Verdorie nu heb ik honger. .quote:Op dinsdag 18 februari 2014 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
Hoe zijn ze geworden?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:12 schreef pl4kkie het volgende:
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
Onze Eta is op dit moment Zaterdag maarstores krijgen we pas over 2 weken... Omdat zowel in Finland als Noorwegen alles gigantisch duur is...quote:Op maandag 24 februari 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe lang zit je nog op zee? Stores leeg is kut, en voor 9 man koken is best lastig als je het niet gewend bent.
Heb zelf aan boord van cruiseschepen gewerkt. 6-7 uur slaap als je geluk had en voor de rest alleen maar werken
2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....quote:Op maandag 24 februari 2014 20:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Koken voor negen man maar? Valt toch wel mee?
Heb wel eens met 2 man voor 35 man gekookt Maar goed, eenmalig is natuurlijk iets anders dan elke dag 3 keer eten voorschotelen.
Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buitenquote:
Lijkt me hels.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 00:22 schreef Eris het volgende:
[..]
2 keer per dag ochtends om 7 uur lig ik nog te slapen....
In een keuken die je niet kent met daarnaast een fulltime job van 10 uur per dag waarbij alles om je beweegt in golven van 4 meter hoog. En als je de pannen niet vast zet alles met stangen mag je alles op dweilen....
Normaal heeft de kok een dag taak er aan om alles te doen.....
Lekker. Had er alleen een "klein" beetje teveel suiker bij gedaan. De siroop was dan ook mier zoet. De peertjes waren heerlijk zacht en licht zoet/kruidig. Weet nu voor de volgende keer als ik gluhwein gebruik een hele berg minder suiker erbij doenquote:
Hadden vandaag aspergesoep en daarna zuurkool 2 x stamppot word me iets te gek. Misschien voor volgende weekquote:
Ikkequote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:11 schreef sirdanilot het volgende:
Bakmeel is bloem + bakPOEDER.
BakPOEDER is bakSODA plus een bron van zuurte (citroenzuur dacht ik?).
Je kunt dus niet zomaar baksoda gebruiken ipv bakpoeder of andersom. Wel kun je bakpoeder bij je bloem doen, beetje mengen, en dan in je deeg zeven.
Top.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ikke
Maar het is wel gewoon een eigen recept en ik gebruik een potje currypasta maar die kun je evt zelf ook vers maken.
Ingredienten:
Ui
Knoflook
Paprika
Broccoli
Aardappel
Sperziebonen
(veel) Tomaten
Currypasta
Tomatenpuree
Room of kokosmelk
Pangafilets
Naanbrood
Broccoli en bonen even voorstomen/blancheren, knof en ui aanbakken in wat olie en dan tomatenpuree en currypasta even meebakken. Blokjes tomaat erbij en een mooi rood prutje laten worden. Dan aardappelblokjes en paprika erin, dit even laten garen en dan de broccoli en bonen erin, en vis in blokjes bovenop gaar laten worden met de deksel erop.
Op het laatst nog een scheutje room of kokosmelk erdoor, dat maakt het wmb echt af. En eventueel nog peper/zout natuurlijk.
Serveren met lekkere naan.
Srilankaans:quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:22 schreef Lonaa het volgende:
Wie heeft er een gouden recept voor viscurry?
Inderdaad, hutspot! Of een stoofpot met vlees en groenten met aardappelpuree. Of zuurkool met aardappelen. Of grote pan uiensoep met brood en een schaal warme, gekruide groenten en een varkensgebraad. Gebakken groenten en kip en rijst als je aziatische kruiden hebt. Je kan ook een nasi goreng maken met restjes groenten, vlees en eieren. Hele kippen uit de oven met aardappels en groenten in dezelfde schaal als feestmaal.quote:
Iers sodabrood mee maken.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 14:38 schreef Eris het volgende:
[..]
Volgens mij hadden de ook nog bakpoeder staan. Zo maar even kijken.
Oh, haha, ik denk te simpel.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 00:25 schreef Eris het volgende:
[..]
Als ik dood wil ja.... Golven van 3 a 4 meter kom ik niet vrijwillig buiten
Daarnaast met 20 Km per uur door het water blijft je lijn ook drijven...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |