Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.quote:Op zondag 23 februari 2014 16:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Klinkt goed alleen hebben ze eendenborstfilet volgens mij niet bij de Jumbo liggen.
Hele nieuwe koel-vriescombi kopen zat ik aan te denken, deze doet niet meer dan dichtvriezen en dat schiet niet op.quote:Op zondag 23 februari 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Vriezer ontdooien en schoonmaken dan maar
Ik eet het zelf niet zo heel veel maar 't is wel enorm lekker..quote:Op zondag 23 februari 2014 17:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.quote:Op zondag 23 februari 2014 17:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
Hoe is het met je rubbers? Meestal komt een slecht vriezende vriezer door of slechte rubbers of een halve sneeuwpop op de wanden.quote:Op zondag 23 februari 2014 16:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Misschien in de diepvries wel overigens maar ik koop over eht algemeen alleen vers vlees.
Komt ook omdat m'n eigen "diepvries" het niet goed doet, zelfs roomijs smelt erin.
Er ligt ook nog een kangoeroe filet ergens onder het ijs dat kennelijk wel op de wanden wil aangroeien maar die durf ik niet meer te eten (ligt er al lang en niet bij -18)
En tijdens de feestdagen.quote:Op zondag 23 februari 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
Je zou eerder rond de herfst verwachten, eendenjacht van vroeger.quote:Op zondag 23 februari 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
Weglatenquote:Op zondag 23 februari 2014 17:53 schreef -mandy- het volgende:
Beste piet,
Wat is een goed alternatief voor noten in een appel- of perentaart?heeft een pinda- en notenallergie, en ik vroeg me af of jij daar een ander lekker alternatief voor hebt?
Sap van persen?quote:Op maandag 24 februari 2014 14:36 schreef Eris het volgende:
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.
Koelcel/store is zo goed als leeg.
Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.
Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
Je kan, bij twijfel, er ook nog 1 kilo suiker per liter sap aan toevoegen en het als siroop gebruiken voor een verfrissende sinas met spa rood.quote:Op maandag 24 februari 2014 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Wou het net posten. Das dan weer een voordeel van sinaasappels -> je houdt er meestal niet veel sap aan over
.
Wat voor een schip werk je?quote:Op maandag 24 februari 2014 14:36 schreef Eris het volgende:
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.
Koelcel/store is zo goed als leeg.
Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.
Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
Piet, je blijft me verbazen....quote:Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
how come?quote:
Dit verbaasde me..... meer niet.quote:Op maandag 24 februari 2014 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een schip werk je?
Ben jarenlang scheepskok geweest
Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?quote:Op maandag 24 februari 2014 15:49 schreef Eris het volgende:
Nu 2 dag onze filipijnse kok is ziek naar huis en ik ben de enige die redelijk goed kan koken en in de ochtend geen wacht hoeft te lopen. Dus zodoende...
Ik hoop alleen dat dit geen weken hoef te doen. Toch meer werk dan het lijkt steeds koken voor negen man
Alleen de stores zijn bijna leeg. Wat het nog lastiger is.
En niet ff naar de lidl kunnen om de hoekquote:Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?
Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekooktMaar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
Verdorie nu heb ik honger.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
Hoe zijn ze geworden?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:12 schreef pl4kkie het volgende:
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
Onze Eta is op dit moment Zaterdag maarstores krijgen we pas over 2 weken... Omdat zowel in Finland als Noorwegen alles gigantisch duur is...quote:Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....quote:Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?
Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekooktMaar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buitenquote:
Lijkt me hels.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 00:22 schreef Eris het volgende:
[..]
2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....
In een keuken die je niet kent met daarnaast een fulltime job van 10 uur per dag waarbij alles om je beweegt in golven van 4 meter hoog. En als je de pannen niet vast zet alles met stangen mag je alles op dweilen....
Normaal heeft de kok een dag taak er aan om alles te doen.....
Lekker. Had er alleen een "klein" beetje teveel suiker bij gedaan. De siroop was dan ook mier zoet. De peertjes waren heerlijk zacht en licht zoet/kruidig. Weet nu voor de volgende keer als ik gluhwein gebruik een hele berg minder suiker erbij doenquote:
Hadden vandaag aspergesoep en daarna zuurkool 2 x stamppot word me iets te gek. Misschien voor volgende weekquote:
Ikkequote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:11 schreef sirdanilot het volgende:
Bakmeel is bloem + bakPOEDER.
BakPOEDER is bakSODA plus een bron van zuurte (citroenzuur dacht ik?).
Je kunt dus niet zomaar baksoda gebruiken ipv bakpoeder of andersom. Wel kun je bakpoeder bij je bloem doen, beetje mengen, en dan in je deeg zeven.
Top.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ikke
Maar het is wel gewoon een eigen recept en ik gebruik een potje currypasta maar die kun je evt zelf ook vers maken.
Ingredienten:
Ui
Knoflook
Paprika
Broccoli
Aardappel
Sperziebonen
(veel) Tomaten
Currypasta
Tomatenpuree
Room of kokosmelk
Pangafilets
Naanbrood
Broccoli en bonen even voorstomen/blancheren, knof en ui aanbakken in wat olie en dan tomatenpuree en currypasta even meebakken. Blokjes tomaat erbij en een mooi rood prutje laten worden. Dan aardappelblokjes en paprika erin, dit even laten garen en dan de broccoli en bonen erin, en vis in blokjes bovenop gaar laten worden met de deksel erop.
Op het laatst nog een scheutje room of kokosmelk erdoor, dat maakt het wmb echt af. En eventueel nog peper/zout natuurlijk.
Serveren met lekkere naan.
Srilankaans:quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Inderdaad, hutspot! Of een stoofpot met vlees en groenten met aardappelpuree. Of zuurkool met aardappelen. Of grote pan uiensoep met brood en een schaal warme, gekruide groenten en een varkensgebraad. Gebakken groenten en kip en rijst als je aziatische kruiden hebt. Je kan ook een nasi goreng maken met restjes groenten, vlees en eieren. Hele kippen uit de oven met aardappels en groenten in dezelfde schaal als feestmaal.quote:
Iers sodabrood mee maken.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:38 schreef Eris het volgende:
[..]
Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.
Oh, haha, ik denk te simpel.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 00:25 schreef Eris het volgende:
[..]
Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buiten
Daarnaast met 20 Km per uur door het water blijft je lijn ook drijven...
Marineren in een beetje knoflook en olie en dan kort op de grillplaat.quote:Op woensdag 26 februari 2014 12:44 schreef Eris het volgende:
Even laatste vraagje voor het leven van scheepskok. We hebben een zooi gamba's liggen alleen hoe maak ik ze klaar.
Eerst pellen en het darmkanaal verwijderen. Maar dan bakken in de olie/boter?
Knoflook niet bakken, wordt snel bitterquote:Op woensdag 26 februari 2014 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
Van de schalen kun je ook een garnalenbouillon maken. Schalen kort aanbakken met knoflook/ui, dan kippe of groentebouillon erbij.
Mijn moeder was jong, net aan de man en in Indonesie, had een kok (is daar heel gewoon voor expats) en mijn ouders wilden hutspot eten. Nu is Bawang ui, die waren daar altijd rood, en Bawang putih betekend letterlijk, witte uiquote:Op woensdag 26 februari 2014 14:04 schreef sirdanilot het volgende:
Ik doe de knoflook er altijd later bij, als ik dingen maak met knoflook/ui (in mijn keuken dus zo'n beetje alles, behalve hollandse pot).
Nooit meer last van vampiers gehad?quote:Op woensdag 26 februari 2014 14:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn moeder was jong, net aan de man en in Indonesie, had een kok (is daar heel gewoon voor expats) en mijn ouders wilden hutspot eten. Nu is Bawang ui, die waren daar altijd rood, en Bawang putih betekend letterlijk, witte ui
Mijn moeder vertelde dus kokkie gelijke delen aardappel, peen en witte ui....
Kokkie protesteerde, maar moeders hield voet bij stuk, geen rode ui, witte ui...
Ze kregen dus hutspot met gelijke delen peen, aardappel en knoflook, want men noemt daar knoflook, witte ui, Bawang putih
Nope, dat is de "goena goena" van Bawang putihquote:Op woensdag 26 februari 2014 14:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Nooit meer last van vampiers gehad?
Ook tempoe dulu met de paplepel gekregen?quote:
Op de wokbranders in de NL keukens moet je een gietijzeren nemen, die kan je heetstoken en is niet direct koud als je begint te roerbakken. Als je een Pratt&Whitney of RR Merlin Wokbrander hebt kan je ook met plaatstaal werken omdat je brander voldoende vermogen heeft. Maar dat hebben de weinigsten, dan is een loeiheet gestookte gietijzeren een goed alternatief.quote:Op woensdag 26 februari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
als ik internet mag geloven is een wok van plaatstaal of gietijzer.quote:Op woensdag 26 februari 2014 21:51 schreef RobinOok het volgende:
"Echte" woks zijn niet van gietijzer.
Niet echt (of je moet het restaurant bedoelenquote:Op woensdag 26 februari 2014 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook tempoe dulu met de paplepel gekregen?
Plaatstaal, van gietijzer is vaak een wadjan (ook geen houten handgreep maar handvatten aan beide kanten)quote:Op woensdag 26 februari 2014 21:52 schreef Tanin het volgende:
Maar van? En ik heb toch meerdere Aziatische chefs in de weer gezien met een gietijzeren wok...?
Juist in Thailand zijn de woks niet van gietijzer. Echt niet. Zoals al wordt gezegd: plaatstaal of aluminium.quote:Op woensdag 26 februari 2014 22:29 schreef z80 het volgende:
ps
wat ik in Thailand in gebruik heb gezien is enkel de gietijzeren wok op een gasbrander.
zowel in de stad als in de kleine dorpjes.
Probleem was dat er tussen de restjes kip nog wat groenten tussen zat, dat al helemaal kapot was gegaan. Geen zin om dat er nog uit te pulkenquote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
ZondeLekker in een soep, if inderdaad ragout/kroket, door de pasta... etc.
Creatief zijn met restjes is voor mij een belangrijk onderdeel van het koken
Als je precies de smaak van de loempia's 'van de markt' wil, dan koop je ze toch op de markt? Waarom al die moeite doen..quote:Op donderdag 27 februari 2014 12:53 schreef ASSpirine het volgende:
Ben van plan om eens vietnamese loempia's te maken, nu recepten op internet smaken altijd anders dan degene die je op de markt koopt.
Maar onlangs heb ik eens wat spitskool en wortel samen gewokt, en de smaak was exact hetzelfde als de loempia's.
Jij hebt echt een rare afkeer van eten dat heerlijk is. Soesjes, lasagne, loempia's...quote:Op donderdag 27 februari 2014 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Loempia's.![]()
En de ergste zijn Vietnamese loempia's.![]()
Leg eens even uit! Zeer benieuwd naar het waarom van je afkeer.quote:
Toegegeven, ik heb weinig vergelijkingsmateriaal. Maar die grote loempia's van de chinees zijn altijd veel te vetquote:Op donderdag 27 februari 2014 16:57 schreef eefje801 het volgende:
Echte Indische loempia'sVroeger maandelijks aan de deur afgeleverd door een lieve mevrouw. Nog nooit overtroffen tot op heden.
Mee eens hoor, da's alleen goed te doen met een een kater.quote:Op donderdag 27 februari 2014 17:59 schreef habitue het volgende:
[..]
Toegegeven, ik heb weinig vergelijkingsmateriaal. Maar die grote loempia's van de chinees zijn altijd veel te vetEn die van de cafetaria ook.
Indisch eten is sws
Waarom? Lekker krokant korstje met een sappige mysterie inhoud. Ze smaken altijd zo lekker naar te lang gebruikte olie. Als ik effe in NL ben dan scoor ik er meteen een paar. En als ze effe toch niet zo lekker smaken doe je er effe van die hete saus over uit zo'n vettig knijpfleje dat nooit schoongemaakt wordt. Jammer dat ze geen biertap aan de kraam hebben, dan was ik er helemaal niet weg te slaan.quote:Op donderdag 27 februari 2014 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Loempia's.![]()
En de ergste zijn Vietnamese loempia's.![]()
quote:Op donderdag 27 februari 2014 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar waarom zou je loempia's willen die net zo smaken als op de markt? Dan kan je ze net zo goed halen op de markt, wat je wilt is dat ze veel beter smaken, toch?
Een lekkerder beter product etenquote:Op vrijdag 28 februari 2014 07:59 schreef ASSpirine het volgende:
Uiteindelijk kan je toch ook "alles" kopen, wat is dan nog het nut om het zelf te doen.
Eerst kopiëren en dan verbeteren., ben nog niet in staat om een "nieuw" gerecht na te maken en direct te verbeteren zonder trial en error. Beter zal het sowieso al zijn, aangezien ik weet wat ik er zelf in doe.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 08:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een lekkerder beter product eten
Bosje radijs kan ook mét groen, doen ze in Korea ook bij het maken van kimchi (wel andere soort radijs uiteraard).quote:Op donderdag 27 februari 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Net mijn zuurkool verpakt en in het sap een experiment aan het doen
1 chineese kool
2 rettich aan jullien
4 bosjes radijs zonder groen gekwart
4 chili's
Extra zout erbij
Als het goed is ga ik een melkzuurgisting hierin krijgen.
Was geen mooi groenquote:Op vrijdag 28 februari 2014 11:18 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Bosje radijs kan ook mét groen, doen ze in Korea ook bij het maken van kimchi (wel andere soort radijs uiteraard).
Keukenfolie op snijplank, vlees erop, keukenfolie erop en meppen maar.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:49 schreef sirdanilot het volgende:
Zelf platslaan is toch niet zo moeilijk? En tsja, bij sudderrecepten geldt altijd 'net zolang doorgaan tot het zacht is'.
Niets mis met een lekkere bloemige aardappel, heerlijk, had ze gisteren ookquote:Op vrijdag 28 februari 2014 15:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat bedacht ik me ook al ja.. Als ik friet wil eten doe ik het wel gewoon goed, gefrituurd met een klats mayo. En dan vanavond maar gewone aardappelen eten
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |