abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 13 februari 2014 @ 06:18:39 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136652810


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 42 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 13-02-2014 14:15:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136652994
quote:
1s.gif Op woensdag 12 februari 2014 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed he?
En bijna niemand eet het
Ik eet rettich!



*)

Wat is jouw favoriete recept ermee, Piet?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-02-2014 07:37:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2014 @ 13:12:01 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136661144
Ik vind het lekker er julienne van te snijden en te roerbakken met wat knoflook, gember, soy en vissaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136661222
Ik eet ook rettich, maar ik heb niet zo'n fantastische foto als mini.
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 13 februari 2014 @ 13:24:42 #5
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_136661669
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 06:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[...]

Hier verder dus, deel 39 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

[...]
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...

Heb je een verrassende, niet-alledaagse suggestie wat ik met een kilo winterwortelen kan doen? (met tot doel dit met 2 volw + 3 kind op te eten?)
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 13 februari 2014 @ 14:16:49 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136663486
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 13:24 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...
Het antwoord op het leven, het universum en alles..
quote:
Heb je een verrassende, niet-alledaagse suggestie wat ik met een kilo winterwortelen kan doen? (met tot doel dit met 2 volw + 3 kind op te eten?)
Koken in boter, fond en wat witte wijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 februari 2014 @ 15:02:09 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_136665037
Is er eigenlijk nog verschil tussen Daikon en Rettich? Of zijn het 2 namen voor 1 product?
In veel recepten zie ik namelijk daikon staan terwijl ze bij de groenteboer vaak geen flauw idee hebben wat ik bedoel als ik om een daikon vraag.
  donderdag 13 februari 2014 @ 15:21:30 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136665847
Same thing.
pi_136666252
Van Daikon maak ik graag een soort Kimchi. Maar roerbakken met soya saus is ook lekker.

Ik kan het hier niet echt goedkoop krijgen (de toko is een beetje ver fietsen en ik weet ook niet of het daar ligt eigenlijk), maar vroeger aten we het vaak want het was best goedkoop bij de groenteboer.

Toch wel gek, maar in mijn zeeuwse dorpje had ik een betere groenteboer dan hier in de Randstad :'). Had niet alleen veel lokale/goedkope groenten, maar ook een flinke sectie oosterse producten en health-producten. Daarmee ook zo'n beetje de enige winkel in de wijde omtrek die dat soort dingen verkoopt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 februari 2014 @ 16:26:54 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136669239
Kimchi staat op mijn lijstje als mijn zuurkool klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136671697
Kimchi is gelukkig makkelijker dan zuurkool, of tenminste, makkelijker dan de zuurkoolrecepten die ik heb gelezen, dat je kool met laagjes zout moet inleggen en dan een doek en die doek steeds verwijderen en wassen en zo. Er zal vast een makkelijkere manier zijn, maar ik ben er niet aan begonnen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 februari 2014 @ 18:11:50 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136672948
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 17:30 schreef sirdanilot het volgende:
Kimchi is gelukkig makkelijker dan zuurkool, of tenminste, makkelijker dan de zuurkoolrecepten die ik heb gelezen, dat je kool met laagjes zout moet inleggen en dan een doek en die doek steeds verwijderen en wassen en zo. Er zal vast een makkelijkere manier zijn, maar ik ben er niet aan begonnen.
Na, volgens mij is kimchi een zuur"kool" van chineese kool, rettich, radijs, chilli, gember en knoflook, met soya en vissaus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 februari 2014 @ 18:25:08 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136673330
Ja, maar Chinese kool en rettich in 1 batch kimchi, daar heb ik nog niet van gehoord. Het is kimchi van Chinese kool of kimchi van rettich of kichmi van Chinese bieslook, etc, etc.

Meer info over kimchi, hoe je het zelf kunt maken en wat je ermee kunt doen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/kimchi/

(ook recept voor rettich kimchi) :Y
  donderdag 13 februari 2014 @ 19:25:48 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136675633
*knuf*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136686282
@ RobinOok: Daar heb je gelijk in, al heb ik volgens mij wel een recept gezien van koolkimchi waar een beetje rettich bij zat (in julienne gesneden). Is ook wel logisch, want het is daar een goedkope groente, zo gaat er bv. ook wortel in.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 14 februari 2014 @ 23:11:08 #16
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_136721965
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel :') :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 14 februari 2014 @ 23:15:26 #17
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_136722130
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Molo het volgende:
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel :') :+
Wat..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_136722156
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Molo het volgende:
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel :') :+
Dude..
  zaterdag 15 februari 2014 @ 00:13:06 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_136724109
It's sad cuz it's true :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 15 februari 2014 @ 10:34:07 #20
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_136728540
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 00:13 schreef Molo het volgende:
It's sad cuz it's true :D
Het verontrustende hier is dat je schijnt te weten hoe de penis van een lijk aanvoelt... Niet echt een [CUL] gerelateerd onderwerp...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_136728901
Vries eens een komkommer in en laat hem ontdooien. Herhaal een keer of drie. Veel plezier!
  zaterdag 15 februari 2014 @ 10:56:39 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_136729003
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 10:34 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Het verontrustende hier is dat je schijnt te weten hoe de penis van een lijk aanvoelt... Niet echt een [CUL] gerelateerd onderwerp...
Tenzij je 'm op zou willen eten toch? :Y)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_136744107
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
  zaterdag 15 februari 2014 @ 18:19:21 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136744296
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:12 schreef pl4kkie het volgende:
Ik heb 2 kilo stoofperen thuis liggen. Kan iemand in leken taal uitleggen hoe ik die het beste kan stoven ?
1. Schil de peren, maar laat ze heel
2. Laat het steeltje er aan, maar het roosje verwijder je
3. Spoel ze af
4. Doe ze in een grote pan
5. Doe hier een fles goedkope rode wijn bij
6. Doe er een stokje kaneel bij
7. Doe hier een pond suiker bij
8. Breng aan de kook en zet het vuur laag
9. Doe een deksel op de pan
10. Laat ca 2 uur heel zachtjes pruttelen, hou vloeistof niveau in de gaten dat het niet droog kookt

Af laten koelen, genieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 februari 2014 @ 18:22:02 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136744369
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 23:11 schreef Molo het volgende:
Als je rettich al een aantal dagen met een stuk eraf gesneden hebt liggen wordt 'ie beetje slappig en doet het me overigens wel een beetje aan een penis van een lijk denken qua gevoel :') :+

rettichpenis?
  zaterdag 15 februari 2014 @ 18:23:49 #26
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136744420
Rettich samen met wortel raspen en dan wat slasaus erover, voor als je snel een salade in elkaar moet klussen :P
pi_136744603
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Schil de peren, maar laat ze heel
2. Laat het steeltje er aan, maar het roosje verwijder je
3. Spoel ze af
4. Doe ze in een grote pan
5. Doe hier een fles goedkope rode wijn bij
6. Doe er een stokje kaneel bij
7. Doe hier een pond suiker bij
8. Breng aan de kook en zet het vuur laag
9. Doe een deksel op de pan
10. Laat ca 2 uur heel zachtjes pruttelen, hou vloeistof niveau in de gaten dat het niet droog kookt

Af laten koelen, genieten
Thanks. We hebben alleen geen stokje kaneel. Wel poeder. Is dat ook mogelijk?
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
  zaterdag 15 februari 2014 @ 18:32:40 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136744722
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:29 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Thanks. We hebben alleen geen stokje kaneel. Wel poeder. Is dat ook mogelijk?
Ja, maar minder lekker, gebruik slechts een theelepeltje, bij poeder zit er snel teveel in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136745311
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar minder lekker, gebruik slechts een theelepeltje, bij poeder zit er snel teveel in.
We hebben ook geen rode wijn, wel gluhwein Dus ik ga m'n vraag aanpassen :@

Hoe maak ik lekkere stoofperen met gluhwein en kaneelpoeder.

Er staan zoveel verschillende recepten online dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
  zaterdag 15 februari 2014 @ 18:52:43 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136745381
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 18:50 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

We hebben ook geen rode wijn, wel gluhwein Dus ik ga m'n vraag aanpassen :@

Hoe maak ik lekkere stoofperen met gluhwein en kaneelpoeder.

Er staan zoveel verschillende recepten online dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Kaneelpoeder weglaten, minder suiker gebruiken, gluhwein is al gekruid en gezoet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136745768
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar Chinese kool en rettich in 1 batch kimchi, daar heb ik nog niet van gehoord. Het is kimchi van Chinese kool of kimchi van rettich of kichmi van Chinese bieslook, etc, etc.

Meer info over kimchi, hoe je het zelf kunt maken en wat je ermee kunt doen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/kimchi/

(ook recept voor rettich kimchi) :Y
Ik ben ooit naar een koreaans barbecue restaurant gegaan, en dan krijg je er dus heel veel bijgerechtjes bij, waaronder kimchi. Alleen dit smaakte echt naar oude vis en zeewater.. volgens mij klopte dit niet of wel? :P
  zaterdag 15 februari 2014 @ 19:03:54 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136745823
Jawel hoor, kan best kloppen.
pi_136745844
Oke, vond 't niet lekker helaas
  zaterdag 15 februari 2014 @ 19:10:55 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136746077
Veel Westerlingen vinden er niks aan. Misschien als je het vaker proeft. En de smaak van kimchi kan nogal verschillen. Maar zout en scherp is het altijd.
pi_136754853
Topique 42 alweer.
Je moet hier je antwoord wel vinden dus.
https://www.google.nl/sea(...)357&oq=42&aqs=chrome..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 15 februari 2014 @ 23:24:31 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 15 februari 2014 @ 23:30:32 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136756666
Don't Panic was een betere geweest dan rettich
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 februari 2014 @ 23:32:52 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136756764
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136816847
Kan ik kant en klare onverwarmde tortilla's invriezen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 17 februari 2014 @ 16:48:22 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136816934
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 februari 2014 @ 18:00:51 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_136819396
quote:
ik was bij de punt begonnen met snijden, dus ik heb niet zo'n gedroogde sliert op het einde, die hier ligt heeft meer het gevoel en uiterlijk van een uitgebeende kip met het vel aan de buitenkant.

Goed, ik ben geloof ik niet zo goed in omschrijven op een manier die mij niet een halve seriemoordenaar doet lijken :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_136832169
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
  maandag 17 februari 2014 @ 23:01:24 #43
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_136832276
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Gewoon lang koken, vallen ze vanzelf uit elkaar :P in de stamppot ofzo...
of voor aardappelschijfjes?
pi_136832351
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 23:01 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Gewoon lang koken, vallen ze vanzelf uit elkaar :P in de stamppot ofzo...
of voor aardappelschijfjes?
Dan worden ze zo 'droog' vind ik. En ze smaken veel minder lekker. Een gekookte kruimige aardappel is zo romig, dan hoeft er bijna geen boter en melk bij!
  maandag 17 februari 2014 @ 23:56:09 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136834203
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Eensch.
pi_136835683
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Voor aardappelsalade. Anders krijg je meer een aardappelpap. Voor gebakken aardappeltjes kan ht ook handig zijn al kun je daar ook wel kruimig voor gebruiken.

Eigenlijk is aardappelsalade de voornaamste toepassing die ik bedenken kan...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 februari 2014 @ 08:12:24 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136837458
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 22:58 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, waarom zou je ergens vastkokende aardappelen voor gebruiken? Ik eet alleen kruimige aardappelen, vastkokend vind ik een vieze structuur en smaak hebben. Ook nog geen toepassing tegengekomen waar ik stevigere aardappelen voor zou willen.
Zoals Robin zegt, eensch, en het enige is aardappelsalade wat hier ook al werd genoemd. Ook daarvoor ben ik geneigd de minst vastkokende te nemen die nog heel blijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 februari 2014 @ 08:13:48 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136837478
Verder zijn vastkokers natuurlijk, luie huisvrouw, die kan ze opzetten en bijkans vergeten. Hier in D zijn goede aardappels nauwelijks aan te komen, die koop ik dus echt in NL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136837926
Vastkokers zijn prima om behanglijm van te maken!
  dinsdag 18 februari 2014 @ 08:50:09 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136837946
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 08:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Vastkokers zijn prima om behanglijm van te maken!
??
Juist niet, veel minder zetmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136837986
Ik moet toegeven dat ik het ook nooit heb geprobeerd, maar dat idee heb ik altijd als ik zo een plakkerige hap vastkoker in mijn mond heb.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')