De Sausquote:Op donderdag 19 december 2013 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.
De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben
Hoe laat moet ik langskomen voor het toetje?quote:Op zondag 22 december 2013 22:34 schreef Myraela het volgende:
Ik ga mijn bitterkoekjes tiramisu pimpen met een bovenkantje van gesponnen suiker en amandelen.Voor het mooie en een beetje krokant.
Ik denk dat dat wel goed past bij de bitterkoekjes en amaretto.
Japanse cheesecake vereist een tweede poging, helaas. De smaak is héérlijk, de structuur ookquote:Op zondag 22 december 2013 20:20 schreef clumsy_clown het volgende:
Zo, de japanse cheesecake staat hier in de oven. Afhankelijk van het resultaat zal ik zo een klein cheesecake-maken-voor-newbies-verslag posten. Ik wil ook nog een big-ass chocoladetaart maken, maar moet even kijken of ik dat vanavond nog of morgen doe.
Nou ja, hij was in elk geval lekker!quote:Op zondag 22 december 2013 23:09 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Japanse cheesecake vereist een tweede poging, helaas. De smaak is héérlijk, de structuur ook, maar ik heb hem te snel af laten koelen, en te weinig in de vorm gedaan, waardoor hij te hard ingekakt is. Geeft niet, goede les.
quote:Op maandag 23 december 2013 07:46 schreef Gaoxing het volgende:
Van wie was het cranberry idee ook al weer? Deze:
[ afbeelding ]
Leuk hoor, maar nou heb ik alleen nog meer werkWant ze zijn allemaal op, en de tweede portie zit nu in de siroop
Maar het is nog vroeg! En ik heb maar twee dingen nodig. Ik ga nu.quote:Op maandag 23 december 2013 08:48 schreef motorbloempje het volgende:
Sterkte lot! IK moet zo ook nog de allerlaaatste (verse) dingen halen... En het was gisteren al een chaos met rijen tot in het middenpad van de winkel
Ik sta er altijd van te kijken hoe snel chilivlokken een soep kruiden, tov een 'vast' gerechtquote:Op maandag 23 december 2013 09:26 schreef Steven184 het volgende:
Hoort de soep der soepen redelijk pittig te zijn? Aangezien mijn gasten grote mietjes zijn had ik de helft van de chilivlokken gebruikt en dat was maar goed ook. Hij was uiteindelijk redelijk pittig, gewoon lekker pittig vond ik, maar in tegenstelling tot hun eet ik het regelmatig. Maar zij vonden het veel te pittig.
Overigens verbaasde ik me wel over de pittigheid, zoveel chilivlokken had ik niet gebruikt en meestal brengen dit toch niet.
Ze zijn bijzonder tof. En ik was verstandig genoeg om de siroop te bewaren in een weckpot, dus daar is het nieuwe zakje gewoon weer in gegaan.quote:Op maandag 23 december 2013 08:47 schreef minilot het volgende:
! Sorry! Tof zijn ze hè? Dat spicy suikerlaagje, dat gevoel van 'plop' als je ze stukbijt en dan dat friszure...
![]()
Dat viel me allezins mee, al was het wel flink drukker dan normaal op een maandagochtend (haal altijd de weekboodschappen op maandagochtend vroegquote:Op maandag 23 december 2013 08:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar het is nog vroeg! En ik heb maar twee dingen nodig. Ik ga nu.
-slik-
Salie kan je ook gedroogd gebruikenquote:Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
gedroogd is vrijwel in alle recepten net zo lekker. Gebruik dan wel een stuk minder, het overheerst nogal snel.quote:Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
Vreemd, normaal gesproken hebben Jumbo en AH wel verse salie. Maar inderdaad, in jus kan gedroogde salie ook wel.quote:Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
De meeste supermarkten krijgen tijdens de feestdagen ook 5x per dag geleverd ipv 2-3 keer. DAt scheelt ook enorm, hoeven ze minder nee te verkopen.quote:Op maandag 23 december 2013 13:03 schreef Bleie het volgende:
Hier ook vanochtend alle boodschappen gedaan - in een vrijwel uitgestorven Jumbo en AH. Heb alles in huis, alleen nog geen leuk tafelkleed, dus zo nog maar even naar de V&D. Was wel fijn eigenlijk, normaal gesproken zijn op maandagochtend de schappen nog half leeg van het weekend, maar dat viel vandaag enorm mee.
als je het dan toch lekker rustig heb, heb je een top-tip voor mijn portsaus dilemma van een paar posts hierboven?quote:Op maandag 23 december 2013 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe er voor het eerst in jaren helemaal niets aan, heerlijk wat een rust
Door je gasten???quote:Op maandag 23 december 2013 13:57 schreef Molo het volgende:
De foie gras die we uit Frankrijk hadden meegenomen is weggehoond als voorgerecht voor eerste kerstdag (want zielig en "apart") bij anderen, dus die gaan echtgenoot en ik maar zelf tweede kerstdag pikaan maken
Tweede kerstdag zijn we met zijn twee dus dan maak ik wat kleine lekkere dingetjes. Verder bij anderen eten die niet zo van koken of eten houden, dus ik ga even mijn culisnob gedachten voorbij laten gaan en gewoon lekker genieten van de gezelligheid. Écht lekker/bijzonder eten komt een andere keer wel weer
we zouden voorgerecht meenemen naar anderen.quote:
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.quote:Op maandag 23 december 2013 14:04 schreef Molo het volgende:
[..]
we zouden voorgerecht meenemen naar anderen.
Mja, ik had het kunnen weten, niet iedereen is zo gek op eten als ik![]()
(gisteren was de pastinaak die ik als bijgerecht maakte al genoeg voor een zuur gezicht)
Inderdaad, eerst proeven, dan kun je pas beslissen. Ik kreeg ooit eens in Portugal eenden(lever?)pate voorgeschoteld. Ik ben niet zo'n eendenmens, laat staan pate, maar ik heb het wel geprobeerd. En het was hartstikke lekkerquote:Op maandag 23 december 2013 14:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.
Ik kom volgend jaar wel bij jou eten danquote:Op maandag 23 december 2013 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfs de groenlinks tak van mijn familie genoot van mijn paté de foie gras
het was voornamelijk zielig, alhoewel de meeste mensen wel plofkippen en nare gifbelt vis uit Azië naar binnen schrokken met halve kilo's tegelijk...quote:Op maandag 23 december 2013 14:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
op voorhand iets afkeuren vind ik zo raar. Ik heb wel eens foie gras geproefd en ik vond het toen niet lekker. Maar dat is geen reden om het niet te proeven. En al helemaal niet als iemand zijn best heeft gedaan.
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.quote:Op maandag 23 december 2013 14:41 schreef habitue het volgende:
Welke supermarkt heeft hele steranijs?
AH maar als je een toko in de buurt hebt zou ik daar heengaan. Scheelt je een boel stress....quote:Op maandag 23 december 2013 14:41 schreef habitue het volgende:
Welke supermarkt heeft hele steranijs?
Ze hebben ze speciaal voor je feestdagen in een weckpotje gedaan en iets duurder gemaakt.....quote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.
Let wel op, dat je geen japanse steranijs krijgt, vriend van mij is daar goed ziek van geweest in 2001quote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Gripper het volgende:
[..]
Albert Heijn, in zakjes van silvo of versteegen. Wel duur hoor. 3-4 hele sterretjes voor 1,50. Bij de toko kun je voor hetzelfde geld een bakje van 250 gram krijgen.
Op zich wel een leuk idee, maar ik vraag me af of dat lekkerder is dan de kruiden bij in de pan doen, en ik zou het eerder proberen bij iets wat op lagere temperatuur gebakken kan worden. Maar Piet is er weer, vraag het hem, die heeft daar vast een beter onderbouwde mening over.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Thanks. Ik dacht eigenlijk aan kruidenboter maken en dat in de pan doen en dat dus als de boter bakken.
Al mist het smaak serveer ik er een likje aïoli bij.quote:Op maandag 23 december 2013 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Op zich wel een leuk idee, maar ik vraag me af of dat lekkerder is dan de kruiden bij in de pan doen, en ik zou het eerder proberen bij iets wat op lagere temperatuur gebakken kan worden. Maar Piet is er weer, vraag het hem, die heeft daar vast een beter onderbouwde mening over.
Als je kruidenboter verbrandt wordt het bitter. Als je ze op te lage temperatuur bakt worden ze taai waarschijnlijk.quote:Op maandag 23 december 2013 15:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Al mist het smaak serveer ik er een likje aïoli bij.
Net als vanillestokjesquote:Op maandag 23 december 2013 14:46 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ze hebben ze speciaal voor je feestdagen in een weckpotje gedaan en iets duurder gemaakt.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |