Noem het dan een 'doodtil'quote:Op zaterdag 4 januari 2014 08:56 schreef Snakey het volgende:
[..]
Jah, kniebuigen, bankdrukken, deadlift. Wat past er niet in het rijtje?
Welcome backquote:Op zaterdag 4 januari 2014 13:21 schreef Weissman het volgende:
Ben weer terug jongens, hebben jullie mij gemist ?
inbe4: ja, als kiespijn
Yep. Operatie idd n.a.v schouder uit de kom. Van oktober 2012 tot juni 2013 fysio gehad. Sindsdien begonnen met licht trainen. Back Squat ging nog niet, evenals press oefeningen. Nu heb ik daar geen last meer van.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 14:01 schreef BigSmurf het volgende:
Volledig hersteld? Je had toen toch een schouder uit de kom of iets dergelijjks?
Thnx braquote:
Ik heb nog steeds last van m'n schouder uit de kom avontuur.. Dit soort verhalen wordt ik niet vrolijk vanquote:Op zaterdag 4 januari 2014 18:03 schreef Weissman het volgende:
[..]
Yep. Operatie idd n.a.v schouder uit de kom. Van oktober 2012 tot juni 2013 fysio gehad. Sindsdien begonnen met licht trainen. Back Squat ging nog niet, evenals press oefeningen. Nu heb ik daar geen last meer van.
Via welk fysiologisch mechanisme zal dit vetverlies op langere termijn tegenwerken, dan?quote:Op zaterdag 4 januari 2014 18:27 schreef Ludd het volgende:
Even een vraagje m.b.t. voeding. In hoeverre geloven jullie nog dat het eten van koolhydraten vlak voor het slapen gaan slecht is m.b.t. verlies?
15 jaar geleden werd dit algemeen als waar aangenomen, maar volgens mij is deze opvatting inmiddels achterhaald.
Ik vraag dit omdat ik mijn kwark 's avonds een beetje beu ben. Ik wil er nu wat bosbessen en frambozen doorheen gooien. Ik twijfel echter een beetje omdat hier uiteraard veel koolhydraten inzetten. Van de andere kant zitten er in kwark sowieso al de nodige koolhydraten, de lactose.
Hoe denken jullie hierover?
Niets dat ik kan bedenken, vandaar mijn vraag. Maar waarom wordt dit dan toch nog vaak zo gesteld, ook door huisartsen bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:00 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Via welk fysiologisch mechanisme zal dit vetverlies op langere termijn tegenwerken, dan?
Nouja goed, mijn huisarts riep uit dat mijn cholesterolprofiel beter was dan de zijne, en 'hij was nog wel vegetarier!' Go studie geneeskunde en bijscholing...quote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:34 schreef Ludd het volgende:
[..]
Niets dat ik kan bedenken, vandaar mijn vraag. Maar waarom wordt dit dan toch nog vaak zo gesteld, ook door huisartsen bijvoorbeeld.
Koop gewoon een nieuwe weegschaalquote:Op zaterdag 4 januari 2014 21:08 schreef Cataclyst het volgende:
Hoe wegen jullie jezelf? Weegschalen die ik tot mijn beschikking heb (ouders, gym heeft er geen) gaan maar tot 110. Endo hier dus dat is best kut.. Zeker omdat ik nou serieus naar een cut wil kijken (en ik tevreden ben met mn momentele strength om het even op pauze te zetten).
Ik weet niet eens waar de discussie over ging. Wss insuline pieken en zo.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 21:14 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Nouja goed, mijn huisarts riep uit dat mijn cholesterolprofiel beter was dan de zijne, en 'hij was nog wel vegetarier!' Go studie geneeskunde en bijscholing...
Wat vaak wordt gezegd is dat het gebruik van opgeslagen vet door het lichaam stopt wanneer de insulinespiegel hoog is door inname van glucose. Deze zin is 100% correct als je hem los leest.
Waarom klopt het toch niet?
Omdat het uiteindelijk gaat om totaal inname minus totaal verbruik. Ja, je lichaam slaat wat vet op als je gaat eten. Maar in de tijd tussen je eten, met name 's nachts, produceert je lichaam glucagon (de tegenhanger van insuline) om vet uit je vetcellen te verwijderen. Het is nooit aangetoond dat in totaal je lichaam noemenswaardig meer of minder vet in totaal verbruikt, bij isocalorische inname, afhankelijk van het tijdstip.
Zeggen dat je je insuline niet moet spiken om je vetverbranding niet te verstoren, is hetzelfde als te zeggen dat je zo lang mogelijk niks moet uitgeven na je salarisdag, omdat je dan langer rijk blijft. Het maakt geen ruk uit wanneer je zaken uitgeeft; het gaat om totaal in - totaal uit. En totaal in of uit is niet significant afhankelijk van wanneer je het doet.
Dit is uiteraard waar en kcal in - kcal uit bepaalt altijd of en hoeveel MASSA je verliest of aankomt.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 21:14 schreef Stereotomy het volgende:
[..]
Omdat het uiteindelijk gaat om totaal inname minus totaal verbruik. Ja, je lichaam slaat wat vet op als je gaat eten. Maar in de tijd tussen je eten, met name 's nachts, produceert je lichaam glucagon (de tegenhanger van insuline) om vet uit je vetcellen te verwijderen. Het is nooit aangetoond dat in totaal je lichaam noemenswaardig meer of minder vet in totaal verbruikt, bij isocalorische inname, afhankelijk van het tijdstip.
Jawel, dat kan wel. Daar is IF juist op gebaseerd, waarbij je in een korte tijd je kcal inneemt en dan zegt "Zo klaar, morgen ochtend/middag/avond weer eten".quote:Op zondag 5 januari 2014 00:07 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Je kunt geen ontbijt nemen van 3000kcal en zeggen, zo klaar. Morgen weer eten. Je maaltijden een beetje verdelen is beter. Maar de verschillen boeien volgens mij niet. Dan 300, dan 700, etc. Alleen continu door eten ljjkt mij op de een of andere reden gewoon niet gezond. Elk uur of elke 2 lijkt mij toch normaler.
Kan je niet op beide staan? 1 voet op jouw weegschaal, andere op die van je ouders. Ik zie niet waarom de totale massa niet zal kloppen :pquote:Op zaterdag 4 januari 2014 21:08 schreef Cataclyst het volgende:
Hoe wegen jullie jezelf? Weegschalen die ik tot mijn beschikking heb (ouders, gym heeft er geen) gaan maar tot 110. Endo hier dus dat is best kut.. Zeker omdat ik nou serieus naar een cut wil kijken (en ik tevreden ben met mn momentele strength om het even op pauze te zetten).
Haha, das best een goede, ga ik proberen ^^quote:Op zondag 5 januari 2014 02:31 schreef VeniVidiViciV het volgende:
[..]
Kan je niet op beide staan? 1 voet op jouw weegschaal, andere op die van je ouders. Ik zie niet waarom de totale massa niet zal kloppen :p
Ik vind ook niet dat IF verkeerd is. In een keer lukt helaas nietquote:Op zondag 5 januari 2014 00:55 schreef Nic1 het volgende:
[..]
Jawel, dat kan wel. Daar is IF juist op gebaseerd, waarbij je in een korte tijd je kcal inneemt en dan zegt "Zo klaar, morgen ochtend/middag/avond weer eten".
Dat het bij het bulken beter zou kunnen zijn om het vasten te laten kan ik wel inkomen, maar "ongezond" (hebben we dat woord weer) is het zeker niet.
Hoe bedoel je, het lost niet op? Als ik beslag maak met pannenkoekenmix, melk en whey, dan lost de whey wel degelijk op. Maar kan het vervolgens 'kwaad' om het in de pan te verwarmen? Of worden dan de eiwitten zo ver afgebroken dat het geen waarde meer heeft?quote:Op zondag 5 januari 2014 13:32 schreef Weissman het volgende:
Voor zover bekend is lost het niet op, op die manier. Wel heb je speciale whey voor pannenkoeken etc waarvan de samenstelling iets is veranderd.
Ik doe het gewoon niet. De redenen zijn gewoon principieel en daar heb ik me al eens over uitgelaten hier. Dan wordt er gelijk gesmeten met " dat geld alleen voor misbruik, een strepcil heeft ook bijwerkingen enz enz". Allemaal bullshit.quote:Op vrijdag 27 december 2013 11:09 schreef star_gazer het volgende:
[..]
Gewoon doen dan, die roids.
Ik ben wat dat betreft wel over de streep hoor. Ik ga nog één keer proberen natty te cutten (dit keer langzaam cutten op 1kg per maand) en als ik dan weer teveel spiermassa inlever, gooi ik er gewoon een eenvoudige test-only (var is me te duur) kuur + nakuur tegenaan. Bulken hoef ik geen roids voor, maar ik heb geen zin om ieder keer mijn zuurverdiende spiermassa in te leveren als ik op een calorie deficit ga.
Wat er precies met de proteine gebeurt weet ik niet, maar ik heb een kookboek met recepten waar vaak proteine in gebruikt wordt, en dus ook verwarmd. Werkt prima, buiten dat ik niks lekker vind van die manier van koken.quote:Op zondag 5 januari 2014 13:34 schreef SuperwormJim het volgende:
[..]
Hoe bedoel je, het lost niet op? Als ik beslag maak met pannenkoekenmix, melk en whey, dan lost de whey wel degelijk op. Maar kan het vervolgens 'kwaad' om het in de pan te verwarmen? Of worden dan de eiwitten zo ver afgebroken dat het geen waarde meer heeft?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |