abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 31 december 2013 @ 14:52:45 #1
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_134926267


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 31 december 2013 @ 14:55:41 #2
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_134926361
Pacific Rim (2013) - IMDb
Het had zo leuk kunnen zijn, een ouderwetse actiefilm tegen monsters. Maar helaas, dit is maar weinig memorabel geworden. Kaiju's in gevecht met de opgepompte Iron Man-versies waren nog wel grappig om te zien. Zelfs de twee R&D-nerds konden nog wel op mijn sympathie rekenen. Maar tegelijkertijd is alles zo uitgekauwd en cliché dat je ook nergens verbaasd wordt en dat had ik toch stiekem gehoopt bij een regisseur als Guillermo del Toro. Cijfer: 6,5

The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara (2003) - IMDb
Uitstekende documentaire over de minister van Defensie ten tijde van de Vietnam-oorlog: Robert McNamara. Via elf lessen/hoofdstukken krijg je een overzicht van zijn leven en dus wat tactische lessen mee. Wat opvalt is dat tijdens het opnemen van de docu hij al ver in de tachtig was, maar nog steeds vol levenslust en charismatisch. Dit helpt in het begin om sympathie voor hem te krijgen als hij vertelt over zijn jeugd. Ook boeiend is het om te zien hoe hij als consultant optrad tijdens de Tweede Wereldoorlog en vervolgens voor Ford. Met zijn analytische skills heeft ie toen voor belangrijke veranderingen gezorgd.

McNamara lijkt dus erg een aimabel persoon, weliswaar een tikkeltje arrogant a la Mart Smeets. Bij de Vietnam-episode gaat het alsnog wringen allemaal. Ik denk dat hij diep in zijn hart beseft dat hij toentertijd niet de juiste belissingen gemaakt heeft. Vaak schuift hij de schuldvraag van Vietnam weg naar president Lyndon Johnson, wat ik wel wat gemakkelijk vond. En opeens weet hij niet meer of hij wel of niet voor het gebruik van het Agent Orange-gif heeft getekend, terwijl ie daarvoor als een alwetend persoon overkomt. Voor de rest heeft de docu filmisch niet zo heel veel te bieden: enkel archiefbeelden en McNamara aan het woord. Het moet het vooral hebben van de inhoud, die al ruimschoots fascineert. Cijfer: 8

Layer Cake (2004) - IMDb
Dit soort 'hippe' misdaadfilms gaat me steeds meer tegen staan. Layer Cake heeft niks origineels te bieden aan dit genre. Ook hier weer veel plottwists, veel personages en veel 'fuck' in de dialogen. Ik word hier een beetje apathisch van. Cijfer: 4,5

De Hobbit: de Woestenij van Smaug (2013) - IMDb
Sfeervolle blockbuster voor tijdens de kerstdagen, dat is dit Hobbit-deel zeker. Zo'n wereld van dwergen, orks en elven ziet er natuurlijk sjiek uit, maar tegenwoordig kun je dit soort beelden vanzelfsprekend verwachten. Ik toch heb ik wel wat kritiekpunten. De sport van Peter Jackson om films zo veel mogelijk op te rekken snap ik niet, zeker niet in combinatie met het matige einde van dit deel. Naar het einde toe had er best wat meer tempo in het verhaal gemogen. Daarnaast vond ik de Smaug toch ietwat tegenvallen. Qua uiterlijk ziet ie er oke uit, maar het karakter zelf was echt suf. Hij had namelijk behoorlijk veel praatjes! Dat soort geraaskal verwacht je toch niet van een draak? Anyway, wel amusant deel, maar wildenthousiast kan ik er niet van worden. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 31 december 2013 @ 15:48:15 #3
286575 Roces18
Chef de party
pi_134928567
Rush

Lang geleden dat ik hier iets heb gepost, niets noemenswaardig uitgekomen de laatste tijd. Maar Rush is het toch wel waard om te kijken. En dan vooral om het waargebeurde verhaal van Niki Lauda en James Hunt. Zal hier verder niets over spoileren maar past goed in het rijtje van Senna, hoewel dat weer een documentaire is. Maar Rush is goed nagespeeld volgens de echte Niki Lauda en lijkt voor 95% op hoe het echt gegaan is.

De film zelf is niet veel spannends. Een 12 in een dozijn film waar verder niets speciaals aan is. De acteerprestaties van Daniel Brühl en Thor zijn wel aardig maar zuigen je nooit helemaal in het verhaal. Als je Senna goed vind, kan je Rush ook zeker waarderen anders zou ik hem niet kijken.

Een strenge 6,5 :o
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 1 januari 2014 @ 14:50:27 #4
286575 Roces18
Chef de party
pi_134951038
Lone Survivor

De film vertelt het waargebeurde verhaal van seal team 10 die voor operation red wings een talibanleider kapot moesten knallen. Onderweg stuitten ze echter op drie taliban in wording maar die laten ze gaan omdat het een oude man is en 2 jonge kinderen. Verkeerde keuze dus en het leger van de talibanleider jaagt ze op. Verder zal ik er niet zoveel over spoileren.

Leuk om weer een moderne oorlogsfilm te zien maar wat mist is karakterontwikkeling. Ja, er wordt verteld dat de ene gaat trouwen, de ander heeft dit weer maar dit is wel erg oppervlakkig. Er wordt een laag drama overheen gegoten om het enigszins te verhullen, maar alles wat je ziet is vier soldaten die allemaal op elkaar lijken.

Verder is het wel erg patriottisch ( heb ik overigens geen problemen mee) maar alle clichés die hier bij horen komen naar voren. Explosies, veel doden, seals zijn cool, yay.

Slechts een entertainmentwaarde van een 6 op 10
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_134953167
The Deer Hunter.


Interessante film, maar ik vond het vietnam gedeelte hier en daar wat rommelig.. aan het begin neemt de film flink tijd om de personages te leren kennen, de bruiloft duurt best lang, en vervolgens gaat het mij wat te snel in vietnam. Ineens zitten ze in een gevangenkamp en ik had niet echt door wat er nu gebeurd was.. alsof er een stukje verhaal daar mist.

Zeker wel een interessante film, maar anders dan verwacht.
Durf kritiek te geven en te discusseren, maar doe het altijd met respect.
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 1 januari 2014 @ 17:08:11 #6
78918 SeLang
Black swans matter
pi_134954338
Mamma Mia! (2008)
The story of a bride-to-be trying to find her real father told using hit songs by the popular '70s group ABBA.

Was op TV. Een verhaal van niks natuurlijk maar dat weet je van tevoren. De hele film draait om het zingen van ABBA liedjes en die zijn af en toe echt tenenkrommend slecht gezongen. Toch een halve punt extra wegens geefbaar meisje met grote ogen.
5,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 1 januari 2014 @ 17:12:06 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134954467
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 16:26 schreef Rhalius het volgende:
The Deer Hunter.
[ link | afbeelding ]
Ineens zitten ze in een gevangenkamp en ik had niet echt door wat er nu gebeurd was.. alsof er een stukje verhaal daar mist.

Zeker wel een interessante film, maar anders dan verwacht.
Bekijk deze klassieker nog maar eens een paar keer en je zult er waarschijnlijk steeds meer van begrijpen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 1 januari 2014 @ 21:00:23 #8
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_134961737
Pitch Perfect

Leuke dans film om met je vrouw/vriendin mee te kijken, Zitten leuke grappen in en gelukkig genoeg lekkere wijven om je aan te vergapen, Een 6

Elysium

Matige actie film, Met een verwarrend slecht plot en ditto acteer werk, Hap snap weg film,
een 3 voor de moeite.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  woensdag 1 januari 2014 @ 21:57:48 #9
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_134964760
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 17:08 schreef SeLang het volgende:
Mamma Mia! (2008)
The story of a bride-to-be trying to find her real father told using hit songs by the popular '70s group ABBA.

Was op TV. Een verhaal van niks natuurlijk maar dat weet je van tevoren. De hele film draait om het zingen van ABBA liedjes en die zijn af en toe echt tenenkrommend slecht gezongen. Toch een halve punt extra wegens geefbaar meisje met grote ogen.
5,5
Een DNA-test was de oplossing geweest voor dat geefbare meisje. Maar ze kwam niet op dat briljante idee ;(
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_134975016


Open Grave 2013

Leuke film die aardig spannend begint, natuurlijk zitten er typische clichés in maar de film ontwikkelde zich goed :) Prima mee vermaakt al had ik verwacht dat de film wat ranziger zou zijn. Een einde die je eerst niet verwacht, verhaal die goed te pruimen is!

IMDB: 6.2
NrSix: 6.4
Zo niet.. dan toch!
pi_134982917
The Spectacular Now (2013) - IMDb

Had hier toch meer van verwacht met zo'n hoog cijfer, leuk hoor, maar niets bijzonders. En af en toe een beetje vaag, ook snapte ik iets niet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
6,5.
  donderdag 2 januari 2014 @ 15:58:20 #12
286575 Roces18
Chef de party
pi_134986528
About Time

Ook dit maal speelt de altijd mooie Rachel McAdams in een film waar de hoofdpersoon kan reizen door de tijd. Tim die net 21 is geworden wordt erop gewezen door zijn vader dat iedereen alle mannen in zijn familie die de leeftijd van 21 bereiken, door de tijd kunnen reizen. En zo probeert Tim alles naar zijn hand te zetten en leert hierbij zoals gewoonlijk belangrijke levenslessen.

Of hij beter is dan Time Traveler's Wife, ja dat is die. Het komt omdat je veel mensen kan herkennen uit je directe omgeving. Je favoriete oom/opa is Bill Nighy (overigens al genoeg reden om de film te zien) , dan hebben we nog Tim de akward tiener op zoek naar liefde etcetera. Maar hij het heeft ook zijn minpunten. Het karakter van Rachel McAdams is niet goed uitgeschreven, wat interesseert haar, blabla je kon haar zo inwisselen voor iemand anders. De lengte (2 uur), de geforceerde filosofische lessen die we meekrijgen, het is het allemaal net niet voor mijn gevoel.

[ Bericht 12% gewijzigd door Roces18 op 02-01-2014 17:51:42 ]
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_134989725
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 14:24 schreef JDx het volgende:
The Spectacular Now (2013) - IMDb

Had hier toch meer van verwacht met zo'n hoog cijfer, leuk hoor, maar niets bijzonders. En af en toe een beetje vaag, ook snapte ik iets niet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
6,5.
nee vast iets langer. alhoewel t ook wel in 1 week misschien..
op zich wel leuk, verwachtte toch een beetje een simpele teen-angst film maar hij was wel iets dieper.
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 3 januari 2014 @ 14:49:06 #14
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135024694
Sound of My Voice (2011)
A journalist and his girlfriend get pulled in while they investigate a cult whose leader claims to be from the future.

Wel een aardige film, als zag ik het einde wel een beetje aankomen.
7,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135028038
Prisoners
De film die in de vorige topicreeks al is besproken. Ging er met niet veel verwachting in maar hij bleef mij tot aan het einde boeien. Komt erg realistisch over, zaten goede plottwist in en kon me goed inleven in de gedachten van de ouders. Volgens mij kan je best rare dingen doen als je kind ontvoerd is.
8.0
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:39:36 #16
8369 speknek
Another day another slay
pi_135032159
Elysium (2013) - IMDb

Neill Blomkamp tackelt opnieuw het immigratievraagstuk, deze keer rond het thema van goede gezondheidszorg voor iedereen. Hij 'leent' hiervoor behoorlijk van het verhaal van Gunnm / Battle Angel Alita en dat is zonde, want die had een betere film verdiend dan dit (maar dat kon James Cameron verwachten als hij vijftien jaar doet over zijn filmadaptatie). Karakters zijn van karton en met leuke vondsten zoals dat de hoofdpersoon de robots maakt die hem onderdrukken wordt thematisch niets gedaan. Matt Damon speelt Maaatt Daaamon, maar doet dat best verdienstelijk. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de rest van de cast, met de slechterik met hilarisch slecht accent als dieptepunt. De film heeft de meest irritante shakycam sinds jaren en net zoals voorganger District 9 valt ie tegen het einde uit elkaar.

Toch vond ik het wel waard om naar te kijken, omdat ik fan van scifi ben, en het toekomstbeeld prachtig is weergegeven, maar vooral omdat ik tijdens de film voortdurend aan Battle Angel Alita werd herinnerd.

5
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:57:12 #17
8369 speknek
Another day another slay
pi_135032911
We're the Millers (2013) - IMDb

Feelgood comedy over een drugsdealer die een nepfamilie samenstelt om drugs te smokkelen. De film is nergens echt voorspelbaar wat zowel voor als tegen de film werkt. De plot is natuurlijk wel cliché, de enige reden waarom Aniston een stripper speelt is wat gratuitous nudity en daarnaast zit er nogal wat overacting van sommige slechterikken in. Maar dat maakt allemaal niet uit want het hart zit op de goede plek en er zitten veel awkward piemelgrappen in wat deze film in z'n genre helemaal goed maakt.

7

PS die Kenny lijkt rechtstreeks uit een Mad cartoon gelopen. Wat een fantastisch hoofd.

PPS waarom moet Emma Roberts nou herkenbaar op d'r vader lijken wat een boner killer.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:38:52 #18
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135037211
The League of Extraordinary Gentlemen (2003)
Wat een lelijke actiefilm is dit. Van het uiterlijk moet dit het al helemaal niet hebben. Alles ziet er saai grijzig uit en de SFX zien er ook matig uit. De film zelf had nog wel leuk kunnen zijn: Sean Connery verzamelt een groep klassieke filmkarakters met ieder hun eigen skills en bindt de strijd aan tegen de gemenerik van het stuk. Beetje X-men-achtig dus, maar dan in het Victoriaanse tijdperk. Helaas beklijft het nergens en doet het maar gewoontjes aan. Ik had het uiteindelijk maar te doen met Connery in wat zijn laatste grote rol zou zijn. Cijfer: 5

The Fly (1958)
Haha, ik ben een fan van dit type SF-film uit de jaren '50. Tis een tikkeltje onzinnig: een wetenschapper doet spannende teleportatie-experimenten en besluit zichzelf ook te transporteren. Echter wordt een vlieg met het device ook meegeteleporteerd, waardoor de wetenschapper een vliegenkop krijgt! Dit tot de grote schrik van zijn vrouw!

Niet alles maakt evenveel sense. De wetenschapper meent dat zijn nieuw uitgevonden technologie niet zoveel afwijkt van het uitzenden van TV-beelden bijvoorbeeld :') Nog meer van dit soort situaties zorgen voor hilarische momenten, maar de film an sich is nog heel behoorlijk gemaakt. David Cronenberg zou er in de jaren '80 een remake van maken, die ook niet verkeerd is. Cijfer: 8

Paranoid Park (2007)
Sterke film over een puberende skater, die op het eerste gezicht kampt met de typische tienerproblemen, maar ondertussen speelt er een veel belangwekkendere kwestie in zijn leven, die grote invloed op hem heeft. Ik ga niet verder spoileren, want dat zou zonde zijn :). Het acteerwerk van onze jeugdigde protagonist wordt hoe dan ook erg knap neergezet door Gabe Nevins. Vooralsnog heeft hij niet in iets anders belangwekkends gespeeld, wat vreemd is, want vind hem wel een talent. Overigens heeft deze film een chille, erg gevarieerde soundtrack. Cijfer: 7,5

Mr. Brooks (2007)
Mwah, niet een heel uitzonderlijke thriller. Kevin Costner met een gespleten persoonlijkheid is nog wel okee om te zien, maar van Demi Moore ben ik niet bepaald onder de indruk. Van haar en ook andere bijrollen zijn veel zijplotjes in deze film verwerkt, die niet allemaal zoveel toegevoegde waarde hebben. Cijfer: 5,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  vrijdag 3 januari 2014 @ 21:56:00 #19
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_135043420
GRAVITY

http://m.imdb.com/title/tt1454468/

Verhaal vond ik niet bijsterend goed, ook erg kort. Maar visueel prachtig, wel echt een film die je in de bios moet zien wat ik helaas niet hebt gedaan.

Ik: 7.5
Imdb: 8.4


CARRIE

http://m.imdb.com/title/tt1939659/

Vermakelijke remake, origineel blijft wel beter. Wat kan ik hier nog meer over zeggen?

Ik: 6.5
Imdb: 6.3
pi_135043762
It's a Wonderful Life (1946) - IMDb
Ja, ik moest gewoon even een kerstfilm kijken tweede kerstdag. Nog wachtend op mijn avonddiner met familie, dit maar als tijdsdoding consumeren.

Ik had nog nooit een zwart-wit film gekeken en het was ook vrij langdradig. Maar dat had echt zijn charme!

Eigenlijk gaat er een heel nieuw boek voor mij open qua films kijken nu ik deze gezien heb, omdat het echt zo tijdsloos is. Mooi kerstverhaal ook en een hartverwarmend eind. Heerlijke nostalgische gevoelens en echt de ultieme kerstfilm als je het mij vraagt! Cijfer: 8

Never Let Me Go (2010)
Bizarre film dit. Iedereen die hem niet gezien heeft en niets van weet, ga het kijken zonder dat je er dus iets van weet. Ik zal dit dan ook vaag houden.

Het is een bepaalde experiment met ethische problemen. De personen in de film die dit experiment ondergaan, ondervinden het op een soort zelfde manier als dat van de kijker. Dit maakte het ook zo sterk vond ik, het was echt een bepaalde gevoel die werd overgebracht. De sfeer in de shots sprong er ook uit omdat het heel rustig en harmonieus in beeld werd gebracht.

Als kritiek puntje had van mij het einde wel iets uitgebreider gemogen, of gewoon de hele film langer omdat het zo interessant was. Oh, en ik ben verliefd geworden op Carey Mulligan. Echt ontzettend tof. Cijfer: 8

Drive (2011) - IMDb
Ja, zoals bij de vorige film, Carey Mulligan. Ik wou meer van haar zien. Zij heeft het liefste gezicht die ik ooit gezien heb. Wauw. Deze film had ik nog nooit gezien, en aangezien ik het opeens tegenkwam op IMDB en zag dat (!) Bryan Cranston, Ron Perlman en dus Carey Mulligan meededen, moest ik het wel kijken.

Echt super tof! Tering. De kille sfeer en jaren '80 vibe, wat vet! Echt in alles is deze film perfect uitgewerkt. Qua kritiek kan ik misschien zeggen dat het iets te langzaam is, wat mij persoonlijk nauwelijks stoorde. Maar de gemiddelde kijker zou hier misschien wel voor kunnen vallen. Ik vond hem in ieder geval tof! Cijfer: 7,8

[ Bericht 0% gewijzigd door Grazzle op 03-01-2014 22:06:52 ]
pi_135046594
Er schijnen ook nog allemaal verborgen hints te zitten in Drive, ik moet 'm binnenkort nog een keer kijken. Topfilm in ieder geval, zo anders dan normaal ook, maar ook zo goed. Ultieme strong silent type. En die soundtrack inderdaad, verslavend. Voor mij tot nu toe beste film van deze decade.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 22:57:54 #22
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_135046889
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 22:01 schreef Grazzle het volgende:
It's a Wonderful Life (1946) - IMDb
Ja, ik moest gewoon even een kerstfilm kijken tweede kerstdag. Nog wachtend op mijn avonddiner met familie, dit maar als tijdsdoding consumeren.

Ik had nog nooit een zwart-wit film gekeken en het was ook vrij langdradig. Maar dat had echt zijn charme!

Eigenlijk gaat er een heel nieuw boek voor mij open qua films kijken nu ik deze gezien heb, omdat het echt zo tijdsloos is. Mooi kerstverhaal ook en een hartverwarmend eind. Heerlijke nostalgische gevoelens en echt de ultieme kerstfilm als je het mij vraagt! Cijfer: 8

Mijn favoriete feel good-movie.
Op elk gezet moment lachen ... En huilen. Met een glimlach.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_135048570
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 14:24 schreef JDx het volgende:
The Spectacular Now (2013) - IMDb

Had hier toch meer van verwacht met zo'n hoog cijfer, leuk hoor, maar niets bijzonders. En af en toe een beetje vaag, ook snapte ik iets niet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
6,5.
Heb zelf net deze film gezien. Wbt je spoiler:

[Spoiler] nee, hij zegt op een gegeven moment: "if it's not over in a month, then I will be her first." Volgende scene hebben ze voor het eerst seks.. Vond het wel vreemd dat ze na dat ongeluk geen schrammetje had?
pi_135048597
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 14:24 schreef JDx het volgende:
The Spectacular Now (2013) - IMDb

Had hier toch meer van verwacht met zo'n hoog cijfer, leuk hoor, maar niets bijzonders. En af en toe een beetje vaag, ook snapte ik iets niet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
6,5.
Heb zelf net deze film gezien. Wbt je spoiler:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_135050239
47 ronin 3d



Toffe film!, Film gaat over een groep samurai die nadat hun meester door een soort verraad om het leven is gekomen wraak willen nemen.
Heb de film in 3D gezien, en bij deze film geeft de 3D wel een dikke meerwaarde,
Het verhaal is miss een beetje voorspelbaar en niet heel diepgaand, maar er ziet een heerlijke vaart in, ziet er mooi en indrukwekkend uit (3D effecten!) en de actie is goed
Waardoor het een toffe film is om te zien (maar wel in 3D!)
7
pi_135051736
Vaart in Ronin? teh fak?
Visueel "spektakel" maar met zo'n slecht uitgewerkt verhaal + Engelssprekende japanners is er geen sprake van kijkgenot iig.

Net ook Gravity gezien.
Goede film, geen langzame stukken.
Alleen dat steeds alles net goed gaat (Gevalletje van bom stoppen op 1 seconde ter vergelijking)
Net niet geraakt, net op tijd en dat x50 ofzo.
Jammer, voelt te gemaakt, de spanning die ze op willen wekken.
Desalniettemin 7,8/10
pi_135052224

Walking With Dinosaurs 3D (2013)
De eerste film van 2014, meteen in de zeer rustige bios; 3 andere stelletjes bekeken deze 3D "remake" van de succesvolle serie.

Pluspunten aan de film zijn de 3D, de omgevingen en de CGI van de dino's.

Minpunten zijn de kinderachtige vertelstijl en een magere oogst aan verschillende soorten dinosauriers en vroege vogels. Ook de zoogdieren die in het late Krijt leefden waren nogal beperkt.

Bij mijn weten waren er geen ijskappen en de gletsjers waarover de zwaarlijvige reptielen (warm- of koudbloedig?) overheen glibberen lijken me geen juiste weergave van de toenmalige Canadese Rockies (die nog maar heuveltjes waren).

De wetenschappelijke waarde van de film is echt matig met lekker vrije interpretaties over gedrag en groepsleven van dino's.

Kijk hem in 3D op groot scherm met goed geluid en je hebt een leuke 1,5 uur, er zit best wat humor in de film.
Kijk je een brakke 2D zal het allemaal dik tegenvallen ook voor de minder geinteresseerde kijker.
7.9/10 (IMDB: 4.9/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 4 januari 2014 @ 08:41:25 #28
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135057248
Spijt! (2013)
David's classmate Jochem is bullied because he is too heavy. Although David increasingly stands up to the bullying, it turns out to be too late.

Aangrijpende film. Maar het was nog sterker geweest als de film aan het begin minder sympathie had opgewekt voor het slachtoffer. Want je voelt vanaf de eerste minuut medelijden en daardoor is het moeilijk voor te stellen dat iedereen dit zomaar laat gebeuren. In het echte leven overheerst in dit soort gevallen vaak het idee dat het slachtoffer het er ook wel zelf naar maakt - er zijn twee kanten in zo'n verhaal. De film probeert de kijker een spiegel voor te houden en die spiegel had imo dus beter gewerkt als je de sympathie voor het slachtoffer pas later had opgebouwd. Ik kon me namelijk slecht identificeren met de klasgenoten die het lieten gebeuren. Het was sterker geweest als je de hele film had gedacht "wat een eikel" en "net goed" (en misschien milde gevoelens van medelijden maar niet genoeg om in te grijpen) en dan pas op het eind je realiseert wat je eigen rol is geweest in de affaire. Maar ik geef toe dat zo'n effect waarschijnlijk moeilijk valt te bereiken.
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 4 januari 2014 @ 11:35:04 #29
286575 Roces18
Chef de party
pi_135059095
Jackass Bad Grandpa

Een opa moet zijn kleinzoon naar zijn vader brengen aan de andere kant van het land omdat zijn moeder de bak in moet. Onderweg gebeuren er natuurlijk allemaal dingen. Over het algemeen vind ik de Jackass films best aardig om te zien maar deze valt zwaar tegen. Dat komt omdat ze er een plot in proberen te verwerken dus afwisselend zijn de grappen opgenomen met verborgen camera´s en daarna weer met een gewone om er een verhaal in te krijgen. En dat is ook wat zeer irritant is omdat het de film alleen maar langdradig maakt. Er zitten wel geinige stukjes in, maar kijk de trailer en je hebt de film al gezien.

Ik zou hem lekker overslaan als ik jullie was ;)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_135074366
Enough Said (2013) - IMDb



Wel een aardige film, als fan van Gandolfini wilde ik het wel graag zien.
Heerlijke vent O+ En eerlijk is eerlijk,
Julia Louis-Dreyfus speelt haar rol prima. Leuke vrouw btw, ik was een beetje bang voor het
Seinfeld effect.

Het is een combinatie van een rom/com en een drama. Vermakelijk en kijkt prima weg.
Tja relaties en de relaties met de exen. soms herkenbaar.
Het cijfer imdb 7.4 is imo nogal aan de hoge kant. Dat zal wel met Gandolfini te maken hebben
anders zal het lager uit komen.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_135080426
Frozen



Nee, niet de gelijknamige schattige Disney film uit 2013, maar de film die 3 jaar daarvoor uitkwam over 3 jongeren die even op een wintersportuitje gaan om alle problemen van thuis even achter zich te laten.

Maar dat wintersportuitje draait uit op een regelrechte nachtmerrie als ze als enige in de stoeltjeslift zitten en op een gegeven moment alle electriciteit uit gaat......

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het zal niet de geschiedenis ingaan als beste film ooit, maar de sfeerbeelden, spanning en de soms wat gore beelden maken dit tot een uiterst spannende film om meer dan 1,5 uur mee te vullen ^O^

Na deze film ga je toch even twijfelen om in een stoeltjeslift te gaan ~O>

imdb cijfer ; slechts een 6,2
mijn cijfer ; een dikke 7,5 ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door TLC op 04-01-2014 20:56:46 ]
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_135083654
Don Jon (2013) - IMDb

Haha, leuke film om samen met je vriendin te kijken, heb wel 17x gehoord "haha that's like you" (ja we praten engels met elkaar), vooral in de auto, man man, waarom rij je godverdomme 30 waar je 50 mag, why the fuck voeg je in met 80 op een weg waar je 120 mag! Mooi dat het ook anders kan trouwens, samen filmpjes kijken :P jammer dat het nagelang de film wat afzwakt. Daarom een iets lager cijfer.

7.
pi_135089260
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 23:32 schreef Markeerstift het volgende:

[..]

Heb zelf net deze film gezien. Wbt je spoiler:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Naar aanleiding van de recensie in dit topic deze film gezien. Ik vind het echt een aanrader! En Shailene Woodley is gewoon 'kjoet'...

pi_135089364
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 00:03 schreef yukon het volgende:

[..]

Naar aanleiding van de recensie in dit topic deze film gezien. Ik vind het echt een aanrader! En Shailene Woodley is gewoon 'kjoet'...

[ afbeelding ]
Ja, ze is zeker leuk, maar speelt het hele laatste deel zich nou af in een week of niet?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_135091078


The Revenant

Verrassend donkere horror-comedy. Had 'm iets lichter verwacht en moet heel eerlijk zeggen dat het me niet helemaal goed lag. Shaun of the Dead had ook wel een laatste kwartier wat niet helemaal in de lijn van het geniale begin lag maar het eerste gedeelte compenseerde dat ruimschoots. The Revenant heeft hetzelfde probleem in het kwadraat maar het midden is niet goed genoeg om dat te compenseren. Laatste tien tot twintig minuten zijn zo donker dat het predicaat comedy misschien niet eens op z'n plek is.

Als film an sich een 5, in het genre wel een 6 tot 6.5 denk ik. Persoonlijk neig ik naar een 5.5 tot 6 omdat het iets te deprimerend was. Dale & Tucker en Shaun of the Dead blijven mijn favorieten in het genre. Desalniettemin een leuke poging.

Spoiler (verwachtingen van film vs. trailer, etc.)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 23% gewijzigd door SuperHarregarre op 05-01-2014 11:15:50 ]
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  zondag 5 januari 2014 @ 00:59:57 #36
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_135091301
Carrie (2013) - IMDb



A reimagining of the classic horror tale about Carrie White, a shy girl outcast by her peers and sheltered by her deeply religious mother, who unleashes telekinetic terror on her small town after being pushed too far at her senior prom.

Het origineel kende ik, nou ja, 10 jaar geleden of zo dus ik wist alleen in de hele basis waar het over ging.
Deze remake werkt echter prima, het houd de originele verhaallijn in stand toch zitten er 2013 nieuwigheden in die echter niet misstaan, ze passen goed bij het verhaal en irriteren niet.

Ik snap dat het op het boek is gebaseerd, toch zou ik graag eens meer willen zien, het eindigd te snel in mijn ogen, maar dat heeft meer met het boek te maken dan met de film.

Prima film dus, niet eng...maar een horror film hoeft niet eng te zijn.

imdb: 6,2
Ikke: 7,0
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  zondag 5 januari 2014 @ 02:09:28 #37
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_135092897
quote:
The Fly (1958)
Haha, ik ben een fan van dit type SF-film uit de jaren '50. Tis een tikkeltje onzinnig: een wetenschapper doet spannende teleportatie-experimenten en besluit zichzelf ook te transporteren. Echter wordt een vlieg met het device ook meegeteleporteerd, waardoor de wetenschapper een vliegenkop krijgt! Dit tot de grote schrik van zijn vrouw!

Niet alles maakt evenveel sense. De wetenschapper meent dat zijn nieuw uitgevonden technologie niet zoveel afwijkt van het uitzenden van TV-beelden bijvoorbeeld :') Nog meer van dit soort situaties zorgen voor hilarische momenten, maar de film an sich is nog heel behoorlijk gemaakt. David Cronenberg zou er in de jaren '80 een remake van maken, die ook niet verkeerd is. Cijfer: 8

^O^ ^O^ ^O^
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_135095678
Open Grave (2013) (Horror/Thriller, meer thriller dan horror, niet kijken met de instelling van een horror film iig)

Een groep mensen wordt heel gek wakker in een huis en 1 van hen in een groot open graf met honderden lijken.

Ze herinneren zich in het begin totaal niks, grote verwarring dus.
Langzaam maar zeker beginnen ze zich van alles te herinneren.

Erg goede film, vooral dat net als de hoofdpersonen langzaam maar zeker een idee krijgt wat er nou gaande is, maar doordat ze zich vlagen herinneren kan het alle kanten op.

Van ons 8.2/10

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoiler niet lezen als je de film wilt zien :)
pi_135095731
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 18:36 schreef Soury het volgende:
Enough Said (2013) - IMDb



Wel een aardige film, als fan van Gandolfini wilde ik het wel graag zien.
Heerlijke vent O+ En eerlijk is eerlijk,
Julia Louis-Dreyfus speelt haar rol prima. Leuke vrouw btw, ik was een beetje bang voor het
Seinfeld effect.

Het is een combinatie van een rom/com en een drama. Vermakelijk en kijkt prima weg.
Tja relaties en de relaties met de exen. soms herkenbaar.
Het cijfer imdb 7.4 is imo nogal aan de hoge kant. Dat zal wel met Gandolfini te maken hebben
anders zal het lager uit komen.
Zo een vermoeden had ik al daar ik de film al een week of 2 binnen heb en heb laten liggen omdat iets mij zei dat deze alleen een redelijke publiciteit kreeg vanwege het plotselinge overlijden van Gando.

quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 00:59 schreef ZodiaX het volgende:
Carrie (2013) - IMDb



Het origineel kende ik, nou ja, 10 jaar geleden of zo dus ik wist alleen in de hele basis waar het over ging. Deze remake werkt echter prima, het houd de originele verhaallijn in stand toch zitten er 2013 nieuwigheden in die echter niet misstaan, ze passen goed bij het verhaal en irriteren niet.

Ik snap dat het op het boek is gebaseerd, toch zou ik graag eens meer willen zien, het eindigd te snel in mijn ogen, maar dat heeft meer met het boek te maken dan met de film.

Prima film dus, niet eng...maar een horror film hoeft niet eng te zijn.

imdb: 6,2
Ikke: 7,0

Ik heb 'm dus afgelopen vrijdagavond gezien en eerlijkheidshalve heb ik zitten spoelen omdat ik zelf het origineel ook ken,wat zeg ik: zag hem toen in de bioscoop! en als je het origineel kent dan merk je dat deze remake de verhaallijn aanhoudt. Je kan bij wijze van, weten wat de volgende scene wordt als je het origineel kent, zo voorspellend is het.

De hoofdrolspeelster heeft al een apart voorkomen maar dat maakt haar niet "griezeliger" dan bijvoorbeeld een Sissy Spacek in het origineel die er normaal uitziet maar met een andere gezichtsexpressie ineens echt het predicaat "beangstigend"kan worden opgespeld.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee, het origineel verslaat voor mij met gemak deze remake.

[ Bericht 2% gewijzigd door Mike op 05-01-2014 11:04:24 ]
pi_135095817
Ik weet niet of hier ook series genoemd mogen worden, of dat daar een apart topic voor is. Mocht dit het geval zijn merk ik het wel.

Ik zag laatst 2 afleveringen van Chicago Fire op Fox langskomen, en het beviel me zeer goed. Deze serie ben ik nu aan het kijken en ik moet zeggen dat het heul verslavend is. Misschien niet kwalitatief het beste, en ook niet het origineelste, maar wel gewoon heel vermakelijk.

7/10


The show explores the lives, both professional and personal, of the firefighters and paramedics of the Chicago Fire Department at the quarters of Engine Co. 51, Truck Co. 81, Rescue Squad Co. 3, and Ambulance 61. Following the death of Firefighter Andrew Darden, the loyalties fracture and divide as the Lieutenant, or officer-in-charge of Truck Co. 81, Matthew Casey and the officer-in-charge of Squad Co. 3, Lieutenant Kelly Severide both blame one another for Darden's death. Kelly Severide is consumed with more guilt when he learns Darden's wife also blames him for the tragedy. Despite their differences, the firehouse comes together after the near death of Truck Co. 81 Firefighter Christopher Herrmann.

New to the station is Firefighter Candidate Peter Mills, also assigned to Truck Co. 81, who is following in the footsteps of his late father and trying to find his place, over the objections of his mother. Alongside Paramedics Gabriela Dawson and Leslie Shay, under the leadership of 25th Battalion Chief Wallace Boden, the firehouse faces life or death decisions every day, but look to each other like family, making sure to look out for each other, no matter what happens. Chicago Fire's tagline is, "Life in the heat of it".
pi_135097073
Idiocracy (2006)

Een simpele Amerikaanse soldaat wordt gebruikt als proefpersoon voor een winterslaapexperiment, maar in plaats van na een jaar wordt hij pas na 500 jaar wakker. Hij belandt in een toekomst waarin iedereen verschrikkelijk dom is geworden en hij dus de slimste persoon op aarde is.

In potentie had dit een leuke melige komedie op kunnen leveren. In plaats daarvan is het een hoop stront geworden die absoluut niet grappig is, vooral vanwege de karakters die ronduit stom en vervelend zijn. De film duurt maar 80 minuten maar is nog steeds tijdverspilling.

IMDb: 6.5
Ik: 4
pi_135097521
Ooit eens op tv gezien ja, zoals je zegt Potentie om echt wel een simpel maar erg komische film van te maken.
Maar slechte karakters en de afwezigheid van een goed grappig verhaal, maakt he echt een slechte film.
pi_135104834


Yabu no naka no kuroneko (of The Black Cat from the Grove) (1968)

Een horrorverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een door oorlogen geteisterd middeleeuws Japan. Een jonge man wordt mee de oorlogen in gesleept en laat zijn vrouw en moeder onvrijwillig achter in een vermoedelijk verder vredig huisje in een vredige omgeving. Dat beeld wordt echter ruw verstoord als de eerste scène gelijk laat zien hoe een groep rondtrekkende, vermoeide en hongerige samurai het huisje plunderen en de vrouwen verkrachten om ze daarna te vermoorden en het huisje plat te branden.

Even na deze gebeurtenis staat het in de omgeving liggende dorp voor een raadsel als verschillende willekeurig uitgekozen samurai dood worden teruggevonden met beestachtige verminkingen in hun nek.

Ik zou deze film graag een perfecte score willen geven, want in visueel opzicht is het ongeëvenaard mooi. De beelden zijn rustgevend, maar tegelijkertijd zeer onheilspellend. Zo wordt er in een scène weinig tot niets in beeld gebracht dat niet direct relevant is. Figuren duiken op vanuit de schaduwen en verdwijnen daar net zo snel weer in. De vrouwen in witte gewaden tegen donkere omgevingen komen zo prachtig tot hun recht. Het prachtige bamboebos voor 'de wandeling' is briljant gekozen. Het juiste gebruik van rook benadrukt de griezelige sfeer nog eens meer.

De muziek is even minimalistisch. Geen bombastische soundtrack, maar slechts enkele simpele, zeer effectieve noten en omgevingsgeluiden die precies de juiste sfeer weten over te brengen.

Het enige kritiekpunt dat ik heb op deze film, is dat niet één keer, maar zelfs tot twee keer toe de naïviteit van een personage tot ongeloofwaardige hoogtes wordt getild. De film wist me helemaal mee te slepen in haar fantasierijke, mysterieuze wereld. Maar door de geloofwaardigheid van een personage zo erg aan te tasten, zet je als kijker toch even een stapje buiten de filmwereld en ga je je afvragen waarom de filmmakers dit niet net even anders hadden aangepakt.

Desondanks is het een schitterende film. Dit is een spookverhaal zoals ik ze graag zie. 8/10
pi_135106085
Lone Survivor



De film is gebaseerd op de mislukte missie "Operation Red Wings", die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.


IMDB: 7,6
Mijn Cijfer: 8:0
  zondag 5 januari 2014 @ 17:31:32 #45
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_135108931
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 11:35 schreef Roces18 het volgende:
Jackass Bad Grandpa
[ afbeelding ]
Een opa moet zijn kleinzoon naar zijn vader brengen aan de andere kant van het land omdat zijn moeder de bak in moet. Onderweg gebeuren er natuurlijk allemaal dingen. Over het algemeen vind ik de Jackass films best aardig om te zien maar deze valt zwaar tegen. Dat komt omdat ze er een plot in proberen te verwerken dus afwisselend zijn de grappen opgenomen met verborgen camera´s en daarna weer met een gewone om er een verhaal in te krijgen. En dat is ook wat zeer irritant is omdat het de film alleen maar langdradig maakt. Er zitten wel geinige stukjes in, maar kijk de trailer en je hebt de film al gezien.

Ik zou hem lekker overslaan als ik jullie was ;)
Maak je geen zorgen...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_135112015

The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb
Met o.a. Leonardo DiCaprio, Jonah Hill

Verhaal
Een waargebeurd verhaal over een beurshandelaar (Jordan Belfort) die rijk wilt worden, en daar zijn levensdoel van heeft gemaakt. Al op jonge leeftijd weet hij grote bedragen bij elkaar te krijgen, waarna het verhaal een wending neemt richting een absurde bijna onrealistische wereld.

Wees voorbereid op 3 uur lang drugs en hoeren. Hoewel ik dat normaal enigszins storend vind omdat sommige films dat als rode draad gebruiken om een bepaalde doelgroep aan te spreken, wordt het hier (hoewel veel en expliciet) als zijdelingse draad gebruikt en werd het niet storend ervaren door mij.

Deze film valt verder niet te beschrijven. Het is een erg goede mix van humor en drama. Zonder te veel te willen verklappen heb ik begrepen dat veel van de dingen die Jordan Belfort (DiCaprio) zegt rechtstreeks uit de biografie komen, en de absurditeit die door de hele film heen speelt ook een grote kern van realisme blijkt te hebben.

Uiteindelijk heb ik het ervaren als een comedy met een zeer goed doorlopend (drama) verhaal erin.

Een film die je gezien moet hebben, en verschillende genre kijkers goed zal bevallen.

IMDB: 8,7
Ik: 9

pi_135112088
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 10:56 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ik weet niet of hier ook series genoemd mogen worden, of dat daar een apart topic voor is. Mocht dit het geval zijn merk ik het wel.

Ik zag laatst 2 afleveringen van Chicago Fire op Fox langskomen, en het beviel me zeer goed. Deze serie ben ik nu aan het kijken en ik moet zeggen dat het heul verslavend is. Misschien niet kwalitatief het beste, en ook niet het origineelste, maar wel gewoon heel vermakelijk.

7/10
[ afbeelding ]

The show explores the lives, both professional and personal, of the firefighters and paramedics of the Chicago Fire Department at the quarters of Engine Co. 51, Truck Co. 81, Rescue Squad Co. 3, and Ambulance 61. Following the death of Firefighter Andrew Darden, the loyalties fracture and divide as the Lieutenant, or officer-in-charge of Truck Co. 81, Matthew Casey and the officer-in-charge of Squad Co. 3, Lieutenant Kelly Severide both blame one another for Darden's death. Kelly Severide is consumed with more guilt when he learns Darden's wife also blames him for the tragedy. Despite their differences, the firehouse comes together after the near death of Truck Co. 81 Firefighter Christopher Herrmann.

New to the station is Firefighter Candidate Peter Mills, also assigned to Truck Co. 81, who is following in the footsteps of his late father and trying to find his place, over the objections of his mother. Alongside Paramedics Gabriela Dawson and Leslie Shay, under the leadership of 25th Battalion Chief Wallace Boden, the firehouse faces life or death decisions every day, but look to each other like family, making sure to look out for each other, no matter what happens. Chicago Fire's tagline is, "Life in the heat of it".
Na Downton Abbey heb ik geen series meer, dan ga ik deze maar eens proberen... ;).
I´m back.
  zondag 5 januari 2014 @ 20:16:28 #48
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_135116927
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 12:08 schreef Dobbs het volgende:
Idiocracy (2006)

Een simpele Amerikaanse soldaat wordt gebruikt als proefpersoon voor een winterslaapexperiment, maar in plaats van na een jaar wordt hij pas na 500 jaar wakker. Hij belandt in een toekomst waarin iedereen verschrikkelijk dom is geworden en hij dus de slimste persoon op aarde is.

In potentie had dit een leuke melige komedie op kunnen leveren. In plaats daarvan is het een hoop stront geworden die absoluut niet grappig is, vooral vanwege de karakters die ronduit stom en vervelend zijn. De film duurt maar 80 minuten maar is nog steeds tijdverspilling.

IMDb: 6.5
Ik: 4
Idiocracy is een geweldige film, die krijgt van mij zo een 8.
pi_135117288
Gisteren naar de film Spijt! gekeken, en ik moet zeggen dat ik het wel een leuke film vond. ook heb je een beetje een idee hoe de sfeer is op Nederlandse scholen als Belg

ik zou wel eens graag voor de fun als belg even op een Nederlandse school zitten
pi_135118617
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 20:16 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Idiocracy is een geweldige film, die krijgt van mij zo een 8.
van mij ook, lol...
pi_135119059
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:43 schreef Flixxy het volgende:
[ afbeelding ]
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb
Met o.a. Leonardo DiCaprio, Jonah Hill

Verhaal
Een waargebeurd verhaal over een beurshandelaar (Jordan Belfort) die rijk wilt worden, en daar zijn levensdoel van heeft gemaakt. Al op jonge leeftijd weet hij grote bedragen bij elkaar te krijgen, waarna het verhaal een wending neemt richting een absurde bijna onrealistische wereld.

Wees voorbereid op 3 uur lang drugs en hoeren. Hoewel ik dat normaal enigszins storend vind omdat sommige films dat als rode draad gebruiken om een bepaalde doelgroep aan te spreken, wordt het hier (hoewel veel en expliciet) als zijdelingse draad gebruikt en werd het niet storend ervaren door mij.

Deze film valt verder niet te beschrijven. Het is een erg goede mix van humor en drama. Zonder te veel te willen verklappen heb ik begrepen dat veel van de dingen die Jordan Belfort (DiCaprio) zegt rechtstreeks uit de biografie komen, en de absurditeit die door de hele film heen speelt ook een grote kern van realisme blijkt te hebben.

Uiteindelijk heb ik het ervaren als een comedy met een zeer goed doorlopend (drama) verhaal erin.

Een film die je gezien moet hebben, en verschillende genre kijkers goed zal bevallen.

IMDB: 8,7
Ik: 9

[ afbeelding ]
Ik kijk al een tijdje uit naar deze film. Eindelijk komt het aankomende week uit
Op zondag 20 mei 2012 01:05 schreef waaromniet1988 het volgende:
JAAAAAA EINDELIJK wint Chelsea de CL!!!!!
  zondag 5 januari 2014 @ 21:27:54 #52
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135121640
Vera Drake (2004) - IMDb
Heel typische Britse film, die goed en indrukwekkend wordt. Vera Drake is een oudere vrouw met een heel behulpzaam karakter. Ze helpt meisjes door abortussen uit te voeren, maar op een gegeven moment loopt het mis. Vanaf dan wordt de film pas echt goed (daarvoor was het toch redelijk vlak allemaal) met sterk en realistisch acteerwerk van Imelda Staunton. De jaren '50, waarin de film zich afspeelt, zijn overigens sfeervol gefilmd. Cijfer: 7,5

De man met de wassen beelden (1953) - IMDb
Grappige horror met een uitstekende Vincent Price. Hij jaagt de stuipen op het lijf van menig weerloze dame met zijn gruwelijke praktijken in zijn wassenbeeldenmuseum! Vooral het begin is vrij sterk als het plot opgebouwd wordt. Na een tijdje kun je de rest toch wel uitstippelen. Niet dat het heel erg is, want het blijft gewoonweg een leuk filmpje :Y. Cijfer: 7

Les Misérables (2012) - IMDb
Les Misérables was nog een hiaat in mijn culturele ontwikkeling, dus heb deze succesvolle versie maar eens opgezet :P. Vrijwel alle dialogen worden gezongen en dat is in het begin wennen aan bijvoorbeeld een zingende Russell Crowe. Het theatrale en tragische verhaal sprak me desalniettemin wel aan, alleen wordt het wel iets te lang uitgesmeerd. Tegen het eind gaat dat continue gezang toch enigszins vermoeien. Cijfer: 6

Être et avoir (2002) - IMDb
Vond dit een schitterende documentaire over een klein schooltje in de Auvergne. Een oudere en zeer toegewijde onderwijzer heeft een hele klas onder zijn hoede met leerlingen van alle leeftijden. Wat een duizendpoot moet je zijn om breuken uit te leggen maar tegelijkertijd ook een jochie opdracht te geven netjes een kleurplaat af te maken! Hilarische momenten wisselen dramatische momenten af, waardoor je een heel mooi beeld krijgt van het klasje. Alles wordt zonder voice-over heel rustig in beeld gebracht. Deze film had wat mij betreft nog veel langer mogen duren :Y. Cijfer: 8,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_135126432
Een nieuw jaar dus maar weer eens proberen regelmatig wat posten hier. Vorig jaar 173 nieuwe films gezien (lijstje hier) waarvan een groot deel hier al besproken. Ook dit jaar gaan we weer braaf bijhouden. In de eerste dagen van het nieuwe jaar de volgende "klassiekers" gezien:

De nieuwe wildernis (2013) - IMDb

Prachtige beelden van onze eigen nieuwe natuur. Schitterend in beeld gebracht en mooi verteld. Toch bijzonder om te zien wat er allemaal gebeurt in het gebied waar ik regelmatig met de trein langs kom
IMDb: 7,2
Ik: 8

Jay and Silent Bob Strike Back (2001) - IMDb

Al jaren op het lijstje maar nog nooit gezien gek genoeg. Hilarische stoner comedy in de stijl van de late jaren 90. Neemt zichzelf niet al te serieus en met een hoop, zich ook niet te serieus nemende cameo's van onder andere Damon en Affleck. Oh en Eliza Duskhu, jummie! Leuk maar best wel gedateerd al.
IMDb:6,9
Ik:7

Demoted (2011) - IMDb

Domme office comedy over twee slackers die een nieuwe baas krijgen (hun oude pest doelwit) en nu aan de bak moeten en op moeten komen voor zichzelf en hun nieuwe collega's. Semi bekende acteurs in een semi grappig standaardverhaal
IMDb: 5,3
Ik: 3,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_135126479
Damsels in Distress (2011) - IMDb

Ik had niet gedacht dat dit een film uit 2011 was, de manier van filmen (bijna softfocus) het verhaal en de setting doet heel erg jaren 90 aan. Wordt niet heel slecht in geacteerd, sterker nog Greta Gerwig zet een uitstekend stukje werk neer als totaal geschifte "leidster" van de meidenclub. Het probleem licht vooral in het verhaal (rare groep studentes heeft een suicide supportgroup op een klein college ergens in de states. Ze hebben het vooral druk met hun eigen liefdes en problemen) is wazig. Het had best een cult klassieker kunnen worden als het allemaal net wat logischer of wat gestructureerder was.
IMDb: 5,8
Ik: 5

Cannon for Cordoba (1970) - IMDb

George "Hannibal" Peppard in een bordkartonnen western over een Mexicaanse afvallige generaal die een eigen koninkrijkje wil en daarom wat kanonnen jat van het Amerikaanse leger. Aan Peppard en zijn mannen de taak om die te vernietigen. Ze krijgen daarbij hulp van een Mexicaanse luitenant en een budget versie van Claudia Cardinale. Zit evenveel pit en logica in als in het eten van brodkarton.
IMDb: 5,7
Ik: 4

Love at Large (1990) - IMDb

Je komt eens wat tegen als je op zaterdagmiddag langs het MGM kanaal zapt. Onderhoudende maar ook wat onlogische jaren 80 stijl thriller over een privé detective die een man moet volgen maar zelf gevolgd wordt door een vrouwelijke detective. Aardig, zij het wat simpel, verhaaltje, hoofdpersoon is een fijne lompe hork. De ingebouwde love story is hetgeen wat we nog het meeste verbaasde in de film.
IMDb: 5,9
Ik: 5,6

Troll (1986) - IMDb
Na een tijd geleden Troll 2 gezien te hebben deze ook maar gekeken. Hij is beter dan 2 en minder smerig maar niet minder wazig :) Zeker vermakelijk. Met de eerste filmrol van Julia Louis-Dreyfus - IMDb en ze is een best een snoepje aldaar.

IMDb: 4,1
Ik: 6
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_135129756
The Secret Life of Walter Mitty (2013) - IMDb


Een inspiratievolle film die je doet nadenken over je eigen leven. De uitspraak 'don't dream your life' is van toepassing. Het verhaal heeft verder weinig om het lijf en ondanks de mooie beelden kon ik om die reden niet constant geboeid blijven. Ook het gedoe met de baas van Walter vond ik op een minder leuke manier uitgewerkt, maar dat kan komen doordat ik Adam Scott niet bij die rol vind passen door hoe ik hem ken in parks&rec.

7/10
pi_135130967
Hobbit 2. Wel aardig.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  maandag 6 januari 2014 @ 00:24:12 #57
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_135131285
quote:
Être et avoir (2002) - IMDb
Vond dit een schitterende documentaire over een klein schooltje in de Auvergne. Een oudere en zeer toegewijde onderwijzer heeft een hele klas onder zijn hoede met leerlingen van alle leeftijden. Wat een duizendpoot moet je zijn om breuken uit te leggen maar tegelijkertijd ook een jochie opdracht te geven netjes een kleurplaat af te maken! Hilarische momenten wisselen dramatische momenten af, waardoor je een heel mooi beeld krijgt van het klasje. Alles wordt zonder voice-over heel rustig in beeld gebracht. Deze film had wat mij betreft nog veel langer mogen duren :Y. Cijfer: 8,5
Die scene waarbij ouders aan een kind rekensommen proberen uit te leggen _O-

Verder geweldige documentaire een 9 van mij.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_135131538
Prisoners (2013) - IMDb
Redelijk onderhoudende doch platte film over een vader die doordraait nadat zijn dochter wordt ontvoerd. Had alleen wel een uur korter mogen duren, tis dan al wel duidelijk wie de dader is.

Zie dat t een 8.1 krijgt op imdb :') 6.5 komt beter in de buurt.
Wie dit leest is hek.
pi_135131767
quote:
2s.gif Op zondag 5 januari 2014 22:44 schreef Karstman het volgende:
De nieuwe wildernis (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Prachtige beelden van onze eigen nieuwe natuur. Schitterend in beeld gebracht en mooi verteld. Toch bijzonder om te zien wat er allemaal gebeurt in het gebied waar ik regelmatig met de trein langs kom
IMDb: 7,2
Ik: 8
Dat verschrikkelijk kinderachtige commentaar maakt het voor mij onkijkbaar :%
Net alsof je naar sesamstraat zit te kijken.
Wie dit leest is hek.
pi_135136269
American Hustle (2013) - IMDb

Normaal kijk ik geen DVDSCR vanwege de slechte kwaliteit, minimaal 720p anders hoeft het niet. Maar vanwege de hoge metascore (90) was ik erg benieuwd naar deze film.

Wat een tegenvaller zeg, waarom is dit nou zo geniaal, langdradig, soms een beetje wazig. Lijkt wel alsof alle wazige films of films met depressieve/vroeger mishandelde mensen tegenwoordig een hit zijn, Silver Linings, Perks Wallflower, al dat soort dingen komen op hetzelfde neer.

Nee doe mij maar gewoon weer wat leuke films. Bijvoorbeeld City Island (2009) - IMDb in de categorie wazig kon ik nog wel waarderen, dat was nog echt leuk.

6.
pi_135137389
The Secret Life of Walter Mitty (2013) - IMDb

Wel ok. Het was jammer dat er wat onjuistheden in de film zitten. Dat de Himalaya op IJsland ligt bijvoorbeeld. (Althans, daar is het dan opgenomen). Ik had wat anders verwacht, maar ook enkel de poster gezien.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wel leuk om voor naar de bios te gaan (als er niks anders draait). Mooi gefilmd, mooie locaties. Ok acteerwerk. Overall wel ok.

Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) - IMDb

Ik vroeg me tijdens de film af, oja waarom ben ik hier voor naar de bioscoop gegaan? Maar als je van horror houdt, en het eerste deel kon waarderen, dan valt het alles mee. Geen topcijfer waard, maar wel lekker freaky. Een van de beste van de reeks ook. En grappig, ik heb moeten lachen (niet om de enge stukken overigens, maar de hoofdpersonen komen soms grappig uit de hoek) en schrikken bij deze film. Altijd leuk als de hele zaal zit van: shiittttt. Eigenlijk verrassend leuk. Blij dat ik ernaartoe ben geweest.
pi_135141427
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 09:55 schreef JDx het volgende:
American Hustle (2013) - IMDb

Normaal kijk ik geen DVDSCR vanwege de slechte kwaliteit, minimaal 720p anders hoeft het niet. Maar vanwege de hoge metascore (90) was ik erg benieuwd naar deze film.

Wat een tegenvaller zeg, waarom is dit nou zo geniaal, langdradig, soms een beetje wazig. Lijkt wel alsof alle wazige films of films met depressieve/vroeger mishandelde mensen tegenwoordig een hit zijn, Silver Linings, Perks Wallflower, al dat soort dingen komen op hetzelfde neer.

Nee doe mij maar gewoon weer wat leuke films. Bijvoorbeeld City Island (2009) - IMDb in de categorie wazig kon ik nog wel waarderen, dat was nog echt leuk.

6.
Wat was er wazig aan Silver Linings en Perks? Vond ik beide topfilms, dus als ik jou moet geloven zal American Hustle mij ook wel moeten bekoren.
pi_135141531
The Iceman (2012)



Een film over Richard Kuklinski, een hitman voor de maffia in New York/New Jersey.
Is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, de beste man heeft naar eigen zeggen tussen de 100 en 200 mensen vermoord.

ERG sterke rol van Michael Shannon, die ik sowieso steeds beter vind worden als acteur.
Verder zien we Ray Liotta als Roy Demeo, een maffia-soldaat, Winona Ryder als de vrouw van Richie, die nooit een idee heeft gehad over wat haar man deed voor de kost, en er zijn ook nog bijrollen voor David Schwimmer (Ross uit Friends, nu als keiharde gangster) en James Franco. (een kleine rol...)

Tsja, als je ook maar enigszins van maffia/gangster films houdt denk ik dat deze ook de moeite waard zal zijn.

De echte Richie trouwens:

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Kuklinski
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  maandag 6 januari 2014 @ 13:14:56 #64
8369 speknek
Another day another slay
pi_135141829
quote:
14s.gif Op maandag 6 januari 2014 13:03 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Wat was er wazig aan Silver Linings en Perks? Vond ik beide topfilms, dus als ik jou moet geloven zal American Hustle mij ook wel moeten bekoren.
Het is van dezelfde regisseur als Silver Linings, wederom met Lawrence en Cooper, dus dat lijkt mij wel.

Ik vond SLP zelf wel overgewaardeerd, maar ben desalniettemin wel geinteresseerd in Hustle.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_135150092
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 20:52 schreef waaromniet1988 het volgende:

[..]

Ik kijk al een tijdje uit naar deze film. Eindelijk komt het aankomende week uit
Je had eventueel de voorpremiere kunnen pakken? Ik kende de film niet, was meer toeval dat we deze film pakte :)
pi_135160965
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:31 schreef Flixxy het volgende:

[..]

Je had eventueel de voorpremiere kunnen pakken? Ik kende de film niet, was meer toeval dat we deze film pakte :)
Prettige verrassing dus
Op zondag 20 mei 2012 01:05 schreef waaromniet1988 het volgende:
JAAAAAA EINDELIJK wint Chelsea de CL!!!!!
pi_135161209
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 13:06 schreef PBateman1978 het volgende:
The Iceman (2012)

[ afbeelding ]

Een film over Richard Kuklinski, een hitman voor de maffia in New York/New Jersey.
Is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, de beste man heeft naar eigen zeggen tussen de 100 en 200 mensen vermoord.

ERG sterke rol van Michael Shannon, die ik sowieso steeds beter vind worden als acteur.
Verder zien we Ray Liotta als Roy Demeo, een maffia-soldaat, Winona Ryder als de vrouw van Richie, die nooit een idee heeft gehad over wat haar man deed voor de kost, en er zijn ook nog bijrollen voor David Schwimmer (Ross uit Friends, nu als keiharde gangster) en James Franco. (een kleine rol...)

Tsja, als je ook maar enigszins van maffia/gangster films houdt denk ik dat deze ook de moeite waard zal zijn.

De echte Richie trouwens:

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Kuklinski
Eens, ook pas gezien.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_135163542
12 Years a Slave (2013)



Op zich een intrigerend verhaal, maar de film is helaas erg langdradig, voorspelbaar en geen moment echt spannend.

imdb: 8,6
ik: 7

[ Bericht 25% gewijzigd door wipes66 op 07-01-2014 09:36:02 ]
..///
pi_135164963
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 10:56 schreef MrBanaan1 het volgende:
Chicago Fire
Bedankt voor de tip! Ik ben gelijk begonnen met seizoen 1 en nu al helemaal gek op haar.
Wat een mooie meid... *; :9~ :P



[ Bericht 8% gewijzigd door yukon op 06-01-2014 21:39:29 (typo's) ]
pi_135178029
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 22:51 schreef Panthera. het volgende:
Er schijnen ook nog allemaal verborgen hints te zitten in Drive, ik moet 'm binnenkort nog een keer kijken. Topfilm in ieder geval, zo anders dan normaal ook, maar ook zo goed. Ultieme strong silent type. En die soundtrack inderdaad, verslavend. Voor mij tot nu toe beste film van deze decade.
Ik heb gisteravond nog die film gezien, maar godsamme wat een kutfilm.

Het was ook net alsof ik de hele tijd naar Art Rooijakkers zat te kijken :')
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_135179062
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 05:32 schreef TLC het volgende:

[..]

Ik heb gisteravond nog die film gezien, maar godsamme wat een kutfilm.

Het was ook net alsof ik de hele tijd naar Art Rooijakkers zat te kijken :')
De meest overgewaardeerde film van de afgelopen 10 jaar.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_135181594
Drive O+ wordt wel een beetje overgewaardeerd maar vind m erg vet, ook leuk hoe je er allemaal dingen uit kunt halen die niet verteld worden. Maar het verhaal had wel iets minder simpel gemogen.
Wie dit leest is hek.
pi_135182029
quote:
14s.gif Op maandag 6 januari 2014 13:03 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Wat was er wazig aan Silver Linings en Perks? Vond ik beide topfilms, dus als ik jou moet geloven zal American Hustle mij ook wel moeten bekoren.
wazige films of films met depressieve/vroeger mishandelde mensen tegenwoordig een hit zijn
  dinsdag 7 januari 2014 @ 11:46:33 #74
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_135182919
Machete Kills


quote:
In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden
ja wat moet ik hier van zeggen,
deel 1 vond ik echt geweldig,
deel 2 is minder, en dat komt puur en alleen door de ZEER slechte Special effects.
daar heb ik me eigen echt aan lopen ergeren.
deel 1 waren de special effects stukken beter

voor de rest was het wel een goeie film en precies wat ik er van verwacht had.

geef hem een 5.5
mee bekant vangde gin haas.
pi_135188365
Death Sentence (2007)

Beschrijving:
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

Mening:
Een gave film als je zin hebt in een harde actie film. Kijkt lekker weg en verveelde voor mij geen moment. Een vader neemt het recht in eigen handen. Op wat voor manier hij dat doet is wel redelijk onrealistisch/terminator-achtig, maar dat extreme en harde maakt het ook wel weer leuk. Naast de harde actie vond ik het ook gewoon een meeslepend verhaal waarin je de actie's van de vader eigenlijk niet veroordeeld.

Imdb: 6,8
Mijn Cijfer 7+
pi_135191877
TV / Filmlijstjes: persoonlijke top 10 van 2013

lijkt me ook wel een topic voor de posters hier :)
  dinsdag 7 januari 2014 @ 15:45:52 #77
371833 BlauweTijger
Doet tegen iedereen stoer
pi_135192107
Captain Philips! Mooie waargebeurde film. Tom Hanks onwijs goed gespeeld. _O_ _O_ _O_

Captain Phillips (2013) - IMDb

Captain Phillips (Tom Hanks) is de kapitein van het Amerikaans vrachtschip MV Maersk Alabama. Als hij met zijn bemanningsleden vlak bij de Somalische kust vaart, worden ze overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips en zijn bemanningsleden kunnen de aanval niet winnen, maar Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen.

Imdb cijfer: 8,1/10

Mijn cijfer: 7,5/10
En altijd het laatste woord.
pi_135196163
THE MUMMY



Toffe avonturen film, met leuke grapjes ertussen.
Ook zijn de special effects (zeker voor die tijd 1999) erg goed te nemen en is het acteer werk ook prima.
Dus zeker een aanrader om te zien
7
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 7 januari 2014 @ 17:22:21 #79
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135196459
Runner Runner (2013)
When a poor college student who cracks an online poker game goes bust, he arranges a face-to-face with the man he thinks cheated him, a sly offshore entrepreneur.

Lage score op imdb maar ik vond hem prima wegkijken.
7,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 7 januari 2014 @ 17:35:04 #80
356891 Abed
hooggeleid
pi_135196936
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 15:45 schreef BlauweTijger het volgende:
Captain Philips! Mooie waargebeurde film. Tom Hanks onwijs goed gespeeld. _O_ _O_ _O_

Captain Phillips (2013) - IMDb

Captain Phillips (Tom Hanks) is de kapitein van het Amerikaans vrachtschip MV Maersk Alabama. Als hij met zijn bemanningsleden vlak bij de Somalische kust vaart, worden ze overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips en zijn bemanningsleden kunnen de aanval niet winnen, maar Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen.

Imdb cijfer: 8,1/10

Mijn cijfer: 7,5/10
Enorm saaie film.
4/10
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_135197021
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 15:45 schreef BlauweTijger het volgende:
Captain Philips! Mooie waargebeurde film. Tom Hanks onwijs goed gespeeld. _O_ _O_ _O_

Captain Phillips (2013) - IMDb

Captain Phillips (Tom Hanks) is de kapitein van het Amerikaans vrachtschip MV Maersk Alabama. Als hij met zijn bemanningsleden vlak bij de Somalische kust vaart, worden ze overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips en zijn bemanningsleden kunnen de aanval niet winnen, maar Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen.

Imdb cijfer: 8,1/10

Mijn cijfer: 7,5/10
Wat een waardeloze film vond ik het om eerlijk te zijn.
Ben zelfs in slaapgevallen. :O
Als je van beren leren kan van slimme beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet !
pi_135197252
47 Ronin


God wat was dit een vervelende film. Toevallig hierheen gegaan, omdat hij ons ook leuk leek en The Wolf of Wall Street uitverkocht was. Ik heb me nog niet zo vaak geërgerd aan een personage als die van Rinko Kikuchi die een heks speelt.

Het gaat over een groep samurai die de dood van hun meester gaan wreken, terwijl ze het niet mogen. Leuk idee, maar vrij matig uitgevoerd vind ik. Het leek af en toe wel komedie zo slecht kwam het op mij over :')

IMDB: 6.7/10
Mijn cijfer: 4/10

Last vegas


Erg leuke komedie die gaat over een stel oude bejaarde vrienden, die de boel nog eens op stelten gaan zetten. Er zitten leuke dingen in en ook een aantal onverwachte scenes vond ik. Ik had niet verwacht dat hij me zo zou vermaken, maar de rollen van Robert De Niro en Morgan Freeman vond ik erg geslaagd.

IMDB: 6.9/10
Mijn cijfer: 7.5/10
Feyenoord Rotterdam
pi_135197351
http://www.imdb.com/title/tt1343092/?ref_=fn_al_tt_1

Wat een geweldige film.

Ik was vanaf het moment dat Tobey Maguire begon te spreken verkocht.
Leonardo DiCaprio die toch al vaker dit soort types geweldig heeft gespeeld vind ik nu ook weer zeer sterk overkomen en is gewoon een genot om naar te kijken.
Carey Mulligan is toch een lekkerwijf met haar 'kort en pittig' kapsel.

Wilde deze film al zien van het begin dat die was uitgekomen maar om een of andere reden was het er gewoon niet van gekomen.

Ben blij dat ik gekeken heb!

IMDb ; 7.3
Ik ; 8.5
Als je van beren leren kan van slimme beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet !
pi_135197998
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:22 schreef Superrudi het volgende:
Death Sentence (2007)
[ afbeelding ]
Beschrijving:
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

Mening:
Een gave film als je zin hebt in een harde actie film. Kijkt lekker weg en verveelde voor mij geen moment. Een vader neemt het recht in eigen handen. Op wat voor manier hij dat doet is wel redelijk onrealistisch/terminator-achtig, maar dat extreme en harde maakt het ook wel weer leuk. Naast de harde actie vond ik het ook gewoon een meeslepend verhaal waarin je de actie's van de vader eigenlijk niet veroordeeld.

Imdb: 6,8
Mijn Cijfer 7+
Thanks man die ga ik even kijken vanavond, waarschijnlijk hbeb ik hem al gezien maar toch :P
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 23:25:25 #85
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_135215889
Gisteren afgekeken:

Dexter - Season 8
Het allerlaatste seizoen is over het algemeen een mooie afsluiter van een toffe serie. De reeks bevat genoeg punten die interessant zijn en het nog steeds het kijken waard maken. Dat is met name de karakterontwikkeling die Dexter nog doormaakt. De meeste verhalen worden mooi afgesloten en het einde vond ik erg goed gedaan.
Toch zijn er ook wat kanttekeningen te plaatsten bij de verhaallijnen die we hier krijgen voorgeschoteld. Er zijn nogal wat momenten gedurende dit seizoen dat het allemaal te lang gerekt is en dat je hoop dat er wat meer tempo in komt. Ook de verhaallijn rond Masuka gaat nergens over en had gewoon geschrapt kunnen worden.
Dat zijn wat minpunten,want zoals gezegd is ook het laatste seizoen zeker het kijken waard.
Een mooi einde van een toffe serie.

IMDB Cijfer: 9,0/10
Mijn Cijfer: 8,8/10

En vanavond gekeken:
Koi No Tsumi (Guilty of Romance)
Het laatste deel in de wat regisseur Shion Sono zelf zijn "Hate trilogy" noemt. In deze bijna twee uur worden je emoties alle kanten opgegooid en komt een hele mix aan verschillende genres voorbij.Van huilen en lachen tot drama en van crime en sex film tot noir: het is een mix van van alles en nog wat.
Op zich werkt het wel maar mede ook omdat de verhalen zich door elkaar afspelen zijn dit zeker geen hapklare brokken. Tegen het einde ben je dan ook redelijk murw gebeukt.
Je zult het even moeten laten bezinken en wellicht over een tijdje nog eens bekijken om dit helemaal te bevatten en op waarde te kunnen schatten.
Tot die tijd:

IMDB Cijfer: 6,8/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_135227909
THE HOBBIT 2



Opzich een toffe film, maar het haalt het niet bij LOTR.
De film heeft niet veel diepgang, maar is wel een spannende en mooi gemaakte avonturen film, goeie actie en goed gecast.
Opzich wel een aanrader om te zien
7.5
pi_135229985
Scabbard Samurai (2010) - IMDb

wil niet iedereen te veel lastig vallen met de japanse films die ik kijk, maar deze is toch wel een pareltje.

het gaat over een oude samurai en zn dochtertje. die is gedeserteert uit het leger, en op de vlucht.
hij wordt gearresteerd, en als straf krijgt hij een maand de tijd om 1 keer per dag de zoon van de shogun aan het lachen proberen te maken. de zoon heeft zn moeder verloren en kan niet meer lachen.
lukt het de samurai niet, dan moet ie aan het eind van de maand zelfmoord plegen.
zn dochter en twee bewakers helpen de opgesloten apatische samurai om iets grappigs te bedenken.

vreemd, prachtig geacteerd, hilarisch grappig, mooi gefilmd en je eindigd gegarandeerd in tranen, met een goed gevoel. een meesterwerkje.

  woensdag 8 januari 2014 @ 13:51:25 #88
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135230642
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 15:45 schreef BlauweTijger het volgende:
Captain Philips! Mooie waargebeurde film. Tom Hanks onwijs goed gespeeld. _O_ _O_ _O_

Captain Phillips (2013) - IMDb

Captain Phillips (Tom Hanks) is de kapitein van het Amerikaans vrachtschip MV Maersk Alabama. Als hij met zijn bemanningsleden vlak bij de Somalische kust vaart, worden ze overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips en zijn bemanningsleden kunnen de aanval niet winnen, maar Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen.

Imdb cijfer: 8,1/10

Mijn cijfer: 7,5/10
Gisteravond gezien. Leuke actiefilm wel. 7/10
reset
pi_135231851

Deze film was echt hilarisch. Bij de intro heb je al het idee dat dit nooit goed gaat komen. Zo traag heb ik scenes nog nooit zien gaan.
Het duurt het gigantisch lang voordat de vogels komen. En daarna nog lang voordat de film is afgelopen. Ik heb nog nooit slechter geacteerd zien worden dan in deze film, Dries had dan nog een betere cast. Ook zit er echt gigantisch veel anti-global warming propaganda in zoals onzin over een co2 vrije formule 1 race ofzo. De special effects zijn ook legendarisch.
Al met al een topper in het genre films zo slecht dat ze goed zijn.
Dus ik geef hem een 8.5


Supergoede cast, maar het verhaal is wel een beetje raar. Nicolas Cage is echt top in deze
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
geef hem een 7.5


De eerste 10 minuten leek het nog wat te worden. Daarna was het gewoon niet grappig clichematig en teringslecht maar niet op een goede manier. Dus deze krijgt een 1.5

Machete Kills
Vond de eerste Machete film echt tof maar deze was erg matig. Ze proberen een beetje Crank na te doen door gewoon alleen maar belachelijke actie achter elkaar te knallen.. Alleen falen ze hier vrij jammerlijk in. Machete is gewoon een waardeloze held in deze film. De Trailer was echt veel beter dan de film zelf
Geef hem een 6


Drug War 2013
Toffe film 8/10

Open Grave
Vond het idee veel potentie hebben maar de uitvoering laat te wensen over. De personages waren ook allemaal totaal onsympathiek dus het maakte me echt niets uit wat er met ze gebeurde.
Geef hem een 5.5
pi_135237032


Now You See Me


Notendop:

In deze misdaadthriller raakt een FBI-team verwikkeld in een kat-en-muisspel met een superteam van 's werelds grootste illusionisten, die tijdens hun shows een reeks gedurfde bankovervallen uitvoeren en vervolgens het geld aan hun publiek schenken.

Deze film mag ik wel de verrassing noemen van vorig jaar als je spreekt over onderhoudend,spannend en leuke verhaallijn met vaart.

Sedert de film The Usual Suspects uit 1995 heb ik niet zo een soort film meer gezien die je uiteindelijk verrast met een plot die je niet eerder zag aankomen, hoe goed je ook denkt gedurende de film de oplossing' te weten.


9
/ 10
  Moderator woensdag 8 januari 2014 @ 16:31:09 #91
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_135237099
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 13:31 schreef pokkerdepok het volgende:
Scabbard Samurai (2010) - IMDb

wil niet iedereen te veel lastig vallen met de japanse films die ik kijk, maar deze is toch wel een pareltje.

het gaat over een oude samurai en zn dochtertje. die is gedeserteert uit het leger, en op de vlucht.
hij wordt gearresteerd, en als straf krijgt hij een maand de tijd om 1 keer per dag de zoon van de shogun aan het lachen proberen te maken. de zoon heeft zn moeder verloren en kan niet meer lachen.
lukt het de samurai niet, dan moet ie aan het eind van de maand zelfmoord plegen.
zn dochter en twee bewakers helpen de opgesloten apatische samurai om iets grappigs te bedenken.

vreemd, prachtig geacteerd, hilarisch grappig, mooi gefilmd en je eindigd gegarandeerd in tranen, met een goed gevoel. een meesterwerkje.

Tof ik vond symbol van dezelfde regiseur erg tof, deze staat op mijn nog te kijken lijstje
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_135238954
quote:
2s.gif Op woensdag 8 januari 2014 16:31 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tof ik vond symbol van dezelfde regiseur erg tof, deze staat op mijn nog te kijken lijstje
ja die is nog veel absurder.... ook erg leuk!
big man japan is ook tof, maar die sloeg de plank weer net mis vond ik.
maar goed, de man heeft een merkwaardig talent, dat is zeker.
pi_135261377
Escape Plan (2013) - IMDb

Ouderwets genieten van Stallone en Schwarzenegger in een Prison Break setting met ook Vinnie Jones _O_ 50 Cent ook van de partij, gelukkig slechts minimaal. Goed geacteerd imho, niet zo over the top en ongeloofwaardig als die laatste Rambo film (al blijft het een actiefilm, dus iedereen heeft leren schieten bij the A-Team :P )

9/10
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 9 januari 2014 @ 08:45:58 #94
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135263282
Death Sentence (2007)
Nick Hume is a mild-mannered executive with a perfect life, until one gruesome night he witnesses something that changes him forever. Transformed by grief, Hume eventually comes to the disturbing conclusion that no length is too great when protecting his family.

Mwah... erg ongeloofwaardig allemaal. Wel tof geweld met shotguns die gaten in muren schieten e.d. dus de film kijkt lekker weg.
6,3
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135263831
The Spectacular Now (2013)

Gekeken vanwege een plot summary die veel doet denken aan mijzelf. Helaas blijft de film toch net ff wat te oppervlakkig, en blijkt het allemaal toch niet 100% herkenbaar te zijn. Wel een leuke tiener romance film maar had eigenlijk wel meer ingezeten. En het einde is ook niet echt bevredigend. Kan mij wel voorstellen dat veel mensen die een hele toffe film vinden. Aimee (die ene van The Descendants) heeft wel een wow-factor.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_135268477
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:24 schreef ThePlaneteer het volgende:
The Spectacular Now (2013)

Gekeken vanwege een plot summary die veel doet denken aan mijzelf. Helaas blijft de film toch net ff wat te oppervlakkig, en blijkt het allemaal toch niet 100% herkenbaar te zijn. Wel een leuke tiener romance film maar had eigenlijk wel meer ingezeten. En het einde is ook niet echt bevredigend. Kan mij wel voorstellen dat veel mensen die een hele toffe film vinden. Aimee (die ene van The Descendants) heeft wel een wow-factor.
Ik had ook al aangegeven dat ie tegenviel en het einde niet bevredigend is, zat inderdaad veel meer in. Wat ik ook zoiets vind is dat ze in veel films en series voor "het lelijke rare meisje" altijd iemand nemen die gewoon best leuk is en iedereen dat ook gewoon kan zien.

Cijfer is ook al flink gezakt op IMDb.
pi_135272515
Ja vreemd inderdaad, Aimee was duidelijk het knapste grietje van de hele school.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 9 januari 2014 @ 22:02:31 #98
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_135294090
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_135297241
quote:
4s.gif Op woensdag 8 januari 2014 16:29 schreef Iwanius het volgende:

Sedert de film The Usual Suspects uit 1995 heb ik niet zo een soort film meer gezien die je uiteindelijk verrast met een plot die je niet eerder zag aankomen, hoe goed je ook denkt ged
Haha. Dan heb je heel wat films gemist.

Now you see me is ronduit pure hollywood bagger met een simpel en saai plot opgeleukt door een 500 honderd keer roterende camera. 2/10

Verder:

Captain Philips 7,5/10
Sterk, maar wellicht omdat ik veel empathie kon opbrengen voor Muse. Jammer dat sommigen het zien als een " Murricaaa " patriotic film zien. Lijkt niet de intentie te zijn.

Gravity 7,5/10
Leuk, maar voornamelijk door het redelijk unieke concept en acteer werk, gaaf gedaan, maar ik had op iets meer gehoopt dan actie - pauze - actie - pauze - actie. De actie had wat mij betreft iets minder gemogen, indrukwekkend was het wel though.

Don Jon: 4.5/10
Simpelweg saai en irritant acteerwerk, overdreven in ieder geval. Was niet de moeite waard.

The Spectacular Now 4.5/10
Lekker weg kijken, maar toch te dunne karakterontwikkeling, overdreven om het meest brave meisje op de wereld van de 1 op de andere dag naar jonge alcoholist te transformeren, jammer helaas en dat was overigens niet de enige ergernis. Maar als je je verveeld en je hebt niets meer te kijken is het ok.

Secret Reunion (2010) 8,5/10
Zwaar ondergewaarde film, dat is duidelijk, 1 van de beste films die ik de afgelopen tijd heb gezien, ijzersterk acteer werk en briljant op van een crime/thriller over te stappen naar comedy na 50% van de film.

Helter Skelter (2012) 7.5/10
Bizarre maar interessante film over de modewereld, obsessies en schoonheidsidealen. Sterk.

Samaria (2004) 7.5/10
Weer een geniale Kim Ki Duk, bizar, absurd en sterke karakter ontwikkelingen, laat een raar gevoel achter.

Chungking Express (1994) 8.5/10
Als verliefdheid in een film moet worden uitgebeeld is het deze film. Prachtig.

[ Bericht 26% gewijzigd door Inverted_World op 09-01-2014 23:09:36 ]
It's you my love, you who are the stranger
  donderdag 9 januari 2014 @ 23:17:15 #100
258349 mr-green
gewoonomdathetkan
pi_135298339
Runner runner (2013)

Runner Runner (2013) - IMDb


Gaat over gokken en hoe een Princeton student daarin betrokken raakt. Uiteindelijk komt de FBI eraan te pas etc etc. Dit geeft de hele film wel goed weer. Desalniettemin is het wel een leuke film en op een positieve manier kort. Het wordt allemaal niet zinloos uitgebreid met onzin. Verder ben ik ook positief over Justin Timberlake die prima zijn rol vervult in deze film. Ben Afleck als de badguy is ok.

Al met al een prima film.

cijfer: 7+
  donderdag 9 januari 2014 @ 23:47:19 #101
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_135299859
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:56 schreef Inverted_World het volgende:

[..]

Haha. Dan heb je heel wat films gemist.

Now you see me is ronduit pure hollywood bagger met een simpel en saai plot opgeleukt door een 500 honderd keer roterende camera. 2/10
Eens. Die irritante videoclip verdient het niet om in één zin genoemd te worden met de vleesgeworden glorie die TUS is.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_135300098
quote:
4s.gif Op donderdag 9 januari 2014 23:47 schreef Verbal het volgende:

[..]

Eens. Die irritante videoclip verdient het niet om in één zin genoemd te worden met de vleesgeworden glorie die TUS is.

V.
Amen!
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_135303170
Lone Survivor

Een film over 4 Seals in een op die fout loopt. Klinkt heel makkelijk, is het ook, maar de uitwerking is prachtig.

De film draait vooral om het gevecht wat volgt nadat de missie fout loopt. Dat is enorm sterk in beeld gebracht met een fantastisch vuurgevecht en tactische inzichten van de vier Seals. Dat deel van de film is geweldig en zal zeker niet teleurstellen.
Het jammere aan de film is echter dat juist de enige waar je de minste band mee opbouwt het overleeft en dat de film dan nog te lang daar over doorgaat.

Al met al een film die je zeker moet kijken als je van oorlog/actie/legerfilms houdt.

7/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_135303534
Die ene wolferine in japan. 1/10

Bij uitstek de slechtste film van 2013. Met moeite afgekeken door mijn voorliefde voor xmen maar wat kostte het een inzettingsvermogen. Dat mensen dit uit hun pen/brein kunnen krijgen is mij een raadsel.

Alle cliches. Inspiratieloze actie. Jackman die er niets van bakt en een totaal gebrek aan verhaal. Een voorbeeld van hoe films niet moeten, kernachtig samengevat. Sowieso is elke wolverine-film overbodig sinds de eerste maar ik had niet verwacht dat ze het zo kut kunnen maken.
Conscience do cost.
pi_135305069
Hele tijd weer meegelezen dus bij deze,

All is Lost,

All Is Lost (2013) - IMDb


Naja letterlijk niets zeggende film alleen je blijft kijken waarom hij sommige beslissingen neemt.
En wat een rust die vent uitstraalt, machtig om te zien dikke 8 van mijn kant.

[ Bericht 12% gewijzigd door Geerd op 10-01-2014 14:19:28 ]
Ik zwaai naar dieren.
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 10 januari 2014 @ 08:17:14 #106
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135305768
The Spectacular Now (2013)
A hard-partying high school senior's philosophy on life changes when he meets the not-so-typical "nice girl."

Vreemd dat deze film een relatief hoge score heeft op imdb. Of zitten er daar allemaal 14-jarigen te stemmen die deze film erg "diep" vinden? Ik vond het een tamelijk saaie film. Erg standaard puberaal verhaal, voorspelbaar en weinig origineel. Maar ik heb hem niet hoeven uitzetten of doorspoelen (al scheelde dat weinig) dus toch een zesje.
6,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 10 januari 2014 @ 09:18:55 #107
286575 Roces18
Chef de party
pi_135306479
Captain Philips, wil ik toch even graag weer vernoemen. Onlangs gezien, over het algemeen een matige film maar een van de laatste scenes is toch Oscar waardig. Verder heb ik ook enigszins medelijden met de piraten, omdat het ook waar is dat hun zeeën leeggevist worden en ze daar niets tegen kunnen doen. Wat zou jij doen? Ik zou het niet weten. Maar de film geef ik een 7 omdat het aan de ene kant langdradig is, maar het heeft ook weer zijn hoogtepunten.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 10 januari 2014 @ 10:41:37 #108
367828 Bassen
Does Humor Belongs To Music?
pi_135308318
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 09:18 schreef Roces18 het volgende:
Captain Philips, wil ik toch even graag weer vernoemen. Onlangs gezien, over het algemeen een matige film maar een van de laatste scenes is toch Oscar waardig. Verder heb ik ook enigszins medelijden met de piraten, omdat het ook waar is dat hun zeeën leeggevist worden en ze daar niets tegen kunnen doen. Wat zou jij doen? Ik zou het niet weten. Maar de film geef ik een 7 omdat het aan de ene kant langdradig is, maar het heeft ook weer zijn hoogtepunten.
Er is ook een Deense film (Kapringen - 2012) met een soort gelijk verhaal. Heb de Hollywood versie niet gezien maar de Deense was werkelijk super. Zal niet te vergelijken zijn maar Kapringen geeft heel goed neer hoe zo'n kaping te werk gaat, al denk ik dat jij de Deense versie al helemaal langdraderig zal vinden.

Voor mij een 8/10
  vrijdag 10 januari 2014 @ 10:58:22 #109
367828 Bassen
Does Humor Belongs To Music?
pi_135308808
quote:
1s.gif Op maandag 6 januari 2014 00:32 schreef Jungle_Jim het volgende:
Prisoners (2013) - IMDb
Redelijk onderhoudende doch platte film over een vader die doordraait nadat zijn dochter wordt ontvoerd. Had alleen wel een uur korter mogen duren, tis dan al wel duidelijk wie de dader is.

Zie dat t een 8.1 krijgt op imdb :') 6.5 komt beter in de buurt.
Ben het totaal oneens met je. Vind het een super verhaal, origineel en zeer goed geacteerd door eigenlijk alle spelers.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 10:58:27 #110
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_135308811
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 01:53 schreef ems. het volgende:
Die ene wolferine in japan. 1/10

Bij uitstek de slechtste film van 2013. Met moeite afgekeken door mijn voorliefde voor xmen maar wat kostte het een inzettingsvermogen. Dat mensen dit uit hun pen/brein kunnen krijgen is mij een raadsel.

Alle cliches. Inspiratieloze actie. Jackman die er niets van bakt en een totaal gebrek aan verhaal. Een voorbeeld van hoe films niet moeten, kernachtig samengevat. Sowieso is elke wolverine-film overbodig sinds de eerste maar ik had niet verwacht dat ze het zo kut kunnen maken.
ik ben ook wel een "fan "van de X-Men
maar deze was idd echt slecht,
veels te simpel verhaal gepakt en daar iets met mutanten om heen verzonnen
( vrouwtje word ontvoerd en man word boos en gaat haar halen)

5/10
mee bekant vangde gin haas.
pi_135320339

http://www.imdb.com/title/tt0993846/?ref_=nv_sr_1

Geweldige film.

Leonardo die weer een geweldige rol neerzet als een jonge millionaire.

Een film over een jonge man die niet genoegen neemt met het modale leven en zeker is dat hij het gaat maken in de wereld van Wall Street.

Gewoon kijken een pareltje.

[ Bericht 25% gewijzigd door dhrluker op 10-01-2014 19:05:47 ]
Als je van beren leren kan van slimme beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet !
  vrijdag 10 januari 2014 @ 16:57:23 #112
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135321988
Monkey Business (1952)
Lauwige Hawks-vehikel die jolig moet overkomen met Cary Grant. Hij probeert het beste ervan te maken in zijn rol als een verwarde chemist die een verjongingsbrouwsel ontwikkelt en dat op zich zelf en later ook door zijn echtgenote getest wordt. Het is een soort van Red Bull gok ik, want je wordt er ondere andere super energiek en gaat kinderachtige streken van uithalen. Af en toe kon er wel een glimlachje van af, maar ik vond het eigenlijk nogal flauw allemaal. Op het eind schiet de film ook nog een suffe richting in met een vreemde ongeloofwaardige plotontwikkeling. Cijfer: 5,5

Kynodontas (2009) - IMDb
Hehe, wat een absurde film! Het volgende uitgangspunt wordt gebruikt in Kynodontas: vader en moeder 'beschermen' hun drie (inmiddels volwassen geworden) kinderen door ze niet in contact te laten komen met de buitenwereld en min of meer opsluiten in hun huis. Een groot hek rondom de tuin en wat vreemde regels zorgen ervoor dat ze ook daadwerkelijk niet ontsnappen. De film zit vol boordevol vreemde dingen. Zo wordt een zoutvaatje een telefoon genoemd en wordt hen aangeleerd dat katten levensgevaarlijke beesten zijn die enkel met geblaf uit de tuin gejaagd kunnen worden.

Naast de grappige scenes, is de film ook verontrustend doordat de ouders eigenlijk helemaal geen goede bedoelingen hebben met hun kinderen en er ook wat freaky en expliciete seksscenes in voorkomen. Ben er nog niet over uit of de film dit nodig had, maar het riep in ieder geval wel verschillende emoties op. Van de stijl van regisseur Lanthimos was ik ook niet zo helemaal kapot. Af en toe werd het toch erg klinisch allemaal. Interessante film desalniettemin! Cijfer: 6,5

Tillsammans (2000) - IMDb
Grappig drama over een moeder die met haar twee kinderen het huis ontvlucht vanwege een tirannieke vader met dronken buien. Ze trekt in bij haar broer in een commune. Het speelt zich af in de jaren '70, dus je raadt het al: dit is zo'n vieze linkse hippiegemeenschap, waar vrijheid blijheid het motto is. Verwacht o.a. ontblote/beboste schaamstreken en een creepy manwijf. Haar twee kinderen zien het wat minder zitten en dat maakt de film wel interessant.

Op zich dus wel een okeeje film, alleen worden teveel verhaallijntjes gevolgd, waardoor het iets te soaperig werd naar mijn mening. De verwikkelingen rond die twee kinderen vond ik nog wel het leukst om te volgen. Het einde vond ik wat aan de naïeve kant, maar goed het paste wel. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_135325171
YOU'RE NEXT



Zeker een betere dan gemiddelde horror/thriller film.
De film gaat over een familie die bij elkaar komt in een vakantie huisje en dan plots aangevallen word... En dan....
de moorden zijn leuk gemaakt - zonder te extreem te zijn
De spanning en vaart zit er de hele film in zodat de film geen seconde verveelt
en ook het acteerwerk is prima
aanradertje
7.5
  zaterdag 11 januari 2014 @ 02:36:31 #114
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_135345823
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 16:16 schreef dhrluker het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.imdb.com/title/tt0993846/?ref_=nv_sr_1

Geweldige film.

Leonardo die weer een geweldige rol neerzet als een jonge millionaire.

Een film over een jonge man die niet genoegen neemt met het modale leven en zeker is dat hij het gaat maken in de wereld van Wall Street.

Gewoon kijken een pareltje.
Inderdaad, net gezien, geweldige film _O_
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 23:17 schreef mr-green het volgende:
Runner runner (2013)

Runner Runner (2013) - IMDb
[ afbeelding ]

Gaat over gokken en hoe een Princeton student daarin betrokken raakt. Uiteindelijk komt de FBI eraan te pas etc etc. Dit geeft de hele film wel goed weer. Desalniettemin is het wel een leuke film en op een positieve manier kort. Het wordt allemaal niet zinloos uitgebreid met onzin. Verder ben ik ook positief over Justin Timberlake die prima zijn rol vervult in deze film. Ben Afleck als de badguy is ok.

Al met al een prima film.

cijfer: 7+
Kan me wel vinden in je cijfer. Op IMDB 2'en en 3'en, maar heb me er prima mee vermaakt. Vind Justin sowieso wel tof als acteur. ^O^

quote:
7s.gif Op zondag 5 januari 2014 23:45 schreef -Strawberry- het volgende:
The Secret Life of Walter Mitty (2013) - IMDb
[ afbeelding ]

Een inspiratievolle film die je doet nadenken over je eigen leven. De uitspraak 'don't dream your life' is van toepassing. Het verhaal heeft verder weinig om het lijf en ondanks de mooie beelden kon ik om die reden niet constant geboeid blijven. Ook het gedoe met de baas van Walter vond ik op een minder leuke manier uitgewerkt, maar dat kan komen doordat ik Adam Scott niet bij die rol vind passen door hoe ik hem ken in parks&rec.

7/10
Eens. Ook al had ik al snel een vermoeden hoe het plot zou lopen, en bleek dat uiteindelijk ook te kloppen, erg fijne film, goeie muziek, mooie beelden, leuk verhaal.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 17:46 schreef dhrluker het volgende:
http://www.imdb.com/title/tt1343092/?ref_=fn_al_tt_1

Wat een geweldige film.

Ik was vanaf het moment dat Tobey Maguire begon te spreken verkocht.
Leonardo DiCaprio die toch al vaker dit soort types geweldig heeft gespeeld vind ik nu ook weer zeer sterk overkomen en is gewoon een genot om naar te kijken.
Carey Mulligan is toch een lekkerwijf met haar 'kort en pittig' kapsel.

Wilde deze film al zien van het begin dat die was uitgekomen maar om een of andere reden was het er gewoon niet van gekomen.

Ben blij dat ik gekeken heb!

IMDb ; 7.3
Ik ; 8.5
Eerste keer dat ik deze aanzette na 10 minuten gestopt omdat ik er niks aan vond, paar weken later alsnog rustig gekeken, geniale film. Kon me niet zo vinden in de muziekkeuze af en toe, maar erg goed camerawerk/CGI.
pi_135345872
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 16:57 schreef Falco het volgende:

Kynodontas (2009) - IMDb
Hehe, wat een absurde film! Het volgende uitgangspunt wordt gebruikt in Kynodontas: vader en moeder 'beschermen' hun drie (inmiddels volwassen geworden) kinderen door ze niet in contact te laten komen met de buitenwereld en min of meer opsluiten in hun huis. Een groot hek rondom de tuin en wat vreemde regels zorgen ervoor dat ze ook daadwerkelijk niet ontsnappen. De film zit vol boordevol vreemde dingen. Zo wordt een zoutvaatje een telefoon genoemd en wordt hen aangeleerd dat katten levensgevaarlijke beesten zijn die enkel met geblaf uit de tuin gejaagd kunnen worden.

Naast de grappige scenes, is de film ook verontrustend doordat de ouders eigenlijk helemaal geen goede bedoelingen hebben met hun kinderen en er ook wat freaky en expliciete seksscenes in voorkomen. Ben er nog niet over uit of de film dit nodig had, maar het riep in ieder geval wel verschillende emoties op. Van de stijl van regisseur Lanthimos was ik ook niet zo helemaal kapot. Af en toe werd het toch erg klinisch allemaal. Interessante film desalniettemin! Cijfer: 6,5
Ik heb hem al een tijdje liggen, moet er nog aan beginnen. Dank voor je review, maar es een goed moment uitzoeken, klinkt niet heel hoopgevend.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_135345943
Machete Kills (2013)
Machete. De eerste was een over de topfilm (9,8; 5e in mijn top100).

Machete Kills is terug, met nieuwe acteurs, van naam en nieuw en jong. Lady Gaga op het witte doek?

Machete Kills krijgt strafpunten voor
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar pluspunten voor de terugkeer van de raamspringscene uit deel 1, nu nog epischer.

Het verhaal lijkt gek genoeg op een droom die ik een paar maanden terug had, bizar.

Al met al genieten van dit spektakel, maar lang niet zo overweldigend goed als deel 1.

Wel benieuwd naar een vast hilarisch deel 3. Die Robert Rodriguez zal er weer wat bizars van maken.
8.5

Paranoia (2013)
Wat is iedereen negatief over deze film?

Ik heb de hele tijd geboeid zitten kijken naar deze spannende thriller over de moderne smenleving. Gary Oldman blijft een topacteur en de jongeren doen het ook prima. Een beetje losse eindjes af en toe, maar dat houdt de vaart in de film.

Prima thriller/drama/not too distant sci-fi-film.
8.6

Mugabe and the White African (2009)
De blanke boeren wonen in schitterende paleizen en het volk in bittere armoede. Hoewel geweld niet goed te praten is, is het wel begrijpelijk hoe de lokale bevolking reageert.

Dan de docu zelf; er gebeurt NIETS. Het is volledig oninteressant, een hoop tranen in beeld, maar enige achtergrond, dieper ingaan op een van de meest bizarre landen ter wereld, niets.

Bagger, serieus.
3.0

Alien3 (1992)
De laatste grote film van David Fincher die ik nog moest zijn. Alledrie de films die hij na Alien3, zijn eerste, maakte staan in mijn top100: Se7en, The Game en Fight Club.

Met Alien3 maakt ie een film die voor 50% (de eerste helft) spannend, goed geacteerd en van goeje graphics voorzien.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het leek alsof op de helft het geld en vooral de inspiratie op was.

8.0/10 voor de eerste helft (met ontbrekende -al dan niet geimproviseerde mondkapjes bij een autopsie voor "cholera" - of erger...?-)
5.0/10 voor de tweede 50%

IMDB zegt een 6,4. Daar kan ik me -helaas- helemaal in vinden.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zaterdag 11 januari 2014 @ 03:39:12 #117
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135346231
Ik zag eerder al wat series langskomen..

Ik heb mijn BB krater gevuld met PABLO ESCOBAR, THE DRUG LORD. Veel actie en enigszins op de waarheid gebaseerd.

Spaans gesproken Engels ondertiteld.


http://www.caracolinterna(...)cobar--the-drug-lord
demo en 1e 2 episodes

Voor de rest:http://www.viki.com/tv/12488c-pablo-escobar-the-druglord

Heb je gezien mata?

edit: na de eerste 8 afleveringen 8/10
reset
pi_135346264
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 03:39 schreef Individual het volgende:
Ik zag eerder al wat series langskomen..

Ik heb mijn BB krater gevuld met PABLO ESCOBAR, THE DRUG LORD. Veel actie en enigszins op de waarheid gebaseerd.

Spaans gesproken Engels ondertiteld.

[ afbeelding ]
http://www.caracolinterna(...)cobar--the-drug-lord
demo en 1e 2 episodes

Voor de rest:http://www.viki.com/tv/12488c-pablo-escobar-the-druglord

Heb je gezien mata?

edit: na de eerste 8 afleveringen 8/10
Hey, het eerste Spaanstalige boek wat ik uitlas, had deze foto op de voorkant. Nee, moet ik zeker nog zien! Films vind ik relaxeder dan series, maar deze mag ik natuurlijk niet missen.

Heb 1,5 seizoen van El cartel de los sapos gezien. Goed! Wel lastig te volgen, het paisa en caleño, zonder ondertitels.

Dank voor de tip!
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zaterdag 11 januari 2014 @ 04:10:31 #119
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135346325
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 03:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Hey, het eerste Spaanstalige boek wat ik uitlas, had deze foto op de voorkant. Nee, moet ik zeker nog zien! Films vind ik relaxeder dan series, maar deze mag ik natuurlijk niet missen.

Heb 1,5 seizoen van El cartel de los sapos gezien. Goed! Wel lastig te volgen, het paisa en caleño, zonder ondertitels.

Dank voor de tip!
Die ga ik ook eens opzoeken. Misschien wel een nieuwe bron van Colombiaanse crimi drug maffia soaps aangeboord. :D
reset
  zaterdag 11 januari 2014 @ 04:16:17 #120
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_135346348
Dat betekent toch Kikkerkartel?
  zaterdag 11 januari 2014 @ 04:49:29 #121
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135346416
The Cartel of Snitches

Met Spaans/EngelsGoogleTranslated ondertitels. Eens kijken of ik misschien betere kan vinden.
reset
pi_135346528
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 04:16 schreef Lemans24 het volgende:
Dat betekent toch Kikkerkartel?
Padden. Snitches, verraders.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 11 januari 2014 @ 08:05:27 #123
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135346823
Alan Partridge: Alpha Papa (2013)
When famous DJ Alan Partridge's radio station is taken over by a new media conglomerate, it sets in motion a chain of events which see Alan having to work with the police to defuse a potentially violent siege.

Neh, beetje te flauw dit
6,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135348756


Carrie 2013

Tja.. film begon aardig maar nam al vrij vlot een wat bizarre en rare wending. Over de top, en niet serieus te nemen.. Laatste deel van de film alleen maar gelachen vanwege de slechte wending in het verhaal. Lekker laten liggen, zonde van de tijd.

IMDB: 6.2
NrSiX: 4.8
Zo niet.. dan toch!
pi_135349631
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:02 schreef NrSiX het volgende:
[ afbeelding ]

Carrie 2013

Tja.. film begon aardig maar nam al vrij vlot een wat bizarre en rare wending. Over de top, en niet serieus te nemen.. Laatste deel van de film alleen maar gelachen vanwege de slechte wending in het verhaal. Lekker laten liggen, zonde van de tijd.

IMDB: 6.2
NrSiX: 4.8
Jammer dat ze meteen in mindere films komt, ik kan die actrice zeer waarderen, jammer dat ze nog maar 16 is :P
  zaterdag 11 januari 2014 @ 15:57:25 #126
286575 Roces18
Chef de party
pi_135357729
Last Vegas

Vier bejaarden gaat voor de laatste keer naar Las Vegas, om een hangover feest te houden. Hoe triest, hoe cliché. We hebben rechts drie bekenden, Douglas, De Niro en Freeman. Links een derderangs acteur die nog meelift op vergane glorie. Totaal inhoudsloos, niet grappig en een grote tijdverspilling.

En de schrijver heeft ook geen hersens met de standaard meuk die hij hierin durft in te flikkeren. Viagra, bikini wedstrijden , een grote penthouse, gokken, en een simpel liefdesverhaal.

Ik nomineer hem bij deze voor de slechtste film van 2014
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 11 januari 2014 @ 16:09:10 #127
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_135358117
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 15:57 schreef Roces18 het volgende:
Last Vegas
[ afbeelding ]
Vier bejaarden gaat voor de laatste keer naar Las Vegas, om een hangover feest te houden. Hoe Links een derderangs acteur die nog meelift op vergane glorie.
Dat geldt ondertussen net zo voor DeNiro ;(
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_135361118
About Time (2013)
Alweer een fijne romantische komedie van Richard Curtis, waarin deze keer tijdreizen een grote rol speelt. Helaas breekt het script de regels die het zelf opstelt, waardoor ik halverwege echt even uit de film werd gehaald. Gelukkig is het tijdreizen - zoals bij de beste sciencefiction - hier slechts een middel om het echte verhaal aan te sturen en dat zit prima in orde.

(wat is het trouwens toch met Rachel McAdams en tijdreizigers?)

7/10

Mr. Nobody (2009)
Deze film zal voortaan een goed voorbeeld zijn van de mogelijke negatieve gevolgen van lovende recensies van anderen. Doordat diverse vrienden deze film me meerdere malen hadden aangeraden had ik onbewust al een beeld in mijn hoofd waar de film - wellicht oneerlijk - niet aan kon voldoen. Nog steeds een uitstekende film, maar nu kan ik me maar niet aan de indruk onttrekken dat de plot minder complex in elkaar zit dan Jaco Van Dormael ons wil doen geloven.

Vanwege het bovenstaande zal ik het concept hier niet uitleggen en raad ik iedereen aan deze film te kijken zonder ook maar de trailer te kijken of recensies te lezen. Liefhebbers van wat meer onconventionele verhalen kunnen hier zeker naar uitkijken, maar ook de schitterende beelden en het sterke acteerwerk zijn de moeite waard.

8/10
pi_135362945
Departures



Oscar winnende film uit Japan die gisteravond te zien was op Ned.2

Daigo Kobayashi is een cellist in het orkest van Tokio, maar hij verliest zijn baan als het orkest wordt opgeheven. Hij besluit om zijn cello te verkopen om samen met zijn vrouw naar zijn geboorteplaats te verhuizen.

Bij het zoeken naar een baan stuit hij op een advertentie, en hij denkt dat het van een reisbureau is.

Dus vol goede moed gaat hij op sollicitatiegesprek, niet wetende dat het eigenlijk om een uitvaartonderneming gaat.........

Hoe gaat hij zelf hier mee om ? en hoe is de reactie van de buitenwereld en zijn vrouw op dit werk ?

Daar gaat deze ontroerende film over.

---

Ik wist gisteren niet eens dat deze film op tv kwam, ik kwam em per ongeluk tegen, maar de film heeft me diep geraakt (en dat doen weinige films met me), zo mooi, zo ontroerend, ik werd er gewoon stil van. Graag wil ik deze film nog eens zien als ik de kans krijg :)

imdb cijfer ; 8,2
mijn cijfer ; een dikke 9
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_135366733
Reign Over Me (2007) - IMDb

Derde keer dat ik deze film heb gezien en m'n ogen bleven wederom niet droog.

8,5.
pi_135367429
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:02 schreef NrSiX het volgende:
[ afbeelding ]

Carrie 2013

Tja.. film begon aardig maar nam al vrij vlot een wat bizarre en rare wending. Over de top, en niet serieus te nemen.. Laatste deel van de film alleen maar gelachen vanwege de slechte wending in het verhaal. Lekker laten liggen, zonde van de tijd.

IMDB: 6.2
NrSiX: 4.8
Origineel en de re-make gezien en ik heb me beide keren kostelijk vermaakt hoor :D
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_135368012
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 18:26 schreef TLC het volgende:
Departures

[ afbeelding ]

Oscar winnende film uit Japan die gisteravond te zien was op Ned.2

Daigo Kobayashi is een cellist in het orkest van Tokio, maar hij verliest zijn baan als het orkest wordt opgeheven. Hij besluit om zijn cello te verkopen om samen met zijn vrouw naar zijn geboorteplaats te verhuizen.

Bij het zoeken naar een baan stuit hij op een advertentie, en hij denkt dat het van een reisbureau is.

Dus vol goede moed gaat hij op sollicitatiegesprek, niet wetende dat het eigenlijk om een uitvaartonderneming gaat.........

Hoe gaat hij zelf hier mee om ? en hoe is de reactie van de buitenwereld en zijn vrouw op dit werk ?

Daar gaat deze ontroerende film over.

---

Ik wist gisteren niet eens dat deze film op tv kwam, ik kwam em per ongeluk tegen, maar de film heeft me diep geraakt (en dat doen weinige films met me), zo mooi, zo ontroerend, ik werd er gewoon stil van. Graag wil ik deze film nog eens zien als ik de kans krijg :)

imdb cijfer ; 8,2
mijn cijfer ; een dikke 9
Heb deze in mijn collectie zitten, is inderdaad een kanjer van een film. Ongelofelijk ontroerend maar ook realistisch.
pi_135368612

Blue Jasmine

Ondanks dat ik niet iedere Woody Allen film even fijn vind om te bekijken (Midnight in Paris vond ik bijvoorbeeld verschrikkelijk) was Blue Jasmine een prettige verrassing. Met superacteerwerk van Cate Blanchett, die de film op formidabele wijze draagt, en een interessant en actueel verhaal kan ik deze film aan iedereen warm aanbevelen.

Imdb: 7,6/10
Ill-Skillz: 8/10


The Ruins

In mijn onstilbare honger naar horrorfilms kwam ik deze films tegen. Een groepje Amerikaanse toeristen op vakantie in Mexico bezoeken een Maya-tempel die niet op de kaart staat. Vervolgens worden ze geconfronteerd met een mystieke kracht die ze... dood wil maken. Vermakelijke film die ik uiteindelijk een stuk beter vond dan ik van tevoren had gedacht.

Imdb: 5,8/10
Ill-Skillz: 6,5/10
pi_135368987


La Soufrière - Warten auf eine unausweichliche Katastrophe (1977)
La (Grande) Soufrière, met 1467 meter de hoogste berg van de Oostelijke Caribe, de vulkaan die in 1976 op uitbarsten stond, net als de Pelée op het naburige Martinique in 1902 ook had gedaan en 31.999 mensen doodde (een bad-ass gevangene overleefde).

De hele stad werd geëvacueerd bij de aanstaande eruptie van de Soufrière op Guadeloupe, en slechts een handvol standvastige, bewonderenswaardige en oprechte mensen bleven achter.

De baas van de documentaire met inhoud en karakter, en helaas een irritante vertelstem, Werner Herzog gaat met zijn filmploeg op pad op zoek naar deze mensen. Op een onbegrijpelijk amateuristische manier (geen mondkapjes/gasmaskers?) maar met ballen volgen we hun reis.

Op geologisch miraculeuze wijze overleven alle achtergebleven mensen deze vulkaanuitbarsting.

Kijken, deze docu!

9.0
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_135369127
Op zee,

http://vikingfilm.nl/portfolio/op-zee/

Sja beetje vaag, paar stukjes doorgespoeld omdat het acteer werk nou niet echt overhield,
Met andere acteurs, en misschien wat langer was het beter geweest.

Weet nog niet zeker wat nou echt de bedoeling was en of die dochter wel eens aan boord is geweest.
Maar geen zin om daar achter te komen.

Het idee 7 uitvoering 5
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 11 januari 2014 @ 20:48:27 #136
286575 Roces18
Chef de party
pi_135370373
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 20:17 schreef Ill-Skillz het volgende:
[ afbeelding ]
Blue Jasmine

Ondanks dat ik niet iedere Woody Allen film even fijn vind om te bekijken (Midnight in Paris vond ik bijvoorbeeld verschrikkelijk) was Blue Jasmine een prettige verrassing.

Kan je hem mij aanraden? Trailer vond ik namelijk niet zo bijster interessant. Vind Midnight in Paris toch wel een van zijn betere, maar andere die ik wel te pruimen vind zijn; Anything Else, Annie Hall etc.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 12 januari 2014 @ 08:37:40 #137
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_135387210
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 20:48 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Kan je hem mij aanraden?
Ill geeft hem een 8. Wat denk je zelf?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 12 januari 2014 @ 08:43:59 #138
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135387229
Paranoid Park (2007)
A teenage skateboarder's life begins to fray after he is involved in the accidental death of a security guard.

Normaal hou ik altijd wel van dit soort films maar deze vind ik niet erg goed gedaan. De film maakt rare sprongen, er ligt imo nadruk op de verkeerde dingen en wat de climax van de film zou moeten zijn is geen climax. Het werkt gewoon niet voor mij, en dat terwijl er zelfs een BrEeZaH-meisje wordt ontmaagd.
6,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135387356
quote:
thanks voor de tip. Zijn documentaires zijn altijd wel fascinerend. Jammer dat hij altijd zelf de voice overs doet :')
Wie dit leest is hek.
pi_135388239
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 20:48 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Kan je hem mij aanraden? Trailer vond ik namelijk niet zo bijster interessant. Vind Midnight in Paris toch wel een van zijn betere, maar andere die ik wel te pruimen vind zijn; Anything Else, Annie Hall etc.
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2014 08:37 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ill geeft hem een 8. Wat denk je zelf?

V.
Inderdaad een aanrader. Is niet zo 'gezellig' als Midnight in Paris (dat verviel voor mij snel in eentonigheid) maar veel serieuzer. Gewoon kijken! :)
  zondag 12 januari 2014 @ 11:31:46 #141
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_135389191
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 15:57 schreef Roces18 het volgende:
Last Vegas
[ afbeelding ]
Vier bejaarden gaat voor de laatste keer naar Las Vegas, om een hangover feest te houden. Hoe triest, hoe cliché. We hebben rechts drie bekenden, Douglas, De Niro en Freeman. Links een derderangs acteur die nog meelift op vergane glorie. Totaal inhoudsloos, niet grappig en een grote tijdverspilling.

En de schrijver heeft ook geen hersens met de standaard meuk die hij hierin durft in te flikkeren. Viagra, bikini wedstrijden , een grote penthouse, gokken, en een simpel liefdesverhaal.

Ik nomineer hem bij deze voor de slechtste film van 2014
Ik verwachtte er al niet veel van, maar het wel een leuke wegkijk film. Niet echt een film om voor naar de bios te gaan. Gewoon een keer thuis kijken als je echt niets te doen hebt.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
  zondag 12 januari 2014 @ 12:09:58 #142
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135390013
An Affair to Remember (1957)
Overroepen klassieker toch wel, die niet meer van deze tijd is. Inmiddels kunnen dit soort films met allerlei romantische clichés niet meer. Het werd ook nog eens onnodig langdradig op het eind. Grant en Kerr waren ook niet echt super, had eigenlijk meer van ze verwacht qua chemie. Maar goed, misschien ging ik met een verkeerde insteek deze film in, want ik had stiekem gehoopt op meer fun ipv dit melodramatische gedoe... Cijfer: 5

Funny Face (1957) - IMDb
Behoorlijke nietszeggende musical (het plot is echt heel mager) met zoals gewoonlijk een uiterst charmante Audrey Hepburn en een okeeje Fred Astaire. Sommige liedjes van de gebroeders Gershwin zijn leuk om te horen, al zit er niet echt een knaller tussen. Verder is deze musical ook niet echt bijzonder, behalve dan dat ie er heel modern uit ziet voor zijn tijd. Cijfer: 5

Journey to the Center of the Earth (1959) - IMDb



Jules Verne heeft fantastische verhalen geschreven, maar ik denk dat Journey to the Center of the Earth één van zijn zwakkere is. Het is nogal een onzinnige expeditie met uiteraard de nodige plotholes en allerlei avontuurlijke episodes die als los zand aan elkaar hangen. Neemt niet weg dat deze film toch alleraardigst is uitgevoerd. Heb me hier toch wel mee weten te amuseren. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_135390144
HOE DUUR WAS DE SUIKER



Ik heb echt uitgekeken naar deze film, en er ook veel goeie dingen over gehoord maar vond hem helaas een tikkie tegenvallen...
De film is wel ontzettend mooi gemaakt, mooie decors, goeie kostuums.
Maar het verhaal daarintegen valt tegen, stelt niet heel veel voor en word nergens echt spannend of meeslepend, wat erg jammer is - Het is nog wel vermakelijk om een keer te zien (vooral vanwege de mooie beelden) maar weer ook niet
De acteerprestaties zijn redelijk,
Matige film dus, maar geen straf om te zien een keer
5.5 voor de film, MAAR toch een 6 omdat het er erg mooi uitzag
pi_135391098
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 08:17 schreef SeLang het volgende:
The Spectacular Now (2013)
A hard-partying high school senior's philosophy on life changes when he meets the not-so-typical "nice girl."

Vreemd dat deze film een relatief hoge score heeft op imdb. Of zitten er daar allemaal 14-jarigen te stemmen die deze film erg "diep" vinden? Ik vond het een tamelijk saaie film. Erg standaard puberaal verhaal, voorspelbaar en weinig origineel. Maar ik heb hem niet hoeven uitzetten of doorspoelen (al scheelde dat weinig) dus toch een zesje.
6,0
En wat is "not so typical" aan dat meisje? :?

Een aardige film, die beter begon dan ie eindigde. Van mij ook een 6je.
pi_135391375
Okuribito (2008) - IMDb

Had hem jaren geleden al eens gezien, maar aan de hand van een post hier nog eens gekeken. Zo hoort een film gewoon te zijn.

8,5.
  zondag 12 januari 2014 @ 21:22:28 #146
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_135413285

Band of Brothers (TV Mini-Series 2001) - IMDb
Voor het eerst weer herkeken, nadat ik het toetertijd op tv had gezien. En het was nog beter dan ik me herinnerde.
Wonderbaarlijkst is hoe de serie in staat is om ondanks dat het een enorm ensemble cast heeft en je eigenlijk weinig leert over de achtergronden van iedereen toch elk karakter duidelijk een eigen persoonlijkheid is en je als kijker echt onderdeel van de groep gaat voelen.
Van mij mag deze (mini-)serie heel hoog gaan eindigen in de TV / FOK! Serie Top 100 (2013)
cijfer: 10
Deze post is echt geen verkapte reclame voor dat topic :P
  zondag 12 januari 2014 @ 21:51:38 #147
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_135415421
Vandaag The Hunger Games: Catching Fire gezien.

Logisch vervolg op deel 1, uiteraard, stijl fijn hetzelfde. Verhaal wordt wat meer uitgediept. Keek fijn weg, alleen jammer dat het minder afgerond was dan deel 1. Hier was het echt: BAM, over een jaar meer.

Dat was wel kutjepiel.

IMDb: 8,2
Moi: 8

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_135416889
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:15 schreef casper019 het volgende:
YOU'RE NEXT



Zeker een betere dan gemiddelde horror/thriller film.
De film gaat over een familie die bij elkaar komt in een vakantie huisje duur huis van de ouders en dan plots aangevallen word... En dan....
de moorden zijn leuk gemaakt - zonder te extreem te zijn
De spanning en vaart zit er de hele film in zodat de film geen seconde verveelt
en ook het acteerwerk is prima
aanradertje
7.5
Sluit ik me helemaal bij aan! Goede film met een paar onverwachte plotwendingen.

Machete Kills
Matige film met wel heel slechte special effects. Voor als je echt niks anders meer hebt om te kijken.
pi_135421185
Rampage (2009) - IMDb

Het bewijs dat zelfs minkukels als Uwe Bol fatsoenlijke films kunnen maken. Het is geen enorme hoogvlieger maar wel een knappe, kleine, beklemmende en vervreemdende film geworden. Sterk werk van de hoofdpersoon.
IMDb: 6,3
Ik: 7

Speed Racer (2008) - IMDb

Gekeken vanwege mijn voorliefde voor Christina Ricci. Het ziet er niet uit, het is allemaal zuurstok, plastic en pastelklleuren. Het verhaal is wat dunnetjes en het kijkt mede door de kleuren en de karikaturale karakters (is dat iets :? ) wat weg als een slecht stripboek. De lengte valt ook behoorlijk tegen, moest dit zo lang? Gek genoeg pakt de film op een gegeven moment wel. Is het omdat je zo murw bent door alle blije kleurtjes dat het je niet meer uitmaakt of omdat het toch nog soort van spannend wordt... geen idee maar je blijft achter met het gevoel dat het nog best aardig was.
IMDb: 6,1
Ik: 5,5

Red Lights (2012) - IMDb

Je mag wel zeggen sterrencast in dit verhaal over de zoektocht naar het paranormale of eigenlijk naar het ontkrachten van het Paranormale. Sigouney Weaver en Cillian Murphy spelen een team wetenschappers dat probeert de Rasti Rostelli's en Dereck Oglevie's van deze wereld te ontmaskeren en in het gevang te krijgen. Tenminste zo lijkt het, maar als Silver (DeNiro), een grootheid uit de wereld na 30 jaar weer opduikt begin je je als kijker af te vragen of het echt om de oplichters gaat of meer een zoektocht naar hoop en waarheid wordt?
Sterk geacteerd door de hoofdrolspelers en Elizabeth Olson laat duidelijk zien dat ze eens stuk getalenteerder is dan haar zusjes. De cast wordt echter tegengewerkt door het wat onevenwichtige trage verhaal dat af en toe lastig te volgen en rare sprongen maakt. Al met al toch een positieve verassing.
IMDb: 6,2
Ik: 7,5

LOL (2012) - IMDb

Wat doe ik mezelf soms toch aan... Romkom met Miley Cyrus waarin ze nog haar heeft en al haar kleren aanhoudt. Er wordt wel in geblowd dus daarmee blijft ze tenminste een beetje in karakter. Verder is het een behoorlijk standaard inspriratieloos gebeuren.
IMDb: 4
Ik: 3
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 12 januari 2014 @ 23:38:00 #150
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_135422073
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 20:48 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Kan je hem mij aanraden? Trailer vond ik namelijk niet zo bijster interessant. Vind Midnight in Paris toch wel een van zijn betere, maar andere die ik wel te pruimen vind zijn; Anything Else, Annie Hall etc.
Ik zag onlangs You will meet a tall dark stranger. Die beviel erg goed en snap ook niet waarom Vicky Christina Barcelona een hoger cijfer heeft, ondanks Scarlett.
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 13 januari 2014 @ 08:08:36 #151
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135426223
Vera Drake (2004)
Abortionist Vera Drake finds her beliefs and practices clash with the mores of 1950s Britain--a conflict that leads to tragedy for her family.

Komt wat traag op gang maar toch een mooie film waarbij ik blij ben dat ik niet in de jaren '50 leef.
7,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 13 januari 2014 @ 08:35:36 #152
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_135426450
Pain & Gain


quote:
Verenigde Staten
Actie / Komedie
129 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Ed Harris

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt twee bodybuilders (Mark Wahlberg en Dwayne Johnson) op steroïden. Ze kiezen het pad van de misdaad en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt.

» Vanaf 7 januari te huur
toen ik de film nog niet gezien had,
las en hoorde ik her en der dat dit maar een saaie film zou zijn.
dus dat verwachte ik ook toen ik hem op zette,

in het begin ( eerste half uurtje) was dat ook zo , vond er weinig aan.
maar daarna begint het een verassend leuke films te worden.

met de leukste rol voor Dwayne Johnson

alleen vraag ik we wel af in hoeverre deze film waargebeurd is,

ik geef hem een 7.
mee bekant vangde gin haas.
  maandag 13 januari 2014 @ 09:06:38 #153
163768 Happel
Je Suis Roi
pi_135426787
quote:
2s.gif Op maandag 13 januari 2014 08:35 schreef kawa4 het volgende:
Pain & Gain
[ afbeelding ]

[..]

toen ik de film nog niet gezien had,
las en hoorde ik her en der dat dit maar een saaie film zou zijn.
dus dat verwachte ik ook toen ik hem op zette,

in het begin ( eerste half uurtje) was dat ook zo , vond er weinig aan.
maar daarna begint het een verassend leuke films te worden.

met de leukste rol voor Dwayne Johnson

alleen vraag ik we wel af in hoeverre deze film waargebeurd is,

ik geef hem een 7.
http://www.theguardian.co(...)behind-pain-and-gain
Elite
Feyenoordsupporters gaan naar de hemel, als er in de hel geen plaats meer is
Tegen TTIP
pi_135428746
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 15:57 schreef Roces18 het volgende:
Last Vegas


Vier bejaarden gaat voor de laatste keer naar Las Vegas, om een hangover feest te houden. Hoe triest, hoe cliché. We hebben rechts drie bekenden, Douglas, De Niro en Freeman. Links een derderangs acteur die nog meelift op vergane glorie. Totaal inhoudsloos, niet grappig en een grote tijdverspilling.

En de schrijver heeft ook geen hersens met de standaard meuk die hij hierin durft in te flikkeren. Viagra, bikini wedstrijden , een grote penthouse, gokken, en een simpel liefdesverhaal.

Ik nomineer hem bij deze voor de slechtste film van 2014
Oh...je weet zeker dat je de juiste film hebt gezien?
Met zoveel gerenommeerde namen zou je zeker niet de titel "slechtste film"van 2014 verwachten.

Ik moet hem nog zien,heb hem laatst binnengehaald.

Ontopic



Ik heb dus laatst de film Wolf of Wallstreet gezien en geweldig leuke en onderhoudende film.
Voor wie is opgegroeid met Oliver Stone's film Wallstreet moet deze film als volgt zien.

Wallstreet on steroids!

Toch kon ik mij niet onttrekken aan het beeld dat DiCaprio nog teveel de Howard Hughes look op had tijdens deze film.Ik vond het op sommige momenten alsof ik naar een personage uit de film Aviator in de film Wolf of Wallstreet zat te kijken. (blik,gebaartjes e.d.)

Desondanks vond ik de Wolf of Wallstreet een dikke 8 waard.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2014 10:51:44 ]
pi_135429289
Rush

Films over autoracen zijn voor mij vaak bij voorbaat al een mislukking dus ik heb hem lange tijd laten liggen. De recensies hebben mij toch overgehaald, en terecht. Een lekker lopend verhaal met 2 prima acteurs en het verhaal is niet te veel geromantiseerd. Feitelijk ook vrij juist, ook niet onbelangrijk. Zeer goed. 8.

Lone Survivor

Zoveelste navy seals verhaaltje; dacht ik. Het begin is iets te gelikt maar als de missie eenmaal begonnen is word je helemaal in het verhaal gezogen, veel spanning wat ook goed gelukt is (geen onzin om het spannend te maken, de sfeer zorgt voor de spanning). Einde is dan wel weer lekker Amerikaans maar goed, dat slik ik dan maar een keertje. 7,5.

Don Jon

Ik kan er niet omlachen, het is geen lekker lopend verhaal, geforceerd, overacting :{. Ik heb hem nog niet afgekeken daardoor.

Ow en ben ik de enige hier die La Vie D'Adele niet goed vindt? Het verhaal is echt niet bijzonder. De seksscenes (hoe mooi adele ook is) duren veel te lang waardoor ik direct een oordeel over de regisseur heb; dat het een oude viespeuk is. Adele speelt heel goed, maar een geweldige actrice maakt nog geen geweldige film.
pi_135429445
The Physician
The Physician (2013) - IMDb

Redelijke film, wel wat te lang (2.5 uur), naar de historische roman van Noah Gordon. Toch vrij onderhoudend voor de lengte, hoewel het nergens echt bijzonder wordt.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 13 januari 2014 @ 17:50:59 #157
286575 Roces18
Chef de party
pi_135444268
quote:
11s.gif Op maandag 13 januari 2014 10:49 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Oh...je weet zeker dat je de juiste film hebt gezien?
Met zoveel gerenommeerde namen zou je zeker niet de titel "slechtste film"van 2014 verwachten.

Ik moet hem nog zien,heb hem laatst binnengehaald.
Ik recenseer (in zoverre dat een woord is) met ijzeren vuist >:)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_135452058
ESCAPE PLAN



Goeie film, maar niet zo super als ik hem had verwacht.
Film is vermakelijk van het begin tot het eind, maar is zeker geen topper.
Het is een leuke actie film om te zien met een beetje humor, stallone en arnold acteren goed, en waarschijnlijk ook dankzij hun is de film toch een stukkie leuker om te zien.
Maar het verhaal stelt weinig voor, en ook zitten er dingen in de film die niet kloppen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar desondanks zeker een leuke film om te zien
7-
pi_135453367
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb

moa,... nee. toch niet.

niet dat ie niet goed gemaakt is, dat is ie wel.
ook niet dat ik niet heb gelachen, de scene rond de lamborghini was hilarisch.

wel dat ie 3 uur duurt, wederom een 3 uur film, wtf... belachelijk lang, en niet goed en interessant genoeg om dat te verantwoorden.

ook wel; het thema van deze film; dat financiele markt-tuig waar we allemaal zo'n hekel aan hebben gekregen, en imago verbetering geven. alsof ze ene soort fijne rebelletjes zijn die een rock & roll leventje leven en dat dat dan allemaal mag, omdat het the american way is. nou vind ik het verder wel best hoor, kan daar ook wel weer de charme van inzien voor sommige mensen, maar mij pakt het niet.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
het leukste aan deze film is de coke snuiven pille slikke orgie schreeuw scenes, dat er op zich wel goed wordt geacteerd (alhoewel leonardo dicaprio's oude vervelende trekjes weer eens behoorlijk naar boven kwamen, hij speelt een popie stoer mannetje), maar verder is er dan ook niks eigenlijk. verhaal verloopt uitermate voorspelbaar, en halverwege heb ik hem bijna afgezet.

5.
pi_135453707
Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
http://www.moviemeter.nl/film/12354

Zeer goede en mooie film 4.5/5!
Blijkbaar had ik hem nog nooit gezien :')
  maandag 13 januari 2014 @ 21:10:34 #161
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_135454487
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 15:57 schreef Roces18 het volgende:
Last Vegas
[ afbeelding ]
Vier bejaarden gaat voor de laatste keer naar Las Vegas, om een hangover feest te houden. Hoe triest, hoe cliché. We hebben rechts drie bekenden, Douglas, De Niro en Freeman. Links een derderangs acteur die nog meelift op vergane glorie. Totaal inhoudsloos, niet grappig en een grote tijdverspilling.

En de schrijver heeft ook geen hersens met de standaard meuk die hij hierin durft in te flikkeren. Viagra, bikini wedstrijden , een grote penthouse, gokken, en een simpel liefdesverhaal.

Ik nomineer hem bij deze voor de slechtste film van 2014
Ja, ongelooflijk dat je met zo'n geweldige cast zo'n nietszeggende film weet te maken.
Zonde van zoveel talent ( en de vele miljoenen die er ongetwijfeld in gepompt zijn ).
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator maandag 13 januari 2014 @ 22:25:11 #162
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_135459441
The life of Emile Zola (1937)



Om mijn filmkennis een beetje op te vijzelen ben ik maar eens begonnen bij oscar winnaars "best picture" deze komt uit 1937 en is een portret van de franse schrijver emile zola, en zijn betrokkenheid bij de dreyfussaffaire. Naast een best wel toffe film vooral een goede impuls voor mijn algemene kennis.

Voor een film uit 1937 vond ik hem trouwens verrassend vlot, ik ken nogal wat cult-films uit de jaren 60/70 die een veel langzamer tempo hanteren.

*D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_135466633
12 Years a Slave

1841 Solomon is een vrij man en woont met zijn gezin in New York. Wanneer zijn gezin de stad uit is
wordt hij die dag door twee mannen ontvoerd. Vastgebonden wordt hij naar het zuiden gestuurd en
verkocht als slaaf.

Solomon beweert een vrij man te zijn maar niemand gelooft hem.
Als slaaf wordt Solomon jaren lang afschuwelijk behandeld.

Solomon probeert uit wanhoop uit een bijna onmogelijke situatie te ontsnappen, maar wie kan hij vertrouwen.



Zéér indrukwekkende film!

Zo'n soort film dat een 10 verdiend...

12 Years a Slave (2013) - IMDb
pi_135468019
Last Vegas

Leuke film, maar ben hem echt morgen al vergeten,
Meer heb ik er eigenlijk niet eens over te zeggen.

6/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_135468163
Ook last vegas gezien. Ik vond hem ondanks voorspelbaarheid en clichés best een leuke film.

6.9/10
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 14 januari 2014 @ 08:31:36 #166
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135468894
Blood In, Blood Out (1993)
Based on the true life experiences of poet Jimmy Santiago Baca, the film focuses on half-brothers Paco and Cruz, and their bi-racial cousin Miklo. It opens in 1972, as the three are members of an East L.A. gang known as the "Vatos Locos", and the story focuses on how a violent crime and the influence of narcotics alter their lives. Miklo is incarcerated and sent to San Quentin, where he makes a "home" for himself. Cruz becomes an exceptional artist, but a heroin addiction overcomes him with tragic results. Paco becomes a cop and an enemy to his "carnal", Miklo.

Goede film die me ondanks de 3 uur dat ie duurde niet verveelde.
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 14 januari 2014 @ 10:18:47 #167
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135470820
Selena (1997) - IMDb



Het verhaal van een Tejano zangeres vanaf het begin en hoe ze uitgroeide tot een superster met Grammy's. Waargebeurd verhaal en jammergenoeg ook dat ze werd vermoord door de president van haar eigen fanclub.

Ze is niet bekend in Europa, maar als ze niet vermoord was dan zou ze groter dan Gloria Estefan en Paula Abdul zijn geweest. Ik hoorde eerst van haar in 1994 en in 1995 was het al afgelopen.

Mooie film en goede herinneringen. In de tijd voordat Jennifer Lopez met haar 'Jenny from the block' onzin bezig was.

8/10
reset
pi_135472654
Enough Said (2013) - IMDb


Gescheiden moeder ontmoet kerel die een dochter van dezelfde leeftijd heeft en raakt toevallig gelijkertijd bevriend (zonder dit te weten) met zijn ex-vrouw. Ze is gek op hem, maar twijfelt omdat haar nieuwe vriendin geen vriendelijk woord over haar ex heeft.

Goede film, volgens mij ook de laatste van Gandolfini voor zijn dood. Ik had wel het gevoel een jaartje of 20 jonger te zijn dan het doelpubliek. Conversaties en situaties zijn niet absurd maar juist ontzettend realistisch en 'echt' had ik het idee. Een fijne film met goed werk van de cast en schrijvers.

imdb: 7.3
Ik: 8

Gravity (2013) - IMDb


Dr. Stone is op haar eerste spaceshuttle missie om de Hubble te upgraden wanneer er shit uitbreekt en ze samen met veteraan Kowalski moet proberen veilig terug naar aarde te komen.

Heer-lijk. Lekker claustrofobisch, goede score en mooie beelden. En fijn om weer eens een film te zien de wetten van de natuur niet teveel buigt om het boeiender te maken. Simpel verhaal over een dame die tegenslag naar tegenslag te verwerken krijgt, in een uitzonderlijke situatie. En warempel, Sandra Bullock kan blijkbaar ook nog acteren ook nog :o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Imdb: 8.3
Ik: 9
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_135473749
FRUITVALE STATION



Erg indrukwekkend drama!, Het gaat over het leven van Oscar grant (waargebeurd)
Een jonge jongen met een gezinnetje en waarvan het leven tegenzit, maar waar hij ook kansen krijgt en de wil heeft om eruit te komen.. maar dan....
Het acteerwerk is erg sterk, en je leeft en voelt helemaal mee... Vooral het laatste half uur is ontzettend sterk en aangrijpend.
Aanrader!
dikke 8
  dinsdag 14 januari 2014 @ 17:15:20 #170
286575 Roces18
Chef de party
pi_135484702
Ben ik nou de enige die Gravity zwaar overgewaardeerd vond? ;(
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  Moderator dinsdag 14 januari 2014 @ 17:18:42 #171
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_135484813
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 17:15 schreef Roces18 het volgende:
Ben ik nou de enige die Gravity zwaar overgewaardeerd vond? ;(
Die vraag kun je hier kwijt: TV / Gravity (2013)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  dinsdag 14 januari 2014 @ 18:56:46 #172
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135488083
Trein van tien over drie (1957) - IMDb
De remake is wat gelikter en uiteraard in kleur. Heb absoluut geen hekel aan zwartwit-films, maar bij het westerngenre vind ik het toch jammer als je niet de film in die typische broeierige kleuren ziet. Hoe dan ook, deze versie doet uiteindelijk niet veel onder aan die van de remake. Het verhaal weet te boeien en zit gewoon steengoed in elkaar. Ook de cast doet het goed en dan met name Glenn Ford die als Ben Wade een prima bad guy neerzet. Cijfer: 7,5

24 Hour Party People (2002) - IMDb
Ehja, wel apart, maar ook toch ook wel leuk om te zien, deze mix van komedie, muziekfilm en mockumentary. Tony Wilson begeleidt de kijker in hoe hij in Manchester een toffe club opzette, waar eveneens toffe artiesten optraden. Niet alles vond ik even interessant, maar dat kan er ook mee te maken hebben gehad, dat ik Joy Division/New Order bijvoorbeeld kende en The Mondays weer niet. Maakt uiteindelijk niet zo veel uit, want ik werd wel gegrepen door het sfeervolle plaatje wat deze film schetst. Wel jammer dat die Tony Wilson zo aanwezig is met al zijn wijsheden en oeverloos gelul. Cijfer: 7,5

House on Haunted Hill (1959) - IMDb
Was dit maar een idee uit de koker van John de Mol geweest: vijf onbekenden worden voor één nacht opgesloten in een spookhuis opgesloten en als ze het overleven krijgen ze 10.000 dollar van de steenrijke gastheer. Het is een simpel maar effectief concept in deze horror. Wat ook meehelpt is een briljante vertolking van Vincent Price. Hij is sinister, kalm en daardoor zo angstaanjagend.

Helemaal briljant is de film niet. Had het gevoel dat het wat onevenwichtig was qua aandacht die de vijf onbekenden kregen. Ik vreesde daarbij ook tegen het eind voor een zwak suffig einde, maar die vrees was gelukkig onterecht. De climax was uitermate goed in elkaar gezet en vermakelijk. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_135488088
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 17:15 schreef Roces18 het volgende:
Ben ik nou de enige die Gravity zwaar overgewaardeerd vond? ;(
Ik ook. Ik geef em een 6/10. Prima vermaak, geen idee wat er verder nou zo geweldig aan is.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 15 januari 2014 @ 09:04:08 #174
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135509722
Blue Jasmine (2013)
A New York socialite, deeply troubled and in denial, arrives in San Francisco to impose upon her sister. She looks a million, but isn't bringing money, peace, or love...

Leuke film
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135510070
In a World... (2013) - IMDb


Genoemd naar de beroemde drie woorden van de trailer koning Don LaFontane, In a world gaat over Carol (Lake Bell). De dochter van een van de beste voice-over acteurs in Hollywood en wil niets liever dan doorbreken in dat vakgebied ondanks de heersende stigma's op vrouwelijke voice-over actrices.

De film is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Lake Bell, die ik alleen maar kende van de flauwe komedieserie Childrens Hospital. Aangezien deze film een absurd hoge waardering kreeg op Rotten Tomatoes een tijdje terug en beste screenplay op sundance had gewonnen was ik benieuwd. En ik ben niet teleurgesteld. Gewoon een aandoenlijke komedie met lekker dialogen en goed uitgewerkte karakters (althans niet zo eendimensionaal). Wel duidelijk indy en kon hier en daar wel wat oppoetsen gebruiken.

Imdb: 7.2
Ik: 8
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_135510169
Lone Survivor. Echt een aanrader!

quote:
De film is gebaseerd op de mislukte missie "Operation Red Wings", die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.


Heb van deze film genoten!
Gruwelijke special effects en een uitstekende Mark Wahlberg
8/10 ^O^
Mee doen is belangrijker dan winnen!
  woensdag 15 januari 2014 @ 10:10:15 #177
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135510972
Bordertown (2006) - IMDb



Het speelt in Juarez, Mexico waar vele 1000en vrouwen werden/worden vermoord sinds de vroege jaren 90 die in de lokale fabrieken werken. Juarez staat ook bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld nu helemaal door de Mexicaanse drugsoorlog. Ik ben er eind 2006 zelf ook geweest voordat het echt te onveilig werd.

Het is een waargebeurd verhaal en heeft veel potentie, maar de film zelf was vrij zwak.

6/10
reset
pi_135510973
Chi Bi (2008) en Chi Bi Part II (2009)

Een echte Chinese blockbuster verdeeld over 2 delen van beide 2.5 uur lang. Verteld het verhaal van de oorlogslust van Cao Cao, de eerste minister onder de Han dynastie. Hij wilde China herenigen en alle krijsheren ten val brengen, en daarvoor moest hij generaals Liu Bei en Sun Quan verslaan, die inmiddels een alliantie waren gestart.

Grote namen, enorm budget en epische muziek. Deze film heeft alles wat je van een Hollywood blockbuster kan verwachten, maar dan een Oosterse variant. Het feit dat niemand minder dan John Woo deze film regisseerde deed mij verwachten dat er veel kung-fu in zou zitten, maar de film richt zich meer op grote veldslagen dan echte één vs éen gevechten (of zoals je vaker in Woo films ziet, één vs 20). Toch ontbreekt de nodige martial arts niet.

Ik vind de cast erg sterk, vooral Takeshi Kaneshiro is echt awesome. Beide films vliegen echt voorbij, het is niet enkel actie maar helaas scoort de film daar wat minder in.
Toch, als je van films als Kingdom of Heaven houdt, ga je dit zeker vet vinden.

8,1/10
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 15 januari 2014 @ 10:16:15 #179
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_135511107
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 10:10 schreef ThePlaneteer het volgende:
Chi Bi (2008) en Chi Bi Part II (2009)

Een echte Chinese blockbuster verdeeld over 2 delen van beide 2.5 uur lang. Verteld het verhaal van de oorlogslust van Cao Cao, de eerste minister onder de Han dynastie. Hij wilde China herenigen en alle krijsheren ten val brengen, en daarvoor moest hij generaals Liu Bei en Sun Quan verslaan, die inmiddels een alliantie waren gestart.

Grote namen, enorm budget en epische muziek. Deze film heeft alles wat je van een Hollywood blockbuster kan verwachten, maar dan een Oosterse variant. Het feit dat niemand minder dan John Woo deze film regisseerde deed mij verwachten dat er veel kung-fu in zou zitten, maar de film richt zich meer op grote veldslagen dan echte één vs éen gevechten (of zoals je vaker in Woo films ziet, één vs 20). Toch ontbreekt de nodige martial arts niet.

Ik vind de cast erg sterk, vooral Takeshi Kaneshiro is echt awesome. Beide films vliegen echt voorbij, het is niet enkel actie maar helaas scoort de film daar wat minder in.
Toch, als je van films als Kingdom of Heaven houdt, ga je dit zeker vet vinden.

8,1/10
hier heb ik de samen vattings films van gezien,

ik weet dus niet of ik veel gemist heb, door alleen de "kortere" versie gezien te hebben
maar idd dit is op Hero na mn favorite Oosterse film, _O_
een beetje het zelfde als three Kingdoms,

nou begin ik te twijfelen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mee bekant vangde gin haas.
  woensdag 15 januari 2014 @ 14:12:09 #180
286575 Roces18
Chef de party
pi_135518983
quote:
Thanks voor de tip, ga ik zeker kijken!
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_135521198
quote:
2s.gif Op woensdag 15 januari 2014 10:16 schreef kawa4 het volgende:

[..]

hier heb ik de samen vattings films van gezien,

ik weet dus niet of ik veel gemist heb, door alleen de "kortere" versie gezien te hebben
maar idd dit is op Hero na mn favorite Oosterse film, _O_
een beetje het zelfde als three Kingdoms,

nou begin ik te twijfelen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De samenvattingsfilm is speciaal voor het Westen gemaakt en duurt 2.5 uur. Dus je hebt in totaal 2.5 uur gemist he ;). Ik heb bewust de oorspronkelijke versie gekeken. Ik weet dus niet wat je gemist hebt, maar het zullen weinig belangrijke scenes zijn uiteraard.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 15 januari 2014 @ 18:38:16 #182
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_135528928
quote:
11s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 18:56 schreef Falco het volgende:

House on Haunted Hill (1959) - IMDb
Was dit maar een idee uit de koker van John de Mol geweest: vijf onbekenden worden voor één nacht opgesloten in een spookhuis opgesloten en als ze het overleven krijgen ze 10.000 dollar van de steenrijke gastheer. Het is een simpel maar effectief concept in deze horror. Wat ook meehelpt is een briljante vertolking van Vincent Price. Hij is sinister, kalm en daardoor zo angstaanjagend.

Helemaal briljant is de film niet. Had het gevoel dat het wat onevenwichtig was qua aandacht die de vijf onbekenden kregen. Ik vreesde daarbij ook tegen het eind voor een zwak suffig einde, maar die vrees was gelukkig onterecht. De climax was uitermate goed in elkaar gezet en vermakelijk. Cijfer: 7
^O^ ^O^ ^O^
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_135531984
CLOUDYwith a chance of meatballs 2



Redelijk,
Ik vond ''deel'' 1 (cloudy with a chance of meatballs) een erg leuke en originele animatiefilm en sinds ik over deel 2 hoorde keek ik erg naar de film uit.. Maar helaas valt de film wat tegen.
Het verhaal is vrij slapjes, en weet nergens ECHT te boeien - het word ook nergens echt spannend of echt grappig..
Wel zijn de personages wel leuk, en is het mooi gemaakt waardoor je je toch niet zou vervelen met de film,
Maar hij haalt het niet bij deel 1, en ik zou er ook niet voor naar de bios gaan, leuk voor een avondje thuis op te bank als t regelt.. maar meer niet
6
pi_135532207
Borgman

Een hele stomme, rare fim :') en wat the clue van het verhaal is snap ik nog steeds niet :D

http://filmfestival.nl/publiek/films/borgman

een 3+ voor de moeite :P
pi_135532528
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 10:10 schreef Individual het volgende:
Bordertown (2006) - IMDb

[ afbeelding ]

Het is een waargebeurd verhaal en heeft veel potentie, maar de film zelf was vrij zwak.

6/10
Wat verwacht je met Jennifer Loopneus erin :P
Conscience do cost.
  woensdag 15 januari 2014 @ 19:54:42 #186
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135533499
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 19:40 schreef ems. het volgende:

[..]

Wat verwacht je met Jennifer Loopneus erin :P
In Selena vond ik haar goed, maar in deze film niet.

Ms Lopez is heel erg hit n miss. Mi Familia (My Family) is heel erg goed, maar ook de film Anaconda speelt ze in en is erg slecht (slechte film ook). Haar Jenny from the block 'muziek' is ook erg slecht..

Selena en Mi Familia zijn heel goede films dus ze heeft wat credit. Ik zie J.Lo ook als een heel ander persoon.
reset
  woensdag 15 januari 2014 @ 20:38:58 #187
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_135536050
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 17:15 schreef Roces18 het volgende:
Ben ik nou de enige die Gravity zwaar overgewaardeerd vond? ;(
Ik wilde net hetzelfde gaan posten. Ik heb hem na 20 minuten afgezet. Vond er geen reet aan.
Misschien een nieuwe poging binnenkort.
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_135537969
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 20:38 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ik wilde net hetzelfde gaan posten. Ik heb hem na 20 minuten afgezet. Vond er geen reet aan.
Misschien een nieuwe poging binnenkort.
Heb Gravity in de bios gezien en ik denk serieus dat het grote scherm en daarmee de "Omniversum-ervaring" en het geluid erg hebben geholpen aan mijn positieve gevoel over de film.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_135538390
Als we het over Gravity hebben moeten we het ook heel even hebben over de korte film Aningaaq (2013) - IMDb van de zoon van Jonas, de zoon van Alphonso Cuarón. Het vertelt het verhaal aan de andere kant van het radiogesprek dat Sandra Bullock op een gegeven moment heeft. Een mooie aanvulling van 7 minuten vond ik.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 15 januari 2014 @ 21:23:11 #190
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_135538710
quote:
2s.gif Op woensdag 15 januari 2014 21:10 schreef Karstman het volgende:

[..]

Heb Gravity in de bios gezien en ik denk serieus dat het grote scherm en daarmee de "Omniversum-ervaring" en het geluid erg hebben geholpen aan mijn positieve gevoel over de film.
Dat zal zeker meehelpen ja , geloof ik graag.
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  woensdag 15 januari 2014 @ 23:19:32 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135544527
12 Years a Slave (2013) - IMDb

Waargebeurd verhaal over vrije neger die wordt ontvoerd en 12 jaar als slaaf moest werken.
Soms een beetje te veel op effect- en tear-jerking gericht Hollywoodverhaal.
IMDb: 8,6
Ik: 7,2
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135546370
The Wolf of Wall Street

Damn, kende het verhaal van Belfort al goed na het boek, maar dit is gewoon zo'n heerlijke verfilming. DiCaprio speelt het echt geweldig _O_ . Vooral de speeches in het kantoor, de hilarische Lambo scene, de dialogen... Echt een topfilm. 3 uur vliegen voorbij en ik heb gewoon nu al zin om de film weer eens thuis te zien. Nu heb ik vaak de neiging om films die ik in de bios zie wat te overdrijven, maar dit zou zomaar eens mijn favo film van 2014 worden . Genieten.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 16 januari 2014 @ 01:38:42 #193
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_135548292
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 15:57 schreef Roces18 het volgende:
Last Vegas
[ afbeelding ]
Vier bejaarden gaat voor de laatste keer naar Las Vegas, om een hangover feest te houden. Hoe triest, hoe cliché. We hebben rechts drie bekenden, Douglas, De Niro en Freeman. Links een derderangs acteur die nog meelift op vergane glorie. Totaal inhoudsloos, niet grappig en een grote tijdverspilling.

En de schrijver heeft ook geen hersens met de standaard meuk die hij hierin durft in te flikkeren. Viagra, bikini wedstrijden , een grote penthouse, gokken, en een simpel liefdesverhaal.

Ik nomineer hem bij deze voor de slechtste film van 2014
Kevin Kline niet kennen :')
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_135548337
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 23:19 schreef golfer het volgende:
12 Years a Slave (2013) - IMDb

Waargebeurd verhaal over vrije neger die wordt ontvoerd en 12 jaar als slaaf moest werken.
Soms een beetje te veel op effect- en tear-jerking gericht Hollywoodverhaal.
IMDb: 8,6
Ik: 7,2
Ik had hem eerder in dit topic een tien gegeven :D

zou ik nog steeds doen trouwens :+
pi_135549583
Raze

Raze (2013) - IMDb



Ja letterlijke bitchfight film, las even wat meningen die probeerden er een wat diepere gedachte achter te zetten.
Maar dat gaat niet echt op volgens mij, gewoon knokken niet knokken? Sja moet je zelf maar even kijken:P

Ik vond wel mooi om te zien paar leuke dames in sport bh's en vooral het einde.
Voor mij een dikke 7 Voor een serieuze film naja een 3 voor de moeite?
Ik zwaai naar dieren.
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 16 januari 2014 @ 09:17:22 #196
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135550997
Lone Survivor (2013)
Marcus Luttrell and his team set out on a mission to capture or kill notorious al Qaeda leader Ahmad Shahd, in late June 2005. Marcus and his team are left to fight for their lives in one of the most valiant efforts of modern warfare.

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en de film komt ook wat realistischer over dan de meeste van dit soort films. (Neemt niet weg dat ik nog steeds af en toe zo'n "yeah right... :') " gevoel had). Maar al met al een goede film. Aangezien al dit soort films propagandafilms voor het leger zijn (dat is namelijk de enige manier om Black Hawks en Apaches e.d. te kunnen lenen van het leger) vond ik het opvallend dat de film liet zien dat sommigen in de groep overwogen om ongewapende burgers (incl een kind) dood te schieten, zeker omdat het een waargebeurd verhaal is en echt bestaande mensen betreft. Het realisme maakte ook dat ik me beter kon identificeren met de militairen (bij Rambo-achtige films ontbreekt dat volledig). Al met al dus best een goede film.
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135555408
Thanks for Sharing (2012) - IMDb

De film gaat over een supportgroep van seksverslaafden en hun dagelijkse worsteling met de verslaving. Stuk voor stuk komen ze op een punt in hun leven dat het verleidelijk wordt om terug te vallen. Met name het leven van Adam (Mark Ruffalo) wordt ingewikkeld wanneer hij valt voor een vrouw die niet weet van zijn verslaving.

Een prima film die volgens mij een goede inkijk geeft in het leven van een (afgekickte) seksverslaafde. Verwacht geen Shame achtige taferelen. De film behandelt weliswaar hetzelfde onderwerp, maar wel op een andere manier.

Ik vond dat er iets meer diepgang in de film had mogen zitten, maar er zitten genoeg memorabele scenes in die het geheel de moeite waard maken. In de rol van de vrouwelijke seksverslaafde vond ik Pink een beetje een miscast. Prima als kleine bijrol, maar deze rol was iets te groot en dan valt toch wel op dat ze eigenlijk geen actrice is. Je hebt continue het gevoel naar Pink te kijken en dat stoort.

Maar prima film verder.

7/10

[ Bericht 4% gewijzigd door -Strawberry- op 16-01-2014 17:25:41 ]
pi_135561353
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 20:49 schreef pokkerdepok het volgende:
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb

moa,... nee. toch niet.

niet dat ie niet goed gemaakt is, dat is ie wel.
ook niet dat ik niet heb gelachen, de scene rond de lamborghini was hilarisch.

wel dat ie 3 uur duurt, wederom een 3 uur film, wtf... belachelijk lang, en niet goed en interessant genoeg om dat te verantwoorden.

ook wel; het thema van deze film; dat financiele markt-tuig waar we allemaal zo'n hekel aan hebben gekregen, en imago verbetering geven. alsof ze ene soort fijne rebelletjes zijn die een rock & roll leventje leven en dat dat dan allemaal mag, omdat het the american way is. nou vind ik het verder wel best hoor, kan daar ook wel weer de charme van inzien voor sommige mensen, maar mij pakt het niet.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
het leukste aan deze film is de coke snuiven pille slikke orgie schreeuw scenes, dat er op zich wel goed wordt geacteerd (alhoewel leonardo dicaprio's oude vervelende trekjes weer eens behoorlijk naar boven kwamen, hij speelt een popie stoer mannetje), maar verder is er dan ook niks eigenlijk. verhaal verloopt uitermate voorspelbaar, en halverwege heb ik hem bijna afgezet.

5.
Ik vond het juist een hele goede film, en de consequenties worden zeker wel belicht,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En er zat veel humor in, die 3 uur vloog zo voorbij en het nog wel wat langer gemogen van mij.

7,5

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 16-01-2014 15:18:08 ]
Op woensdag 25 maart 2015 09:49 schreef TARDIS. het volgende: 'eend112', een vrolijke doch nuchtere user die bekend staat om zijn vriendelijkheid, goedwilligheid en af en toe onverwacht scherpe opmerking.
pi_135561814
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 14:58 schreef eend112 het volgende:

[..]

Ik vond het juist een hele goede film, en de consequenties worden zeker wel belicht,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En er zat veel humor in, die 3 uur vloog zo voorbij en het nog wel wat langer gemogen van mij.

7,5
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar goed, dat is waarschijnlijk voor een deel de realiteit van amerika. maar ik vind wel dat ie nogal als held wordt neergezet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mike op 16-01-2014 15:18:21 ]
pi_135561934
Leuk die spoilers, Eend.
Wie dit leest is hek.
pi_135562065
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 15:12 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar goed, dat is waarschijnlijk voor een deel de realiteit van amerika. maar ik vind wel dat ie nogal als held wordt neergezet.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door eend112 op 16-01-2014 15:28:35 ]
Op woensdag 25 maart 2015 09:49 schreef TARDIS. het volgende: 'eend112', een vrolijke doch nuchtere user die bekend staat om zijn vriendelijkheid, goedwilligheid en af en toe onverwacht scherpe opmerking.
pi_135562267
quote:
1s.gif Op donderdag 16 januari 2014 15:21 schreef eend112 het volgende:

[..]

doe even spoiler tags eromheen, anders verraad je aan iedereen het verhaal...

okee, het maakt ook niet echt uit, ik kijk graag naar films over badguys. alleen heb ik persoonlijk niet veel sympathie voor dit soort figuren. daarom paklte de film me ook niet echt, dus.
pi_135569313
Maria Full of Grace (2004)



Verhaal over een Colombiaans meisje dat aan de onderkant van de middenklasse leeft, maar niet haar leven lang een saaie baan, vriend en familie wil hebben en op avontuur gaat. Dat loopt niet goed af, het is een film uiteraard, en ze komt te werken als koerier voor een Colombiaanse drugsorganisatie. Een redelijk standaar verhaal, dat gedragen wordt door debutant Catalina Sandino Moreno. Damn wat is die mooi in deze film en wat acteert ze subtiel, ze sleepte me helemaal mee en ik denk niet dat iemand anders deze film zo goed had kunnen maken.

IMDb: 7,5
Ik: 8

Four Brothers (2005)



Waarom kijk ik zulk soort films? Geen idee. In ieder geval, een dame wordt bruut vermoordt, haar vier geadopteerde zoons (allevier onopvoedbaar) komen daarop in actie om revanche te nemen. Het blijkt geen toevallige overval geweest te zijn, maar een gerichte assasinatie omdat ze een misdaadorganisatie dreigt bloot te leggen.

In ieder geval, veel, heel veel misgeschoten kogels en een paar plotholes later eindigt de film zoals verwacht.

IMDb: 6,9
Ik: 5
pi_135570943
Last Vegas (2013)



Three sixty-something friends take a break from their day-to-day lives to throw a bachelor party in Las Vegas for their last remaining single pal.

Morgan Freeman, Robert de Niro, Kevin Kline gaan voor de bruiloft van Michael Douglas naar Las Vegas. Daar aangekomen loopt het natuurlijk helemaal uit de hand. Niet a la Hangover, het zijn immers oude mannen, maar ze laten zich goed kennen. Goede grappen afgewisseld met wat problemen die zorgt voor frictie binnen de groep.

Het heeft iets weg van Stand Up Guys (aanrader 8+/10), een paar gerenommeerde acteurs zitten samen een beetje aan te kloten op een set vol aantrekkelijke dames. De sfeer zit er goed in en het eindresultaat is eigenlijk wat je er van te voren van zou kunnen verwachten. Kijkt makkelijk weg en de oude lullen proberen de kijker ook nog een (soort van) levensles te leren. Lekkere film met een biertje en een snack!

IMDb: 6,9
Ik: 8
  donderdag 16 januari 2014 @ 19:03:09 #205
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_135571738
Yojimbo: moet je van houden, wel mooie beelden voor die tijd, veel saaie stukken, misschien omdat ik moe was toen ik keek 7,7
Idi i smotri: aangrijpende film over wo2 in wit-rusland en wat nazi's aanrichtten 7,8
Eden lake: erg spannend, lelijk einde 8
Days of being wild: vond het saai 5,5
Sinister: kwam op tv, verwachtte er niks van maar was erg goed 7,5
Never let me go: wel ok, 6,8
The dark knight rises: geweldige film, erg spannend 9
pi_135572284
The Wolf of Wall Street

Beetje déjà-vu Good Fellows/Casino meets Glenngarry Glen Ross... en je moet je echt even inlezen over Jordan Belfort en zijn Stratton Oakmont rig, maar alles bij elkaar een vermakelijke film, met echt wel hilarische scenes.
Zeker wel zien, maar uiteindelijk vind ik eerder genoemde Good Fellows/Casino veel beter.
Overigens de film Boiler room was ook al gebaseerd op zelfde gebeurtenissen, dus als je echt geïnteresseerd bent, moet je die ook nog even zien. Die kreeg een 7 op imdb, maar dat is te weinig eer wmb.

Imdb 8,7
Ik 7 ½
I´m back.
pi_135581947
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 19:14 schreef Ryan3 het volgende:
The Wolf of Wall Street

Beetje déjà-vu Good Fellows/Casino meets Glenngarry Glen Ross... en je moet je echt even inlezen over Jordan Belfort en zijn Stratton Oakmont rig, maar alles bij elkaar een vermakelijke film, met echt wel hilarische scenes.
Zeker wel zien, maar uiteindelijk vind ik eerder genoemde Good Fellows/Casino veel beter.
Overigens de film Boiler room was ook al gebaseerd op zelfde gebeurtenissen, dus als je echt geïnteresseerd bent, moet je die ook nog even zien. Die kreeg een 7 op imdb, maar dat is te weinig eer wmb.

Imdb 8,7
Ik 7 ½
Boiler room heb ik ook maar even binnengehaald idd. Begin gezien. Ziet er veelbelovend uit.
pi_135585201
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 18:06 schreef Panthera. het volgende:
Maria Full of Grace (2004)

[ afbeelding ]

Verhaal over een Colombiaans meisje dat aan de onderkant van de middenklasse leeft, maar niet haar leven lang een saaie baan, vriend en familie wil hebben en op avontuur gaat. Dat loopt niet goed af, het is een film uiteraard, en ze komt te werken als koerier voor een Colombiaanse drugsorganisatie. Een redelijk standaar verhaal, dat gedragen wordt door debutant Catalina Sandino Moreno. Damn wat is die mooi in deze film en wat acteert ze subtiel, ze sleepte me helemaal mee en ik denk niet dat iemand anders deze film zo goed had kunnen maken.

IMDb: 7,5
Ik: 8

Four Brothers (2005)

[ afbeelding ]

Waarom kijk ik zulk soort films? Geen idee. In ieder geval, een dame wordt bruut vermoordt, haar vier geadopteerde zoons (allevier onopvoedbaar) komen daarop in actie om revanche te nemen. Het blijkt geen toevallige overval geweest te zijn, maar een gerichte assasinatie omdat ze een misdaadorganisatie dreigt bloot te leggen.

In ieder geval, veel, heel veel misgeschoten kogels en een paar plotholes later eindigt de film zoals verwacht.

IMDb: 6,9
Ik: 5
das idd een geweldige film maria full of grace zou hem zelf een 8.5 geven!
pi_135586262
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb


In bovenstaande YouTube video ziet u mijn filmmoment van 2013. Matthew McConaughey die zijn superioriteit ten opzichte van alle andere consumeerders duidelijk laat blijken. Sowieso is Matthew een held in deze film, evenals DiCaprio die weer lekker uit zijn dak kan gaan. De hele cast kan wat mij betreft een lintje krijgen voor deze film, want de acteerprestaties zijn om je vingers bij af te kluiven.

Het verhaal zelf gaat onder je huid zitten. Het verhaal over een persoon die rijk wordt via malafide praktijken. Deze keer geen gangster die als kind de straten heeft vuil gemaakt en er zo in is gerold, geen hacker die omwille van idealisme geld aftroggelt van banken en het vervolgens doorsluist naar de armen. Nee, deze keer is het een man van de universiteit. De man die als student voor economie had gekozen omdat hij een baan wilde krijgen en mooie dingen wilde kopen. Deze man gaat ons oplichten en dat werkt niet goed voor ons: de gangsters hebben ten minste nog een moraal, mag dan dun zijn, er is een moraal: de familiemoraal. Hackers die Robin Hood spelen worden zelfs geprezen, maar niet deze man. Deze man is zonder moraal, deze man is de belichaming van de kapitalist: eigenbelang eerst.

Het einde van de film laat zien hoe wij hier nooit van zullen leren. De zaal zit vol met allerlei mensen die ook rijk willen worden, want rijk zijn, dat wil toch iedereen? Ik zou bijna de vergelijking willen maken met Nymphomaniac, die nieuwste film van Lars von Trier: hoezo seksverslaafde? Dat wil toch iedereen? Belfort is niet enkel verslaafd aan seks, maar ook aan drugs, maar zijn grootste drug, zoals hij zelf toegeeft, dat is het geld. Aren't we all?
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_135590560
quote:
14s.gif Op donderdag 16 januari 2014 23:16 schreef De_Nater het volgende:
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb


In bovenstaande YouTube video ziet u mijn filmmoment van 2013. Matthew McConaughey die zijn superioriteit ten opzichte van alle andere consumeerders duidelijk laat blijken. Sowieso is Matthew een held in deze film, evenals DiCaprio die weer lekker uit zijn dak kan gaan. De hele cast kan wat mij betreft een lintje krijgen voor deze film, want de acteerprestaties zijn om je vingers bij af te kluiven.

Het verhaal zelf gaat onder je huid zitten. Het verhaal over een persoon die rijk wordt via malafide praktijken. Deze keer geen gangster die als kind de straten heeft vuil gemaakt en er zo in is gerold, geen hacker die omwille van idealisme geld aftroggelt van banken en het vervolgens doorsluist naar de armen. Nee, deze keer is het een man van de universiteit. De man die als student voor economie had gekozen omdat hij een baan wilde krijgen en mooie dingen wilde kopen. Deze man gaat ons oplichten en dat werkt niet goed voor ons: de gangsters hebben ten minste nog een moraal, mag dan dun zijn, er is een moraal: de familiemoraal. Hackers die Robin Hood spelen worden zelfs geprezen, maar niet deze man. Deze man is zonder moraal, deze man is de belichaming van de kapitalist: eigenbelang eerst.

Het einde van de film laat zien hoe wij hier nooit van zullen leren. De zaal zit vol met allerlei mensen die ook rijk willen worden, want rijk zijn, dat wil toch iedereen? Ik zou bijna de vergelijking willen maken met Nymphomaniac, die nieuwste film van Lars von Trier: hoezo seksverslaafde? Dat wil toch iedereen? Belfort is niet enkel verslaafd aan seks, maar ook aan drugs, maar zijn grootste drug, zoals hij zelf toegeeft, dat is het geld. Aren't we all?
Ik vond dat Scorsese juist liet zien dat de moraal van de maffia nergens op berustte en het stukje moraal dat Belfort ook liet zien in die film eveneens nergens op berustte.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Mike op 17-01-2014 10:29:33 ]
I´m back.
pi_135590570
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 18:06 schreef Panthera. het volgende:
Maria Full of Grace (2004)

[ afbeelding ]

Verhaal over een Colombiaans meisje dat aan de onderkant van de middenklasse leeft, maar niet haar leven lang een saaie baan, vriend en familie wil hebben en op avontuur gaat. Dat loopt niet goed af, het is een film uiteraard, en ze komt te werken als koerier voor een Colombiaanse drugsorganisatie. Een redelijk standaar verhaal, dat gedragen wordt door debutant Catalina Sandino Moreno. Damn wat is die mooi in deze film en wat acteert ze subtiel, ze sleepte me helemaal mee en ik denk niet dat iemand anders deze film zo goed had kunnen maken.

IMDb: 7,5
Ik: 8
Goeie recensie, helemaal mee eens.

Catalina is een redelijk doorsnee Colombiaanse. Mooi dus.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 17 januari 2014 @ 02:19:27 #212
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_135590655
quote:
12s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 02:04 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Goeie recensie, helemaal mee eens.

Catalina is een redelijk doorsnee Colombiaanse. Mooi dus.
Dan snap ik waarom jij zo positief bent over de Colombiaanse vrouw, terwijl ik dat niet zag...
Ik heb eens naar haar foto's gekeken en dat is dus gewoon niet mijn type. Niet Europees genoeg, denk ik ;)
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 17 januari 2014 @ 09:58:54 #213
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135593800
The Wolf of Wall Street (2013)
Based on the true story of Jordan Belfort, from his rise to a wealthy stockbroker living the high life to his fall involving crime, corruption and the federal government.

Ik heb hem gisteren ook maar eens even gekeken en inderdaad, erg toffe film en goed geacteerd. Best wel om moeten lachen af en toe. Ook hou ik van die Scorsese stijl. Een mooie nieuwe klassieker in het genre Wallstreet films (als dat een genre is :P ).
8,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_135594010
quote:
14s.gif Op donderdag 16 januari 2014 23:16 schreef De_Nater het volgende:
The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb


In bovenstaande YouTube video ziet u mijn filmmoment van 2013. Matthew McConaughey die zijn superioriteit ten opzichte van alle andere consumeerders duidelijk laat blijken. Sowieso is Matthew een held in deze film, evenals DiCaprio die weer lekker uit zijn dak kan gaan. De hele cast kan wat mij betreft een lintje krijgen voor deze film, want de acteerprestaties zijn om je vingers bij af te kluiven.

Het verhaal zelf gaat onder je huid zitten. Het verhaal over een persoon die rijk wordt via malafide praktijken. Deze keer geen gangster die als kind de straten heeft vuil gemaakt en er zo in is gerold, geen hacker die omwille van idealisme geld aftroggelt van banken en het vervolgens doorsluist naar de armen. Nee, deze keer is het een man van de universiteit. De man die als student voor economie had gekozen omdat hij een baan wilde krijgen en mooie dingen wilde kopen. Deze man gaat ons oplichten en dat werkt niet goed voor ons: de gangsters hebben ten minste nog een moraal, mag dan dun zijn, er is een moraal: de familiemoraal. Hackers die Robin Hood spelen worden zelfs geprezen, maar niet deze man. Deze man is zonder moraal, deze man is de belichaming van de kapitalist: eigenbelang eerst.

Het einde van de film laat zien hoe wij hier nooit van zullen leren. De zaal zit vol met allerlei mensen die ook rijk willen worden, want rijk zijn, dat wil toch iedereen? Ik zou bijna de vergelijking willen maken met Nymphomaniac, die nieuwste film van Lars von Trier: hoezo seksverslaafde? Dat wil toch iedereen? Belfort is niet enkel verslaafd aan seks, maar ook aan drugs, maar zijn grootste drug, zoals hij zelf toegeeft, dat is het geld. Aren't we all?
Belfort koos als student voor biologie trouwens ;).
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 17 januari 2014 @ 10:19:17 #215
8369 speknek
Another day another slay
pi_135594381
Ik vind het mooi om te lezen als mensen in hun review wat verder gaan dan 'vet mooie beelden' en de thematiek behandelen, maar om nou gewoon het einde te spoileren? Dat had ook wel wat bedekter gekund.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_135594653
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 10:19 schreef speknek het volgende:
maar om nou gewoon het einde te spoileren? Dat had ook wel wat bedekter gekund.
dit dus -O-
pi_135596599
misschien moet de OP wat duidelijker maken dat je niet de hele film moet verraden in je review...
pi_135596606
THE SPECTACULAR NOW



Wat een ontzettend mooie film! - Mooie drama/beetje komedie en een beetje feel good.
Ontzettend sterk acteerwerk, vooral Shailene Woodley zet een prachtrol neer!
Waardoor de film heel meeslepend is en waardoor je tot het einde van de film op t puntje van je stoel zit.
Ik wou dat er meer films als deze ware
dikke 8.5
pi_135597340
quote:
12s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 02:04 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Goeie recensie, helemaal mee eens.

Catalina is een redelijk doorsnee Colombiaanse. Mooi dus.
Ik moet naar Colombia :o

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 02:19 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Dan snap ik waarom jij zo positief bent over de Colombiaanse vrouw, terwijl ik dat niet zag...
Ik heb eens naar haar foto's gekeken en dat is dus gewoon niet mijn type. Niet Europees genoeg, denk ik ;)
Veel foto's op Google afbeeldingen doen haar niet echt goed recht vind ik, ze heeft (in ieder geval in deze film) een soort natuurlijke schoonheid en charme die ik zelden heb gezien. Maar goed, kan ook gewoon smaak zijn natuurlijk.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 22:56 schreef casper019 het volgende:

[..]

das idd een geweldige film maria full of grace zou hem zelf een 8.5 geven!
Ik had de film ook een 8,5 of een 9 kunnen geven zonder problemen :) Ratings zijn sowieso lastig en vaak nietszeggend, ik geef meestal 7.5-9 als de film goed is en ik heb me vermaakt, 6-7 als er wat gebreken aan zitten en 9-10 als een film (bijna) perfect is. Maar ja, tussen de ene en de andere 10 zit ook veel verschil.

Uiteindelijk voor 8 gekozen omdat ik het einde van de film wat minder vond, maar op zich stoorde ik me daar ook weer niet echt aan, dus 9 had ook gekund.

[ Bericht 26% gewijzigd door Panthera. op 17-01-2014 12:03:44 ]
  vrijdag 17 januari 2014 @ 13:01:19 #220
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_135599432
quote:
Niemand vond de film langdradig? Ik was echt teleurgesteld toen ik de laatste drie kwartier onderuitgezakt met m'n hand onder m'n kin die film heb uitgezeten. De film in z'n geheel is een goeie productie, dat staat buiten kijf, maar het overheerste wat mij betreft aan een Amerikaanse smaak en de muziek benadrukte dat alleen maar. Nee, niet nog een keer voor mij.
pi_135602934
Trouwens niemand met mij mee eens dat Matthew McConaughey er zo eng uitziet voor zijn laatste twee films?
:(
Als je van beren leren kan van slimme beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet !
  vrijdag 17 januari 2014 @ 14:43:33 #222
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_135603234
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 14:35 schreef dhrluker het volgende:
Trouwens niemand met mij mee eens dat Matthew McConaughey er zo eng uitziet voor zijn laatste twee films?
:(
Het viel me op de screenshots van Dallas Buyers Club wel op dat hij een bepaalde aparte uitstraling heeft ja.
  vrijdag 17 januari 2014 @ 14:50:10 #223
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_135603445
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 14:35 schreef dhrluker het volgende:
Trouwens niemand met mij mee eens dat Matthew McConaughey er zo eng uitziet voor zijn laatste twee films?
:(
Ik heb alleen nog maar de trailer gezien (ben kennelijk één van de weinige die de film nog niet gezien heeft), maar daaruit dacht ik dat hij een AIDS patient speelde zou mager als hij is.
pi_135603504
Hij zag er in The Wolf vrij eng uit ja. Dallas Buyers Club nog niet gezien.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_135603744
In True Detective (aanradertje/serie van hem) ziet hij er ook beroerd uit, wellicht was het voor die rol?
pi_135603964
Dallas Buyers Club

Het is inderdaad voor deze film als ik het goed begrijp.

Ja ik vind het maar eng.

Hij was voor mij altijd een soort inspiratie om te hardlopen. :D

Tijd dat hij maar weer een rol pakt waar hij in vorm voor moet zijn.
Als je van beren leren kan van slimme beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet !
pi_135603978
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 14:57 schreef JDx het volgende:
In True Detective (aanradertje/serie van hem) ziet hij er ook beroerd uit, wellicht was het voor die rol?
voor dallas buyers club is ie flink afgevallen omdat ie een aids patient speelt.
pi_135604501
Maar misschien issie wel gewoon aan de drugs.
pi_135605319
Sherlock.



Na 2 jaar wachten op 4,5 uur aan beeldmateriaal, is het zover, ik heb seizoen 3 gezien.
Het bevestigd mijn oordeel, dit is de beste TV-Serie op dit moment, en voor mij persoonlijk de beste ooit. Het plot is zo slim gemaakt, zoveel verwijzingen naar momenten van twee seizoenen terug, zoveel slimme zinnetjes, prachtig.

Het acteerwerk is fantastisch. Ik kan met moeite een TV serie noemen die zich hier aan kan meten, Breaking Bad. Het acteerwerk is zo overtuigend, ongelofelijk. Vooral met John Watson op de zielige momentjes. De chemie tussen de acteurs is onwaarschijnlijk goed aanwezig.

Het camerawerk is soms iets te snel en te chaotisch voor mijn voorkeur, maar dit was alleen in seizoen 3, wat ik net af heb gekeken.

De laatste aflevering was bizar goed, nee, niet goed, bizar goed.

En de muziek is ook baanbrekend goed, knap.

Ongelofelijk.

Bedankt, Mark Gatiss en Steven Moffat, voor het schrijven van zo een enorm goede serie.
“Advertising is based on one thing, happiness. Happiness is the smell of a new car. It’s a billboard on the side of the road that screams reassurance that whatever you are doing is okay. You are okay.”
-Don Draper
pi_135609509
American Hustle
Zeer vermakelijke komedie over een stel oplichters die door een FBI agent worden gedwongen mee te werken om zijn carriere wat op te krikken.
Top geacteerd de vrouw van christian bale bezorgde mij ook bijna een hartkwaal
Ook goede muziek in de film
een 9 ;)
pi_135611956

The Fifth Estate (2013)

Pluspunt van de film is dat die mij voorheen onbekende hoofdacteur met die moeilijke naam Julian Assange tragisch perfect speelt. Na de docu "Wikileaks: We Steal Secrets" (huh, ik dacht dat jullie die openbaarden?) een nog grotere hekel aan dat irritant egocentrische pedante hackertje gekregen.

Het is deze film aan te rekenen dat ik nu ook beter weet waarom.

Ook Daniel Berg en zijn verhaal zijn interessant en de acteur speelt goed.

Wat de film mist, is diepgang in het waarom en hoe. De film is helaas een vlakke, matte dramafilm geworden, waar er veel teveel persoonlijke ervaringen zijn en veel te weinig interessant blijft.

Matige film doch met goede acteurs.
6,5



Elysium (2013)
Een vette dystopische actiefilm met Matt Damon die anno 2014 nog niet eens zo ver futuristisch is. Toffe thema's, redelijk acteerwerk (goed om Jodie Foster weer aan het werk te zien), humor en goeie graphics.

De film duurt eigenlijk te kort en laat nogal wat plotholes liggen en er zitten nogal wat foutjes in.

Afrikaans in een film, altijd een plusje.

Al met al een 8,5.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 17 januari 2014 @ 21:25:48 #232
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_135620069
Eergisteren in de bios gezien:

Paranormal Activity: The Marked Ones
Deel 5 in de reeks heeft maar heel weinig raakvlakken met de eerdere delen. Het verhaal speelt zich nu af in een door latino`s bevolkte buitenwijk waar twee vrienden ontdekken dat er in het appartement van de onderbuurvrouw van één van de jongens wel heel rare dingen gebeuren. Nieuwsgierig als ze zijn gaan ze uiteraard op onderzoek uit.
Het is een beetje een mixed bag, na het zien blijf je achter met wat dubbele gevoelens. Redelijk effectief bereikt de film z`n doel en bezorgt hij je een leuke avond met genoeg schrik momenten. Maar die momenten zie je natuurlijk al van ver aankomen waardoor ze toch minder doen dan gehoopt. Het verhaal is zwak uitgewerkt en bevat een hele berg plot gaten,vragen die gedurende de film worden gesteld worden niet beantwoord of er wordt zelfs helemaal niet meer op terug gekomen nadat ze eenmaal zijn gesteld. Ook de personages zijn stereotype, met name de latino oma die geen Engels spreekt, dat kan voor wat irritatie zorgen.
Het einde is dan gelukkig wel weer goed gedaan en zorgt er dan toch nog net voor dat dit meest recente deel in de Paranormal Activity reeks een (krappe) voldoende scoort.

IMDB Cijfer: 5,3/10
Mijn Cijfer: 5,8/10

En gisteren afgekeken:
Breaking Bad - Season 1
Leuk begin van een serie die qua plot heel veel belovend is. Het duurde wel even voor ik "er in zat" maar uiteindelijk lukte dat gelukkig toch.
Met sommige irritante personage en sommige hele coole en af en toe wat mindere momenten (dan kakt het wat in qua spanning en tempo, dat evenwicht was nogal eens zoek) is het een serie die zich nu (na twee afleveringen van het tweede seizoen gezien te hebben) wel nog aan mij "moet bewijzen".
Benieuwd naar de rest, hoop dat de reeks zich verder voort ontwikkeld en dat ik nog 4 goede seizoenen te zien ga krijgen.

IMDB Cijfer: 9,6/10
Mijn Cijfer: 7,7/10
pi_135623419
Ender's Game (2013) - IMDb



Young Ender Wiggin is recruited by the International Military to lead the fight against the Formics, a genocidal alien race which nearly annihilated the human race in a previous invasion.


viel niet tegen, na al het gehype rond deze film.
komt wat moeilijk op gang, af en toe vond ik het iets te kinderachtig.
ik denk, zonder het boek gelezen te hebben, dat ze er niet 100 % in geslaagd zijn om het verhaal helemaal goed over te brengen. had wel een paar momentjes die niet helemaal uit de verf komen.

maar goed, de jonge acteurs spelen leuk en het visuele spektakel is fantastich, zeker de battle scenes op het eind. de film pakte me zeker wel, goeie climax, en ook leuk om harrison ford weer eens te zien.

7.5
  vrijdag 17 januari 2014 @ 22:29:09 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135623433
Borgman (2013) - IMDb

Typische absurde Alex van Warmerdamfilm, die je constant in verbazing houdt.
Prachtige beelden, verhaal soms onnavolgbaar. Soms psychologisch drama, soms gewoon pure comedie.

IMDb: 7,3
Ik: 7,1
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 17 januari 2014 @ 22:47:49 #235
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135624303
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 21:25 schreef Timo20 het volgende:

En gisteren afgekeken:
Breaking Bad - Season 1
Leuk begin van een serie die qua plot heel veel belovend is. Het duurde wel even voor ik "er in zat" maar uiteindelijk lukte dat gelukkig toch.
Met sommige irritante personage en sommige hele coole en af en toe wat mindere momenten (dan kakt het wat in qua spanning en tempo, dat evenwicht was nogal eens zoek) is het een serie die zich nu (na twee afleveringen van het tweede seizoen gezien te hebben) wel nog aan mij "moet bewijzen".
Benieuwd naar de rest, hoop dat de reeks zich verder voort ontwikkeld en dat ik nog 4 goede seizoenen te zien ga krijgen.

IMDB Cijfer: 9,6/10
Mijn Cijfer: 7,7/10
Toen ik de serie aan iemand introduceerde dacht ik dat het nog vrij langzaam ging in het begin. Het begint goed en bouwt steeds meer op. En het is natuurlijk ook nog in Albuquerque. O+

De hele serie krijgt van mij een 9/10 ^O^

Nu kijk ik een Colombiaanse 'soap' over Pablo Escobar en weet niet welke nu beter is. ^O^
reset
pi_135626586
Hoe komt het dat die series allemaal zo'n superhoog IMDb cijfer hebben. Ik bedoel, meeste redelijke series hebben een hoger cijfer dan Apocalypse Now, dat is toch niet realistisch? Ik bedoel, heb eerste seizoen Dexter gezien, prima geproduceerd en aardig verhaal, maar had ook in 2 uur gekund en dan was het een 7,3 geweest.
pi_135626647
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 22:29 schreef golfer het volgende:
Borgman (2013) - IMDb

Typische absurde Alex van Warmerdamfilm, die je constant in verbazing houdt.
Prachtige beelden, verhaal soms onnavolgbaar. Soms psychologisch drama, soms gewoon pure comedie.

IMDb: 7,3
Ik: 7,1
Jij kijkt steeds dezelfde films als ik, dit is al de tweede :D ik vond het een stomme film en ik snapte er'niks van :@

quote:
10s.gif Op woensdag 15 januari 2014 19:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Borgman

Een hele stomme, rare fim :') en wat the clue van het verhaal is snap ik nog steeds niet :D

http://filmfestival.nl/publiek/films/borgman

een 3+ voor de moeite :P
pi_135626854
Chaos Theory (2008) - IMDb

Film met Ryan Reynolds als familieman die zijn leven lang alles heel georganiseerd doet. Altijd volgens lijstjes en statistieken werken om zijn leven zo geordend te maken.
Dan valt door een noodlottig toeval zijn hele leven in duigen en gaat het van kwaad tot erger.
Hij realiseert zich dat je het leven niet altijd zo georganiseerd moet leven.

Goeie film, het noodlottige toeval is wel een beetje onlogisch uitgewerkt maar dat was nou eenmaal nodig om de rest van de film te kunnen uitwerken en dat is goed gedaan. Ik ben sowieso wel fan van Reynolds en ook hier vind ik hem weer prettig acteren. Je leeft met hem mee en wenst hem het beste toe. Mooi einde ook.

7/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  zaterdag 18 januari 2014 @ 00:32:57 #239
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135628777
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 23:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Jij kijkt steeds dezelfde films als ik, dit is al de tweede :D ik vond het een stomme film en ik snapte er'niks van :@

Juist daardoor kijk ik die films.
Als jij er eentje een 10 geeft weet ik dat het een zeventje is en als jij er niks van snapt weet ik dat ie interessant is. :*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135628880
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 00:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Juist daardoor kijk ik die films.
Als jij er eentje een 10 geeft weet ik dat het een zeventje is en als jij er niks van snapt weet ik dat ie interessant is. :*
Nah ... :D dat betekent dus dat je mij erg om vindt neem ik aan :+
  zaterdag 18 januari 2014 @ 00:40:34 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135629052
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 00:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Nah ... :D dat betekent dus dat je mij erg om vindt neem ik aan :+
Nee, lief en anders. :*
Maar ik heb je smaak een beetje leren kennen qua films en dan weet ik welke krenten ik uit jouw papje moet kiezen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135629081
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 00:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, lief en anders. :*
Maar ik heb je smaak een beetje leren kennen qua films en dan weet ik welke krenten ik uit jouw papje moet kiezen. ;)
Ah... dan is het goed :P
pi_135630341
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 23:38 schreef Panthera. het volgende:
Hoe komt het dat die series allemaal zo'n superhoog IMDb cijfer hebben. Ik bedoel, meeste redelijke series hebben een hoger cijfer dan Apocalypse Now, dat is toch niet realistisch? Ik bedoel, heb eerste seizoen Dexter gezien, prima geproduceerd en aardig verhaal, maar had ook in 2 uur gekund en dan was het een 7,3 geweest.
Omdat series eigenlijk alleen door fans worden gekeken. Het vraagt meer dedication om een seizoen te kijken en meestal vind je het dan al tof. Een kutfilm kun je alsnog uitkijken, bij een serie stop je na 1 episode.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_135630489
Con Air, spannende film. Wel een aanrader :P
  zaterdag 18 januari 2014 @ 01:52:15 #245
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_135631025
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 01:24 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Omdat series eigenlijk alleen door fans worden gekeken. Het vraagt meer dedication om een seizoen te kijken en meestal vind je het dan al tof. Een kutfilm kun je alsnog uitkijken, bij een serie stop je na 1 episode.
En mensen geven na 1 episode geen slecht cijfer, blijkbaar?
pi_135632396
Shortlo Copley, die jongen uit District 9, double bill gezien...

Elysium
Ook met mad Matt Damon, distopisch verhaal met plotholes u can put your fists thru, maar moest toch een beetje huilen bij het eind (omdat het basically goed eindigt behalve voor Shortlo (no tears) en mad Matt (wel tears))... Shortlo speelde de bad guy, maar toch Zuid-Afrikaans gehoord... 6½.

Open Grave
Ga hem maar kijken toch wel aardig hermetische film, alhoewel je op den duur wel kan raden wat er aan de hand is... 7.

[ Bericht 2% gewijzigd door Ryan3 op 18-01-2014 04:24:40 ]
I´m back.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 04:22:44 #247
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_135632441
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 19:03 schreef Manke het volgende:
Yojimbo: moet je van houden, wel mooie beelden voor die tijd, veel saaie stukken, misschien omdat ik moe was toen ik keek 7,7
Ik vond Yojimbo destijds juist geweldig, van begin tot eind, en prima pacing. Bij Seven Samurai had ik juist meer moeite om het vol te houden.

quote:
Days of being wild: vond het saai 5,5


(1 van mijn favoriete films ooit. Misschien wel mijn absolute nr. 1. Al werd ie voor mij ook wel steeds beter na meerdere keren kijken. Sowieso een weergaloos goede acteerprestatie van de altijd uitstekende Leslie Cheung :P )

quote:
The dark knight rises: geweldige film, erg spannend 9
TDK vond ik geweldig. TDKR vond ik helaas echt helemaal niks. Belachelijk verhaal en villains. Helaas. Ik gaf er echt geen reet om.

[ Bericht 3% gewijzigd door Yi-Long op 18-01-2014 14:39:41 ]
pi_135632534
Torrente, el brazo tonto de la ley
Een ontzettend foute racistiche homofobe ex-agent zet alles op alles om zijn carriére te redden.
Dit is zo fout dat het weer leuk wordt! Acteerprestaties zijn niet heel bijzonder, een 6/10.

We're the Millers
Een smokkelaar stelt noodgewongen het ideale gezin samen om drugs te smokkelen. Natuurlijk verloopt dat niet geheel volgens plan. 6,5/10

Haunter
Een tienermeisje maakt elke dag opnieuw mee, net zoals in Groundhog Day - alleen dan lang niet zo leuk want er is een moordenaar in het spel. Maar is alles wel zoals het lijkt?..
Origine film, 8/10

You're next

Tijdens een familiebijeenkomst blijkt iedereen in de val te zitten.. of toch niet?..
Goede film maar het verhaal is niet uit te leggen zonder te spoileren. 7,5/10
pi_135632779
American Hustle (2013) - IMDb

Goed geacteerd, al zitten er wel een aantal rare dialogen in (bijv. dat die sma 'm thuis opbelt en vraagt of ie alleen is). 7.5/10

The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb

Lange en leuke film, al is het op gegeven moment wel een beetje onduidelijk wat de regisseur nou eigenlijk wil bereiken met deze film. Meer entertainment dan een daadwerkelijke boodschap dus. Alsnog een aanrader 7.8/10

The Machinist (2004) - IMDb

Goede psycho film waarbij Christian Bale weer helemaal in z'n rol is gekropen. 8/10

Lone Survivor (2013) - IMDb

Alhoewel het een 'goede' film is, hangt er toch ook wel een patriot sfeertje omheen. Zou me niks verbazen als de us army het een en ander gefund heeft voor de film. 7.4/10

Taxi Driver (1976) - IMDb

Erg sterke film van Robert de Niro. Lekker de oldskool vibe erin. 8.3/10

The Usual Suspects (1995) - IMDb

Klassieker waarin Kevin Spacey op top level acteert. 8.8/10

Binnenkort even '12 years a slave' 'nebraska' 'enter the void' en 'road to perdition' afwerken.. en waarschijnlijk nog wel meer..

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 07:04:56 ]
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 18 januari 2014 @ 08:16:06 #250
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135633067
Maria Full of Grace (2004)
A pregnant Colombian teenager becomes a drug mule to make some desperately needed money for her family.

Mooie film, mooi meisje.
8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 18 januari 2014 @ 11:07:57 #251
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_135635341
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 01:52 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

En mensen geven na 1 episode geen slecht cijfer, blijkbaar?
Veel minder idd blijkbaar.
pi_135636106
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 01:52 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

En mensen geven na 1 episode geen slecht cijfer, blijkbaar?
Dat is mijn hypothese. Vooral bij latere seizoenen uiteraard.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_135636711
About Time,

in het kort: man komt erachter dat hij terug in de tijd kan gaan en probeert zo zijn vrienden/familie te helpen en ondertussen ook de liefde van zijn leven te vinden.

Dacht eerst dat het een soort komedie zou zijn,maar dat is het dus niet.
Toch een aanrader :) 8,5/10
  zaterdag 18 januari 2014 @ 13:24:54 #254
286575 Roces18
Chef de party
pi_135638542
Ender's Game

Ik heb begrepen dat hier ook een boek van is, die ik nooit gelezen heb. Maar ik moet zeggen dat de film mij wel goed heeft vermaakt, ook al duurt die bijna 2 uur. Het verhaal begint zeventig jaar nadat de Formics (een soort alien-mieren) zijn verslagen, nadat ze de aarde aanvielen. Nu komen ze echter terug voor wraak. En omdat dit de laatste veldslag kan zijn, worden kinderen getraind om zo de beste commander te vinden. Kinderen zijn namelijk creatief :') . Weinig uitleg verder, maar ik vind dat nogal een aparte gedachtegang. Ergens in de ruimte worden de kids dus getraind en moeten ze vechten tegen elkaar. Het lot van de wereld ligt in handen van Ender (de hoofdpersoon) die nogal homoseksuele trekjes heeft. _O- Special effects zijn verder uitstekend, maar uiteindelijk had het een stuk beter kunnen zijn. Af en toe doet het wat kinderlijk aan en er kon meer diepgang in want blijkbaar wurgt zijn broer hem en heeft hij een dwangneurose om zijn zus te zien :')

7
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 18 januari 2014 @ 15:05:31 #255
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_135641650
This Is the End (2013) - IMDb
Ha, de apocalypse slaat toe in Los Angeles. This is the End laat zien hoe een groep acteurs uit de Apatow-stal dit verduurt. Had een beetje ouwe jongens (hoewel... jonge eerder), krentenbrood verwacht, maar nee! Ik vond het wel een lollige film met grappige dialogen en vondsten. Af en toe tikkeltje is het banaal, dat dan weer wel, maar dat overheerste gelukkig niet. Cijfer: 7,5

Bad Day at Black Rock (1955) - IMDb
Bad Day at Black Rock is een fraaie western, die zich weliswaar na de Tweede Wereldoorlog afspeelt, maar verder de kenmerken en setting van een western heeft. Spencer Tracy komt als vreemdeling een piepklein gehucht binnen op zoek naar een Japanner. De locals mogen hem totaal niet en wat volgt is een intimiderend kat- en muisspel. De film is heel onderhoudend, maar erg minimaal opgezet. Daardoor miste het wat impact bij mij, maar al met al geef ik het een ruime voldoende. Cijfer: 7

Seven Brides for Seven Brothers (1954) - IMDb
Bij de titel Seven Brides for Seven Brothers dacht ik aan de zeven dwergen van Sneeuwwitje. Beetje vreemde associatie wellicht, maar de film had wel iets Disney-achtigs. Het is erg kitscherig en idyllisch allemaal. Een beetje achterhaald ook met het schaken van vrouwen om zeven broers maar te voorzien van een vrouw :'). De liedjes en de choreografie zijn echter nog wel okee om te horen en te zien. Een schamele voldoende geef ik maar. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_135643467

Prince Avalanche (2013)

In Prince Avalanche draait alles om twee zwagers, gespeeld door Emile Hirsch en Paul Rudd. Van de eerste weet ik dat hij goed kan acteren (Into the Wild, anyone?) maar van de tweede ken ik alleen maar comedies, die echt niet allemaal even goed zijn. In deze film laat Rudd echter zien dat hij het kunstje ook beheerst.
De film draait om twee roadworkers die in een door brand verwoest deel van Texas de wegen van strepen voorzien (echt waar ja). In de loop van het verhaal ontwikkelen de beide personages zich enorm en hoewel ze vrijwel de enige acteurs zijn, blijft de film vrijwel de gehele tijd boeien, mede door het prachtige camerawerk. Slechts enkele stukken worden een tikkeltje langdradig.
Als je niet om de drie seconden een ontploffing of autoachtervolging moet zien om een film interessant te vinden, kan ik hem zeker aanraden. Anders niet.

Imdb: 6,5/10.
Ill-Skillz: 7/10
  zaterdag 18 januari 2014 @ 16:12:58 #257
8369 speknek
Another day another slay
pi_135643540
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 13:24 schreef Roces18 het volgende:
Ender's Game
[ afbeelding ]
Ik heb begrepen dat hier ook een boek van is, die ik nooit gelezen heb. Maar ik moet zeggen dat de film mij wel goed heeft vermaakt, ook al duurt die bijna 2 uur. Het verhaal begint zeventig jaar nadat de Formics (een soort alien-mieren) zijn verslagen, nadat ze de aarde aanvielen. Nu komen ze echter terug voor wraak. En omdat dit de laatste veldslag kan zijn, worden kinderen getraind om zo de beste commander te vinden. Kinderen zijn namelijk creatief :') . Weinig uitleg verder, maar ik vind dat nogal een aparte gedachtegang. Ergens in de ruimte worden de kids dus getraind en moeten ze vechten tegen elkaar. Het lot van de wereld ligt in handen van Ender (de hoofdpersoon) die nogal homoseksuele trekjes heeft. _O- Special effects zijn verder uitstekend, maar uiteindelijk had het een stuk beter kunnen zijn. Af en toe doet het wat kinderlijk aan en er kon meer diepgang in want blijkbaar wurgt zijn broer hem en heeft hij een dwangneurose om zijn zus te zien :')

7
Het boek is ook leuk. De schrijver is een verschrikkelijke homofoob, maar als je het boek ook leest dan zie je wel waar die ontkenning vandaan komt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_135647876


Thor

Gisteren eindelijk Thor gekeken stond namelijk al enige tijd op mijn lijstje.

Het verhaal van Thor is alom bekend dus daar geen worden en vuilgemaakt,

Maar wat speelt Nathalie Portman toch een leuke rol ik ben verliefd geworden I guess.

Chris Hemsworth die Thor neerzet zoals ik een Thor zou bedenken wat ik in mijn leven geleerd heb.

En wat heeft die toch een verdomd goed figuur ( no homo ). :X

Overall ik hou wel van goden / superhelden films en ook deze kon mij boeien.
7.5.
Als je van beren leren kan van slimme beren leren kan is dat iets wat je echt proberen moet !
pi_135654008
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 22:47 schreef Individual het volgende:

[..]

Toen ik de serie aan iemand introduceerde dacht ik dat het nog vrij langzaam ging in het begin. Het begint goed en bouwt steeds meer op. En het is natuurlijk ook nog in Albuquerque. O+

De hele serie krijgt van mij een 9/10 ^O^

Nu kijk ik een Colombiaanse 'soap' over Pablo Escobar en weet niet welke nu beter is. ^O^
Vanwege de hype de eerste aflevering van Breaking Bad gezien. Wat een bagger. 3/10

Die serie van Pablo wil ik zien, dank voor de link!
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_135655128
quote:
2s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 15:05 schreef Falco het volgende:
This Is the End (2013) - IMDb
Ha, de apocalypse slaat toe in Los Angeles. This is the End laat zien hoe een groep acteurs uit de Apatow-stal dit verduurt. Had een beetje ouwe jongens (hoewel... jonge eerder), krentenbrood verwacht, maar nee! Ik vond het wel een lollige film met grappige dialogen en vondsten. Af en toe tikkeltje is het banaal, dat dan weer wel, maar dat overheerste gelukkig niet. Cijfer: 7,5

Bad Day at Black Rock (1955) - IMDb
Bad Day at Black Rock is een fraaie western, die zich weliswaar na de Tweede Wereldoorlog afspeelt, maar verder de kenmerken en setting van een western heeft. Spencer Tracy komt als vreemdeling een piepklein gehucht binnen op zoek naar een Japanner. De locals mogen hem totaal niet en wat volgt is een intimiderend kat- en muisspel. De film is heel onderhoudend, maar erg minimaal opgezet. Daardoor miste het wat impact bij mij, maar al met al geef ik het een ruime voldoende. Cijfer: 7

Seven Brides for Seven Brothers (1954) - IMDb
Bij de titel Seven Brides for Seven Brothers dacht ik aan de zeven dwergen van Sneeuwwitje. Beetje vreemde associatie wellicht, maar de film had wel iets Disney-achtigs. Het is erg kitscherig en idyllisch allemaal. Een beetje achterhaald ook met het schaken van vrouwen om zeven broers maar te voorzien van een vrouw :'). De liedjes en de choreografie zijn echter nog wel okee om te horen en te zien. Een schamele voldoende geef ik maar. Cijfer: 6
Ik heb This is the end afgezet, was te veel voor mijn brein: cijfer 1.
I´m back.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 21:20:54 #261
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_135655752
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Vanwege de hype de eerste aflevering van Breaking Bad gezien. Wat een bagger. 3/10

:')
Oh.
pi_135655812
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Vanwege de hype de eerste aflevering van Breaking Bad gezien. Wat een bagger. 3/10

Die serie van Pablo wil ik zien, dank voor de link!
Geef het een kans.
I´m back.
pi_135655818
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:20 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

:')
Vervelend, andere meningen?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zaterdag 18 januari 2014 @ 21:22:32 #264
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_135655840
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:22 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Vervelend, andere meningen?
Wel om een serie bagger te noemen na één episode te hebben gezien :).
Oh.
pi_135656065
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Vanwege de hype de eerste aflevering van Breaking Bad gezien. Wat een bagger. 3/10

Die serie van Pablo wil ik zien, dank voor de link!
Heb je deze wel eens gezien?

"30 for 30" The Two Escobars (TV Episode 2010) - IMDb

pi_135656350
quote:
Jep, al 2 keer, goeie docu.

Tweede keer was toen ik mijn eigen Miss Escobar net kende (eerste film die we samen keken), dus werd het The Three Escobars. _O-

Zeer persoonlijke en aangrijpende documentaire, over de 2 belangrijkste Escobars van het Colombia van de jaren 80 en 90.

De film geeft 2 portretten die nauw met elkaar verweven zijn. Andres en Pablo Escobar. De een een voorbeeldvoetballer, de ander een moordlustige machthebber die wel de armen steunde. De docu geeft een zeer goed beeld van het Colombia van toen door de interviews met drugkartellid die 30 jaar gevangen zit, met familie en vrienden van de beide Escobars, de livebeelden (allemaal? misschien ook wel ge-enceneerd, maar dan perfect gedaan) en de verhaallijn maken het een prima docu.

De tijden zijn gelukkig helemaal veranderd. Colombia is duidelijk het meest groeiende land in de omtrek. Ze hebben een enorm pijnlijk verleden maar zijn gelukkig niet door een linkse idioot onder handen genomen. Dat is in Peru, Venezuela en Ecuador wel anders.

Kijken deze film!


[ Bericht 26% gewijzigd door El_Matador op 18-01-2014 21:42:29 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zaterdag 18 januari 2014 @ 22:48:25 #267
286575 Roces18
Chef de party
pi_135659129
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik heb This is the end afgezet, was te veel voor mijn brein: cijfer 1.
Eerder te weinig. Tenzij je sarcastisch was natuurlijk, maar dat kan ik niet ruiken ;(
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_135659230
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik heb This is the end afgezet, was te veel voor mijn brein: cijfer 1.
Ik heb de film afgezien, maar wat een crap zeg :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_135661479
Despicable Me (2010)



Wilde ik al een tijdje kijken want wat ik van die minions zag smaakte naar meer. Die blijven leuk.
De rest? Mwah...
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:59:03 #270
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_135661929
quote:
99s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 04:22 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Ik vond Yojimbo destijds juist geweldig, van begin tot eind, en prima pacing. Bij Seven Samurai had ik juist meer moeite om het vol te houden.

[..]

[ afbeelding ]

(1 van mijn favoriete films ooit. Misschien wel mijn absolute nr. 1. Al werd ie voor mij ook wel steeds beter na meerdere keren kijken. Sowieso een weergaloos goede acteerprestatie van de altijd uitstekende Leslie Cheung :P )

misschien was het weer eens te laat dat ik keek en kon me niet concentreren, zal nog wel eens een poging wagen.
seven samurai viel ik destijds bij in slaap :P vind dat er te veel gepraat wordt in Kurosawa's films.
pi_135666692
The Secret Life of Walter Mitty (2013) - IMDb

Vette film, ben geen ben stiller fan maar hier deed ie het toch erg goed. Eindelijk een keer geen achterlijke flauwe comedy. Daarbij is het ook echt vet opgenomen, goed camerawerk.

8/10
pi_135668156
In a World... (2013) - IMDb

Als ik deze niet hier had gezien, dan was ie compleet aan me voorbij gegaan, niet erg, want erg bijzonder is de film niet, matig.

6.

Last Vegas (2013) - IMDb

Ach, gewoon leuk vermaak, niets bijzonders ook.

6,5.
pi_135668244
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Vanwege de hype de eerste aflevering van Breaking Bad gezien. Wat een bagger. 3/10

Die serie van Pablo wil ik zien, dank voor de link!
Goh, ik was VERSLAAFD aan Breaking Bad :o geweldige serie _O_

maar ja smaken verschillen nu eenmaal, en niet zo'n beetje ook dus :P
nu eenmaal.
pi_135668320
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik heb This is the end afgezet, was te veel voor mijn brein: cijfer 1.
Eens. Wat een bagger.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135668333
quote:
11s.gif Op zondag 19 januari 2014 10:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Goh, ik was VERSLAAFD aan Breaking Bad :o geweldige serie _O_

maar ja smaken verschillen nu eenmaal, en niet zo'n beetje ook dus :P
nu eenmaal.
De eerste paar afleveringen waren echt wennen. Pas later kom je erachter dat het (irriterend) klunzige en burgerlijke van Walt gewoon bizar goed is geacteerd :-). Aan Jesse, althans zijn stemgeluid, heb ik nooit kunnen wennen.

Maar uiteraard één van de beste series ever!
pi_135668342
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 10:30 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]



Maar uiteraard één van de beste series ever!

:Y :Y :Y
pi_135668377
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 10:30 schreef Cinderella_Man het volgende:
de beste series ever!
Dit
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator zondag 19 januari 2014 @ 10:34:51 #278
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_135668390
Genoeg over Breaking Bad, die serie heeft z'n eigen topic. Sowieso horen reviews van 1 aflevering van een serie hier niet thuis, dus volgende keer zullen die verwijderd worden.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 19 januari 2014 @ 11:30:04 #279
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_135669357
quote:
4s.gif Op zondag 19 januari 2014 10:34 schreef Mike het volgende:
Genoeg over Breaking Bad, die serie heeft z'n eigen topic.
TV / [USA] Breaking Bad #57 In afwachting van Better Call Saul #2 ;)
reset
pi_135669521
From Dusk till Dawn...

Mwa, hele aparte film. Het einde ging nergens meer over en had totaal geen relatie met het begin van de film. Cloony vond ik matig acteren, de rest van de cast was niet veel beter.

6/10

[ Bericht 2% gewijzigd door Eenskijken op 19-01-2014 12:22:07 ]
There are only 151 Pokémon.
pi_135669560
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 11:37 schreef Eenskijken het volgende:
Dusk before Dawn...

Mwa, hele aparte film. Het einde ging nergens meer over en had totaal geen relatie met het begin van de film. Cloony vond ik matig acteren, de rest van de cast was niet veel beter.

6/10
is dat de prequel van from dusk till dawn? :%
Wie dit leest is hek.
pi_135669782
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 11:37 schreef Eenskijken het volgende:
Dusk before Dawn...

Mwa, hele aparte film. Het einde ging nergens meer over en had totaal geen relatie met het begin van de film. Cloony vond ik matig acteren, de rest van de cast was niet veel beter.

6/10
Vooral die broer van het personage van Cloony, waardeloos acteerwerk.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_135670435
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 11:50 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Vooral die broer van het personage van Cloony, waardeloos acteerwerk.
op zich vond ik die wel meevallen. Maar die jongen en dat meisje van die dominee voegden echt niets toe.
There are only 151 Pokémon.
pi_135670443
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 11:50 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Vooral die broer van het personage van Cloony, waardeloos acteerwerk.
Haha, dat is Quentin Tarantino, een van de meest geniale personen die op dit moment in de filmindustrie actief is.

Ik denk dat hij er niet wakker van ligt dat jij en Eenskijken de film die door hem geschreven is niet tof vinden. Iedereen heeft immers recht op z'n eigen mening. Ik vind het een cultklassiekertje. Natuurlijk niet altijd even geniaal, maar over het algemeen genomen zeer vermakelijk en goed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
^O^ From Dusk Till Dawn

Imdb: 7,3/10
Ill-Skillz: 7/10

P.S. De beste man heet George Clooney
pi_135670525
Ja ik ben het met je eens dat het een sterk begin is in dat tankstation, maar des te groter de teleurstelling dat ze opeens een totaal andere kant op gaan en nooit meer dat begin overtreffen. Het einde was gewoon onzinnig.
There are only 151 Pokémon.
pi_135670958
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 12:21 schreef Ill-Skillz het volgende:

[..]

Haha, dat is Quentin Tarantino, een van de meest geniale personen die op dit moment in de filmindustrie actief is.

Ik denk dat hij er niet wakker van ligt dat jij en Eenskijken de film die door hem geschreven is niet tof vinden. Iedereen heeft immers recht op z'n eigen mening. Ik vind het een cultklassiekertje. Natuurlijk niet altijd even geniaal, maar over het algemeen genomen zeer vermakelijk en goed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
^O^ From Dusk Till Dawn

Imdb: 7,3/10
Ill-Skillz: 7/10

P.S. De beste man heet George Clooney
Ik was sarcastisch.

quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 12:24 schreef Eenskijken het volgende:
Ja ik ben het met je eens dat het een sterk begin is in dat tankstation, maar des te groter de teleurstelling dat ze opeens een totaal andere kant op gaan en nooit meer dat begin overtreffen. Het einde was gewoon onzinnig.
Ik heb From Dusk till Dawn gekeken zonder de beschrijving van de film te lezen. Dit is tot op heden mijn leukste film ervaring ooit geweest. Vol ongeloof aanschouwde ik wat er voor mijn ogen afspeelde. Ik vind het leuk dat Tarentino eigenlijk de enige is die dit soort absurde dingen durft te doen. Een ander goed voorbeeld hiervan is de scene in Django Unchained waar er een elle lange discussie is over die zakken die gebruikt worden om anoniem te blijven.

Ik vind het jammer dat je een film als From Dusk till Dawn niet kan waarderen. :)
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_135671158
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik heb This is the end afgezet, was te veel voor mijn brein: cijfer 1.
Oh? Zo'n complex plot vond ik het anders niet...

Ik geef het een 6.
pi_135671701
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 12:38 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik was sarcastisch.

Dat ontging me even. Maar dan zijn we het gelukkig met elkaar eens. ;)

Die jute zakken scene in Django Unchained. O+
  zondag 19 januari 2014 @ 13:45:18 #289
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_135673523
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 12:38 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik was sarcastisch.

[..]

Ik heb From Dusk till Dawn gekeken zonder de beschrijving van de film te lezen. Dit is tot op heden mijn leukste film ervaring ooit geweest. Vol ongeloof aanschouwde ik wat er voor mijn ogen afspeelde. Ik vind het leuk dat Tarentino eigenlijk de enige is die dit soort absurde dingen durft te doen. Een ander goed voorbeeld hiervan is de scene in Django Unchained waar er een elle lange discussie is over die zakken die gebruikt worden om anoniem te blijven.

Ik vind het jammer dat je een film als From Dusk till Dawn niet kan waarderen. :)
Dat is idd het geniale aan FDTD. Dat Tarantino het lef heeft om de film halverwege gewoon 180 graden te draaien.
pi_135674569


Wolf (2013) - IMDb

'Majid is een kickbokser uit een grauwe buitenwijk van een grote Nederlandse stad. Zijn vechtersmentaliteit brengt hem echter zowel binnen als buiten de ring steeds verder in de problemen. Al snel beginnen de lijnen tussen kickboksen en de georganiseerde misdaad te vervagen.'

Wolf is volledig in zwart-wit opgenomen, dit doet de sfeer wel ten goede. Ik was bang dat het een beetje een geromantiseerd verhaal zou worden over een buitenlander met troubles maar misschien wel door het zwart-wit beeld is de sfeer juist heel rauw.
De zogenoemde lijn tussen kickboksen en misdaad heeft niet veel indruk op mij gemaakt , beide verhaallijnen lopen via één personage dus dat maakt het vrij lineair.

De uitwerking van de film is wel goed, de acteurs spelen prima en het verhaal blijft niet hangen in straattaal en pistolen maar krijgt echt wel diepgang. De strijd tussen Majid's karakter, culturele achtergrond, verwachtingen van het leven en de uitwerking hiervan vond ik zelf subliem weergegeven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al met al een aanrader!

7.5/10
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zondag 19 januari 2014 @ 14:17:57 #291
8369 speknek
Another day another slay
pi_135674737
Even geen zin in uitgebreide reviews. Twee Oscar contenders gezien gebaseerd op waargebeurde verhalen en met Matthew McConaughey.

Dallas Buyers Club (2013) - IMDb
Mooi verhaal over homofoob die AIDS krijgt in de jaren tachtig en die medicijnen begint te smokkelen aanvankelijk om te overleven, maar later een handeltje begint. Voormalige prettyboy in wijvenfilms McConaughey doet een Pitt en maakt zichzelf lelijk om serieus genomen te worden. Het werkt. Verhaalverloop is wel heel voorspelbaar, maar toch gewoon leuk om te zien. 8

The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb
Geweldig genoten. Wist niet dat Scorcese ook humor kon doen. Fantastisch geschreven, voelde bij tijd en wijlen Tarantinoesque. De film duurt wel te lang en als ie eindigt is het een beetje van eh, wat was nou de boodschap. Wat misschien wel juist de boodschap was in een wereld van materialisme. Ik weet daarom niet of hij een tweede keer leuk zou zijn, maar toch heb ik me prima vermaakt. Verwacht alleen niet dat DiCaprio gaat winnen. Ooit. 9.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_135677555
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik heb This is the end afgezet, was te veel voor mijn brein: cijfer 1.
Die was echt slecht idd :')
  zondag 19 januari 2014 @ 15:29:47 #293
8369 speknek
Another day another slay
pi_135678275
Haters gaan haten. This is the end _O_.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_135678330
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 15:29 schreef speknek het volgende:
Haters gaan haten. This is the end _O_.
Smaak verschilt, hou het daar maar op: Vond het ook een dikke baggerfilm.
pi_135680909
Hier nog 1. Op 1 avond twee verschillende films gezien.

Gravity

Kort: Denk aan 2001: A Space Odyssey qua setting meets Moon maar dan met een Sandra Bullock en George Clooney in een hachelijk avontuur. Aardige film die onderhoudend is maar niet geweldig.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7 / 10

Lone Survivor

Goede thriller. I.i.g beter te pruimen als film dan Act of Valour als je praat over verhaallijn,spanning en vaart in de film. Realistisch zeker! en voor de muggenzifters is de film als geheel een goede derde achter Black Hawk Dawn en Zero Dark 30.

8- / 10

[ Bericht 6% gewijzigd door Mike op 19-01-2014 16:53:00 ]
  zondag 19 januari 2014 @ 16:33:52 #296
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_135681295
The World's End

Heerlijke Britse film. Geweldige karakters en dialogen, we hebben ervan genoten!

8.5/10

The World's End (2013) - IMDb
pi_135681355
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 22:28 schreef pokkerdepok het volgende:
Ender's Game (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Young Ender Wiggin is recruited by the International Military to lead the fight against the Formics, a genocidal alien race which nearly annihilated the human race in a previous invasion.


viel niet tegen, na al het gehype rond deze film.
komt wat moeilijk op gang, af en toe vond ik het iets te kinderachtig.
ik denk, zonder het boek gelezen te hebben, dat ze er niet 100 % in geslaagd zijn om het verhaal helemaal goed over te brengen. had wel een paar momentjes die niet helemaal uit de verf komen.

maar goed, de jonge acteurs spelen leuk en het visuele spektakel is fantastich, zeker de battle scenes op het eind. de film pakte me zeker wel, goeie climax, en ook leuk om harrison ford weer eens te zien.

7.5
ik had het boek jaren geleden gelezen en het verhaal komt inderdaad niet 100% tot zijn recht, maar alsnog is het wel een goede verfilming. ik was juist bang dat ze oudere acteurs zouden gebruiken, maar gelukkig hebben ze dat precies goed aangepakt qua acteurs. de volwassenen vond ik overigens wel iets minder overtuigend :P
..///
pi_135681480
quote:
2s.gif Op zondag 19 januari 2014 16:24 schreef Iwanius het volgende:
Hier nog 1. Op 1 avond twee verschillende films gezien.

Gravity

Goede spoiler ook...
pi_135682461
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 16:35 schreef wipes66 het volgende:

[..]

ik had het boek jaren geleden gelezen en het verhaal komt inderdaad niet 100% tot zijn recht, maar alsnog is het wel een goede verfilming. ik was juist bang dat ze oudere acteurs zouden gebruiken, maar gelukkig hebben ze dat precies goed aangepakt qua acteurs. de volwassenen vond ik overigens wel iets minder overtuigend :P
ja vond ik ook. maar toch wel een leuke film, en daar gaat het om. :)
pi_135684821
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 14:13 schreef voederbietel het volgende:
[ afbeelding ]

Wolf (2013) - IMDb

'Majid is een kickbokser uit een grauwe buitenwijk van een grote Nederlandse stad. Zijn vechtersmentaliteit brengt hem echter zowel binnen als buiten de ring steeds verder in de problemen. Al snel beginnen de lijnen tussen kickboksen en de georganiseerde misdaad te vervagen.'

Wolf is volledig in zwart-wit opgenomen, dit doet de sfeer wel ten goede. Ik was bang dat het een beetje een geromantiseerd verhaal zou worden over een buitenlander met troubles maar misschien wel door het zwart-wit beeld is de sfeer juist heel rauw.
De zogenoemde lijn tussen kickboksen en misdaad heeft niet veel indruk op mij gemaakt , beide verhaallijnen lopen via één personage dus dat maakt het vrij lineair.

De uitwerking van de film is wel goed, de acteurs spelen prima en het verhaal blijft niet hangen in straattaal en pistolen maar krijgt echt wel diepgang. De strijd tussen Majid's karakter, culturele achtergrond, verwachtingen van het leven en de uitwerking hiervan vond ik zelf subliem weergegeven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al met al een aanrader!

7.5/10
Ook gezien maar ik vond hem minder helaas:

WOLF



Ik had veel van de film verwacht maar ik vond hem toch een beetje tegenvallen,
De film heeft wel een heerlijk grauwe sfeer, wat echt het drama in de film versterkt.
Maar ik miste toch echt een beetje diepgang in de personages, en ook het einde vond ik tegenvallen, een openeinde vind ik prima, maar dit was gewoon of de film na 3/4 was afgekapt.
En nog een bijkomt klein puntje, er is veel geluid en lawaai in de film, en dat overtrof meerdere malen het geluid van de stemmen waardoor je het geluid van de tv ERG hard moest zeggen voordat je de stemmen goed hoorde.
Overal dus een matige film, 5,5
  zondag 19 januari 2014 @ 18:48:31 #301
420556 Lann
Shaken, not stirred.
pi_135686619


Een absolute aanrader, Killing Season. Het verhaal gaat over twee veteranen van de oorlog in Bosnië. John Travolta neemt de rol van Emil Kovac, een Servische veteraan terwijl Robert de Niro de veteraan Benjamin Ford speelt. Na jaren tot op het heden woont Ford afgezonderd van zijn familie, heeft er nauwelijks contact mee en fotografeert de omgeving. Tot het moment komt waar de Servische Kovac de Amerikaanse Ford tegemoet komt, onthult een van de twee veteranen zijn ware doel.
papa me regalo bajo mi insistenso
Juego, trataba de culparte y recibencia
Pero en el cartu hicieron la competencia
Y fue cuando senti mi primera impotencia
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')