zo kregen we op vakantie ooit onze toast bij engels ontbijt.quote:
Die kruimelen, mengen met slagroom en in een springvorm in de diepvries....crunchy ijstaart.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 11:35 schreef WRH het volgende:
ik doe het maar 1x per jaar max: schuimbatons (die met zo'n chocolade onderkantje) in stukjes breken en chocoladevla erover.
ziet er niet uit, maar sinds ik klein was ben ik er gek op.
Aardappelpuree uit een pakje + spekjes... Had ik je op een idee gebracht?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:04 schreef Uccie het volgende:
Het is dat ik al eten in huis heb voor straks en het nu ff te hard regent voor de supermarkt....maar morgen eet ik aardappelpuree uit een pakje en uitgebakken vetspekjes....gek, guilty pleasure groenten is er dan weer niet, anders had ik mooi een maaltijd gehad!
Ja...want ik neem die met alleen water, tegenwoordig heeft mijn super die voor melk niet meer.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:07 schreef female81 het volgende:
[..]
Aardappelpuree uit een pakje + spekjes... Had ik je op een idee gebracht?![]()
De exácte basis is bij mij die hieronder, maar met 'gewone' aardappelpuree kan het ook.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:09 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ja...want ik neem die met alleen water, tegenwoordig heeft mijn super die voor melk niet meer.
En aangezien jij zei dat die prima te doen was durf ik het wel.
En de spekjes van HostiMeister.
Ik ga het proberen met fijne, zal je een verslag doen hahaha.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:10 schreef female81 het volgende:
[..]
De exácte basis is bij mij die hieronder, maar met 'gewone' aardappelpuree kan het ook.
[ afbeelding ]
Das wel heel triestquote:Op dinsdag 7 januari 2014 18:34 schreef Dragonberry het volgende:
Die aanmaak puree zat bij mijn vriend in het kerstpakket.
Het is toch maar andijviestamppot geworden...maar was inderdaad lekker!quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:19 schreef female81 het volgende:
Natuurlijk is het effect zonder erdoorheen geprakte groente wel anders.
(Bij mij dus meestal een potje/blikje erwtjes/worteltjes, maar een erwtjes/paprika/mais-mix heb ik ook weleens geprobeerd, als er niks anders in huis was. Sperzieboontjes trouwens ook.)
Dan vries je het toch in.quote:Op donderdag 9 januari 2014 09:33 schreef Uccie het volgende:
[..]
Het is toch maar andijviestamppot geworden...maar was inderdaad lekker!
Vond alleen de hoeveelheid voor 2 personen wel erg weinig. Ik ben in mijn eentje en geen enorme eter en ik kan er echt geen 2 avonden van eten.
Nee ik bedoelde dat het zo weinig isquote:
Ik zag het laatst staan, maar wat is het nou eigenlijk? Tomatensaus ofzo?quote:Op donderdag 9 januari 2014 12:32 schreef Panthera1984 het volgende:
Het is makkelijk om zelf te maken, maar soms is kant-en-klaar ook lekker op een tosti ofzo.![]()
[ afbeelding ]
ja soort van, zorgt dat je tosti naar pizza smaaktquote:Op donderdag 9 januari 2014 21:45 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Ik zag het laatst staan, maar wat is het nou eigenlijk? Tomatensaus ofzo?
wat is het?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 13:32 schreef Thorical het volgende:
als ik zo'n bui heb dan kan ik zo een heel blik [ afbeelding ] leeg eten het maakt niet uit elk soort rund, paard, varken of lam.
In eigen sap gekookt vlees met wat kruiden. Er zijn de meest bizarre varianten geweest. Antilope,walvis,rendier maar die heb ik nooit gegeten.quote:
Is dat? En waar koop je hetquote:Op vrijdag 10 januari 2014 13:32 schreef Thorical het volgende:
als ik zo'n bui heb dan kan ik zo een heel blik [ afbeelding ] leeg eten het maakt niet uit elk soort rund, paard, varken of lam.
Of Ardenner boterham worst is ook lekkerquote:Op vrijdag 3 januari 2014 23:40 schreef Szlie het volgende:
[..]
Augurkje voor de smaak bij een boterham met Saksische smeerleverworst!
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 23:06 schreef wendywendy het volgende:
Cheap ass kant en klare stokbroodjes die gevuld zijn met kruidenboter. Of iets dat door gaat voor kruidenboter.
augurkje, uitje, kruiden en je hebt aardappelsaladequote:Op zondag 12 januari 2014 00:15 schreef sirdanilot het volgende:
Restje gekookte aardappel, VEEL mayo en dan van alles erbij wat je kan vinden
En hoe eet je die zodat het guilty is? Voor mij is dat heel normaal bij wat rijstquote:Op zaterdag 11 januari 2014 23:43 schreef sirdanilot het volgende:
- Van die gebakken uitjes uit een zak die je bij de toko kunt kopen, of van Conimex
Deze idd. Godenspijsquote:Op vrijdag 3 januari 2014 22:30 schreef Mirjam het volgende:
rijstebrij van dessertrijst met melk, met roomboter, suiker en kaneel
Gewoon zo uit het bakje/zakje etenquote:Op zondag 12 januari 2014 10:31 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
En hoe eet je die zodat het guilty is? Voor mij is dat heel normaal bij wat rijst
Oh jaquote:Op zondag 12 januari 2014 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind krokante vette kippenhuid het lekkerst
een goed student heeft daarom altijd een potje matige pesto en een paar liter olijfolie op voorraad toch?quote:Op zondag 12 januari 2014 15:16 schreef sirdanilot het volgende:
Als we met studenten eten, is er nog wel eens te weinig saus en veel te veel pasta (als ik niet meehelp met koken dan). Als ik dan nog honger heb vreet ik die pasta gewoon op met een flinke klodder mayo en ketchup
En sappige kip vind je niet te nassen?quote:Op zondag 12 januari 2014 10:14 schreef gianni61 het volgende:
ik zie ze ik kookprogramma altijd klagen over te doge kip en geven tips over het sappig te houden.
schijnbaar is het dus een zonde maar ik vind gortdroge kip lekker
Om te plagen of omdat t lekker is?quote:Op zondag 12 januari 2014 20:06 schreef Klaploper het volgende:
Die witte draadjes op mandarijnen. Altijd als ik iemand een mandarijn zie eten en moeilijk doen om dat witte spul er af te halen vraag ik of ik het mag hebben.
eigenlijk niet, nee. Is dat heel raar?quote:Op zondag 12 januari 2014 18:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
En sappige kip vind je niet te nassen?
Ik vind het niet vreemd hoor. Toen ik nog niet veel blowde dronk ik ook wel eens een glaasje wodka voor het slapen gaanquote:Op maandag 13 januari 2014 00:58 schreef monkyyy het volgende:
Jack Daniels in m'n eentje.
Op de een of andere manier is drinken in je eentje "not done", ik heb dat nooit begrepen en doe het al jaren. Zodra je het ook vertelt aan anderen krijg je bezorgde blikken.
Ik vind het fijn, zo voor het slapen gaan, rustgevend, lekker beneveld zijn, terwijl je rustgevende muziek luistert en een boek leest of wat het internet afstruint.
Haha whatquote:Op zondag 12 januari 2014 20:06 schreef Klaploper het volgende:
Die witte draadjes op mandarijnen. Altijd als ik iemand een mandarijn zie eten en moeilijk doen om dat witte spul er af te halen vraag ik of ik het mag hebben.
Zo ken ik iemand die overal Curry Gewürz op/in/door doet.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:09 schreef zwartja het volgende:
Ik ken iemand die overal Maggie bij doet. Over patat, pizza, gekookt ei, gebakken ei, aardappels.. overal..
Is hartstikke lekker! Ik heb wel alleen de naturel gehad, nooit met smaakjes.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 21:07 schreef Dragonberry het volgende:
Net de instant aardappelpuree gegeten en het was eigenlijk best lekker
Kansloos maatschappelijk politiekcorrect gelul is het.quote:Op maandag 13 januari 2014 00:58 schreef monkyyy het volgende:
Jack Daniels in m'n eentje.
Op de een of andere manier is drinken in je eentje "not done", ik heb dat nooit begrepen en doe het al jaren. Zodra je het ook vertelt aan anderen krijg je bezorgde blikken.
Ik vind het fijn, zo voor het slapen gaan, rustgevend, lekker beneveld zijn, terwijl je rustgevende muziek luistert en een boek leest of wat het internet afstruint.
Dat deed ik ook. Lekker bij zo'n stuk schaafkaas eerst een laag bij de korst wegsnijden om vervolgens de waslaag eraf te pulken en dan die harde kaas op te kauwen.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 12:00 schreef sirdanilot het volgende:
- Kouwen op kaaskorsten. Ja echtIk dacht overigens altijd dat ik de enige was, maar ik kwam laatst nog iemand tegen die dat doet. Je eet het wasachtige natuurlijk niet op, maar dat droge gedeelte vlak bij de korst kun je lekker op kouwen.
Ik móest vroeger kaaskorsten opeten omdat mijn moeder dacht dat alle vitamines in de schil zaten. Echt te goor.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 12:00 schreef sirdanilot het volgende:
Nog wat guilty pleasures:
- Kouwen op kaaskorsten. Ja echtIk dacht overigens altijd dat ik de enige was, maar ik kwam laatst nog iemand tegen die dat doet. Je eet het wasachtige natuurlijk niet op, maar dat droge gedeelte vlak bij de korst kun je lekker op kouwen.
- Van die moddervette kant en klaarlasagne. Ik heb natuurlijk liever zelfgemaakte, maar die moddervette in zo'n aluminiumbakje is stiekem ook wel lekker
Wat, dat plastic wat erom heen zit bij NL kazen?quote:Op zondag 19 januari 2014 13:12 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik móest vroeger kaaskorsten opeten omdat mijn moeder dacht dat alle vitamines in de schil zaten. Echt te goor.
Pff, heerlijk met een borrel en een boek, in de winter ook in bedquote:Op maandag 13 januari 2014 00:58 schreef monkyyy het volgende:
Jack Daniels in m'n eentje.
Op de een of andere manier is drinken in je eentje "not done", ik heb dat nooit begrepen en doe het al jaren. Zodra je het ook vertelt aan anderen krijg je bezorgde blikken.
Ik vind het fijn, zo voor het slapen gaan, rustgevend, lekker beneveld zijn, terwijl je rustgevende muziek luistert en een boek leest of wat het internet afstruint.
jaquote:Op zondag 19 januari 2014 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat, dat plastic wat erom heen zit bij NL kazen?
waaat? Stamppot van aardappelvlokken? Wat een barbaren. Gelukkig denken mn medestudenten waar ik mee om ga daar net zo oberquote:Op zondag 19 januari 2014 17:37 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zou aardappelpuree poeder wel gebruiken voor sommige zaken (misschien in knoedels een idee?), maar ik hou er niet van om het te eten zoals het is bedoeld. Krijg het vaak genoeg voorgeschoteld bij studenten helaasJe kunt er wel een andijviestamppot van maken die enigszins eetbaar is maar daar houdt het ook wel mee op.
Dat is geen guilty pleasure. Dat is godenvoer.quote:Op zondag 19 januari 2014 14:48 schreef bloodymary1 het volgende:
(...) frietje patatje stoofvlees) (...)
Exactly my point. En typisch Belgisch. Friet dus.quote:Op zondag 19 januari 2014 20:37 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dat is geen guilty pleasure. Dat is godenvoer.
Heb er niks mee te maken. We hebben in het NL's zoveel benamingen een eigen woord gegeven. 1 van de redenen waarom het een taal is. Patat.quote:Op zondag 19 januari 2014 20:42 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Exactly my point. En typisch Belgisch. Friet dus.
Dat is wel raar ja.quote:Op zondag 19 januari 2014 21:40 schreef frumslegnulk het volgende:
Rauwe alles. Rauwe gamba's (echt grijze, geen voorgekookte roze), rauw shoarmavlees, rauw gehakt, rauwe champignons. Wel in kleine hoeveelheden en geen kip. Maar dan nog. Beetje raar.
quote:Op zondag 19 januari 2014 14:48 schreef bloodymary1 het volgende:
Of slagroom uit een spuitbus zo in je bek spuiten, dat is ook lekker.
Ieeuw!quote:Op zondag 19 januari 2014 21:40 schreef frumslegnulk het volgende:
Rauwe alles. Rauwe gamba's (echt grijze, geen voorgekookte roze), rauw shoarmavlees, rauw gehakt, rauwe champignons. Wel in kleine hoeveelheden en geen kip. Maar dan nog. Beetje raar.
Dat is toch gewoon lekker, dat is toch geen guilty pleasure?quote:Op zondag 19 januari 2014 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
Oja, duitse knakworsten (waarvan het velletje nog echt knakt) op een wit puntje met een heel klein beetje boter, wat mosterd en ruim ketchup.
Ik vind het lekker, zo af en toe geef ik me eraan overquote:Op zondag 19 januari 2014 22:21 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dat is toch gewoon lekker, dat is toch geen guilty pleasure?
Nooit ziek geworden?quote:Op zondag 19 januari 2014 21:40 schreef frumslegnulk het volgende:
Rauwe alles. Rauwe gamba's (echt grijze, geen voorgekookte roze), rauw shoarmavlees, rauw gehakt, rauwe champignons. Wel in kleine hoeveelheden en geen kip. Maar dan nog. Beetje raar.
Ik kan me maar twee gevallen herinneren waar ik ziek ben geworden van voedsel, de eerste keer was door een sandwich tonijn uit de TESCO op vakantie in Schotland en de tweede keer door een bedorven kroepoekjequote:
Dit is niet normaal. Dit is goddelijk. Kun je ook met zee-egel doen. Zo lekker.quote:Op zondag 19 januari 2014 23:46 schreef frumslegnulk het volgende:
[..]
(...)
Oja, ik heb ook een keer best veel rauwe (zelfgeraapte) oesters gegeten maar oesters rauw opeten is normaal.
Klopt, veel mensen benaderen eten in schuldgevoel, met boete doen, en zichzelf belonen. Behalve dat je daar dik van wordt tast dat ook het vermogen aan om een OP te lezen.quote:Op zondag 19 januari 2014 14:48 schreef bloodymary1 het volgende:
Grappig hoe de term guilty pleasure hier verschillend wordt geinterpreteerd. Veel vinden iets al een guilty pleasure als het een ongezond imago heeft (bijvoorbeeld bittterballen of een frietje stoofvlees) of als het niet culinair genoeg is (bijvoorbeeld aardappelpuree uit een pak, dit wordt veel verkocht dus is niet ongebruikelijjk. Best te eten ook trouwens).
Precies, het voldoet eigenlijk niet aan je standaarden, maar je hebt er toch een zwak voor.quote:Voor mij zijn guilty pleasures echt dingen die je anders eet dan op de manier waarop ze bedoeld zijn en wat je liever niet aan anderen laat zien.
Een meisje? Want ik ken ook zo iemand.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:09 schreef zwartja het volgende:
Ik ken iemand die overal Maggie bij doet. Over patat, pizza, gekookt ei, gebakken ei, aardappels.. overal..
Echte pepernoten of kruidnootjes?quote:Op donderdag 23 januari 2014 11:35 schreef djkoelkast het volgende:
Pepernoten (eigenlijk kruidnoten) in een glas melk en dan oplepepen.
Wel snel zijn anders heb je pepernotenpap, afhankelijk van het merk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |