Dat dit:quote:
Een onzinverhaal is...quote:Op zondag 3 november 2013 22:25 schreef robber57 het volgende:
Een geopende pot van om het even wat dan ook is in de koelkast doorgaans maanden houdbaar
Zonde is het glas wat om de pot zit, steeds te recyclen...quote:Op zondag 3 november 2013 22:44 schreef MaximusTG het volgende:
, mayonaise in pot uit de supermarkt is echt wel wat langer houdbaar dan een paar dagen hoor. Hetzelfde kun je niet zeggen van zelfgemaakte. Ik heb momenteel D&L citroen, omdat ik het zelf ook altijd met citroen maak.
Maar zoveel mayo eet ik niet, dan is zo'n zeer beperkt houdbare zelfgemaakte erg zonde; zeker als je bedenkt hoeveel je al kan maken met maar 1 eidooier.
Tja als je onder eetbaar, in je mond stoppen en kunnen doorslikken verstaat misschien..quote:Op zondag 3 november 2013 23:29 schreef RobinOok het volgende:
Is geen onzin. Mijn ouders bewaren hun aangebroken mayo gewoon in een keukenkastje en ik kan je verzekeren dat dat na een half jaar nog gewoon eetbaar is. Ik denk na een jaar ook nog wel.
Nee hoor, dan is het gewoon nog steeds goed. Wat een onzin.quote:Op zondag 3 november 2013 23:32 schreef Snowballed het volgende:
[..]
[..]
Tja als je onder eetbaar, in je mond stoppen en kunnen doorslikken verstaat misschien..![]()
Een geopende pot mayo een jaar in een keukenkastje bewaren.... Eet smakelijk...quote:Op zondag 3 november 2013 23:54 schreef Riddler86 het volgende:
[..]
Nee hoor, dan is het gewoon nog steeds goed. Wat een onzin.
je haalt nu een aantal dingen door elkaar en er bij die niets te maken hebben met het punt dat je stelde nl dat een geopende pot mayo na een paar dagen weg gegooid moet worden omdat deze dan niet meer goed zou zijn.quote:Op zondag 3 november 2013 23:32 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Zonde is het glas wat om de pot zit, steeds te recyclen...
Zonde is de smaak die je niet proeft van je zelf gemaakte verse mayo
Zonde is, dat je het eten niet deelt met je buren/anderen, als je toch te veel hebt...
Zo...
[..]
Tja als je onder eetbaar, in je mond stoppen en kunnen doorslikken verstaat misschien..![]()
Dat kan prima. Doen wij thuis ook altijd.quote:Op zondag 3 november 2013 23:56 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Een geopende pot mayo een jaar in een keukenkastje bewaren.... Eet smakelijk...
quote:Op maandag 4 november 2013 00:04 schreef robber57 het volgende:
je haalt nu een aantal dingen door elkaar
Ik gooi geen onnodig eten weg en koop ook geen potten (wel of niet lang houdbare) mayo...quote:Op maandag 4 november 2013 00:04 schreef robber57 het volgende:
Ik vind onnodig eten weg gooien een doodzonde en daarom probeer ik jou (en hopelijk anderen) er van te overtuigen dat je een pot mayo echt wel veel langer kunt bewaren
Inderdaad. Mayonaisse is een van die producten die je gewoon in de kast kan laten staan zonder dat het wegrot.quote:Op maandag 4 november 2013 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken genoeg mensen bij wie de (olijf)olie ook zo lang in de kast staat. En ik kan je verzekeren dat geopende olie een stuk ranziger smaakt na een half jaar dan zo'n pot mayo.
Doe niet zo flauw, geef het nou maar gewoon toe.quote:
Ik kan Kewpie niet waarderen... Maar: over smaak valt niet te twisten.quote:Op zondag 3 november 2013 19:22 schreef RobinOok het volgende:
Als we dan toch eigenwijs gaan doen, ik ga natuurlijk voor kewpie!
[ link | afbeelding ]
Japanse mayonaise: Kewpie
Die in de Weckpotquote:Op zondag 3 november 2013 00:50 schreef Chinless het volgende:
Delhaize eigen merk uit België....
Staat niet in je OP dus volgens mij faal je sowiesow .
Die is het lekkerste en Calvé is ook wel lekker. Zojuist vanochtend pot zaanse-mayonaise besteldquote:Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef bas-beest het volgende:
Dit is gewoon de lekkerste:
[ afbeelding ]
Het staat niet voor niks houdbaar heids datum op.Als bij mij iets over de datum is dan eten wij niet opquote:Op zondag 3 november 2013 23:54 schreef Riddler86 het volgende:
Nee hoor, dan is het gewoon nog steeds goed. Wat een onzin.
Vooral met zout moet je uitkijken, dat heeft namelijk voor de verwerking al 40.000 jaar in een grot gelegen.quote:Op maandag 11 november 2013 14:20 schreef Haaibaaike het volgende:
[..]
Het staat niet voor niks houdbaar heids datum op.Als bij mij iets over de datum is dan eten wij niet op
Snap ik wel. Het product gaat namelijke direct rotten als de houdbaarheidsdatum verstreken is.quote:Op maandag 11 november 2013 14:20 schreef Haaibaaike het volgende:
[..]
Het staat niet voor niks houdbaar heids datum op.Als bij mij iets over de datum is dan eten wij niet op
quote:Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef bas-beest het volgende:
Dit is gewoon de lekkerste:
[ afbeelding ]
Ja, maar de dag ervoor is het nog 100% goed hoor..quote:Op maandag 11 november 2013 18:49 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Snap ik wel. Het product gaat namelijke direct rotten als de houdbaarheidsdatum verstreken is.
En zelfs vlees is niet per definitie niet meer goed. Dingen als beleg bijvoorbeeld kunnen nog prima na de houdbaarheidsdatum. Gewoon je neus en ogen gebruiken.quote:Op maandag 11 november 2013 20:16 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja, maar de dag ervoor is het nog 100% goed hoor..
Behalve (niet gedroogd/gepekeld) vlees, niet zure melkproducten bederft er vrijwel niets snel. Alles wat zuur, gepekeld of gedroogd is wordt je niet snel ziek van. En toevallig zijn allerlei voedingsmiddelen die wij gebruiken zo gemaakt...Jammer dat de helft van de mensen inmiddels niets meer van voeding weet.
Klopt helemaal, maar het is wel zo dat je van bedorven vlees en melkproducten echt ziek kan worden. Terwijl bedorven sap bijvoorbeeld vies is, maar je wordt er niet ziek van. Dus met vleeswaren (mits niet gedroogd) altijd een beetje oppassen. TErwijl je yoghurt gewoon kan eten totdat je het niet lekker meer vindt. Ziek zul je er niet van worden.quote:Op maandag 11 november 2013 20:18 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En zelfs vlees is niet per definitie niet meer goed. Dingen als beleg bijvoorbeeld kunnen nog prima na de houdbaarheidsdatum. Gewoon je neus en ogen gebruiken.
Nee, precies. Daar heb je helemaal gelijk in.quote:Op maandag 11 november 2013 20:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Klopt helemaal, maar het is wel zo dat je van bedorven vlees en melkproducten echt ziek kan worden. Terwijl bedorven sap bijvoorbeeld vies is, maar je wordt er niet ziek van. Dus met vleeswaren (mits niet gedroogd) altijd een beetje oppassen. TErwijl je yoghurt gewoon kan eten totdat je het niet lekker meer vindt. Ziek zul je er niet van worden.
Het is net zo naturel als mayonaise met azijn. Mayonaise zonder een van beide is er volgens mij niet op de markt. Ik kan de D&L met azijn zeker aanraden, maar ik denk dat je die als minder neutraal ervaart omdat die wat harder van smaak is, omdat het verschil met de Nederlandse gezoete mayo met ook nog eens relatief weinig azijn nog wat groter is.quote:Op maandag 11 november 2013 20:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Verder vind ik het jammer dat mijn supermarkt alleen D&L met citroen heeft en niet gewoon naturel anders had ik die wel willen proberen.
quote:Op maandag 4 november 2013 13:20 schreef kingmob het volgende:
[ afbeelding ]
Nooit verwacht, maar ik vind deze duitse Mayo de lekkerste die ik ken
Dat snap ik ook absoluut niet.quote:Op dinsdag 12 november 2013 20:22 schreef erikkll het volgende:
Ik snap ab-so-luut niet hoe die belse rommel op 5 kan eindigen want ik vind hem echt niet lekker
lekker!quote:
In barre tijden, toen de D&L nog niet hier in de supermarkt lag en ik ze nog uit Belgie moest halen heb ik ooit een frietkotuitbater uitgehoord over de Belgische mayonaise. Die zij dat met citroen eigenlijk superieur was tov die met azijn, want dat laatste is een goedkoper ingredient. Maar ik nam ook altijd die met azijn mee terug, want in mijn optiek lekkerder bij de friet, die zat dan ook in veel grotere potten. Maar wel echt anders en minder subtiel van smaak.quote:Op dinsdag 12 november 2013 19:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Dus de citroensmaak proef je niet in de D&L met citroen? Want uit bv Belgische mayo proef ik gelukkig niet direct citroen. Wel zurig maar niet citroenerig.
Opmerkelijk ook dat op dergelijke flessen karresmeer toch de kreet mayo/mayosaus oid mag staan.quote:
Maar je hebt toch bij iedere F&C keet de mogelijkheid tot de goddelijke combo van azijn en zoutquote:Op woensdag 13 november 2013 21:48 schreef Selestha het volgende:
De mayo hier in het VK stemt mij over het algemeen niet vrolijk.. Al heb ik nu een citroen-variant van Hellmans gevonden die wel te hachelen is. Maar ik mis D&L
Alsof ik alleen mayo eet bij fish and chips omdat ik in het VK woonquote:Op donderdag 14 november 2013 03:25 schreef robber57 het volgende:
[..]
Maar je hebt toch bij iedere F&C keet de mogelijkheid tot de goddelijke combo van azijn en zout![]()
Dan heb je toch geen mayo nodig?
Ja, helaas is deze nergens in Nederland verkrijgbaar. Belgie wel.quote:Op maandag 4 november 2013 13:19 schreef Speedball het volgende:
[ afbeelding ]
Bijna nergens te krijgen, heb m wel eens bij de makro gezien in een 5 liter pot. (was in 2 maanden op)
Dit is echt de lekkerste mayonaise ooit
Dat geldt ook voor zaanse mayonaise met yoghurt.quote:Op dinsdag 12 november 2013 23:07 schreef Isabeau het volgende:
Hellman's is ook mijn nummer 1
Wat je absoluut niet moet kopen is 'mayonaise 3% vet' van Calvé. Allemachtig wat is dat smerig
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |