niet ff naar de lidl kunnen om de hoek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137108501
Tsja, da's een kwestie van creatief koken en zuinig met de voorraad omgaaan. Als de voorraad op is, is de voorraad op. En da's kut :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  † In Memoriam † maandag 24 februari 2014 @ 22:10:52 #127
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_137109176
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
Verdorie nu heb ik honger. :9~.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  maandag 24 februari 2014 @ 22:46:49 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137111022
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:12 schreef pl4kkie het volgende:
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
Hoe zijn ze geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137113006
Je kunt altijd nog gaan vissen toch?
pi_137114528
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
Onze Eta is op dit moment Zaterdag maarstores krijgen we pas over 2 weken... Omdat zowel in Finland als Noorwegen alles gigantisch duur is...
pi_137114736
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?

Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt :') Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....

In een keuken die je niet kent met daarnaast een fulltime job van 10 uur per dag waarbij alles om je beweegt in golven van 4 meter hoog. En als je de pannen niet vast zet alles met stangen mag je alles op dweilen....

Normaal heeft de kok een dag taak er aan om alles te doen.....
pi_137114795
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 23:28 schreef Isegrim het volgende:
Je kunt altijd nog gaan vissen toch?
Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buiten

Daarnaast met 20 Km per uur door het water blijft je lijn ook drijven...
pi_137114854
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 00:22 schreef Eris het volgende:

[..]

2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....

In een keuken die je niet kent met daarnaast een fulltime job van 10 uur per dag waarbij alles om je beweegt in golven van 4 meter hoog. En als je de pannen niet vast zet alles met stangen mag je alles op dweilen....

Normaal heeft de kok een dag taak er aan om alles te doen.....
Lijkt me hels.

Hoe is je sortering aan boord? Veel vers/ingevoren of juist veel blik?
pi_137115346
vers 4 kg ui waarvan 2 slecht aan het worden is
2 witte kolen
5 groene en 1 rode paprika
3 klein broccolie
1,5 kleine bloemkool
En 3 kg prei
En 20 kg bloemige piepers
3 kilo sinasappels
2 kilo penen
Voor de rest wat melk en sap....

Diepvries 10 kg cmvarkend vlees 5 kg rund verschillende delen. 3 kg kip plus 3 hele kippen en een varkens kop.

zooi vis en gamba's en wat diepvries groente

Blik 20 kilo bonen tomaten en spam, paar blikken zuurkool, groene asperges enz..

Voor de rest wel bloem, rijst en kruiden. Alleen geen kruidnagel.

Normaal krijgen we elke vier tot 6 weken stores aanboord maar dat is ook al 6 weken geleden.

Zit nu aan boord van een normale general cargo schip onder weg van midden noorwegen naar Noord Finland
  dinsdag 25 februari 2014 @ 08:10:36 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137116849
Ik voorzie hutspot!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 februari 2014 @ 08:24:55 #136
283159 pl4kkie
Het is FOK!
pi_137117005
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2014 22:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe zijn ze geworden?
Lekker. Had er alleen een "klein" beetje teveel suiker bij gedaan. De siroop was dan ook mier zoet. De peertjes waren heerlijk zacht en licht zoet/kruidig. Weet nu voor de volgende keer als ik gluhwein gebruik een hele berg minder suiker erbij doen :D
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_137118390
Hoi Piet (en anderen),

Ik heb een weekje vrij en wil dat gebruiken om eens wat nieuwe dingen uit te proberen waar je de tijd voor moet nemen. Vandaag op het programma: draadjes/stoofvlees.

Ik heb al wat lopen googlen, maar wil hem toch ook even in dit topic gooien (waar hij ongetwijfeld al langs is gekomen). Hoe maak ik dit het best? Het lijkt mij in ieder geval lekker om het met bier te maken; maar wat nog meer?

En, wat serveer je daar het lekkers bij?

Dank alvast!
pi_137119603
Daar heb ik wel een recept voor.

1 Kilo rundvlees (de meest goedkope in de aanbieding)
2-3 uien
3 teentjes knoflook
1 flesje Westmalle Dubbel (of La Trappe dubbel, of een oud-bruin biertje, maar wel een beetje een goede !)
Een flinke snuf gedroogde thijm (of vers)
Een beetje bouillon (van blokje mag wel)
olie om te bakken
zout - peper
bloem
Voor de kruiden kies je wat je in je keukenkastje hebt liggen van: paprikapoeder, jeneverbessen, kruidnagel, laurierblaadjes, etc.
op het eind nog: nootmuskaat, peper.

- Vlees in blokjes snijden
- Zout en peper erop (extra veel want er komt niet echt meer zout bij)
- Bloem erop en schudden, niet te veel mengen anders wordt het een pap, je wil een dun laagje bloem.
- Olie verhitten in je braadpan + een koekenpan
- Vlees dichtschroeien, per keer maar een handjevol (daarom gebruik ik twee pannen). Zodra het mooi bruin is even op een bord leggen.
- Als er té veel vet in de pan is, een beetje droogdeppen, maar je hebt wel een beetje vet nodig. Je kunt ook het vet verwijderen en er een klont boter ingooien.
- Uien grof snijden, en in de pan doen (met de aanbaksels er nog lekker aan !). Zacht laten worden
- Knoflook thijm en kruiden erbij.
- Aanbaksels van beide pannen losroeren met bier, alles in de braadpan
- Aanvullen met bouillon (water + blokje) tot het een beetje onder staat.
- Nu DRIE TOT VIER UUR sudderen !
- Nootmuskaat, peper en evt. zout. De saus moet ook een beetje verdikt zijn liefst.
- Serveren met aardappels of friet en een groente.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137120124
Er is zelfs een hele topicreeks: Het grote stoofpottentopic.
Alleen al vanwege de OP het opzoeken meer dan waard ^O^
pi_137122431
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik voorzie hutspot!
Hadden vandaag aspergesoep en daarna zuurkool 2 x stamppot word me iets te gek. Misschien voor volgende week
pi_137124598
Even 2 vraagjes

Iemand een lekkere dressing voor een kool salade de mayo bij mengen heb ik al te veel op....

In een basis recepten boek zag ik scones staan maar de zelfrijzend bakmeel is op. Baking soda is er weer wel en bloem ook. Iemand ideeën hoe dat gemengd moet worden....
pi_137124906
Bakmeel is bloem + bakPOEDER.

BakPOEDER is bakSODA plus een bron van zuurte (citroenzuur dacht ik?).

Je kunt dus niet zomaar baksoda gebruiken ipv bakpoeder of andersom. Wel kun je bakpoeder bij je bloem doen, beetje mengen, en dan in je deeg zeven.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137125246
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_137125461
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Ikke O+
Maar het is wel gewoon een eigen recept en ik gebruik een potje currypasta maar die kun je evt zelf ook vers maken.

Ingredienten:
Ui
Knoflook
Paprika
Broccoli
Aardappel
Sperziebonen
(veel) Tomaten
Currypasta
Tomatenpuree
Room of kokosmelk
Pangafilets
Naanbrood

Broccoli en bonen even voorstomen/blancheren, knof en ui aanbakken in wat olie en dan tomatenpuree en currypasta even meebakken. Blokjes tomaat erbij en een mooi rood prutje laten worden. Dan aardappelblokjes en paprika erin, dit even laten garen en dan de broccoli en bonen erin, en vis in blokjes bovenop gaar laten worden met de deksel erop.
Op het laatst nog een scheutje room of kokosmelk erdoor, dat maakt het wmb echt af. En eventueel nog peper/zout natuurlijk.
Serveren met lekkere naan.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_137125724
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:11 schreef sirdanilot het volgende:
Bakmeel is bloem + bakPOEDER.

BakPOEDER is bakSODA plus een bron van zuurte (citroenzuur dacht ik?).

Je kunt dus niet zomaar baksoda gebruiken ipv bakpoeder of andersom. Wel kun je bakpoeder bij je bloem doen, beetje mengen, en dan in je deeg zeven.
Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.
pi_137126151
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:29 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Ikke O+
Maar het is wel gewoon een eigen recept en ik gebruik een potje currypasta maar die kun je evt zelf ook vers maken.

Ingredienten:
Ui
Knoflook
Paprika
Broccoli
Aardappel
Sperziebonen
(veel) Tomaten
Currypasta
Tomatenpuree
Room of kokosmelk
Pangafilets
Naanbrood

Broccoli en bonen even voorstomen/blancheren, knof en ui aanbakken in wat olie en dan tomatenpuree en currypasta even meebakken. Blokjes tomaat erbij en een mooi rood prutje laten worden. Dan aardappelblokjes en paprika erin, dit even laten garen en dan de broccoli en bonen erin, en vis in blokjes bovenop gaar laten worden met de deksel erop.
Op het laatst nog een scheutje room of kokosmelk erdoor, dat maakt het wmb echt af. En eventueel nog peper/zout natuurlijk.
Serveren met lekkere naan.
Top. :9

Ik maak mijn currypasta wel zelf inderdaad.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_137128993
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Srilankaans:
Maak currypowder:

Voor 2 pers: Pureer (staafmixer, rasp, blender) 5 tenen knoflook, kleine ui, halve 'pink' aan kurkuma, en 2 'duim-size' stukken gember, en pepers naar smaak.

Neem per portie 1 theelepel Sri Lankan curry powder.

Laat de Sri Lanka currymix heet worden in een pan. Voeg kokosvet of zonnebloemolie toe. Voeg hier verder aan toe, per serveerportie, een theelepel fenegriekpoeder, curryblad (3 blaadjes ofzo), chili naar smaak, halve theelepel duivelsdrek/asafoetida, theelepel korianderpoeder, halve theelepel komijnpoeder, halve theelepel kurkuma, 3 eetlepels kokosrasp, 1 theelepel groene kardamom. Bak dit alles kort met het vet, en voeg daarna de in de vorige stap gemaakte pulp toe. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe, en +/- 120ml kokoscreme (geen melk, dat is te dun. Kan wel, meer rasp toevoegen en/of gemalen cashew).

Laat dit pruttelen tot het 1 geheel is. Dit is eventueel te portitioneren en in te vriezen voor een nog luiere bui.

Vis er door doen, zodra vis gaar is kan je eten.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_137130347
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik voorzie hutspot!
Inderdaad, hutspot! Of een stoofpot met vlees en groenten met aardappelpuree. Of zuurkool met aardappelen. Of grote pan uiensoep met brood en een schaal warme, gekruide groenten en een varkensgebraad. Gebakken groenten en kip en rijst als je aziatische kruiden hebt. Je kan ook een nasi goreng maken met restjes groenten, vlees en eieren. Hele kippen uit de oven met aardappels en groenten in dezelfde schaal als feestmaal.
  dinsdag 25 februari 2014 @ 19:40:55 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137135382
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:38 schreef Eris het volgende:

[..]

Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.
Iers sodabrood mee maken.

Witte kool stoven en met bloempap en peper, zout en tikje nootmuscaat op smaak brengen.
Aardappelpuree erbij en varkensvlees.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_137144282
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 00:25 schreef Eris het volgende:

[..]

Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buiten

Daarnaast met 20 Km per uur door het water blijft je lijn ook drijven...
Oh, haha, ik denk te simpel. :')
pi_137156861
Even laatste vraagje voor het leven van scheepskok. We hebben een zooi gamba's liggen alleen hoe maak ik ze klaar.

Eerst pellen en het darmkanaal verwijderen. Maar dan bakken in de olie/boter?
  woensdag 26 februari 2014 @ 12:53:04 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137157149
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 12:44 schreef Eris het volgende:
Even laatste vraagje voor het leven van scheepskok. We hebben een zooi gamba's liggen alleen hoe maak ik ze klaar.

Eerst pellen en het darmkanaal verwijderen. Maar dan bakken in de olie/boter?
Marineren in een beetje knoflook en olie en dan kort op de grillplaat. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137157303
Jammer dat aanboord geen grill plaat is

Koekepan zal ook wel gaan
pi_137157449
Van de schalen kun je ook een garnalenbouillon maken. Schalen kort aanbakken met knoflook/ui, dan kippe of groentebouillon erbij.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 februari 2014 @ 14:02:13 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137159227
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
Van de schalen kun je ook een garnalenbouillon maken. Schalen kort aanbakken met knoflook/ui, dan kippe of groentebouillon erbij.
Knoflook niet bakken, wordt snel bitter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137159302
Ik doe de knoflook er altijd later bij, als ik dingen maak met knoflook/ui (in mijn keuken dus zo'n beetje alles, behalve hollandse pot :') ).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 februari 2014 @ 14:17:08 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137159792
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 14:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik doe de knoflook er altijd later bij, als ik dingen maak met knoflook/ui (in mijn keuken dus zo'n beetje alles, behalve hollandse pot :') ).
Mijn moeder was jong, net aan de man en in Indonesie, had een kok (is daar heel gewoon voor expats) en mijn ouders wilden hutspot eten. Nu is Bawang ui, die waren daar altijd rood, en Bawang putih betekend letterlijk, witte ui
Mijn moeder vertelde dus kokkie gelijke delen aardappel, peen en witte ui....
Kokkie protesteerde, maar moeders hield voet bij stuk, geen rode ui, witte ui...

Ze kregen dus hutspot met gelijke delen peen, aardappel en knoflook, want men noemt daar knoflook, witte ui, Bawang putih
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 februari 2014 @ 14:41:53 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137160713
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 14:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn moeder was jong, net aan de man en in Indonesie, had een kok (is daar heel gewoon voor expats) en mijn ouders wilden hutspot eten. Nu is Bawang ui, die waren daar altijd rood, en Bawang putih betekend letterlijk, witte ui
Mijn moeder vertelde dus kokkie gelijke delen aardappel, peen en witte ui....
Kokkie protesteerde, maar moeders hield voet bij stuk, geen rode ui, witte ui...

Ze kregen dus hutspot met gelijke delen peen, aardappel en knoflook, want men noemt daar knoflook, witte ui, Bawang putih
Nooit meer last van vampiers gehad? *)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 februari 2014 @ 18:53:03 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137168787
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 14:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Nooit meer last van vampiers gehad? *)
Nope, dat is de "goena goena" van Bawang putih
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137171729
LOL! :')
  woensdag 26 februari 2014 @ 20:29:31 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137173315
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 19:57 schreef Isegrim het volgende:
LOL! :')
Ook tempoe dulu met de paplepel gekregen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 februari 2014 @ 21:45:51 #162
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_137177715
Ik meen me te herinneren dat ik ooit een uitgebreide uitleg van je heb gezien hoe een echt gietijzeren pan te gebruiken (in gebruik nemen, onderhouden), maar ik kan deze niet meer vinden. Weet jij nog waar deze staat, of zou je het nog een keer kunnen vertellen? O+

Ik ben namelijk opzoek naar een nieuwe wok. De vorige, geëmailleerde, heeft na een jaar of 10 trouwe dienst de moed opgegeven, en ik denk er sterk aan om nu voor een echte gietijzeren wok te gaan. Als jij (of iemand anders) een suggestie heeft (diameter >33, liefst met deksel), dan hoor ik het ook graag.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 26 februari 2014 @ 21:51:14 #163
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137178005
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
  woensdag 26 februari 2014 @ 21:52:46 #164
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_137178105
Maar van? En ik heb toch meerdere Aziatische chefs in de weer gezien met een gietijzeren wok...?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 26 februari 2014 @ 21:57:59 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137178427
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
Op de wokbranders in de NL keukens moet je een gietijzeren nemen, die kan je heetstoken en is niet direct koud als je begint te roerbakken. Als je een Pratt&Whitney of RR Merlin Wokbrander hebt kan je ook met plaatstaal werken omdat je brander voldoende vermogen heeft. Maar dat hebben de weinigsten, dan is een loeiheet gestookte gietijzeren een goed alternatief.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 februari 2014 @ 22:29:37 #166
63722 z80
I fink you freaky
pi_137180303
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
als ik internet mag geloven is een wok van plaatstaal of gietijzer.
als dit niet zo is waar is de wok dan van gemaakt?

ps
wat ik in Thailand in gebruik heb gezien is enkel de gietijzeren wok op een gasbrander.
zowel in de stad als in de kleine dorpjes.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_137180468
Volgens mij zag ik in Thailand vooral aluminium woks. Zoeen heb ik ook meegenomen, wokt fijn (in kleine porties).
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_137180734
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2014 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook tempoe dulu met de paplepel gekregen?
Niet echt (of je moet het restaurant bedoelen :P ), maar moest vreselijk lachen om het verhaal. :D
  donderdag 27 februari 2014 @ 01:57:11 #169
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137187332
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 21:52 schreef Tanin het volgende:
Maar van? En ik heb toch meerdere Aziatische chefs in de weer gezien met een gietijzeren wok...?
Plaatstaal, van gietijzer is vaak een wadjan (ook geen houten handgreep maar handvatten aan beide kanten)

Ik heb zelf een gasfornuis die weliswaar geen wokbrander heeft maar de hoogste gaspit gaat wel erg hoog, scheelt weer.
Bij de toko hebben ze die plaatstalen wokken vanaf ¤15 liggen, wok-ring erbij, schoonmaken en inbranden tot ie mooi gekleurd is.
Op de website van Robin (bij ons allen wel bekend lijkt me) staat uitleg over hoe dat inbranden moet.

Sinds ik mijn wok van de toko heb wil ik eigenlijk geen andere pan meer, zo'n enorm goede anti-aanbak!
Ik had eerst ook een dure wok van Ken Hom, volgens mij een aluminium wok met "anti-aanbaklaag" maar dat ding is prut vergeleken bij die simpele van de toko.
Daar betaal je echt duidelijk alleen voor de naam.
pi_137187959
aluminium = licht
plaatstaal = flink zwaar
gietijzer = ontilbaar
  donderdag 27 februari 2014 @ 06:23:57 #171
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_137188264
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 22:29 schreef z80 het volgende:
ps
wat ik in Thailand in gebruik heb gezien is enkel de gietijzeren wok op een gasbrander.
zowel in de stad als in de kleine dorpjes.
Juist in Thailand zijn de woks niet van gietijzer. Echt niet. Zoals al wordt gezegd: plaatstaal of aluminium.
pi_137195540
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 11:34 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Zonde -O- Lekker in een soep, if inderdaad ragout/kroket, door de pasta... etc.

Creatief zijn met restjes is voor mij een belangrijk onderdeel van het koken ;)
Probleem was dat er tussen de restjes kip nog wat groenten tussen zat, dat al helemaal kapot was gegaan. Geen zin om dat er nog uit te pulken :P

Ik heb vorige week nog een beetje kippebouillon getrokken voor de Chinese fondue. Dat vlees heb ik dan maar bijgehouden en in de vriezer gestoken...
Ben van plan om eens vietnamese loempia's te maken, nu recepten op internet smaken altijd anders dan degene die je op de markt koopt.
Maar onlangs heb ik eens wat spitskool en wortel samen gewokt, en de smaak was exact hetzelfde als de loempia's. Denk combi van spitskool, wortel, uit & de doorzichtige vermicelli genoeg moet zijn. En uiteraard het resterende vlees van de bouillon ;)
pi_137197536
Er moet ook Taugé in de loempia's ! En een beetje van dat soepvlees zal een prima aanvulling zijn. En eventueel julienne gesneden chilipeper.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 27 februari 2014 @ 16:41:06 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137204228
En glasnoedels

Maar waarom zou je loempia's willen die net zo smaken als op de markt? Dan kan je ze net zo goed halen op de markt, wat je wilt is dat ze veel beter smaken, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137204244
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 12:53 schreef ASSpirine het volgende:
Ben van plan om eens vietnamese loempia's te maken, nu recepten op internet smaken altijd anders dan degene die je op de markt koopt.
Maar onlangs heb ik eens wat spitskool en wortel samen gewokt, en de smaak was exact hetzelfde als de loempia's.
Als je precies de smaak van de loempia's 'van de markt' wil, dan koop je ze toch op de markt? Waarom al die moeite doen..

Mijn spaghettisaus smaakt niet zoals die uit de pot van de supermarkt, wat doe ik verkeerd?

Edit: 35 seconden :D
pi_137204667
De loempia's van de markt zijn onovertroffen. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 27 februari 2014 @ 16:57:40 #177
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137204747
Echte Indische loempia's O+ Vroeger maandelijks aan de deur afgeleverd door een lieve mevrouw. Nog nooit overtroffen tot op heden.
  donderdag 27 februari 2014 @ 17:20:24 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137205459
Loempia's. :r
En de ergste zijn Vietnamese loempia's. :r :r
  donderdag 27 februari 2014 @ 17:23:42 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137205596
Loempia's blijven een uitstekende manier om restafval te verwerken. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137205834
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Loempia's. :r
En de ergste zijn Vietnamese loempia's. :r :r
Jij hebt echt een rare afkeer van eten dat heerlijk is. Soesjes, lasagne, loempia's...

En da's nou juist allemaal zo lekker :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137206039
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Loempia's. :r
Leg eens even uit! Zeer benieuwd naar het waarom van je afkeer. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 27 februari 2014 @ 17:45:23 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137206299
Moet ik over nadenken....
  donderdag 27 februari 2014 @ 17:46:54 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137206336
Net mijn zuurkool verpakt en in het sap een experiment aan het doen
1 chineese kool
2 rettich aan jullien
4 bosjes radijs zonder groen gekwart
4 chili's
Extra zout erbij
Als het goed is ga ik een melkzuurgisting hierin krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137206785
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 16:57 schreef eefje801 het volgende:
Echte Indische loempia's O+ Vroeger maandelijks aan de deur afgeleverd door een lieve mevrouw. Nog nooit overtroffen tot op heden.
Toegegeven, ik heb weinig vergelijkingsmateriaal. Maar die grote loempia's van de chinees zijn altijd veel te vet :r En die van de cafetaria ook.

Indisch eten is sws :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 27 februari 2014 @ 21:31:20 #185
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137217208
quote:
14s.gif Op donderdag 27 februari 2014 17:59 schreef habitue het volgende:

[..]

Toegegeven, ik heb weinig vergelijkingsmateriaal. Maar die grote loempia's van de chinees zijn altijd veel te vet :r En die van de cafetaria ook.

Indisch eten is sws :9
Mee eens hoor, da's alleen goed te doen met een een kater.
  donderdag 27 februari 2014 @ 21:40:28 #186
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137217767
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Loempia's. :r
En de ergste zijn Vietnamese loempia's. :r :r
Waarom? Lekker krokant korstje met een sappige mysterie inhoud. Ze smaken altijd zo lekker naar te lang gebruikte olie. Als ik effe in NL ben dan scoor ik er meteen een paar. En als ze effe toch niet zo lekker smaken doe je er effe van die hete saus over uit zo'n vettig knijpfleje dat nooit schoongemaakt wordt. Jammer dat ze geen biertap aan de kraam hebben, dan was ik er helemaal niet weg te slaan.
Siesta & Fiesta!
pi_137225412
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar waarom zou je loempia's willen die net zo smaken als op de markt? Dan kan je ze net zo goed halen op de markt, wat je wilt is dat ze veel beter smaken, toch?
_O_
pi_137228698
Uiteindelijk kan je toch ook "alles" kopen, wat is dan nog het nut om het zelf te doen.
Zelf proberen te maken, en desnoods aanpassen om het naar eigen smaak aan te passen, en wat je nog in huis hebt liggen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 08:11:07 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137228796
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 07:59 schreef ASSpirine het volgende:
Uiteindelijk kan je toch ook "alles" kopen, wat is dan nog het nut om het zelf te doen.

Een lekkerder beter product eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137228827
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 08:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een lekkerder beter product eten
Eerst kopiëren en dan verbeteren., ben nog niet in staat om een "nieuw" gerecht na te maken en direct te verbeteren zonder trial en error. Beter zal het sowieso al zijn, aangezien ik weet wat ik er zelf in doe.
pi_137232423
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Net mijn zuurkool verpakt en in het sap een experiment aan het doen
1 chineese kool
2 rettich aan jullien
4 bosjes radijs zonder groen gekwart
4 chili's
Extra zout erbij
Als het goed is ga ik een melkzuurgisting hierin krijgen.
Bosje radijs kan ook mét groen, doen ze in Korea ook bij het maken van kimchi (wel andere soort radijs uiteraard).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 28 februari 2014 @ 11:23:49 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137232564
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 11:18 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Bosje radijs kan ook mét groen, doen ze in Korea ook bij het maken van kimchi (wel andere soort radijs uiteraard).
Was geen mooi groen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 11:25:17 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137232609
Moet er nog knoflook bij doen bedenk ik me
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137237682
Ik wil morgen Braciola maken.
Twee vraagjes: De runderlapjes moeten dun zijn om ze goed op te rollen. Kun je dat zo bij de slager aanvragen of is dat een kwestie van snijden en plat slaan? En in het recept staat 2 uur sudderen, maar is dat niet te weinig? Aangezien een stoofpotje doorgaans veel langer op moet staan voordat het vlees lekker zacht is.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 14:30:41 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137238278
Natuurlijk kan je dat je slager vragen, wellicht een dag van te voren, dan heeft hij er nog geen lappen van gesneden
Je kan ook zelf platslaan, en die stooftijden zijn richtgetallen, het is gaar als het gaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137239055
Zelf platslaan is toch niet zo moeilijk? En tsja, bij sudderrecepten geldt altijd 'net zolang doorgaan tot het zacht is'.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 28 februari 2014 @ 14:51:02 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137239106
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 14:49 schreef sirdanilot het volgende:
Zelf platslaan is toch niet zo moeilijk? En tsja, bij sudderrecepten geldt altijd 'net zolang doorgaan tot het zacht is'.
Keukenfolie op snijplank, vlees erop, keukenfolie erop en meppen maar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 14:51:43 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137239136
Wel een theedoek onder je snijplank leggen, btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137239706
Kan ik zelf gesneden frieten ook in de oven bakken? Zo ja, hoe, eerst nog voorkoken of verschillende temperaturen gebruiken zoals bij twice baked fries?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:07:27 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137239808
Je kan staafvormig gesneden aardappels in de oven bakken, en even voorkoken is dan aan te raden.
Daarna afgieten en af laten koelen, bakplaat invetten
Maar dat heeft niets met friet te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137239892
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten :P
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 28 februari 2014 @ 15:11:06 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137239945
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 15:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten :P
Niets mis met een lekkere bloemige aardappel, heerlijk, had ze gisteren ook
Vanavond aardappelstukken in de oven met kippenvleugels er op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')