Door je gasten???quote:Op maandag 23 december 2013 13:57 schreef Molo het volgende:
De foie gras die we uit Frankrijk hadden meegenomen is weggehoond als voorgerecht voor eerste kerstdag (want zielig en "apart") bij anderen, dus die gaan echtgenoot en ik maar zelf tweede kerstdag pikaan maken
Tweede kerstdag zijn we met zijn twee dus dan maak ik wat kleine lekkere dingetjes. Verder bij anderen eten die niet zo van koken of eten houden, dus ik ga even mijn culisnob gedachten voorbij laten gaan en gewoon lekker genieten van de gezelligheid. Écht lekker/bijzonder eten komt een andere keer wel weer
we zouden voorgerecht meenemen naar anderen.quote:
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.quote:Op maandag 23 december 2013 14:04 schreef Molo het volgende:
[..]
we zouden voorgerecht meenemen naar anderen.
Mja, ik had het kunnen weten, niet iedereen is zo gek op eten als ik![]()
(gisteren was de pastinaak die ik als bijgerecht maakte al genoeg voor een zuur gezicht)
Inderdaad, eerst proeven, dan kun je pas beslissen. Ik kreeg ooit eens in Portugal eenden(lever?)pate voorgeschoteld. Ik ben niet zo'n eendenmens, laat staan pate, maar ik heb het wel geprobeerd. En het was hartstikke lekkerquote:Op maandag 23 december 2013 14:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.
Ik kom volgend jaar wel bij jou eten danquote:Op maandag 23 december 2013 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfs de groenlinks tak van mijn familie genoot van mijn paté de foie gras
het was voornamelijk zielig, alhoewel de meeste mensen wel plofkippen en nare gifbelt vis uit Azië naar binnen schrokken met halve kilo's tegelijk...quote:Op maandag 23 december 2013 14:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.quote:Op maandag 23 december 2013 14:41 schreef habitue het volgende:
Welke supermarkt heeft hele steranijs?
AH maar als je een toko in de buurt hebt zou ik daar heengaan. Scheelt je een boel stress....quote:Op maandag 23 december 2013 14:41 schreef habitue het volgende:
Welke supermarkt heeft hele steranijs?
Ze hebben ze speciaal voor je feestdagen in een weckpotje gedaan en iets duurder gemaakt.....quote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.
Let wel op, dat je geen japanse steranijs krijgt, vriend van mij is daar goed ziek van geweest in 2001quote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.
Op zich wel een leuk idee, maar ik vraag me af of dat lekkerder is dan de kruiden bij in de pan doen, en ik zou het eerder proberen bij iets wat op lagere temperatuur gebakken kan worden. Maar Piet is er weer, vraag het hem, die heeft daar vast een beter onderbouwde mening over.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Thanks. Ik dacht eigenlijk aan kruidenboter maken en dat in de pan doen en dat dus als de boter bakken.
Al mist het smaak serveer ik er een likje aïoli bij.quote:Op maandag 23 december 2013 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Op zich wel een leuk idee, maar ik vraag me af of dat lekkerder is dan de kruiden bij in de pan doen, en ik zou het eerder proberen bij iets wat op lagere temperatuur gebakken kan worden. Maar Piet is er weer, vraag het hem, die heeft daar vast een beter onderbouwde mening over.
Als je kruidenboter verbrandt wordt het bitter. Als je ze op te lage temperatuur bakt worden ze taai waarschijnlijk.quote:Op maandag 23 december 2013 15:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Al mist het smaak serveer ik er een likje aïoli bij.
Net als vanillestokjesquote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ze hebben ze speciaal voor je feestdagen in een weckpotje gedaan en iets duurder gemaakt.....
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |