abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 23 februari 2014 @ 16:56:52 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137054112
Vriezer ontdooien en schoonmaken dan maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137054771
Ik heb vandaag Sinaasappel-curd gemaakt, in analogie van Lemon Curd.

Helaas helemaal niet zo lekker als lemon curd :( Het is gewoon een soort zoete sinaasappelvla geworden. Het zou lekkerder zijn als er citroensap bij zat om het zuurder te maken, maar ja dan kun je net zo goed lemon curd maken.

Ik lepel het nu weg als vla :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 23 februari 2014 @ 17:19:45 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137054998
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:50 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Klinkt goed alleen hebben ze eendenborstfilet volgens mij niet bij de Jumbo liggen.
Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
  zondag 23 februari 2014 @ 17:21:19 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137055045
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Vriezer ontdooien en schoonmaken dan maar
Hele nieuwe koel-vriescombi kopen zat ik aan te denken, deze doet niet meer dan dichtvriezen en dat schiet niet op.

quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
Ik eet het zelf niet zo heel veel maar 't is wel enorm lekker..
's zomers vind ik het altijd lekker om o pde BBQ te grillen, goed sausje erbij..jum
  zondag 23 februari 2014 @ 17:36:43 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137055693
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tot een paar maanden terug hadden ze volgens mij eendenborst bij iedere redelijk gesorteerde supermarkt. Jumbo, AH, maak niet uit. Maar gvdgdvdg is zie het nu al maanden nergens meer liggen! Baal ik echt van, want wij aten het regelmatig.
Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 februari 2014 @ 17:53:58 #106
378192 -mandy-
I am who I am
pi_137056501
Beste piet,

Wat is een goed alternatief voor noten in een appel- of perentaart? (8> heeft een pinda- en notenallergie, en ik vroeg me af of jij daar een ander lekker alternatief voor hebt?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  zondag 23 februari 2014 @ 18:01:38 #107
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137056932
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 16:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Misschien in de diepvries wel overigens maar ik koop over eht algemeen alleen vers vlees.
Komt ook omdat m'n eigen "diepvries" het niet goed doet, zelfs roomijs smelt erin.
Er ligt ook nog een kangoeroe filet ergens onder het ijs dat kennelijk wel op de wanden wil aangroeien maar die durf ik niet meer te eten (ligt er al lang en niet bij -18)
Hoe is het met je rubbers? Meestal komt een slecht vriezende vriezer door of slechte rubbers of een halve sneeuwpop op de wanden.


quote:
1s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
En tijdens de feestdagen.
  zondag 23 februari 2014 @ 18:16:39 #108
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137057619
quote:
1s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schijnt dan in NL een zomerproduct te zijn.
Je zou eerder rond de herfst verwachten, eendenjacht van vroeger.

net wezen shoppen overigens, het wordt een varkenshaasje in spek gewikkelt met een beetje oestersaus en suiker.
Erg lekker en weer een wat anders dan een paddenstoelen-roomsaus.
pi_137061713
Dit was het resultaat: zoete zalm en zoete aardappelkoekjes met gele paprika en wortel:


Het was erg lekker, vonden de kinderen ook :)
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 23 februari 2014 @ 20:06:34 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137064202
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 17:53 schreef -mandy- het volgende:
Beste piet,

Wat is een goed alternatief voor noten in een appel- of perentaart? (8> heeft een pinda- en notenallergie, en ik vroeg me af of jij daar een ander lekker alternatief voor hebt?
Weglaten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137090715
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.

Koelcel/store is zo goed als leeg.

Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.

Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
  maandag 24 februari 2014 @ 14:52:50 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137091262
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:36 schreef Eris het volgende:
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.

Koelcel/store is zo goed als leeg.

Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.

Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
Sap van persen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 24 februari 2014 @ 14:54:13 #113
91830 MaximusTG
pi_137091305
Wou het net posten :P. Das dan weer een voordeel van sinaasappels -> je houdt er meestal niet veel sap aan over ;).
  maandag 24 februari 2014 @ 14:57:12 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137091389
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Wou het net posten :P. Das dan weer een voordeel van sinaasappels -> je houdt er meestal niet veel sap aan over ;).
Je kan, bij twijfel, er ook nog 1 kilo suiker per liter sap aan toevoegen en het als siroop gebruiken voor een verfrissende sinas met spa rood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 februari 2014 @ 14:57:54 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137091412
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:36 schreef Eris het volgende:
Ik heb hier nog 40 sinasappels liggen die langzaam aan het vergaan zijn.... wat kanik er mee.

Koelcel/store is zo goed als leeg.

Eieren, slagroom, yogurt zijn allemaal op. Wel zat bloem en cake mix waar water en olie bij moet.

Daarnaast wat custard en ander zooi. Over het algemeen is het vinden het grootste probleem.
Wat voor een schip werk je?
Ben jarenlang scheepskok geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137091840
De bemanning de volgende ochtend laten ontbijten met sinaasappelsap, vers geperst. Goed tegen de scheurbuik op dat schip :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 24 februari 2014 @ 15:26:56 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137092333
Hopelijk zit de sinaasappelmeneer niet op dit schip :D

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)d-Amerika-Lijn.dhtml
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 februari 2014 @ 15:27:13 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137092340
Je kan de sfeer aan boord maken en breken met het eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137093110
Nu 2 dag onze filipijnse kok is ziek naar huis en ik ben de enige die redelijk goed kan koken en in de ochtend geen wacht hoeft te lopen. Dus zodoende...

Ik hoop alleen dat dit geen weken hoef te doen. Toch meer werk dan het lijkt steeds koken voor negen man


Alleen de stores zijn bijna leeg. Wat het nog lastiger is.
  maandag 24 februari 2014 @ 16:08:32 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137093751
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 februari 2014 @ 18:54:28 #121
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137099121
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
Piet, je blijft me verbazen....
Siesta & Fiesta!
  maandag 24 februari 2014 @ 18:57:03 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137099217
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2014 18:54 schreef Bramito het volgende:

[..]

Piet, je blijft me verbazen....
how come?
Werkte dan de hele zomer me het leplazerus en had dan veel meer verdient dan mijn studiegenoten die het hele jaar part time werkten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 februari 2014 @ 19:44:10 #123
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137101428
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2014 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een schip werk je?
Ben jarenlang scheepskok geweest
Dit verbaasde me..... meer niet.
Siesta & Fiesta!
pi_137105397
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 15:49 schreef Eris het volgende:
Nu 2 dag onze filipijnse kok is ziek naar huis en ik ben de enige die redelijk goed kan koken en in de ochtend geen wacht hoeft te lopen. Dus zodoende...

Ik hoop alleen dat dit geen weken hoef te doen. Toch meer werk dan het lijkt steeds koken voor negen man

Alleen de stores zijn bijna leeg. Wat het nog lastiger is.
Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?

Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt :') Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 24 februari 2014 @ 21:37:27 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137107435
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?

Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt :') Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
En niet ff naar de lidl kunnen om de hoek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137108501
Tsja, da's een kwestie van creatief koken en zuinig met de voorraad omgaaan. Als de voorraad op is, is de voorraad op. En da's kut :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  † In Memoriam † maandag 24 februari 2014 @ 22:10:52 #127
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_137109176
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
Verdorie nu heb ik honger. :9~.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  maandag 24 februari 2014 @ 22:46:49 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137111022
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:12 schreef pl4kkie het volgende:
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
Hoe zijn ze geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137113006
Je kunt altijd nog gaan vissen toch?
pi_137114528
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
Onze Eta is op dit moment Zaterdag maarstores krijgen we pas over 2 weken... Omdat zowel in Finland als Noorwegen alles gigantisch duur is...
pi_137114736
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?

Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt :') Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....

In een keuken die je niet kent met daarnaast een fulltime job van 10 uur per dag waarbij alles om je beweegt in golven van 4 meter hoog. En als je de pannen niet vast zet alles met stangen mag je alles op dweilen....

Normaal heeft de kok een dag taak er aan om alles te doen.....
pi_137114795
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 23:28 schreef Isegrim het volgende:
Je kunt altijd nog gaan vissen toch?
Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buiten

Daarnaast met 20 Km per uur door het water blijft je lijn ook drijven...
pi_137114854
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 00:22 schreef Eris het volgende:

[..]

2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....

In een keuken die je niet kent met daarnaast een fulltime job van 10 uur per dag waarbij alles om je beweegt in golven van 4 meter hoog. En als je de pannen niet vast zet alles met stangen mag je alles op dweilen....

Normaal heeft de kok een dag taak er aan om alles te doen.....
Lijkt me hels.

Hoe is je sortering aan boord? Veel vers/ingevoren of juist veel blik?
pi_137115346
vers 4 kg ui waarvan 2 slecht aan het worden is
2 witte kolen
5 groene en 1 rode paprika
3 klein broccolie
1,5 kleine bloemkool
En 3 kg prei
En 20 kg bloemige piepers
3 kilo sinasappels
2 kilo penen
Voor de rest wat melk en sap....

Diepvries 10 kg cmvarkend vlees 5 kg rund verschillende delen. 3 kg kip plus 3 hele kippen en een varkens kop.

zooi vis en gamba's en wat diepvries groente

Blik 20 kilo bonen tomaten en spam, paar blikken zuurkool, groene asperges enz..

Voor de rest wel bloem, rijst en kruiden. Alleen geen kruidnagel.

Normaal krijgen we elke vier tot 6 weken stores aanboord maar dat is ook al 6 weken geleden.

Zit nu aan boord van een normale general cargo schip onder weg van midden noorwegen naar Noord Finland
  dinsdag 25 februari 2014 @ 08:10:36 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137116849
Ik voorzie hutspot!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 februari 2014 @ 08:24:55 #136
283159 pl4kkie
Het is FOK!
pi_137117005
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2014 22:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe zijn ze geworden?
Lekker. Had er alleen een "klein" beetje teveel suiker bij gedaan. De siroop was dan ook mier zoet. De peertjes waren heerlijk zacht en licht zoet/kruidig. Weet nu voor de volgende keer als ik gluhwein gebruik een hele berg minder suiker erbij doen :D
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_137118390
Hoi Piet (en anderen),

Ik heb een weekje vrij en wil dat gebruiken om eens wat nieuwe dingen uit te proberen waar je de tijd voor moet nemen. Vandaag op het programma: draadjes/stoofvlees.

Ik heb al wat lopen googlen, maar wil hem toch ook even in dit topic gooien (waar hij ongetwijfeld al langs is gekomen). Hoe maak ik dit het best? Het lijkt mij in ieder geval lekker om het met bier te maken; maar wat nog meer?

En, wat serveer je daar het lekkers bij?

Dank alvast!
pi_137119603
Daar heb ik wel een recept voor.

1 Kilo rundvlees (de meest goedkope in de aanbieding)
2-3 uien
3 teentjes knoflook
1 flesje Westmalle Dubbel (of La Trappe dubbel, of een oud-bruin biertje, maar wel een beetje een goede !)
Een flinke snuf gedroogde thijm (of vers)
Een beetje bouillon (van blokje mag wel)
olie om te bakken
zout - peper
bloem
Voor de kruiden kies je wat je in je keukenkastje hebt liggen van: paprikapoeder, jeneverbessen, kruidnagel, laurierblaadjes, etc.
op het eind nog: nootmuskaat, peper.

- Vlees in blokjes snijden
- Zout en peper erop (extra veel want er komt niet echt meer zout bij)
- Bloem erop en schudden, niet te veel mengen anders wordt het een pap, je wil een dun laagje bloem.
- Olie verhitten in je braadpan + een koekenpan
- Vlees dichtschroeien, per keer maar een handjevol (daarom gebruik ik twee pannen). Zodra het mooi bruin is even op een bord leggen.
- Als er té veel vet in de pan is, een beetje droogdeppen, maar je hebt wel een beetje vet nodig. Je kunt ook het vet verwijderen en er een klont boter ingooien.
- Uien grof snijden, en in de pan doen (met de aanbaksels er nog lekker aan !). Zacht laten worden
- Knoflook thijm en kruiden erbij.
- Aanbaksels van beide pannen losroeren met bier, alles in de braadpan
- Aanvullen met bouillon (water + blokje) tot het een beetje onder staat.
- Nu DRIE TOT VIER UUR sudderen !
- Nootmuskaat, peper en evt. zout. De saus moet ook een beetje verdikt zijn liefst.
- Serveren met aardappels of friet en een groente.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137120124
Er is zelfs een hele topicreeks: Het grote stoofpottentopic.
Alleen al vanwege de OP het opzoeken meer dan waard ^O^
pi_137122431
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik voorzie hutspot!
Hadden vandaag aspergesoep en daarna zuurkool 2 x stamppot word me iets te gek. Misschien voor volgende week
pi_137124598
Even 2 vraagjes

Iemand een lekkere dressing voor een kool salade de mayo bij mengen heb ik al te veel op....

In een basis recepten boek zag ik scones staan maar de zelfrijzend bakmeel is op. Baking soda is er weer wel en bloem ook. Iemand ideeën hoe dat gemengd moet worden....
pi_137124906
Bakmeel is bloem + bakPOEDER.

BakPOEDER is bakSODA plus een bron van zuurte (citroenzuur dacht ik?).

Je kunt dus niet zomaar baksoda gebruiken ipv bakpoeder of andersom. Wel kun je bakpoeder bij je bloem doen, beetje mengen, en dan in je deeg zeven.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137125246
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_137125461
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Ikke O+
Maar het is wel gewoon een eigen recept en ik gebruik een potje currypasta maar die kun je evt zelf ook vers maken.

Ingredienten:
Ui
Knoflook
Paprika
Broccoli
Aardappel
Sperziebonen
(veel) Tomaten
Currypasta
Tomatenpuree
Room of kokosmelk
Pangafilets
Naanbrood

Broccoli en bonen even voorstomen/blancheren, knof en ui aanbakken in wat olie en dan tomatenpuree en currypasta even meebakken. Blokjes tomaat erbij en een mooi rood prutje laten worden. Dan aardappelblokjes en paprika erin, dit even laten garen en dan de broccoli en bonen erin, en vis in blokjes bovenop gaar laten worden met de deksel erop.
Op het laatst nog een scheutje room of kokosmelk erdoor, dat maakt het wmb echt af. En eventueel nog peper/zout natuurlijk.
Serveren met lekkere naan.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_137125724
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:11 schreef sirdanilot het volgende:
Bakmeel is bloem + bakPOEDER.

BakPOEDER is bakSODA plus een bron van zuurte (citroenzuur dacht ik?).

Je kunt dus niet zomaar baksoda gebruiken ipv bakpoeder of andersom. Wel kun je bakpoeder bij je bloem doen, beetje mengen, en dan in je deeg zeven.
Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.
pi_137126151
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:29 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Ikke O+
Maar het is wel gewoon een eigen recept en ik gebruik een potje currypasta maar die kun je evt zelf ook vers maken.

Ingredienten:
Ui
Knoflook
Paprika
Broccoli
Aardappel
Sperziebonen
(veel) Tomaten
Currypasta
Tomatenpuree
Room of kokosmelk
Pangafilets
Naanbrood

Broccoli en bonen even voorstomen/blancheren, knof en ui aanbakken in wat olie en dan tomatenpuree en currypasta even meebakken. Blokjes tomaat erbij en een mooi rood prutje laten worden. Dan aardappelblokjes en paprika erin, dit even laten garen en dan de broccoli en bonen erin, en vis in blokjes bovenop gaar laten worden met de deksel erop.
Op het laatst nog een scheutje room of kokosmelk erdoor, dat maakt het wmb echt af. En eventueel nog peper/zout natuurlijk.
Serveren met lekkere naan.
Top. :9

Ik maak mijn currypasta wel zelf inderdaad.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_137128993
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Srilankaans:
Maak currypowder:

Voor 2 pers: Pureer (staafmixer, rasp, blender) 5 tenen knoflook, kleine ui, halve 'pink' aan kurkuma, en 2 'duim-size' stukken gember, en pepers naar smaak.

Neem per portie 1 theelepel Sri Lankan curry powder.

Laat de Sri Lanka currymix heet worden in een pan. Voeg kokosvet of zonnebloemolie toe. Voeg hier verder aan toe, per serveerportie, een theelepel fenegriekpoeder, curryblad (3 blaadjes ofzo), chili naar smaak, halve theelepel duivelsdrek/asafoetida, theelepel korianderpoeder, halve theelepel komijnpoeder, halve theelepel kurkuma, 3 eetlepels kokosrasp, 1 theelepel groene kardamom. Bak dit alles kort met het vet, en voeg daarna de in de vorige stap gemaakte pulp toe. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe, en +/- 120ml kokoscreme (geen melk, dat is te dun. Kan wel, meer rasp toevoegen en/of gemalen cashew).

Laat dit pruttelen tot het 1 geheel is. Dit is eventueel te portitioneren en in te vriezen voor een nog luiere bui.

Vis er door doen, zodra vis gaar is kan je eten.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_137130347
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik voorzie hutspot!
Inderdaad, hutspot! Of een stoofpot met vlees en groenten met aardappelpuree. Of zuurkool met aardappelen. Of grote pan uiensoep met brood en een schaal warme, gekruide groenten en een varkensgebraad. Gebakken groenten en kip en rijst als je aziatische kruiden hebt. Je kan ook een nasi goreng maken met restjes groenten, vlees en eieren. Hele kippen uit de oven met aardappels en groenten in dezelfde schaal als feestmaal.
  dinsdag 25 februari 2014 @ 19:40:55 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_137135382
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 14:38 schreef Eris het volgende:

[..]

Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.
Iers sodabrood mee maken.

Witte kool stoven en met bloempap en peper, zout en tikje nootmuscaat op smaak brengen.
Aardappelpuree erbij en varkensvlees.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_137144282
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 00:25 schreef Eris het volgende:

[..]

Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buiten

Daarnaast met 20 Km per uur door het water blijft je lijn ook drijven...
Oh, haha, ik denk te simpel. :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')