abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 november 2013 @ 00:25:00 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_132842837
Op de patat, de gebakken aardappeltjes, op een broodje of als basis voor een saus. Ieder Nederlands huishouden heeft wel een pot mayonaise in huis. Wat is de lekkerste? Hoog tijd voor een smaaktest!

Vele soorten
Als je voor het schap in de supermarkt staat zie je een enorme hoeveelheid mayonaise en magere varianten. Over die magere varianten vertellen we later iets meer. Voor deze smaaktest kochten we tien potten gewone mayonaise.

Welke olie?
Mayonaise moet minimaal 70% olie bevatten. Soms staat er alleen op de pot dat er plantaardige olie in zit, maar vaak is het ook gespecificeerd. Wij kwamen zonnebloemolie, raapzaadolie en sojaolie tegen. Vanaf december 2014 moet wél vermeld worden welke olie erin zit.

Eieren mogen niet ontbreken
Een ander verplicht ingrediënt volgens de wet is ei. Er moet minimaal 5% eigeel in zitten. In de meeste (Calvé, D&L Mayo Royale en Belze Majoneis) mayonaises zit scharrelei en in een drietal vrije uitloopeieren.

Te zoet
Veel mensen vinden Franse en Belgische mayonaise lekker en nemen van vakantie een pot mee. Als je in Nederland een pot zonder suiker wil kopen moet je goed zoeken. Slechts in één van de tien potten mayonaise zit geen suiker en dat is de Belze Majoneis. Die is inderdaad gemaakt volgens Belgisch recept.

Wie zijn de deskundigen?
De tien potten mayonaise zijn blind geproefd door vier deskundigen die ieder met hun eigen kennis en ervaring de mayonaises beoordeelden.

- Janny van der Heijden is jurylid van Heel Holland Bakt, culinair publicist, schrijft een dagelijkse kookrubriek in de Wegener bladen, was hoofdredacteur van de TIP.
- Roelina Dijk is levensmiddelentechnoloog en schrijft over eten (en mayonaise) voor haar website.
- Erik van Loo is chefkok van restaurant Parkheuvel in Rotterdam en schrijver van boek 'Sauzen'.
- Arn Zuyderduijn is eigenaar van het Vlaams Friteshuis 'van Gogh' in Amersfoort en mayonaise-ambassadeur. Hij verkoopt in zijn zaak patat met Vlaamse mayonaise.
  zondag 3 november 2013 @ 00:26:04 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_132842847
Wie wint de test?

Product Waar te koop? Wij betaalden Inhoud Prijs per 500ml

Cijfer

1.

Hellmann's Real Mayonnaise

Albert Heijn, C1000, diverse winkels

¤2,39 433ml ¤2,76 7,8

2.

Jumbo Mayonaise

Jumbo ¤1,39 650ml ¤1,07 6,5

3.

Calvé Mayonaise

Algemeen verkrijgbaar ¤1,45 450ml ¤1,61 6,3

4.

D&L Mayo Royale

Algemeen verkrijgbaar

¤1,75

350ml

¤2,50

5,8

5.

Belze Majoneis

Jumbo, PLUS, Marqt, diverse winkels

¤2,79

330ml

¤4,23

5,8

6.

Trophy Mayonaise

Aldi

¤0,99

600ml

¤0,83

5,5

7.

Van Wijngaarden Zaanse Mayonaise

Algemeen verkrijgbaar

¤0,90

500ml

¤0,90

5,5

8.

Vita D'or

Lidl

¤0,99

600ml

¤0,83

5,3

9.

Remia Mayonaise

Algemeen verkrijgbaar

¤1,39

550ml

¤1,26

5,0

10.

AH Mayonaise

Albert Heijn

¤1,49

650ml

¤1,15

4,0

Wat vond de jury?
Op één eindigt Hellmann's Real Mayonnaise: "lobbig en tegelijk luchtig, zuur, zoet, zout, mooie balans, lijkt meest op zelfgemaakt." Op twee de Jumbo Mayonaise: dit vonden de deskundigen een neutrale mayonaise. "Lichte geur, makkelijk, licht zuur." Op drie Calvé Mayonaise: "mooi romig, lekker, dit is Calvé?" Andere juryleden vonden deze mayonaise "niet uitgesproken, ééndimensionaal". De nummers vier en vijf kregen dezelfde beoordeling, maar omdat de D&L Mayo Royale goedkoper is, staat deze op de vierde plaats. Voor de nummers zes en zeven geldt hetzelfde. Over de Belze Majoneis (zonder suiker) waren de meningen erg verdeeld. Twee juryleden waardeerden de zurige smaak, de andere twee vonden juist dat het zurige teveel overheerst. Op nummer eindigt AH Mayonaise. Werd unaniem niet gewaardeerd door de jury: "vlakke geur, geen geur, zoet, flauw, mist zuur."

Magere varianten 'mayonaises'
Martijn Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer. Hij keek voor Kassa kritisch naar een heleboel magere varianten op mayonaise. Deze sauzen mogen geen mayonaise heten omdat ze minder dan 70% vet bevatten. Daarom zie je in het schap namen als: fritessaus, mayonaise met yoghurt, halvanaise, yoghonaise, yoghurt mayonaise, olijf mayonaise, yofresh, halfvolle mayo, mayonaise licht & romig, mayolijn, mayonaise slechts 3% vet.

Volle, halfvolle en magere 'mayonaises'
Katan stelt vast de producten met minder vet wel meer zout en suiker bevatten. Vet geeft veel smaak aan producten en als daar minder van in zit wordt dat gecompenseerd met zout en suiker. Katan vindt de hoeveelheden zout en suiker niet verontrustend. Wel geeft hij het advies om magere producten goed met elkaar te vergelijken omdat onder andere de zoutgehaltes onderling wel verschillen. De minder vette sauzen zijn natuurlijk een goede keus als je op je calorieën moet letten.

Met saus eet je meer :D
Verder vertelt Katan dat saus op je eten ervoor zorgt dat je er meer van gaat eten. Uit onderzoek blijkt dat ondervoede bejaarden meer eten als saus op hun voeding zit. In dat geval kan saus mensen juist aanzetten om meer te eten. Als je echter te dik bent en moet matigen, dan kun je de saus beter laten staan.

Recept om zelf mayonaise te maken
Chefkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel liet ons weten dat je de lekkerste mayonaise zelf maakt. Deze bestaat uit de volgende ingrediënten die je met elkaar mengt. Zie ook het filmpje voor een uitleg.

- twee eidooiers
- halve eetlepel arachideolie
- halve eetlepel dijonmosterd
- tien druppels Worcester
- anderhalve eetlepel azijn
- klein scheutje citroensap
- peper en zout
  zondag 3 november 2013 @ 00:27:09 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_132842866
Wat eten de Fokkertjes :?
En waar in godsnaam koop ik Hellmans mayo :/ :@
Hier in huis D&L :9
  zondag 3 november 2013 @ 00:28:16 #4
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_132842885
Bedankt voor je copy/paste OP.

Thuis hadden we altijd Calvé omdat mijn vader deze altijd wou. Sinds dat ik op mezelf woon heb ik gewoon een tube Zaanse. Voor een tweepersoons huishouden meer dan genoeg.

[ Bericht 75% gewijzigd door mime_negert op 03-11-2013 00:31:32 (Verkeerse knop ingedrukt) ]
pi_132842907
Dit is gewoon de lekkerste:

- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_132842911
Zaanse uit een tube.
  zondag 3 november 2013 @ 00:32:17 #7
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_132842966
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef Trebo het volgende:
Zaanse uit een tube.
:Y Vind ik ook maar staat hier op nr 7 :@
pi_132842997
quote:
6s.gif Op zondag 3 november 2013 00:32 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:Y Vind ik ook maar staat hier op nr 7 :@
Snappen er niks van joh.
pi_132843040
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef Trebo het volgende:
Zaanse uit een tube.
Die is lekker ja :9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132843199
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef Trebo het volgende:
Zaanse uit een tube.
Eensch.

De nummer 1, die van Hellmann's, die is ook prima. Maar die is wat stijver en luchtiger, terwijl de Zaanse mayo wat smeuïger is en wat zuurder en wat meer naar mosterd smaakt. Het is maar net wat je wil.
  zondag 3 november 2013 @ 00:48:58 #11
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_132843295


Voor mij graag D&L met Citroen.
pi_132843332
Delhaize eigen merk uit België....

Staat niet in je OP dus volgens mij faal je sowiesow .
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zondag 3 november 2013 @ 00:57:41 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132843513
quote:
6s.gif Op zondag 3 november 2013 00:26 schreef ikweethetookniet het volgende:
- twee eidooiers
- halve eetlepel arachideolie
- halve eetlepel dijonmosterd
- tien druppels Worcester
- anderhalve eetlepel azijn
- klein scheutje citroensap
- peper en zout
Mayonaise met een halve eetlepel olie?

[ Bericht 89% gewijzigd door RobinOok op 03-11-2013 16:08:59 ]
  zondag 3 november 2013 @ 01:00:12 #14
94218 Zeitgeist
Es lebe die Freiheit!
pi_132843563
Wat ik lekker vind bij friet? Remulade.
The Light Is Leaving Us All
pi_132843565
Ik ben ook van de Zaanse. Niet te zuur en eigenlijk nauwelijks zoet. Minder zoet dan de Calvé in elk geval.
  zondag 3 november 2013 @ 01:04:55 #16
242879 Onnoman
The On And Only
pi_132843657
yogonaise
kruidenmayo bij bram ladage
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_132843669
quote:
6s.gif Op zondag 3 november 2013 00:27 schreef ikweethetookniet het volgende:
En waar in godsnaam koop ik Hellmans mayo :/ :@
Ik heb die wel eens bij de C1000 gekocht. Maar bij andere supermarkten heb ik 'm ook wel eens gezien, i.i.g. bij de Jumbo denk ik.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-11-2013 01:05:54 ]
pi_132843850
Euroshopper. Of misschien heet die nu ah basic.
pi_132844045
Echt smerig dat mayonaise...
En dan is het nog ongezond ook :')
  zondag 3 november 2013 @ 01:34:36 #20
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_132844141
Beetje een raar recept.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_132844315
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 01:28 schreef RetRy32 het volgende:
Echt smerig dat mayonaise...
En dan is het nog ongezond ook :')
:')

Alles is ongezond als je er te veel van eet. ;)
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_132844354
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 01:46 schreef bas-beest het volgende:

[..]

:')

Alles is ongezond als je er te veel van eet. ;)
1 kilo komkommer doet niks.
1 kilo mayonaise is de dood.
  zondag 3 november 2013 @ 05:50:47 #23
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_132845629
Verrassende uitslag, ik vind zelf Belze Majoneis veruit de beste in deze lineup. Calve op drie (whut?!) en de zeer middelmatige mayo van de Aldi (ik winkel graag bij de Aldi) even hoog als de Belze vind ik vreemd.
Ben ook wel benieuwd naar de scores per jurylid. Als de twee leden die de Belze als goed waardeerden Van Loo en Zuyderduijn zijn terwijl de twee non-relevante bloggertjes deze minder vonden weet ik genoeg.
pi_132853512
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 05:50 schreef GoCanucksGo het volgende:
Verrassende uitslag, ik vind zelf Belze Majoneis veruit de beste in deze lineup. Calve op drie (whut?!) en de zeer middelmatige mayo van de Aldi (ik winkel graag bij de Aldi) even hoog als de Belze vind ik vreemd.
Ben ook wel benieuwd naar de scores per jurylid. Als de twee leden die de Belze als goed waardeerden Van Loo en Zuyderduijn zijn terwijl de twee non-relevante bloggertjes deze minder vonden weet ik genoeg.
Het is ook gewoon een smaakverschil. Je moet die Belze niet vergelijken met die zoete troep, en eigenlijk ook niet met D&L citroen. Ik vind hem ook het lekkerst, maar niet voor elke toepassing. Zo heb ik laatst ontdekt waarom Belgen wel mayonaise bij de frietkot hebben, maar niet bij mosselen met friet. Die Belze vloekt echt met mosselen, gaat echt niet samen. Voor kreeft met mayonaise zou ik deze ook niet kiezen denk ik, dan liever de D&L citroen, die was ronder en zachter.

Belze lijkt meer op de D&L azijn, dat geldt dan als mindere kwaliteit dan die met citroen, maar het is gewoon wat harder en markanter van smaak, in die zijn lijkt het meer op de Zaanse uit de tube, die heeft ook een harde charme. D&L extra romig vind ik niks, lijkt me meer iets voor de Nederlandse markt en mist nou juist dat friszure wat de D&L citroen zo lekker maakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 3 november 2013 @ 15:20:08 #25
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_132854653
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 14:55 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Belze lijkt meer op de D&L azijn, dat geldt dan als mindere kwaliteit dan die met citroen, maar het is gewoon wat harder en markanter van smaak, in die zijn lijkt het meer op de Zaanse uit de tube, die heeft ook een harde charme. D&L extra romig vind ik niks, lijkt me meer iets voor de Nederlandse markt en mist nou juist dat friszure wat de D&L citroen zo lekker maakt.
Bij je laatste zin sluit ik me bij aan. Ik had een keertje de D&L romig gehaald, maar ik kwam er dus achter dat ik het friszure miste van D&L citroen.
  zondag 3 november 2013 @ 18:45:43 #26
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_132861766
Iemand bekend met deze :9 ?




Sinds ik in een franse karrevoer ben geweest komt er niets anders meer op tafel ,er zit een redelijke hoeveelheid Dijon mosterd doorheen en dat is niet voor iedereen weggelegd maar als je van zure majo houd is dit wel een topper.
pi_132861818
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef bas-beest het volgende:
Dit is gewoon de lekkerste:

[ afbeelding ]
Deze man weet.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  zondag 3 november 2013 @ 18:51:39 #28
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_132861942
Mayonaise.... zo simpel om te maken..
En het dan kopen.... :')
Rare zoete troep :r
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_132862023
Ik vind oliehoorn mayonaise wel lekker. :Y)
  zondag 3 november 2013 @ 18:55:20 #30
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_132862049
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 00:29 schreef bas-beest het volgende:
Dit is gewoon de lekkerste:

[ afbeelding ]
Dat.

Onbegrijpelijk dat deze maar een 5.5 had in de test
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  zondag 3 november 2013 @ 18:56:25 #31
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_132862081
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 18:45 schreef robber57 het volgende:
Iemand bekend met deze :9 ?

[ afbeelding ]


Sinds ik in een franse karrevoer ben geweest komt er niets anders meer op tafel ,er zit een redelijke hoeveelheid Dijon mosterd doorheen en dat is niet voor iedereen weggelegd maar als je van zure majo houd is dit wel een topper.
Deze is idd geweldig lekker, maar het is een ander produkt.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  zondag 3 november 2013 @ 18:58:51 #32
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_132862150
quote:
1s.gif Op zondag 3 november 2013 01:49 schreef RetRy32 het volgende:

[..]

1 kilo komkommer doet niks.
1 kilo mayonaise is de dood.
Dood door mayonaise lijkt me een mooiere dood dan dood door komkommer. Tenzij de komkommer in tzatziki zit
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_132862501
  zondag 3 november 2013 @ 19:22:26 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132862834
Als we dan toch eigenwijs gaan doen, ik ga natuurlijk voor kewpie!


Japanse mayonaise: Kewpie
pi_132866952
Slechte smaaktest, opzet: amateuristisch; uitslag onbetrouwbaar.

Ik heb zelf trouwens het liefst zelfgemaakt mayo, maak het alleen als het echt ergens bijpast. Daarmee voorkom ik direct dat ik er een ongezonde hoeveelheid van gebruik.
Whatever...
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 november 2013 @ 20:55:44 #36
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_132867027
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 3 november 2013 @ 21:05:27 #37
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_132867674
DL citroen vind ik het lekkerst op de fritten.
Hellmann of zelfgemaakt is beter in salades ed.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_132869041
Ik heb altijd gedacht dat Hellmann's Amerikaanse troep was, maar is blijkbaar dus mayonaise van goede kwaliteit.
pi_132869184
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 21:25 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik heb altijd gedacht dat Hellmann's Amerikaanse troep was, maar is blijkbaar dus mayonaise van goede kwaliteit.
Ten eerste is die test de grootste bullshit.

Te tweede is Hellmans gewoon unilever, dus calve maar dan net even anders. Unilever heeft voor heel veel landen en evenzoveel smaakvoorkeuren diverse smaakprofielen aan Mayo, die zetten per land iets van de 4 meest voorkomende voorkeuren dmv een merk op de markt. Zo ook met hellmans. (en calve, amora, d+l etcetc.)
Whatever...
  zondag 3 november 2013 @ 21:30:47 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132869514
Ik vind Hellmans helemaal niks. Rare textuur, vieze, witte kleur, smaakt nergens naar. Scoort bij mij steevast onderaan.
  zondag 3 november 2013 @ 21:53:24 #41
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_132871054
Overigens: tests waarin huismerken verschijnen zoals traditioneel van de consumenten programma's zijn de meest grote bullshit die je kunt bedenken.
Vandaag zit er in zo'n potje huismerk een nock off van de B-lijn van remia en morgen vullen ze zo'n potje met karresmeer,huismerken bieden geen maar dan ook echt totaal geen enkele garantie op kwaliteit of continuïteit van het product in het potje en alleen daarom al zijn huismerken de kanker van de nederlandse supermarkt.
pi_132871435
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 18:51 schreef Snowballed het volgende:
Mayonaise.... zo simpel om te maken..
En het dan kopen.... :')
Rare zoete troep :r
Als ik 2 eetlepels mayo in de maand gebruik is dat veel. Dan ga ik niet moeilijk lopen doen om het zelf te maken.

En dit topic toont goed aan: smaken verschillen.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_132871588
Zaanse. O+
  zondag 3 november 2013 @ 22:09:16 #44
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_132872118
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 21:59 schreef Resistor het volgende:

[..]

Als ik 2 eetlepels mayo in de maand gebruik is dat veel. Dan ga ik niet moeilijk lopen doen om het zelf te maken.

En dit topic toont goed aan: smaken verschillen.
Weet je hoe snel een verpakking mayo uit de winkel kapot gaat als het open is..?
meestal staat erop: na openen, enkele dagen houdbaar in de koeling..

Weet je hoe snel je mayo klaar hebt.. en hoe simpel het is?
Moeilijk lopen doen... :{w
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_132872861
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 22:09 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Weet je hoe snel een verpakking mayo uit de winkel kapot gaat als het open is..?
meestal staat erop: na openen, enkele dagen houdbaar in de koeling..

Weet je hoe snel je mayo klaar hebt.. en hoe simpel het is?
Moeilijk lopen doen... :{w
Na een half jaar word ik nog steeds niet ziek van de fritessaus die ik hier heb (van de Aldi), ligt altijd in de koelkast. Maar ik moet zeggen dat ik een goede weerstand heb, nooit ziek, en zeker niet van eten. (maar ik proef het wel goed)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 3 november 2013 @ 22:25:36 #46
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_132873045
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 22:09 schreef Snowballed het volgende:

[..]


Weet je hoe snel een verpakking mayo uit de winkel kapot gaat als het open is..?
meestal staat erop: na openen, enkele dagen houdbaar in de koeling..
Ik vraag me af of jij dat wel weet?
Een geopende pot van om het even wat dan ook is in de koelkast doorgaans maanden houdbaar en majo is daar geen uitzondering op .
Je moet je dan wel houden aan wat simpele regeltjes zoals uitsluitend met een schone lepel in de pot en niet de pot 2 uur op tafel in de woonkamer van 20 graden zetten maar gewoon wat majo in een kommetje doen , de pot weer zo snel mogelijk terug zetten in de koelkast en dat kommetje op tafel zetten en het restant NIET terug in de pot gooien.
  zondag 3 november 2013 @ 22:25:52 #47
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_132873070
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 22:22 schreef Resistor het volgende:

[..]

Na een half jaar word ik nog steeds niet ziek van de fritessaus die ik hier heb (van de Aldi), ligt altijd in de koelkast. Maar ik moet zeggen dat ik een goede weerstand heb, nooit ziek, en zeker niet van eten. (maar ik proef het wel goed)
Fritessaus is ook iets van 70% water met bindmiddel ipv 70% olie/vetten..
Dat zal dus ook iets langer meegaan... maar een half jaar..?
Kan me voorstellen dat je dat goed proeft... :X

[ Bericht 3% gewijzigd door Snowballed op 03-11-2013 22:34:44 ]
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  zondag 3 november 2013 @ 22:32:51 #48
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_132873453
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 22:25 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik vraag me af of jij dat wel weet?
Een geopende pot van om het even wat dan ook is in de koelkast doorgaans maanden houdbaar en majo is daar geen uitzondering op .
Je moet je dan wel houden aan wat simpele regeltjes zoals uitsluitend met een schone lepel in de pot en niet de pot 2 uur op tafel in de woonkamer van 20 graden zetten maar gewoon wat majo in een kommetje doen , de pot weer zo snel mogelijk terug zetten in de koelkast en dat kommetje op tafel zetten en het restant NIET terug in de pot gooien.
:'( _O-

Ik had nog een pot zure haring staan.. maar die waren toch heel mooi geel geworden binnen een paar dagen...

En zo kan ik dit hele topic wel vol lullen met voorbeelden...
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  † In Memoriam † zondag 3 november 2013 @ 22:44:41 #49
91830 MaximusTG
pi_132874170
:'), mayonaise in pot uit de supermarkt is echt wel wat langer houdbaar dan een paar dagen hoor. Hetzelfde kun je niet zeggen van zelfgemaakte. Ik heb momenteel D&L citroen, omdat ik het zelf ook altijd met citroen maak.
Maar zoveel mayo eet ik niet, dan is zo'n zeer beperkt houdbare zelfgemaakte erg zonde; zeker als je bedenkt hoeveel je al kan maken met maar 1 eidooier.
  zondag 3 november 2013 @ 23:20:20 #50
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_132876230
quote:
14s.gif Op zondag 3 november 2013 22:32 schreef Snowballed het volgende:

[..]

:'( _O-

Ik had nog een pot zure haring staan.. maar die waren toch heel mooi geel geworden binnen een paar dagen...

En zo kan ik dit hele topic wel vol lullen met voorbeelden...
En je punt is? , dat als een product verkleurd het niet meer eetbaar is? :')

Niet dat het mij iets uitmaakt hoor, als jij in een vlaag van permanente paranoia je duur gekochte levensmiddelen na een paar dagen wilt weggooien omdat er wat verkleuring is zou ik zeggen doe maar,het is niet mijn geld.

Ik heb geen ervaring met zure haring maar juist een product dat ondergedompeld is in een azijn oplossing heeft een zeer lange levensduur,dat is nu juist de point van dat "in het zuur", in een zure omgeving kunnen bacteriën en schimmels bijna niet groeien.

Dan moet ik die biefstuk die gisteren gekocht heb maar weggooien want die is helemaal bruin geworden :')

[ Bericht 8% gewijzigd door robber57 op 03-11-2013 23:25:36 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')