Ik eet rettich!quote:Op woensdag 12 februari 2014 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed he?
En bijna niemand eet het
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...quote:Op donderdag 13 februari 2014 06:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[...]
Hier verder dus, deel 39 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.
[...]
Het antwoord op het leven, het universum en alles..quote:Op donderdag 13 februari 2014 13:24 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...
Koken in boter, fond en wat witte wijn?quote:Heb je een verrassende, niet-alledaagse suggestie wat ik met een kilo winterwortelen kan doen? (met tot doel dit met 2 volw + 3 kind op te eten?)
Na, volgens mij is kimchi een zuur"kool" van chineese kool, rettich, radijs, chilli, gember en knoflook, met soya en vissaus?quote:Op donderdag 13 februari 2014 17:30 schreef sirdanilot het volgende:
Kimchi is gelukkig makkelijker dan zuurkool, of tenminste, makkelijker dan de zuurkoolrecepten die ik heb gelezen, dat je kool met laagjes zout moet inleggen en dan een doek en die doek steeds verwijderen en wassen en zo. Er zal vast een makkelijkere manier zijn, maar ik ben er niet aan begonnen.
Wat..quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Molo het volgende:
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel
Dude..quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Molo het volgende:
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel
Het verontrustende hier is dat je schijnt te weten hoe de penis van een lijk aanvoelt... Niet echt een [CUL] gerelateerd onderwerp...quote:
Tenzij je 'm op zou willen eten toch?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 10:34 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Het verontrustende hier is dat je schijnt te weten hoe de penis van een lijk aanvoelt... Niet echt een [CUL] gerelateerd onderwerp...
1. Schil de peren, maar laat ze heelquote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:12 schreef pl4kkie het volgende:
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Molo het volgende:
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel
Thanks. We hebben alleen geen stokje kaneel. Wel poeder. Is dat ook mogelijk?quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1. Schil de peren, maar laat ze heel
2. Laat het steeltje er aan, maar het roosje verwijder je
3. Spoel ze af
4. Doe ze in een grote pan
5. Doe hier een fles goedkope rode wijn bij
6. Doe er een stokje kaneel bij
7. Doe hier een pond suiker bij
8. Breng aan de kook en zet het vuur laag
9. Doe een deksel op de pan
10. Laat ca 2 uur heel zachtjes pruttelen, hou vloeistof niveau in de gaten dat het niet droog kookt
Af laten koelen, genieten
Ja, maar minder lekker, gebruik slechts een theelepeltje, bij poeder zit er snel teveel in.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:29 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Thanks. We hebben alleen geen stokje kaneel. Wel poeder. Is dat ook mogelijk?
We hebben ook geen rode wijn, wel gluhwein Dus ik ga m'n vraag aanpassenquote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, maar minder lekker, gebruik slechts een theelepeltje, bij poeder zit er snel teveel in.
Kaneelpoeder weglaten, minder suiker gebruiken, gluhwein is al gekruid en gezoetquote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:50 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
We hebben ook geen rode wijn, wel gluhwein Dus ik ga m'n vraag aanpassen
Hoe maak ik lekkere stoofperen met gluhwein en kaneelpoeder.
Er staan zoveel verschillende recepten online dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Ik ben ooit naar een koreaans barbecue restaurant gegaan, en dan krijg je er dus heel veel bijgerechtjes bij, waaronder kimchi. Alleen dit smaakte echt naar oude vis en zeewater.. volgens mij klopte dit niet of wel?quote:Op donderdag 13 februari 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar Chinese kool en rettich in 1 batch kimchi, daar heb ik nog niet van gehoord. Het is kimchi van Chinese kool of kimchi van rettich of kichmi van Chinese bieslook, etc, etc.
Meer info over kimchi, hoe je het zelf kunt maken en wat je ermee kunt doen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/kimchi/
(ook recept voor rettich kimchi)
ik was bij de punt begonnen met snijden, dus ik heb niet zo'n gedroogde sliert op het einde, die hier ligt heeft meer het gevoel en uiterlijk van een uitgebeende kip met het vel aan de buitenkant.quote:Op zaterdag 15 februari 2014 18:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ link | afbeelding ]
rettichpenis?
Gewoon lang koken, vallen ze vanzelf uit elkaar in de stamppot ofzo...quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Dan worden ze zo 'droog' vind ik. En ze smaken veel minder lekker. Een gekookte kruimige aardappel is zo romig, dan hoeft er bijna geen boter en melk bij!quote:Op maandag 17 februari 2014 23:01 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Gewoon lang koken, vallen ze vanzelf uit elkaar in de stamppot ofzo...
of voor aardappelschijfjes?
Eensch.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Voor aardappelsalade. Anders krijg je meer een aardappelpap. Voor gebakken aardappeltjes kan ht ook handig zijn al kun je daar ook wel kruimig voor gebruiken.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Zoals Robin zegt, eensch, en het enige is aardappelsalade wat hier ook al werd genoemd. Ook daarvoor ben ik geneigd de minst vastkokende te nemen die nog heel blijven.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
??quote:Op dinsdag 18 februari 2014 08:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Vastkokers zijn prima om behanglijm van te maken!
Ik zou het ook niet doen, ik gebruik liever geen organische verbindingen op de muren, als je alleen minerale stoffen gebruikt gaat het ook niet schimmelen. Heb geen behang dus ook.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 08:52 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik moet toegeven dat ik het ook nooit heb geprobeerd, maar dat idee heb ik altijd als ik zo een plakkerige hap vastkoker in mijn mond heb.
Nou, mijn muren, waar niks organisch aan is, schimmelen toch een eind weg Het gaat meer om de vochtigheid dan om het materiaal van de muur.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou het ook niet doen, ik gebruik liever geen organische verbindingen op de muren, als je alleen minerale stoffen gebruikt gaat het ook niet schimmelen. Heb geen behang dus ook.
Wat voor een verf zit daar op?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:47 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nou, mijn muren, waar niks organisch aan is, schimmelen toch een eind weg Het gaat meer om de vochtigheid dan om het materiaal van de muur.
Langer laten rijzen.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:29 schreef Young_David het volgende:
Piet of iemand anders,
Ik heb dit weekend brood gebakken. Kilo bloem, beetje zout, drie zakjes gist, 600ml water en nor rozijnen en rozemarijn voor de smaak. 2 keer 40 minuten gerezen.
Alleen, het brood is eigenlijk helemaal niet zo luchtig. Hoe krijg ik luchtig zelfgebakken brood?
Kan aan een heleboel zaken liggen. Heb je het goed gekneed (minimaal 10 min), temperatuur van het water, rijstemperatuur, etc.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 10:29 schreef Young_David het volgende:
Piet of iemand anders,
Ik heb dit weekend brood gebakken. Kilo bloem, beetje zout, drie zakjes gist, 600ml water en nor rozijnen en rozemarijn voor de smaak. 2 keer 40 minuten gerezen.
Alleen, het brood is eigenlijk helemaal niet zo luchtig. Hoe krijg ik luchtig zelfgebakken brood?
Snij de uien in ringen, net als de knoflook tenen. Doe boter in de pan en laat warm worden. Doe de uien en knoflook in de pan, 15 minuten, half hoog vuur, deksel op de pan, af en toe roeren.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 11:53 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet nog een idee voor goede vegetarische uiensoep?
Zet de uien op, ga een boek lezen, fokken of een film kijken.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 12:24 schreef sirdanilot het volgende:
Bij uiensoep hoort naar mijn mening de smaak van boter. In boter caramelliseren, dus, indien mogelijk.
Ik heb er geen geduld voor; kilo's uien snijden en dan ook nog eens uren wachten tot het klaar is, roeren, etc... Ik had ooit een recept gevonden waarbij je het in de oven (!) kon doen. Maar de uien droogden alleen maar uit, dat werkt dus niet
Neuh, niet als je een pan hebt met een dikke bodem en het vuur laag houdt, dan hoef je niet telkens de blijven roeren,quote:
Ik gebruik ze wel eens in een tajineschotel, ik wil dan namelijk niet dat het een grote brei wordt maar dat de stukken goed gevormd blijven. Dit zou je zo ook kunnen doen bij andere stoven waarbij je de aardappelen in het begin toe wilt voegen.quote:Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Uitstekend voor bouillon en fond, alleen wat weinig vlees dan, maar als basis voor soepen en bv risotto een prima idee.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 13:06 schreef ASSpirine het volgende:
Piet, gebruik jij meestal een volledige soepkip om bouillon te maken? Ik heb onlangs 1 kilo kippenekken gekocht, voor 1¤. Zeer voordelig en ook enorm veel smaak.
Hoeveel bouillon/fond maak je van 1 kilo kippenproduct?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Uitstekend voor bouillon en fond, alleen wat weinig vlees dan, maar als basis voor soepen en bv risotto een prima idee.
Ik heb ook nog een bult witte uien, gooi ik er ook bijquote:Op dinsdag 18 februari 2014 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel, heel veel (liefst rode) uien snijden, grote pan wat boter smelten, of olie, en de uien op laag vuur een uur lang of nog langer heel langzaam laten carameliseren.
Easy does it, niet snel snel willen.
Als de uien verworden zijn tot goudbruine "prut" wat gehakte knoflook toevoegen en rode wijn toevoegen laten koken ca 15-20 minuten dan bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Afsmaken met zout en peper, eventueel wat soyasaus.
De knoflook niet mee carameliseren, wordt snel bitter dan.
Rund normaal gesproken, maar je vroeg toch vegetaries?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 14:33 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Ik heb ook nog een bult witte uien, gooi ik er ook bij
Wat voor boullion kan je aanbevelen?
Ja helaas vegetarisch..quote:Op dinsdag 18 februari 2014 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rund normaal gesproken, maar je vroeg toch vegetaries?
Dan zou ik een groentebouillon gebruiken
Waar gebruik jij het vlees dan nog voor?quote:Op dinsdag 18 februari 2014 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Uitstekend voor bouillon en fond, alleen wat weinig vlees dan, maar als basis voor soepen en bv risotto een prima idee.
Klinkt als een goed idee, of ragout mee maken, met wat room, en dan bij rijst serverenquote:Op woensdag 19 februari 2014 16:35 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Waar gebruik jij het vlees dan nog voor?
Ik heb het vlees van de nekken uiteindelijk weg gegooid, is massaal van het bot gekomen.
De hoeveelheid vlees van de nekken valt best mee hoor, ik had er eventueel nog kroketten van kunnen maken.
Geen idee, ben daar in de buurt niet uit eten geweest.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 10:54 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, waar kun je het beste uit eten in de omgeving van Kleef?
Zonde Lekker in een soep, if inderdaad ragout/kroket, door de pasta... etc.quote:Op woensdag 19 februari 2014 16:35 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Waar gebruik jij het vlees dan nog voor?
Ik heb het vlees van de nekken uiteindelijk weg gegooid, is massaal van het bot gekomen.
De hoeveelheid vlees van de nekken valt best mee hoor, ik had er eventueel nog kroketten van kunnen maken.
<oma modus> Kan merken dat jij de oorlog niet hebt meegemaakt</oma modus>quote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Maar toch, het is toch de bedoeling dat de smaak in de bouillon trekt?
Ik vind het overgebleven vlees meestal nogal smakeloos. Dus kieper het vaak weg.
Zeker bij zoiets als kippennekken.
Het is een Indiër, die denken soms wat anders over voedsel bereiden en het leven in het algemeenquote:Op zaterdag 22 februari 2014 15:11 schreef sirdanilot het volgende:
Ik had ooit een Indiër op mijn gang wonen, die maakte dus elke dag from scratch van die roti-achtige dingen. Stond uren in de keuken... Ik zei nog tegen hem 'waarom maak je niet in één keer een grote stapel om in te vriezen?' Maar hij beweerde dat dat niet kon
In de Amsterdamse Poort kan je ze diepgevroren én vers van hetzelfde merk kopen, dus invriezen lijkt me geen probleem. Ik ben zó blij dat ik daar in de buurt werk.quote:Op zaterdag 22 februari 2014 15:11 schreef sirdanilot het volgende:
Klopt, ik zou zoiets ook nooit weggooien, er zitten nog altijd voedingsstoffen in en kan lekker dienen als vulling in een soep of zo.
Piet, ik heb rotivellen gemaakt, uitgerold en gestapeld met plastic tussen elk rotivel, opgerold en in de vriezer gedaan. Is dit een goed idee of wordt het één grote troep zodra ik het er weer uit haal en laat ontdooien?
Ik had ooit een Indiër op mijn gang wonen, die maakte dus elke dag from scratch van die roti-achtige dingen. Stond uren in de keuken... Ik zei nog tegen hem 'waarom maak je niet in één keer een grote stapel om in te vriezen?' Maar hij beweerde dat dat niet kon
Nee zoete zoete aardappelkoekjes had ik in gedachten. Past denk ik beter.quote:Op zondag 23 februari 2014 16:03 schreef sirdanilot het volgende:
Zoute zoeteaardappelkoekjes neem ik aan?
Ik zou gewoon maar wat proberen, ik heb zoiets nog nooit gemaakt. De textuur zal heel anders worden bij geraspt dan bij gepureerd.
Zin om te koken of niet?quote:Op zondag 23 februari 2014 16:45 schreef SiGNe het volgende:
M'n avondeten.. Piet, hoe maak ik het klaar?
Ik heb totaal geen inspiratie voor vandaag (supermarkt is open dus ik kan boodschappen doen)
http://carolinebrouwer.bl(...)ppelkoekjes.html?m=1quote:Op zondag 23 februari 2014 15:56 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje, ik wil zoete aardappelkoekjes maken met gele paprika en wortel en misschien zelfs wat rozijntjes erin. Heeft iemand hier een goed recept? Wat ik tot nu toe heb gezien aan recepten is met geprakte zoete aardappel met meel en ei. Ik vraag me af of gewoon geraspte zoete aardappel ook kan en wat lekkerder is. Als ik aardappelpuree gebruik, moet ik de wortel en paprika ook pureren of kan ik die gewoon geraspt of in stukjes erin doen. Wat denken jullie?
Klinkt goed alleen hebben ze eendenborstfilet volgens mij niet bij de Jumbo liggen.quote:Op zondag 23 februari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zin om te koken of niet?
Ik maak vanavond een eendenborst filet, op de huid gebakken met klassieke sinaasappelsaus, bloemige aardappels en rode kool met appeltjes.
AH volgens mij wel, maar geen idee verder, ik koop ze bij Aldi südquote:Op zondag 23 februari 2014 16:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Klinkt goed alleen hebben ze eendenborstfilet volgens mij niet bij de Jumbo liggen.
Wel eendenborst-carpaccio maar dat bakt wat minder
Misschien in de diepvries wel overigens maar ik koop over eht algemeen alleen vers vlees.quote:Op zondag 23 februari 2014 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
AH volgens mij wel, maar geen idee verder, ik koop ze bij Aldi süd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |