abonnement Unibet Coolblue
pi_136157887
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..

Het is geen eenheidsworst... :P
Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen).
  vrijdag 31 januari 2014 @ 00:32:53 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136158692
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2014 23:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen.
Pure marketing dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 februari 2014 @ 12:05:32 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136357970
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
Bron: de Volkskrant

Een belangrijk bestanddeel van brood, de zogenaamde broodverbeteraar, wordt in sommige gevallen gemaakt van Chinees mensenhaar. Dit meldt het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde in de uitzending van morgenavond.

Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van die broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd. Meestal wordt dat aminozuur aan plantaardige producten zoals maïs ontrokken, maar bij een andere, goedkopere, productiemethode die vooral in China plaatsvindt, spelen eendenveren een hoofdrol.

In de uitzending van donderdagavond zijn met een verborgen camera opgenomen beelden te zien van vertegenwoordigers van een paar grote Chinese fabrieken, die toegeven dat slechts 20 procent van hun L-cysteïne uit eendenveren wordt onttrokken. Voor de andere 80 procent wordt mensenhaar gebruikt.

De fabrieken halen het haar bij plaatselijke kappers, zeggen de geïnterviewden, waarna het wordt gescheiden van eventuele wattenstaafjes, sigarettenpeuken en scheermesjes. Vervolgens wordt het haar gereinigd en via een aantal chemische processen tot L-cysteïne verwerkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_136358025
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † woensdag 5 februari 2014 @ 12:13:18 #255
91830 MaximusTG
pi_136358142
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
pi_136358177
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Juist, het klinkt allemaal smeriger dan het is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 5 februari 2014 @ 12:24:21 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136358395
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Klopt.

Maar desondanks ben ik blij dat ik al jarenlang geen fabrieksbrood meer eet en mijn brood altijd zelf bak. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:00:50 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136359526
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136360047
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Niet dat ik die behoefte heb, maar dat is toch vooral een probleem bij hersenen? (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kuru_%28ziekte%29)
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  † In Memoriam † woensdag 5 februari 2014 @ 13:24:17 #260
91830 MaximusTG
pi_136360368
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:35:12 #261
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136360760
Inderdaad, alleen eiwitten kunnen soortspecifiek zijn en een prion is een eiwit. Aminozuren zijn niet soortspecifiek.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:38:58 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136360886
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 februari 2014 @ 13:42:34 #263
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_136361016
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn. Gewoon niet doen
Het eiwitsplitsende proces lijkt me niet zo moeilijk dat er hele eiwitten zullen overblijven. Ik neem aan dat het anders ook niet legaal zou zijn.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  woensdag 5 februari 2014 @ 15:16:36 #264
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_136364205
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever?
Isn't it ironic, don't you think
  woensdag 5 februari 2014 @ 23:34:56 #265
2651 svann
night-hawk
pi_136386950
Je durft niet veel meer te eten zo.

Vandaag: of je (lever)worst lust.
Van worst wéten we tenminste al dat het niet veel soeps is.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  Redactie Frontpage woensdag 5 februari 2014 @ 23:40:48 #266
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_136387182
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 15:16 schreef jcdragon het volgende:
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever?
Veren is minder vies
  donderdag 6 februari 2014 @ 00:39:29 #267
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_136388874
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Bij het synthetiseren van een product heb je ook zuiveringsstappen, dus of het synthetisch maken van een product verstandiger is, is nog maar de vraag. Verschilt per product :)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_136409390
Het gaat vanavond over haar in brood
  donderdag 6 februari 2014 @ 18:40:58 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136409490
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
Joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 februari 2014 @ 19:20:38 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136411192
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136415426
Ik dacht al dat er een reden moest zijn dat ik het supermarktbrood tegenwoordig niet meer wegkrijg..
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_136415497
Op het einde bleek juist dat brood zonder 'mensenhaar' juist zwaarder is
pi_136415879
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 12:08 schreef Isabeau het volgende:
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
Volgens de website is het E920.
pi_136416084
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Is maar een simpel ding hoor dat L-cysteine:


Geen gevaar voor prionziekten dus want daar is het juist de opeenvouwing van de aminozuren die een rol speelt. De biochemicus vatte het goed samen: het betreft hier een mooie vorm van recycling en ik snap ook werkelijk niet waarom het van de EU niet mag.
pi_136419806
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right.

Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')