of een kfc bucketquote:
Ik had dus bijna gelijk, ware het niet dat die volgroeide kip ook een plofkip is, alleen i.p.v. 42 dagen oud nu 85 dagen oud.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:54 schreef golfer het volgende:
Ik denk van een volgroeide kip i.p.v. een plofkip.
Daar mogen ze het idd wel over hebben ja, want dat gebeurt dus wel met die van de AH...quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:50 schreef fespo het volgende:
ze hebben het helemaal niet over ingespoten (met water) wat ze groter / zwaarder maakt.
Welk rapport? Ik kan me alleen herinneren dat ze een brochure van een kuikenfabrikant lieten zien. Ik kan het niet terugkijken, maar de brochures voor het model Ross 708 komen me heel bekend voor. In de brochure "Broiler Performance Objectives" staat de tabel met het streefgewicht per leeftijd in dagen.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 23:39 schreef Diquat het volgende:
Heeft iemand een linkje naar dat rapport over de kippenproductie?
Hmm ja, dat is 'm inderdaad. Meende het woord "rapport" te horen in de uitzending, maar zo te zien valt dat wel wat mee.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 00:04 schreef Igen het volgende:
[..]
Welk rapport? Ik kan me alleen herinneren dat ze een brochure van een kuikenfabrikant lieten zien. Ik kan het niet terugkijken, maar de brochures voor het model Ross 708 komen me heel bekend voor. In de brochure "Broiler Performance Objectives" staat de tabel met het streefgewicht per leeftijd in dagen.
quote:Op donderdag 17 oktober 2013 20:48 schreef b4kl4p het volgende:
Stelletje STINKENDE HYPOCRIETE KUTVEGO's met jullie gezeik over zielig! DIT mensen DIT is pas mishandeling, de huid eraf stropen van het skelet.
Koop gewoon een CHEMISCHE spons. Met je KUT!!!
Voor de arbeidsomstandigheden is een synthetische spons blijkbaar ook beter.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 20:50 schreef MilaNL het volgende:
[..]
Alsof iemand een spons mishandeling vindt.
Zou je denken?quote:
Sabon is dan ook wel een ontzettend dure zeepjeswinkel (250 gr douchegel voor 14,95 bv), bij dille en kamille (ook niet goedkoop) kost zo'n spons (grotere) euro of 7.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 22:05 schreef golfer het volgende:
Wat een tussenmarges. Duiker krijgt 80-100 euro per kilo, retailer verkoopt het voor 12 euro per 2 gram.
Ja, die zijn er.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 23:00 schreef Felagund het volgende:
Zouden vegetariërs uit principe geen natuursponsen gebruiken?
Haha 'good profit'quote:Op donderdag 17 oktober 2013 23:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Marijn
Echt een domme kut, ze lacht die gast gewoon uit
Indd haha. Als hij nog 2 euro per 2 gram vraagt verdient ie nog lekker.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 09:58 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
ah die sponsengriek zet de duiker weer af, niets aan de hand
Wat naïefquote:Op donderdag 17 oktober 2013 23:15 schreef golfer het volgende:
Ja, die zijn er.
Ik zag op Twitter ook wat verontwaardigde reacties van mutsen die blijkbaar niet wisten dat ze een dood dier gebruikten om hun poezelige huidjes mee te boenen.
Waren dat alleen vegetarische mutsen?quote:Op donderdag 17 oktober 2013 23:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, die zijn er.
Ik zag op Twitter ook wat verontwaardigde reacties van mutsen die blijkbaar niet wisten dat ze een dood dier gebruikten om hun poezelige huidjes mee te boenen.
Waarschijnlijk gewoon mutsen dus, die ook niet wisten van het alternatieve gebruik door vrouwen van het sponsdiertje.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 17:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Waren dat alleen vegetarische mutsen?
Misschien Veganistische mutsen? Normaal gesproken maken Vegetarische mutsen ook gebruik
van leer en zulks Waren het gewoon niet mutsen in het algemeen die nog nooit van een sponsdiertje hadden gehoord?
Dat alternatieve gebruik weet ik ook pas sinds vandaagquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 17:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarschijnlijk gewoon mutsen dus, die ook niet wisten van het alternatieve gebruik door vrouwen van het sponsdiertje.
Dé manier om toch nog iets dierlijks binnen te krijgen.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 17:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat alternatieve gebruik weet ik ook pas sinds vandaag
quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 17:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Dé manier om toch nog iets dierlijks binnen te krijgen.
Ben benieuwd...quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:27 schreef golfer het volgende:
Komende uitzending:
Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het tegen in een blik, zak, of in een bistro. Zo klassiek, dat we de ingrediënten al niet meer kennen. In de soep is geen staart te vinden, of toch? Wellicht als de soep tot op de bodem uitgezocht wordt. Gelukkig doet de Keuringsdienst niets liever.
Idd, wat een baas.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Verdomd eerlijke vleesmeneer
en daarom moet een pr-mensen dit laten doen en niet iemand die liefde voor zijn vak heeft. Dan krijg je dit soort uitspraken.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Verdomd eerlijke vleesmeneer
Mwoa, zoals hij het vertelde kwam het mij niet slecht over.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 20:56 schreef donald_dick het volgende:
[..]
en daarom moet een pr-mensen dit laten doen en niet iemand die liefde voor zijn vak heeft. Dan krijg je dit soort uitspraken.
nou, de laatste zin bij de aftiteling was wel een uitglijderquote:Op donderdag 24 oktober 2013 21:11 schreef Rickario het volgende:
[..]
Mwoa, zoals hij het vertelde kwam het mij niet slecht over.
Juist niet, dit is mooie tvquote:Op donderdag 24 oktober 2013 20:56 schreef donald_dick het volgende:
[..]
en daarom moet een pr-mensen dit laten doen en niet iemand die liefde voor zijn vak heeft. Dan krijg je dit soort uitspraken.
ja, alleen killing voor zijn loopbaanquote:
Bel gewoon de slager van te voren op; bestel een runderstaart. Als het een beetje slager is kan ie dat voor je regelen.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 21:37 schreef ddx het volgende:
Leuk dat ze recept op de site zetten, alleen waar haal je nou weer een ossenstaart.
Keurslagers zijn tegenwoordig ook gewoon soort supermarkten met keus aan vlees.
Bij mijn slager, komen de varkens levend binnen..... dus je roept maar welk deel en hoe groot/dik...quote:Op vrijdag 25 oktober 2013 00:27 schreef Igen het volgende:
Zal wel per slager verschillen? Ik wil bijv. zo af en toe een varkenspoot hebben voor het maken van bouillon, ook geen echt gebruikelijk stuk vlees, en bij de ene slager hebben ze het niet, maar bij de andere wel, ook bij de Keurslager.
varkenspoot verkopen ze in het winterseizoen gewoon bij de jumboquote:Op vrijdag 25 oktober 2013 00:27 schreef Igen het volgende:
Zal wel per slager verschillen? Ik wil bijv. zo af en toe een varkenspoot hebben voor het maken van bouillon, ook geen echt gebruikelijk stuk vlees, en bij de ene slager hebben ze het niet, maar bij de andere wel, ook bij de Keurslager.
quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:22 schreef StephanL het volgende:
Effe kijken, Geer en Goor kijk ik morgen wel terug.
Is toch ook een karper soort, de goudvis?quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:41 schreef Rickario het volgende:
Leuk ook wanneer goudvissen in het wild worden uitgezet:
[ afbeelding ]
Klopt!quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:41 schreef StephanL het volgende:
[..]
Is toch ook een karper soort, de goudvis?
Klinkt inderdaad behoorlijk heftig zo'n reis. Maar goed, ze nemen niet voor niks goudvissen denk ik. Sterker dan andere vissen denk ik.quote:
ja of goedkoperquote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:49 schreef StephanL het volgende:
[..]
Klinkt inderdaad behoorlijk heftig zo'n reis. Maar goed, ze nemen niet voor niks goudvissen denk ik. Sterker dan andere vissen denk ik.
Alle vissen worden zo vervoerd. Ook koi en Tropische vissen enzquote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:49 schreef StephanL het volgende:
[..]
Klinkt inderdaad behoorlijk heftig zo'n reis. Maar goed, ze nemen niet voor niks goudvissen denk ik. Sterker dan andere vissen denk ik.
quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
dure kooikarpers gaan volgens mij niet zo massaal bij elkaar
stomme japannersquote:
En dan zijn juist goudvissen zwaar ongeschikt voor een kleine kom.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:56 schreef TUFKAL het volgende:
En dat alles omdat wij westerlingen zo'n viskom zo gezellig vinden
Over koudbloedige massaproductie wordt niet al te sentimenteel gedaan.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:05 schreef golfer het volgende:
Keuringsartsmuts op Schiphol haalt nooit zo'n zak uit de doos. Die kijkt van bovenaf alleen maar of er door de gedrogeerde uitgehongerde beestjes wat gezwommen wordt en vindt het dan al goed.
Dat zo'n 10-15 % uiteindelijk dood gaat tijdens het transport vindt ze niet verontrustend.
Hoe zou ze dat bij andere geïmporteerde huisdieren vinden?
Gaaf!quote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:07 schreef golfer het volgende:
Over dat 3-secondengeheugen van goudvissen:
http://keuringsdienstvanw(...)ugen_van_een_goudvis
Mythbusters heeft het ook weleens getestquote:Op donderdag 31 oktober 2013 23:16 schreef svann het volgende:
[..]
Gaaf!
Of worden we er hier tussen genomen?
Mijn goudvis, wist donders goed wanneer die te eten kreeg na een bepaalde tijd. Je hoefde dan alleen maar voor de bak te staan en kwam naar de oppervlakte om te wachten op het eten.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 23:16 schreef svann het volgende:
[..]
Gaaf!
Of worden we er hier tussen genomen?
Inderdaad. Voor een vijver adviseren ze dacht ik minimaal 20x de lengte van de steurquote:Op donderdag 7 november 2013 21:08 schreef svann het volgende:
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip.
Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar.
Best wel triest eigenlijk.
Dat was mij niet helemaal duidelijk, die man had het over 'uitzetten'(?) en 'terughalen' en Wikipedia zegt:quote:Op donderdag 7 november 2013 21:08 schreef svann het volgende:
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip.
Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar.
Best wel triest eigenlijk.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaviaarquote:Zo produceert het Belgische bedrijf Aqua Bio uit Turnhout kaviaar van steur die in Kempense vijvers wordt uitgezet.
Een beetje op de palm van je hand of met een ivoren lepeltje naar binnen werken. Heerlijk.quote:Op donderdag 7 november 2013 22:20 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat kost echt goede kaviaar dan? Lijkt me trouwens erg smerig maar ok
Nee. Plof-eitjes die niet vergelijkbaar zijn aan de echte kaviaar eitjes van steur.quote:Op vrijdag 8 november 2013 00:06 schreef Igen het volgende:
@golfer: ergens op internet las ik dat de zalmkuit redelijk vergelijkbaar smaakt, klopt dat?
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien...quote:Op donderdag 7 november 2013 20:55 schreef Igen het volgende:
En in Japan veel van de koolvis. Maar die mag gewoon roze blijven.
Die ook ja, maar ook koolvis hoor. Als je het in de supermarkt koopt ziet het er een beetje uit als een kipfilet. 明太子 heet het.quote:Op vrijdag 8 november 2013 23:46 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien...
quote:Brecht van Hulten gaat de studio uit en op zoek naar groene keuzes voor consumenten. Over wat groen lijkt en niet is, praktische dilemma's in de supermarkt en Bekende Nederlanders die zes weken geen vlees eten.
In de eerste aflevering van een nieuwe reeks onderzoekt ‘Kassa Groen’ of speltbrood uit de supermarkt wel uit spelt bestaat. Speltbrood uit de supermarkt is vaak geen speltbrood. De broden worden wel als spelt verkocht, men betaalt er twee keer zoveel voor als voor een volkorenbrood, maar toch bestaan de broden grotendeels uit tarwe. De etiketten van de broden en de opgevraagde informatie bij supermarkten geven geen duidelijkheid over de exacte samenstelling. Dat blijkt uit onderzoek van ‘Kassa Groen’,
Een krijsende konijnen aflevering dus komende donderdag!quote:Donderdag 9 januari 2014:
De Keuringsdienst kocht in het najaar een vestje met wol van angora. Een warm vest, maar plotseling kregen we het koud van binnen. Dierenactivisten publiceerden een vreselijk filmpje. Angorawol bleek van konijnen te komen. Konijnen met pijn. De beelden hadden effect en plots verkocht geen enkele kledingwinkel nog angorawol. De Keuringsdienst kwam in contact met een wol-leverancier van H&M en Zara en reisde naar China om de wol zelf te keuren. Een bizar verhaal over beelden en konijnen.
Spelt is een tarwesoortquote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:06 schreef Erasmo het volgende:
Serieus Kassa?!
http://www.tvgids.nl/programma/15625663/Kassa_Groen/
[..]
Lijkt er niet opquote:Op vrijdag 8 november 2013 00:06 schreef Igen het volgende:
@golfer: ergens op internet las ik dat de zalmkuit redelijk vergelijkbaar smaakt, klopt dat?
Weet ik maar dat ''onderzoek'' van Kassa groen is klakkeloos overgenomen van KvW.quote:
Kassa vergelijken met KVW is de groene amsterdammer vergelijken met de Privequote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Weet ik maar dat ''onderzoek'' van Kassa groen is klakkeloos overgenomen van KvW.
H&M is massa industrie denk niet dat die Franse/Nederlandse/Chinese boeren aan de vraag kunnen voldoen met hun diervriendelijke handelingen....quote:Op donderdag 9 januari 2014 20:49 schreef Be-Smart het volgende:
Zoals met alles, het blijkt achteraf minder zwart-wit te zijn dan je in eerste instantie denkt.
Die van die vrouw waren zeker 2x zo groot. (wat nog steeds niet heel groot is, maar iig hebben ze wat ruimte). En ik denk dat ze bij die vrouw ook wel zeer regelmatig buiten de kooi komen, in China geloof ik er niks van met die speeltuinquote:Op donderdag 9 januari 2014 22:33 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar vond het wel geinig dat de chinese hokken niet veel kleiner waren dat de hokken van die Nederlandse vrouw.
tja die Chinees kan ook mooi weer spelenquote:Op donderdag 9 januari 2014 22:15 schreef golfer het volgende:
We hebben ons dus allemaal laten opfokken door dat filmpje van dierenactivisten van ongetwijfeld een bestaand klein fabriekje in China die dat levend plukken doet, maar in de praktijk blijkt het voor het overgrote deel toch wel mee te vallen. Die enorme leverancier met 60.000 konijnen in hokken ( en voor de show een konijnenspeelplaats waar ca. 20 beestjes konden spelen) leverde dus ook aan H&M.
Overigens hoeft angorawol helemaal niet van mij.Het kriebelt mij te veel.
Eens, allemaal nep. Dat scheren gaat beeld t langzaam. Verder was dat buitenhoek veels te schoon. Na deze uitzending weet je toch nog niks?quote:Op donderdag 9 januari 2014 22:33 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Nou die fabriek leek me ook niet helemaal pluis. 60.000 konijnen hebben en dan een speelweide laten zien waar 5 konijnen rond huppelen. Dat is echt voor de show, en dan dat die tolk het bordje eventjes aanwijst. En de konijnen zouden daar 2x per week vrij rond lopen. Jaja. En dat scheren leek me ook niet erg geroutineerd gaan.
Maar vond het wel geinig dat de chinese hokken niet veel kleiner waren dat de hokken van die Nederlandse vrouw.
60 liter potgrond is een kilo of 20quote:
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
60 liter potgrond is een kilo of 20
Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit?twitter:Maurice_Dekkers twitterde op donderdag 23-01-2014 om 21:32:46 Volgende week in de Keuringsdienst; leverworst. En ik kan vast tipje van de sluier oplichten; Ik zou 'm deze week opeten! #kvw reageer retweet
Ik heb altijd in een slagerij gewerkt, zelf ook leverworst gemaakt. Maargoed, je hebt natuurlijk leverworst en je hebt leverworst. Bij ons ging er in ieder geval geen bende doorheen... Ben dus benieuwd wat het wordt!quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:16 schreef CrashO het volgende:Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit?twitter:Maurice_Dekkers twitterde op donderdag 23-01-2014 om 21:32:46 Volgende week in de Keuringsdienst; leverworst. En ik kan vast tipje van de sluier oplichten; Ik zou 'm deze week opeten! #kvw reageer retweet
Kan ook niet anders voor de prijs van een gemiddelde supermarkt leverworst
Ik verwacht dan ook dat het om die worsten van 50 cent het stuk gaat en niet die van een ambachtelijke slager (en die bolletjes smeer/leverworst van 14 cent...)quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:23 schreef Targaryen het volgende:
Ik heb altijd in een slagerij gewerkt, zelf ook leverworst gemaakt. Maargoed, je hebt natuurlijk leverworst en je hebt leverworst. Bij ons ging er in ieder geval geen bende doorheen... Ben dus benieuwd wat het wordt!
Het zal wel gewoon restvlees zijn. (Misschien niet alleen van een varken?).quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:16 schreef CrashO het volgende:Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit?twitter:Maurice_Dekkers twitterde op donderdag 23-01-2014 om 21:32:46 Volgende week in de Keuringsdienst; leverworst. En ik kan vast tipje van de sluier oplichten; Ik zou 'm deze week opeten! #kvw reageer retweet
Kan ook niet anders voor de prijs van een gemiddelde supermarkt leverworst
Ik denk het ook niet, kan dus enkel positief zijn voor de echte slagers dan , maar ben desalniettemin best benieuwd wat die supermarkten er dan doorheen gooien. Zo duur is het maken daarvan nou eigenlijk ook weer niet. Zeker niet op de massa.quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:24 schreef CrashO het volgende:
[..]
Ik verwacht dan ook dat het om die worsten van 50 cent het stuk gaat en niet die van een ambachtelijke slager
twitter:MarijnFrank twitterde op donderdag 23-01-2014 om 15:22:45 Gaaf. Een rotte coquille gegeten. Ongeveer de helft van de tankstation w.c's langs de snelweg tussen Dieppe en Lille ken ik nu. @kvw reageer retweet
Dit zegt heel veel over supermarkten.quote:Op donderdag 23 januari 2014 23:18 schreef golfer het volgende:
Echte goede thee koop je natuurlijk niet in een supermarkt.
Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie trouwens al jaren troepjes in theezakjes, in Earl Gray zakjes zitten witte korreltjes. Bij alle merken trouwens die ik heb open gemaakt.
Vroeg een keer een vertegenwoordiger van lipton die ik tegen kwam bij een groothandel. Die begon over een productiefoutje
Ik zei dat hij niet moest jokken, omdat het in alle zakjes zit, maakte er eentje van hem open. Hij wilde er niets over zeggen, faalgedrag natuurlijk.
Gewoon eerlijk zijn over je product.
Nee, het zit niet in losse Earl Gray thee.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 15:00 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee.
Heb vandaag geen theezakjes op werk open kunnen maken, maar earl grey pickwick ingredienten: thee, flavor, bergamot (0,3%) dus ja ook pickwick doet t.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 15:00 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee.
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, theezakjes is troep, koop losse thee, hele blaadjes het liefst
Ben geen thee tester, maar vind zakjes niets.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:
[..]
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 21:56 schreef n0ir het volgende:
[..]
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken?
Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht?
niet besproken maar reken maar dat het erin zit.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 21:46 schreef NoCigar het volgende:
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd?
quote:Hoe zit het nu echt met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee?
We willen jullie graag uitleggen hoe het echt zit met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee naar aanleiding van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van donderdag 23 januari.
Net zoals veel andere theeën bevatten deze kleine hoeveelheden aroma. Dit staat ook op al onze verpakkingen. Waarom zitten er aroma’s in? Dit doen we omdat deze thee blends met aroma het meest gewaardeerd worden door theedrinkers. Beide producten bevatten de goede kwaliteit theeën die theedrinkers van ons verwachten, terwijl de aroma’s de smaak en geur van de thee subtiel aanvullen. Zit er dan suiker in? Om het aroma toe te kunnen voegen heb je zogenaamde dragers nodig. Koolhydraten, waar ook suikers onder vallen, zijn een voorbeeld van zulke dragers. Deze dragers zorgen er voor dat je aroma kunt toevoegen aan de theeblaadjes. De drager bevat inderdaad een hele kleine hoeveelheid suiker, maar zo weinig dat het je thee niet zoeter maakt.
We vermelden in de voedingswaardetabel op alle verpakkingen dat er minder dan 0,5 gram suiker per 100ml in zit. In Lipton Green Tea Sencha zit 0,15g per kopje, in Lipton Yellow Label zit 0,012g koolhydraat per kopje thee. Ter vergelijking: voor 1 gram suiker moet je 83 kopjes Lipton Yellow Label thee drinken. In kcal betekent dit dat je 20 kopjes Yellow Label thee moet drinken om 1 kcal binnen te krijgen. We gaan ervan uit dat we met bovenstaande uitleg meer duidelijkheid geven over welke ingrediënten er in onze thee zitten. bron
Tof! dankjewelquote:Op zaterdag 25 januari 2014 18:22 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar.
Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee.
Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af.
Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden.
Dat dus.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:51 schreef Igen het volgende:
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt.
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.quote:Op woensdag 29 januari 2014 11:56 schreef Nytro het volgende:
Het blijft slechte thee, dat lipton.
En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo.
Yepquote:Op woensdag 29 januari 2014 12:41 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi.
Ik ook wel.En een Knorr wereldgerecht op zijn tijd ook wel, etc.quote:Op woensdag 29 januari 2014 14:42 schreef Skeletor. het volgende:
Ik vind Pickwick wel lekkere thee .
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.quote:Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
en sinds KRO is het helemaal matigquote:Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
Misschien bij bepaalde smaakjes ook wel, maar de gewone thee niet idd.quote:Op woensdag 29 januari 2014 15:44 schreef Felagund het volgende:
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0.
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?quote:Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
De eerste 3-4 seizoenen waren duidelijk beter. Vind ze steeds meer sensatie achtig worden. Nog steeds vermakelijk, dat wel.quote:Op donderdag 30 januari 2014 17:04 schreef stoeltafel het volgende:
[..]
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.quote:Op donderdag 30 januari 2014 20:51 schreef ddx het volgende:
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
In zoverre dat je weet dat er wel degelijk allemaal (rest)vlees en lever en kruiden in zit en dat de producenten het met verlies moeten verkopen aan de supermarkt onder hun eigen kostprijs.quote:Op donderdag 30 januari 2014 20:55 schreef Tomatenboer het volgende:
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uitquote:Op donderdag 30 januari 2014 22:46 schreef Snowballed het volgende:
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!
Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..
[ afbeelding ]
Ja maar dat is me een partij lekker joh...quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:41 schreef Igen het volgende:
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.
En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
Echt?quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:44 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Echt?
Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.
Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen).quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:54 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..
Het is geen eenheidsworst...
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen.quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Bron: de Volkskrantquote:Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
Juist, het klinkt allemaal smeriger dan het is.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Klopt.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Niet dat ik die behoefte heb, maar dat is toch vooral een probleem bij hersenen? (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kuru_%28ziekte%29)quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doenquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).
Het eiwitsplitsende proces lijkt me niet zo moeilijk dat er hele eiwitten zullen overblijven. Ik neem aan dat het anders ook niet legaal zou zijn.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn. Gewoon niet doen
Veren is minder viesquote:Op woensdag 5 februari 2014 15:16 schreef jcdragon het volgende:
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever?
Bij het synthetiseren van een product heb je ook zuiveringsstappen, dus of het synthetisch maken van een product verstandiger is, is nog maar de vraag. Verschilt per productquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Joh.quote:Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
quote:Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
Volgens de website is het E920.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:08 schreef Isabeau het volgende:
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
Is maar een simpel ding hoor dat L-cysteine:quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
ze waren leverancierquote:Op donderdag 6 februari 2014 22:07 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.
Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China.
De chinezen vervalsen dus de papieren want veren zjn duurderquote:Op donderdag 6 februari 2014 22:07 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.
en lekkerder, de bakker luste zn eigen kauwgumbrood niet eensquote:Op donderdag 6 februari 2014 20:55 schreef arjan1112 het volgende:
Op het einde bleek juist dat brood zonder 'mensenhaar' juist zwaarder is
net doen of haar neus bloed of oprecht denken dat er geen mensenhaar in zitquote:Op donderdag 6 februari 2014 22:07 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.
Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China.
Dat dus en het is niet te controleren.quote:Op donderdag 6 februari 2014 22:30 schreef SunChaser het volgende:
De chinezen vervalsen dus de papieren want veren zjn duurder
Pas je wel op dat er geen huidschilfers in je eigen gebakken brood belanden?quote:Op donderdag 6 februari 2014 22:28 schreef Isegrim het volgende:
En ik ben weer eens blij dat vrijwel al het brood dat ik eet zelfgebakken is. Dus niet alleen omdat het dan ook nog ergens naar smaakt.
Hetzelfde zou moeten gelden voor gelatine. Maar moslims kopen gewoon producten met gelatine. Schijnt te 'mogen' omdat het zodanig ver van de bron af staat dat het niet langer als varken te beschouwen is.quote:Op donderdag 6 februari 2014 23:02 schreef donald_dick het volgende:
tevens, het eten van mensenhaar is niet kosjer en halal
Mijn eigen huidschilfers heb ik relatief weinig moeite mee.quote:Op donderdag 6 februari 2014 23:08 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Pas je wel op dat er geen huidschilfers in je eigen gebakken brood belanden?
Joden ook niet.quote:Op donderdag 6 februari 2014 23:33 schreef arjan1112 het volgende:
Moslims mogen geen rode M&M eten. Was bij de eet test
quote:Op donderdag 6 februari 2014 23:53 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een stomme aflevering zeg. Precies zoals ik al voorspeld had dus .
Het is gewoon niet eens meer te zien wat de bron van het aminozuur is. Waarom zou je het dan niet gebruiken..
Kannibalisme... Wat een onzin zeg.
Die ouwe bakker wel hilarisch (eerlijk) trouwens.
Nou het is van mensenhaar van de grond bij de kapper en iedereen ontkent, lijkt me belangrijke infoquote:Op donderdag 6 februari 2014 23:53 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een stomme aflevering zeg. Precies zoals ik al voorspeld had dus .
Het is gewoon niet eens meer te zien wat de bron van het aminozuur is. Waarom zou je het dan niet gebruiken..
Kannibalisme... Wat een onzin zeg.
Die ouwe bakker wel hilarisch (eerlijk) trouwens.
En nog veel meer niet.quote:
Man, al was het mensenhaar uit het riool, dat maakt voor het uiteindelijke product niet uit hoorquote:Op vrijdag 7 februari 2014 00:29 schreef SunChaser het volgende:
[..]
[..]
Nou het is van mensenhaar van de grond bij de kapper en iedereen ontkent, lijkt me belangrijke info
Vorig jaar kwam een collega eens bij ons eten, had iberico varkenrack, ze was druk aan het kletsen met mijn man, nam een hap van het vlees en zag haar gezicht veranderen, zo van what the fuck eet ik en waarom is dat zo fucking lekkerquote:Op vrijdag 7 februari 2014 08:28 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, mensen beweren dat lekker te vinden. Maar als ik dan mensen die alleen dat kennen te eten heb en ze proeven wat wij maken, dan merk ik dat ze ons eten toch echt lekkerder vinden. Het is ook deels luiheid denk ik. Je moet moeite doen voor goede grondstoffen.
Heerlijk vind ik dat. Het is net of mensen ineens wakker worden dan.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vorig jaar kwam een collega eens bij ons eten, had iberico varkenrack, ze was druk aan het kletsen met mijn man, nam een hap van het vlees en zag haar gezicht veranderen, zo van what the fuck eet ik en waarom is dat zo fucking lekker
Het probleem gaat het over transparantie. In onze maatschappij zijn zo ongelooflijk veel producten, waarvan je bij het grootste deel redelijkerwijs geen idee kunt hebben hoe het gemaakt wordt of wat er in zit. Kortom de markt is in de praktijk niet transparant, waardoor deze niet optimaal functioneert. Dat bedoel ik in die zin dat de markt niet levert wat mensen 'eigenlijk' willen. De markt zal dat trouwens ook nooit perfect kunnen.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 08:02 schreef Isegrim het volgende:
Wat me keer op keer weer verbaast is dat er altijd maar geroepen wordt "De consument wil dit". Maar wanneer vroeg de consument om brood dat nergens naar smaakt en zes weken lang houdbaar is? Wil 'de consument' dat echt?
Iberico alsof er een engel over mijn tong piest.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vorig jaar kwam een collega eens bij ons eten, had iberico varkenrack, ze was druk aan het kletsen met mijn man, nam een hap van het vlees en zag haar gezicht veranderen, zo van what the fuck eet ik en waarom is dat zo fucking lekker
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |