quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
dure kooikarpers gaan volgens mij niet zo massaal bij elkaar
stomme japannersquote:
En dan zijn juist goudvissen zwaar ongeschikt voor een kleine kom.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 20:56 schreef TUFKAL het volgende:
En dat alles omdat wij westerlingen zo'n viskom zo gezellig vinden
Over koudbloedige massaproductie wordt niet al te sentimenteel gedaan.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:05 schreef golfer het volgende:
Keuringsartsmuts op Schiphol haalt nooit zo'n zak uit de doos. Die kijkt van bovenaf alleen maar of er door de gedrogeerde uitgehongerde beestjes wat gezwommen wordt en vindt het dan al goed.
Dat zo'n 10-15 % uiteindelijk dood gaat tijdens het transport vindt ze niet verontrustend.
Hoe zou ze dat bij andere geïmporteerde huisdieren vinden?
Gaaf!quote:Op donderdag 31 oktober 2013 21:07 schreef golfer het volgende:
Over dat 3-secondengeheugen van goudvissen:
http://keuringsdienstvanw(...)ugen_van_een_goudvis
Mythbusters heeft het ook weleens getestquote:Op donderdag 31 oktober 2013 23:16 schreef svann het volgende:
[..]
Gaaf!
Of worden we er hier tussen genomen?
Mijn goudvis, wist donders goed wanneer die te eten kreeg na een bepaalde tijd. Je hoefde dan alleen maar voor de bak te staan en kwam naar de oppervlakte om te wachten op het eten.quote:Op donderdag 31 oktober 2013 23:16 schreef svann het volgende:
[..]
Gaaf!
Of worden we er hier tussen genomen?
Inderdaad. Voor een vijver adviseren ze dacht ik minimaal 20x de lengte van de steurquote:Op donderdag 7 november 2013 21:08 schreef svann het volgende:
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip.
Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar.
Best wel triest eigenlijk.
Dat was mij niet helemaal duidelijk, die man had het over 'uitzetten'(?) en 'terughalen' en Wikipedia zegt:quote:Op donderdag 7 november 2013 21:08 schreef svann het volgende:
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip.
Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar.
Best wel triest eigenlijk.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaviaarquote:Zo produceert het Belgische bedrijf Aqua Bio uit Turnhout kaviaar van steur die in Kempense vijvers wordt uitgezet.
Een beetje op de palm van je hand of met een ivoren lepeltje naar binnen werken. Heerlijk.quote:Op donderdag 7 november 2013 22:20 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat kost echt goede kaviaar dan? Lijkt me trouwens erg smerig maar ok
Nee. Plof-eitjes die niet vergelijkbaar zijn aan de echte kaviaar eitjes van steur.quote:Op vrijdag 8 november 2013 00:06 schreef Igen het volgende:
@golfer: ergens op internet las ik dat de zalmkuit redelijk vergelijkbaar smaakt, klopt dat?
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien...quote:Op donderdag 7 november 2013 20:55 schreef Igen het volgende:
En in Japan veel van de koolvis. Maar die mag gewoon roze blijven.
Die ook ja, maar ook koolvis hoor. Als je het in de supermarkt koopt ziet het er een beetje uit als een kipfilet.quote:Op vrijdag 8 november 2013 23:46 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |