quote:Op woensdag 23 oktober 2013 09:16 schreef BasEnAad het volgende:
Ik zie in een orderboek wel eens orders in de bied of laat staan voor bijvoorbeeld -1,000.
Wat betekent dit, die min?
quote:Op woensdag 23 oktober 2013 10:58 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Kom maar met wat namen dan.
quote:Op woensdag 23 oktober 2013 11:11 schreef ssebass het volgende:
Ik zie veel waarschuwingen dat de markt overkocht is. Hoe staan jullie hier tegenover? Je ziet ook binnen fondsen dat ze het aantal aandelen afslanken tgv bijv obligaties. Binnenkort met zijn allen short
quote:Op woensdag 23 oktober 2013 11:15 schreef HD9 het volgende:
[..]
maar ook de subsidie en dus zal dat wel meevallen
Antonov?quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:16 schreef DrSnuggle het volgende:
Hoe heet dat bedrijf ook alweer waar de aandelen op 1 cent stond? Was echt zo'n spookaandeel waar af en toe geld in gepompt werd maar verder niks mee gebeurde.
Haha ja antonov, maar blijkbaar zijn ze ondertussen van de beurs? Dit is wel DE Antonov van die grootste vliegtuigen van de wereld toch? Hoe kan zo'n aandeel dan zakken naar 1 cent en hoe hebben ze het uberhaupt zo lang vol gehouden daar onderaan?quote:
Ze hadden een revolutionaire versnellingsbak bedacht, en beloofden gouden bergen voor de aandeelhouders. En omdat een aandeel heel goedkoop is, waren er mensen die dachten dat het alleen maar omhoog kon. 1 cent erbij en je hebt 100% winst! en al gaat er 0,5 cent af, dan is het een mooi koopmoment of zoiets. En het bedrijf hield wel van het opnieuw uitgeven van nieuwe aandelen, waardoor de huidige aandelen natuurlijk minder waard werden.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 18:17 schreef DrSnuggle het volgende:
[..]
Haha ja antonov, maar blijkbaar zijn ze ondertussen van de beurs? Dit is wel DE Antonov van die grootste vliegtuigen van de wereld toch? Hoe kan zo'n aandeel dan zakken naar 1 cent en hoe hebben ze het uberhaupt zo lang vol gehouden daar onderaan?
Wat is nu eigenlijk de status daarvan?quote:Op donderdag 24 oktober 2013 10:54 schreef zuchtje het volgende:
[..]
Ze hadden een revolutionaire versnellingsbak bedacht, en beloofden gouden bergen voor de aandeelhouders. En omdat een aandeel heel goedkoop is, waren er mensen die dachten dat het alleen maar omhoog kon. 1 cent erbij en je hebt 100% winst! en al gaat er 0,5 cent af, dan is het een mooi koopmoment of zoiets. En het bedrijf hield wel van het opnieuw uitgeven van nieuwe aandelen, waardoor de huidige aandelen natuurlijk minder waard werden.
Van de techniek? Geen idee. Hier is een oud draadje, mocht leedvermaak je kopje thee zijn.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:55 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Wat is nu eigenlijk de status daarvan?
Die trailing stoploss heeft mij inderdaad gered. Gister mijn derivaten shell verkocht. Was anders vandaag een hele harde klap geweest. Aandeel staat vandaag op -4,3% en gaat nog steeds naar beneden.quote:Op vrijdag 25 oktober 2013 11:41 schreef pikinhand het volgende:
Je trailing stop moet gerelateerd zijn aan de koersbewegingen en volatiliteit. Een goede indicator hiervoor is de ATR (average trading range), dan pak je bijv 2x de ATR als stoploss. Het beste kan je even zoeken op internet op ´ATR based stoploss´ en dan iets zinnigs vinden.
Een (trailing) stoploss is alleen bedoeld om te zorgen dat je niet een enorm verlies loopt bij een onverwacht iets zoals een renteverhoging, aankondiging van een inval in Syrie, cijfers om 14:30 die anders zijn dan de verwachting. Je moet nog steeds je koersdoel in de gaten houden en ook af en toe winst pakken op een top.
De PSAR indicator is ook bedoeld als stoploss, al misbruiken mensen die soms als instapindicator.
Dat hangt van je derivaat af, wanneer dat precies opent, en hoe die stoploss werkt, optie of turbo ? Maar hij hoort op de huidige koers te handelen, transacties met terugwerkende kracht bestaan niet. Het kan zijn dat de spread tussen bied en laat breed lag, dan verkoop je tegen de bied en dat is lager.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 09:50 schreef ssebass het volgende:
[..]
Die trailing stoploss heeft mij inderdaad gered. Gister mijn derivaten shell verkocht. Was anders vandaag een hele harde klap geweest. Aandeel staat vandaag op -4,3% en gaat nog steeds naar beneden.
Probeerde trouwens een stop loss in te stellen maar die werd meteen uitgeoefend. Ik weet niet precies welk laatste koers die nou gebruikt. Ik had hem op de openingskoers gezet maar op het moment dat het aandeel al veel hoger stond en ook niet meer in de buurt van de openingskoers is geweest. Blijkbaar kijkt die naar de dag laag? Ook al ligt dit op een moment voor het instellen van de stop loss... Zonde van de transactiekosten.
Net als de trailig stop loss. Kijkt deze naar de hoogste sinds het instellen of kijkt deze naar de dag top? Ik neem aan het eerste.
Dat ligt natuurlijk aan de prijs die je aan je aandelen hangt. Ga je ver boven/onder de marktprijs zitten dan zal het wel even duren voordat ze verkocht zijn. Kies je voor de marktprijs dan worden ze verkocht zodra er een koper is, en de HFT er hun truukjes mee gedaan hebben. Seconden over het algemeen.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 13:07 schreef Awsom het volgende:
Wat ik belangrijk vind is dat ik mijn aandelen/shorts&longs snel kan verkopen. Op het moment dat ik op de sell knop klik wil ik ook dat het aandeel per direct verkocht is. Kan iemand bevestigen of dit bij Binck zo is? Ook zie ik dat je bij Lynx bij een cash-rekening pas na drie dagen weer beschikking hebt over je geld. Geldt dit ook voor Binck (zal vast wel in de informatiemap staan)?
Hmm ja misschien was het de spread, maar dan moet die wel heel groot zijn geweest. Heb alles voor plaatsing gecontroleerd. Ging om een turbo long. Merkwaardig.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 09:55 schreef pikinhand het volgende:
[..]
Dat hangt van je derivaat af, wanneer dat precies opent, en hoe die stoploss werkt, optie of turbo ? Maar hij hoort op de huidige koers te handelen, transacties met terugwerkende kracht bestaan niet. Het kan zijn dat de spread tussen bied en laat breed lag, dan verkoop je tegen de bied en dat is lager.
Lijkt me zeer onwaarschijnlijk aangezien de aandelen van de financials toen erg duur waren en ING veel assets heeft verkocht. Of de winstgevendheid moet dus heel flink omhoog of er moet een nog stevigere multiple op dan in 2007..quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:55 schreef RamboDirk het volgende:
Is de ING een goed aandeel voor de langere termijn? Zeg 2025...Dat het aandeel wellicht weer richting oude waardes van voor de crisis gaat? Zeker als ABN straks weer naar de beurs gaat, wellicht dat dit een boom gaat geven voor banken aandelen.
Of het meteen verkocht wordt hangt natuurlijk af van de prijs die jij instelt en of er een koper is. Voor de zeer veel verhandelde aandelen en een bestens order is dat meestal een kwestie van hooguit seconden.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 13:07 schreef Awsom het volgende:
Wat ik belangrijk vind is dat ik mijn aandelen/shorts&longs snel kan verkopen. Op het moment dat ik op de sell knop klik wil ik ook dat het aandeel per direct verkocht is. Kan iemand bevestigen of dit bij Binck zo is? Ook zie ik dat je bij Lynx bij een cash-rekening pas na drie dagen weer beschikking hebt over je geld. Geldt dit ook voor Binck (zal vast wel in de informatiemap staan)?
Bedanktquote:Op vrijdag 1 november 2013 11:40 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Of het meteen verkocht wordt hangt natuurlijk af van de prijs die jij instelt en of er een koper is. Voor de zeer veel verhandelde aandelen en een bestens order is dat meestal een kwestie van hooguit seconden.
Als je aandelen verkocht hebt, dan komt het bedrag meteen er op je cash-rekening bij. Wil je daar nieuwe aandelen/opties van kopen, dan kan dat ook meteen. Wil je het overmaken naar je tegenrekening, dan moet je ook bij Binck drie dagen wachten (kan ook meteen, maar dan zitten er kosten aan verbonden).
Post NL komt vanaf 12 euroquote:Op vrijdag 1 november 2013 11:52 schreef Yreal het volgende:
Ik wilde beginnen toen postnl op 2.20 stond... toen mijn rekening open ging stond het aandeel alweer op 2.76 en dacht ik dat de rek er wel uit was...
Als je van gokken houdtquote:Op zondag 3 november 2013 23:40 schreef Exacto het volgende:
Ik zat naar Nokia te kijken die staan nog laag en gaan binnenkort een nieuwe lading tablets en telefoons brengen. Kan je op die basis speculeren?
Die divisie is over een paar maand (als de aandeelhouders instemmen) van Microsoft, dus heel veel zullen ze niet meer verdienen aan hun nieuwe producten. Daarnaast is Nokia de afgelopen anderhalf jaar juist enorm in waarde gestegen (zeg ik als tevreden aandeelhouder), dat ze laag staan is erg relatief (ze staan veel lager dan vijf jaar geleden, maar veel hoger dan anderhalf jaar geleden)..quote:Op zondag 3 november 2013 23:40 schreef Exacto het volgende:
Ik zat naar Nokia te kijken die staan nog laag en gaan binnenkort een nieuwe lading tablets en telefoons brengen. Kan je op die basis speculeren?
Een aandeel voor een paar weken proberen? Dat is pas echt speculeren. Daarnaast zitten alle voorspellingen en verwachtingen al in de prijs verwerkt, dus de vraag die je jezelf moet stellen is waarom ze het beter/slechter gaan doen dan de markt verwacht.quote:Op maandag 4 november 2013 00:15 schreef Exacto het volgende:
Ja wel een beetje. Ik heb in het verleden wel vaker trends voorspeld.
Eigenlijk denk ik helemaal niet dat Nokia perse gaat stijgen op de lange termijn maar ook omdat die dingen met kerst uit komen zou ik wel voor een paar weken zo'n aandeel willen proberen.
paar weken ??quote:Op maandag 4 november 2013 00:15 schreef Exacto het volgende:
zou ik wel voor een paar weken zo'n aandeel willen proberen.
Heb je nog een beetje rendement daarop?quote:Op maandag 4 november 2013 11:20 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
paar weken ??
Ik heb sommige aandelen al 25 jaar
Ja, ik beleg bijv. in beleggingsfondsen en doe dat maandelijks, ongeacht de koers.quote:Op maandag 4 november 2013 14:00 schreef Neraice het volgende:
Zijn er hier ook mensen met een permanente portfolio?
DSMquote:Op maandag 4 november 2013 13:20 schreef floris_b het volgende:
[..]
Heb je nog een beetje rendement daarop?
Heb je een url van die rapportage ?quote:Op dinsdag 5 november 2013 01:37 schreef tofastTG het volgende:
Na het zien van de tegenlicht reportage van vandaag mijn plannen omtrent aandelen weer op de lange termijn geschoven.
Vraag me af of er nog markt is voor de particuliere beleggers als institutionele bellegers al lang en breed verslagen worden door algoritmes van HFTs...
Moet je even kijken op npo gemist, de laatste reportage van VPRO tegenlicht.quote:Op dinsdag 5 november 2013 05:35 schreef jaco het volgende:
[..]
Heb je een url van die rapportage ?
Met HF traders heb je alleen bij aankoop en verkoop te maken. Dat is nog niet eens zeker en het effect op de koers is zeer klein. De vraag/aanbod van dergelijke partijen kan zelfs in je voordeel werken. Voor een lange of middellange termijn belegger zijn de gevolgen van HF handelsaktiviteiten te verwaarlozen.
De aandeel zelf is toch nog steeds geld waard? Een bedrijf kan fouten/oplossingen maken wat de prijs van een aandeel laat stijgen of zakken. Daar kan een particulier ook van profiteren. Ook het dividend is iets wat je geld op kan leveren.quote:Op dinsdag 5 november 2013 10:30 schreef tofastTG het volgende:
[..]
Moet je even kijken op npo gemist, de laatste reportage van VPRO tegenlicht.
Persoonlijk denk ik dat de invloeden van hf trading stukken groter zijn, denk oa. Aan de flashcrash. Bovendien romen HF traders steeds een stukje af van de winst, beurzen zijn alleen nog maar bezig met het vergroten van haar volumes... Krijg meer en meer het idee dat de beurs niets is voor een particulier.
Lijkt me ook. Met een aandeel koop je gewoon een stukje van het bedrijf en profiteer je mee met de toekomstige groei en winst van dat bedrijf. Korte termijn handel is zeker voor een particulier gewoon speculeren/gokken, maar waarom op de lange termijn de beurs niets voor een particulier zou zijn begrijp ik niet. Waarom zou een particulier niet kunnen profiteren van het bezitten van een deel van een bedrijf?quote:Op dinsdag 5 november 2013 11:37 schreef zuchtje het volgende:
[..]
De aandeel zelf is toch nog steeds geld waard? Een bedrijf kan fouten/oplossingen maken wat de prijs van een aandeel laat stijgen of zakken. Daar kan een particulier ook van profiteren. Ook het dividend is iets wat je geld op kan leveren.
Een flashcrash is toch voorbij voordat de particulier erachter komt?
Reportage Flashcrash: http://tegenlicht.vpro.nl(...)money-and-speed.htmlquote:Op dinsdag 5 november 2013 12:01 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Lijkt me ook. Met een aandeel koop je gewoon een stukje van het bedrijf en profiteer je mee met de toekomstige groei en winst van dat bedrijf. Korte termijn handel is zeker voor een particulier gewoon speculeren/gokken, maar waarom op de lange termijn de beurs niets voor een particulier zou zijn begrijp ik niet. Waarom zou een particulier niet kunnen profiteren van het bezitten van een deel van een bedrijf?
Bedankt voor de kijk tip.quote:Op dinsdag 5 november 2013 13:02 schreef tofastTG het volgende:
Reportage HFt: http://tegenlicht.vpro.nl(...)all-street-code.html
Volgens mij gaf geen enkele expert in die rapportage aan zelf geen aandelen te hebben?quote:Ik vraag me dan altijd af waarom de experts die in het woord komen van dit soort reportages nooit zelf aandelen hebben, zij zitten er immers zelf in. Je hebt gewoon de informatie niet die institutionele beleggers hebben, en institutionele beleggers worden al domme beleggers genoemd door HFtrading companys.
Is dat ook de reden dat bij Binck de historische koers bijvoorbeeld op 3 staat, terwijl ik de aandelen voor 2,97 heb gekocht?quote:Op dinsdag 5 november 2013 22:35 schreef arjan1112 het volgende:
ik denk omdat ze bij binck de transactie kosten in de prijs van het aandeel verwerken
Ja.quote:Op woensdag 6 november 2013 15:15 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Is dat ook de reden dat bij Binck de historische koers bijvoorbeeld op 3 staat, terwijl ik de aandelen voor 2,97 heb gekocht?
Als je denkt dat er niemand anders is die hoger gaat bieden wel. Tenminste, ik zou het wel doen.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:53 schreef DrSnuggle het volgende:
Toch een vraag over Imtech die ik liever hier wil vragen dan in het Imtech topic.
Ik heb nu een klein aantal aandelen van Imtech, en zoals jullie weten stijgt het aandeel goed de laatste drie dagen.
Ik zit mij de hele tijd te bedenken of hier nog meer achter zit, zo ook zit ik te denken of er misschien overname-onderhandelingen zijn (gdf Suez heeft een belang in Imtech als ik het goed heb).
Stel, GDF gaat een bod doen van 5.00, dan stijgt het aandeel ook richting de 5.00. Is het dan verstandig om het aandeel dan direct van de hand te doen?
?quote:Op donderdag 7 november 2013 15:51 schreef ssebass het volgende:
Vandaag weer een nieuwe bubbel gelanceerd
Ik denk dat hij Twitter bedoelt.quote:
ja ik zou er toch niet instapppen, kan morgen een concurrent opstaan of drie of een overkoepelende tweeter, dan zou ik maar in Google gaanquote:Op donderdag 7 november 2013 15:51 schreef ssebass het volgende:
Vandaag weer een nieuwe bubbel gelanceerd
De cijfers vertellen een ander verhaal. Niet dat ik iets in de toekomst van dit bedrijf zie of zou aanraden hierin te stappen, maar dit jaar hebben ze flinke zwarte cijfers genoteerd tot nu toe.quote:
Wanneer was dat precies?quote:Op donderdag 7 november 2013 16:46 schreef ohmoetdatzo het volgende:
[..]
De cijfers vertellen een ander verhaal. Niet dat ik iets in de toekomst van dit bedrijf zie of zou aanraden hierin te stappen, maar dit jaar hebben ze flinke zwarte cijfers genoteerd tot nu toe.
Ik heb ook een account bij Binck en vind dat maar helemaal niks. Wat mij betreft apart aan en verkoopkosten rekenen is dat veel prettiger. Maar ja, het meeste gebeurt bij mij toch buiten Binck om. Vind het zelf i.i.g. vrij irritant dat ze de kosten meerekenen in de aankoopprijs.quote:Op woensdag 6 november 2013 15:15 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Is dat ook de reden dat bij Binck de historische koers bijvoorbeeld op 3 staat, terwijl ik de aandelen voor 2,97 heb gekocht?
Google forceert me nu om Google+ aan youtube te koppelen anders kan ik geen reacties meer op youtube meer posten. Ik wil helemaal geen social media. Krijg de $%!@$% google. Niemand zou Google+ gebruiken als youtube niet van google was.quote:Op donderdag 7 november 2013 16:08 schreef HD9 het volgende:
[..]
ja ik zou er toch niet instapppen, kan morgen een concurrent opstaan of drie of een overkoepelende tweeter, dan zou ik maar in Google gaan
klopt , dat is het einde van facebook dan ookquote:Op donderdag 7 november 2013 22:36 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Google forceert me nu om Google+ aan youtube te koppelen anders kan ik geen reacties meer op youtube meer posten. Ik wil helemaal geen social media. Krijg de $%!@$% google. Niemand zou Google+ gebruiken als youtube niet van google was.
Als je een een prijs biedt, dan kun je aangeven hoelang je aanbod blijft staan. Als jij bijvoorbeeld 50 euro biedt met looptijd van 1 dag, dan vervalt de order wanneer niemand die tracker wil verkopen die dag voor die prijs.quote:Op dinsdag 12 november 2013 10:44 schreef Dennis_enzo het volgende:
Ik heb om eens rond te kijken ene beleggingsrekening bij de ING erbij geopend, en bij het aankopen van trackers zag ik dat je een looptijd moet opgeven (1 dag, einde van de week of einde van de maand). Kan iemand mij vertellen wat dat precies inhoud?
hebb je zo een lijst niet van nederlandse aandelen ?/quote:Op woensdag 13 november 2013 12:28 schreef JOHAN410 het volgende:
Wat vinden jullie van de aandelen in deze lijst? http://www.beleggersbelan(...)-voor-2014-en-daarna
De margins worden nogal eens aangepast aan de dan geldende volatiliteit in de geldende markt. Deze was de afgelopen weken waarschijnlijk laag en dan kan worden besloten om de benodigde marges te verlagen.quote:Op woensdag 13 november 2013 08:17 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Mogge',
Net een e-mail van mijn broker ontvangen.
Met alleen onderstaande zin in de header zal wel een ssteembericht zijn denk ik.
Margin cushion:**,** % available
Maar moet ik dit lezen als in ik heb nu **,** % meer speelruimte verkregen?![]()
En zo ja waarom ineens?
Vreemd dit is de eerste mail van die strekking.quote:Op woensdag 13 november 2013 14:19 schreef Taciho het volgende:
[..]
De margins worden nogal eens aangepast aan de dan geldende volatiliteit in de geldende markt. Deze was de afgelopen weken waarschijnlijk laag en dan kan worden besloten om de benodigde marges te verlagen.
Allemaal waardeloos, de k/w is om te beginnen al veel te hoog voor mij als waardebelegger om uberhaupt geld in die fondsen te steken. Naar andere criteria heb ik nog niet eens gekeken.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:28 schreef JOHAN410 het volgende:
Wat vinden jullie van de aandelen in deze lijst? http://www.beleggersbelan(...)-voor-2014-en-daarna
Ja ik ben ook ff voor een deel uitgestapt en wil nog wat verder uitstappenquote:Op woensdag 13 november 2013 19:08 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Allemaal waardeloos, de k/w is om te beginnen al veel te hoog voor mij als waardebelegger om uberhaupt geld in die fondsen te steken. Naar andere criteria heb ik nog niet eens gekeken.
Dus je kan beter afwachten tot zich een epische crash voltrekt (hopelijk zeer spoedig), en dan goedkoper de aandelen inslaan. Het is nu veel te duur.
Je kan ook de concurent Cisco shortenquote:Op donderdag 14 november 2013 11:35 schreef ssebass het volgende:
Hmm volgens mij dus niet mogelijk. A en nu ook B aandelen zijn beperkt tot Chinese investeerders. Kan dus alleen Chinese aandelen die op de Hang Seng staan (H aandelen) verhandelen, maar daar staan ze niet. Balen
Huawei de maker van communicatie apparatuur is een privaat bedrijf en staat niet op de beurs. De Huawei die ssebass daar noemt, is een speelgoed fabrikant. Ik weet ook niet wat hij daarin ziet, maar het is een Shenzhen A aandeel en dus niet te koop voor buitenlanders.quote:Op donderdag 14 november 2013 11:50 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Je kan ook de concurent Cisco shorten
Haha serieus niet doorgehad. Ik had mij er ook nog niet in verdiept en wilde eerst uberhaupt kijken of het mogelijk was. Niet dus helaas.quote:Op donderdag 14 november 2013 12:53 schreef jaco het volgende:
[..]
Huawei de maker van communicatie apparatuur is een privaat bedrijf en staat niet op de beurs. De Huawei die ssebass daar noemt, is een speelgoed fabrikant. Ik weet ook niet wat hij daarin ziet, maar het is een Shenzhen A aandeel en dus niet te koop voor buitenlanders.
Ik denk dat je bij DeGiro of Lynx dit aandeel wel kan kopen. Ik weet het niet zeker maar dacht dat het wel kon.quote:Op donderdag 14 november 2013 11:35 schreef ssebass het volgende:
Hmm volgens mij dus niet mogelijk. A en nu ook B aandelen zijn beperkt tot Chinese investeerders. Kan dus alleen Chinese aandelen die op de Hang Seng staan (H aandelen) verhandelen, maar daar staan ze niet. Balen
Als je interesse hebt in Aziatische aandelen, dan zou je eens kunnen kijken naar http://baby.boom.com.hk/en/index.asp . Bij deze broker kun je ook handelen in B aandelen in Shanghai en Shenzhen.quote:Op donderdag 14 november 2013 16:05 schreef ssebass het volgende:
Haha serieus niet doorgehad. Ik had mij er ook nog niet in verdiept en wilde eerst uberhaupt kijken of het mogelijk was. Niet dus helaas.
Bedankt voor de tip. Wist niet dat er ook veel scams tussen zaten. Was ook eigenlijk nooit van plan om te investeren in upcoming markets omdat ik dat een te grote hype vond. China gaat de wereld overnemen en dat soort verhalen kent iedereen wel. Geloof daar niet zo in. Daarnaast zijn Chinesen enorme risk takers. Kijk maar eens in het casino, ben bang dat ze op de beurzen ook zo handelen.quote:Op woensdag 20 november 2013 05:03 schreef jaco het volgende:
[..]
Als je interesse hebt in Aziatische aandelen, dan zou je eens kunnen kijken naar http://baby.boom.com.hk/en/index.asp . Bij deze broker kun je ook handelen in B aandelen in Shanghai en Shenzhen.
Een waarschuwing is echter ook op z'n plaats. Dit is het beginners topic. Emerging markets zijn geen geschikt terrein voor beginners. In deze markten worden corporate governance en andere kontrole mechanismen slecht toegepast en je wordt als belegger regelmatig opgelicht. Zelfs grote bedrijven met een beursnotering blijken deels of in z'n geheel een scam te zijn.
Ik beperk mezelf tot aandelen in Japan, Korea, Singapore en Hong Kong (mits die bedrijven hun hoofdkwartier niet in Mainland China hebben). Taiwan, Maleisie en Thailand zijn meestal ook ok, maar soms niet. Philipijnen, Indonesie en Vietnam zijn erg link.
Ik zou niet zo snel een Chinees aandeel kopen. Los van de kans om opgelicht te worden, zijn er enorme culturele verschillen. Dit maakt een goede analyse moeilijk. Je ziet dat je bij de naam van het bedrijf al de mist in kunt gaan.
Large caps zoals China Mobile en Baidu hebben veel informatie in het Engels. Zoiets als HuaWei zou misschien ook interessant kunnen zijn. Maar voorzichtigheid blijft geboden.
Geen kwaad woord over China of de Chinezen trouwens. Het kapitalisme staat daar echter nog in de kinderschoenen. Ook de aandelen beurzen hebben nog een flink aantal jaren nodig om tot volwassenheid te komen.
Als je er niet te druk mee wilt zijn en geld wilt verliezen, dan zou ik voor een stabiel AEX fonds gaan met een redelijk dividend, hoger als de kosten van je stufiequote:Op woensdag 20 november 2013 21:48 schreef Solidberg het volgende:
Ik zat eraan te denken om ook te beginnen met aandelen, via mijn stufi bijlenen en dat geld dan in aandelen doen of beleggingsfonds. Het tweede is natuurlijk veel veiliger, maar zelf in aandelen aan de slag gaan lijkt mij ook wel wat
Wou vragen of jullie ook in een beleggingsfonds investeren, en zoja welke, en hoe hebben jullie je met de beurs vertrouwd gemaakt?
Is het boek wat aangeraden wordt in de OP nog actueel?
Wil liever geen geld verliezenquote:Op woensdag 20 november 2013 22:06 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Als je er niet te druk mee wilt zijn en geld wilt verliezen, dan zou ik voor een stabiel AEX fonds gaan met een redelijk dividend, hoger als de kosten van je stufie
Zoals Royal Dutch of DSM ik zou dan voor 50 / 50 gaan en klaar, afblijven en niet gaan kopen en verkopen
ga niet stunten met opties of US aandelen
of ga eerst oefenen http://www.bindex.nl/
veel chinese bedrijven zijn scams in 2010-2012 waren er veel exposé, maar ook in 2006-2007 maar dat was vooral in singapore en hongkong, dus chinezen lichten andere chinezen op. de beste manier is om te diversificeren \dus china etf te kopen.quote:Op woensdag 20 november 2013 11:23 schreef ssebass het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Wist niet dat er ook veel scams tussen zaten. Was ook eigenlijk nooit van plan om te investeren in upcoming markets omdat ik dat een te grote hype vond. China gaat de wereld overnemen en dat soort verhalen kent iedereen wel. Geloof daar niet zo in. Daarnaast zijn Chinesen enorme risk takers. Kijk maar eens in het casino, ben bang dat ze op de beurzen ook zo handelen.
Was puur geinteresseert in Huawei, omdat ik veracht dat zij nog een enorme groei door gaan maken. Helaas kun je daar niet in investeren dus houd het voor mij ook op.
maximaal lenen bij DUO is het beste in je leven wat je ooit kan doen. je hoeft niet perse er mee te beleggen je kan ook op een spaarrekening zetten. maar het is een vitale test voor of je om kan gaan met grote bedragen aan geld. vergeet niet dat het de goedkoopste lening in nederland is. Als je aan het einde van je studie meer geld over hebt dan je leende ben je geslaagd.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:48 schreef Solidberg het volgende:
Ik zat eraan te denken om ook te beginnen met aandelen, via mijn stufi bijlenen en dat geld dan in aandelen doen of beleggingsfonds. Het tweede is natuurlijk veel veiliger, maar zelf in aandelen aan de slag gaan lijkt mij ook wel wat
Wou vragen of jullie ook in een beleggingsfonds investeren, en zoja welke, en hoe hebben jullie je met de beurs vertrouwd gemaakt?
Is het boek wat aangeraden wordt in de OP nog actueel?
Koop een indextracker van Vanguard oid, zeer lage kosten, een mooie spreiding en op de lange termijn een goed rendement.quote:Op woensdag 20 november 2013 21:48 schreef Solidberg het volgende:
Ik zat eraan te denken om ook te beginnen met aandelen, via mijn stufi bijlenen en dat geld dan in aandelen doen of beleggingsfonds. Het tweede is natuurlijk veel veiliger, maar zelf in aandelen aan de slag gaan lijkt mij ook wel wat
Wou vragen of jullie ook in een beleggingsfonds investeren, en zoja welke, en hoe hebben jullie je met de beurs vertrouwd gemaakt?
Is het boek wat aangeraden wordt in de OP nog actueel?
of ga meedoen met pokerenquote:Op donderdag 21 november 2013 12:52 schreef nikao het volgende:
[..]
Koop een indextracker van Vanguard oid, zeer lage kosten, een mooie spreiding en op de lange termijn een goed rendement.
DSM, echt? Heb je daar zo'n goed gevoel over? Zo rooskleurig staan ze er toch niet voor?quote:Op woensdag 20 november 2013 22:06 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Als je er niet te druk mee wilt zijn en geld wilt verliezen, dan zou ik voor een stabiel AEX fonds gaan met een redelijk dividend, hoger als de kosten van je stufie
Zoals Royal Dutch of DSM ik zou dan voor 50 / 50 gaan en klaar, afblijven en niet gaan kopen en verkopen
ga niet stunten met opties of US aandelen
of ga eerst oefenen http://www.bindex.nl/
DSM hoort zal jaren tot de hot stocksquote:Op vrijdag 22 november 2013 19:26 schreef QBay het volgende:
[..]
DSM, echt? Heb je daar zo'n goed gevoel over? Zo rooskleurig staan ze er toch niet voor?
Dat is het verstandigste als het je om rendement te doen is. Maar erg leuk is het natuurlijk niet, daarom zou ik aanraden een klein deel over te houden om in losse aandelen te gaan. Bijvoorbeeld 25% van je portefeuille.quote:Op donderdag 21 november 2013 12:52 schreef nikao het volgende:
[..]
Koop een indextracker van Vanguard oid, zeer lage kosten, een mooie spreiding en op de lange termijn een goed rendement.
Beleg jij maandelijks in die Vanguard total stock etf? Zo ja kan dat ergens kosteloos? Maandelijks beleggen is , vind ik, toch nog niet zo goed geintroduceerd in Nederland.quote:Op dinsdag 26 november 2013 14:50 schreef macondo het volgende:
[..]
Dat is het verstandigste als het je om rendement te doen is. Maar erg leuk is het natuurlijk niet, daarom zou ik aanraden een klein deel over te houden om in losse aandelen te gaan. Bijvoorbeeld 25% van je portefeuille.
En de rest, koop er gewoon VT van. (Vanguard All world ETF)
Nee, ik heb het gewoon eenmalig gekocht. Via vanguard kan het volgens mij ook maandelijks inderdaad.quote:Op dinsdag 26 november 2013 18:54 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Beleg jij maandelijks in die Vanguard total stock etf? Zo ja kan dat ergens kosteloos? Maandelijks beleggen is , vind ik, toch nog niet zo goed geintroduceerd in Nederland.
Sorry, maar dit slaat nergens op. Als er iets is wat je moet afleren is het te kijken naar de beurskoers zelf.quote:Op woensdag 27 november 2013 11:18 schreef ssebass het volgende:
Zo vandaag lekker gaan gokken. Heb zojuist 1000 aandelen Pharming gekocht. Heb in de wetenschappelijke literatuur gekeken en qua medicatie ziet het er prima uit. Denk ook dat dit goedkoper te produceren is dan het alternatief, maar meer mogelijkheid op allergische reacties. Zie geen reden voor FDA om dit af te wijzen.
Mocht dit aandeel ooit nog opkrabbelen naar bijv een euro of twee dan pak ik toch mooi een paar duizend euro mee. Zo niet dan is het verlies qua financiën ongeveer hetzelfde als een avond hard drinkenDan verkies ik toch het eerste.
Ja dat begrijp ik ook wel. De reden staat ook gewoon in mijn bericht. Heb daarom ook gekeken naar de potentie van het nieuwe medicijn. FDA komt in april met mogelijk de goedkeuring en ik zie niet in waarom ze het zouden afwijzen. Dan gaat er weer een markt voor ze open. Daarnaast heb je natuurlijk ook de geldschieters die de bedrijven met penny stocks in hun greep hebben. Ben wel degelijk goed op de hoogte. Doe zelf vaak ook een fundamentele analyse. TA alleen voor korte termijn en dan als nog.quote:Op woensdag 27 november 2013 22:08 schreef macondo het volgende:
[..]
Nee, ik heb het gewoon eenmalig gekocht. Via vanguard kan het volgens mij ook maandelijks inderdaad.
[..]
Sorry, maar dit slaat nergens op. Als er iets is wat je moet afleren is het te kijken naar de beurskoers zelf.
"Het kost maar een cent, en als het naar de euro gaat ben ik rijk!!!1!1!"
Pharming, Antonov, etc.. allemaal loterij gedrag en wishful thinking. Maar ook in de loterij win je wel eens wat, dus hoe dan ook succesquote:Op woensdag 27 november 2013 22:27 schreef ssebass het volgende:
[..]
Ja dat begrijp ik ook wel. De reden staat ook gewoon in mijn bericht. Heb daarom ook gekeken naar de potentie van het nieuwe medicijn. FDA komt in april met mogelijk de goedkeuring en ik zie niet in waarom ze het zouden afwijzen. Dan gaat er weer een markt voor ze open. Daarnaast heb je natuurlijk ook de geldschieters die de bedrijven met penny stocks in hun greep hebben. Ben wel degelijk goed op de hoogte. Doe zelf vaak ook een fundamentele analyse. TA alleen voor korte termijn en dan als nog.
Ah oke dat dacht ik al.quote:Op woensdag 27 november 2013 22:08 schreef macondo het volgende:
Nee, ik heb het gewoon eenmalig gekocht. Via vanguard kan het volgens mij ook maandelijks inderdaad.
Je kunt toch gewoon maandelijks een ETF kopen (van Vanguard of een andere aanbieder)? Of als een maandelijks bedrag te laag is dan doe je het per kwartaal of voor mijn part per jaar. Je moet je als buy&hold belegger ook niet blindstaren op die eenmalige transactiekosten bij aankoop. Uitgesmeerd over de rest van je leven is dat bijna niks.quote:Op donderdag 28 november 2013 00:11 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Ah oke dat dacht ik al.
Tot nu toe alleen maar aanbieders die kosten rekenen voor maandelijks beleggen, helaas.
Nee maandelijks kan niet via Vanguard want (Nederlandse) particulieren kunnen niet rechtstreeks bij Vanguard beleggen.
Hoe lang zit je al cash eigenlijk?quote:Op donderdag 28 november 2013 10:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je kunt toch gewoon maandelijks een ETF kopen (van Vanguard of een andere aanbieder)? Of als een maandelijks bedrag te laag is dan doe je het per kwartaal of voor mijn part per jaar. Je moet je als buy&hold belegger ook niet blindstaren op die eenmalige transactiekosten bij aankoop. Uitgesmeerd over de rest van je leven is dat bijna niks.
Disclaimer: ik zit zelf natuurlijk cash, dus niet volgend jaar gaan beschuldigen van instappen op de top
Eh ik zit zelf ook volledig cash maar heb wel veel geld dus beschikbaar om erin te pompen, maar niet op deze absurde prijsniveau's.quote:Op donderdag 28 november 2013 10:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je kunt toch gewoon maandelijks een ETF kopen (van Vanguard of een andere aanbieder)? Of als een maandelijks bedrag te laag is dan doe je het per kwartaal of voor mijn part per jaar. Je moet je als buy&hold belegger ook niet blindstaren op die eenmalige transactiekosten bij aankoop. Uitgesmeerd over de rest van je leven is dat bijna niks.
Disclaimer: ik zit zelf natuurlijk cash, dus niet volgend jaar gaan beschuldigen van instappen op de top
Ja, die zijn er. Zelfs leveraged short ETF's.quote:Op donderdag 28 november 2013 11:49 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Eh ik zit zelf ook volledig cash maar heb wel veel geld dus beschikbaar om erin te pompen, maar niet op deze absurde prijsniveau's.
Ik heb ook een fonds waar ik maandelijks geld insteek, en dat is gewoon 'gratis' afgezien van de TER.
Alleen nu met afschaffing van de distributievergoeding gaat men opeens vanaf 2014 basisfee's rekenen en service fee's bij bijna alle banken met de keuze uit fatsoenlijke beleggingsfondsen.
Dus zoals ik al zei wil ik dus maandelijks een product van Vanguard aanschaffen, edoch niet tegen allerlei kosten. Je kent vast de verschillende plaatjes wel met rendementen bij verschillende kosten.( en als de koersen weer duikelen en dan investeer ik natuurlijk wel nog een eenmalig groot bedrag en dan maken die kosten dus niet zoveel uit
).
Overigns, jij weet ik meen redelijk veel van ETF's... ik kon me herinneren dat je ooit zei dat er ook short ETF's waren of nog steeds zijn. Dus mijn vraag : zijn die er?
Circa een half jaar. Maar moet wel zeggen dat ik voorheen , vanaf mijn 16e, vooral speculeerde, en pas sinds 2 jaar echt focus op beleggen.quote:Op donderdag 28 november 2013 12:00 schreef macondo het volgende:
[..]
Ja, die zijn er. Zelfs leveraged short ETF's.
Hoe lang zit jij al cash?
Wellicht is je goedkoopste optie om bij DeGiro.nl Amerikaanse ETF's te kopen in de VS.
Een half jaar uit de markt, dan heb je ongeveer 10 a 12% rendement misgelopen. Of anders geformuleerd : als er nu een harde correctie komt van 50 punten in de AEX sta je weer op het niveau waarop je uitstapte.quote:Op donderdag 28 november 2013 13:24 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Circa een half jaar. Maar moet wel zeggen dat ik voorheen , vanaf mijn 16e, vooral speculeerde, en pas sinds 2 jaar echt focus op beleggen.
Bij degiro ga ik geen rekening openen, de voorwaarden en dergelijke die DeGiro stelt laten de rillingen over m'n lijf lopen.
Wat grappig, ik zie inderdaad een short , proshares op de S&P500.
Achja niemand kan de markt voorspellen. Evengoed had die 10 a 12% zogenaamd misgelopen rendement een negatief rendement van -50% opgeleverd. En mocht er binnen een half jaar nog steeds een crash komen dan heb je alsnog een negatief rendement.quote:Op donderdag 28 november 2013 13:40 schreef macondo het volgende:
en half jaar uit de markt, dan heb je ongeveer 10 a 12% rendement misgelopen. Of anders geformuleerd : als er nu een harde correctie komt van 50 punten in de AEX sta je weer op het niveau waarop je uitstapte.
Maakt mij verder niet uit, maar je spreekt jezelf wel een beetje tegen.quote:Op donderdag 28 november 2013 14:22 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Achja niemand kan de markt voorspellen. Evengoed had die 10 a 12% zogenaamd misgelopen rendement een negatief rendement van -50% opgeleverd. En mocht er binnen een half jaar nog steeds een crash komen dan heb je alsnog een negatief rendement.
Dus daar maak ik me niet zo druk over, ook beleg ik toch maandelijks zodat ik meer koop als het laag staat en minder als het hoog staat.
Wat ik nu cash heb ga ik no way nu erin pompen, ik wacht geduldig af.
Je trekt de post iets uit zijn verband. Iets voorspellen is altijd nog wat andres dan geduldig afwachten tot het laag staat en dan pas een aankoop doen.quote:Op donderdag 28 november 2013 14:48 schreef macondo het volgende:
[..]
Maakt mij verder niet uit, maar je spreekt jezelf wel een beetje tegen.
• Niemand kan de markt voorspellen
• Om vervolgens te voorspellen dat de beurs zal dalen - en je aan de kant wil blijven staan tot ie genoeg gedaald is
No way. Binck bijvoorbeeld leent je aandelen niet uit, iets wat DeGiro wel doet. Mocht de tegenpartij zijn beloften wat betreft financien niet na kunnen komen (koersdaling als gevolg van een nieuwe crisis bijvoorbeeld), dan worden de verliezen op jou verhaald. Dan ben je dus dubbel de lul: je aandelen zijn weg want uitgeleend en je mag opdraaien voor de schadequote:Op donderdag 28 november 2013 13:40 schreef macondo het volgende:
[..]
De voorwaarden van DeGiro zijn prima, ze geven alleen duidelijk aan wat er gebeurt als alles mis gaat. Dat is bij andere brokers ook zo, alleen vertellen ze het niet expliciet.
Ben ik helemaal met je eens. Voorspellen op een beurs heeft geen zin, daar is het casino voor.quote:Op donderdag 28 november 2013 14:48 schreef macondo het volgende:
[..]
Maakt mij verder niet uit, maar je spreekt jezelf wel een beetje tegen.
• Niemand kan de markt voorspellen
• Om vervolgens te voorspellen dat de beurs zal dalen - en je aan de kant wil blijven staan tot ie genoeg gedaald is
nee niemand , alleen jijquote:Op vrijdag 6 december 2013 17:44 schreef Dientje12 het volgende:
Iemand ook net als ik ordina gekocht?
Als jij denkt dat $27 het definitieve bod is en er staat voor $27,40 in de bied zou ik gewoon je order in de markt inleggen en niet meedoen aan het bod van Oracle. Je risico is natuurlijk wel dat er een biedingstrijd losbarst en het uiteindelijke bod op $34 ofzo komt. Grote kans dat de markt er daardoor ook een hogere prijs op plakt. Bij Binck kun je toch prima het geld op je dollar rekening houden?quote:Op zondag 22 december 2013 11:56 schreef XL het volgende:
Ongeveer een anderhalf jaar geleden heb ik in een dergelijk topic wel eens advies gevraagd waar ik het beste aandelen kon kopen in 1 bedrijf waarin ik veel vertrouwen had. Vervolgens bij Binck uitgekomen.
Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en is het bedrijf afgelopen vrijdag overgenomen. Ik heb een aardige koerswinst (348% in 2013), maar ik vraag me af of en hoe ik nu actie moet ondernemen.
Overname bod door Oracle is 27 dollar. Huidige koers is 27.40 (waarom is die hoger dan het bod?)
Wat gebeurd er als ik niks doe met mijn aandelen?
Is er nog handel op dit aandeel? Kan ik het nu kwijt? Wat voor order moet ik dan plaatsen tegen welke condities? Die 27 dollar moet er toch uit te slepen zijn, of niet?
Voor de rest zoek ik nu een gunstige plaats om veel dollars te parkeren. In de afgelopen anderhalf jaar is de koers dollar euro volgens mij niet in mijn voordeel veranderd. Natuurlijk lost de koerswinst het op, maar ik kan het ook in dollars houden. Ik heb het geld voorlopig niet nodig.
Is dat iets wat vaak gebeurd. Er is namelijk nog 1 partij die het zou kunnen kopen en die het ook harder nodig hebben dan Oracle. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gehoord, dat een overname nog wordt weggekaapt door een andere partij die meer biedt. Terwijl ik deze marketing-tech overname golf van de afgelopen paar jaar toch nauwkeurig volg.quote:Op zondag 22 december 2013 12:18 schreef Kabouter_Plofkop het volgende:
[..]
Als jij denkt dat $27 het definitieve bod is en er staat voor $27,40 in de bied zou ik gewoon je order in de markt inleggen en niet meedoen aan het bod van Oracle. Je risico is natuurlijk wel dat er een biedingstrijd losbarst en het uiteindelijke bod op $34 ofzo komt. Grote kans dat de markt er daardoor ook een hogere prijs op plakt. Bij Binck kun je toch prima het geld op je dollar rekening houden?
Nee.quote:Op donderdag 26 december 2013 19:29 schreef Kareledward het volgende:
Zomaar een vraag: Krijg je als (kleine) aandeelhouder brieven per post van de bedrijven die je (deels) bezit?
Ik heb wel eens jaarverslagen en agenda's/uitnodigingen voor aandeelhoudersvergaderingen per post ontvangen. Dit is sporadisch en komt meestal te laat. Van de meeste bedrijven heb ik nooit iets ontvangen.quote:Op donderdag 26 december 2013 19:29 schreef Kareledward het volgende:
Zomaar een vraag: Krijg je als (kleine) aandeelhouder brieven per post van de bedrijven die je (deels) bezit?
In bepaalde gevallen kan dat maar met gewoon aandelen, fondsen en ook turbo's e.d. niet.quote:Op zaterdag 28 december 2013 13:28 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb zelf een paar duizend euro ''over'' die ik echt kan missen, ik wil hiermee aan de slag.
Bij plus 500 een spek en bonen account aangemaakt en maar eens gaan handelen voor de gein, mezelf goed inlezen en het nieuws goed in de gaten houden.
Mocht ik het leuk vinden dan ga ik volgend jaar maar eens beginnen, hoef niet veel winst te maken gaat mij meer om het spelletje.
Misschien een noob vraag:
Stel ik heb 3000 euro en ik ga hiermee handelen, kan ik dan maximaal 3000 euro verliezen of kan ik er nog meer schuld aan overhouden?
Afgezien van wat transactiekosten e.d.
Stel dat je echt heel veel aandelen van een bedrijf zou bezitten dat failliet zou gaan, hoe werkt dat dan?quote:Op zaterdag 28 december 2013 13:49 schreef ssebass het volgende:
[..]
In bepaalde gevallen kan dat maar met gewoon aandelen, fondsen en ook turbo's e.d. niet.
Weet even niet meer waar dat wel kan. Dacht bij het schrijven van opties. Je moet dan ook iets van onderpand hebben.
Volgens mij staan aandeelhouders als schuldeisers achteraan in de rij dus ben je in de meeste gevallen al je geld kwijt. Zal ook niets snel gebeuren, maar wel als je bijvoorbeeld in de penny stocks gaat (hele goedkope aandelen in de hoop dat het ooit nog wat wordt).quote:Op zaterdag 28 december 2013 13:53 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Stel dat je echt heel veel aandelen van een bedrijf zou bezitten dat failliet zou gaan, hoe werkt dat dan?
Het is uiteraard iets van een b.v. maar hoe zit dit bij onbehoorlijk bestuur?
Heb geen plannen maar is puur interesse hoe dat werkt.
Als ze meer dan 95% van de aandelen hebben kunnen ze de overgebleven <5% uitkopen, ook wel een squeeze out genoemd (zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Squeeze_out).quote:Op zaterdag 28 december 2013 13:37 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
over overnames gesproken, stel je hebt 5 aandelen ziggo en je gaat als laatste niet in op het bod van upc. Hoe gaat het dan verder?
Dan kan upc het nooit helemaal overnemen.
Dan gaan de aandelen richting de nul euro in waarde (al zal het vaak altijd nog een paar cent waard blijven in de hoop dat er nog wat scherven overblijven). Aandeelhouders zijn verder niet aansprakelijk, dus het wordt niet minder dan nul euro waard.quote:Op zaterdag 28 december 2013 13:53 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Stel dat je echt heel veel aandelen van een bedrijf zou bezitten dat failliet zou gaan, hoe werkt dat dan?
Het is uiteraard iets van een b.v. maar hoe zit dit bij onbehoorlijk bestuur?
Heb geen plannen maar is puur interesse hoe dat werkt.
Maar dat kun je niet weigeren.quote:Op maandag 30 december 2013 12:31 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Als ze meer dan 95% van de aandelen hebben kunnen ze de overgebleven <5% uitkopen, ook wel een squeeze out genoemd (zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Squeeze_out).
Die laatste 5% kunnen inderdaad niet meer weigeren. Als een bieder zelf al 30% heeft en ze willen het hele bedrijf overnemen, dan zullen ze minimaal 65% van de aandeelhouders moeten overtuigen vrijwillig over de brug te komen. De nog resterende aandeelhouders kunnen onvrijwillig afgescheept worden.quote:Op maandag 30 december 2013 13:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Maar dat kun je niet weigeren.
Jammer had graag geïnvesteerd zodat upc het niet kan vernaggelen hier.quote:Op maandag 30 december 2013 14:18 schreef jaco het volgende:
[..]
Die laatste 5% kunnen inderdaad niet meer weigeren. Als een bieder zelf al 30% heeft en ze willen het hele bedrijf overnemen, dan zullen ze minimaal 65% van de aandeelhouders moeten overtuigen vrijwillig over de brug te komen. De nog resterende aandeelhouders kunnen onvrijwillig afgescheept worden.
Ik ben ook maar een beginner, maar volgens mij kan je beter niet met sprinters of turbo's beginnen. Verder is dat ook niet echt beleggen, maar speculeren lijkt me.quote:Op woensdag 8 januari 2014 15:17 schreef RunForestRun het volgende:
Onlangs ben ik begonnen met beleggen en ik heb een vraag aan jullie. Ik snap het principe van sprinters/turbo goed alleen vraag ik me af hoe het precies zit met de financieringskosten. Als ik een sprinter long koop hoeveel ben ik kwijt aan de financieringskosten? Bij de ING lees ik 2% opslagkosten en daarnaast de dagrente. Hoeveel bedraagd de dagrente, word dit elke ochtend verrekend en wanneer worden de opslagkosten in rekening gebracht?
Bij voorbaat dank!
De rente zit ingecalculeerd in de prijs van de turbo/sprinter, het is niet zo dat je naderhand een rekening krijgt.quote:Op woensdag 8 januari 2014 15:17 schreef RunForestRun het volgende:
Onlangs ben ik begonnen met beleggen en ik heb een vraag aan jullie. Ik snap het principe van sprinters/turbo goed alleen vraag ik me af hoe het precies zit met de financieringskosten. Als ik een sprinter long koop hoeveel ben ik kwijt aan de financieringskosten? Bij de ING lees ik 2% opslagkosten en daarnaast de dagrente. Hoeveel bedraagd de dagrente, word dit elke ochtend verrekend en wanneer worden de opslagkosten in rekening gebracht?
Bij voorbaat dank!
Duidelijk. En hoeveel wordt de sprinter minder waard na een dag, week, maand?quote:Op donderdag 9 januari 2014 11:14 schreef vaginabeheerder het volgende:
[..]
De rente zit ingecalculeerd in de prijs van de turbo/sprinter, het is niet zo dat je naderhand een rekening krijgt.
Als jij een sprinter/turbo koopt en de koers veranderd niet zal na verloop van tijd de sprinter/turbo minder waard worden vanwege de rente die berekend word.
Gemiddeld zo'n 3,5% per jaar. Niet heel erg veel aangezien je de turbo's niet koopt voor een jaar en je je richt op een hoog rendement dat hier ver boven zit. Houd er rekening mee dat wanneer je turbo's koopt in bijv dollars, je ook rekening moet houden met de schommelende valuta. Let ook op de spread, maar ja dat geldt natuurlijk niet alleen voor turbo's.quote:Op donderdag 9 januari 2014 20:57 schreef RunForestRun het volgende:
[..]
Duidelijk. En hoeveel wordt de sprinter minder waard na een dag, week, maand?
3,5% maar? Dat is heel weinig inderdaad. Waar heb je die info vandaan als ik vragen mag/hoe kan je het berekenen?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 09:43 schreef ssebass het volgende:
[..]
Gemiddeld zo'n 3,5% per jaar. Niet heel erg veel aangezien je de turbo's niet koopt voor een jaar en je je richt op een hoog rendement dat hier ver boven zit.
Volgens mij kwam dat uit een brochure voor turbo's van de ABN. Gewoon even zoeken op kosten turbo's. Dacht dat de rente iedere dag wordt vastgesteld, dus fluctueert. Houd mijn turbo's ook vaak redelijk lang vast, meestal wel maanden en moet zeggen dat ik weinig merk van die rente. Betekent niet dat die er niet is natuurlijkquote:Op vrijdag 10 januari 2014 15:33 schreef RunForestRun het volgende:
[..]
3,5% maar? Dat is heel weinig inderdaad. Waar heb je die info vandaan als ik vragen mag/hoe kan je het berekenen?
Daar zie ik idd ook wel toekomst in echter welke bedrijven zijn dat.quote:Op maandag 13 januari 2014 13:22 schreef DrSnuggle het volgende:
Ik wil binnenkort gaan kijken naar een nieuw aandeel voor de lange termijn, maar ik weet totaal niet wat voor een soort aandeel. Daarbij als ik de grafieken bekijk van diverse aandelen zie ik dat vrijwel alle aandelen de laatste tijd gigantisch zijn gestegen en ben ik bang dat deze trend binnenkort afloopt.
Op dit moment heb ik BAM en Imtech, hier blijf ik voorlopig ook in zitten, dus mijn nieuwe aandeel wil ik liever niet in de bouw hebben.
Het afgelopen jaar heb ik Boeing en Airbus een beetje in de gaten gehouden, dit vind ik ook wel hele mooie aandelen, maar ik ben bang dat ik ook hier te laat voor ben, aangezien zij beiden het afgelopen jaar zo'n 100% zijn gestegen en omdat ik vermoed dat ze nu wel door hun recordorders heen zullen zijn.
3d printing aandelen lijken mij ook wel mooi, maar meer risico.
Wat lijken jullie mooie aandelen voor de lange termijn en waarom? Of welke aandelen hebben jullie nu en waarom voor deze aandelen gekozen?
Bron: http://www.fool.com/inves(...)ng-stocks-in-20.aspxquote:How many pure-play 3-D printer manufacturers are there?
There are five pure-play 3-D printer manufacturers trading on U.S. stock exchanges, to my knowledge: 3D Systems, Stratasys, ExOne, Arcam, and voxeljet. (I'm excluding more speculative tiny companies, as well as Organovo Holdings, which "bioprints" human cells to produce tissues, because it's a biotech play.)
All but Arcam are listed on major exchanges. Arcam trades on the OMX Nasdaq in Stockholm, though it can also be bought over the counter in the U.S. It's thinly traded, which means that it can be extra volatile.
betrouwbare stijgend dividend aandelen , vanwege de dalende rentes op de bankenquote:Op maandag 13 januari 2014 13:22 schreef DrSnuggle het volgende:
Ik wil binnenkort gaan kijken naar een nieuw aandeel voor de lange termijn, maar ik weet totaal niet wat voor een soort aandeel. Daarbij als ik de grafieken bekijk van diverse aandelen zie ik dat vrijwel alle aandelen de laatste tijd gigantisch zijn gestegen en ben ik bang dat deze trend binnenkort afloopt.
Op dit moment heb ik BAM en Imtech, hier blijf ik voorlopig ook in zitten, dus mijn nieuwe aandeel wil ik liever niet in de bouw hebben.
Het afgelopen jaar heb ik Boeing en Airbus een beetje in de gaten gehouden, dit vind ik ook wel hele mooie aandelen, maar ik ben bang dat ik ook hier te laat voor ben, aangezien zij beiden het afgelopen jaar zo'n 100% zijn gestegen en omdat ik vermoed dat ze nu wel door hun recordorders heen zullen zijn.
3d printing aandelen lijken mij ook wel mooi, maar meer risico.
Wat lijken jullie mooie aandelen voor de lange termijn en waarom? Of welke aandelen hebben jullie nu en waarom voor deze aandelen gekozen?
Ik vermoed dat waterstof een belangrijke brandstof gaat worden in de toekomst.quote:Op maandag 13 januari 2014 13:22 schreef DrSnuggle het volgende:
Ik wil binnenkort gaan kijken naar een nieuw aandeel voor de lange termijn, maar ik weet totaal niet wat voor een soort aandeel. Daarbij als ik de grafieken bekijk van diverse aandelen zie ik dat vrijwel alle aandelen de laatste tijd gigantisch zijn gestegen en ben ik bang dat deze trend binnenkort afloopt.
Op dit moment heb ik BAM en Imtech, hier blijf ik voorlopig ook in zitten, dus mijn nieuwe aandeel wil ik liever niet in de bouw hebben.
Het afgelopen jaar heb ik Boeing en Airbus een beetje in de gaten gehouden, dit vind ik ook wel hele mooie aandelen, maar ik ben bang dat ik ook hier te laat voor ben, aangezien zij beiden het afgelopen jaar zo'n 100% zijn gestegen en omdat ik vermoed dat ze nu wel door hun recordorders heen zullen zijn.
3d printing aandelen lijken mij ook wel mooi, maar meer risico.
Wat lijken jullie mooie aandelen voor de lange termijn en waarom? Of welke aandelen hebben jullie nu en waarom voor deze aandelen gekozen?
Voor auto's zit je nog met de veiligheid. Je wilt geen rijdende bommen op de snelweg. Weet niet of dat probleem al is opgelost.quote:Op maandag 13 januari 2014 14:16 schreef vaginabeheerder het volgende:
[..]
Ik vermoed dat waterstof een belangrijke brandstof gaat worden in de toekomst.
De productiekosten liggen nu nog te hoog maar er zijn pas geleden nieuwe technieken succesvol getest.
Met LPG is het ook gelukt dus met waterstof zal het ook wel lukken.quote:Op maandag 13 januari 2014 14:54 schreef ssebass het volgende:
[..]
Voor auto's zit je nog met de veiligheid. Je wilt geen rijdende bommen op de snelweg. Weet niet of dat probleem al is opgelost.
Shell als stabiele aandeel lijkt mij ook wel wat, maar als de koers gelijk blijft kan je dan wel genoeg rendement halen met alleen dividend? En hoeveel dividend krijg je ongeveer met Shell?quote:Op maandag 13 januari 2014 14:06 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
betrouwbare stijgend dividend aandelen , vanwege de dalende rentes op de banken
en dan vooral shell, omdat die koers al ruim tien jaar niets doet
quote:Op maandag 13 januari 2014 15:31 schreef DrSnuggle het volgende:
[..]
Shell als stabiele aandeel lijkt mij ook wel wat, maar als de koers gelijk blijft kan je dan wel genoeg rendement halen met alleen dividend? En hoeveel dividend krijg je ongeveer met Shell?
Rente op rente, het achtste wereldwonder was het niet?quote:Op maandag 13 januari 2014 15:31 schreef DrSnuggle het volgende:
[..]
Shell als stabiele aandeel lijkt mij ook wel wat, maar als de koers gelijk blijft kan je dan wel genoeg rendement halen met alleen dividend? En hoeveel dividend krijg je ongeveer met Shell?
Vandaar dat ik nieuw ben en in dit topic mee lees, maar wat bedoel je hier dan mee?quote:Op maandag 13 januari 2014 15:43 schreef ssebass het volgende:
[..]
Rente op rente, het achtste wereldwonder was het niet?
Dat is een quote van Albert Einstein:quote:Op maandag 13 januari 2014 16:06 schreef DrSnuggle het volgende:
[..]
Vandaar dat ik nieuw ben en in dit topic mee lees, maar wat bedoel je hier dan mee?
Bedankt voor de link. Wat is de rede dat ze afgelopen jaar relatief zo weinig dividend hebben uitgekeerd?quote:Op maandag 13 januari 2014 15:41 schreef vaginabeheerder het volgende:
http://www.beleggen.nl/Royal_Dutch_Shell_A/dividend
[..]
Daar klopt helemaal niets van.quote:Op maandag 13 januari 2014 15:41 schreef vaginabeheerder het volgende:
http://www.beleggen.nl/Royal_Dutch_Shell_A/dividend
[..]
Ik moest dacht ik eerst geld over maken naar mijn dollar rekening. Die 1000 naar 100 is wel vreemd.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:23 schreef z0rz0r het volgende:
vraagje:
als je aandelen wil kopen in dollars, dan wordt dit toch automatisch verrekend vanaf euro's gezien?
verder hoef je er dan toch niks voor te doen?
Want net plaatste ik een order van 1000 aandelen en krijg ik er maar 100..
kan iemand me dit uitleggen of is dit te weinig informatie?
hij loopt nu steeds met 100 op. zit nu dus al aan 600.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:31 schreef ssebass het volgende:
[..]
Ik moest dacht ik eerst geld over maken naar mijn dollar rekening. Die 1000 naar 100 is wel vreemd.
Ook jij bedankt voor de link en uitleg, en weer een vraag van mij, ik dacht namelijk dat een bedrijf maar 1 keer per jaar dividend uitkeert, en niet elk kwartaal, of is dit per bedrijf verschillend?quote:Op maandag 13 januari 2014 16:48 schreef monkyyy het volgende:
http://s02.static-shell.c(...)history_q3_2013a.xls
Hier de historische dividend betalingen van Shell, als je aandelen aan de Amsterdamse beurs hebt, dan zijn Kolom K je dividend betalingen.
Dat verschilt, is hun eigen keuze.quote:Op maandag 13 januari 2014 20:11 schreef DrSnuggle het volgende:
[..]
Ook jij bedankt voor de link en uitleg, en weer een vraag van mij, ik dacht namelijk dat een bedrijf maar 1 keer per jaar dividend uitkeert, en niet elk kwartaal, of is dit per bedrijf verschillend?
Grote kans dat je rente betaald over het rood staan op je dollar rekening. Zou dus even kijken of je geld naar die rekening kunt overhevelen.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:33 schreef z0rz0r het volgende:
[..]
hij loopt nu steeds met 100 op. zit nu dus al aan 600.
EUR 1000
USD - 500
hier even 2 uit de lucht gegrepen bedragen maar eur staat dus in de plus en dollar in de min.
hmm, de aandelen die ik kocht in $ gingen wel gewoon van mijn kas in euro's af. In ieder geval heb ik net ff overgeboekt om de minstand weg te werken.quote:Op maandag 13 januari 2014 20:37 schreef ssebass het volgende:
[..]
Grote kans dat je rente betaald over het rood staan op je dollar rekening. Zou dus even kijken of je geld naar die rekening kunt overhevelen.
herinvestering van dividendenquote:Op maandag 13 januari 2014 16:24 schreef ssebass het volgende:
[..]
Dat is een quote van Albert Einstein:
“Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it ... he who doesn't ... pays it.”
Komt er op neer dat er geen lineaire groei is maar veel meer. Geld creëert geld "uit zichzelf". Je krijgt namelijk ook rente over de rente, waardoor je geld steeds harder gaat groeien.
Voor zoverre ik uit je verhaal kan opmaken; volgens mij haal je de vrij besteedbare ruimte en de kas in euro's door elkaar. Als je het bedrag aan dollars hebt bijgeboekt is alles weer in orde. Wellicht zul je je afvragen waarom de vrij besteedbare ruimte iets lager is nu je de dollars hebt overgemaakt. Dat komt omdat je broker een wisselkoersrisico hanteert van +/-5%.quote:Op maandag 13 januari 2014 21:01 schreef z0rz0r het volgende:
hmm, de aandelen die ik kocht in $ gingen wel gewoon van mijn kas in euro's af. In ieder geval heb ik net ff overgeboekt om de minstand weg te werken.
kan je wel ergens zien of er eventueel rente betaald is?
Deze baas van een professor (RIPquote:Op maandag 13 januari 2014 15:43 schreef ssebass het volgende:
[..]
Rente op rente, het achtste wereldwonder was het niet?
Het belangrijkste wat ik geleerd heb daarvan is 70/%=verdubbelingstijdquote:Op maandag 13 januari 2014 21:38 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Deze baas van een professor (RIP) legt het goed uit
![]()
Precies 10 jaar 7 % pakken en je hebt het dubbelequote:Op maandag 13 januari 2014 22:38 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Het belangrijkste wat ik geleerd heb daarvan is 70/%=verdubbelingstijd
Hij heeft wel een heerlijke stem om naar te luisteren ipv die gare profs' die ik tijdens mijn bsc/msc tijd hadquote:Op maandag 13 januari 2014 21:38 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Deze baas van een professor (RIP) legt het goed uit
![]()
Maw, groei percentages van bedrijven die zeggen dat ze 7% aimen, is belachelijk. Dat soort logica staat ook in dit boek. Goed boek om de ins en outs van cijfers te begrijpen qua behavioral economics.quote:Op maandag 13 januari 2014 22:40 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Precies 10 jaar 7 % pakken en je hebt het dubbele
Tot in de jaren 90 kon je nog wel >7% rente krijgen op 10 jarige Nederlandse staatsobligaties. Een rendement van 7%/jaar is niet heel uitzonderlijk op de lange termijn, al moet je daar tegenwoordig wel behoorlijke risico's voor nemen. Bedrijven kunnen ook wel jaren achter elkaar 7%/jaar groeien, alleen zal dat niet in de eeuwigheid lukken.quote:Op maandag 13 januari 2014 22:52 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Maw, groei percentages van bedrijven die zeggen dat ze 7% aimen, is belachelijk. Dat soort logica staat ook in dit boek. Goed boek om de ins en outs van cijfers te begrijpen qua behavioral economics.
vastgoedfondsen doen het zelfs per maand!quote:Op maandag 13 januari 2014 20:28 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Dat verschilt, is hun eigen keuze.
Sommige bedrijven keren uit per kwartaal om aandeelhouders aan zich te binden.
Heb eigenlijk wel interesse in vastgoedfondsen, maar nooit echt in verdiept. Iemand nog tips? Is voor lange termijn.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 11:44 schreef zuchtje het volgende:
[..]
vastgoedfondsen doen het zelfs per maand!
Volgens mij is Wereldhave de bekendste vastgoedfonds in Nederland. Ik zou het juist nu niet aandurven aangezien er steeds meer leegstand in de winkelpanden is, en de internetverkoop steeds meer groeit. Hierdoor denk ik dat vastgoedfondsen op de lange termijn juist geen goed aandeel is.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 11:52 schreef ssebass het volgende:
[..]
Heb eigenlijk wel interesse in vastgoedfondsen, maar nooit echt in verdiept. Iemand nog tips? Is voor lange termijn.
Je vraag is niet helemaal duidelijk. Wat bedoel je met 'dubbele waarde' ?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 14:46 schreef Niek. het volgende:
Heeft het enig effect als ik bijv. 3 aandelen (van een willekeurig bedrijf) koop tegen dubbele waarde? Is dit te zien in de koers (hoe kort het ook mag duren voor de volgende order gebeurt)?
Iets tegen meer waarde kopen dan de beurswaarde gaat in principe niet, er is één marktwaarde en voor die prijs kun je het op dat moment kopen.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 14:46 schreef Niek. het volgende:
Heeft het enig effect als ik bijv. 3 aandelen (van een willekeurig bedrijf) koop tegen dubbele waarde? Is dit te zien in de koers (hoe kort het ook mag duren voor de volgende order gebeurt)?
quote:Op dinsdag 14 januari 2014 15:50 schreef jaco het volgende:
[..]
Je vraag is niet helemaal duidelijk. Wat bedoel je met 'dubbele waarde' ?
Volgens mij snap ik nu hoe het werkt...quote:Op dinsdag 14 januari 2014 15:55 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Iets tegen meer waarde kopen dan de beurswaarde gaat in principe niet, er is één marktwaarde en voor die prijs kun je het op dat moment kopen.
Als je echter heel veel (30% van alle uitstaande aandelen bijvoorbeeld) aandelen wil kopen en je biedt daar 2x zo veel voor als de koers op dat moment, dan stijgt de koers vanzelf. Je koopt dan eerst alle aandelen op die aangeboden worden en vervolgens zullen mensen hun aandelen voor hogere prijs gaan aanbieden, omdat er een gek is die ze voor die prijs wel wil kopen.
Maar dat is theorie, want met zulke biedingen doe je dat denk ik niet even snel bij je broker.
Ja.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 16:04 schreef Niek. het volgende:
[..]
Dus stel er is een aandeel dat 15 euro kost, ik voer een koop order in voor 30, dan zal hij worden uitgevoerd tegen de laagst mogelijke prijs en zal ik dus niet daadwerkelijk 30euro per aandeel betalen.
Klopt dit?
Dan is het helemaal duidelijk, bedankt voor je snelle reactie.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 16:08 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ja.
Die 30 is eigenlijk een soort limiet, dat je er niet meer dan 30 voor wil betalen.
Volgens mij bedoel je een limiet order. Dit werkt meteen als een soort bescherming dat tijdens het plaatsen van de order de prijs niet ineens veel hoger is geworden en je dus veel meer zou moeten betalen. Of je wilt een aandeel alleen voor een lagere prijs kopen (dus lager dan huidige waarde) en kan de order laten staan (doorlopend) totdat deze dit bedrag bereikt, dan wordt die uitgevoerd.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 16:08 schreef Niek. het volgende:
[..]
Dan is het helemaal duidelijk, bedankt voor je snelle reactie.
Ok, thanks voor de uitleg.quote:Op woensdag 15 januari 2014 20:15 schreef MrBadGuy het volgende:
Zodra het onder de $15 komt worden de aandelen verkocht tegen de beste prijs, dat is in jouw voorbeeld dus $10.
Weet niet hoe het bij de ING zit, maar meestal kun je een verkooporder instellen bij een bepaalde prijs. Dus verkoop; aandeel x, prijs, aantal, doorlopend. Waar ik zit kun je het instellen bij geavanceerde orders (optie SL, trailing stop, etc).quote:Op donderdag 16 januari 2014 13:39 schreef Dallas-Green het volgende:
Even doorgaande op de stop-loss order. Hoe stel ik dat in? Ik zit bij de ING en zou het op een bepaald aandeel wel prettig vinden. Ik snap alleen niet helemaal hoe ik dat moet instellen.
Er zijn diverse beursspellen (RTL Z en IEX hebben elk een) en ook veel brokers (waaronder Binck) hebben de mogelijkheid om een schaduwportefeuille aan te maken. Hiermee beleg je met virtueel geld en het is een mooie manier om over beleggen te leren, zonder dat je echt geld op het spel zet.quote:Op donderdag 16 januari 2014 16:44 schreef Donnie-Brasco het volgende:
Ik ben de laatste tijd aan het oriënteren op aandelen. Heb het idee al een paar jaar in mijn hoofd, maar wil er nu echt mee beginnen. Nu weet ik dat er software is die stock markets simuleren en waar je dus eerst kan oefenen en kijken hoe het nu allemaal in z'n werk gaat.
Ik zit er over na te denken om dat eerst uit te proberen, mits er goede software is die ook echt aansluit op de werkelijkheid. Kent iemand hier echt een goede simulator of zeggen jullie niet doen.
Het is ook meer om te zien hoe het in z'n werk gaat en om te leren in plaats van kijken hoeveel ik er aan zou kunnen verdienen of verliezen. Ik doe een economische studie dus ben al redelijk actief in het lezen van jaarrapporten en dergelijke. Beleggen voor dummies heb ik ook al overwogen, wordt daar gewoon goed uitgelegd het hoe en wat, want de zogeheten Jip en Janneke taal hoef ik niet te hebben.quote:Op donderdag 16 januari 2014 17:00 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Er zijn diverse beursspellen (RTL Z en IEX hebben elk een) en ook veel brokers (waaronder Binck) hebben de mogelijkheid om een schaduwportefeuille aan te maken. Hiermee beleg je met virtueel geld en het is een mooie manier om over beleggen te leren, zonder dat je echt geld op het spel zet.
Hou er alleen wel rekening mee dat je met dit soort 'spellen' vaak anders handelt dan dat je zou doen met je eigen geld (bijvoorbeeld meer risico's durven te nemen). Het is vaak dus niet zo dat je x% had verdient als je met echt geld was begonnen. Ook kan het je een vals vertrouwen geven in je strategie ("kijk eens hoe goed ik ben, ik versla de markt!"), waarna je later met echt geld risico's gaat nemen die je anders niet had genomen omdat je jezelf aan het overschatten bent.
Maar om kennis te maken met beleggen en ervaring op te doen is er verder naar mijn mening niks mis mee. Daarnaast zou ik iig ook wat boeken lezen (beleggen voor dummies, the intelligent investor, e.d.) en jezelf verdiepen in bedrijven die je interessant vindt (jaarrapporten lezen, kijken wat anderen van een bedrijf vinden (probeer zowel positieve als negatieve meningen over een bedrijf te vinden), sectorontwikkelingen volgen, etc.)
Ik wil het ook kopen, maar zit inderdaad ook te wachten. Wil eigenlijk op of onder 24 kopen. Wacht inderdaad wel 30 jan af. Weet je in ieder geval waar je staat. Verder koop je het aandeel natuurlijk voor dividend, verwacht weinig echte veranderingen in de koers.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 08:55 schreef DrSnuggle het volgende:
Ik had veel interesse in RDS, maar laat dat voorlopig maar even links liggen.![]()
Zou het slim zijn om zeg maar na 30 januari (kwartaalcijfers RDS) het aandeel te kopen? Waarschijnlijk hebben ze dan de meeste klappen wel gehad en kunnen ze weer omhoog kijken(?)
Binck heeft 200 euro transactietegoedquote:Op zondag 19 januari 2014 22:22 schreef Donnie-Brasco het volgende:
Ik wil van de week dus gaan beginnen met beleggen. Ik ben echter nog niet helemaal uit welke broker ik zou kiezen. Mijnbroker is goedkoop, geen bewaarloon echter bied deze broker alleen maar Nederlandse producten aan. Daarnaast zit ik te twijfelen over Binck en Lynx. Lynx stukje goedkoper, maar wat ik hier Lees dus iets lastigere software. Binck iets duurder maar wel gemakkelijker. Iemand nog advies of ervaringen die hij of zij wil delen?
E: Ik heb rapport van de VEB uit de OP gelezen. Zit dus echt te twijfelen tussen boven genoemde drie brokers.
Oh , zie het nu ook. Dat is inderdaad zeer interessant!quote:Op zondag 19 januari 2014 22:29 schreef Ali_Ilegali het volgende:
[..]
Binck heeft 200 euro transactietegoed
Kijk dan ook even wat je aanvraagt. Ik sta nu op active en dan betaal je iets minder per trade maar weet niet of dit meteen al kan.quote:Op zondag 19 januari 2014 22:29 schreef Ali_Ilegali het volgende:
[..]
Binck heeft 200 euro transactietegoed
Ik heb basic genomen en dat ging prima van het begin.quote:Op zondag 19 januari 2014 22:34 schreef ssebass het volgende:
[..]
Kijk dan ook even wat je aanvraagt. Ik sta nu op active en dan betaal je iets minder per trade maar weet niet of dit meteen al kan.
Ja maar is volgens mij per trade wel duurder. Kun je gratis omzetten, gaat alleen niet direct in. Ik baalde een beetje dat ik dat niet wist en heeft mij onnodig geld gekost.quote:Op zondag 19 januari 2014 22:40 schreef Ali_Ilegali het volgende:
[..]
Ik heb basic genomen en dat ging prima van het begin.
Vertel!quote:Op zondag 19 januari 2014 22:45 schreef ssebass het volgende:
[..]
Ja maar is volgens mij per trade wel duurder. Kun je gratis omzetten, gaat alleen niet direct in. Ik baalde een beetje dat ik dat niet wist en heeft mij onnodig geld gekost.
Basic was dacht ik tien euro per transactie en active 6 minimaal. Dus koop verkoop 20 en 12. Active betaal je wel weer ergens anders meer voor maar zou dat even moeten bekijken. Gewoon even kijken wat voor jou het meest gunstig is.quote:
Bij active betaal je ieder kwartaal bewaarloon, bij basic niet.quote:Op zondag 19 januari 2014 23:03 schreef ssebass het volgende:
[..]
Basic was dacht ik tien euro per transactie en active 6 minimaal. Dus koop verkoop 20 en 12. Active betaal je wel weer ergens anders meer voor maar zou dat even moeten bekijken. Gewoon even kijken wat voor jou het meest gunstig is.
Ja en als je alleen etf's neemt dan is bij beide 10 euro. Ik zelf doe alleen etf's op dit moment en wil er elk jaar geld in stoppen.quote:Op zondag 19 januari 2014 23:03 schreef ssebass het volgende:
[..]
Basic was dacht ik tien euro per transactie en active 6 minimaal. Dus koop verkoop 20 en 12. Active betaal je wel weer ergens anders meer voor maar zou dat even moeten bekijken. Gewoon even kijken wat voor jou het meest gunstig is.
Eerlijk gezegd denk ik dat veel beginnende beleggers er niet over nadenken. Ze laten zich achteraf verrassen (positief of negatief) door de verandering van de wisselkoers, die soms een behoorlijke invloed op je rendement kan hebben.quote:Op maandag 20 januari 2014 01:15 schreef Thas het volgende:
Het lijkt me dat enorm veel actieve beleggers in Europa ook actief zijn op de Amerikaanse beurzen (of andere Amerikaanse producten). Gezien het ze dan om de belegging zelf gaat lijkt het me dat ze dan valutarisico willen ontlopen. Hoe doen ze dat? Via forex hedgen ofzo?
Bedanktquote:Op maandag 20 januari 2014 06:19 schreef jaco het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd denk ik dat veel beginnende beleggers er niet over nadenken. Ze laten zich achteraf verrassen (positief of negatief) door de verandering van de wisselkoers, die soms een behoorlijke invloed op je rendement kan hebben.
Een andere groep staat er wel bij stil, maar besluit het risico niet te hedgen. Het is namelijk lastig om een effectieve hedge te ontwerpen en er zijn kosten aan verbonden. In het geval van de dollar/euro zijn de schommelingen ook weer niet zo dramatisch dat dit je belegging een nekslag kan geven. Veel beleggers nemen gewoon het risico.
Tenslotte zullen er beleggers zijn die een hedge aanbrengen. Dit kan door de US Dollar eerst te lenen, met futures, met opties of eventueel turbo's en sprinters. Al deze mogelijkheden hebben hun voor- en nadelen. Ik raad je aan om je in te lezen met een boek of via google searches als je dit wilt beheersen, aangezien je allereerst derivaten zult moeten begrijpen.
Bestens klopt inderdaad, gaat voor huidige prijs. Limiet zet je vaak iets hoger dan die op dat moment is waardoor je in ieder geval niet duurder koopt dan dat tijdens het uitvoeren van je order.quote:Op maandag 20 januari 2014 15:25 schreef DrSnuggle het volgende:
Ok, domme vragen bestaan niet maar misschien dat die van mij wel in de buurt komt.
Ik wil een order plaatsen, nu zijn er 4 mogelijkheden:
- Bestens
- Limiet
- Stoploss-order
- Stoplimiet-order
Bij Bestens wordt de order direct uitgevoerd voor wat het aandeel dan waard is?
Bij Limiet wordt de order pas uitgevoerd wanneer die op een bepaald lager(?) punt komt?
Bij Stoploss-order wordt de order pas uitgevoerd wanneer die op een bepaald hoger punt komt?
Bij Stoplimiet-order wordt de order pas uitgevoerd bij een bepaald lager of hoger punt?
Klopt het wat ik hierboven heb gezegd?
En bij een dagorder vervalt de order na een dag wanneer die niet op dat bepaalde punt is gekomen, en bij doorlopend gaat de order door totdat die het bepaalde punt heeft bereikt en voert dan de order uit? En wanneer je een doorlopende order uitvoert is het dan nog mogelijk om hem daarna te wijzigen en/of te annuleren?
De laatste zin is daadwerkelijk een vraag, bij de rest is het de vraag of het klopt of niet wat ik zeg. ^^
Nee RDS koop je voor het dividend en omdat de koers weinig rare dingen doet. Dus niet echt nodig tenzij je een crash verwacht oid.quote:Op maandag 20 januari 2014 15:49 schreef DrSnuggle het volgende:
Helemaal top, bedankt voor de uitleg.
Ik heb ook wel een keer wat gehoord van Trailing stop, maar mijn interesse op dit moment ligt bij Royal Dutch Shell voor de (hele) lange tijd, en dan is een trailing stop niet zo van toepassing denk ik.
Maar wat denken jullie van Pharming, het heeft mijn aandacht de afgelopen week wel getrokken maar volgens mij is het een te risicovol aandeel en vooral voor een beginner niet verstandig om hierin mee te gaan?
Ik heb vanochtend mijn Pharming aandelen verkocht, het aandeel is volgens mij vooral gebakken lucht en volgens mij is de kans dat het ineens instort erg groot. Het aandeel stijgt zo bizar hard en met zulke waanzinnige omzetten. Vandaag bijv. al 310miljoen aandelen omgezet terwijl er in totaal zo'n 330miljoen zijn, ik blijf er voorlopig dus ver vandaan.quote:Op maandag 20 januari 2014 15:49 schreef DrSnuggle het volgende:
Helemaal top, bedankt voor de uitleg.
Ik heb ook wel een keer wat gehoord van Trailing stop, maar mijn interesse op dit moment ligt bij Royal Dutch Shell voor de (hele) lange tijd, en dan is een trailing stop niet zo van toepassing denk ik.
Maar wat denken jullie van Pharming, het heeft mijn aandacht de afgelopen week wel getrokken maar volgens mij is het een te risicovol aandeel en vooral voor een beginner niet verstandig om hierin mee te gaan?
Maar dan heb je wel een hele leuke winst kunnen pakken?quote:Op maandag 20 januari 2014 17:29 schreef Niek. het volgende:
[..]
Ik heb vanochtend mijn Pharming aandelen verkocht, het aandeel is volgens mij vooral gebakken lucht en volgens mij is de kans dat het ineens instort erg groot. Het aandeel stijgt zo bizar hard en met zulke waanzinnige omzetten. Vandaag bijv. al 310miljoen aandelen omgezet terwijl er in totaal zo'n 330miljoen zijn, ik blijf er voorlopig dus ver vandaan.
Tja, iedereen is bang dat ie de boot mist als je dit aandeel niet koopt. Allemaal speculatief.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:07 schreef piepeloi55 het volgende:
Alleen al dat in vrijwel ieder topic op dit sub-forum Pharming word genoemd.
Komt denk ik ook omdat er verder weinig nieuws is. Aex is door de mentale barrière van 400 punten, fed heeft aangekondigd te taperen, koersen redelijk stabiel, Imtech is ook uit de mode lijkt het, dus ja dan ben je al snel het gespreksonderwerp. Zeker met die rare capriolen van de laatste week. Zit ook nog steeds te wachten op een sterke correctie van de s&p500, maar dat schiet ook niet op. Misschien weer eens verdiepen in goud. Na lang short misschien weer eens tijd voor long, maar moet me er eerst weer in verdiepen.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:07 schreef piepeloi55 het volgende:
Alleen al dat in vrijwel ieder topic op dit sub-forum Pharming word genoemd.
Zeker een leuke winst gepakt. Er zit denk ik nog wel meer mogelijke winst in maar ik vindt het risico te groot worden, zeker nu de directeur bekend heeft gemaakt dat er op de achtergrond niets speelt qua nieuws dus zou zomaar kunnen zijn dat morgen de daling in wordt gezet. Al kan de gekte ook nog even doorgaan met nog vele centen stijging per dag.quote:Op maandag 20 januari 2014 19:32 schreef DrSnuggle het volgende:
[..]
Maar dan heb je wel een hele leuke winst kunnen pakken?
Maar denken jullie dat dit bedrijf richting het 'Antonov' verhaal gaat? Dus precies wat je zegt, dat het gebakken lucht is? Of heeft Pharming daadwerkelijk het medicijn bedacht welke geloofwaardiger is dan de hypermoderne versnellingsbak van Antonov?
Edit: ssebass, bedankt voor je uitleg. Ik blijf ook maar ver weg van Pharming.
Goed teken toch?quote:Op maandag 20 januari 2014 22:07 schreef piepeloi55 het volgende:
Alleen al dat in vrijwel ieder topic op dit sub-forum Pharming word genoemd.
Eigenlijk gaan de alarmbellen momenteel allemaal af, dat is ook het mooiste deel van een rally. Het is een soort van carnaval, hoe gekker het word hoe leuker het lijkt. En idd, hoe harder/langer de muziek draait en hoe meer er gedronken word in polonaise, des te groter is de kans op een enorme kater!quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:20 schreef sitting_elfling het volgende:
Goed teken toch?Teken aan de wand imho
Partying like it's 1999.
Een bubble is oprecht altijd enorm interessant. Eigenlijk qua perceptie ook alleen maar beter dat iedereen links en rechts de beurs omhoog wil praten. Hoe meer dat gebeurt, hoe sneller de kans evt. op een downfall zal zijn.
Het leuke van het toppen van een rally is dat veel value beleggers een beetje in hun hemd staan. Veel waarderingen slaan nergens meer op, links en rechts zien ze mensen met enorme winsten voorbij schieten. Terwijl hun value aandeeltjes misschien wat achterblijven.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:50 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Eigenlijk gaan de alarmbellen momenteel allemaal af, dat is ook het mooiste deel van een rally. Het is een soort van carnaval, hoe gekker het word hoe leuker het lijkt. En idd, hoe harder/langer de muziek draait en hoe meer er gedronken word hoe groter de kans op een enorme kater!
Dan hoop ik dat ze dat maar doen. Ik volg wel een aantal value aandeeltjes maar die zijn me volatiel. Spreiding is mijn inziens het beste. Wat ook een goede (saaie) tip is voor dit topic. Spreiding. En dan niet qua verschillende aandelen. Qua verschillende strategieen..quote:Op dinsdag 21 januari 2014 12:06 schreef piepeloi55 het volgende:
Dat zijn natuurlijk ook de figuren die in een keer hun 'life savings' in iets pompen omdat ze iedereen ''rijk'' zien worden. Niets zo erg als je buurman rijker zien worden, jaloezie is een bitch he.![]()
De echte value investor die reageerd daar niet eens op en word graag met hoon weg/uit-gelachen in dergelijke tijden. Die beseft wat de tekenen aan de wand zijn en dat er hoogstwaarschijnlijk gunstigere waarderingen aankomen.
Soms is die informatie niet zo evident. Over bijvoorbeeld Tesco wordt gezegd dat veel winkelpanden tegen zeer lage waardes in de boeken staan. Dit is niet zou makkelijk te kontroleren, want de informatie in het jaarverslag is te beperkt. Maar als het waar is dan zou er enorm veel cash in het bedrijf vrijvallen als Tesco het onroerend goed zou verkopen (en van de koper leasen). Er zijn beleggers die dit soort dingen in detail nagaan, zoals bij het kadaster in dit voorbeeld.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:57 schreef sitting_elfling het volgende:
Als een bedrijf intrinsiek value technisch een lage waarde heeft en dus op een discount zou noteren, moet een ander dat toch ook kunnen zien? Waarom staat het aandeel dan niet hoger? Iedereen heeft die informatie beschikbaar?
Ben zelf ook een beginnend belegger, vanwege dezelfde reden als jij. Mijn aanvraag bij Binck is de deur uit en hoop zo snel mogelijk reactie te hebben.quote:Op zondag 26 januari 2014 00:33 schreef GeenHelpdesk het volgende:
Ik wil gaan beleggen om wat meer rendement te maken dan een spaarrekening. Ik wil er dus niet teveel gedoe aan hebben (niet elk uur de koersen bijhouden) en niet al te veel risico. Een slecht jaar met 6 procent verlies is niet zo'n probleem als het het jaar erna weer aantrekt met bijv. 4 procent. Na wat onderzoek kom ik dan al snel uit op beleggen in een fonds en daarbij lijken de obligatiefondsen me het meest geschikt.
Nu wordt er overal geroepen dat investeren in obligaties zeer onverstandig is omdat de rentes zullen gaan stijgen. Maar als ik bijv. deze of deze bekijk op de langere termijn zie ik weinig spannende dingen. En toen stond de rente ook weleens hoog of iig veel hoger dan die nu staat. De vraag is dus ... zijn obligatiefondsen nog een geschikte belegging voor iemand die voor een aantal jaar wil proeven aan het ''beleggen'' en wil gokken op een iets beter rendement dan een spaarrekening?
Dat de rente in het verleden hoger stond is juist de reden dat obligaties de afgelopen jaren sterk in waarde zijn gestegen (dalende rente = stijging waarde obligatie en vice versa). De rente staat nu extreem laag, het kan nog wel wat verder dalen, maar niet extreem veel meer. De yield to maturity op obligaties is door de lage rente in het algemeen ook laag.quote:Op zondag 26 januari 2014 00:33 schreef GeenHelpdesk het volgende:
Ik wil gaan beleggen om wat meer rendement te maken dan een spaarrekening. Ik wil er dus niet teveel gedoe aan hebben (niet elk uur de koersen bijhouden) en niet al te veel risico. Een slecht jaar met 6 procent verlies is niet zo'n probleem als het het jaar erna weer aantrekt met bijv. 4 procent. Na wat onderzoek kom ik dan al snel uit op beleggen in een fonds en daarbij lijken de obligatiefondsen me het meest geschikt.
Nu wordt er overal geroepen dat investeren in obligaties zeer onverstandig is omdat de rentes zullen gaan stijgen. Maar als ik bijv. deze of deze bekijk op de langere termijn zie ik weinig spannende dingen. En toen stond de rente ook weleens hoog of iig veel hoger dan die nu staat. De vraag is dus ... zijn obligatiefondsen nog een geschikte belegging voor iemand die voor een aantal jaar wil proeven aan het ''beleggen'' en wil gokken op een iets beter rendement dan een spaarrekening?
Maar de vraag is dus hoeveel de rente gaat stijgen en welk effect dit heeft. Bij nagenoeg elk obligatiefonds wat ik bekijk met een laag risicoprofiel, zie je een gewoon een heel stabiele rustige groei. Dus ook in tijden met hele hoge rentes.quote:Op zondag 26 januari 2014 13:30 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Dat de rente in het verleden hoger stond is juist de reden dat obligaties de afgelopen jaren sterk in waarde zijn gestegen (dalende rente = stijging waarde obligatie en vice versa). De rente staat nu extreem laag, het kan nog wel wat verder dalen, maar niet extreem veel meer. De yield to maturity op obligaties is door de lage rente in het algemeen ook laag.
Mocht de rente weer stijgen (ik zie het niet meteen gebeuren, maar in een of een paar jaar kan er veel veranderen), dan dalen de obligaties wel sterk in waarde. Dus naast de Yield to maturity zit er naar mijn mening niet heel veel upside potential in, terwijl de risico's naar beneden wel behoorlijk zijn. Een garantie als "Een slecht jaar met 6 procent verlies is niet zo'n probleem als het het jaar erna weer aantrekt met bijv. 4 procent." is er ook zeker niet. Dan kun je het beter bij een bank veilig voor 5 jaar vastzetten tegen gegarandeerd 3%/jaar (al zou ik dat zelf ook niet doen, maar is wel een veiligere gok).
En die groei zal sterker zijn in tijden van dalende rente (zoals 2008-nu) en lager of zelfs dalend zijn als rentes stijgen. De yield to maturity bij veel obligatiesfondsen met een laag risico is op dit moment ook niet zo hoog, dus snel zal het niet in waarde stijgen, maar als de rente gaat stijgen kan het wel redelijk snel dalen of lange tijd vrijwel niks doen.quote:Op zondag 26 januari 2014 19:23 schreef GeenHelpdesk het volgende:
[..]
Maar de vraag is dus hoeveel de rente gaat stijgen en welk effect dit heeft. Bij nagenoeg elk obligatiefonds wat ik bekijk met een laag risicoprofiel, zie je een gewoon een heel stabiele rustige groei. Dus ook in tijden met hele hoge rentes.
Dit soort aandelen moet je ook altijd voor de lange tijd zien. idem Unilever e.d.quote:Op maandag 20 januari 2014 15:49 schreef DrSnuggle het volgende:
Helemaal top, bedankt voor de uitleg.
Ik heb ook wel een keer wat gehoord van Trailing stop, maar mijn interesse op dit moment ligt bij Royal Dutch Shell voor de (hele) lange tijd, en dan is een trailing stop niet zo van toepassing denk ik.
Ligt geheel aan hoe vaak je trade en met welk vermogen je trade. Op de Binck-website laten ze volgens mij voorbeelden zien wat de kosten zijn in verschillende situaties.quote:Op woensdag 22 januari 2014 13:15 schreef Donnie-Brasco het volgende:
Zit nu te kijken naar Binckbank Basic en Active. Je kan toch veel beter Active nemen? Lagere transactiekosten, alleen een service fee (van max 0,2%). Ik ga het even uitrekenen.
als je buy and hold hebt dan lijkt mij basic veel beter.quote:Op maandag 27 januari 2014 16:19 schreef Delicacy het volgende:
[..]
Ligt geheel aan hoe vaak je trade en met welk vermogen je trade. Op de Binck-website laten ze volgens mij voorbeelden zien wat de kosten zijn in verschillende situaties.
In kwartalen waarin je aandelen hebt en niks/weinig (ver)koopt is Basic inderdaad veruit het goedkoopst (puur hold kost je dan ¤ 0,00).quote:Op maandag 27 januari 2014 19:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
als je buy and hold hebt dan lijkt mij basic veel beter.
Ben van plan om aandelen en derivaten te kopen voor de korte termijn. Met weinig geld relatief groot risico en relatief veel transacties. Active lijkt voor mij het beste.quote:Op maandag 27 januari 2014 16:19 schreef Delicacy het volgende:
[..]
Ligt geheel aan hoe vaak je trade en met welk vermogen je trade. Op de Binck-website laten ze volgens mij voorbeelden zien wat de kosten zijn in verschillende situaties.
Volgende bodem ligt op 380, denk dat ie nog wat gaat zakken.quote:Op donderdag 30 januari 2014 09:15 schreef DrSnuggle het volgende:
Wat denken jullie? De AEX heeft zijn bodem wel bereikt toch of denken jullie dat het nog een klap kan krijgen?
Mensen die hier met enige zekerheid wat over kunnen zeggen zouden al lang binnen moeten zijn. Maar om bij een correctie van 5% vanaf het hoogtepunt in jaren al over een 'bodem' te spreken...quote:Op donderdag 30 januari 2014 09:15 schreef DrSnuggle het volgende:
Wat denken jullie? De AEX heeft zijn bodem wel bereikt toch of denken jullie dat het nog een klap kan krijgen?
Ik draai nu nog schaduw portefeuille en focus vooral op daghandel in zilver en haal inderdaad (met derivaten) behoorlijke rendementen. In een week van 2000 naar 4300 gegaan. Haal jij nu ook zulk soort rendementen of zelfs beter misschien? Ik wil namelijk over een weekje of 3 gewoon met wat geld wat ik kan missen in derivaten op korte termijn gaan zitten op zilver...quote:Op donderdag 30 januari 2014 13:02 schreef JOHAN410 het volgende:
Laatste dagen flink wat verdient met daghandel in Aardgas en als het een beetje mee zit vandaag met Facebook, want die staat na de bekendmaking van de cijfers gisteren nabeurs flink in de plus.
Nu overweeg ik om vanmiddag Google te gaan kopen, maar ik twijfel. Ben nu zoveel mogelijk informatie aan het opzoeken. Wat denken jullie?
Hi,quote:Op dinsdag 4 februari 2014 16:02 schreef BliepTuut het volgende:
Sinds niet zo lang ben ik overgestapt naar Lynx wegens de veel gunstigere tarieven daar (ING begon opeens irritante service fees te vragen! Bah! Dan ga ik wel bij ze weg... ben benieuwd hoeveel casual beleggers er naar aanleiding van die tarievenverandering gevlogen zijn. Gerelateerde tip: bij ING kreeg je wel live koersen en orderboek, bij Lynx zit je met een nogal "hardcore" stukje software dat weinig gepolijst is, en voor koersen moet je betalen. Wat dat betreft was ING dus fijner.)
Maar ik heb ook een vraag: bij Lynx kan ik gebruik maken van bevoorschotting (margin). Nou heb ik alle handleidingen etc. braaf doorgelezen, maar ik blijf niet zeker van de zaak. Komt dit nou de facto neer op een gratis lening? Dat je effecten kunt kopen met geleend geld waar je geen rente over hoeft te betalen?
Normaal zou ik hier niet aan beginnen, maar de situatie is als volgt: ik heb een aandeel dat ik al "hoog genoeg" vind, en dus wil verkopen. Er staat een trailing stoploss onder, maar die wordt steeds niet aangetikt (hoera!) Het aandeel dat ik hierna wil kopen, heeft vandaag een intraday low geraakt waar ik hem graag voor had gekocht. Dit had ik dus op zich al op margin kunnen doen, maar ik durf er niet aan.
Wie willen er ervaringen met margin / bevoorschotting delen? En klopt het dat je de facto renteloos leent?
Ja klopt hun verdienen eraan anders zouden ze het niet doenquote:Op dinsdag 4 februari 2014 16:52 schreef BliepTuut het volgende:
Okee, een stuk minder interessant dan ik hoopte, dus. Ze lopen je wel de hele tijd al je "total liquidity" en "special memorandum account" in je gezicht te duwen, in de hoop dat je toch gaat lenen
Ik ben zelf ook student en met een laag bedrag bezig. Ik zie het nu meer als training dan als echt investering, want verdienen doe ik er nu echt niet aan.quote:Op woensdag 5 februari 2014 21:23 schreef OetkerBreda het volgende:
Hallo,
Ik wil ook beginnen met het handelen van aandelen. Ik ben nog student en heb dus niet heel veel geld wat ik kan missen. Maar ik ben enorm geïnteresseerd in de tradingswereld en wil dus klein beginnen. Ik heb ongeveer 500 euro over om mee te beleggen. Is dit genoeg en met wat voor een type aandelen meot ik beginnen? Ik zie dat de transactiekosten erg hoog zijn bij Binck voor mijn budget. Overigens heb ik al een kleine ervaring met beleggen. Paar keer meegedaan aan het RTLZ Beursspel. Telkens toch een rendement tussen de 4 en de 10%![]()
Ik hoor het graag van jullie!
Ik wil dit ook meer als leer momentje hebben. Niet om de nieuwe Wolfie te wordenquote:Ik ben zelf ook student en met een laag bedrag bezig. Ik zie het nu meer als training dan als echt investering, want verdienen doe ik er nu echt niet aan.
Veel geld verloren?quote:Op woensdag 5 februari 2014 21:41 schreef Sunri5e het volgende:
1 tip voor alle mensen die willen beginnen met beleggen.... stap niet in Imtech.
omdat?quote:Op woensdag 5 februari 2014 21:41 schreef Sunri5e het volgende:
1 tip voor alle mensen die willen beginnen met beleggen.... stap niet in Imtech.
Sommige reacties in dat topic.quote:
En waarom dan niet instappen bij Imtech? Als je het goede koop en verkoop moment vind kan je er een redelijk rendement aan over houden. Wel vereist dat grondige research voor je dit doet. Mensen die in aandelen beginnen zonder enige research zullen hoogstwaarschijnlijk sowieso geld verliezen, ongeacht welk aandeel men koopt.quote:Op donderdag 6 februari 2014 08:48 schreef Sunri5e het volgende:
Omdat Imtech aantrekkelijk lijkt. Veel beginners die denken dat het aandeel alleen nog maar omhoog kan omdat ze zo laag staan. Dat is echt het domste argument om er in te stappen. Imtech zit nog steeds in zwaar weer. De marges staan onder druk en ze kunnen wellicht niet aan de convenanten voldoen. Als dat ze niet gaat lukken dan is zelfs deze koers nog niet laag genoeg.
Ik loop al een tijdje mee en in Imtech zie ik een patroon ontstaan. De koers staat rond de 2 euro en wordt opgepompt. Niemand wil de boot missen en stapt in. De koersstijging is op niets gebaseerd dus de grote jongens pakken hun geld en er wordt weer flink geshort tot dat de koers weer op de 2 euro staat en dan begint het verhaal weer opnieuw. Dit is de laatste tijd al 3x gebeurd.
Ik zie dat de maximale ''lage'' vaste kosten 1,41% per jaar zijn. Dat is teveel. Kan je beter een tracker zoeken.quote:Op donderdag 6 februari 2014 15:52 schreef badschaap het volgende:
is robeco one een goed beleggingsfonds om te beginnen met beleggen>
Alleen al dat de klant met 'je' word aangesprokenquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:04 schreef bascross het volgende:
[..]
Ik zie dat de maximale ''lage'' vaste kosten 1,41% per jaar zijn. Dat is teveel. Kan je beter een tracker zoeken.
Wat is die site van Robeco bagger trouwens. Het lijkt erop alsof ze er van uitgaan dat ze alleen met debielen te maken hebben.
Is al een keertje besproken, zie hier:quote:Op donderdag 6 februari 2014 15:52 schreef badschaap het volgende:
is robeco one een goed beleggingsfonds om te beginnen met beleggen>
Daar heb ik geen moeite mee. Het hoeft niet zo formeel, maar die kleurtjes en tekeningetjes ben ik niet zo'n fan van.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:06 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
Alleen al dat de klant met 'je' word aangesproken
Veel te risicovol. De koers gaat te hard omhoog en omlaag. Daarnaast keren ze niet eens dividend uit. Een beginnend belegger en zelfs een ervaren belegger moet aan dit aandeel zijn handen niet branden.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:02 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
En waarom dan niet instappen bij Imtech? Als je het goede koop en verkoop moment vind kan je er een redelijk rendement aan over houden. Wel vereist dat grondige research voor je dit doet. Mensen die in aandelen beginnen zonder enige research zullen hoogstwaarschijnlijk sowieso geld verliezen, ongeacht welk aandeel men koopt.
Geeft wel een beetje weer waar de klantenkring uit bestaatquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:07 schreef bascross het volgende:
[..]
Daar heb ik geen moeite mee. Het hoeft niet zo formeel, maar die kleurtjes en tekeningetjes ben ik niet zo'n fan van.
Dus het aandeel in volatiel, dat maakt het uitermate geschikt voor korte termijn beleggen. Voor lange termijn, tsja... dat is of je Imtech ziet gaan groeien in de toekomst of niet.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:08 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Veel te risicovol. De koers gaat te hard omhoog en omlaag. Daarnaast keren ze niet eens dividend uit.
Een beginnend belegger moet niet korte termijn gaan beleggen. Ik weet uit ervaring dat je in het begin altijd op verkeerde momenten instapt of uitstapt.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:09 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
Dus het aandeel in volatiel, dat maakt het uitermate geschikt voor korte termijn beleggen. Voor lange termijn, tsja... dat is of je Imtech ziet gaan groeien in de toekomst of niet.
Het begint religieuze vormen aan te nemen, die Imtech-haat bij jou.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:08 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Veel te risicovol. De koers gaat te hard omhoog en omlaag. Daarnaast keren ze niet eens dividend uit. Een beginnend belegger en zelfs een ervaren belegger moet aan dit aandeel zijn handen niet branden.
Imtech haatquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:11 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Het begint religieuze vormen aan te nemen, die Imtech-haat bij jou.
Ik heb al meerder ritjes gemaakt met Imtech en er veel aan verdiend. Dat is toch prima dan?
Ligt denk ik vooral aan de belegger zelf dan in plaats van het aandeel.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:10 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Een beginnend belegger moet niet korte termijn gaan beleggen. Ik weet uit ervaring dat je in het begin altijd op verkeerde momenten instapt of uitstapt.
Met 250 euro kun je eigenlijk niets. Dan moet je al 10% winst maken om je aan- en verkoopkosten eruit te halen.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:11 schreef badschaap het volgende:
Welke tracker is dan goed om mee te beginnen?
Ik begin eerst met 250 euro om te kijken wat er mee gebeurt.
Je lijkt wel bandrecorder. Heb je ook nog een mening over andere aandelen of blijft het zo?quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:12 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Imtech haat!
De enige die momenteel aan Imtech verdienen zijn de grote jongens die de koers sturen.
winst maakt me eigenlijk ook niet uit, het is vooral om te proberenquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:13 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Met 250 euro kun je eigenlijk niets. Dan moet je al 10% winst maken om je aan- en verkoopkosten eruit te halen.
AEX trackers, of een aandeel als unilever. Kan niet echt heel erg veel fout mee gaan.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:11 schreef badschaap het volgende:
Welke tracker is dan goed om mee te beginnen?
Ik begin eerst met 250 euro om te kijken wat er mee gebeurt.
Goh, maar kijk nou eens goed naar hoe dit topic heetquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:12 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
Ligt denk ik vooral aan de belegger zelf dan in plaats van het aandeel.
Bij Binckbank eerste 200 aan transactie kosten gratis...dus in dat geval zeker welquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:13 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Met 250 euro kun je eigenlijk niets. Dan moet je al 10% winst maken om je aan- en verkoopkosten eruit te halen.
Ik heb genoeg meningen over andere aandelen. Heb jij nog een andere bril dan een groene Imtech bril?quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:13 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Je lijkt wel bandrecorder. Heb je ook nog een mening over andere aandelen of blijft het zo?
En dan duurt het 5 jaar voordat de koers verdubbelt is en heb je 200 euro winst. Dan kun je nog beter 2 dagen gaan werken dan heb je ze sneller verdient.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:14 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
Bij Binckbank eerste 200 aan transactie kosten gratis...dus in dat geval zeker wel
Het is toch om uit te proberenquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:16 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
En dan duurt het 5 jaar voordat de koers verdubbelt is en heb je 200 euro winst. Dan kun je nog beter 2 dagen gaan werken dan heb je ze sneller verdient.
Stel hij koopt er shell van, dat verviervoudigd tegen de tijd dat hij met pensioen gaat.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:16 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
En dan duurt het 5 jaar voordat de koers verdubbelt is en heb je 200 euro winst. Dan kun je nog beter 2 dagen gaan werken dan heb je ze sneller verdient.
Je kan eventueel ook eerste een schaduwportefeuille draaien als je wilt zien hoe iets het doet of werktquote:Op donderdag 6 februari 2014 16:11 schreef badschaap het volgende:
Welke tracker is dan goed om mee te beginnen?
Ik begin eerst met 250 euro om te kijken wat er mee gebeurt.
Nee hoor. Het is ter bescherming. Als beginner kun je beter dit aandeel naast je neerleggen. Het lijkt aantrekkelijk door de "lage" koers maar dat is het zeker niet. Veel te volatiel, geen dividend en de toekomst is onzeker. Je kunt beter iets anders kiezen dan Imtech.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:17 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
Het is toch om uit te proberen![]()
Voor iemand die beginnende beleggers waarschuwt voor Imtech ben je behoorlijk kortzichtig
Dat is wel een optie.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:18 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
Je kan eventueel ook eerste een schaduwportefeuille draaien als je wilt zien hoe iets het doet of werkt
... Want zodra je investeert gaan ze meteen failliet of verdubbeld de koers?quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:19 schreef Sunri5e het volgende:
[..]
Imtech is hetzelfde als al je fiches op rood of zwart in het casino zetten.
Het kan alle kanten op. En vooral enorm hard. Dat noem ik geen beleggen maar gokken.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:21 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
... Want zodra je investeert gaan ze meteen failliet of verdubbeld de koers?
Kijk anders even naar het IEX beursspel of RTL Z beursspel.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:25 schreef badschaap het volgende:
ik zal me eerst nog eens goed gaan inlezen voordat ik daadwerkelijk ga beleggen
Dat is altijd aan te bevelen.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:25 schreef badschaap het volgende:
ik zal me eerst nog eens goed gaan inlezen voordat ik daadwerkelijk ga beleggen
Alvast je binck account aanmaken en gewoon 10 mio van allerhande spul in je schaduwportefeuille zetten en kijken wat er gebeurd.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:25 schreef badschaap het volgende:
ik zal me eerst nog eens goed gaan inlezen voordat ik daadwerkelijk ga beleggen
Beleggen voor dummies is een aardig boek om mee te beginnen.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:25 schreef badschaap het volgende:
ik zal me eerst nog eens goed gaan inlezen voordat ik daadwerkelijk ga beleggen
Nou, als je dan toch een tracker neemt, neem dan aub vooral geen AEX tracker. Dat lijkt me wel een erg slechte keus. Koop dan beter een tracker met wereldwijde spreiding (van Vanguard of Ishares bijv.).quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:14 schreef Yreal het volgende:
[..]
AEX trackers, of een aandeel als unilever. Kan niet echt heel erg veel fout mee gaan.
Dat is wel wat de meeste "beleggers" willen; snel geld verdienen. Helaas gaat dat vaak fout.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:21 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
... Want zodra je investeert gaan ze meteen failliet of verdubbeld de koers?
Je bedoelt: goed kunnen gokken en vooral veel geluk hebben.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:02 schreef Donnie-Brasco het volgende:
En waarom dan niet instappen bij Imtech? Als je het goede koop en verkoop moment vind kan je er een redelijk rendement aan over houden. Wel vereist dat grondige research voor je dit doet.
Met 250 euro kan je beter in 1x een gok wagen, gewoon turbo kopen met een strakke stop-los en hopen op een goed resultaat. 250 euro in een tracker stoppen schiet niet op.quote:Op donderdag 6 februari 2014 16:11 schreef badschaap het volgende:
Welke tracker is dan goed om mee te beginnen?
Ik begin eerst met 250 euro om te kijken wat er mee gebeurt.
En wat heeft dat te maken met mijn reactie?quote:Op donderdag 6 februari 2014 19:06 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
[..]
Dat is wel wat de meeste "beleggers" willen; snel geld verdienen. Helaas gaat dat vaak fout.
Vermogen box 3 op 1 januari 2013.quote:Op donderdag 6 februari 2014 19:56 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
Hi,
Binnenkort weer belastingaangifte.
Waar moet je als belegger zoal op letten?
Alles. Terug naar dat voorbeeld. Beliebers in Imtech willen een quick win, een fantasie winst eigenlijk.quote:Op donderdag 6 februari 2014 22:05 schreef Donnie-Brasco het volgende:
[..]
En wat heeft dat te maken met mijn reactie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |