abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134574877
Zo, de japanse cheesecake staat hier in de oven :9. Afhankelijk van het resultaat zal ik zo een klein cheesecake-maken-voor-newbies-verslag posten. Ik wil ook nog een big-ass chocoladetaart maken, maar moet even kijken of ik dat vanavond nog of morgen doe.
  zondag 22 december 2013 @ 20:44:25 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134576551
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Vanavond de eend geprobeerd, en de puree die ik erbij wilde doen.
Eend goedgekeurd, puree ook. Alleen nog een sausje erbij.

De potato wedges waren vanavond voor de opvulling, die hebben we er volgende week niet bij, aangezien we dan 5 gangen hebben :)
De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en bouillon (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134583943
Ik ga mijn bitterkoekjes tiramisu pimpen met een bovenkantje van gesponnen suiker en amandelen. O+ Voor het mooie en een beetje krokant. :@

Ik denk dat dat wel goed past bij de bitterkoekjes en amaretto.
pi_134585796
quote:
14s.gif Op zondag 22 december 2013 22:34 schreef Myraela het volgende:
Ik ga mijn bitterkoekjes tiramisu pimpen met een bovenkantje van gesponnen suiker en amandelen. O+ Voor het mooie en een beetje krokant. :@

Ik denk dat dat wel goed past bij de bitterkoekjes en amaretto.
Hoe laat moet ik langskomen voor het toetje? O+
pi_134585988
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 20:20 schreef clumsy_clown het volgende:
Zo, de japanse cheesecake staat hier in de oven :9. Afhankelijk van het resultaat zal ik zo een klein cheesecake-maken-voor-newbies-verslag posten. Ik wil ook nog een big-ass chocoladetaart maken, maar moet even kijken of ik dat vanavond nog of morgen doe.
Japanse cheesecake vereist een tweede poging, helaas. De smaak is héérlijk, de structuur ook O+, maar ik heb hem te snel af laten koelen, en te weinig in de vorm gedaan, waardoor hij te hard ingekakt is. Geeft niet, goede les.

Ondertussen ben ik bezig met de moeder alle chocoladetaarten, adhv dit recept. Straks de icing eroverheen en dan nog even proeven voor het slapen gaan, maar ik weet nu al dat deze op tafel gaat komen op kerstmiddag O+.
  maandag 23 december 2013 @ 07:46:12 #206
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_134596223
Van wie was het cranberry idee ook al weer? Deze:


Leuk hoor, maar nou heb ik alleen nog meer werk :( Want ze zijn allemaal op, en de tweede portie zit nu in de siroop :P
pi_134596585
Snotver. Twee dingen vergeten te kopen (doos eieren en een zak appels) - moet ik straks verdorie alsnog naar de supermarkt. }:|

Ach ja, zonder kar of mandje zwiep ik vast in een mum van tijd door de winkel. ~:)

quote:
14s.gif Op zondag 22 december 2013 23:09 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Japanse cheesecake vereist een tweede poging, helaas. De smaak is héérlijk, de structuur ook O+, maar ik heb hem te snel af laten koelen, en te weinig in de vorm gedaan, waardoor hij te hard ingekakt is. Geeft niet, goede les.
Nou ja, hij was in elk geval lekker! :)

quote:
12s.gif Op maandag 23 december 2013 07:46 schreef Gaoxing het volgende:
Van wie was het cranberry idee ook al weer? Deze:
[ afbeelding ]

Leuk hoor, maar nou heb ik alleen nog meer werk :( Want ze zijn allemaal op, en de tweede portie zit nu in de siroop :P
:D! Sorry! Tof zijn ze hè? Dat spicy suikerlaagje, dat gevoel van 'plop' als je ze stukbijt en dan dat friszure... O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134596596
Sterkte lot! IK moet zo ook nog de allerlaaatste (verse) dingen halen... En het was gisteren al een chaos met rijen tot in het middenpad van de winkel :')
Ja doei.
pi_134596614
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 08:48 schreef motorbloempje het volgende:
Sterkte lot! IK moet zo ook nog de allerlaaatste (verse) dingen halen... En het was gisteren al een chaos met rijen tot in het middenpad van de winkel :')
Maar het is nog vroeg! En ik heb maar twee dingen nodig. Ik ga nu.
-slik- :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 december 2013 @ 09:23:53 #210
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_134596925
Ik zit lekker rustig op kantoor, vriend mag straks voor ons de laatste verse dingen halen *)
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_134596951
Hoort de soep der soepen redelijk pittig te zijn? Aangezien mijn gasten grote mietjes zijn had ik de helft van de chilivlokken gebruikt en dat was maar goed ook. Hij was uiteindelijk redelijk pittig, gewoon lekker pittig vond ik, maar in tegenstelling tot hun eet ik het regelmatig. Maar zij vonden het veel te pittig.

Overigens verbaasde ik me wel over de pittigheid, zoveel chilivlokken had ik niet gebruikt en meestal brengen dit toch niet.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 23 december 2013 @ 09:49:19 #212
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_134597275
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 09:26 schreef Steven184 het volgende:
Hoort de soep der soepen redelijk pittig te zijn? Aangezien mijn gasten grote mietjes zijn had ik de helft van de chilivlokken gebruikt en dat was maar goed ook. Hij was uiteindelijk redelijk pittig, gewoon lekker pittig vond ik, maar in tegenstelling tot hun eet ik het regelmatig. Maar zij vonden het veel te pittig.

Overigens verbaasde ik me wel over de pittigheid, zoveel chilivlokken had ik niet gebruikt en meestal brengen dit toch niet.
Ik sta er altijd van te kijken hoe snel chilivlokken een soep kruiden, tov een 'vast' gerecht :Y

quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 08:47 schreef minilot het volgende:
:D! Sorry! Tof zijn ze hè? Dat spicy suikerlaagje, dat gevoel van 'plop' als je ze stukbijt en dan dat friszure... O+
Ze zijn bijzonder tof. En ik was verstandig genoeg om de siroop te bewaren in een weckpot, dus daar is het nieuwe zakje gewoon weer in gegaan.

Ik stond vanmorgen om half 9 weer klaar buiten de supermarkt. Alle boodschapjes gedaan, alleen nog twee kadootjes kopen en een bestelling afhalen. En het regende hier vanmorgen, en het is 'koud', dus we komen een beetje in kerstsfeer ~:)
pi_134598095
Hier is ook alles ingeslagen voor een lekker diner met beide ouderstellen. Als hoofdgerecht heb ik een flinke entrecote gevonden die ik in 1 stuk wil braden, eerst grillen denk ik en dan in de oven garen.
Daarbij aardappelvenkelpuree, gegrillde venkel parten, en geconfijte tomaatjes. Eventueel kunnen er nog wat champignons bij.

Nu twijfel ik alleen nog over een sausje. ik denk aan een port/room saus met steranijs, zou dat wat zijn? Of rodewijnsaus kan ook goed bij entrecote. Champignonsaus vinsd ik eigenlijk een beetje afgezaagd...
Andere tips voor een lekker sausje hierbij, of moet ik wellicht nog wat anders doen qua groenten/bijgerechten?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_134598253
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 08:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Maar het is nog vroeg! En ik heb maar twee dingen nodig. Ik ga nu.
-slik- :)
Dat viel me allezins mee, al was het wel flink drukker dan normaal op een maandagochtend (haal altijd de weekboodschappen op maandagochtend vroeg :) ) Wil niet weten hoe druk het straks rond 4 á 5 uur is, of zelfs nu al.. :o
Ja doei.
pi_134600620
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in :(
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
pi_134600880
De tering wat was het druk. Het alarm in de parkeergarage ging af omdat er te veel stationaire draaiende auto's waren.

Gelukkig hoef ik morgen bij de landwinkel alleen een bestelling op te halen. Zo druk is het daar niet.
  maandag 23 december 2013 @ 12:14:38 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134600932
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in :(
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
Salie kan je ook gedroogd gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 december 2013 @ 12:20:00 #218
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134601123
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in :(
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
gedroogd is vrijwel in alle recepten net zo lekker. Gebruik dan wel een stuk minder, het overheerst nogal snel.
Ik zag vanmorgen in de Albert Heijn nog genoeg salie, het zit o.a. in de "Italiaanse kruidenmix", van die bakjes verse kruiden van 15 of 20 gram voor 2 euro ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134601273
Ik voel me een beetje als een Willy Wonka.. Net de chocolade-bisschopswijntruffels gerold, deeg voor shortbread gemaakt, cranberries in de specerijen-suikerstroop gezet en op het laatste moment besloten dat ik ook nog pepermuntschuimpjes wil, dus nu staat er meringue met fijngehakte candy canes te drogen in de oven. Ik zou er bijna een snoepwinkeltje van willen openen :)

quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 12:05 schreef Sorella het volgende:
%^&% nergens verse salie te verkrijgen, mijn hoop is nu gevestigd op mijn broer en de toko.
Zit ik net te denken ik ga de jus alvast maken dus ik pak het recept moet daar ook salie in :(
Gedroogd is zeker geen optie in verhouding tot vers ?
Vreemd, normaal gesproken hebben Jumbo en AH wel verse salie. Maar inderdaad, in jus kan gedroogde salie ook wel.
Let me see you stripped down to the bone
pi_134602673
Hier ook vanochtend alle boodschappen gedaan - in een vrijwel uitgestorven Jumbo en AH. Heb alles in huis, alleen nog geen leuk tafelkleed, dus zo nog maar even naar de V&D. Was wel fijn eigenlijk, normaal gesproken zijn op maandagochtend de schappen nog half leeg van het weekend, maar dat viel vandaag enorm mee.
pi_134603082
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:03 schreef Bleie het volgende:
Hier ook vanochtend alle boodschappen gedaan - in een vrijwel uitgestorven Jumbo en AH. Heb alles in huis, alleen nog geen leuk tafelkleed, dus zo nog maar even naar de V&D. Was wel fijn eigenlijk, normaal gesproken zijn op maandagochtend de schappen nog half leeg van het weekend, maar dat viel vandaag enorm mee.
De meeste supermarkten krijgen tijdens de feestdagen ook 5x per dag geleverd ipv 2-3 keer. DAt scheelt ook enorm, hoeven ze minder nee te verkopen.
In het distributiecentrum van AH is het echt 1 grote mierenhoop op zulke dagen, wel leuk om te zien :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 23 december 2013 @ 13:21:23 #222
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134603411
Ik heb officieel al mijn ingredienten binnen! ^O^ Ik hoef de supermarkt drukte niet meer! *O*
  maandag 23 december 2013 @ 13:22:48 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134603463
Ik doe er voor het eerst in jaren helemaal niets aan, heerlijk wat een rust
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134603673
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe er voor het eerst in jaren helemaal niets aan, heerlijk wat een rust
als je het dan toch lekker rustig heb, heb je een top-tip voor mijn portsaus dilemma van een paar posts hierboven? :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_134603934
Morgenavond doe ik wat mexicaans eten voor kerstavond. Hadden een tijd geleden in een pub met m'n ouders voor 't eerst (nou ja, zij dan..) nachos con todo op, en dat vonden ze echt super lekker, dus besloten om dat voor kerstavond te maken als voorgerecht, gezellig met z'n allen uit de grote schaal snoepen, en daarna enchiladas (een met beef en een met kip de man) :) Enchiladassaus net gemaakt, beef stew/vulling staat nu te stoven, kip is aan 't ontdooien, nachosaus ook vanmiddag nog even maken, kan dan morgen mooi makkelijk in elkaar gedraaid worden.

Ook alvast wat dingen voor woensdag maken, maar dat zijn de kleinere dingetjes, oa. chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak (geen probleem als er daar nog wat van over zijn, die zijn lang houdbaar tot aan oud en nieuw oa. wanneer schoonvader + vriendin komen) en venkel/cheddarkoekjes (had minilot linkje van gepost hierboven ergens).

Lekker 'scharrelen' zo, in ieder geval! :D
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')