De Sausquote:Op donderdag 19 december 2013 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.
De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben
Hoe laat moet ik langskomen voor het toetje?quote:Op zondag 22 december 2013 22:34 schreef Myraela het volgende:
Ik ga mijn bitterkoekjes tiramisu pimpen met een bovenkantje van gesponnen suiker en amandelen.Voor het mooie en een beetje krokant.
Ik denk dat dat wel goed past bij de bitterkoekjes en amaretto.
Japanse cheesecake vereist een tweede poging, helaas. De smaak is héérlijk, de structuur ookquote:Op zondag 22 december 2013 20:20 schreef clumsy_clown het volgende:
Zo, de japanse cheesecake staat hier in de oven. Afhankelijk van het resultaat zal ik zo een klein cheesecake-maken-voor-newbies-verslag posten. Ik wil ook nog een big-ass chocoladetaart maken, maar moet even kijken of ik dat vanavond nog of morgen doe.
Nou ja, hij was in elk geval lekker!quote:Op zondag 22 december 2013 23:09 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Japanse cheesecake vereist een tweede poging, helaas. De smaak is héérlijk, de structuur ook, maar ik heb hem te snel af laten koelen, en te weinig in de vorm gedaan, waardoor hij te hard ingekakt is. Geeft niet, goede les.
quote:Op maandag 23 december 2013 07:46 schreef Gaoxing het volgende:
Van wie was het cranberry idee ook al weer? Deze:
[ afbeelding ]
Leuk hoor, maar nou heb ik alleen nog meer werkWant ze zijn allemaal op, en de tweede portie zit nu in de siroop
Maar het is nog vroeg! En ik heb maar twee dingen nodig. Ik ga nu.quote:Op maandag 23 december 2013 08:48 schreef motorbloempje het volgende:
Sterkte lot! IK moet zo ook nog de allerlaaatste (verse) dingen halen... En het was gisteren al een chaos met rijen tot in het middenpad van de winkel
Ik sta er altijd van te kijken hoe snel chilivlokken een soep kruiden, tov een 'vast' gerechtquote:Op maandag 23 december 2013 09:26 schreef Steven184 het volgende:
Hoort de soep der soepen redelijk pittig te zijn? Aangezien mijn gasten grote mietjes zijn had ik de helft van de chilivlokken gebruikt en dat was maar goed ook. Hij was uiteindelijk redelijk pittig, gewoon lekker pittig vond ik, maar in tegenstelling tot hun eet ik het regelmatig. Maar zij vonden het veel te pittig.
Overigens verbaasde ik me wel over de pittigheid, zoveel chilivlokken had ik niet gebruikt en meestal brengen dit toch niet.
Ze zijn bijzonder tof. En ik was verstandig genoeg om de siroop te bewaren in een weckpot, dus daar is het nieuwe zakje gewoon weer in gegaan.quote:Op maandag 23 december 2013 08:47 schreef minilot het volgende:
! Sorry! Tof zijn ze hè? Dat spicy suikerlaagje, dat gevoel van 'plop' als je ze stukbijt en dan dat friszure...
![]()
Dat viel me allezins mee, al was het wel flink drukker dan normaal op een maandagochtend (haal altijd de weekboodschappen op maandagochtend vroegquote:Op maandag 23 december 2013 08:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar het is nog vroeg! En ik heb maar twee dingen nodig. Ik ga nu.
-slik-
Salie kan je ook gedroogd gebruikenquote:Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
gedroogd is vrijwel in alle recepten net zo lekker. Gebruik dan wel een stuk minder, het overheerst nogal snel.quote:Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
Vreemd, normaal gesproken hebben Jumbo en AH wel verse salie. Maar inderdaad, in jus kan gedroogde salie ook wel.quote:Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
De meeste supermarkten krijgen tijdens de feestdagen ook 5x per dag geleverd ipv 2-3 keer. DAt scheelt ook enorm, hoeven ze minder nee te verkopen.quote:Op maandag 23 december 2013 13:03 schreef Bleie het volgende:
Hier ook vanochtend alle boodschappen gedaan - in een vrijwel uitgestorven Jumbo en AH. Heb alles in huis, alleen nog geen leuk tafelkleed, dus zo nog maar even naar de V&D. Was wel fijn eigenlijk, normaal gesproken zijn op maandagochtend de schappen nog half leeg van het weekend, maar dat viel vandaag enorm mee.
als je het dan toch lekker rustig heb, heb je een top-tip voor mijn portsaus dilemma van een paar posts hierboven?quote:Op maandag 23 december 2013 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe er voor het eerst in jaren helemaal niets aan, heerlijk wat een rust
Door je gasten???quote:Op maandag 23 december 2013 13:57 schreef Molo het volgende:
De foie gras die we uit Frankrijk hadden meegenomen is weggehoond als voorgerecht voor eerste kerstdag (want zielig en "apart") bij anderen, dus die gaan echtgenoot en ik maar zelf tweede kerstdag pikaan maken
Tweede kerstdag zijn we met zijn twee dus dan maak ik wat kleine lekkere dingetjes. Verder bij anderen eten die niet zo van koken of eten houden, dus ik ga even mijn culisnob gedachten voorbij laten gaan en gewoon lekker genieten van de gezelligheid. Écht lekker/bijzonder eten komt een andere keer wel weer
we zouden voorgerecht meenemen naar anderen.quote:
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.quote:Op maandag 23 december 2013 14:04 schreef Molo het volgende:
[..]
we zouden voorgerecht meenemen naar anderen.
Mja, ik had het kunnen weten, niet iedereen is zo gek op eten als ik![]()
(gisteren was de pastinaak die ik als bijgerecht maakte al genoeg voor een zuur gezicht)
Inderdaad, eerst proeven, dan kun je pas beslissen. Ik kreeg ooit eens in Portugal eenden(lever?)pate voorgeschoteld. Ik ben niet zo'n eendenmens, laat staan pate, maar ik heb het wel geprobeerd. En het was hartstikke lekkerquote:Op maandag 23 december 2013 14:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.
Ik kom volgend jaar wel bij jou eten danquote:Op maandag 23 december 2013 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfs de groenlinks tak van mijn familie genoot van mijn paté de foie gras
het was voornamelijk zielig, alhoewel de meeste mensen wel plofkippen en nare gifbelt vis uit Azië naar binnen schrokken met halve kilo's tegelijk...quote:Op maandag 23 december 2013 14:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.quote:Op maandag 23 december 2013 14:41 schreef habitue het volgende:
Welke supermarkt heeft hele steranijs?
AH maar als je een toko in de buurt hebt zou ik daar heengaan. Scheelt je een boel stress....quote:Op maandag 23 december 2013 14:41 schreef habitue het volgende:
Welke supermarkt heeft hele steranijs?
Ze hebben ze speciaal voor je feestdagen in een weckpotje gedaan en iets duurder gemaakt.....quote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.
Let wel op, dat je geen japanse steranijs krijgt, vriend van mij is daar goed ziek van geweest in 2001quote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.
Op zich wel een leuk idee, maar ik vraag me af of dat lekkerder is dan de kruiden bij in de pan doen, en ik zou het eerder proberen bij iets wat op lagere temperatuur gebakken kan worden. Maar Piet is er weer, vraag het hem, die heeft daar vast een beter onderbouwde mening over.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Thanks. Ik dacht eigenlijk aan kruidenboter maken en dat in de pan doen en dat dus als de boter bakken.
Al mist het smaak serveer ik er een likje aïoli bij.quote:Op maandag 23 december 2013 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Op zich wel een leuk idee, maar ik vraag me af of dat lekkerder is dan de kruiden bij in de pan doen, en ik zou het eerder proberen bij iets wat op lagere temperatuur gebakken kan worden. Maar Piet is er weer, vraag het hem, die heeft daar vast een beter onderbouwde mening over.
Als je kruidenboter verbrandt wordt het bitter. Als je ze op te lage temperatuur bakt worden ze taai waarschijnlijk.quote:Op maandag 23 december 2013 15:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Al mist het smaak serveer ik er een likje aïoli bij.
Net als vanillestokjesquote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ze hebben ze speciaal voor je feestdagen in een weckpotje gedaan en iets duurder gemaakt.....
Zou ik wel doen. Maar ik vind safari dan ook gewoon helemaal niets voor tiramisu.quote:Op maandag 23 december 2013 16:56 schreef roos85 het volgende:
Aarrggh..
Toetje voor morgen is safari-tiramisu, nu twijfel ik of ik de safari voor likeur 43 ga vervangen
Dat recept is echt tequote:Op maandag 23 december 2013 16:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zou ik wel doen. Maar ik vind safari dan ook gewoon helemaal niets voor tiramisu.
safari lijkt me niks, maar 43 lijkt me weer te weinig "eigens" hebben, lijkt me wat lafjes bij de rest van de ingrediënten. Drambuie een idee? (ik dacht eraan, kreeg er zin in en heb nu een klein glaasje voor mezelf ingeschonkenquote:Op maandag 23 december 2013 16:56 schreef roos85 het volgende:
Aarrggh..
Toetje voor morgen is safari-tiramisu, nu twijfel ik of ik de safari voor likeur 43 ga vervangen
Grappa en espressoquote:Op maandag 23 december 2013 16:56 schreef roos85 het volgende:
Aarrggh..
Toetje voor morgen is safari-tiramisu, nu twijfel ik of ik de safari voor likeur 43 ga vervangen
Tof zeg allemaal!quote:Op maandag 23 december 2013 17:21 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de brownies af en ben nu aan appel en cheddar worstenbroodjes bezig. Ondertussen staat het stoofvlees voor vanavond op en heeft mijn moeder de garnalen kroketten opgehaald. Ik ben best trots op mezelf.
quote:Op maandag 23 december 2013 17:29 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn beefenchiladavulling is echt góddelijk
I NEED RECIPES NOWWWWW!!!quote:
ik reserveer bij deze twee plekken kthxbyequote:Op maandag 23 december 2013 20:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo, de stoofpeertjes staan twee kleurig te worden in de schalen.
De gluhwein staat granita te worden in de diepvries.
Het kerstbrood is bijna afgekoeld.
En het suikerbrood is net uit de oven!
Dat was stap 1
Heel simpel: http://www.cookingwithgifs.com/2013/12/soft-spiced-toffee.htmlquote:
Die van mij zitten er ook in. Toch eens bedenken wat ik met die siroop ga doen - die is zo ontzettend lekker! Ik gebruik wel drie kaneelstokjes en vijf kruidnagels extra bovenop wat in het recept staat.quote:Op maandag 23 december 2013 19:00 schreef RoelerMF het volgende:
Vanavond de cranberries in de siroop
Tof idee! Ik heb nog een halve liter bisschopswijn over.. Eens denken of ik daar niet ook zoiets mee kan gaan doen.quote:Op maandag 23 december 2013 20:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
De gluhwein staat granita te worden in de diepvries.
Succes meisje! Niet vergeten: één steranijs in plaats van twee (want je houdt er niet zo van) en voor de zekerheid de hoeveelheid gedroogde chilipepervlokken halveren mochten jij en/of je eters gevoelig zijn voor pittigheid.quote:Op maandag 23 december 2013 20:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Morgen ga ik de soep maken voor 1e Kerstdag. Mocht het vreselijk mislukken kan ik gauw opnieuw boodschappen doen. Ben zo benieuwd!
Klinkt goed! Had je daar toevallig al ergens een recept van geplaatst?quote:Op maandag 23 december 2013 20:37 schreef Myraela het volgende:
Worstenbroodjes zijn gelukt. Deeg is echt zoals het hoort te zijn. Superlekker.![]()
Die pepermuntolie, is iedere olie goed? Ik heb pepermuntolie in huis om te druppelen op m'n matras en in een brandertje te verdampen, maar kun je dat dan ook gebruiken?quote:Op maandag 23 december 2013 20:55 schreef minilot het volgende:
En mensen, maak af en toe even een (telefoon)foto van de vorderingen. Is leuk voor in het topic!
Thanks! Das supermakkelijk dus! Alleen laatst mijn allerlaatste trapkast-opslag-blikje gecondenseerde melk opgemaakt bij millionaires shortbread, dus snel maar even nog een keertje naar de supermarkt weer in slaan, is wel leuk voor met Oud en Nieuw ofzo. Zal je altijd zien dat je dat nodig hebt als het nét op isquote:Op maandag 23 december 2013 20:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel simpel: http://www.cookingwithgifs.com/2013/12/soft-spiced-toffee.html
Ik gebruikte alleen een mix van kardemom en een beetje kaneel in plaats van de in het recept genoemde speculaaskruiden.
nope, zit veel sjeemische zooi tussen. Moet wel food-quality zijnquote:Op maandag 23 december 2013 20:58 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Die pepermuntolie, is iedere olie goed? Ik heb pepermuntolie in huis om te druppelen op m'n matras en in een brandertje te verdampen, maar kun je dat dan ook gebruiken?
Okquote:Op maandag 23 december 2013 21:01 schreef Molo het volgende:
[..]
nope, zit veel sjeemische zooi tussen. Moet wel food-quality zijn
Nou, ik haalde mijn pepermuntolie bij de reformwinkel en daar staat op dat het alleen voor uitwendig gebruik is, maar de vage winkelknul die eruit ziet als een concentraat van Zonnatura-reclames** verzekerde me dat dat er weliswaar op stond, maar dat het gaat om natuurlijke, pure etherische olie waarvan het heus geen kwaad kan om er een lepeltje van binnen te krijgen.quote:Op maandag 23 december 2013 20:58 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Die pepermuntolie, is iedere olie goed? Ik heb pepermuntolie in huis om te druppelen op m'n matras en in een brandertje te verdampen, maar kun je dat dan ook gebruiken?
quote:Op maandag 23 december 2013 21:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik haalde mijn pepermuntolie bij de reformwinkel en daar staat op dat het alleen voor uitwendig gebruik is, maar de vage winkelknul die eruit ziet als een concentraat van Zonnatura-reclames** verzekerde me dat dat er weliswaar op stond, maar dat het gaat om natuurlijke, pure etherische olie waarvan het heus geen kwaad kan om er een lepeltje van binnen te krijgen.
Het mintige effect is echt geweldig verfrissend en fijn 'vluchtig', ik denk ook echt veel beter dan met pepermuntextract of aroma dat echt bedoeld is om mee te bakken.
**
als het gewoon echt etherische olie is is dat geen probleem, als het vermengd is met andere niet-eetbare olie of nep-muntgeur of andere troep, wil je het niet binnen krijgen.quote:Op maandag 23 december 2013 21:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik haalde mijn pepermuntolie bij de reformwinkel en daar staat op dat het alleen voor uitwendig gebruik is, maar de vage winkelknul die eruit ziet als een concentraat van Zonnatura-reclames** verzekerde me dat dat er weliswaar op stond, maar dat het gaat om natuurlijke, pure etherische olie waarvan het heus geen kwaad kan om er een lepeltje van binnen te krijgen.
Het mintige effect is echt geweldig verfrissend en fijn 'vluchtig', ik denk ook echt veel beter dan met pepermuntextract of aroma dat echt bedoeld is om mee te bakken.
**
Ja! Ik zag overigens dat op dat foodblog een paar posts eerder een vergelijkbaar recept staat met gecondenseerde melk en kokosmelk, dat ziet er ook heel lekker (en eveneens supermakkelijk) uit!quote:
Ha, dank! Leuk!quote:Op maandag 23 december 2013 21:02 schreef AnneX het volgende:
Hier dan: de peertjes gaan er zo uit.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 23 december 2013 21:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja! Ik zag overigens dat op dat foodblog een paar posts eerder een vergelijkbaar recept staat met gecondenseerde melk en kokosmelk, dat ziet er ook heel lekker (en eveneens supermakkelijk) uit!
http://www.cookingwithgifs.com/2013/12/coconut-dulce-de-leche-toffee.html:
[ afbeelding ]
Ik heb in mijn trapkast een werkelijk beschamende voorraad blikkies gecondenseerde melk.
Ik heb ff gekeken, volgens mij is het echt pure muntolie, er staatquote:Op maandag 23 december 2013 21:06 schreef Molo het volgende:
Pepermuntolie (pure, eetbare) is niet zo duur trouwens, is prima te krijgen. Zie je bijvoorbeeld goedkope rozenolie en wil je die in een gerecht gebruiken, dan kun je dat beter niet doen, echte rozenolie (etherisch) is erg duur, als het goedkoop is is het troep en alleen geschikt voor uitwendig gebruik en oliebrandertje ofzo.
Dus dan zou ik het ook moeten kunnen eten/drinken, toch?quote:1 ml ätherisches Öl enthält 1 ml Minzöl
Ik betaalde drie euro voor een piepklein flesje, maar had op het recept (dat ik had gehalveerd) uiteindelijk ook maar twee minidruppeltjes nodig. Goed te doen dus. En fijn dat het zo lekker is ook, want ik heb best veel recepten op mijn todolijst staan waar pepermuntsmaak in moet, maar aangezien ik nooit ergens pepermuntextract zag staan kwam het er steeds niet van..quote:Op maandag 23 december 2013 21:06 schreef Molo het volgende:
Pepermuntolie (pure, eetbare) is niet zo duur trouwens, is prima te krijgen. Zie je bijvoorbeeld goedkope rozenolie en wil je die in een gerecht gebruiken, dan kun je dat beter niet doen, echte rozenolie (etherisch) is erg duur, als het goedkoop is is het troep en alleen geschikt voor uitwendig gebruik en oliebrandertje ofzo.
dank je wel he.quote:Op maandag 23 december 2013 16:33 schreef minilot het volgende:
..en de truffels met chocolade en homemade bisschopswijn zijn ook klaar. Op tweede kerstdag nog even opnieuw door de cacao rollen.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 23 december 2013 21:08 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik heb ff gekeken, volgens mij is het echt pure muntolie, er staat
[..]
Dus dan zou ik het ook moeten kunnen eten/drinken, toch?
Iets in de richting van Cointreau of Grand Marnier wordt sowieso lekker: sinaasappel en pure chocolade, dat wil natuurlijk wel met elkaar.quote:Op maandag 23 december 2013 21:09 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dank je wel he.Nou heb ik er toch weer een taak bijgekregen.
Ga ze alleen niet met wijn maken omdat dat nooit zo goed valt bij me. Denk aan cointreau of kalua. Heb nog tot morgen omdat te besluiten.
Lekkere vieze handen krijg je ervan hè?quote:Op maandag 23 december 2013 21:17 schreef roos85 het volgende:
Net even de rode wijn choco truffels gemaakt
Jaquote:Op maandag 23 december 2013 21:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Lekkere vieze handen krijg je ervan hè?
Ik heb ze er laat op de middag ingezet, voor ik ga slapen checken hie ver ze zijn. Maar ik verwacht dat t niet zo hoog op zal trekken, de peertjes waren al verzadigd natuurlijk!quote:Op maandag 23 december 2013 20:08 schreef RoelerMF het volgende:
Hoelang laat je die stoofpeertjes staan? Ik wilde het vanavond doen en dan morgenochtend eruit halen. Maar ben bang dat dan die hele peer alsnog rood is
Ik kon geen gedroogde chilivlokken vinden! Heb verse rode pepers meegenomen. Snij er 1 fijn en gooi em erin. Ik ben gek op pittig (kan heel wat hebben), de fam wat minder helaas.quote:Op maandag 23 december 2013 20:55 schreef minilot het volgende:
Succes meisje! Niet vergeten: één steranijs in plaats van twee (want je houdt er niet zo van) en voor de zekerheid de hoeveelheid gedroogde chilipepervlokken halveren mochten jij en/of je eters gevoelig zijn voor pittigheid.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |